NordVPN vs PIA: Turvallisuuden ja nopeuden tarkistaminen vuonna 2020

NordVPN on yksi VPN-markkinoiden suurimmista toimijoista ja syystä. NordVPN-arvosteluessamme puhumme siitä, kuinka siinä on kunnioitettava määrä ominaisuuksia, erittäin puhdas ja helppokäyttöinen käyttöliittymä sekä vahva turvallisuus ja yksityisyys. 


Yksityinen Internet-yhteys (PIA) on yksi pienistä kourallisista VPN-verkoista, jotka sijaitsevat Yhdysvalloissa. Täydessä PIA-arvioinnissamme puhumme siitä, kuinka tämä voisi nostaa kulmakarvoja joidenkin ihmisten kanssa suhteellisen heikkojen tietosuojalakien vuoksi osavaltioissa. 

PIA VPN: lle on annettu oikeuskäsittely useita kertoja, eikä hän ole koskaan luovuttanut käyttäjätietoja viranomaisille.

Tietäen PIA: n vankan historian käyttäjien yksityisyyden suojaamisesta, ajattelimme, että olisi mielenkiintoista verrata NordVPN: tä tähän suhteelliseen alakoiraan, jotta PIA: n puhdas kokemus voi auttaa sitä voittamaan VPN-jättilän. Tuloksena on tämä PIA vs. NordVPN-taistelu ikuisesti.

Taistelun perustaminen: PIA vs. NordVPN

Valitettavasti nämä VPN: t eivät voi taistella keskenään kirjaimellisessa merkityksessä, joten olemme kehittäneet joitain sääntöjä reilun kilpailun helpottamiseksi. Kierroksia on viisi ja jokainen painotetaan tasaisesti siten, että kullekin kierrokselle annetaan yksi piste. Viisi kierrosta ovat ominaisuudet, hinnoittelu, helppokäyttöisyys, nopeus ja turvallisuus. 

Aloitamme jokaisen kierroksen tarkastelemalla lyhyesti sitä, mitä etsimme, ja annamme sitten yksityiskohtaisia ​​tietoja siitä, kuinka kukin VPN toimii kyseisessä luokassa. Jokaisen kierroksen lopussa teemme päätelmän ja annamme pisteen yhdelle VPN: lle. 

1

ominaisuudet

Kuten voimme nähdä vertailussa NordVPN vs. Mullvad, aloitamme nämä ottelut aina tarkastelemalla kunkin palveluntarjoajan ominaisuuksia, ja NordVPN: llä on vahva saavutus tällä ensimmäisellä kierroksella.

Tässä osiossa tärkeimmät etsimämme asiat ovat tappikytkin ja tapa, jolla VPN voi muodostaa yhteyden automaattisesti. Nämä ovat kaksi ominaisuutta, joita pidämme tarpeellisina jokaiselle VPN: lle, koska molemmat ominaisuudet vaikuttavat suoraan tietoturvaan, ja ilman niitä VPN ei voi olla lähes yhtä turvallinen. 

Näiden lisäksi ominaisuudet, joita jokainen VPN valitsee tarjotakseen, ovat vain kakun jääminen. Asiat, kuten mainosten esto, DNS-asetukset tai jopa lisätyt suojaustasot, ovat yleisiä lisäyksiä.

NordVPN

NordVPN koputtaa sen pois puistosta, kun kyse on tärkeimmistä tuotteista, jotka juuri luetteloimme. Sen avulla käyttäjät voivat määrittää laajan joukon vaihtoehtoja, kun kyse on sen automaattisesta yhteydestä ja tappaa -kytkimestä.

Tapauskytkimestä alkaen työpöytäohjelmaan on oikeastaan ​​kaksi sisäänrakennettua. Yksi merkitään asetuksissa nimellä “Internet kill switch” ja toimii katkaisemalla Internet-liikenteen virta, jos VPN-yhteys katoaa. 

nordvpn-review-Killswitch

Toista kutsutaan “app kill -kytkimeksi”, ja kun se on kytketty päälle, se lopettaa automaattisesti kaikki luetteloon lisäämäsi sovellukset. Tämä auttaa parantamaan niiden ohjelmien suorituskykyä, jotka eivät tarvitse VPN: tä, samalla kun pidät sinua turvassa. 

