Mikä on SOCKS5? Pikaopas vuodelle 2020

Välityspalvelimet ovat helppo ymmärtää jokaiselle, jolla on tekniikan tasoa, välityspalvelimet: he vain välittävät yhteyden palvelimen kautta korvataksesi IP-osoitteesi. Toisin sanoen, on olemassa erityyppisiä välityspalvelimia – joista jotkut sisältyvät parhaaseen ilmaiseen välityspalvelumme oppaaseemme – jotka voivat muuttaa yhteyden eri puolia.


Yksi näistä tyypeistä on SOCKS tai erityisesti SOCKS5. Tässä oppaassa tutkimme mitä SOCKS5 on, miten se eroaa muun tyyppisistä välityspalvelimista ja kuinka voit käyttää SOCKS5-välityspalvelinta turvallisesti.

Sinun ei pitäisi useimmissa tapauksissa käyttää välityspalvelinta yksin, mutta on joitain syitä, joiden vuoksi haluat harkita SOCKS5-välityspalvelinta, etenkin torrentia varten. Lue lisää, mikä on välityspalvelin ja kuinka voit määrittää sen virtuaalisen yksityisen verkon avulla.

Mikä on SOCKS5?

Ennen kuin ymmärrät SOCKS5: ää, sinun on ymmärrettävä, mikä välityspalvelin on. Onneksi se on helppo käsittää käsitys. Välityspalvelimet toimivat kuin välimies Internet-yhteytesi suhteen. Ennen kuin matkustat avoimeen Internetiin, yhteytesi kulkee välityspalvelimen kautta, mikä tarkoittaa, että kaikki palvelimet, jotka ovat tämän jälkeen, käsittelevät yhteyttäsi kuin se olisi välityspalvelimesta.

Käytännössä se tarkoittaa, että jos yrität katsoa esimerkiksi Netflixiä Yhdysvalloista, Netflix-palvelimet havaitsevat Yhdysvaltain välityspalvelimen, ei Yhdistyneen kuningaskunnan osoitteen. Kuten voit lukea Netflix VPN -kiellon oppaastamme, se ei ole täysin totta, koska Netflix voi yleensä havaita, että käytät välityspalvelinta. Oletetaan, että teoreettisen esityksen vuoksi se toimii.

SOCKS5 on Internet-yhteyskäytäntö, jota voidaan käyttää yhteyden muodostamiseen välityspalvelimeen, aivan kuten VPN-yhteyskäytäntö. Jos näet SOCKS5-välityspalvelimen, se toimii samalla tavalla kuin mikä tahansa muu välityspalvelin, mutta yhteystapa on erilainen.

Vaikka tekniikan aloittelijat eivät ehkä näe, että suurena erona, SOCKS5-välityspalvelimet suorittavat paljon eri toiminnon kuin HTTP-välityspalvelimet. SOCKS5-välityspalvelimet ovat liikenteen agnostiikkaa, mikä tarkoittaa, että ne ohittavat vain kaiken liikenteen, jonka lähetät palvelimen kautta ja vastaanottajalle.

Erityisesti SOCKS5-välityspalvelimet muodostavat sinulle TCP-yhteyden, ja tekemällä näin kykenevät kuljettamaan UDP-paketteja yhteyden yli. Lyhyesti sanottuna, lähetät UDP-paketit palvelimelle, jotka sitten välitetään vastaanottajalle TCP-yhteyden kautta.

Tämä pätee mihin tahansa SOCKS-palvelimeen. SOCKS5: n etuna on kuitenkin todennus. Sen sijaan, että vain muodostat yhteyden palvelimeen, selaimesi on suoritettava verkon “kädenpuristus” sen kanssa, vahvistettava, että olet kuka sanot olevan ja avaa yhteys.

HTTP-välityspalvelimet toimivat eri tavalla. Vaikka HTTP-välityspalvelimet toimivat edelleen välittäjinä, ne voivat tulkita palvelimen kautta lähettämääsi liikennettä ja osaavat tulkita sitä. Tämän takia jotkut tiedot voidaan välimuistiin tallentaa ja toimittaa nopeammin, haittapuolina, että se pystyy käsittelemään vain HTTP-liikennettä.

