Chromium vs Chrome: Vanhempi ja lapsi Duke It Out vuonna 2020

Chrome ja Chromium ovat monella tapaa samanlaisia ​​selaimia. Koska Chromium tarjoaa suurimman osan koodista, johon Chromi perustuu, voi olla vaikea erottaa niitä toisinaan. Niitä erottaa kuitenkin muutamia pieniä eroja. Hämmennyksen selvittämiseksi pistämme heidät toisiaan vastaan ​​tässä Chromium vs. Chrome -selaintaistelussa.


Samankaltaisuuksiensa vuoksi molemmat selaimet saivat hyvin läheisiä pisteitä useimmissa luokissa. Vaikka Chrome on varmasti suositumpi, tämä ei ole yllättävää, koska Chromium on tarkoitettu ensisijaisesti kehittäjille testaamaan verkkosivustojaan tai ohjelmistojaan, ei laajaan julkiseen käyttöön.

Vaikka keskitymme selainten vertailuun suoraan tässä artikkelissa, voit myös tutustua Chromen arvosteluun ja Chromium-arvosteluihin saadaksesi syvällisemmän analyysin jokaisesta selaimesta.

Taistelun asettaminen: Chromium vs. Chrome

Kuten muissa selaintaisteluissamme, ajamme kilpailijoita viiden erillisen kierroksen kautta, jaamme yhden pisteen kunkin voittajalle. Nämä kierrokset ovat järjestyksessä: ominaisuudet, helppokäyttöisyys, suorituskyky, turvallisuus ja yksityisyys. 

Ensimmäinen selain, joka saa kolme pistettä, voittaa, mutta jatkamme kaikkien viiden kierroksen läpi saadaksemme sinulle täydellisen kuvan, vaikka yksi niistä saavuttaa voiton aikaisin.

1

ominaisuudet

Aloitamme ominaisuuksilla, joissa tarkastellaan esimerkiksi laitteiden välistä synkronointia, käytettävissä olevia laajennuksia ja kunkin selaimen mobiiliversiota sekä muita pieniä elementtejä..

Kromi

Chromiumilla on pääsy samaan valtavaan laajennuskirjastoon, jota Chrome tekee. Lisäksi voit ladata laajennuksia, joita ei ole Chrome Web Storesta, joka tarjoaa sinulle entistä laajemman vaihtoehdon. 

Vaikka Google-palveluiden, kuten synkronoinnin, kääntämisen ja muiden, integrointi on mahdollista, se edellyttää, että hankit asiaankuuluvat API-avaimet manuaalisesti, mikä voi olla pitkä prosessi. Selaimesta puuttuu myös lisensoituja mediakoodekkeja, kuten “.aac”, “.h264” ja “.mp3”, joten joudut asentamaan nämä manuaalisesti, jos haluat käyttää selainta Netflix-kaltaisten palveluiden kanssa..

Kromi-NetflixError

Adobe Flashille ei myöskään ole tukea, mutta tämä ei ole suuri juttu, koska tekniikka on muutenkin ollut matkalla jo vuosien ajan. Pienimpien ominaisuuksien suhteen Chromiumissa on sisäänrakennettu perus-PDF-lukija ja kyky tehdä käänteinen kuvahaku suoraan napsauttamalla kuvaa hiiren kakkospainikkeella.

Kromi

Koska selaimet jakavat laajennuskirjastonsa, Chromella on pääsy lähes samaan määrään kolmansien osapuolien laajennuksia kuin Chromiumiin, mutta varoituksesi, johon olet rajoittunut, voi saada Chrome Web Storesta..

Chrome on myös integroitu hyvin erilaisiin Google-palveluihin, kuten synkronointi laitteiden ja tilisi välillä. Toinen palvelu on Google Translate, jonka avulla voit kääntää minkä tahansa verkkosivun helposti 103 eri kielelle kohtuullisella tarkkuudella verrattuna muihin käännöspalveluihin.