NordVPN: ssä on myös hyvin suunniteltu automaattisen yhteyden asennus, joka on helppo määrittää. Voit saada VPN-yhteyden automaattisesti, kun ohjelma käynnistyy tai kun Windows käynnistyy. Voit myös määrittää sen muodostamaan yhteyden automaattisesti vain, kun olet epävarmassa langattomassa verkossa (mikä tarkoittaa useinta julkista WiFi). 

Lisäksi voit valita, mihin alueeseen tai maahan yhdistät automaattisesti. NordVPN: ssä on myös joitain lisäsuojausominaisuuksia, kuten mukautetut DNS-asetukset ja näkymättömyys lähiverkossa.

Mielenkiintoisimpia näistä lisäsuojausominaisuuksista ovat CyberSec-suodatin ja kaksinkertainen VPN. CyberSec on suhteellisen uusi ominaisuus, jonka NordVPN on tuonut esille ja joka toimii mainosten estäjänä sekä haittaohjelmien ja tietojenkalastelusuodattimena. 

CyberSec toimii yksinkertaisesti estämällä sivustot, jotka tarjoavat mainoksia tai joiden tiedetään sisältävän haittaohjelmia tai tietojenkalasteluhyökkäyksiä. Vaikka tämä ei ole kaikkein uraauurtavin ominaisuus – ja yksityisyyden suojelemiseksi on olemassa paljon samanlaisia ​​ilmaisia ​​työkaluja -, se on kiva saada niille, jotka eivät vielä käytä jonkinlaista mainosten estoa. 

Lopuksi, kaksinkertainen VPN on täsmälleen miltä se kuulostaa. Se välittää liikennettä useamman kuin yhden VPN-palvelimen kautta, mikä tekee kaikille vielä vaikeamman seurata online-toimintaa.

Yksityinen Internet-yhteys

PIA: lla on hyvin erilainen asettelu asetusvalikoillaan kuin NordVPN: llä, jota tutkimme tarkemmin ”helppokäyttöisyys” -osiossa. Ensimmäisellä tervetulleellasi asetussivulla on valintaruudut ohjelman käynnistämiseksi järjestelmän käynnistyksen yhteydessä, onko VPN yhteydessä käynnistyessä, ja kourallinen pudotusvalikoita kosmeettisilla vaihtoehdoilla.. 

Oletuksena PIA-asiakas on lukittu tehtäväpalkkiin ja käyttää tummaa teemaa. Asetuksissa on kuitenkin mahdollisuus avata ikkuna lukitus tehtäväpalkista ja sallia sen siirtäminen näytön ympäri, samoin kuin kevyt teema ja joitain vaihtoehtoja siitä, kuinka järjestelmäpalkin kuvake näkyy.

yksityisen internet-yhteys-review-kiertueella

Tämä on yksi PIA: n parhaimmista osista, ja odotamme, että useampia palveluntarjoajia, kuten NordVPN, sisällyttävät yömoodin valkoiseen taustaansa, mikä voi olla melko hurskas silmissä kirkkaammilla näytöillä tai tummimmissa huoneissa.

Tästä huolimatta kyse on PIA: n asetusten ainoasta asiasta, johon voimme viitata olevan jotain, jota muiden tulisi noudattaa. Asetusten ensimmäisellä sivulla on automaattisen yhteyden muodostamisen valintaruutu, joten mitään tapaa ei ole määrittää, mihin VPN muodostaa yhteyden automaattisesti. 

Lisäksi tappikytkin tarjoaa kolme asetusta, joita ei ole täysin selitetty. Vaihtoehdot ovat “pois päältä”, “auto” ja “aina”. “Pois” ja “aina” on tarpeeksi helppo selittää, mutta “auto” -asetuksen mukaan se estää ulkopuolista liikennettä VPN: n ollessa päällä. 

yksityisen internet-yhteys-review-Killswitch

Tapauskytkin toimii tyypillisesti estämällä liikennettä, jos VPN on menettänyt yhteyden jostakin syystä. Ulkoisen liikenteen estäminen on jotain, joka jokaisen VPN: n tulisi tehdä oletuksena, ja tällaisen tappauskytkimen asetusten tekeminen on vähän outoa. 

