Dashlane vs LastPass: Taistelu vuoden 2020 parhaista salasanan hallitsijoista

Dashlane ja LastPass ovat kaksi parhaiten arvioitua salasananhallintaa, ja molemmat ansaitsevat paikan parhaassa salasanahallinnan oppaassamme. Vaikka Dashlane ja LastPass ovat hyviä ja huonoja puolia kuin mikä tahansa ohjelmisto, pyyhkäistävät lattian kilpailulla tarjoamalla ainutlaatuisia ominaisuuksia, erinomaisen käytettävyyden ja kilpailukykyisen hinnoittelun.. 


Tässä Dashlane vs LastPass -vertailussa suoritamme kokeilua, joka pistää kaksi salasanan hallintaa kentän yläosaan toisiaan vasten nähdäksemme kumpi tulee ylös. Puhumme ominaisuuksista, hinnoittelusta, turvallisuudesta, tuesta, helppokäyttöisyydestä ja muusta, ennen kuin julistamme voittajamme. 

Suoraan sanottuna, voit mennä jommankumman salasanan hallintaan ja olla hienosti. Dashlane ja LastPass ovat melkein kaikilla tavoilla edellä pakkausta, lyömällä uusia tulokkaita, kuten RememBear (lue RememBear-arvostelu). Niiden välillä on silti joitain eroja, jotka saattavat tehdä paremman valinnan sinulle. 

Ennen kuin pääset siihen, muista, että vertaamme suoraan LastPassia vs. Dashlanea. Jos haluat nähdä, kuinka ne toimivat muihin markkinoihin nähden, tai haluat vain saada perusteellisemman ilmeen, lue Dashlane-arvostelu ja LastPass-arvostelu..

Taistelun asettaminen: Dashlane vs. LastPass

LastPass ja Dashlane aikoo julkaista sen läpi sarjan kierroksia, jotka kattavat kaikki tärkeimmät alueet, joita yleensä arvioimme arvosteluissamme. Tuomitsemme heidät kussakin maassa antamalla pisteen kunkin kierroksen voittajalle. Palvelu, josta lopulta tulee lisää pisteitä, on meidän yleinen voittaja. 

Henkilökohtaiselle mielipiteelle on kuitenkin tilaa. LastPass ja Dashlane ovat molemmat erinomaisia ​​salasanan hallintaohjelmia, jotka pystyvät synkronoimaan salasanasi laitteiden välillä helposti. Vaikka käytämme lopullista lähestymistapaa voittajan julistamisessa, toinen tai toinen voi olla sinulle parempi budjetistasi, tarvittavista ominaisuuksista tai muista tekijöistä riippuen. 

Ei hätää, mutta aiomme peittää jokaisen näkökulman tässä Dashlane vs LastPass -ottelussa. Turvallisuudesta mobiilikokemukseen ja tukemiseen olemme testanneet perusteellisesti kaksi kilpailijaamme, jotta tiedät mikä on paras vaihtoehto. 

1

turvallisuus

Suojaus on tärkein näkökohta salasananhallinnassa, ja sekä Dashlane että LastPass ansaitsivat korkeat arvosanat arvosteluissaan. Molemmat tarjoavat turvallisuushälytyksiä ja kaksifaktorisia todennusvaihtoehtoja, jotka ovat hienoja. 

Dashlanesta alkaen se käyttää nolla-tietomallia ja AES-256-salausta. Todennus tapahtuu käyttämällä pääsalasanasi, joka luodaan Argon2d: lla. 

Dashlane kuitenkin ylittää tyypillisen salasananhallinnan tietoturvamallin. Aina kun käytät uutta laitetta, Dashlane luo laiteavaimen tiettyjen laitteisto- ja ohjelmisto-eritelmien perusteella, jotka eivät millään tavalla liity pääsalasanasi. Malli on niin vahva, että vuonna 2016 tehdyssä MIT-tutkimuksessa havaittiin, että sitä on lähes mahdotonta murtaa. 

