Kuinka muuttaa DNS-osoitettasi vuonna 2020

Aina kun kirjoitat verkkosivuston osoitteen selaimen URL-palkkiin, se laukaisee monimutkaisen tapahtumasarjan, joka yhdistää tietokoneesi verkkosivustoon. Osa prosessista on tietokoneesi noudettava kyseisen verkkosivuston palvelimen IP-osoite.


Nämä tiedot antaa tietokoneellesi DNS- tai verkkotunnusjärjestelmä. Se on ”välittäjä”, joka muistuttaa operaattoria vanhan ajan puhelinvaihdossa. Tietokoneesi ottaa yhteyttä DNS: ään ja ilmoittaa sille sen verkkosivuston URL-osoitteen, johon yrität päästä. DNS antaa sitten kyseisen verkkosivuston osoitteen ja yhdistää sinut siihen.

Tämä rakenne tarkoittaa, että käyttämäsi DNS voi nähdä selaustottumuksesi, estää pääsyn tietyille verkkosivustoille ja vaikuttaa suorituskykyyn.

Onneksi on olemassa kolmansien osapuolien DNS-palveluntarjoajia, jotka ovat ilmaisia ​​ja helppoja asentaa. Jatka lukemista ja tutustumme tarkemmin DNS: n vaihtamisen eduihin ja miten.

Kuinka DNS voi vaikuttaa suorituskykyyn

muuta DNS

Yhteytesi täytyy käydä DNS: n läpi melkein aina, kun se haluaa muodostaa yhteyden verkkosivustoon. Vaikka jotkut usein käyvät verkkosivut voidaan välimuistiin tallentaa paikallisesti nopeampaa käyttöä varten, aina kun vierailet uudessa sivustossa tai välimuisti tyhjennetään, tietopyynnön on kuljettava DNS: n kautta..

Tämä lisää pienen, mutta huomattavan viiveen selaimellasi, joka vie Web-sivuston lataamisen. Jos muutat DNS: n nopeammaksi, selaimesi tuntuu paljon kireämmältä, jos käytät alleoptimaalia.

Selvyyden vuoksi se ei paranna latausnopeutta. Se vähentää kuitenkin aikaa, joka sinun on odotettava, ennen kuin verkkosivusto latautuu.

Paranna suojausta paremmalla DNS: llä

Jos olet turvallisuuteen kiinnostunut henkilö, koska meidän kaikkien pitäisi olla yritystietojen vuotamisen ja tietoverkkorikollisuuden aikakaudella, DNS: n vaihtaminen on kriittistä. Useimmiten kuin oletus-DNS on se, jonka Internet-palveluntarjoaja tarjoaa.

Internet-palveluntarjoajasi voi kirjata kyselyitä, jotka tietokone lähettää DNS-palvelimelle kaivamaan tietoja. Tietäminen, millä verkkosivustoilla olet, on arvokasta monille yrityksille, ja ne ovat valmiita maksamaan ISP: n ylin dollari näistä tiedoista. Jos et halua jonkun lukevan Internet-historiaasi, on tärkeää päästä pois palveluntarjoajan DNS: stä. EU: n asetusten ansiosta se on nimenomaan Yhdysvaltain ongelma.

Toiseen DNS: ään siirtyminen lisää huomattavasti online-tietosuojaasi, mutta se ei ole kaukana täydellisyydestä. Jos haluat tulla käytännössä jäljittämättä verkossa ja varmistaa, että toimintasi on turvallista ja yksityistä, harkitse virtuaalisen yksityisen verkon hankkimista. Vaikka VPN-verkkojen tutkiminen ei kuulu tämän artikkelin soveltamisalaan, sinun kannattaa tutustua lisätietoihin, mikä on VPN-artikkeli.

Julkinen DNS voi muuttaa maailmaa

Joskus maat tai yritykset haluavat ottaa käyttöön Internet-sensuuripolitiikan. Jollekin pääsyn estäminen tietylle verkkosivustolle voi olla yhtä helppoa kuin sen IP-tietojen jättäminen pois DNS-palvelimilta.

Esimerkiksi vuonna 2014 Turkin hallitus yritti sensuroida Twitteriä määräämällä Internet-palveluntarjoajat estämään sitä koskevat DNS-pyynnöt. Aluksi se oli tehokas estämään tietojen lähettämistä maasta ja pois maasta levottomuuksien aikana ja vaikeutti paikan päällä tapahtuvaa ilmoittamista (tutustu tähän Turkin parhaan VPN-oppaamme).

Ihmiset saivat kuitenkin nopeasti aikaan. Julkinen kampanja alkoi kertoa ihmisille, että he voivat muuttaa DNS: nsä Google DNS: ksi. Se sai Twitterin ja muut verkkosivut takaisin Turkin ihmisten käsiin.

Joissakin maissa käytetään vielä tarkempia sensuurimenetelmiä. Vaikka DNS-pyyntöjen epääminen on pieni osa Kiinan kaltaisessa maassa tapahtuvaa Internet-sensuuria, verkkosivustoille pääsy voi olla paljon vaikeampaa. Siksi sekä turvallisuuden lisäksi kehotamme teitä etsimään VPN: tä. Lue paras VPN-oppaamme nähdäksesi, mitkä tarjoajat tarjoavat sinulle parhaan hyödyn.

Parhaat vaihtoehdot julkiselle DNS: lle

Siellä on monia DNS-palveluntarjoajia, joten tarkastelemme kolmea parasta vaihtoehtoa useimmille ihmisille.

