Geoblocking-opas: mikä se on ja miten sinä kiertää sitä vuonna 2020?

Saatat ajatella, että kaikki ja kaikki Internetissä on kaikkien saatavilla, mutta valitettavasti sinä olet väärässä. Digitaalimaailmassa on enemmän rajoja kuin luuletkaan, ja tämän geoblocking-oppaan pitäisi auttaa sinua ymmärtämään kaikkea.


Vaikka monet maat kärsivät ankarasta sensuurista, myös muita esteitä ja rajoituksia toteutetaan ympäri maailmaa, kenties edes tajuamatta. Maantieteelliset rajoitukset löytyvät estettyjen verkkosivustojen, suoratoistopalvelun tai jopa tietyn sisällön, kuten YouTube-videon muodossa. 

Geosuodattimet ovat yksi suurimmista internetin estämisen muodoista ympäri maailmaa. Pidämme siitä vai ei, sijaintimme määrää sen, mitä voimme ja emme voi nähdä verkossa. Joissakin maissa, kuten Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa, on pääsy tonniin sisältöä, mutta toisissa maissa on vain pieni määrä saatavilla olevaa sisältöä.

Tunnetko geoblocks tai ei, mietit todennäköisesti miksi ja kuinka verkkosivustot ja verkkopalvelut voivat tietää missä olemme ensisijaisesti. Aiomme selittää kaiken tämän ja myös kertoa sinulle, kuinka voit kiertää rajoitukset.

Mikä on geoblocking?

Geoblocking on yritysten käyttämä tekniikka, joka rajoittaa ihmisten pääsyä sisältöön heidän maantieteellisen sijaintinsa perusteella. Se estää yhden maan ihmisiä pääsemästä toisen maan sisältöön. 

Kuinka geoblocking toimii??

Verkkosivustot ja verkkopalvelut voivat kertoa missä olet IP-osoitteesi vuoksi. IP-osoite voi näyttää vain nipulta satunnaislukuja, mutta se sisältää paljon tietoa. IP-osoitteet allokoidaan Internet-palveluntarjoajille, jotka sitten allokoivat ne asiakkaille. 

Joka kerta, kun yrität käydä sivustolla tai käyttää online-palvelua, IP-osoitteesi lähetetään pyynnön kanssa, jotta palvelin tietää, mihin sen on lähetettävä sisältö takaisin. Näin verkkosivustot ja verkkopalvelut voivat tunnistaa sijaintisi.

Kun osut geoblokkiin, voit joko estää kokonaan, ohjata uudelleen tai saada osittaisen pääsyn. Saatat nähdä virheilmoituksen, jonka mukaan sisältöä ei ole saatavana maassasi, tai et ehkä edes huomaa, että sinut on ohjattu oikeaan versioon. Joko niin, että olemassa on useita syitä, miksi ne ovat olemassa.

Esimerkkejä geoblokkimisesta

Geoblocking on ollut läsnä jo vuosia. DVD-aluekoodit ovat lähinnä sen muoto, vaikka se olisi laitteistopohjainen. Et ehkä ole tajunnut, mutta geoblocks asettaa myös verkkokaupat. Maksamasi hinta voi perustua sijaintisi sijaintiin. 

Monet yritykset ovat syyllisiä hintojen erotteluun, mutta saatat myös huomata, että maksuvälineitäsi ei hyväksytä tai et voi rekisteröidä verkkosivustolla tai palvelussa. 

Tämän tyyppistä geoblockingia havaitaan entistä enemmän, ja EU on osoittanut tietä oikeudenmukaisten käytäntöjen edistämisessä. Vuonna 2015 toteutettiin digitaalisten yhtenäismarkkinoiden strategia EU: n maiden välisten maantieteellisten rajoitusten lopettamiseksi. 

Lisäksi vuonna 2018 annettiin geoblocking-asetus, joka kieltää tietyntyyppiset geoblocking -muodot EU: n jäsenvaltioiden välillä, mukaan lukien pääsyn estäminen tai uudelleenreititys kysymättä ensin lupaa ja maksun epääminen, koska se on toisesta EU-maasta. 

Suoratoisto geoblocks

Geoblocking on erityisen yleinen, kun kyse on streaming-palveluista. Jotkut yritykset pystyvät toimimaan vain tietyissä maissa tai alueilla, joten ne toteuttavat geosuodattimen vieraiden pidättämiseksi muualta. 

Lisensointi- ja tekijänoikeussopimukset rajoittavat sitä, mitä yritykset voivat siirtää eri markkinoille, ja geoblokit ovat yrityksille helpoin tapa noudattaa näitä rajoituksia.

Hyvä esimerkki on BBC, brittiläinen julkisen palvelun yleisradioyhtiö, joka on kaikkien Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaiden käytettävissä. BBC aloitti lähetystoiminnan vuonna 1922, joten silloin ei selvästikään ollut online-palveluita. Pysyäkseen ajan myötä BBC kuitenkin käynnisti suoratoisto- ja seurantapalvelunsa BBC iPlayerin vuonna 2007. 