LastPass ei ole yhtä ainutlaatuinen, vaikka se kuitenkin vie toimenpiteitä holvin suojaamiseksi. Olet jälleen kerran suojattu AES-256: lla ja nolla-tietomallilla. Tässä tapauksessa LastPass käyttää 100 000 kierrosta PBKDF2: ta pääsalasanallasi todennushajautuksen luomiseen. Tätä tiivistettä käytetään sitten luomaan todennusavain, joka sovitetaan yhteen LastPass-tietokantaan. 

On tärkeää huomata, että pääsalasanasi ei koskaan jätä tietokonettasi. Sen sijaan hash-hash-tiedostoa käytetään autentikoimaan sinut, tarjoamalla kaksi suojaustasoa. Valitettavasti se ei ole koko LastPassin tarina.

LastPass-hakkerointi

LastPass kärsi tietorikkomuksesta vuonna 2015, minkä seurauksena palvelimista poistui suuri salattujen käyttäjävarastojen tietokanta. Vaikka tietoja varastettiin, tosiasiallisia tietoja ei vaarannettu. LastPassin salauksen ja nolla tietämysmallin takia hyökkääjät valmistivat joukon käyttökelvottomia hiukkasia. 

Mikäli jotain, rikkomus on osoitus LastPassin olemassa olevalle tietoturvamallille. Se sanoi, että se ei ole koukusta. Vaikka Dashlane ja LastPass ovat teknisen suojelun kannalta tit-for-tat, tosiasia on, että LastPassilla on ennätysvirhe ja Dashlane ei, antaen jälkimmäiselle voiton tällä kierroksella. 

Kierros: Dashlanen turvapiste

Dashlane-logo
LastPass -logo

2

Hinta

Kun otetaan huomioon, että LastPass ansaitsi parhaan ilmaisen salasananhallintaoppaamme parhaan paikan, kun taas Dashlane yritti leikata, tämä kierros ei ole suuri kilpailu. Yksinkertaisesti sanottuna LastPass tarjoaa paremman vastineen. Tarinaan kuuluu kuitenkin vähän enemmän, jos etsit salasanan hallintaa ja identiteettivarkauksien suojausta.

LastPassista alkaen ilmainen versio kiristyy eniten. Saat useiden laitteiden synkronoinnin ja rajoittamattoman tallennustilan kuluttamatta senttiäkään, jonka muut salasanan hallitsijat vaivaavat pysyäkseen mukana. Jos olet kiinnostunut salasanan jakamisesta, tarvitset Premium-suunnitelman. Hinta vain 3 dollaria kuukaudessa, hinta on kuitenkin alhainen. 

LastPassilla on myös vakaa perhesuunnitelma, vaikka pidämmekin parempana 1Password-ohjelmaa (lue 1Password-arvostelu, samoin kuin Dashlane vs. 1Password ja 1Password vs LastPass -vertailumme). Voit olla rajoitettu kuuteen käyttäjään, mutta tuskin sillä on merkitystä hinnan suhteen. 4 dollaria kuukaudessa, olet ostamassa pääasiassa kuutta Premium-lisenssiä, pääsy perheen kojelautaan ja rajoittamaton jaettu kansio.

Dashlane on yksi kalleimmista salasanahallinnoista, mikä on sen suurin heikkous. Saatavilla on ilmainen suunnitelma, joka sopii täyttö- ja suojaushälytyksiin, mutta sinulla voi olla enintään 50 merkintää ja pääset holviin vain yhdellä laitteella. Maksullinen versio, Premium, lisää useiden laitteiden synkronoinnin, tumman web-seurannan ja rajoittamattoman tallennustilan. 

Premium Plus on kuitenkin vaikuttavin suunnitelma. Lähes 10 dollarilla kuukaudessa se on kallein salasananhallija, jota olemme koskaan nähneet. Premium Plus sisältää täyden salasananhallinnan, luotonvalvonnan ja 1 000 000 dollarin henkilöllisyyssuojauksen. Verrattuna parhaimpaan identiteettivarkauksien suojausohjelmistoon, hinta ei todellakaan ole huono. 

Vaikka Dashlanelle on helppo väittää, ottaen huomioon kuinka monta ominaisuutta se pakata, hintaa ei voida kieltää. LastPass tarjoaa parhaan ilmaisen suunnitelman mistä tahansa salasananhallinnasta, jonka olemme nähneet, pitäen samalla kuukausittaisen hinnan kohtuullisen alhaisena. 

