ExpressVPN vs PIA: Kaksi nopeaa VPN-verkkoa pois käytöstä vuonna 2020

ExpressVPN on ollut VPN-luokituksen kärjessä jo jonkin aikaa, ja on toistuvasti todistettu, että se on ansainnut paikkansa siellä. Jos tarkastelet ExpressVPN-arvosteluamme, huomaat, että siinä ei ole mitään, mitä emme pidä. Se on nopea, helppo käyttää ja siinä on jaettu tunnelointi, erittäin kysytty ja vaikea löytää ominaisuus. 


Yksityinen Internet-yhteys, tai PIA, on usein korkealla sijoituksellamme ja on tunnettu tuotemerkki, kuten ExpressVPN, mutta sillä on aina ollut joitain puutteita. PIA VPN -arvioinnissamme näimme, että siitä puuttui hiukan suorituskyvyn ja palvelimen sijaintien suoratoisto. 

Äskettäin PIA on tehnyt joitain päivityksiä ohjelmistoonsa ja lisännyt jaetun tunneloinnin, joka on yksi ExpressVPN: n allekirjoituseduista verrattuna suurimpaan osaan kilpailijoita. Tämän muutoksen myötä PIA on alkanut tunkeutua ExpressVPN: n alueelle, joten ajattelimme, että olisi aiheellista suorittaa HeadVedN: n vs. PIA-ottelu, jotta voidaan nähdä, pystyykö ExpressVPN puolustamaan jaettua tunnelin kruunua.. 

Taistelun asettaminen: PIA vs ExpressVPN

Tasapuolisen ExpressVPN- ja yksityisen Internet-pääsyn vertailun varmistamiseksi meidän on vahvistettava joitain perussääntöjä. Jaotimme vertailun yhdeksään kierrokseen. Jokaisella kierroksella tutkimme yhtä VPN-suorituskyvyn osaa, kuten nopeutta tai turvallisuutta. 

Tarkastelemme kunkin VPN: n suorituskykyä kyseisessä luokassa ja päätämme sitten kumpi on parempi kyseisellä kentällä. Jokainen kierros, jonka VPN voittaa, ansaitsee yhden pisteen, ja VPN, jolla on eniten pisteitä matchup-lopussa, voittaa.

1

Nopeus

Jos siirryt nopeimpia VPN-artikkeleitamme, huomaat, että ExpressVPN ja PIA ovat jo kauan olleet nopeimpia saatavilla olevia VPN-verkkoja. Kuitenkin, molemmat näyttivät hieman karkealta näyttää tänään normaaliin verrattuna. Tämä voi johtua lisääntyneestä liikenteestä nykytilanteissa, mutta syystä riippumatta se näytti vaikuttavan jossain määrin molempiin VPN-palveluihin.

PIA-nopeudet

Sijainti: PingDownloadUpload
suojaamaton6289,38344,82
MEILLE.5124,49298,08
UK86142,84271,20
Hongkong22592,97234,88
Israel152111,63317,28
Sveitsi1053.22283,10

Molemmat VPN: t antoivat vain noin puolet kaistanleveydestään ollessamme paikallisilla Yhdysvaltain palvelimilla, ja etäisemmät palvelimet eivät toimineet paljon paremmin. PIA: lla on vahva etu ExpressVPN: ään nähden, kun nopea lähetysnopeus on suuri, kun taas ExpressVPN: llä on hiukan paremmat latausnopeudet kaikissa paikoissa paitsi Israelissa. 

ExpressVPN-nopeudet

Paikka: PingDownloadUpload
suojaamaton6289,38344,82
MEILLE.11140,19141,38
UK79202,28189,46
Hongkong21897.65184,06
Israel14257.0025.56
Sveitsi104130,41169,85

ExpressVPN mainitsi myös pienemmät pingiajat kaikissa paikoissa paitsi yhdessä. Pingiajalla ja latausnopeudella on molemmilla paljon suurempi vaikutus keskivertokäyttäjän kokemukseen kuin latausnopeudella, mikä tietyn minimin ylittyessä parantaa pääasiassa suurten tiedostojen lähettämistä. 