Kromi-Google-kääntäjä

Chromiumin tapaan Chromessa on sama perus-PDF-lukija ja mahdollisuus kääntää kuvan haku suoraan.

Pyöreä yksi ajatuksia

Kuten näette, Chromen ja Chromiumin ominaisuuksista on hyvin vähän erotusta. Molemmilla on pääsy valtavaan määrään laajennuksia, ja niillä on täsmälleen samat pienet ja mobiiliominaisuudet. 

Chrome on kuitenkin paljon paremmin integroitu muihin Google-palveluihin, tuella synkronoinnille ja sisäänrakennetulle Google Translate -sovellukselle, kun taas Chromium vaatii, että lisäät sovellusliittymän avaimet tähän. 

Toinen suuri ero näiden kahden välillä on lisensoitujen mediakoodekkien ja Flash-tuen puuttuminen Chromiumissa, mikä vaatii lisävaiheen asennuksen aikana, jos haluat käyttää selainta kaikenlaisiin suoratoistopalveluihin.. 

Nämä tekijät antavat Chromelle kevyen reunan ja antavat sille voiton tällä kierroksella huolimatta siitä, mihin rajoituksiin voit asentaa laajennuksen.

Pyöreä: Ominaisuuspiste Google Chromelle

Google Chrome -logo
Kromilogo

2

Helppokäyttöisyys

Nyt kun olemme selvittäneet kahden selaimen ominaisuuksien erot, on aika siirtyä käytön helpottamiseksi. Tässä tutkitaan kunkin selaimen käyttöliittymiä, kuinka mukavia ne ovat asentaa, käyttää ja päivittää, samoin kuin välilehdenhallintaa ja pieniä mukavuusominaisuuksia.

Kromi

Kromi on puhdas ja helposti ymmärrettävä käyttöliittymä. Koska selain on perustana monille muille, kuten Opera tai Brave (lue Opera-arvostelu ja Brave-arvostelu), useimmat ihmiset pitävät sitä erittäin tutuna. Voit mykistää ja kiinnittää välilehtiä, ja vaikka välilehtiä ei vieritä, ne ovat silti selvästi erotettuina ja helppo tunnistaa.

Kromi-Tabs

Vaikka selainta on saatavana kaikilla kolmella suurella työpöytäympäristöllä (Windows, macOS ja Linux), ei ole iOS-versiota, joka rajoittaisi Chromiumin mobiililaitteissa vain Android-laitteisiin. Tämä on iso isku selaimen helppokäyttöisyydelle, koska selailuistunnon saumattoman jatkaminen kaikissa laitteissa on nykyään melkein tavallinen ominaisuus..

Lisäksi Chromiumin asennusprosessi on tarpeettoman monimutkainen ja hankala. Se on vielä pahempaa, jos haluat lisätä ylimääräisiä toimintoja, kuten Google-palveluita tai lisensoituja mediakoodekkeja. Päivittäminen on myös tuskaa, koska helpoin tapa päivittää uudempaan versioon on yksinkertaisesti poistaa selain ja asentaa se uudelleen tyhjästä.

Kromi

Chromiumin tapaan Chromella on käyttöliittymä, joka on hyvin suunniteltu ja helppokäyttöinen, koska peruskäyttöliittymä on identtinen näiden kahden välillä. Chrome on saatavana myös jokaisella suurella alustalla sekä työpöydällä että mobiililaitteilla, ja voit helposti lähettää välilehtiä laitteiden välillä tai jopa nähdä, mitkä välilehdet ovat tällä hetkellä avoinna toisella laitteella.

Kromi-OtherDeviceTabs

Välilehtihallinta työpöydällä on myös sama, koska horisontaalista välilehteä ei vieritä. Voit myös mykistää yksittäiset välilehdet tai kiinnittää ne, jotta niitä ei voida sulkea vahingossa.

