Internet-sensuuri Kiinassa: Kuinka Lähi-Britannia estää verkkoa

Jos olet seurannut uutisia, tiedät todennäköisesti, että Kiinan voimamies Xi Jinping on vahvistanut otetta maansa kohtaan kommunistisen puolueen viimeisimpien kokousten aikana. Vaikka suurin osa esityksestä on keskittynyt Xin äskettäin korotettuun asemaan, Kiinassa (johon sisältyy tässä tapauksessa myös Hong Kong ja Macao) on annettu huolestuttavia uutisia sensuurista..


Vaikka suuressa palomuurissa on tällä hetkellä runsaasti erinomaisia ​​resursseja, Cloudwards.net-toimitusryhmä on päättänyt antaa tiivistelmän yleiskatsauksesta miksi ja miten tämä kaikki toimii. Annamme sinulle myös idean Kiinan sensuurin kiertämisestä. 

Niille, jotka haluavat tietää enemmän, sukellaan sensuurien ja kommunististen apparatšikkien hulluun maailmaan. Jätä normaalituntosi ovella.

Sensuuri Kiinassa

Sensuuri

Olet todennäköisesti tietoinen siitä, että Kiina hallitsee tiukasti, mihin Internetin osiin sen ihmiset pääsevät. Kommunistien hallitsema valtio tekee tämän suuren palomuurin kautta, joka on protokollien sarja, jonka avulla sensuurit voivat säädellä pääsyä mihin tahansa heidän mielestään sopiviksi (tai pikemminkin sopimattomiksi) julkiseen kulutukseen. Suuri palomuuri on osa Golden Shield -hanketta, joka on kollektiivinen nimi kaikille aloitteille, joiden tarkoituksena on sensuroida kiinalaista Internetiä.

Suuri palomuuri on yhtä vanha kuin Kiinan Internet, ja jonkinlainen muoto on olemassa ensimmäisen kaapelin asettamisen jälkeen, lukuun ottamatta perinteisen median sensuuria, joka oli ollut olemassa jo kauan sitten. Tutkitaan miten ja miksi yksityiskohtaisemmin jäljempänä, mutta lyhyesti sanottuna se estää Kiinan sisäisiä ihmisiä pääsemästä sivustoille, joiden valtuudet ovat katsoneet tarpeettomiksi, mistä tahansa syystä.

Estetyt sivustot vaihtelevat kinda itsestään selvyydestä, kuten pornosta (ei siitä, että me tiedämme siitä mitään, ota huomioon), suorastaan ​​typeräyn kuin kaupunkien selviytymiseen tarkoitettu blogi tai jopa Facebook ja Twitter. Kaiken tämän päämäärä on yksinkertainen: varmista, että kiinalaiset eivät ole alttiina yhtäältä pirullisille ulkomaisille vaikutuksille, toisaalta kapinallisideaaleille.

Esimerkiksi tästä viimeisestä syystä monet normaalisti käytettävät sivustot, kuten BBC ja CNN, suljetaan 4. kesäkuuta, jolloin ihmisoikeusryhmät ympäri maailmaa (kyllä, jopa Kiinassa) muistavat Tiananmenin aukion verilöylyn, kun kansanmiehet Liberation Army (PLA) tappoi siviilejä sadoissaan.

Esimerkki ulkomaisesta vaikutuksesta on Bloomberg-uutiset, jotka mustattiin väliaikaisesti Kiinassa sen jälkeen, kun viraston toimittajat todettiin pääsemään hiukan liian lähelle yhden Lähi-kuningaskunnan rikkaimman miehen salaisuuksia. Vastineeksi pääsystä uudestaan ​​päätoimittaja väitti silloinkin piikistä (joka on tarinan tappamisen päiväkirja) useita kappaleita, jotka heijastavat huonosti maan hallintaa..

Kuinka Kiina sensuroi verkkoa

Nyt on paljon maita, jotka estävät verkkoa jollain tavalla tai toisella, mutta ihmeellistä kansan tasavallassa on kekseliäisyys, joka on saatu kärsimään ongelmasta. Kiinan sensuurit ovat laskeutuneet luvattomaan sisältöön avainsanojen kohdistamisesta palvelimien tukkumyyntiä sulkemiseen, kuten armeija.