Yksittäisille käyttäjille SOCKS5-välityspalvelimet ovat yleensä parhaita, koska he todentavat ja hyväksyvät kaiken tyyppisen liikenteen. Siitä huolimatta HTTP-välityspalvelimilla on paikkansa, jos esimerkiksi määrität robotin välityspalvelimen kautta verkkosivustojen tietojen kaaptamiseksi..

Käytä SOCKS5-välityspalvelimen tapauksia

IP-osoitteesi korvaamiseen on monia syitä, mutta useimmiten se johtuu geoblokeista. “Geoblocks” on termi, joka viittaa tiettyjen maiden liikenteen estämiseen ja rajoittaa tehokkaasti sitä, kuka voi nähdä mitä verkossa. Vaikka se ei ole sensuuria sinänsä, se on serkku.

Geoblokit ovat erityisen yleisiä streaming-alustojen keskuudessa. Esimerkiksi, Netflixillä on erilaisia ​​kirjastoja sen mukaan, missä yhdistät maailman (lue parhaamme Netflix-hakkerointioppaamme nähdäksesi, miten pääset niihin), ja BBC iPlayer on saatavana vain Ison-Britannian asukkaille (lue BBC iPlayer -sovelluksen paras VPN).

Välityspalvelimet eivät ole kuitenkaan parhaita yrittää ohittaa geoblokeja, koska niillä, jotka määräävät geoblokit, on tapoja havaita, että käytät niitä. Puhumme siitä seuraavassa osiossa.

Erityisesti SOCKS5-välityspalvelimet ovat mahtavia torrentia varten. Torrenting, jos et tiedä, viittaa vertaisverkkoyhteyteen tiedostojen lataamista varten. Pohjimmiltaan tietokoneesi muodostaa yhteyden useisiin tietokoneisiin ja lataa osion tiedostoa jokaisesta.

Torjuntaan mahdollisesti liittyvien juridisten kysymysten ulkopuolella (lisätietoja siitä on torrentin laiton opas) on myös nopeusongelmia. Torrenttointi vaatii paljon kaistanleveyttä, mikä voi johtaa siihen, että Internet-palveluntarjoajasi rajoittaa siirrettävän tiedon määrää kerralla.

SOCKS5-välityspalvelimet auttavat torrentia kahdesta syystä. Ensimmäinen on, että IP-osoitteesi korvataan, mikä tarkoittaa, että Internet-palveluntarjoajasi ei saisi pystyä kuristamaan nopeutta. Sinun tulisi käyttää SOCKS5-välityspalvelinta VPN: n kanssa varmistaaksesi, että Internet-palveluntarjoajasi ei voi kuristaa liikennettäsi, mutta pääsemme siihen seuraavassa osiossa.

Tärkein etu on, että SOCKS5-välityspalvelimet tarjoavat käyttäjille täyden UDP: n, mikä tarkoittaa, että voit muodostaa yhteyden jokaiseen vertaispariin. Yhdistämällä tällä tavalla voit yleensä ladata tiedostoja nopeammin, koska saat tiedoston bittiä kaikilta vertaiskäyttäjiltä kerralla.

Yhteyttäsi ei silti salata SOCKS5-välityspalvelinta käytettäessä, mikä on ongelma torrentin aikana. Tätä varten tarvitset VPN: n. Jatka oppia VPN-palveluista, miksi ne ovat parempia kuin välityspalvelimet ja kuinka voit käyttää näitä kahta yhdessä.

VPN vs. välityspalvelin

Vaikka SOCKS5-välityspalvelimet tarjoavat todennuksen, ne eivät tarjoa salausta. Kuten minkä tahansa välityspalvelimen tapauksessa, ylimääräistä tietoturvaa ei tarjota, joten saat vain mitä saat. HTTPS-välityspalvelimet, jotka käsittelevät SSL / TLS-yhteyden liikennettä, tarjoavat salauksen, mutta eivät enempää salausta kuin normaali Internet-yhteys.