Kunkin VPN: n huonoimman palvelimen suorituskyky on myös yksi ratkaisevista tekijöistä tällä kierroksella. ExpressVPN: n syrjäisimmässä paikassa, Israelissa, oli edelleen kunnollinen suorituskyky ja he tunsivat olevansa nopea ja reagoiva. ExpressVPN sai yli 50Mbps kaistanleveyden, mikä on enemmän kuin tarpeeksi HD-suoratoistoon.

PIA: n heikoin lenkki oli kuitenkin Sveitsi. Täällä näimme vain 3Mbps: n, joka teki web-selaamisen tuskallisen hitaaksi, ja suoratoisto oli mahdollista vain erittäin alhaisella resoluutiolla. ExpressVPN voitti suurimman osan sijainneista sekä latausnopeudella että pingiajalla. Lisäksi se tunsi olevansa paljon parempi reaktiivisuuden ja latausaikojen suhteen..

Pyöreä: ExpressVPN: n nopeuspiste

ExpressVPN-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

2

suoratoisto

Vaikka jotkut VPN-palvelut tarjoavat erikoistuneita suoratoistopalvelimia, kumpikaan ExpressVPN tai PIA ei valitse tätä tietä (tutustu Windscribe-arvosteluun, jossa on esimerkki VPN: stä, jolla on erilliset suoratoistopalvelimet).

Tästä huolimatta omistettujen palvelimien puutteesta ExpressVPN tekee erinomaista työtä suoratoiston suhteen. Itse asiassa se on ansainnut joukon parhaiden suoratoistoluetteloidemme parhaita kohtia, kuten paras Hulun VPN ja Netflix-artikkeleiden paras VPN. 

Netflix, Amazon Prime Video, Hulu ja jopa BBC iPlayer toimivat moitteettomasti, kun ne on kytketty ExpressVPN: ään. Latausaikoissa ei ole juurikaan eroa tai ei ollenkaan, ja videot latautuvat melkein aina teräväpiirtona terävältä.

PIA puolestaan ​​kamppailee vertailussa suoratoistoaan. Testauksemme aikana saimme Netflixin toimimaan, mutta videon lataaminen kesti erittäin kauan, noin 30–45 sekuntia. Tämän lisäksi Hulu, Amazon Prime Video ja BBC iPlayer estävät meidät kaikki. Tämä tarkoittaa, että ExpressVPN on selvä voittaja tällä kierroksella. 

Pyöreä: suoratoistopiste ExpressVPN: lle

ExpressVPN-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

3

Turvallisuus ja yksityisyys

Sekä ExpressVPN että PIA kattavat kaikkein perustietoturvaominaisuudet, joita odotamme jokaisella VPN: llä, kuten tappauskytkin ja tapa muodostaa yhteys automaattisesti. ExpressVPN: n tap-kytkin on yksinkertaisempi kuin PIA: n ja on joko päällä tai pois päältä. Kun se on päällä, se estää automaattisesti kaiken Internet-liikenteen, jos VPN katkaisee yhteyden, minkä juuri tappauskytkimen pitäisi tehdä. 

PIA: n kill-kytkimellä on toisaalta kolme vaihtoehtoa. Se voidaan joko kytkeä pois päältä, automaattiseksi tai aina. “Auto” -tilassa se estää vain ulkopuolisen liikenteen VPN: n ollessa päällä, ja sen ollessa “aina” estää kaiken liikenteen, jos VPN on pois päältä. 

Aina-asetus on ainoa, joka varmistaa liikenteen pysähtymisen, jos VPN katkeaa odottamatta, mutta tämä asetus myös pysäyttää kaiken liikenteen, kun sammutat VPN: n tarkoituksella. Tämä antaa ExpressVPN: n kill-kytkimelle helpon käytettävyyden ja turvallisuuden.

Mitä tulee automaattiseen yhteysominaisuuteen, molemmissa VPN: issä on vain perusvalintaruutu, jonka avulla voit kertoa VPN: lle yhteyden viimeisimpään sijaintiin käynnistyksen yhteydessä. Testasimme myös kunkin VPN: n vuodonsuojausta ja havaitsimme, että molemmat pystyivät pitämään IP-osoitteemme ja DNS-kyselymme turvallisina ja yksityisinä. 

