iPhonen turvallisuusvinkit: Pidä laite turvassa vuonna 2020

Apple on jo pitkään puhunut tuotteitaan käyttävän käyttöjärjestelmän turvallisuudesta. Ylistämällä iOS-laitteita integroidusta ohjelmistosta ja laitteistosta Apple loi kertomuksen, jonka käyttäjät uskovat. Niin houkuttelevaa kuin on luottaa iPhonen tietoturvaan ilman pakkausta, on tärkeää ryhtyä lisätoimenpiteisiin tietosi turvallisuuden varmistamiseksi..


IPhone-laitteen lukitsemiseen on kuitenkin haittapuoli. Mitä enemmän toimia suojaat sen turvallisuusuhilta, sitä hankalammaksi kokemuksestasi voi tulla. Sinun on päätettävä, missä laajuudessa suojatoimia olet valmis toteuttamaan. Esittelemme sinulle tapoja tiukentaa iPhone-laitteen turvallisuutta, joka kattaa uhkien ehkäisemisen ja tietojen palauttamisen.

IPhonen suojaaminen vie aikaa, mutta nämä yksinkertaiset toimenpiteet antavat sinun tuntea olosi paremmaksi eteenpäin.

VPN iPhonelle

Älypuhelimet ovat mukanasi kaikkialla. Tämä tarkoittaa, että olet todennäköisesti tekemässä suurimman osan streamista, surffailusta ja ostoksista mobiililaitteellasi. Jos haluat suojata yksityisyyttäsi tekeessäsi näitä asioita liikkeellä ollessa, iPhonen virtuaalinen yksityinen verkko on välttämätön.

Yritysten seuraamalla online-toimintaasi voidaksesi paremmin mainostaa makusi mukaan, yksityisyytesi on epävarma. VPN voi auttaa salaamalla Internet-liikenteesi ja peittämällä IP-osoitteesi uteliailta silmiltä.

VPN-verkkojen ymmärtäminen on vaikeampaa kuin niiden perustaminen. Aihe, josta olemme innostuneita täällä Cloudwards.net-sivustossa, ja meillä on runsaasti resursseja niille, jotka haluavat syventää tätä aihetta – katsokaa vain parasta VPN-oppaamme. Lisätietoja VPN: stä ja sen toiminnasta on VPN-artikkelissa saadaksesi nopeuden.

IPhonelle on muutamia hienoja VPN-vaihtoehtoja – voit nähdä viiden parhaan joukon parhaimmissa iPhone-VPN-palveluissamme – mutta ExpressVPN on suosikkimme. Jos olet lukenut ExpressVPN-arvosteluamme, sen ei pitäisi olla yllättävää. Me emme arvioineet sitä vain parhaaksi iPhonelle, mutta VPN-arvosteluissakin parhaimmaksi.

ExpressVPN-Speed-testi

Se on kuitenkin kallista. Onneksi on halvempia vaihtoehtoja. Yksityinen Internet-yhteys ja VyprVPN molemmat leikkasivat iPhone-valintamme. Voit oppia lisää heistä PIA-arvosteluissa ja VyprVPN-arvosteluissa. Voit nähdä, kuinka VyprVPN pärjää parhaan tarjoajamme suhteen myös VyprVPN vs. ExpressVPN-vertailussa.

ExpressVPN voi suojata myös työpöytäsi. Jos päätät varustaa iPhonesi VPN: llä, harkitse myös MacBookin tai iMacin lukitsemista. Lue ehdotukset ja lisätietoja sen eduista lukemalla viesti parhaasta VPN: stä Macille. Arvioimme myös ExpressVPN: n ensin siellä.

IPhonen salasanojen hallinta

iPhonen yksityisyys

Kun olet saanut salasananhallinnan, toivot, että olet ladannut sen aiemmin. Se ei vain tarjoa uutta tietoturvakerrosta, vaan myös nopeuttaa web-navigointia. Sinun ei tarvitse muistaa kaikkien kirjautumistietojesi salasanoja. Sen sijaan manager tallentaa nämä tiedot ja täyttää ne automaattisesti.

Tapa, jolla se toimii, on yksinkertainen. Kun aiemmin käymäsi verkkosivusto, kuten Amazon.com, pyytää kirjautumistietojasi, salasananhallinta lähettää sinulle kehotuksen täyttää vaadittavat kentät sinulle. Sen sijaan, että kirjoittaisit sähköpostiosoitettasi ja salasanasi näppäimistöltä, kirjautumiseen salasananhallinnalla tarvitaan vain muutama napautus.

