Bitwarden vs LastPass: Ilmainen taistelu vuonna 2020

Bitwarden ja LastPass ovat parhaita salasanan hallintaohjelmia, jotka tarjoavat erinomaiset ilmaiset suunnitelmat, vankan tietoturvan ja pitkän ominaisuusluettelon. Kun kyse on ilmaisesta salasanan hallinnasta, se ei parane paljon paremmin kuin nämä kaksi. Kuitenkin vain yksi voi voittaa Bitwarden vs LastPass -vertailussa. 

Kierrossarjojen aikana verrataan kahta pisteestä pisteeseen nähdäksesi mikä on parempi vaihtoehto. Tietämme turvallisuutta, hinnoittelua, tukea, helppokäyttöisyyttä, ominaisuuksia ja muuta, ennen kuin voimme julistaa.

Ennen sukellusta haluamme tehdä huomautuksen, että palvelun tietyt piirteet loistavat enemmän verrattuna suoraan toiseen palveluun. Tästä syystä suosittelemme lukemaan Bitwarden-arvosteluamme ja LastPass-arvosteluamme saadaksesi kuvan siitä, kuinka näiden salasanan hallitsijat toimivat muihin markkinoihin nähden..

Taistelun perustaminen: Bitwarden vs LastPass

Meillä on edessämme kuusi kierrosta, joista kukin koskee Bitwardenia ja LastPassia. Kaksi heittävät sen ulos tit-for-tat kierroksen aikana nähdäkseen mikä hallitsee korkeinta. Jokainen kierros on pisteen arvoinen, ja vertailun lopussa lasketaan kaikki pisteet julistamaan yleinen voittaja. 

Kuten kaikissa vertailuissa huomataan, henkilökohtaisille mieltymyksille on kuitenkin tilaa kohtuudella. Tämä pätee erityisesti kahteen työkaluun, kuten Bitwarden ja LastPass, jotka molemmat tarjoavat vahvuuksia eri alueilla. Siksi suosittelemme lukemaan jokaisen osan läpi ja tekemään omat johtopäätöksesi.

Olemme tehneet raskaan nostamisen käyttämällä molempia palveluita selvittääksesi mikä on parempi, ja vaikka otammekin lopullisen kannan, parempi työkalu voi muuttua tarvitsemasi perusteella. Esimerkiksi Bitwarden ei ole yhtä joustava kirjoitustyyppien suhteen, mutta sillä on paljon parempi tuki kuin LastPassilla..

1

turvallisuus

Bitwardenilla ja LastPassilla on molemmat erinomainen tietoturva, vaikka yksi on varmasti parempi kuin toinen. Viimeksi mainitusta lähtien LastPass tarjoaa tavalliset suojaukset salasanan hallitsijoille. Sisältää nolla tietämysmallin, AES-256-salauksen ja suuren määrän vaihtoehtoja kaksifaktoriselle todennukselle ja monikerroksiselle todennukselle.. 

Tilin todentamiseksi, LastPass tarvitsee vain pääsalasanan, toisin kuin Dashlane ja 1Password kaksisalaisissa avaimissa käytettävät mallit (lue lisää Dashlane-arvosteluistamme tästä). Pääsalasanasi lähetetään silti 100 000 PBKDF2-hajautuskierroksen kautta holvin avaamiseksi. Tämä tarkoittaa, että LastPass ei koskaan näe tai tallenna salasanaasi.

Koska avainjohdannaistoimintoa käytetään myös todennusavaimen luomiseen, pääsalasanasi ei koskaan poistu koneestasi.  

LastPass-salaus ei valitettavasti ole tarinan loppu. Palvelu hakkeroitiin vuonna 2015, mikä johti lukemattomien tilien varastamiseen. Hyökkääjät saivat kuitenkin kimppuun roskaa. LastPassin nolla tietämysmalli tarkoittaa, että holvien salauksen purkamiseen tarvittavia tietoja ei sisällytetty rikkomukseen, joten pelkkää tekstiä koskevia tietoja ei vaarannettu. 

Bitwardenin avoimen lähdekoodin lähestymistapa

Bitwardenilla on samanlainen tietoturva kuin LastPassilla, mukaan lukien AES-256-salaus holvillesi ja nollatietomalli. Lähdekoodi on kuitenkin myös julkisesti saatavilla, jolloin kuka tahansa voi selvittää sen tietoturva-aukkojen löytämiseksi. Saksalainen tietoturvayritys Cure53 teki juuri sen, löytämättä mitään muuta kuin vähäisiä asioita Bitwardenin kanssa. 

