Hola VPN: Miksi sinun pitäisi silti välttää sitä vuonna 2020

Jokainen, joka on poksannut virtuaalisen yksityisen verkon markkinoiden ympärillä, tietää, että huijauksia on paljon. Vaikka paras VPN-iPhone ja Android VPN -oppaat antavat suosituksia siitä, mitä palveluita sinun tulisi käyttää mobiililaitteellasi, Google Playssa ja App Store -palvelussa on edelleen ongelmallisia sovelluksia..

Yksi pahimmista rikoksentekijöistä on Hola VPN, israelilainen yritys, joka lähestyy ilmaista VPN-mallia eri näkökulmasta. Hola VPN on yli 184 miljoonan käyttäjän kanssa – ainakin verkkosivustonsa mukaan – yksi suosituimmista VPN-verkoista ympärillä, huolimatta siitä, että sen takana oleva yritys on esimerkki kuluttajien manipuloinnista.

Kun CNN Money ja Business Insider kirjoittivat, Hola VPN näyttää olevan laillinen palvelu, mutta sen manipulointi lehdistöllä ja kuluttajat eivät voi kaivaa sitä kirottavista palvelusehdoista, jonka mukaan Hola VPN myy pääsyä sinun laite yrityksille ja mahdollisesti rikollisille ympäri maailmaa.

Mikä on Hola VPN?

Jos selaat ilmaisia ​​VPN-palveluita, Hola VPN ei pudota ulos. Kuten monet online-vaihtoehdot, se on ilmainen VPN, joka lupaa avata useimpien verkkosivustojen esto mistä tahansa maasta, mutta se teki syystä pahimman ilmaisen VPN-oppaan.

Toisin kuin esimerkiksi Windscribe, joka rajoittaa ilmaisten käyttäjien käyttämien tietojen määrää, Hola VPN: n ilmaiselle suunnitelmalle ei ole rajoituksia (lue Windscribe-arvostelu). Sen sijaan se väittää voivansa käyttää VPN: ää ilmaiseksi luomalla vertaisverkkoa, mikä tekisi siitä niin, että yrityksen ei tarvitse ylläpitää palvelimia ympäri maailmaa.

Se on mielenkiintoinen liiketoimintamalli, mutta jokainen, joka tietää, mikä voi mennä pieleen P2P-yhteyksissä, voi jo nähdä veren vedessä.

Annetaan sinulle vauhti. VPN on palvelinverkko, joka yleensä sijaitsee ympäri maailmaa. Voit muodostaa yhteyden kyseisiin palvelimiin ennen Internet-yhteyden muodostamista, peittämällä lähtö- ja liikenteesi tehokkaasti. Hola VPN tekee saman asian, mutta palvelimien verkon ylläpidon sijaan se muuttaa sinut verkkoksi.

Oletetaan esimerkiksi, että asut Isossa-Britanniassa ja Yhdysvaltain asukas haluaa suoratoistaa BBC iPlayeria (lue BBC iPlayer -sovelluksen paras VPN-oppaamme). Sen sijaan, että Yhdistyneessä kuningaskunnassa olisi oma palvelin, Hola VPN käyttää laitteen laskentaresursseja Ison-Britannian asukkaalta. Lyhyesti sanottuna Yhdysvaltain käyttäjä tunneloi Ison-Britannian käyttäjän laitteen läpi.

Se ei ole piilotettua tietoa. Itse asiassa Holaa kiitettiin mallista, kun se julkaistiin vuonna 2014. Ajatuksena oli, että käyttämättömät laitteet, kuten älypuhelin, loisivat sisällönjakeluverkon, joka tunnelisi liikennettä ja nopeuttaisi Internetiä ympäri maailmaa. Valitettavasti niin ei tapahtunut.

Yhdeksän tietoturva-asiantuntijan avaama verkkosivusto Adios, Hola, havaitsi järjestelmässä useita haavoittuvuuksia, eivätkä ne olleet pelkkiä valvontaa. Reitittämällä tietoja laitteen kautta Hola VPN antoi verkon kaikille tunneloiville mahdollisuuden seurata sinua Internetissä, mukaan lukien asennushakemistosi, yksilöllisen istuntoavaimen ja muut henkilökohtaiset tiedot.

Pahempaa on, että sovellus antoi kenelle tahansa mahdollisuuden suorittaa ohjelmia tietokoneellesi, mikä tarkoittaa, että hakkeri voi ladata haittaohjelmia laitteellesi tietämättäsi. Holan tarvitsemien syvällisten käyttöoikeuksien takia käyttäjillä oli asioita, kuten juurikomplektit, jotka ovat ilkeitä haittaohjelmia, joihin jopa parhaimmilla viruksentorjuntaohjelmilla on vaikea asentaa, heidän laitteilleen.