Aivan kuten NordVPN, PIA tarjoaa myös DNS-vaihtoehtoja ja jopa haittaohjelmien estäjän, jota se kutsuu MACE: ksi. PIA tarjoaa myös välilehden ”yhteys” -asetuksissa, joka antaa käyttäjille entistä paremman hallinnan VPN: n toiminnan teknisiin näkökohtiin, kuten salaukseen, protokollaan, kädenpurkuun ja porttivaihtoehtoihin.. 

Yksi asia, joka puuttuu sekä NordVPN: n että PIA: n ominaisuusluettelosta, on jaettu tunnelointi, jonka avulla käyttäjät voivat määritellä luettelon ohjelmista, jotka käyttävät VPN: n suojattua yhteyttä, kun taas muut ohjelmat käyttävät normaalia Internet-yhteyttä. Voit lukea lisää jaetusta tunneloinnista ja nähdä tämän ominaisuuden erinomaisen toteutuksen ExpressVPN-arvosteluessamme. 

Pyöreä yksi ajatuksia

Yksityisellä Internet-käytöllä on hyvin erilainen asetusvalikko kuin useimmissa VPN-verkoissa, ja se ei ole asia, josta me välttämättä syytä. Esteettisiä vaihtoehtoja on paljon, ja toivomme, että useammilla palveluntarjoajilla olisi yötila silmien terveydelle. 

PIA: lla on myös tinkereille ja energian käyttäjille tarjolla paljon edistyneempiä vaihtoehtoja kuin NordVPN. NordVPN panosti kuitenkin paljon enemmän asioihin, joilla todella on merkitystä, ja on priorisoinut toiminnallisuuden ulkonäkönsä sen ominaisuusjoukon kanssa. 

NordVPN: n erinomainen tapikytkin ja automaattisen yhdistämisen vaihtoehdot antavat sen ominaisuuksien suhteen huomattavasti PIA: n edellä, mikä ansaitsee pisteen tälle kierrokselle.

Kierros: Ominaisuuspiste NordVPN: lle

NordVPN-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

2

Hinta

Tietysti kahta tuotetta ei voi verrata tarkastelematta niiden hinnoittelua. Tämä kierros ei kuitenkaan pääty siihen, kuinka paljon kukin tarjoaja maksaa. 

Hinnoittelun lisäksi tässä osiossa tutkitaan, millaisia ​​maksutapoja hyväksytään, tarjotaanko minkäänlaista ilmaista suunnitelmaa tai kokeiluversiota ja onko olemassa minkäänlaista palautuskäytäntöä. 

NordVPN

Kuten näimme NordVPN vs. TorGuard -ottelukampanjassa, NordVPN: llä on hinnoittelurakenne, joka alkaa hieman kiviseltä, mutta muuttuu nopeasti houkuttelevaksi. Jos aiot kirjautua kuukausittain, NordVPN: n hinnoittelu on vähän kalliimpaa, mutta kysymys on siitä, mitä sinun pitäisi odottaa huippumyymälästä.

Vuotuinen optio alentaa kuukausittaista hintaa kuitenkin lähes puoleen, ja kahden tai kolmen vuoden optiot tarjoavat vielä erinomaisen tarjouksen. Kaikki suunnitelmat ovat samat sisällön suhteen, ja ne kaikki sallivat jopa kuuden samanaikaisen yhteyden ja rajoittamattoman määrän kaistanleveyttä. 

NordVPN hyväksyy kaikki tärkeimmät maksumuodot, kuten luottokortit, PayPal, Amazon Pay ja jopa bitcoin. Vaikka ilmaista kokeiluversiota tai ilmaista suunnitelmaa ei ole saatavilla, NordVPN: llä on 30 päivän rahat takaisin -takuu. Tämä ainakin tarjoaa jonkin verran tapaa kokeilla palvelua, mutta vaatii silti, että pitkäaikaisen suunnitelman suuret ennakkomaksut on katettava..

Yksityinen Internet-yhteys

PIA: n hinnoittelu näyttää pinnalta paremmin kuin NordVPN: n. PIA: n kuukausittainen hinnoittelu alkaa siitä, missä NordVPN: n vuotuinen hinnoittelu sijaitsee. Tämä tekee PIA: sta selvän valinnan niille, jotka eivät etsi pitkäaikaista VPN-tilausta.

Kuitenkin PIA tarjoaa vain kuuden kuukauden ja vuotuiset suunnitelmat, kun kuuden kuukauden optio tuskin vie mitään kustannuksista. Vuotuinen suunnitelma on kuitenkin noin puolet kuukausittaiseen suunnitelmaan verrattuna, kun se jaotellaan kuukausikustannuksiin. 