Suurin uhka salasananhallinnan tietoturvalle tulee todentamisesta, ja tällä edessä Bitwarden on vakaa. Se käyttää generoituja avaimia ja hajautusta tilisi todentamiseen, mutta se tapahtuu vain, jos päätät käyttää Bitwardenin palvelimia. 

Kun kohtaamme ominaisuudet-osiossa, Bitwarden tarjoaa itse isännöidyn vaihtoehdon, joka poistaa suuren osan turvallisuusriskeistä salasanahallintaa käytettäessä.

Koska Bitwarden toimii avoimen koodin pohjalta, myyjän lukitseminen ei myöskään ole mahdollista. Kaikki Bitwardenin lähdekoodit ovat saatavilla, ja yhteisö on jo käyttänyt sitä työkalujen luomiseen, jotka pystyvät lukemaan sen tiedostomuodon. Tämän vuoksi sinulla on edelleen pääsy salasanoihisi, vaikka Bitwarden menisi rintaan. 

Vaikka LastPassilla on vankka tietoturva, huolimatta valitettavasta hakkereihin liittymisestä, Bitwarden tarjoaa enemmän. Koska lähdekoodi on käytettävissä tarkastusta varten, se on luonnostaan ​​turvallisempi, jolloin kehittäjät voivat havaita haavoittuvuudet ennen kuin niistä tulee ongelma. Lisäksi Bitwarden tarjoaa itseisäntävaihtoehdon, joka eliminoi lähes kaiken salasananhallinnan käytön riskin.

Kierros: Bitwardenin turvapiste

Bitwarden-logo
LastPass -logo

2

hinnoittelu

Bitwardenin ja LastPassin välillä on paljon puhuttavaa hinnoittelusta. Vaikka yksi on suunnattu shareware-ohjelmaan ja toinen kaupalliseen tuotteeseen, molemmat tarjoavat erinomaisia ​​ilmaisia ​​suunnitelmia, ja jokainen ansaitsee paikan parhaassa ilmaisessa salasananhallintaoppaassamme. Maksamisessa on kuitenkin joitain eroja.

Bitwardenista alkaen se on avoimen lähdekoodin ohjelmisto ja, kuten KeePass, on täysin ilmainen (lue KeePass-arvostelu). Siellä on maksettu suunnitelma, mutta Bitwarden on varmistanut, että kaikki sen päätoiminnot ovat saatavana ilmaisena versiona. Se sisältää rajoittamattoman tallennustilan, usean laitteen synkronoinnin ja kaksifaktoriset todennusvaihtoehdot. 

Maksettu suunnitelma – jos niin voidaan kutsua – lisää 1 Gt salattua tiedostovarastoa, muutama lisää 2FA-vaihtoehtoja, asiakaspalvelu ja salasanan terveysraportit. 

”Maksettu” on tässä suhteellinen termi. Bitwarden Premium maksaa alle yhden dollarin kuukaudessa, ja koko vuoden hinta on vain 10 dollaria. Ilmaisen suunnitelman yhteydessä Premium tuntuu vaihtoehdolta tukea kehittäjiä enemmän kuin mitään muuta.

LastPassilla on tavanomaisempi hinnoittelu, sopiva premium-henkilökohtaiseen optioon 3 dollaria kuukaudessa ja perhevaihtoehtoon vain 4 dollaria kuukaudessa. Verrattuna muihin ilmaisiin salasanojen hallintaan, kuten RememBear, LastPass erottuu kuitenkin ilmaisella suunnitelmalla (lue RememBear-arvostelu). Tämä johtuu siitä, että se sisältää rajoittamattoman tallennustilan ja useiden laitteiden synkronoinnin. 

Ilmainen versio todella tekee maksetusta näyttämään huonolta. Premium-päivitys sisältää muutamia herkkuja, nimittäin yhden ja monien jakamisen ja LastPass for Applications -sovelluksen, mutta 3 dollaria kuukaudessa, suunnitelma ei ole sen arvoinen. 

LastPass tarjoaa kuitenkin perhesuunnitelman, joka tarjoaa suojan jopa kuudelle käyttäjälle vain 4 dollarilla kuukaudessa, mikä on jopa halvempi kuin 1Password (lue 1Password-arvostelu). 