Se on Hola erikseen. Valitettavasti kanin reikä ei lopu siihen. Vaikka käyttäjien laitteisiin pääsy on tarpeeksi huono, se vie paljon tietotaidot. Niin paljon, että se voi olla vaikeampaa kuin jonkun laitteen murtaaminen muulla tavalla. Pelottavaa tässä tarinassa on se, että Hola VPN ei toimi yksilöllisen liiketoimintamallin avulla. Se ansaitsee IP-osoitteesi ansaitsemisen.

Hola ja Luminati

Ennen kuin siirryt liian syvälle, on tärkeää ymmärtää Hola VPN: n ja Luminati -yhteyden yhteys. Ofer Vilenski on Hola VPN: n, HolaCDN: n ja Luminatin perustaja. Hän on tällä hetkellä Luminatin presidentti ja Holan toimitusjohtaja. Vaikka kukaan ei näytä salaavan, että kaksi yritystä on sidottu toisiinsa – se ei ole BestVPN ja puskuroitu -, se on todiste siitä, että he ovat.

Luminati ei kuitenkaan ole VPN. Sen sijaan se myy orjakoneiden verkkoja. Ajatuksena on, että älypuhelimet, tabletit ja tietokoneet ovat lepotilassa jonkin päivän aikana, joten Luminati hyödyntää näiden koneiden laskentaresursseja lepotilassa antaakseen lisäresursseja yrityksille.

Luminatin “noin” -sivulla on selvää, että tällaisen palvelun käyttötapauksia on useita. Voit esimerkiksi testata verkkosivustosi useissa kaupungeissa ympäri maailmaa tai suorittaa komentosarjoja kerätäksesi tietoja ilman massiivista laskentatakaa. Vaikka nämä ovat laillisia tarpeita, tapa, jolla Luminati täyttää ne, ei ole.

Nykyään Luminatilla on 35 miljoonaa asunto-IP-osoitetta ja 2 miljoonaa mobiili-IP-osoitetta. Se pystyi hankkimaan yhden kymmenesosan Yhdysvaltain väestöstä orjuuttamalla laitteita Hola VPN: llä ja myymällä IP-osoitteita Luminatin kautta. Vaikka se oli tiedossa jo vuonna 2015, Luminati väittää aloittaneensa toiminnan Holasta riippumattomasti vuonna 2016.

Se ei ole totta. Holan loppukäyttäjän lisenssisopimuksessa, joka on merkitty viimeksi päivitettynä vuonna 2018, todetaan selvästi, että “vastineeksi Hola Free VPN Proxy -sovelluksen, Hola Fake GPS -sijainnin ja Hola Video Accelerator -sovelluksen ilmaiselle käytölle voit olla vertaiskäyttäjä Luminati-verkossa. ”

Vertaisarvoisuuden vaarat

Vaikka puhuimme jo Hola VPN: n vaaroista olla suljettu vertaisverkko, ajatus siitä, että muut voivat ostaa laitteesi käyttöoikeuden, on vielä pelottavampi. Pohjimmiltaan Luminati myy laillisesti bottiverkkoja, tuotetta, joka olisi normaalisti saatavana vain pimeässä verkossa tietoverkkorikollisuutta varten..

Botnet tarkoittaa lyhennettä ”robottiverkko”. Konsepti on helppo ymmärtää. Se on koneiden verkko, johon on asennettu robotteja. Botit antavat kaikkien ruorissa olevien käyttäjien tehdä melkein mitä tahansa laitteelleen haluamia. Asentamalla Hola VPN: n päätät asentaa robotti koneellesi.

Hola ei piilota sitä, että se käyttää ylimääräisiä resursseja koneellasi, mutta ei ole selvää, mihin näitä resursseja voitaisiin käyttää. Bottiverkot ovat kuuma hyödyke, joka tuottaa tonnia tuloja niille, jotka hoitavat niitä mainospetoksien, kryptovaluutan louhinnan ja jaettujen palvelunestohyökkäysten kautta.

Yksi pahamaineisimmista bottiverkoista tunnettiin nimellä ZeroAccess, joka keräsi 1,9 miljoonaa IP-osoitetta P2P-verkkoon. Symantec, joka perusti Norton Securityn (lue Norton Security -katsauksemme), tutki bottiverkkoa vuonna 2013 nähdäkseen, kuinka suuri vaikutus sillä oli.

Se havaitsi, että bottiverkolla oli kaksi tarkoitusta: bitcoinin louhinta ja napsautuspetoksia. Bitcoinin louhinta tuotti noin 2 000 dollaria päivässä, mikä merkitsee noin 800 000 dollaria vuodessa, kun taas napsautuspetokset toivat kymmeniä miljoonia.