Kierros: LastPass-hintapiste

Dashlane-logo
LastPass -logo

3

Automaattinen täyttö

Automaattisen täytön yhteydessä LastPass ja Dashlane toimivat molemmat upeasti selaimessa. Chromessa ja Firefoxissa törmäsimme harvoin ongelmiin, jotka testataan kumpaakin, olipa kyse sitten luottokorttitiedoista tai kirjautumissivusta. Jokaisella työkalulla on vahvuutensa automaattisen täytön yhteydessä. 

Dashlane tarjoaa paremman hallinnan selaimessa. Laajennuksen avulla voit määrittää, haluatko täyttää kirjautumistiedot, lomakkeet, molemmat vai ei, käyttämällesi URL-osoitteelle. Voit myös valita, koskevatko asetukset tiettyä verkkotunnukseen tai koko verkkosivustoon liittyvää sivua, jolloin voit mukauttaa automaattisen täytön reagointia. 

dashlane-review-automaattinen täyttö

LastPassilla ei ole niin paljon joustavuutta, että se näyttää sivustosi, johon olet käynyt, olennaiset kirjautumistiedot ja kaikki mahdolliset täytettävät kohteet. Vaikka automaattinen täyttö toimii täydellisesti, törmäsimme muutamiin piikkeihin kuinka LastPass tunnistaa kentät. Erityisesti se ei aina tunnista, milloin on luottokorttitietokenttä, eli tallennetut korttisi eivät näy laajennuksessa. 

LastPass-kromi-laajennus-katsaus

LastPassilla on kuitenkin etuna paikallinen automaattinen täyttö. Jos tilaat Premium-palvelun, voit käyttää LastPass Autofill for Apps -työkalua, joka tuo selaimen käyttökokemuksen työpöydällesi. Vaikka Dashlanella on hyödyllinen ominaisuus, sillä on paikallinen sovellus, ja ottaen huomioon selaimen laajennuksen vaihtoehdot, riittää, että sille annetaan voitto tällä kierroksella. 

Kierros: Automaattinen täyttöpiste Dashlanelle

Dashlane-logo
LastPass -logo

4

Liiketoimintasuunnitelmat

LastPass ja Dashlane tarjoavat kattavat liiketoimintasuunnitelmat – siksi he molemmat tekivät parhaimmasta salasananhallinnastamme pienyritysten listalle – huolimatta siitä, että ne eivät olleet yhtä vahvoja kuin OneLogin ja Zoho Vault (lue OneLogin-arvostelu ja Zoho Vault -arvostelu). LastPass tarjoaa kuitenkin enemmän vaihtoehtoja kuin Dashlane. 

Jälkimmäisestä alkaen Dashlane tarjoaa yhden liiketoimintasuunnitelman, joka on 4 dollaria käyttäjää kohti kuukaudessa, kun laskutetaan vuosittain. Se on sama kuin Premium-suunnitelma, vaikka mukana tulee muutama lisä, mukaan lukien tilivastaava yli 50 käyttäjälle ja järjestelmänvalvojakonsoli käyttäjä- ja tietoturvakäytäntöjen hallintaan. 

LastPass on liiketoiminnan suunnitelmien suhteen hajanaisempi. Ydinsuunnitelmia on kaksi: joukkueet ja yritystoiminta. Entinen on viidestä 50: een käyttäjään, hinta on 4 dollaria käyttäjää kohti kuukaudessa, kun taas jälkimmäinen on jokaiselle joukkueelle, jolla on yli viisi käyttäjää. Se sisältää myös hakemistointegraation ja kertakirjautumisen ominaisuudet.

LastPass-review-business-hinnoittelu

Kaksi viimeistä suunnitelmaa lisää mukautuvan monitekijän todennuksen joko omina palveluinaan tai pakettina Enterprise-palveluun. LastPass on kalliimpi, sillä Enterprise-kellot ovat 2 dollaria enemmän käyttäjää kohti kuin Dashlane. Sen mukana tulee SSO ja mukautuva MFA, josta Dashlanelta puuttuu, jolloin LastPass voittaa tällä kierroksella. 

