Kuinka poistaa Facebook ikuisesti vuonna 2020 (ja Instagram, kun olemme siinä)

Facebook- tai Instagram-tilisi poistamiseen on paljon syitä. Tietosuojaongelmat ovat todennäköisin syy, mutta ehkä olet huomannut, että vain pieni osa 500 ystävästäsi on tuntemasi ihmisiä. Joka tapauksessa kumpikaan alusta ei tee siitä helppoa, joten aiomme näyttää sinulle, kuinka poistaa Facebook elämästäsi ikuisesti.


Jos se vaikuttaa sinulle liian dramaattiselta, meillä on myös opas Facebook-tietosuoja-asetusten muuttamiseen.

Sosiaalisesta mediasta on tullut osa arkea monille. Ihmiset ovat enemmän virittyneitä heidän puhelimistaan ​​tuleviin ilmoitusääniin kuin mihinkään muuhun. Jotkut jakavat koko elämänsä aina siitä, mitä söivät aamiaiseksi, siihen, kuinka söpö heidän koiransa näyttää viimeisimmällä Snapchat-suodattimella. Ihmisille tiedottaminen jokaisesta elämämme osasta on tullut kauhistuttavaa.

Vuonna 2018 arvioitiin, että jokaiselle maapallon henkilölle luodaan 1,7 Mt tietoa joka sekunti, ja tämä luku vain kasvaa. Kysymys on, mitä sille tapahtuu.

Ellet ole piiloutunut kallion alle, tiedät, että Facebook oli uutinen, koska markkinointiyritys Cambridge Analytica louhitsi vähintään 50 miljoonan Yhdysvaltain äänestäjän tiedot. 

Lisäksi Facebook on kerännyt ja käyttänyt ihmisten tietoja vuosien ajan, ja sen Messenger-sovelluksen havaittiin kirjaavan puheluita ja tekstejä Android-puhelinten käyttäjiltä, ​​jotka olivat sitoutuneet jakamaan yhteystietoluettelonsa. Ei ole yllättävää, että #deletefacebookista tuli trendi. 

Myöskään Instagram ei ole viaton, mutta se ei ole yllättävää, kun Facebook osti sen vuonna 2012. Tämän vuoksi molempien yritysten tiedonkeruumenetelmät yhdistettiin. Instagramin “lataa tietosi” -työkalulla, jonka avulla käyttäjät voivat tehdä kopion tiedoistaan, oli tietoturvahäiriö, jossa käyttäjien salasanat vuotaneet.

Riippumatta siitä, miksi haluat poistaa Facebook-tilisi tai Instagram-tilisi, et halua hypätä sen läpi. Valitettavasti sosiaalisen median jättiläiset saavat sinut kuitenkin toivoen, että et halua vaivaa ja lopulta pysyt. Yritämme tehdä siitä sinulle helpon. 

Parasta on tehdä se selaimessa, varsinkin jos haluat ladata tietosi ensin. Lisäksi et voi poistaa Instagram-tiliäsi sovelluksen kautta. Vaiheittaiset ohjeet auttavat sinua poistamaan tilisi lopullisesti. Vieritä alaspäin saadaksesi tarkempia ohjeita.

Mitä pitää pitää mielessä, kun poistat Facebookin 

Luulet, että napsauttamalla “Poista” -painiketta pyyhität tilisi sellaisena kuin sitä ei koskaan ollut, mutta näin ei ole. Kaikki luomasi tiedot, kuten profiilitiedot, valokuvat ja viestit, poistetaan, mutta kaikki sinusta, jotka eivät tule sinulta, jäävät. 

Oletetaan, että ystäväsi julkaisee kiusallisen kuvan sinusta. No, se pysyy siellä, koska he lähettivät sen, et sinä. Mitään, joka ei ole tilisi osa, ei poisteta. Ystäville lähettämäsi viestit näkyvät edelleen myös heille.

Facebook sanoo myös, että lokitiedostot säilytetään sen jälkeen, kun olet poistanut tilisi, mutta heillä ei ole nimesi kiinnitettynä niihin. 