Bitwardenilla ei todellakaan ole odotettavissa olevaa omaa perhesuunnitelmaa, ja se on vain 1 dollari kuukaudessa. Se tukee jopa viittä käyttäjää ja sopii rajoittamattomaan jakamiseen ja tallentamiseen. Vaikka siinä ei ole ominaisuuksia, kuten sovelluksen automaattinen täyttö, Bitwardenin Premium- ja Family-vaihtoehdot ovat paljon halvempia kuin LastPass ”, mutta ne tarjoavat suurimman osan toiminnallisuudesta.

Kierros: Hintapiste Bitwardenille

Bitwarden-logo
LastPass -logo

3

Helppokäyttöisyys

Kun kyse on avoimista verrattuna kaupallisiin tuotteisiin, helppokäyttöisyys on yleensä tärkein ero (esimerkki tästä löytyy KeePass vs. LastPass -vertailusta). Siitä huolimatta, että se on ilmainen tuote, Bitwarden on erittäin helppo käyttää. Se sanoi, että sillä on kourallinen pieniä eroja LastPassista. 

Bitwarden on työpöytäpohjainen kokemus, joka tarkoittaa paikallista sovellusta salasanojen hallintaan. Bitwarden-verkkosivuston kautta on myös selainpohjainen versio, vaikka se ei tarjoa lähes yhtä monta vaihtoehtoa kuin työpöytäsovellus. Käyttöliittymä on yllättävän puhdas, vasemmanpuoleisessa valikossa kirjoitustyypit, kansioiden organisaatio ja hakupalkki. 

bitwarden-new-teeman

Vaikka Bitwarden on erittäin vaikuttava avoimeen koodiin rakennettujen ohjelmistojen suhteen, sillä on muutamia kriittisiä näkökulmia. Ensinnäkin, se tukee vain turvallisia muistiinpanoja, henkilöllisyyttä, luottokortteja ja salasanoja. Muiden tietojen tallentamiseksi ei ole mukautettuja kenttiä tai merkintyyppejä. Lisäksi sinun on määritettävä, millä URL-osoitteilla haluat täyttää salasanan. 

Onneksi voit päästä näihin ongelmiin käyttämällä selainlaajennusta, joka, kuten paikallinen sovellus, on yllättävän helppo käyttää. Laajennuksen avulla voit nopeasti tarkastella holvia, luoda uuden salasanan ja tallentaa kirjautumistietoja työskennellessäsi ympäri Internetiä.

bitwarden-laajennus

Vaikka Bitwardenin käytettävyys on vaikuttavaa, se ei vastaa LastPassia. Perustuen kokonaan selaimeesi, LastPass menee minne ikinä menetkin, olitpa Windows, macOS, ChromeOS tai Linux. Myös selaimen käyttöliittymässä on erittäin helppo kiertää, joten voit järjestää merkinnät kansioihin ja suodattaa ne monin eri tavoin.

LastPass-review-holvissa

Bitwardenin yhteydessä LastPass-kicker tulee muokattujen merkintöjen muodossa. LastPass tukee jo pitkää pääsytyyppiluetteloa, mukaan lukien passit, palvelintiedot, ohjelmistolisenssit ja paljon muuta. Voit kuitenkin luoda myös omia mukautettuja merkintöjä, joiden avulla voit tallentaa mitä haluat. 

LastPass-review-mittatilaustyönä luokka

Myös taustalla tapahtuu automaatiota. Esimerkiksi LastPassilla on yleiset asetukset URL-osoitteen tunnistamiseen, kun taas sinun on annettava nämä tiedot manuaalisesti Bitwardeniin. Vaikka Bitwardenilla on edelleen helppo kiertää, LastPassissa on tarpeeksi pieniä parannuksia, jotta se laitetaan pöydälle.

Kierros: LastPassin helppokäyttöisyys

Bitwarden-logo
LastPass -logo

4

ominaisuudet

Jopa ilmaisten suunnitelmiensa ansiosta Bitwarden ja LastPass ovat täynnä ominaisuuksia. LastPass tarjoaa hyvän valikoiman ilmaisella suunnitelmallaan, mukaan lukien turvallisuushaaste, jossa voit nopeasti nähdä vanhat, uudelleenkäytetyt ja heikot salasanat. LastPass sisältää myös automaattisen salasananvaihtajan, mutta se ei toiminut viimeksi, kun testimme sitä.