Vuonna 2013 CNN kertoi, että Golden Shield työllistää noin kaksi miljoonaa ihmistä vartioimaan kaikkea Internet-liikennettä, ja on merkkejä siitä, että määrä on vain kasvanut siitä lähtien. Vaikka tämä saattaa tuntua vain pudotuksesta ämpäri verrattuna lähes 1,4 miljardin ihmisen kokonaisväestöön, se osoittaa, kuinka vakavasti puolueet ja valtiot suhtautuvat sensuuriin. esimerkiksi PLA: lla on aseiden alla noin 2,3 miljoonaa miestä.

Vaikka rajoitammekin vain saatavia tietoja, puhumme kuitenkin joka sekunti petatavuja tietoja, jotka on tarkistettava epäilyttävän sisällön varalta. Vaikka voisit ajatella, että seulotaan sen läpi käsin (tietyssä määrin tämä on mitä Iran tekee), sen tekeminen siinä määrin, että Kiina pyrkii, vaatisi vielä enemmän ihmisiä kuin kansantasavallan käytettävissä.

Vastaus tähän ongelmaan on tietysti avainsanoilla kohdistaminen. Samoin kuin NSA, FBI ja muut aakkoset voivat indeksoida tukkumyynnillä sähköpostiemme kautta etsimällä sanoja kuten “pommi”, “presidentti”, “terrorismi” jne., Kiinan hallitus kohdistaa termit, joita se pitää kumouksellisina, ja saa ihmiset tarkistamaan tuloksena olevat luettelot.

Sitä vastoin tämä toimii kuin viehätys: Kun Fergus oli Hongkongissa vuonna 2015, hän suoritti haun ”Dalai Lama” ja häntä kohdettiin “tuloksia ei löytynyt” -viestillä..

Jo tämäkin on kuitenkin antanut sensuurit rajoilleen ja äskettäin paljastettiin, että Kiinan hallitus on parantunut huomattavasti useisiin AI-muotoihin, jotka auttavat sitä estämään kansalaistensa sisällön. Stanfordin tutkimus, johon linkitimme aikaisemmat väitteet, että useat länsimaiset yritykset ovat auttaneet Kiinan hallitusta tekemään tämän, mikä on mielestämme mielenkiintoinen sivu heidän erityisen moraalinsa kannalta.

Kirjoittamishetkellä tiedetään hyvin vähän siitä, kuinka nämä AI: t käyttäytyvät, koska yleensä voidaan sanoa, että ilkeät järjestelmät eivät yleensä halua paljastaa tarkalleen, kuinka ne rutiininomaisesti väärinkäyttävät ihmisoikeuksia. Tiedämme kuitenkin, että suodatin on naurettavan tehokas ja pysäyttää suuren määrän liikennettä heti sen jälkeen, kun se on laskeutunut Kiinan tukiasemaan. Arvaa, insinöörien hooray?

Lo-Tech-sensuuriratkaisut

Sen lisäksi, että Kiina palkkaa armeijan geekit ja AI-seuralaisia, se myös estää verkkoa yksinkertaisemmilla tavoilla. Näistä teknisin on painike, joka käytännössä vain sammuttaa kiinalaisen Internetin tai ainakin loukkaavan osan.

Kuvitteellisempi kuin Cloudwards.net-julkaisu todennäköisesti olisi luullut uskovani, että pimeässä Pekingin toimistossa on todella suuri punainen painike, jonka vieressä on hiki, punainen kasvot. Tämän virkapukuisen miehen ainoa tehtävä on lyödä nappia joka kerta, kun nälkäinen teini ei ole missään paikassa, Alabama julkaisee ”Jinping suxxor” huutaen jotain asianmukaisesti kommunistista.

Valitettavasti näin ei ole, mutta käytännössä se on suunnilleen samalla tavalla: Kiina voi ja toisinaan vain sulkea Internetin kokonaiset osat, koska heidän järjestelmäänsä ilmaantui jotain loukkaavaa. Toisin kuin mikään demokratia, Internet virtaa maahan vain tietyissä kohdissa, joten on helppo yksinkertaisesti katkaista se.

Ylitappipainikkeet syrjään, kommunistinen puolue käyttää myös muutamia taktiikoita, jotka Neuvostoliiton Venäjän tai muiden epämiellyttävien maiden opiskelijat tunnistavat. Tärkeintä on, että julkaisut ovat vastuussa siitä, mikä on painettu, joten jos joku menee foorumiisi – esimerkiksi teini-ikäinen pienestä fiktiokappaleestamme – ja sanoo jotain huonoa hallinnosta, sinut pidetään vastuullisena ja suljetaan.