Kierros: LastPassin liiketoimintasuunnitelmakohta

Dashlane-logo
LastPass -logo

5

Mobiilisovellukset

Salasanahallinnoijilla on useimmiten keksitty selainkokemus, eräitä työkaluja lukuun ottamatta (lue esimerkki Passwork-katsauksesta). Mobiililaitteet ovat kuitenkin hieman hankalia. Onneksi Dashlane ja LastPass ovat kahden suurimman ja parhaan salasananhallinnan tarjoajat virtaviivaisia ​​ja tehokkaita sovelluksia Androidille ja iOS: lle.. 

LastPassin mobiilisovellus tuntuu melkein kuin selainsovellus, minkä vuoksi se ansaitsi paikan iOS-oppaan parhaassa salasanahallinnassa. Automaattinen täyttö toimii upeasti. LastPass tukee biometristä todennusta Androidissa ja iOS: issa. Mobiilisovelluksesta puuttuu kuitenkin joitain ominaisuuksia.

LastPass-IOS

Et voi järjestää merkintöjä kuten Dashlane. Tämän lisäksi Dashlane tukee myös matkaviestinkohtaisia ​​merkintöjä, kuten yhteystietoja. Kaikki vakioominaisuudet toimivat myös hyvin, kun Dashlane tukee automaattista täyttämistä Androidin ja iOS: n uusimmassa versiossa sekä näyttää täyden version sen suojauskojetaulusta.. 

Dashlane-IOS

Riippumatta siitä, minkä salasanan hallintaohjelman valitset, salasanojen käyttäminen mobiililaitteillasi ei ole ongelma. Dashlane tarjoaa kuitenkin tehokkaamman mobiilisovelluksen, joka sopii erinomaiseen identiteettihallintapaneeliin, organisaatiovaihtoehtoihin ja automaattiseen täyttämiseen. Siksi se ansaitsee voiton asioiden liikkuvasta päästä. 

Kierros: Mobiilisovelluskohta Dashlanelle

Dashlane-logo
LastPass -logo

6

Helppokäyttöisyys

Dashlane ja LastPass ovat molemmat helppokäyttöisiä, toisin kuin LogMeOnce ja Steganos (lue LogMeOnce-arvostelu ja Steganos Password Manager -arvostelu). Jos olet kiinnostunut vain helppokäyttöisyydestä, voit valita jommankumman työkalun ja olla hieno. 

Dashlane on kuitenkin joustavampi. Se käyttää paikallista sovellusta toisin kuin LastPassin selainpohjainen käyttöliittymä. Kun lataat sovelluksen ja luot tilin, Dashlane pyytää sinua tuomaan salasanoja selaimesta. Koska useimmilla ihmisillä on salasanat tietämättään tallennettuna selaimensa tietokantaan, tämä on nopea tapa perustaa. 

dashlane-salasana-tuonti

Dashlane-kiertäminen on helppoa, holviluokit on esitetty vasemmanpuoleisessa valikossa ja paljon tapoja järjestää merkinnät. Selaimen laajennus heijastaa tätä, jolloin pääset nopeasti holviin ja salasanageneraattoriin joutumatta avaamaan paikallista sovellusta.

dashlane-review-edit-merkintä

LastPass paistaa kuitenkin selaimen käyttöliittymästä. Vaikka LastPassista puuttuu paikallista sovellusta, se voi toimia missä tahansa selaimessa. Käytettävyyden kannalta LastPass on suunnilleen sama kuin Dashlane. On olemassa vaihtoehtoja, joiden avulla voit järjestää merkinnät, tukea mukautettuihin merkintämalleihin ja helppokäyttöistä valikkoa käyttöliittymän vasemmalla puolella..

LastPass-review-luokat

Se, että LastPass toimii selaimessa, on kuitenkin valtava etu. Riippumatta siitä, mitä tietokonetta käytät tai käyttämäsi selain, pääset nopeasti salasanoihisi, jopa julkisissa koneissa. Yhdistettynä LastPassin entistä tilavapaampaan muotoiluun, se ansaitsee voiton tällä kierroksella. 

