Facebookin tietosuoja-asetukset: Kuinka tehdä Facebook yksityiseksi vuonna 2020

Facebookissa on ongelmia tietosi suojaamisessa. Vuonna täynnä huolestuttavia raportteja siitä, kuinka sosiaalisen median alusto on käyttäjien käyttämiä tai epäonnistuneita tietoja, ei vain se, että se toimii levoton valokeila, vaan pakottaa myös jotkut käyttäjät pohtimaan turvallisuuttaan. Auttaaksemme näitä ihmisiä, olemme koonneet tämän oppaan Facebook-tietosuoja-asetuksiin.


Kun Facebook-käyttäjät vastasivat persoonallisuutta koskeviin kysymyksiinsä näennäisesti vaarattomalla kyselyllä vuonna 2014, he eivät koskaan kuvitelleet Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin osallistuneen poliittisen yrityksen olevan sen takana. Vaikka vain 270 000 tutkijaa suostui tietojensa louhimiseen ”akateemisiin tarkoituksiin”, Cambridge Analytica keräsi ja tallensi tietoja 50 miljoonalta käyttäjältä.

Vaikka havainto, että Facebook – joka tekee rahaa henkilökohtaisista tiedoistamme – ei ole niin piikikäs puhdas kuin haluaisimme sen olevan, on järkyttävää, se ei ole uusi. Kuukausittainen Pilvitila-sarakkeemme, jossa annamme kaksi senttiämme teollisuuden uutisista, on katettu jonkin aikaa Facebookin shenanigania.

Varmistaaksesi, että tietosi pysyvät omasi, tutkimme, kuinka voit tehdä profiilisi turvallisuudesta ilmatiivis Facebookin viimeisimpien päivitysten valossa. Loppupuolella suosittelemme myös muita palveluita ihmisille, jotka haluavat maksimaalisen yksityisyyden.

Perusturvatoimenpiteet

Ensin käsittelemme, kuinka voit parantaa yksityisyyttäsi käyttäessäsi Facebookia tiliasetuksien kautta. Sivuhuomautuksena käytämme tätä artikkelia Facebookin avulla pöytätietokonetta käyttäessäsi.

Napsauta Facebook-etusivullasi oikeassa yläkulmassa olevaa pientä nuolta ja napsauta avattavan valikon alaosassa olevaa asetusta..

Image-1-navigointi-to-asetukset

Katso sivun vasemmalla puolella olevia välilehtiä ja napsauta ”Suojaus ja kirjautuminen”.  

Image-2-Security-ja sisäänkirjautuminen-välilehti

Facebookiin kirjautuminen on pakollinen askel, joka tuntuu muodollisuudesta sellaisten kätevien ominaisuuksien, kuten salasanan automaattisen täytön ja kyvyn pysyä kirjautuneena sisään, avulla. Kahden tekijän todennuksen käyttäminen saattaa kuulostaa taakalta, mutta se on käyttäjille välttämätöntä jotka haluavat suojata tiliään.

Tarjoamme yleiskuvan siitä, kuinka kaksifaktorinen todennus toimii ja hyödyttää käyttäjiä muualla. Facebookin käyttäminen tämän lisätyn suojakerroksen kanssa voi rajoittaa hakkereiden pääsyä tiliisi, vaikka he tietäisivät salasanasi. Käynnistä se napsauttamalla ”käytä” kaksifaktorista todennusta kohdassa ”muokkaa” -painiketta.

Kuva-3-Enable-2fa

Katso parhaat 2FA-sovelluksemme, jos et ole varma, mikä olisi paras käytön aikana.

Toinen tietoturvavaihtoehto käyttää asiaa, jonka Facebook pyörii: ystäviäsi. Luotettuina yhteyshenkilöinä se lähettää valitsemasi ystävällesi viidestä viiteen palautuskoodin, joka auttaa sinua kirjautumaan takaisin sisään, jos Facebook sulkee sinut. Se ei vain auta, kun olet unohtanut salasanasi ja epäonnistunut useita kirjautumisyrityksiä, vaan se voi myös rajoittaa jonkun uhkia käyttää tiliäsi.

Kuva-4-Trusted ystävät-Option

Osa henkilökohtaisten tietojesi turvallisuudesta Facebookissa takaa, että kirjaudut sisään toisen kerran. Kannattaa kysyä, onko sähköpostiosoitteesi sama, jolla käytät arkaluonteisia taloudellisia tietoja, kuten verkkopankkia. Jos näin on, harkitse sähköpostin lähettämistä, jonka voit omistaa vain Facebookin tai pankkitoiminnan käyttämiselle.

Toinen alue, jota voi vielä parantaa, on salasanasi. Vaikka se täyttää Facebookin vaatimukset, salasanan ei tulisi koskaan olla identtinen käyttämäsi salasanan kanssa. Tee Facebook-salasanasi ainutlaatuiseksi, jos toinen tili vaarantuu.

Tietosuoja-asetusten säätäminen

Nyt kun olemme osoittaneet sinulle muutamia tapoja parantaa Facebook-tilisi turvallisuutta, aiomme muuttaa profiilisi näkyvyyttä muille kuin ystäville.