BBC iPlayer sisältää live-TV: tä, urheilutapahtumia, tilauksellisia ohjelmia ja elokuvia sekä yksinoikeudella olevaa sisältöä, kaikki verkossa, mutta se on saatavana vain Ison-Britannian ihmisille. Jos yrität käyttää sitä alueen ulkopuolelta, saat tervehdyksessä viestin, jossa sanotaan, että sisältö on saatavana vain Isossa-Britanniassa (BBC iPlayer -sovelluksen paras VPN voi kuitenkin auttaa).

Sama koskee muita suoratoistoalustoja, ja voi olla ärsyttävää huomata, että jos olet lomalla, et pääse palveluun, josta maksat. 

Geoblocking EU: ssa

EU: n säädökset edellyttävät, että verkkosisällöntuottajat – kuten Netflix tai Amazon Prime (lue paras Amazon Prime Video -teoksen paras VPN) – tarjoavat samansuuruisia palveluita, vaikka asiakas olisikin väliaikaisesti EU-maassa, joka on erilainen kuin se, missä he ilmoittivat allekirjoittaessaan up. Se vaihtelee kuitenkin muiden käyttäjien välillä ympäri maailmaa.

YouTube-videon luojat saavat myös mahdollisuuden sijoittaa geoblocks niiden sisältöön, joten saatat huomata, että YouTube-video on estetty. Jotkut maat estävät YouTubeen kokonaan, mutta on helppo selvittää, kuinka katsella estettyjä YouTube-videoita omassa maassasi.

Youku – Kiinan versio YouTubesta – sisältää myös hienoa kiinalaista sisältöä, samoin kuin joitain englanninkielisiä ohjelmia ja elokuvia. Sitä ei voida käyttää Kiinan ulkopuolella, mikä ei ole yllättävää, kun otetaan huomioon Kiinan asenne sensuuriin ja sen rajoittavaan suureen palomuuriin. Jos haluat käyttää käyttöoikeutta, ohje, kuinka poistaa Youku-opas voidaan poistaa.

Netflix Geoblocking

Netflixin monimutkainen geoblocking ei tarkoita vain sitä, että et voi katsoa parittomia elokuvia tai esityksiä, sillä on erilainen sisältökirjasto jokaisessa maassa, jossa se on saatavana. Suoratoistopalvelu on saatavana 190 maassa, ja suurin osa saatavilla olevasta tuotetaan. muiden yritysten toimesta.

Ne yritykset saavat sanoa, missä sisältöä näytetään, ja koska niillä on usein kauppoja muiden verkkojen kanssa, Netflix saattaa olla rajoitettu näyttämästä jotain samassa maassa. Lisäksi, vaikka Netflix tuottaa yhä enemmän omaa sisältöä, osa siitä on katseltavissa vain tietyissä paikoissa.

Yhdysvaltain Netflixillä on suurin kirjasto, joten on ymmärrettävää, että monet ihmiset haluavat käyttää sitä. Esimerkiksi, vaikka se tapahtuu vain rajan toisella puolella, Kanadassa tapahtuva geoblocking tekee oman Netflix-version sisällön erilaiseksi kuin Yhdysvaltojen..

Netflix-artikkeleita on paljon, jotta hampaidesi saadaan sisään Cloudwards.net-sivustolla, mutta kappaleemme Netflix VPN -kiellon voittamisesta auttaa auttamaan sinua ymmärtämään kaikki geoblocking malarky hiukan paremmin. Lisäksi, vaikka Netflix ei ole ainoa suoratoistopalvelu, jolla on alueellisia rajoituksia, se tarjoaa ylimääräisen esteen voittamiseen, johon pääsemme minuutissa.

Kuinka ohittaa geoblocking

Geoblockingia ei ole vaikea ohittaa, ja tietäjät ovat todennäköisesti jo tajunnut sen. Koska Netflix tarjoaa sisältöä IP-osoitteesi osoittaman sijainnin perusteella, IP-osoitteesi muuttaminen haluttuun maahan vie sinut tällaisista rajoituksista (meillä on paljon IP-osoitteita koskevia artikkeleita, jotka osoittavat sinut kohti maakohtaista VPN: ää).

Helppo tapa tehdä tämä on välityspalvelimen avulla. Se peittää todellisen IP-osoitteesi omallasi, hämärtää vastaanottavaa palvelinta ajattelemaan, että olet sijoittunut muualle. Vaikka se voi olla helppo tapa kiertää alueellisia rajoituksia, se ei ole paras tapa. 

välityspalvelimet

Välityspalvelimet ovat huono valinta turvallisuuden kannalta. Vaikka näyttää siltä, ​​että olet toisessa paikassa, todellinen IP-osoitteesi voidaan paljastaa reittien jäljityksen avulla. Voit lukea lisää tästä VPN vs. proxy vs. Tor -oppaasta.