Valittavana on muutama salasanan hallinta. Applen iCloud-avainnippu on sisäänrakennettu iPhoneen. Vaikka se on hyvä vaihtoehto, voimme suositella sitä vain käyttäjille, jotka käyttävät yksinomaan Apple-tuotteita.

On olemassa parempia vaihtoehtoja, ja Apple on helpottanut niiden käyttöä. Se lisäsi iOS 12: een automaattisen täytön ominaisuuden, joka integroi kolmannen osapuolen sovellukset iPhonen asetuksiin. Tarvitset vain sovelluksen, joka tallentaa ja täyttää salasanasi.

Olemme tehneet raskaan nostamisen puolestasi ja verranneet iOS-sovellusten parasta salasananhallintaa. 1Password sijoittui tässä oppaassa ensisijaiseksi erinomaiseksi käyttökokemukseksi (lue 1Password-arvostelu), mutta se ei ole kaiken kaikkiaan paras salasananhallintaohjelma.

Salasananhallintaan liittyvien arvostelujen suosituin valinta on Dashlane (lue Dashlane-arvostelu), vaikka 1Passwordin matkaviestintäkokemus vie sen muutamalle iPhonelle. Voit nähdä kuinka nämä kaksi vertaa Dashlane vs. 1Password -teoksessa.

1Password pystyy tallentamaan ja synkronoimaan salasanat käyttöjärjestelmissä, olipa kyseessä sitten iOS, macOS tai Windows OS, ja se sijoittui toiseksi parhaassa salasananhallintaohjelmassa Mac-tietokoneessa. Ainoa haittapuoli on, ettei ole ilmaista suunnitelmaa. Jos budjettisi on pieni, muista lukea paras ilmainen salasananhallintateos.

Kun olet asentanut ja asentanut salasananhallinnan, huomaat sen olevan välttämätön sovellus, jota et koskaan tiennyt tarvitsevasi.

IPhonen varmuuskopiointi pilvivarastoon

Puhelimeesi tallennetut henkilökohtaiset tiedot, kuten valokuvat, yhteystiedot ja viestit, ovat tärkeitä. On riski idea kopioida tietosi, koska se kuulostaa opettavalta vanhemmalta. Olet iloinen siitä, että menetit iPhonen tai poistat jotain vahingossa. Sovelluksia on helppo palauttaa, mutta valokuvat, yhteystiedot ja viestit ovat korvaamattomia.

Pilvipalvelu on yksinkertaisin tapa tallentaa iPhonen sisältö. Apple tarjoaa iCloud-nimisen varmuuskopiopalvelun, joka on mukavasti sisällytetty laitteen asetuksiin. Opi käyttämään sitä, kuinka varmuuskopioidaan iPhone-opas. Jos olet jo varmuuskopioinut iCloud-ohjelmiston avulla, olitpa tehnyt niin iPhonessa tai iPadissa, voit palauttaa iPadin iCloud-varmuuskopiosta seuraavasti:.

Huolimatta siitä, kuinka helppoa sitä on käyttää, iCloud ei ole varma muihin varmuuskopiopalveluihin verrattuna. Olemme aiemmin ilmoittaneet Applen pilviturvallisuudesta. Jos olet taitava käyttämään Applen varmuuskopiopalvelua, harkitse tapaamista kolmannen osapuolen kanssa. Paras pilvivarmuuskopio iPhone-oppaalle on hyvä paikka aloittaa.

IDrive-arvostelu

Jos et pääse lukemaan sijoituksiamme, IDrive-arvostelu osoittaa, miksi se voitti ensimmäisen sijan. IDrive toimii hyvin iPhonen kanssa siinä mielessä, että se on kätevä, nopea ja turvallinen, ja juuri niin Apple-käyttäjät haluavat.

IPhonen varmuuskopiointi tietokoneelle

Jos varmuuskopiointi pilvipalvelimelle on epämukavaa, siellä on aina vanhanaikainen tapa: säästää tietokoneelle. Tarvitset vain iPhonen, USB-kaapelin ja Internet-yhteyden ilmaisten ohjelmistojen lataamiseen.

macOS- ja Windows-käyttäjät saavat iTunes-vaihtoehdon. Voit synkronoida yhteystietoja, kalentereita, valokuvia, sovelluksia ja musiikkia. Muu kopioitava sisältö vaatii manuaalisen varmuuskopion, joka säästää melkein kaikki laitteen tiedot.

Ainoa haittapuoli on, että et voi käyttää tai tarkastella iTunes-varmuuskopion sisältöä. Se on kopio, joka on tallennettu tietokoneellesi ja jonka voit palauttaa vain tarvittaessa. Jos iTunes sopii sinulle ja haluat lisätietoja sen käytöstä, lue iTunes-varmuuskopio-oppaamme.