Vaikka tämä laskee PIA: n hyvällä alueella kohtuuhintaisena vaihtoehtona, se ei silti aivan syrjäytä NordVPN: n erittäin pitkäaikaista kolmen vuoden hinnoittelua. PIA: n suunnitelmaan sisältyy kuitenkin vähän enemmän kuin NordVPN-vaihtoehto, joka mahdollistaa jopa 10 laitteen kytkemisen samanaikaisesti. 

Aivan kuten NordVPN, PIA hyväksyy salausvaluutat samoin kuin perinteisemmät maksut, kuten luottokortit ja PayPal. Itse asiassa PIA hyväksyy enemmän maksutapoja kuin NordVPN, heittäen vaihtoehtoja kuten Beam ja Mint. 

Kuten NordVPN, myös PIA: lta puuttuu minkäänlainen ilmainen kokeilu. Jos olet kiinnostunut kokeilemaan VPN: ää täysin ilmaiseksi, tutustu parhaimpiin ilmaisiin VPN-palveluihimme. PIA hillitsee huolestuneena tätä huolenpitoaikana, mutta se on vain seitsemän päivää.

Pyöreä kaksi ajatusta

Tämä on vaikea pistemäärä, koska molemmilla tarjoajilla on hinnoittelumalli, joka näyttää kohdistuvan eri ihmisille. Yhtäältä PIA tarjoaa erittäin edullista lyhytaikaista hinnoittelua, kun taas toisaalta NordVPN lyö sitä kolmen vuoden suunnitelmallaan. 

Tämän kierroksen kannalta on se, että NordVPN antaa käyttäjille 30 kokonaispäivää aikaa päättää, onko heille sopiva, ja saada hyvitystä, kun taas PIA antaa sinulle vain seitsemän. Tämä ero voittaa NordVPN: n pisteen tällä kierroksella, mutta vain kapeasti. Mielestämme on syytä huomauttaa täällä, että kuten voit lukea lisää CyberGhost-arvosteluistamme, CyberGhost tarjoaa pidemmän palautuskauden ja paremman hinnoittelun kuin kumpikin tänään tarkastelemasta VPN: stä.. 

Kierros: Hintakohta NordVPN: lle

NordVPN-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

3

Helppokäyttöisyys

Ohjelmiston käytön helppous on melko subjektiivinen asia, mutta tästä huolimatta se on jotain, joka on tärkeää harkita. Hyvin suunnitellut ohjelmistot voivat tarjota miellyttävän kokemuksen, kun taas huonosti suunnitellut ohjelmistot voivat olla kurja käyttää, estämällä online-tuottavuuden tai viivyttelyn.. 

Tässä osassa tarkastellaan tarkkaan kunkin VPN: n asiakkaita ja keskustellaan siitä, millainen käyttöliittymä on. VPN, jolla on käyttäjäystävällisempi ja hyvin suunniteltu asiakas, voittaa pisteen kierrokselle. 

NordVPN

On vaikea sanoa, kuka teki sen ensin, mutta NordVPN: n yleinen asettelu on melko yleinen VPN-asiakkaiden keskuudessa (voit nähdä esimerkin hyvin samanlaisesta suunnittelusta ProtonVPN-katsauksessa). Ensimmäinen asia, johon tervehdit ohjelmiston avaamisen yhteydessä, on näyttö, jossa iso kartta vie suurimman osan näytön oikeasta reunasta ja palvelinluettelo, joka vie vasemman puolen..

nordvpn-review-liitäntä

Kartan ympärillä on joukko sijaintimerkkejä, joita voidaan napsauttaa muodostaaksesi yhteyden kyseisen sijainnin palvelimeen. Yksi asia, jota NordVPN tekee paremmin kuin useimmat muut tätä asettelua käyttävät palveluntarjoajat, on se, että voit zoomata ja loitontaa karttaa helpottaaksesi kaikkien palvelinpaikkojen selaamista ympäri maailmaa, kun taas muilla VPN-verkkoilla on kiinteä perspektiivi. 

Kartan vasemmalla puolella oleva palvelinluettelo on aakkostettu ja siinä näkyy kunkin maan lippu sen vieressä. Kun aloitat VPN: n käytön, viimeksi käytettyjen palvelimien luettelo ilmestyy koko palvelinluettelon yläpuolelle, mikä helpottaa nopeaa yhteyden muodostamista suosituimpiin sijainteihin.