Tämän lisäksi molemmat tarjoajat tarjoavat myös samanlaisen protokollavaihtoehtojen. ExpressVPN käyttää oletuksena OpenVPN: ää, joka on yhdistetty AES-256-salaukseen, jota pidetään tällä hetkellä VPN-tietoturvan kultastandardina. ExpressVPN antaa myös käyttäjien asettaa protokollaksi IKEv2 tai L2TP IPSec, mutta nämä vaihtoehdot ovat huonommat kuin OpenVPN melkein minkä tahansa sovelluksen kohdalla.. 

expressvpn-review-protokolla-asetukset

PIA: n oletusasetuksena on myös OpenVPN, mutta se käyttää sen sijaan AES-128. Voit lukea lisää siitä, mitä tämä tarkoittaa salausartikkelissamme, mutta lyhyesti sanottuna se ei yksinkertaisesti ole yhtä hyvä kuin AES-256. Voit kuitenkin vaihtaa tämän oletusasetuksen tilalle AES-256, jota suosittelemme kaikille PIA-käyttäjille. 

Tämän lisäksi PIA: lla on myös muutama lisäprotokollavaihtoehto, mukaan lukien L2TP IPsec ja PPTP. Tässä tapauksessa se on kuitenkin tehtävä pyytämällä tarvittavia käyttöoikeustietoja PIA: lta sen sijaan, että vain muutettaisiin asetusta asiakkaassa, kuten ExpressVPN tekee. 

Voit lukea VPN-protokollajaotumme saadaksesi lisätietoja kaikista näistä vaihtoehdoista, mutta taas lyhyt ja suloinen on se, että OpenVPN on ainoa, jota todella kehotamme ihmisiä käyttämään. 

Vaikka ExpressVPN ja PIA ovat turvallisuuden suhteen melko samankaltaisia ​​- ja jopa tietosuojakäytännössä -, on olemassa muutamia pieniä tekijöitä, jotka antavat ExpressVPN: lle etuna tällä kierroksella. Parempia oletusasetuksia ja helpompi pääsy protokollavaihtoehtoihin antaa sille pienen edun, mutta sijainti vie sen reunan yli ja varmistaa sen ympäri.

ExpressVPN sijaitsee Ison-Britannian Neitsytsaaret, jolla on joitain parhaimmista Internetin yksityisyyttä koskevista laeista maailmassa. Verrattuna Yhdysvaltain lakiin, jossa yksityinen Internet-yhteys perustuu, tietosi ovat paljon paremmin suojattuja Ison-Britannian Neitsytsaaret. Tämä pieni ero on ratkaiseva tekijä näiden kahden erittäin turvallisen VPN: n välillä. 

Kierros: ExpressVPN: n suojaus- ja yksityisyyspiste

ExpressVPN-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

4

Torrenting

ExpressVPN on jatkuvasti nopein VPN, jonka testaamme paperilla, mutta olemme nähneet sen voitetun aikaisemmin torrent-nopeudella, kuten ExpressVPN vs. NordVPN -artikkelissa. Se sanoi, että se on edelleen parhaimpia torrentia varten. 

Testasimme kunkin VPN: n torrentin suorituskyvyn 1,4 Gt: n testilatauksella, joka on suunnilleen samankokoinen kuin HD-jakso 30 minuutin TV-ohjelmassa. ExpressVPN saavutti nopeuden noin 5 Mt / s ensimmäisen minuutin loppuun mennessä, ja tämä oli jopa 7 Mt / s noin puolitoisella minuutilla. 

Asiat nopeutuivat hitaasti, mutta johdonmukaisesti noin 10 Mt / s: n päähän toisen minuutin loppuun mennessä, mikä on noin missä lataus tasoittui, kunnes se saatiin päätökseen hieman yli kolmen minuutin ja 35 sekunnin kuluttua..

PIA noudatti hyvin samanlaista käyrää, mutta vain vähän hitaammin. Lataus oli tulossa noin 4 Mt / s ensimmäisen minuutin jälkeen ja 7 Mt / s toisen minuutin loppuun mennessä. Tämä oli jopa 9 Mt / s noin kaksi ja puoli minuuttia ja pian sen jälkeen äkillinen nopeuden puhkeaminen saavutti huippunopeuden jopa 13 Mt / s. 