Kierros: LastPassin helppokäyttöisyys

Dashlane-logo
LastPass -logo

7

Vapaa suunnitelma

Molemmat kilpailijamme tarjoavat ilmaisen version, vaikka LastPassilla on etuna. Vaikka LastPass ei ole ainoa ilmainen vaihtoehto – lue toinen esimerkki NordPass-katsauksesta – siinä on ominaisuus, jota melkein mikään muu ilmainen salasananhallinta ei tee: usean laitteen synkronointi. 

Vaikka et maksa, voit synkronoida merkinnät laitteillasi. Lisäksi LastPass tarjoaa yksilöllisen jakamisen ja rajoittamattoman tallennustilan. Rehellisesti sanottuna ilmainen suunnitelma saattaa LastPass Premiumin häpeään. Ylimääräinen 3 dollaria kuukaudessa tarjoaa muutama lisäominaisuus, mukaan lukien jakaminen yhdelle monelle ja ensisijainen tuki, mutta ilmainen sisältää suurimman osan etsimästämme. 

Dashlane Free ei valitettavasti ole. Vaikka ymmärrämme, että usean laitteen synkronointi varataan Dashlane Premiumille, ilmainen versio rajoittaa merkintöjäsi. Voit tallentaa holviinsa vain 50 merkintää riippumatta siitä, mihin luokkaan he kuuluvat. Vaikka raja ei ole yhtä tiukka kuin McAfee True Key, se on silti raja (lue McAfee True Key -arvostelu). 

Verrattuna LastPassiin, Dashlanen ilmainen versio ei ole pino. Se on kuitenkin myös heikko verrattuna muihin ilmaisiin työkaluihin. Vaikka KeePass ja Bitwarden eivät ole yhtä kauniita kuin Dashlane, ne tarjoavat rajoittamattoman tallennustilan ilmaiseksi, ja ne ovat avoimen lähdekoodin, käynnistykseen (lue KeePass-arvostelu ja Bitwarden-arvostelu sekä katso kuinka Bitwarden vertaa LastPassiin). 

Ei ole yllättävää, että LastPass on sadon kuningas, kun kyse on salasanojen ilmaisesta turvaamisesta. Dashlane pyrkii voimakkaasti, mutta rajoituksillaan ja useiden laitteiden synkronoinnin puuttumisen vuoksi LastPass ohjaa sen. 

Kierros: FreePiste-piste LastPassille

Dashlane-logo
LastPass -logo

8

ominaisuudet

LastPass on ominaisuuksien suhteen melko kevyt, huomattavan LastPass for Applications -työkalutyökalun ulkopuolella. Muuten se on vakio. Sinulle tarjotaan tietoturvahaaste, jossa voit nähdä kuinka salasanasi kestävät muita LastPass-käyttäjiä, tukee mukautettuja merkintöjä ja automaattista täyttämistä.

LastPass-review-turvallisuus-haaste

Siellä on myös LastPass Authenticator. Vaikka Authenticator ei ole teknisesti osa LastPassia, sen avulla voit ottaa kaksifaktorisen todennuksen käyttöön useimmissa verkkosivustoissa ansaitsemalla sille paikan parhaassa 2FA-sovellusoppaassa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse käyttää tai maksaa LastPassista käyttääksesi Authenticatoria. Sitä tarjotaan ilmaiseksi erillisenä palveluna. 

Dashlane on päinvastoin kuin LastPass. Täynnä reunaan ominaisuuksia ja vastaavaa hintaa, Dashlane on mennyt tavanomaisen salasananhallinnan ulkopuolelle jotain, joka muistuttaa identiteettivarkauksien suojausta.. 

Dashlane Premium sisältää tumman verkkoseurannan, salasanan terveyskeskuksen ja VPN: n, vaikka suosittelemmekin valitsemaan parhaan VPN-luettelomme perusteella viimeksi mainitun. 

dashlane-review-salasana-terveys

Ainutlaatuisin ominaisuus on kuitenkin automaattinen salasananvaihto, joka voi päivittää tuettujen sivustojen salasanat yhdellä hiiren napsautuksella. LastPassilla on samanlainen ominaisuus, vaikka emme koskaan pystyneet saamaan sitä toimimaan oikein testauksen aikana. 