Jos olet kirjautunut muihin sovelluksiin Facebook-tililläsi, kuten Spotify tai Pinterest, et voi kirjautua niihin, kun tilisi on poistettu. Sinun tulisi selvittää se ennen kuin lähdet eteenpäin.

Viimeinkin, et voi aktivoida tiliäsi uudelleen sen jälkeen, kun se on poistettu, toisin kuin silloin, kun se on poistettu käytöstä. 

Tilin deaktivointi tekee siitä vain passiivisen. Profiilisi ei tule näkyviin, mutta valokuvasi, videosi ja muut tietosi säilyvät. Voit silti käyttää myös Messengeriä, ellet poista sitä käytöstä erikseen. Voit aktivoida tilisi uudelleen kirjautumalla sisään Facebookiin tai kirjauduksesi toiseen palveluun tililläsi.

Tilisi lopullinen poistaminen tarkoittaa, että kaikki lataamasi valokuvat ja videot, tekemäsi viestit ja kaikki muut tekemäsi katoavat ikuisesti. Et voi hakea mitään niistä tai käyttää Messengeriä. Facebook sanoo, että kaiken poistaminen voi viedä 90 päivää, mutta se on edelleen tavoittamaton muille prosessin aikana.

Älä kuitenkaan paniikki, koska Facebook antaa sinun ladata kopion tiedoista. On myös mielenrauhaa, että jos pahoittelet päätöstäsi, voit peruuttaa tilisi poiston kirjautumalla sisään tilillesi 30 päivän kuluessa. Sen jälkeen et voi käyttää tiliäsi tai avata sitä uudelleen, vaikka se ei ehkä olisi suorittanut prosessia loppuun.

Kuinka pysyvästi poistaa Facebook

Jos olet valmis poistamaan Facebook elämästäsi, noudata alla olevia ohjeita. Voit poistaa Facebook-tilisi sovelluksesta, mutta oppaamme on tehdä se tietokoneen selaimessa, mikä on parasta, jos haluat myös ladata tietosi.

Ensin avaa Facebook ja kirjaudu sisään. Sillä ei ole merkitystä, millä sivulla olet, koska heillä kaikilla on alaspäin osoittava nuoli valikkopalkin oikeassa yläkulmassa. Napsauta sitä, niin avattava valikko tulee näkyviin. Valitse ”asetukset” kyseisestä valikosta.

miten-to-delete-facebook-asetukset

Napsauta seuraavaksi välilehteä, jossa lukee “Facebook-tietosi” vasemmassa sarakkeessa.

miten-to-delete-facebook-tietoa

Napsauta nyt osaa, jossa lukee “poista tilisi ja tietosi.”

miten-to-delete-facebook-delete-tilin

Uusi ikkuna tulee näkyviin. Facebook varoittaa, että kun poistoprosessi alkaa, et voi hakea tiliäsi tai tietojasi. Sitten se antaa sinulle kaksi vaihtoehtoa: deaktivoida tilisi tai ladata kopio tiedoista.

Entinen tarkoittaa periaatteessa tiliäsi lepotilassa, kunnes kirjaudut sisään uudelleen. On hyvä idea tehdä jälkimmäinen, jos et vielä ole. Facebook luo tiedoston, joka sisältää kaikki tietosi, mukaan lukien arvokkaat valokuvat, jotka olet lähettänyt. 

Jos olet valmis poistamaan tilisi, napsauta Poista tili.

miten-to-delete-facebook-optiot

Facebook pyytää sinua antamaan salasanasi uudelleen. Tee se ja napsauta “jatka”.

miten-to-delete-facebook-salasana

Sen jälkeen Facebook antaa sinulle viimeisen varoituksen. Jos olet varma, että haluat poistaa tilisi, napsauta Poista tili.

miten-to-delete-facebook-varoitus

Kuinka poistaa Facebook ikuisesti

 1. Napsauta minkä tahansa Facebook-sivun oikeassa yläkulmassa olevaa alanuolta ja valitse ”asetukset”
 2. Valitse vasemmanpuoleisesta sarakkeesta “Facebook-tietosi”
 3. Napsauta “poista tilisi ja tiedot”
 4. Napsauta Poista tili.
 5. Kirjoita salasanasi ja napsauta “jatka”
 6. Napsauta Poista tili.