Vaikka et halua muuttaa sijaintiasi ja haluat vain käyttää välityspalvelinta PornHubiin, se on huono idea. Et ole suojattu haitallisten ponnahdusikkunoiden varalta, joita nämä sivustot loihtivat. Jos olet tekemässä jotakin soolotoimintaa, sinun kannattaa tutustua parhaaseen pornosarjaan liittyvään VPN: ään.

VPN-verkot

Turvallisempi valinta on käyttää virtuaalia yksityistä verkkoa. VPN: n avulla voit paitsi huijata sijaintiasi napin painalluksella, se myös salaa yhteytesi. Tunnellaan yksityisen verkon kautta, joka piilottaa IP-osoitteesi ja tarjoaa suojan myös muilta online-vaaroilta, kuten tietoverkkorikoksilta.. 

VPN-verkot ovat loistava valinta, jos joudut alueellisten lohkojen tai muiden esteiden taakse, esimerkiksi jos olet estetty Snapchatissa tai jos sinun on estettävä Instagram.

Mikä tahansa VPN-arvostelujemme tarjoaja pystyy vaihtamaan IP-osoitteesi toiseen sijaintiin. Joillakin on enemmän palvelinpaikkoja, joista valita kuin toisilla. 

ExpressVPN: llä, joka on yksi parhaista VPN-vaihtoehdoista, johon voit sijoittaa, on palvelimia 94 maassa. HideMyAss on entistä laajempi kattavuus, palvelimet 190 maassa, mutta se ei ole kaiken kaikkiaan paras valinta. 

Tämä johtuu siitä, että HideMyAss ei ole yhtä turvallinen kuin ExpressVPN, eikä se myöskään etene muista mukana olevista ominaisuuksista. ExpressVPN: n avulla voit muuttaa sijaintisi helposti ja suojata itseäsi kaikilta kohtelemilta online-nastisilta. 

Voit lukea ExpressVPN-arvosteluamme nähdäksesi kuinka hyvä se on, ja HideMyAss-arvosteluamme nähdäksesi miksi pelkät sijainnit eivät vain leikkaa sitä.

Nokialle pääsy Netflixiin

Netflixiin pääsyssä on hypätä vielä muutamien kehien läpi. Teoriassa sen pitäisi toimia samalla tavalla kuin ohittaa kaikki muut geoblokit, mutta Netflix on asettanut yhden hienoimmista VPN-tunnistusjärjestelmistä, mikä tekee siitä paljon vaikeamman prosessin..

Jakelijat, joiden kanssa Netflix oli yhteistyössä, huomasivat menettävänsä rahaa, koska ihmiset seurasivat Netflix-ohjelmia. He painostavat Netflixiä estämään ihmisiä käyttämästä VPN-verkkoja tiettyjen ohjelmien ja elokuvien käyttämiseen. Tammikuussa 2016 Netflix ilmoitti estävänsä VPN-verkkoja, ja siten VPN-este syntyi.

Siitä lähtien käyttäjät joutuivat juuttuneiksi Netflix-välityspalvelinvirheen takana, mikä tarkoittaa, että he eivät voineet katsoa Netflixiä ollenkaan, elleivät he sammuta VPN: tä. Se puolestaan ​​tarkoitti, että he eivät enää pääse toisen maan kirjastoon.

Onneksi jotkut VPN: t ovat löytäneet tiensä Netflixin VPN-tutkan ympärille, ja parhaimmalla VPN for Netflix -kappaleellamme on hyviä valintoja.

Lopulliset ajatukset

Nyt tiedät mikä on geoblocking ja miksi tekniikkaa käytetään. Monet yritykset toteuttavat alueellisia rajoituksia, ja vaikka Netflixin rajoitukset ovatkin hieman monimutkaisempia, niitä ei ole vaikea kiertää. Tarvitset vain kunnollisen VPN: n, jolla on hyvä palvelinpeitto useimpien lohkojen kiertämiseksi. Muista vain tietoturvasi, kun valitset sellaisen. 

Kun otetaan huomioon palvelimen sijainti, turvallisuus ja kyky päästä Netflixiin, ExpressVPN on paras vaihtoehto. Se kattaa yli 90 maata, sillä on erinomainen turvallisuus ja pääsee helposti Netflixiin. Lisäksi sillä on muita hyödyllisiä ominaisuuksia, joten se on sijoituksen arvoinen. 30 päivän rahat takaisin -takuu on myös käytössä, jos muutat mieltäsi.

Kerro meille kokemuksestasi geoblokeilla – ja miten olet heidän ympärillesi – kommenttiosassa. Tutustuessasi täällä, katso myös VPN-artikkeleitamme ja viihdeartikkeleitamme. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map