Viimeaikainen palvelinluettelo näyttää jopa viisi sijaintia ennen kuin yksi koputetaan luettelosta. Niille, jotka ovat kiinnostuneita maksimoimaan näyttöruudun tilan ja minimoimaan häiriöt digitaalisessa työtilassa, NordVPN antaa käyttäjien sulkea asiakkaan karttaosan ja nähdä vain paljon pienemmän palvelinluettelon osan. 

NordVPN: n asiakkaan asetusvalikko on erittäin tehokkaasti muotoiltu ja tekee NordVPN: stä loistavan valinnan kaikille. Asetusten sisällä on rajoitettu määrä välilehtiä, ja voimme löytää kaiken etsimällä ensimmäisen välilehden arvauksen alla, mikä on melko harvinaista. 

Hyvin järjestettyjen välilehtien lisäksi jokaisessa asetusvaihtoehdossa on pieni, yhden tai kaksirivinen selitys alla. Ne auttavat selventämään, mitä kaikki vaihtoehdot tekevät, ja vahvistamaan NordVPN: n erinomaisena valintana niille, jotka eivät ole tekniikan taitajia.

Yksityinen Internet-yhteys

Oletuksena PIA: n asiakas on lukittu paikalleen tehtäväpalkkiin näytön oikeassa alakulmassa. Ikkuna on paljon pienempi kuin NordVPN: n asiakas, ja sen sisään tulee vain alle puolet leveydestä ja melkein puolet korkeudesta. 

Kuten mainitsimme, PIA: n asetuksissa on tarjolla paljon visuaalisia vaihtoehtoja, ja yksi vapauttaa VPN-asiakkaan tehtäväpalkista, jonka avulla voit siirtää ikkunan haluamaasi paikkaan..

PIA: n asettelu on hyvin erilainen kuin NordVPN: n, iso ”virtapainike” vie noin puolet jo pienestä käyttöliittymästä. Napsauttamalla tätä virtapainiketta, VPN-yhteys yhdistetään sijaintiin, joka näkyy heti alapuolella. Toinen VPN, joka tekee tämän, on ExpressVPN; Lue ExpressVPN vs. PIA-artikkeli nähdäksesi, miten nämä palvelut ovat vertailukelpoisia.

yksityisen internet-yhteys-review-liitäntä

Napsauttamalla sijaintia, avaat palvelinluettelon ja tämän alapuolella näkyy myös IP-osoitteesi ja käyttämäsi VPN-palvelimen IP. 

Lopuksi pieni nuoli ohjelman alaosassa laajentaa ikkunan suunnilleen samalle korkeudelle kuin NordVPN-asiakas. Tämä ylimääräinen tila näyttää vielä enemmän yhteydetietoja, kuten tilitiedot, kuukausittaisen käytön ja joitain pika-asetusvaihtoehtoja. 

Päärajapinta on erittäin kompakti ja tehokas. Pika-asetusvaihtoehdot ovat hieno kosketus, ja käyttöliittymän yleinen ulkoasu on puhdas. Kun olet siirtynyt asetusvalikoihin, asiat ovat hiukan karkeampia reunojen ympärillä. 

Asetuksissa on selityksiä, mutta osa sanamuodoista voi olla hieman epäselviä. Asiat, kuten “ominaisuuksien” osassa mainitut kolmen moodin tappakytkimet, lisäävät vain hämmentäviä ja tarpeettomia yksityiskohtia ominaisuuksiin, jotka tulisi selkeyttää.

Lisäksi laajat liitäntä- ja verkkoasetukset ylittävät paljon sen, minkä useimpien ihmisten tulisi huolehtia. Vaikka PIA: ta voisi varmasti käyttää kuka tahansa perustasolla, asetuksiin tarjotaan paljon enemmän teknisiä toimintoja, mikä saattaa olla asia, joka kääntää jotkut ihmiset pois.

Kolme kierrosta

Molemmat VPN: t ovat hienostaneet asiakkaita, jotka näyttävät hyvältä ja tekevät sen hyvin. NordVPN antaa käyttäjille maapallon etsiä hyvää sijaintia yhteyden muodostamiseen, kun taas PIA pienentää asioita hiukan alas säästääksesi arvokasta näyttötilaa. 