Tämä nopeuden räjähdys auttoi lataamista loppuun kolmessa minuutissa ja 35 sekunnissa. Tämä on käytännöllisesti katsoen sama aika, jonka ExpressVPN kesti. Molemmat VPN: t pärjäsivät kovin latauksemme kanssa ja saivat koko jakson valmiiksi katsottavaksi vain muutamassa lyhyessä minuutissa. Tämä kierros on liian lähellä soittamista, joten julistamme tämän tasan.

Kierros: Torrentia Ei selvää voittajaa, pisteet molemmille

ExpressVPN-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

5

Palvelimen sijainnit

Tietyssä vaiheessa on vaikea seurata tarkkaan palvelimien lukumäärää, jolla suurella VPN-palveluntarjoajalla on. Tiedämme varmasti, että sekä ExpressVPN: llä että PIA: lla on yli 3000 palvelinta, jolloin ne molemmat ovat samassa palvelinverkon koon ylemmässä vaiheessa.. 

Nämä kaksi eroavat toisistaan ​​näiden palvelimien jakautumisen suhteen. ”Yksityisellä on palvelimia 49 paikkakunnalla ympäri maailmaa, ja nämä sijaitsevat vain 29 maassa. Vertailun vuoksi ExpressVPN: llä on palvelimia 151 sijainnissa 95 maassa. 

Vaikka tämä ei vieläkään aseta ExpressVPN: tä verkon koon kannalta ykköseksi – lue HideMyAss-arvostelu, jotta voimme kuulla siitä -, se antaa sen kuitenkin selvästi ennen yksityistä Internet-yhteyttä.

Kierros: ExpressVPN-palvelimen sijaintipiste

ExpressVPN-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

6

Samanaikaiset yhteydet

Estääksesi ihmisiä jakamasta tiliä ystävien kanssa ja rajoittamaan kaistaleveyttä palvelinverkoissa, melkein kaikki VPN-asetukset rajoittavat laitteiden määrää, jotka voit olla yhteydessä yhdelle tilille kerrallaan.

ExpressVPN: n rajoitus tässä on vaatimaton viisi laitetta. PIA antaa käyttäjille mahdollisuuden olla kaksinkertainen, jopa 10 laitetta kytkettynä kerrallaan. On selvää, että PIA tarjoaa tässä paremman vaihtoehdon ja voittaa tämän kierroksen.

Kierros: Samanaikainen yhteyspiste yksityiselle Internet-yhteydelle

ExpressVPN-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

7

hinnoittelu

Kuten olemme nähneet koko tämän ottelun aikana, ExpressVPN: llä on huippuluokan suorituskyky, joka asettaa sen alan eturintamaan. Ennakoitavasti tämä tarkoittaa, että ExpressVPN: n mukana tulee melko jyrkkä hintalaji.

ExpressVPN on yksi markkinoiden kalleimmista VPN-verkoista. Sen kuukausisuunnitelma on suunnilleen yhtä kallista kuin he tulevat, ja seuraava vaihtoehto, joka on kuuden kuukauden suunnitelma, ei ole paljon edullisempaa. Paras vaihtoehto on 15 kuukauden suunnitelma, joka tulee edelleen lähes samaan kuukausikustannukseen kuin kuukausittaisen yksityisen Internet-liittymän ostaminen..

PIA: n hinnoittelu on parempi kaikilla tasoilla kuin ExpressVPN. Kuuden kuukauden suunnitelma syrjäyttää kaikki ExpressVPN: n hinnat, ja yhden tai kahden vuoden suunnitelmat alentavat tätä hintaa merkittävästi. Yksityinen Internet-yhteys on kiistatta yksi parhaimmista hinnoista parhaimmissa VPN-verkoissa. 

Kumpikaan näistä tarjoajista ei tarjoa minkäänlaista ilmaista suunnitelmaa, joten jos olet kiinnostunut suojaamaan online-yksityisyyttäsi ilmaiseksi, tutustu ProtonVPN-arvosteluamme. Kummallakin VPN: llä on kuitenkin 30 päivän rahat takaisin -takuu, joka tarjoaa ainakin jonkin verran tapaa kokeilla palvelua riskittömästi..