Hyvä uutinen on, että iTunesille on olemassa vaihtoehtoja. Huono uutinen on, että ne maksavat sinulle.

Muille kuin Mac-käyttäjille suosittelemme iExplorer-ohjelmaa. Toisin kuin iTunes, joka tarjoaa median toistoa, iExplorer on erinomainen puhelinhallintaohjelmisto. Siinä on minimalistinen käyttöliittymä, joka näyttää samanlaiselta kuin iTunes. Lisäksi se tarjoaa enemmän kuin Applen mediasoitin sallimalla sinun tallentaa tekstiviestejä tavallisissa muodoissa, kuten .txt ja .pdf.

CopyTrans tarjoaa puhelimen hallintaan samanlaisia ​​ominaisuuksia kuin iTunes ja iExplorer. Se myös tallettaa ja näyttää yhteystietoja, muistiinpanoja ja paljon muuta. Hinta 29,99 dollaria on halvempi vaihtoehto kuin iExplorer.

Lisätietoja näistä työkaluista on oppaassa, jolla varmuuskopioidaan tekstiviestit iPhonessa.

Sisäänrakennetut iPhonen turvallisuusvinkit

IPhonen ohjelmiston päivittäminen merkitsee enemmän kuin uusien ominaisuuksien käyttöönottoa. Se auttaa myös suojaamaan tietojasi. Aina kun Apple julkaisee uuden päivityksen, se tekee säätöjä käyttöjärjestelmälle, joka mukauttaa sen nykyisiin uhkiin.

Vanhentuneen version käyttäminen iPhonessa avaa laitteen haavoittuvuuksiin, jotka voivat vaarantaa tiedot. Applen avulla on helppo pysyä ajan tasalla uusimmista ohjelmistoista sisällyttämällä downloader asetuksiin, jotka varoittavat sinua aina, kun uusi versio putoaa.

Voit tarkistaa, mitä ohjelmistoversiota iPhone käyttää, siirtymällä asetuskuvakkeeseen, joka näyttää hopeametallilaitteelta. Napauta ”yleinen” ja valitse ”ohjelmistopäivitys”. Näet yhden kahdesta asiasta: ohjelmistosi on ajan tasalla tai on jokin toinen ladattava versio.

iPhonen turvallisuusvinkit

Voit ottaa siellä käyttöön myös “automaattiset päivitykset”, joka lataa ja asentaa sinulle uusia ohjelmistoversioita, jos et halua tarkistaa manuaalisesti.

Jos sinulla on iPhone 6 tai uudempi, ja siinä on edelleen koti-painike, tiedät todennäköisesti Touch ID -ominaisuudesta. Sen avulla voit avata lukitusnäytön ja käyttää iPhonea sormenjäljen avulla antamatta numeerista salasanaa. Se ei ole vain kätevä ohittaa lukitusnäyttö, vaan myös monet kolmansien osapuolien sovellukset käyttävät sitä terveyteen ja kuntoon.

Varo kuitenkin epäluotettavia sovelluksia, jotka pyytävät Touch-tunnustasi. Apple väittää App Storeen toimitettuihin eläinlääkärin sovelluksiin, mutta vilpilliset sovellukset liukuvat edelleen halkeamien läpi. On olemassa raportteja Touch ID -huijauksesta, joka huijaa käyttäjiä tekemään kalliita ostoksia sormenjäljensä avulla.

Edellä mainittujen toimenpiteiden avulla voit rakentaa sananlaskun panssarisi iPhonesi ympärille. Tutustu online-tietosuojaoppaaseen, jos haluat lisätietoja siitä, kuinka pysyä turvassa Internetissä.

Lopulliset ajatukset

Valikoimaton, iPhone täyttää monien käyttäjien turvallisuusstandardit. Siihen sisältyy sisäänrakennettuja ominaisuuksia, jotka suojaavat tietoja, mutta se ei tarkoita, että se on haavoittumaton uhille. Lisätoimenpiteet ovat tarpeen niille, jotka haluavat maksimaalisen turvallisuuden.

Kaikista tässä artikkelissa kuvatuista menetelmistä VPN: n saaminen on paras lähtökohta iPhone-laitteesi turvallisemmaksi tekemiselle. Se yhdessä salasananhallinnan ja tietojen säännöllisen varmuuskopioinnin kanssa suojaa iPhoneasi vahingoilta. Näitä menetelmiä käyttämällä olet ryhtynyt toimiin estääksesi iPhonesi ja henkilökohtaisten tietojen loukkaamisen.

Onko olemassa iPhonen turvallisuusvinkkejä, jotka unohdimme käydä läpi? Kuinka pidät iPhonesi turvassa? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map