Viime kädessä NordVPN: llä on parempi valittu asettelu asetusvalikoissa. Välilehtiä on järjestetty yksinkertaisesti, joten tarvitsemasi löytäminen on helppoa. 

Lisäksi on, että NordVPN tarjoaa erittäin selkeät selitykset siitä, mitä kaikki asetukset tekevät. Samaan aikaan PIA: lla on jokin sanamuoto, joka voi olla hämmentävä, ja se tarjoaa asetukset, jotka ovat hiukan teknisempiä kuin monilla ihmisillä olisi kiinnostusta.

Kierros: Helppo käyttöpiste NordVPN: lle

NordVPN-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

4

Nopeus

Kuten helppokäyttöisyys, nopeus voi helposti tehdä tai rikkoa minkä tahansa VPN: n. Nopea VPN voi tarjota samanlaisen web-surffailukokemuksen kuin et käytä VPN: ää ollenkaan, kun taas mureat nopeudet saavat sinut tuntemaan, että sinut on alennettu takaisin soittaaksesi. 

Toisin kuin helppokäyttöisyys, nopeus on kuitenkin mitattavissa oleva asia, jonka voimme testata objektiivisesti voittajan määrittämiseksi. Tässä osiossa teemme vain tämän testaamalla jokaisen VPN: n viidessä paikassa ympäri maailmaa ja vertaamalla sitä peruslukemaan, jonka otamme ilman mitään VPN: ää. 

NordVPN

Kuten olemme aikaisemmin käsitellyt, kuten ProtonVPN vs. NordVPN -parinvaiheessa, NordVPN voi olla epäjohdonmukainen, kun kyseessä on palvelimen määrittäminen. Se on huomattavin silloin, kun suoritetaan tällaista nopeustestausta, ja tarkoittaa viime kädessä, että aina kun muodostat yhteyden uuteen sijaintiin, tapahtuu vähän arpajaisia, jotka jatkuvat.

Paikka: Ping (ms) Lataa (Mbps) Lataa (Mbps)
suojaamaton9165,510.57
Yhdysvallat # 247923133,538,87
Yhdistynyt kuningaskunta # 20115334.786,06
Alankomaat # 6614566.915,39
Japani # 69159132,833,31
Tupla-VPN (Yhdysvalloista Kanadaan 4)7920.488,64

Suurin osa ajasta tämä satunnainen mahdollisuus osoittautuu hienoksi, ja näet vahvan suorituskyvyn, kuten teimme neljässä testatusta viidestä sijainnista. NordVPN: n näennäisesti viallinen palvelimien määritysmenetelmä nosti kuitenkin päänsä jälleen Saksassa ja sai meidät saamaan alle puolet latauskaistanleveydestä siitä, mitä saimme muilta palvelimilta.. 

Vaikka tällä palvelimella oli edelleen kunnolliset nopeudet ja se tuntui hyvältä, kun käytimme sitä web-selailuun ja videoiden suoratoistoon, se kuvaa silti aiemmin esittämäämme seikkaa. NordVPN on yleensä nopea, mutta se on epäjohdonmukainen palvelimelta toiselle, jopa samassa paikassa. 

Ajan myötä näyttää siltä, ​​että asiat ovat parantuneet tässä suhteessa, mutta saatat silti joskus joutua irrottautumaan ja muodostamaan yhteyden uudelleen kokeillaksesi arpajaisia ​​uudelleen ja toivottavasti saadaksesi nopeamman palvelimen.

Yksityinen Internet-yhteys

PIA ja NordVPN vaihtoivat iskuja paikasta toiseen, kun PIA reunusti NordVPN: n Yhdysvalloissa, mutta ei onnistunut saamaan voittoa Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Sitten, kun PIA oli hiukan hitaampaa Japanissa, se voittaa NordVPN: n heikoimman sijainnin Saksan.

Paikka: Ping (ms) Lataa (Mbps) Lataa (Mbps)
Suojaamaton (St. Louis)9169,3411.3
Chicago (suositus)1665,4910.23
Lontoo107100,728,82
Sao Paulo156124,583.11
Tokio16352,495,27
sydney253122,192.6

Lopuksi Brasiliassa PIA hajosi lopussa ja NordVPN: n nopeus räjäytti sen. Kaikki palvelimet toimivat hyvin käytännöllisessä testauksessa, jopa suoratoistettaessa HD-videota, Brasilia-palvelinta lukuun ottamatta.