Näet lisää tutkittavaa välilehteä ruudun vasemmalla puolella ”suojaus ja sisäänkirjautuminen” -kohdan alla. Seuraava käynti on ”yksityisyys”.

Kuva-5-Privacy-välilehti

Aktiviteetti-osion yläreunassa on “kuka voi nähdä tulevat viestisi?” Se on hyödyllistä, jos haluat rajoittaa ihmisten lukumäärää, jotka voivat tarkastella viestejäsi. Rajaa yleisösi vapaasti valitsemalla luokka, kuten sijainti tai ryhmät.

Kuva-6-Kuka näkee-tulevaisuuden viestit

Tämän alapuolella on “rajoita aikajanallasi olevien vanhojen viestien yleisöä”, jota suosittelemme ihmisille, jotka haluavat tehdä tilinsä mahdollisimman yksityisen. Se rajoittaa aiemmin julkisesti jakamasi viestit niin, että vain ystävät voivat nähdä ne. Se sisältää aiemmat viestit, jotka olisit jakanut myös ystävien ystäville.

Kuva-7-Limit-Yleisö-of-old-viestit

Sen lisäksi, että voit tutustua aiempien viestien rajoittamiseen, kannattaa ehkä myös harkita “kuinka ihmiset löytävät sinut ja sinuun yhteyttä” -osiossa olevat asetukset. Siellä voit asettaa rajoituksia kuka voi lähettää sinulle ystäväpyyntöjä, kuka voi nähdä ystäväluettelosi ja haluatko piilottaa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

Kuva-8-Miten-People-Etsi-ja-Contact-You

Seuraava sivupalkin vasemmalla puolella oleva välilehti on ”aikajana ja koodaus”. Vaikka ”yksityisyys” käsitteli toimiasi ja sitä, kuinka ihmiset löytävät sinut Facebookista, ”aikajana ja merkinnät” -välilehti koskee muiden käyttäjien toimia, joihin liittyy profiiliisi ja uutissyötesi.

Kuva-9-aikajana-ja-merkitseminen-välilehti

Jos haluat maksimoida yksityisyytesi, työsi leikataan puolestasi. Alareunassa olevassa “tarkistus” -osiossa voit ottaa käyttöön ominaisuuden, jossa joka kerta kun joku merkitsee sinut, se edellyttää hyväksyntääsi jatkaaksesi. Jos oletetaan, että ystäväsi merkitsevät sinut kaikessa, se voi viedä aikaa, mutta se on toinen tapa pelata se turvallisesti sen sijaan, että uutisissyötteessäsi näkyisi jotain ei-toivottua..

Image-10-Review-osasto

Suojauksen lisääminen Facebookin ulkopuolella

Jos olet joskus huomannut Facebookissa ilmoituksen tuotteesta, jonka löysit muualta verkosta, se ei ollut sattumaa. Facebookin ja muiden verkkosivustojen laaja käytäntö, joka seuraa aktiviteettiasi ja näyttää näitä mainoksia, on kammottava ja usein ei-toivottu.

Kun skannaat sivupalkkia Facebookin asetuksissa, olet ehkä huomannut huomaamaton välilehti nimeltään “mainokset” alaosaa kohti. Asetusten tässä osassa voit rajoittaa sitä, mitä tietoja Facebook käyttää mainoksissa Internet-aktiivisuutesi perusteella.

Image-11-FB-Ad-asetukset

Jos Facebookin yksityisyysasetukset eivät riitä auttamaan sinua rentoutumisessa yöllä, kokeile muita vaihtoehtoja alustan ulkopuolella. Irrota Facebook on ilmainen Google Chrome -laajennus, joka estää yritystä seuraamasta käyttäjiään. Voit silti käyttää Facebook-tiliäsi kuten normaalisti, kun myös laajennus toimii taustalla.

Niille, jotka haluavat käyttää Facebook-sovelluksia ja verkkosivustoja mistä tahansa salaavat liikennettä, saattaa olla syytä harkita virtuaalisen yksityisen verkon käyttöä. Tutustu ExpressVPN-arvosteluun, NordVPN-arvosteluun ja CyberGhost-arvosteluomme nähdäksesi mikä sopii parhaiten yksityisyyden tarpeisiisi..

Lopulliset ajatukset

Niin houkutteleva kuin on uskoa Facebookiin tietosi suojaaminen, sen viime aikojen kokemukset eivät lisää luottamusta. Lisäksi henkilötietosi merkitsevät sinulle eniten, joten on vain reilua, että ryhdyt ylimääräisiin toimenpiteisiin suojaamaan niitä vahvistamalla yksityisyyttäsi.

Vaikka Facebookin soveltuvuus käyttäjätietojen käsittelyyn on epäilyttävää, on ainakin järkevää tarjota käyttäjille päivitetyt tietosuoja-asetukset. Koska polku absoluuttiseen yksityisyyteen Facebookissa on mahdollista vain poistamalla tilisi, jatkamme vaihtoehtona tehdä mahdollisimman turvallisiksi (toistaiseksi).

Mitä mieltä olet Facebookin turvallisuus- ja yksityisyysasetuksista? Onko sinulla muita vinkkejä yksityisyytesi suojelemiseen Facebookia käytettäessä? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map