Jos et tunne, salaus tarkoittaa tietojen sekoittamista niiden siirron aikana, jotta kukaan verkkoketjun keskellä ei näe lähettämääsi. Se muuntaa selkeän tekstin pyynnöt salateksiksi algoritmin ja avainparin avulla. Käytä yhtä avainta tietojen salaamiseen, ja vastaanottaja käyttää toista avainta salauksen purkamiseen.

Salauskuvauksemme menee prosessin yksityiskohtiin, mutta se on yleiskuvaus. Välityspalvelimet eivät tarjoa ylimääräistä salausta, mutta VPN: t tarjoavat. Kuten välityspalvelin, yhteys reititetään etäpalvelimen kautta, korvaa IP-osoitteesi ja sijaintitietosi. Alkuperäinen yhteys etäpalvelimeen on kuitenkin salattu.

Se on tärkeää, koska salattu alkuperäinen yhteys tekee reitin jäljittämisestä vaikeaa, ellei jopa mahdotonta. SOCKS5-välityspalvelimet, koska ne eivät tarjoa salausta, sallivat vastaanottajan reitittää jäljityksen, minkä avulla hän voi nähdä liikenteen lähteen välityspalvelimen ulkopuolella. VPN: n avulla etäpalvelimesta tulee kuitenkin kiviseinä.

Alkuperäiset pyyntösi ovat salattuja, mikä tarkoittaa, että lähde-IP-osoitteesi on piilotettu melkein kaikesta. Vaikka VPN-tietoturvassa on eroja, niin kauan kuin käytät palvelinta turvallisimmassa VPN-oppaassamme, sinulla on hyvä.

ExpressVPN on listan kärjessä. Sen lisäksi, että se oli nopein testaamamme VPN, se sijoittui myös parhaaseen VPN-oppaaseemme monissa luokissa. Turvallisuudesta nopeuteen käyttäjäystävällisyyteen ExpressVPN saa kaiken oikein. Voit oppia lisää ExpressVPN-arvosteluistamme tai kokeilla sitä 30 päivän rahat takaisin -takuulla.

Vaikka ExpressVPN onkin paras tapa useimmissa asioissa, se ei ole paras kaikelle. Esimerkiksi, jos olet kiinnostunut torrentista, paras torrenting VPN, NordVPN, saattaa olla sinulle parempi. Vaikka nopeus ei ole yhtä vaikuttava, NordVPN on erillään ExpressVPN: stä monilla erikoispalvelimilla.

Luettelossa ovat P2P (torrenting) -palvelimet, hävitetyt ja DoubleVPN. Tässä artikkelissa tarkoitetaan kuitenkin sitä, että sillä on toinen etu. Voit käyttää SOCKS5 NordVPN -välityspalvelinta VPN-yhteydellä, jonka, kuten mainittiin, pitäisi tarjota paras suorituskyky torrentisoitaessa.

Voit oppia lisää NordVPN: stä NordVPN-arvosteluistasi tai nähdä, miten pidät siitä sen 30 päivän rahat takaisin -takuulla.

Lopulliset ajatukset

SOCKS5-välityspalvelimet ovat paras vaihtoehto useimmille käyttäjille, mutta ne tulevat silti tässä ja VPN vs. välityspalvelin vs. Tor -oppaassa kuvattujen alaosien kanssa. Voit kuitenkin käyttää niiden voimaa, etenkin torrentia varten, jos käytät SOCKS5-välityspalvelinta yhdessä VPN: n kanssa.

NordVPN on yksi harvoista, joka tarjoaa toiminnallisuuden. Toisin sanoen, jos et ole kiinnostunut torrentista, SOCKS5-välityspalvelin on yleensä huonompi kuin nopea VPN, ja siksi ExpressVPN hallitsee korkeinta. Jos kuitenkin haluat lisää vaihtoehtoja, lue muut VPN-arvostelut.

Mihin käytät SOCKS5-välityspalvelinta? Onko sinulla myös VPN? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map