Ensinnäkin on Googlen julkinen DNS, jonka helposti muistettava osoite on 8.8.8.8. Vuodesta 2014 lähtien se on maailman suurin julkinen DNS-palvelin, ja se on ollut hieno tarjoamalla avoimempi Internet monille ihmisille. Se urheilee myös vakaata vasteaikaa.

Toisin sanoen, yksityisyyttä ajatellen Google DNS kirjaa ja tallentaa tietoja. Se poistaa IP-osoitteesi palvelimelta 48 tunnin sisällä, mutta muut tiedot, kuten sijainti ja Internet-palveluntarjoaja, tallennetaan pysyvästi.

Jos haluat turvallisimman ja yksityisimmän DNS: n, Cloudflare-niminen yritys tarjoaa 1.1.1.1. Se on nopea eikä tallenna tietoja. Cloudflare pitää paljaiden luiden lokitiedostoja DNS-pyynnöistä 24 tunnin ajan auttaakseen häiriöitä järjestelmässään, jos jotain menee pieleen, mutta sen jälkeen kaikki tiedot puhdistetaan järjestelmästä.

Viimeinkin, jos haluat vain saada mahtavaa suorituskykyä, on ilmainen DNS-vertailuohjelmisto, joka voi kertoa, mikä on nopein DNS alueellasi. Ohjelmistoa on helppo käyttää ja se tarjoaa sinulle selvän parhaan valinnan nopeuden ja suorituskyvyn suhteen.

DNS-osoitetulokset

Kuinka muuttaa DNS

Windows 10

Vaihe 1: Avaa Käynnistä-valikko ja siirry ohjauspaneeliin. Pääset sinne kirjoittamalla se aloitusvalikkoon, kun se on valmis.

DNS-osoite-Käynnistä-valikko

Vaihe 2: Valitse ohjauspaneelista ”verkko ja Internet”.

DNS-osoite-ControlPanel

Vaihe 3: Napsauta ”verkko- ja jakamiskeskus”.

DNS-osoite-verkkokeskus

Vaihe 4: Valitse vasemmalla puolella ”muuta sovittimen asetuksia”.

DNS-osoitesovitin

Vaihe 5: Napsauta hiiren kakkospainikkeella yhteyttä, jonka haluat määrittää, ja valitse ”ominaisuudet”. Sinun on oltava tietokoneesi järjestelmänvalvoja tehdäksesi niin.

DNS-osoitteen ominaisuudet

Vaihe 6: Kun ominaisuusvalikko avautuu, kaksoisnapsauta ”Internet Protocol version 4 (TCP / IPv4)”.

DNS-osoite-IPv4

Vaihe 7: Vaihda seuraavassa ikkunassa ”hanki DNS-palvelimen osoite automaattisesti” tilaan “käytä seuraavaa DNS-palvelimen osoitetta” ja kirjoita sitten haluamasi DNS.

Jos aiot käyttää Cloudflare-sovellusta, 1.1.1.1 pitäisi olla ensisijaisessa palvelinkentässä ja 1.0.0.1 olla vaihtoehtoisessa kentässä. Googlelle 8.8.8.8 on edullinen, ja 8.8.4.4 on vaihtoehto. Tämän redundanssin ansiosta tietokoneesi voi jatkaa toimintaansa normaalisti, jos jokin palvelimista ei ole käytössä.

Vaihe 8: Paina “ok” ja palaa ominaisuusikkunaan. Vieritä alas löytääksesi ”Internet Protocol version 6 (TCP / IPv6)”. Kaksoisnapsauta sitä ja tee sama kuin IPv4: llä. Vaihda ”hanki DNS-palvelimen osoite automaattisesti” tilaan “käytä seuraavaa DNS-palvelimen osoitetta”, mutta kirjoita nämä tällä kertaa:

Google: 2001: 4860: 4860 :: 8888 ensisijaiseksi ja 2001: 4860: 4860 :: 8844 vaihtoehtoiseksi.

Pilvipallo: 2606: 4700: 4700 :: 1111 ensisijaisena ja 2606: 4700: 4700 :: 1001 vaihtoehtona.

Mobiili (Android ja iOS)

Android- ja iOS-järjestelmissä DNS-osoitteen vaihtaminen on tehtävä verkko- ja toisinaan sovelluskohtaisesti. Menetelmä vaihtelee myös versiosta toiseen, etenkin Androidilla. Se on aikaa vievää ja tekee oppaan kirjoittamisesta epäkäytännöllistä variaatioiden ja vaatimusten vuoksi.

Onneksi Cloudflare tarjoaa sovelluksen Androidille ja iOS: lle. Suosittelemme sen käyttämistä, koska sen asentaminen on helppoa, ja työ vaatii vain yhden painikkeen painalluksen. Lisäksi se estää asioita liukumasta halkeamien läpi.

Lopulliset ajatukset

Jos etsit yksityisempiä, nopeampia tai avoimempia tapoja käyttää Internetiä, DNS-osoitteen vaihtaminen voi mennä pitkälle. Se on helppo tehdä ja vie vain muutaman minuutin. Se on myös ilmainen.

Tästä huolimatta DNS: n muuttaminen ei tee Internet-yhteytesi turvallisempaa. Jos etsit mahdollisimman turvallista ja yksityistä yhteyttä, kehotamme sinua tarkistamaan VPN-arvostelut. Aloittaminen ilmaisella VPN: llä on loistava tapa nähdä, onko se sinulle.

Oletko vaihtanut DNS: tä? Kerro meille miten se meni alla olevissa kommenteissa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map