Mitä pitää pitää mielessä, kun poistat Instagram

Kun poistat pysyvästi Instagram-tilisi, myös kaikki siinä oleva tili poistetaan. Kaikki valokuvat, videot, kommentit ja muut toiminnot poistetaan. Myös suorat viestit poistetaan, ja muut ihmiset eivät enää voi nähdä niitä. 

Kun Instagram-tilisi on poistettu, sitä ei voida aktivoida uudelleen. Instagram sanoo, että et voi myöskään kirjautua samalla käyttäjätunnuksella. Voit sen sijaan poistaa tilisi tilapäisesti käytöstä, mutta tässä ei ole tarkoitus. 

On myös muita tapoja varmuuskopioida Instagram-valokuvasi, mutta Instagram antaa sinun pyytää tietojasi lataamiseksi, ja se lähettää sinulle tiedostona sähköpostitse. Se voi viedä jopa 48 tuntia, mutta saimme sähköpostin muutamassa minuutissa, kun testasimme sitä. 

Kuinka pysyvästi poistaa Instagram

Et voi poistaa Instagram-tiliäsi sovelluksesta. Se on tehtävä selaimessa. Jos olet valmis ohjaamaan kyseisen Instagram-tilin, noudata alla olevia ohjeita. 

Napsauta ensin tätä siirtyäksesi tilisi poistosivulle ja kirjautuaksesi sisään. Kun olet tehnyt niin, Instagram antaa sinulle mahdollisuuden poistaa tilisi väliaikaisesti käytöstä. 

Koska haluat poistaa sen pysyvästi, kysytään miksi. Valitse syy avattavasta valikosta. Jos haluat välttää muiden tietojen aukeamisen, valitse ”jotain muuta”.

miten-to-delete-Instagram-delete-sivulle

Uusi ruutu tulee näkyviin, missä sinun on annettava salasanasi. Tee se ja napsauta punaista “poista tilini pysyvästi” -painiketta. 

miten-to-delete-Instagram-salasana

Viimeiseksi tulee ponnahdusikkuna, jossa kysytään, haluatko poistaa tilisi. Napsauta “OK”, jos olet.

miten-to-delete-Instagram-confirm

Kuinka poistaa Instagram ikuisesti

 1. Siirry Poista tili -sivulle ja kirjaudu sisään
 2. Valitse syy tilisi poistamiseen avattavasta ruudusta
 3. Kirjoita salasanasi uudelleen
 4. Napsauta punaista “poista tilini pysyvästi” -painiketta
 5. Kun se kysyy oletko varma, napsauta “OK”

Lopulliset ajatukset

Toivomme, että tämä opas on auttanut sinua ymmärtämään kuinka poistaa Facebook- tai Instagram-tilisi pysyvästi. Vaikka sosiaalinen media on hieno tapa pitää yhteyttä kaukaisiin ystäviin ja perheeseen, se on myös hieno tapa yrityksille kerätä henkilökohtaisia ​​tietoja. Tilin omistaminen on ainoa tapa varmistaa, että tietosi on suojattu tietyiltä osin.

Ennen kuin poistat tilisi, muista kuitenkin hankkia kopio tiedoistasi kallisarvoisten valokuvien hakemista varten. Facebookissa on 30 päivän jakso, jonka aikana voit peruuttaa poiston, mutta Instagram ei ole niin, että varmista, että olet saanut haluamasi tiedot ennen jatkamista.

Jos meillä on jotain ohittamatta tai sinulla on vinkkejä sosiaalisen median tilin poistamiseen, ilmoita siitä meille kommenttiosassa. Katso myös muita turvallisuusartikkeleitamme. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map