ZeroAccess käytti orjakoneita väärentääkseen mainosten napsautuksia, joten näytti siltä, ​​kuin mainokset olisivat suosittuja kuin ne olivat. Juuri siitä lähtien bottiverkko tuotti 488TB liikennettä päivässä, mikä satuttaa niitä, jotka olivat kääritty siihen. Jokainen bottiverkkoon kuuluva käyttäjä käytti noin 110 dollaria enemmän sähköä vuodessa, mikä merkitsee 204 miljoonaa dollaria vuodessa.

Tarkasteltaessa tätä ZeroAccessin käyttämä sähkömäärä voi johtaa yli 100 000 koteihin.

Se on 1,9 miljoonan IP-osoitteen verkko. Luminati istuu 37 miljoonalla. Ympäristö- ja taloudelliset vaikutukset ovat edelleen jakautuneet monien käyttäjien kesken. Olemalla vertaiskäyttäjä Luminati-verkossa, kasvatat potentiaalisesti sähkölaskuasi, annat rahaa rikollisten käsiin ja varastat kaivattua sähköä.

Emme sano, että kaikki Luminatiä käyttävät ovat rikollisia. Sille on laillisia käyttötapoja. Sitä voidaan kuitenkin käyttää tietoverkkorikollisuuteen. Hola VPN: n järjestelmän haavoittuvuudet antavat Luminati-käyttäjille mahdollisuuden toimittaa haittaohjelmia käyttäjien laitteisiin ja hyödyntää verkon voimaa rikoksen tekemiseen, joka voidaan tehdä bottiverkolla.

Pelasta päänsärky

Vaikka ymmärrämme, että rahan säästäminen on tärkeää, yksityisyytesi on jotain, mitä sinun pitäisi arvostaa. Ilmaisen VPN: n, kuten Hola VPN: n, käyttö ei ole sen arvoista, kun haluat avata uusien elokuvien esto Netflixistä tai suojata torrentiasi. Loppujen lopuksi maksat aina, ja alhainen kuukausittainen hinta, jonka lailliset VPN: t veloittavat, on pitkällä aikavälillä halvempaa.

Anteeksi, että etsit parhaan VPN: n, ExpressVPN: n, ohjetta, jos budjetti on käytössä. Vaikka mielestämme se on hintansa arvoinen – näet miksi ExpressVPN -arvioinnissamme -, se on epäilemättä yksi kalliimmista vaihtoehdoista.

On kuitenkin budjettivaihtoehtoja, etenkin CyberGhost ja Private Internet Access. CyberGhostin kuukausittainen hinta ei ole vaikuttava – se on sama kuin ExpressVPN: n -, mutta sen monivuotiset sopimukset ovat vertaansa vailla. Samalla hinnalla kuin vuoden palvelutaso ExpressVPN: llä, voit saada kolme vuotta CyberGhostin avulla (lue CyberGhost-arvostelu).

CyberGhost on halvin tarjoaja, jota pidämme silti huipputasolla, mutta PIA ei ole kaukana sen alapuolella. Myös PIA on paljon halvempaa. PIA on puolella CyberGhostin kuukausikorosta ja huomattavilla alennuksilla monivuotisissa suunnitelmissa PIA on markkinoiden paras arvo (lue PIA-katsaus).

Vain muutamalla dollarilla kuukaudessa voi olla laillinen VPN, joka suojaa sinua. Ilmaiset vaihtoehdot ovat houkuttelevia, mutta suostumuksesi karkea väärinkäyttö voi johtaa painajaiseen. Hola VPN on se painajainen. Vaikka palveluntarjoaja ei ole niin rappeutunut kuin Hola, ilmaiset VPN-verkot tarkoittavat yleensä, että tietosi kerätään ja myydään voittoa varten.

Lopulliset ajatukset

Valitettavasti Hola VPN ei ole ainoa laatuaan. Vaikka se voi olla ainoa, joka nousee niin alhaisella tasolla, verkossa on paljon VPN-huijauksia. Se ei ole koskaan hyvä idea säästää, ja tämä pätee erityisesti VPN-verkkoihin. Jos haluat suoratoistaa, torrentia tai suojata vain itseäsi verkossa, varmista, että käyt laillisen palvelun kanssa.

Niitä ei myöskään ole vaikea löytää. VPN-arvosteluissamme näkyy, mitkä palveluntarjoajat ovat mielestämme muiden yläpuolella, ja olemme testanneet noin 50 laajasti. Nopeuden mittaamisesta yksityisyyden yksityiskohtien tutkimiseen olemme tehneet likaisen työn, jotta voit löytää VPN: n, joka sopii sinulle.

Mitä VPN: tä käytät? Kerro meille ajatuksesi siitä alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me