Maksuvaihtoehtojen osalta sekä PIA että ExpressVPN hyväksyvät luotto- ja pankkikortit, PayPalin tai bitcoinin. Tämä on hienoa niille, jotka ovat erityisen turvallisuustietoisia, koska tarkoittaa, että voit kirjautua vain sähköpostiosoitteella. 

Tämän lisäksi ExpressVPN: llä on noin tusina lisämaksutyyppiä, joita voit käyttää, mukaan lukien Sofort, UnionPay ja Alipay. PIA hyväksyy harvemmin kolmansien osapuolien maksutapoja, mutta se hyväksyy muutamat salausmuodot, jotka ExpressVPN jättää pois, kuten Ethereum ja Litecoin.

Vaikka ExpressVPN on kiistatta markkinoiden paras VPN tänään, hinnoittelu on varmasti heikko kohta siihen. Lähes mikä tahansa siellä oleva VPN on edullisempi kuin ExpressVPN, mutta saat mitä maksat. Tämän kierroksen painopiste on kuitenkin yksinomaan hinnoittelussa, joten yksityinen Internet-yhteys voittaa tämän kierroksen huomattavasti edullisemmista hinnoista.

Kierros: Yksityisen Internet-yhteyden hinnoittelupaikka

ExpressVPN-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

8

Käyttäjäystävällisyys

Sekä PIA: lla että ExpressVPN: llä on kompakti ja yksinkertainen käyttöliittymä, toisin kuin eräät siellä olevista suuremmista karttapohjaisista ohjelmistoista, kuten NordVPN, josta voit lukea NordVPN-arvosteluamme.

expressvpn-review-lanseeraus

Molemmissa VPN: issä on iso painike, joka vie noin puolet ikkunasta, jonka avulla voit muodostaa yhteyden napsauttamalla sitä. Tämän alapuolella jokaisessa käyttöliittymässä on myös pieni kenttä, joka näyttää, mihin yhteys muodostetaan. Napsauttamalla tätä kummassakin ohjelmistossa, siirryt palvelinluetteloon. 

Yksityinen Internet-yhteys näyttää melko vähän lisätietoja kuin ExpressVPN, jos napsautat ikkuna alareunassa olevaa nuolta. Tämä laajennettu näkymä näyttää yhteysajan, käyttämäsi kaistanleveyden ja muutamat asetusvaihtoehdot.

Pia-review-laajeni-view

Asetusvalikoihin siirtyessä tilanne on edelleen melko samanlainen näiden kahden välillä. Toisin kuin joissain käyttäjäystävällisemmissä VPN-verkoissa, PIA: lla tai ExpressVPN: llä ei ole asetuksissa paljon selitystä siitä, mitä kukin vaihtoehto tekee. 

Pieninä yksityiskohtina ExpressVPN: n verkkosivusto näyttää kokonaan paljon puhtaammalta, ja sillä on huomattavasti helpompi selata. Tilin asettaminen on aivan niin helppoa kuin koskaan, että maksuikkuna tulee näkyviin, ja kokemus ExpressVPN: n verkkosivustolla on vain hieman virtaviivaisempi.. 

Ottaen huomioon kuinka subjektiivinen tämä kierros on ja kuinka samankaltaiset nämä kaksi ohjelmistoa ovat, on erittäin vaikea arvioida. Yksityisissä Internet-yhteyksissä on kuitenkin pimeä tila ja aina niin informatiivinen ulkoasu, joten annamme tämän kierroksen PIA: lle, mutta vain hyvin suppeasti ja jonkin verran subjektiivisista syistä. 

Kierros: Käyttäjäystävällisyyspiste yksityiselle Internet-yhteydelle

ExpressVPN-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

9

ominaisuudet

Sekä PIA: lla että ExpressVPN: llä on nyt mahdollisesti hyödyllisin ja samalla vaikeimmin löydettävä ominaisuus VPN: lle: split tunneling. ExpressVPN: llä on ollut tämä jo jonkin aikaa, ja se on asia, jota olemme tarkastelleet laajasti aiemmin. 