Dashlane ei voi vaihtaa salasanoja kaikilla sivustoilla, mutta tuettujen URL-osoitteiden luettelo on edelleen pitkä, mukaan lukien Reddit ja Citrix (lue Citrix ShareFile -katsaus). 

Dashlane on kalliimpaa kuin LastPass, mutta sen mukana tulee luettelo ominaisuuksista, jotka oikeuttavat hinnan. Rikkomusilmoituksista tummaan web-seurantaan henkilöllisyysvakuutuksiin Dashlane menee pelkästään salasananhallitsijana ja ansaitsee voiton tällä kierroksella. 

Kierros: Ominaisuuksien kohta Dashlanelle

Dashlane-logo
LastPass -logo

9

Tuki

Dashlane tarjoaa joitain parhaista tukipalveluista, joita olemme nähneet salasananhallinnassa, mikä on yllättävää, kun otetaan huomioon, kuinka heikko tuki näille työkaluille yleensä on. Helppokäyttöisen tietokannan lisäksi Dashlane tarjoaa sähköpostia ja live-chat-tukea. Sähköpostituki toimii seitsemänä päivänä viikossa, kun taas suoraa keskustelua tarjotaan maanantaista perjantaihin klo 9–18. EST. 

Tuki keskittyy enimmäkseen englanninkielisiin asiakkaisiin, vaikka Dashlane tarjoaa ranskaksi ja saksaksi sähköpostituki arkisin. Onneksi sinun ei tarvinnut tavoittaa paljon tukea. Tietokanta on poikkeuksellinen, se on täytetty ääriin kaikilla yksityiskohdilla, jotka koskevat Dashlanea ja sen toimintaa.

dashlane-review-tietämyskanta

LastPass ei tarjoa tukitasoillaan samanlaista hoitoa. Sinulle annetaan tietokanta, joka kattaa sovelluksen perusteet, mutta sisältää vain vähän resurssien vianetsintotapaa. On olemassa tapoja ottaa yhteyttä LastPassiin, jos sinulla on ongelmia, mutta sinun on hypätä muutaman kehän läpi. 

LastPass-review-tietämyskanta

Sinun on käytettävä tietokantaa ottaaksesi yhteyttä LastPassiin. Sen sijaan, että tarjoaisi sähköpostiosoitteen yhteyslomaketta, kunkin tietokantaartikkelin alaosassa on ”yhteystuki” -painike. Koska vianmääritykseen on vähän tilaa, tarvitaan selkeämpi yhteysreitti. 

LastPass-review-kontakti-tukeen

LastPass tarjoaa silti tukea asiakkaille, jotka maksavat ja eivät, joten kaikki eivät ole huonoja. Siitä huolimatta, ei voida kiistää, että Dashlane tarjoaa vankempia tukiresursseja sekä niille, joiden on otettava yhteyttä tukitiimiin, että niille, jotka ovat tyytyväisiä omien ongelmiensa ratkaisemiseen. Siksi Dashlane voitti tämän viimeisen kierroksen. 

Kierros: Dashlane-tukipiste

Dashlane-logo
LastPass -logo

10

Lopulliset ajatukset

Yhdeksästä kierrostamme Dashlane ansaitsi viisi pistettä ja LastPass neljä. Odotetusti nämä kaksi olivat niska ja niska koko kilpailun ajan, vaikka Dashlane kuitenkin esiintyi voittajana. Vaikka Dashlane on kallis, se tarjoaa vankemman luettelon ominaisuuksista ja paremman tietoturvan kuin LastPass.

Voittaja: Dashlane

LastPass on silti arvokas vastustaja. LastPass on loistava työkalu parhaalla ilmaisella suunnitelmalla, jonka olemme nähneet mistä tahansa salasananhallinnasta ja poikkeuksellisella käytettävyydellä. Vaikka LastPass ei saavuta Dashlanen korkeutta, se on silti vakuuttava vaihtoehto, etenkin niille, joilla on budjetti. 

Valinta on kuitenkin sinun. Oletko menossa Dashlanen tai LastPassin kanssa? Kerro meille, kuinka valitsit valintasi ja miten pidät siitä, alla olevissa kommenteissa. Lue myös Dashlane vs Keeper -vertailumme. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map