Seurauksena on, että useimmat kiinalaiset verkkosivut sekä perinteisemmät media-itsesensorit tai palkkaavat erityisen sensorin (joka voi olla puolueen jäsen), varmistaakseen, että kaikki heidän esittämänsä tiedot kulkevat. Jos haluat tietää enemmän siitä, miten se toimii käytännössä, haluamme suositella Mitch Moxleyn erinomaista ja myös erittäin hauskaa teosta..

Kuinka välttää kiinalaista sensuuria

Nyt kun meillä on karkea käsitys siitä, miten kaikki tämä toimii, mitä Kiinan ihmiset tai maan vierailijat voivat tehdä kiertääkseen sensuurista? Älä suosittele suunnitelmien laatimista järjestelmän kaatamiseksi terrakotta-sotureita ja kiellettyä kaupunkikierrosta ajatellen, mutta olisi hienoa lähettää kokemuksesi Facebookiin tai pystyä lähettämään outo twiitti.

Yksinkertaisin tapa on käyttää VPN: ää, mitä ihmisoikeustyöntekijät ja kiinalaiset liikemiehet, jotka haluavat saada muutaman dollarin, ovat tehneet jo vuosia huolimatta niiden käytön monista torjunnoista. Meillä on luettelo Kiinan parhaista VPN-verkoista, vaikka omalla kokeilullasi voisit todennäköisesti löytää toisen parhaimmista VPN-palveluntarjoajistamme myös tehtävän suorittamiseksi..

Jos et ole varma siitä, onko sinun käytettävä VPN-palvelua vai ei, me täällä Cloudwards.net-sivustossa olemme rakentaneet yksinkertaisen työkalun, jonka avulla voit tarkistaa, onko suosikkisivustosi tukossa vai ei. Laittamalla osoitteen yksinkertaisesti työkalu voi nopeasti tarkistaa läpäiseekö se kiinalaisen sisällön tarkistukset vai ei. Voit antaa sen mennä itse alla.

Testaa, onko sivusto estetty Kiinassa

VPN: n käyttö on ulkomaalaisille helpoin tapa käyttää ilmaista Internetiä, mutta kiinalaisten on täytynyt kehittää muita tapoja kommunikoida, usein siksi, että heillä on paljon suurempi riski mainitsemistamme iskuista – ulkomaalaisen pidättäminen VPN: n käytöstä johtaisi tarpeettomaan. huomio kommunistisen hallinnon käytäntöihin.

Kiinan hallituksen kriittiset henkilöt käyttävät tällä hetkellä hallituksen hyväksymiä sivustoja, kuten Baidu ja Weibo, kommunikointiin, mutta tietysti ei suoraan (elleivät he todella tunnu olevansa jonkin verran univormailtuja teetä varten). Sen sijaan he käyttävät pun-sanoja ja muita sanamuotoja usein homofonisessa kiinan kielessä kommunikointiin. Kuinka yksityiskohtainen se on, voit lukea tästä artikkelista puolueen viime aikoina toteuttamasta rangaistuskiellosta.

Tämä ei tietenkään ole luodinkestävä tapa kommunikoida, mutta se antaa ihmisille ainakin puhaltaa vähän höyryä ja kertoa toisilleen, mitä todella tapahtuu, kun he ovat kyllästyneitä lukemaan samaa vanhaa levyä, jonka he lukevat päivittäin. sanomalehdet.

johtopäätös

Se on pähkinänkuoressa, kuinka kiinalainen sensuuri toimii ja miten voit kiertää sen. Ennen kuin luulet, että tämä on asia, jota vain tiettyjen maiden kansalaisten ja vierailijoiden on käsiteltävä, on kuitenkin mahdollista, että kehittyneempien ja demokraattisempien maiden ihmiset joutuvat joutumaan käyttämään VPN: ää yksinkertaisesti tarkistaakseen sähköpostinsa tai postittaakseen lausunto.

Kiina on äskettäin aloittanut erityisen lehdistövihamielisyytensä viennin Turkkiin, kun taas Yhdysvalloissa Internet-palveluntarjoajat voivat pian myydä asiakkaiden selaustiedoissa (ikään kuin PRISM ja Patriot Act eivät riitä). Kaiken kaikkiaan siitä on tulossa pelottava maailma, toivottavasti emme julkaise yllä olevan kaltaista sensuurityökalua Yhdysvalloille tai EU: lle pian.

Toivomme, että nautit lukemastamme kappaleesta ja pidät tervetulleena keskustelua alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit ja olet turvassa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map