Pyöreä kaksi ajatusta

Vaikka todellinen käyttäjäkokemus on hyvin samanlainen molemmilla selaimilla, hankala asennusprosessi on vakava osuma Chromiumin helppokäyttöisyyteen. Tätä vaikeuttaa iOS-version puuttuminen, joka vaatii kuitenkin Chromen käyttöä, jos käytät iPhonea ja haluat synkronoida selaustiedot.

Tämän lisäksi Chromen avulla on helppo lähettää välilehtiä eri laitteille, mikä puuttuu Chromiumista kokonaan. Tätä silmällä pitäen Chrome voittaa helposti tämän kierroksen, vahvistaa johtoaan ja nostaa pisteet 2-0: n hyväksi.

Pyöreä: Helppokäyttöinen kohta Google Chromelle

Google Chrome -logo
Kromilogo

3

Esitys

Chromen ollessa voiton partaalla on aika siirtyä suorituskykyyn. Tämä tarkoittaa kunkin selaimen nopeuden, resurssien kulutuksen ja tiedon käytön sekä mahdollisten vakavuusongelmien arviointia.

Kromi

Chromium on uskomattoman nopea, itse asiassa nopeampi kuin mikään muu testattu selain, lukuun ottamatta Vivaldi (lue Vivaldi-arvostelu), jolla on samanlainen nopeus. 

Resurssien kulutus on kuitenkin erittäin suuri, joten jos haluat jättää suuren määrän välilehtiäsi auki samanaikaisesti, muistisi loppuu nopeasti. Lisäksi selaimeen sisältyviä tietojen tallennusominaisuuksia ei ole mitään.

Suorituskyvyn suhteen Chromiumin arkun todellinen kynsi on vakautta. Koska Chromium on tarkoitettu kehittäjille eikä se saa läheskään käyttäjän suorittamaa testausta niin paljon, että viimeisimmässä versiossa voi usein olla virheitä, sekä erilaisia ​​suorituskykytasoja ja satunnaisia ​​tietoturva-aukkoja..

Kromi

Chrome, vaikkakaan ei niin nopeasti kuin Chromium, on myös nopeimpia testaamiamme selaimia, sekä mobiililaitteissa että tietokoneissa. RAM-muistin kulutus on jälleen suuri, mikä on ongelma, jonka kaikki Chromium-pohjaiset selaimet jakavat. 

Tiedon käyttöä ei rajoiteta myöskään ominaisuuksia, joten rajoitetun kaistanleveyden omaavat käyttäjät saattavat haluta etsiä muualta vaihtoehtoja, kuten Puffin (lue Puffin-arvostelu).

Kolme kierrosta

Tämä oli toinen erittäin läheinen kierros kahden selaimen välillä. Vaikka Chromium on hiukan nopeampi kuin suositumpi veljensä, se sisältää myös jatkuvan vakausongelmien riskin, koska sitä ei ole tarkoitettu laajaan julkiseen käyttöön. Tämä tarkoittaa, että se sisältää paljon todennäköisemmin erilaisia ​​virheitä ja virheitä.

Tämän vuoksi Chrome voittaa tässä luokassa huolimatta jonkin verran hitaammasta nopeudesta, mikä johtaa pisteet jopa 3-0. Tämä antaa Chromelle yleisen voiton, ennen kuin edes pääsemme kahteen lopulliseen luokkaan. Jatkamme jatkoa, koska on syytä tutkia kuinka he vertailevat turvallisuutta ja yksityisyyttä huolimatta siitä, että voittaja on jo päätetty.

Kierros: Suorituspiste Google Chromelle

Google Chrome -logo
Kromilogo

4

turvallisuus

Tällä kierroksella selvitämme kuinka hyvin kukin selain menee turvallisuuteen. Tärkeitä tekijöitä ovat turvalliset selaustietokannat, HTTP-yhteyksien varoitukset, päivitystaajuus sekä mainosten ja ponnahdusikkunoiden estäjät.

Kromi

Chromium suojaa Googlea selaamalla sinua haitallisilta verkkosivustoilta, haittaohjelmilta ja tietojenkalastelujärjestelmiltä. Lisäksi selain antaa sinulle selkeän varoituksen aina, kun muodostat yhteyden verkkosivustoon suojaamattoman HTTP-yhteyden kautta. 