Kuten paperilla saadut tulokset viittaavat, Brasilian palvelin oli huomattavasti hitaampaa kuin muut palvelimet ja web-sivujen lataamisen aloittaminen vie noin sekunnin kuin tavallisesti..

Pyöreä neljä ajatusta

Vaikka kumpikaan näistä VPN: istä ei laskeutuisi “hitaan” luokkaan tällaisella suorituskyvyllä, vain yhdellä oli huomattavasti hidas palvelin, ja se oli PIA. Paperilla NordVPN voitti PIA: n kolmesta viidestä sijainnista ja voitti suurten marginaalien avulla.

Paikoissa, joissa NordVPN oli hitaampaa, se tapahtui vain suhteellisen pienillä katteilla. PIA-arkun todellinen viimeinen naula on kuitenkin se, että se oli ainoa, jolla oli palvelin, joka kärsi huomattavasti huonon suorituskyvyn vuoksi, kun taas kaikki NordVPN-palvelimet tunsivat olevansa reagoivia ja nopeita.

Kierros: Nopeuspiste NordVPN: lle

NordVPN-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

5

Turvallisuus ja yksityisyys

Viimeinen kierros on mitä todennäköisesti korostat jokaisessa VPN: n markkinoinnissa: turvallisuus ja yksityisyys. Kuten minkä tahansa, sinun ei pidä ottaa yrityksen sanoa tuotteen turvallisuudesta. 

Kunkin VPN: n turvallisuuden analysoimiseksi tarkastelemme, millaisia ​​protokollia ja salaus on käytettävissä, ja testaamme kaikenlaisia ​​vuotoja, mukaan lukien DNS- ja IP-tiedot. Tarkastelemme myös kunkin VPN: n tietosuojakäytäntöjä ja pohdimme kunkin VPN: n menneisyyttä nähdäksemme, onko aikaisemmin tapahtunut tietosuojakäsitteitä. 

NordVPN

Turvallisuuden kannalta NordVPN ei tarjoa monia vaihtoehtoja. Suurimmaksi osaksi sekä salaus että protokolla on lukittu, eikä niitä voida muuttaa. Valintojen puutteesta huolimatta se käyttää parhainta käytettävissä olevaa yhdistelmää. 

Protokollaksi NordVPN käyttää OpenVPN-protokollaa, joka on erittäin turvallinen ja avoimen lähdekoodin protokolla, jolla on todistettu turvallisuushistoria, mutta joka on silti avoin ja tarjoaa vakaan nopeuden kaiken muun lisäksi. Voit lukea lisää OpenVPN: stä ja muista protokollista VPN-protokollan erittelystä. 

Käytetty salaus on AES-256, jota yhdistettynä OpenVPN-protokollaan katsomme nykyisen Internet-tietoturvan kultaisen standardin. Kuten odotimme tämän protokollan ja salauksen kanssa, emme löytäneet merkkejä DNS-vuodoista, IP-vuodoista tai muunlaisista tiedonvuodoista.

Yksityisyyden osalta NordVPN tarjoaa yhden tiiviimmistä tietosuojakäytännöistä. Noin kahdeksan sivun pituinen asiakirja tekee kohtuullisen hyvää työtä selittääkseen tarkalleen, mitä tietoja kerätään, kuinka kauan niitä säilytetään ja mihin niitä käytetään, ilman että se liioittelee liiallista juridista terminologiaa.. 

NordVPN kerää melko vähän tietoa käyttäjistä. Itse asiassa, jos päätät maksaa bitcoinilla, on tosiasiallisesti mahdollista perustaa tili luovuttamatta mitään tunnistetietoja käyttämällä sähköpostiosoitetta.

Normaalit maksutavat, kuten luottokortti, antavat kuitenkin NordVPN: lle tunnistetiedot, mutta tätä lieventää suurelta osin se, että VPN itse ei kerää käyttäjiä koskevia tunnistetietoja..

Tilin perustamisen ulkopuolella kerätyt tiedot rajoittuvat pääosin verkkosivustojen evästeistä kerättyihin tietoihin. Nämä tiedot ovat jälleen tunnistamattomia, ja niitä käytetään verkkosivuston parantamiseen ja ylläpitämiseen.