ExpressVPN: n jaettu tunnelointi on kokeiltu ja totta ominaisuus, jonka avulla voit luoda tietokoneellesi luettelon ohjelmista, jotka ovat joko vapautettuja VPN-yhteyden käytöstä tai joiden on käytettävä VPN-yhteyttä, jos se on käytettävissä.

expressvpn-review-asetukset

Yksityinen Internet-yhteys on vasta äskettäin lisännyt jaetun tunneloinnin, ja ominaisuus on edelleen beeta. Se toimii samalla tavalla kuin ExpressVPN: n jaettu tunnelointi ja antaa sinun määrittää luettelon sovelluksista, jotka ovat joko vapautettuja VPN-yhteyden käytöstä tai päinvastoin. 

Tosiasia, että PIA: n jaettu tunnelointi on beetaa, on kuitenkin havaittavissa. Kun yritimme konfiguroida sitä ja lisätä ohjelmia poikkeusluetteloon, se usein jäätyisi ja siirtyisi “ei vastaa” -tilaan viidestä 10 sekuntiin ennen palaamista.

Pia-review-split-tunnelointi

Jaetun tunneloinnin lisäksi ExpressVPN tarjoaa vain pari pieniä lisäominaisuuksia, kuten pikavalintapalkki. Kun olet muodostanut yhteyden VPN-verkkoon, ilmestyy rivi kuvakkeita, joita voit mukauttaa niin, että voit nopeasti käynnistää suosikkiohjelmasi tai -sivustosi suojatun yhteyden ollessa. 

Yksityisellä Internet-yhteydellä sitä vastoin on pari herättäviä tietoturvaparannuksia. Ensimmäinen on, että PIA tarjoaa välityspalvelimen VPN-tilisi kanssa. Jos tarkistat VPN vs. proxy vs Tor -artikkelimme, huomaat, että välityspalvelimet ovat yleensä paljon vähemmän turvallisia kuin VPN: t, mutta PIA käyttää välityspalvelinta VPN: n lisätyn suojakerroksen sijaan erillisenä turvatoimenpiteenä. 

Tämän avulla voit lisätä ylimääräisen hypyn yhteyteen ja parantaa tietoturvaa vaikuttamatta yhtä paljon suorituskykyyn kuin jotain kaksinkertaista VPN: ää. Yksityinen Internet-yhteys tarjoaa myös niin kutsutun PIA Macen, joka on käytännössä mainosten estäjä, joka estää myös haittaohjelmia ja jäljittäjiä parantamaan online-tietosuojaasi. 

Vaikka tämä on hyödyllinen estämään käyttäjiä vaeltamasta vahingossa vaaralliselle verkkosivustolle, se ei yksinkertaisesti ole yhtä hyvä kuin jotain täydellistä virustorjuntaa. Tutustu Bitdefender-virustorjuntakatsaukseen upeaan esimerkkiin. 

PIA on pakattu yhä useampiin ominaisuuksiin parin viime vuoden aikana, joten hankala ja kimalteleva jaetun tunneloinnin tekeminen on hieman turhaa. Kun linkit on rajattu, PIA on haastaja jaetun tunneloinnin kuninkaalle, mutta toistaiseksi ExpressVPN hallitsee edelleen korkeinta.

Koska mainosten ja haittaohjelmien estäjät ovat kaksikymmentä senttiä ja hyvin määritetty VPN on riittävän turvallinen useimmille ihmisille ilman lisättyä välityspalvelinta, PIA: n ominaisuudet vetoavat vähemmän kuin ExpressVPN: n jaettu tunnelointi, mikä tarkoittaa, että ExpressVPN vie tämän kierroksen.

Kierros: Ominaisuuksien kohta ExpressVPN: lle

ExpressVPN-logo
Yksityinen Internet-yhteys-logo

10

Lopulliset ajatukset

Kun lopullinen pistemäärä on kuusi tai neljä, ExpressVPN takaa jälleen uuden voiton. Vaikka PIA on tehnyt useita parannuksia ja lisännyt joitain ominaisuuksia viimeisen kirjautumisen jälkeen, edelleen testauksessa olevan jaetun tunneloinnin ongelmat pidättivät sitä suuresti. 

Voittaja: ExpressVPN

ExpressVPN: n nopeus, helppokäyttöisyys ja täysin toimiva split-tunnelointi olivat liikaa PIA: n voittamiseen. Jos sinulla on kokemusta jommassakummasta näistä VPN-verkoista, me rakastamme aina kuulla siitä alla olevissa kommenteissa. Kuten aina, kiitos lukemisesta. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map