Ponnahdusikkunat on estetty oletuksena, ja vaikka sisäistä mainosten estoa ei ole, tähän tarkoitukseen on saatavana lukuisia laajennuksia.

Kromi-PopUpBlocker

Chromiumin tietoturvan suurin virhe on automaattisten päivitysten puute. Vaikka päivitystaajuus on hyvä, käyttäjien on poistettava selain manuaalisesti ja ladattava uusin versio tyhjästä, jos he haluavat pysyä uusimmassa versiossa. 

Tämä jättää epäilemättä suuren määrän käyttäjiä alttiiksi useille tietoturvakäytöille, joille sinun ei tarvitse huolehtia itsestäsi yhtä paljon muissa selaimissa, jotka saavat automaattiset päivitykset.

Kromi

Ei ole yllättävää, että Chrome käyttää myös suojausta Google-selaimessa. Saat saman varoituksen kuin Chromiumissa, kun selaat epävarmaa yhteyttä, ja ponnahdusikkunat estetään oletuksena. Mainosten estäjän löytäminen on helppoa, koska Chrome Web Storessa on lukemattomia vaihtoehtoja.

Kromi-HTTPWarning

Päivitysväli on myös erinomainen, kuten artikkelissamme turvallisimmista verkkoselaimen vaihtoehdoista todetaan. Tämä on tärkeää, koska kehittäjät ovat jatkuvassa taistelussa verkkorikollisuuden kanssa, joten on tärkeää kytkeä kaikki suojausreiät mahdollisimman nopeasti.

Pyöreä neljä ajatusta

Sekä Chromium että Chrome ovat hyvin turvallisuudessa. He käyttävät Google-selausta suojatakseen käyttäjiä haitallisilta verkkosivustoilta, ja heillä on selkeä varoitus, kun selaat epävarmassa yhteydessä.

Päivitysväli on myös suuri, sillä molemmat selaimet saavat uuden päivityksen muutaman päivän välein. Vaikka kummassakaan ei ole sisäänrakennettua adblockeria, tämä on helppo löytää laajennuksena, ja molemmat estävät ponnahdusikkunat oletuksena.

Tärkein ero luokan kahden välillä on automaattiset päivitykset. Vaikka Chrome lataa ja asentaa uusia päivityksiä ilman käyttäjän edellyttämää manuaalista syöttöä, tämä ei ole Chromiumiin sisällytetty asia. 

Tämä tarkoittaa, että käyttäjät voivat nopeasti löytää itsensä vanhentuneesta versiosta, jolloin he ovat uskomattoman alttiita monenlaisille kyberrikoksille. Tästä syystä Chrome hakee uuden voiton nostaen tuloksen 4-0.

Kierros: Google Chromen suojauspiste

Google Chrome -logo
Kromilogo

5

yksityisyys

Viimeisellä kierroksella tarkastellaan kahden selaimen yksityisyyttä. Tämä sisältää palvelut, jotka tallentavat selaushistorian, tietosuoja skandaalit, tiedonkeruukäytännöt ja mitä tietojasi tarkalleen käytetään keräämisen jälkeen.

Kromi

Vaikka Chromium on avoimen lähdekoodin versio, selaimen vakioversio sisältää silti runsaasti takaisinsoittoja Googlelle. Ominaisuudet, kuten URL-osoitteiden automaattinen täyttö ja hakuehdotukset, ovat myös mukana ja oletusarvoisesti käytössä, ja niiden avulla Google voi kerätä ja analysoida selaus- ja hakuhistoriaasi.

Chromiumista on kuitenkin versio, joka ei sisällä kaikkia näitä ominaisuuksia ja joka poisti myös kaikki piilotetut takaisinmaksut emoyhtiölle. Tätä kutsutaan ”ungoogled” Chromiumiksi, ja sitä ylläpitävät vapaaehtoiset pyrkiessään tarjoamaan paremman tietosuojan version kuin sekä Chrome että tavallinen Chromium.