Yksityinen Internet-yhteys

PIA tarjoaa käyttäjille enemmän valinnanvaraa turvallisuuden suhteen, ja se tarjoaa jopa tämän kätevän verkkosivuston, joka selittää monia salausvaihtoehtoja ja tarjoaa joitain suosituksia. Kuten NordVPN, myös AES-256-salaus on saatavana, mutta PIA heittää myös AES-128: n.

AES-128 ei ole yhtä turvallinen kuin 256-bittinen isompi veli, mutta voi vastineeksi tarjota hieman paremman nopeuden ja suorituskyvyn. Tietojen todennukseen on myös useita vaihtoehtoja, jotka voivat suojata “aktiivisilta hyökkäyksiltä”, kun joku sieppaa liikenteen sinun ja VPN-palvelimen välillä.. 

Mitä tulee protokollaan, PIA tarjoaa samat kaksi vaihtoehtoa kuin NordVPN, jotka molemmat ovat OpenVPN-muotoja. Yksi näistä, UDP, on parempi yleiseen suorituskykyyn, kun taas toinen, TCP, on vakaampi ja tarjoaa luotettavamman yhteyden.

Tietosuojakäytäntöön siirryttäessä PIA on paljon pidempi kuin NordVPN, ja sen kokonaispituus on noin 12 sivua. Politiikassa keskitytään erityisesti verkkosivustoilla evästeiden avulla kerättyihin tietoihin, jotka – kuten NordVPN: n tapauksessa – ovat tavanomaisia ​​käytäntöjä melkein kaikilla verkkosivustoilla, ja tällä tavalla kerättyjä tietoja käytetään sivuston ylläpitämiseen. 

Sivustolle kerättyjen tietojen lisäksi PIA ylläpitää VPN-verkkoaan nollapolkikäytäntöllä, jota tukevat tosiasialliset todisteet. FBI on aiemmin haastanut PIA: ta PIA: n toimesta, ja se on osoittautunut kyvyttömäksi luovuttamaan tietoja hallintoelimille, koska sillä ei ole hallussaan tunnistetietoja. 

Pyöreä viisi ajatusta

Sekä NordVPN että PIA tarjoavat AES-256-salauksen ja OpenVPN-protokollan, jota juuri etsimme turvallisuuden suhteen.. 

Vaikka PIA tarjoaa monia muitakin vaihtoehtoja VPN-tietoturvan määrittämisessä, tämä tarkoittaisi suurimmaksi osaksi vain turvallisuuden uhraamista nopeuden hyväksi. Ehdotamme, että useimmat ihmiset pitävät kiinni kokeellisesta ja totta yhdistelmästä. 

Yksityisyyspolitiikan suhteen, vaikka NordVPN: n sanat ovat lyhyempiä ja kirjoitettu helpommin ymmärrettävässä muodossa, PIA on osoittanut olevansa vakaa julkishallinnon virastojen edessä. Molemmilla on vankka kirjautumattomuuskäytäntö ja puhdas kokemus. 

Tämä kierros on uskomattoman lähellä, ja molemmat tarjoajat vaikuttavat turvallisilta ja luotettavilta, joten kutsumme tätä viimeistä kierrosta tasoitukseksi, mikä tarkoittaa, että molemmat tarjoajat ansaitsevat pisteen.

Kierros: Turvallisuus ja yksityisyys Ei selkeää voittajaa, pisteet molemmille

NordVPN-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

6

Tuomio

Viimeisellä pistemäärällä viisi yhdelle NordVPN vie voiton maanvyörymässä. Vaikka PIA ei ole huono VPN, se ei yksinkertaisesti voi pysyä todellisen huippuluokan valinnan alla, kuten NordVPN. 

Voittaja: NordVPN

NordVPN: llä oli parempi nopeus, parempia ominaisuuksia, sitä oli subjektiivisesti helpompi käyttää ja se tarjosi jopa hiukan parempia hinnoitteluvaihtoehtoja. Ainoa kohta, jonka yksityinen Internet-yhteys pystyi ottamaan, oli tasapainossa, koska molemmilla palveluntarjoajilla on hyvä tietoturva ja hyvä kokemus käyttäjän yksityisyyden kunnioittamisesta.. 

Jos sinulla on kokemusta PIA: sta tai NordVPN: stä, haluamme kuulla, kuinka kokemuksesi verrataan meidän kommentteihimme. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map