Kromi-Ungoogled

Kromi

Chrome on pahamaineinen huonosta yksityisyydestään. Googlen koko liiketoimintamalli perustuu mainoksiin, ja vaikka se ei myy käyttäjän tietojasi muille yrityksille, se myöntää tietosuojakäytännössään, että käyttää tietojasi räätälöidäksesi mainoksesi, joita he tarjoavat sinulle.

Vaikka voit poistaa käytöstä palvelut, kuten URL-osoitteiden automaattisen täydentämisen ja hakuehdotukset, on vaikeaa luottaa Googleen, kun sanotaan, että tämä estää sitä näkemästä selaushistoriaasi. 

Tämä johtuu siitä, että yritystä on käsitelty useissa tietosuojaskandaaleissa, kuten yhteistyössä NSA: n PRISM-ohjelman kanssa ja jatketun sijaintitietojen keräämistä huolimatta siitä, että käyttäjät kieltävät heidän luvansa.

Kromi-GoogleServices

Tietosuojakäytäntö, joka kattaa sekä Chromen että Chromiumin, on myös kauhea, koska on vaikea määrittää tarkalleen, mitä tietoja yritys kerää ja kuinka paljon voit tehdä sen pysäyttämiseksi..

Pyöreä viisi ajatusta

Chrome ja Chromium eivät suju yksityisyyden suhteen hyvin. Koska molemmat ovat pääosin Googlen omistuksessa ja kehittämisessä, heillä on yhteinen tietosuojakäytäntö ja kauhea maine tiedonkeruussa. 

Palvelut, kuten URL-osoitteiden automaattinen täydentäminen ja optimoidut hakuehdotukset, ovat oletuksena käytössä molemmissa selaimissa, mikä antaa Googlelle pääsyn koko selaus- ja hakuhistoriaasi.

Onneksi voit poistaa Googlen sinulle tallentamat tiedot seuraamalla oppaamme Google-historian poistamiseen. Koska Google on kuitenkin epäluotettava tämän kysymyksen suhteen, suosittelemme kuitenkin lukemaan myös nimettömän selausoppaamme varmistaaksemme, että lennät tutkan alla.

Samankaltaisuuksista huolimatta Chromiumin “ungoogled” -version olemassaolo antaa sille edun. Vaikka tämä ei ole selaimen vakioversio, se antaa sinulle silti mahdollisuuden poistaa kaikki Googlelle tehdyt takaisinsoitot ja ratkaista monet yrityksen tuotteisiin liittyvät tietosuojaongelmat.. 

Tästä syystä Chromium onnistuu lopulta pistämään pisteen, jolloin lopputulos on 4-1.

Kierros: Chromiumin tietosuojapiste

Google Chrome -logo
Kromilogo

6

Lopulliset ajatukset

Vaikka se oli tiukka kilpailu ominaisuuksista ja suorituskyvyistä, Chrome onnistui silti helpoassa voitossa voittamalla ne molemmat tiukasti ja lyömällä Chromiumia sekä käytön helppoudessa että turvallisuudessa.. 

Näytti siltä, ​​että Chrome saattoi vetää puhtaan pyyhkäisyn, mutta sen kauhea yksityisyys esti sitä tekemästä ja antoi Chromiumille pisteen pisteen juuri kun taistelu oli tulossa päätökseen.

Voittaja: Google Chrome

Vaikka Chrome on kiistaton voittaja vertailusta, voit tutustua Firefox vs. Google Chromen taisteluumme lähemmästä kilpailusta. 

Toistaiseksi haluaisimme tietää mitä ajattelet Chromesta ja Chromiumista. Oletteko samaa mieltä siitä, että Chrome ansaitsee voiton, vai riittääkö ”ungoogled” -kromin ja sen ylivoimaisen yksityisyyden olemassaolo syrjäyttämään entisen kapeat voitot muissa kategorioissa? Kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map