LastPass-review-turvallisuus-haaste

Maksaminen tuo kuitenkin joitain etuja, pääasiassa laitteiston 2FA muodossa, jossa on FIDO U2F -standardi ja LastPass for Applications. Viimeksi mainitun avulla voit ottaa automaattisen täytön käyttökokemuksen selaimessa ja käyttää sitä paikallisissa sovelluksissa. Vaikka se ei olekaan suuri juttu, se on hieno bonus, jos maksat liittymämaksun. 

Bitwarden tarjoaa samanlaisia ​​ominaisuuksia, vaikka se jakaa ne eri tavoin ilmaisten ja maksettujen vaihtoehtojen välillä. Esimerkiksi salasanan terveysnäyttö – joka näyttää heikot, paljaat ja vanhat salasanat – ja asiaankuuluvat tietorikkomukset on varattu maksetulle suunnitelmalle. Silti siitä, kuinka halpa Bitwarden on, on vaikea valittaa.

bitwarden-rikkominen-kertomuksen

Bitwardenin tärkein ominaisuus on kuitenkin itsenäinen isännöinti, joka on käytettävissä riippumatta siitä, maksatko vai ei. Dockerin avulla voit helposti isännöidä Bitwardenin palvelininfrastruktuuria kotisi NAS-palvelussa. Voit aina käyttää Bitwardenin palvelimia – se ei käytä pilvitallennusta, kuten Password Depot -, mutta itseisäyttö on paras vaihtoehto, jos olet huolissasi turvallisuudesta.

bitwarden-itse-isäntä-opetusohjelma

Prosessi on yksinkertainen, vaatii vain Dockerin ja kourallisen komentorivikehotteita. Vaikka se on valinnainen ominaisuus, se, että itsepalvelumahdollisuudet on rakennettu Bitwardeniin hieman, on vaikuttavaa. Kuten muissa Btiwardenin näkökohdissa, tekniikoille on tarpeeksi vaihtoehtoja kaivaa, kaikki samalla kun uusien tulokkaiden ydinkokemus pysyy ennallaan. 

Se ei kuitenkaan tee tästä kierroksesta automaattista voittoa Bitwardenille. Nämä kaksi ovat ominaisuuksiensa suhteen lähellä. LastPass tarjoaa enemmän vaihtoehtoja satunnaisille käyttäjille ja Bitwardenin tarjoilua teknikoille. Meille standout-ominaisuus on itsensä ylläpitäminen, mikä antaa Bitwardenille voiton tällä kierroksella. Se sanoi, riippuen siitä, mitä etsit, se voi helposti siirtyä LastPassiin. 

Pyöreä: Ominaisuuksien kohta Bitwardenille

Bitwarden-logo
LastPass -logo

5

Liiketoimintasuunnitelmat

Koska Bitwarden ja LastPass tarjoavat anteliaita ilmaisia ​​suunnitelmia, on turvallista olettaa, että suurin osa kassavirrasta tulee liiketoiminnan tilaajilta. LastPassilla on vahvempi liiketoimintasuunnitelmavalikoima, joka sopii suurten ja pienten asusteisiin, minkä vuoksi se ansaitsi korkean pisteen pienyritysten parhaan salasananhallinnassa. 

LastPass-review-business-hinnoittelu

Bitwarden ansaitsi myös paikan oppaassa pääosin siksi, että se on niin halpa. Vertaamalla sitä LastPassiin voit säästää paljon. Esimerkiksi Bitwardenin tiimisuunnitelma, joka alkaa viidestä käyttäjästä 5 dollarilla kuukaudessa, maksaa vain 2 dollaria jokaiselta lisäkäyttäjältä. Samanlainen suunnitelma LastPassissa maksaa 3 dollaria käyttäjää kohti get-go-palvelusta.  

Bitwardenin ylimmän tason liiketoimintasuunnitelman hinta on 3 dollaria käyttäjää kohti, ja se sisältää integroinnin Active Directoryn, käyttäjäryhmien ja muun kanssa. Verrattuna Zoho Vaultiin, Bitwardenin yritystilaukset ovat erittäin vaikuttavia, mukaan lukien huipputason ominaisuudet, jotka edustavat murto-osaa kilpailun kustannuksista (lue Zoho Vault -katsaus). 

LastPassilla on kuitenkin yksi iso etu: monitekijäinen todennus. Vaikka se maksaa sinulle melko penniäkään, LastPassilla on asiayhteydessä oleva MFA, aivan kuten OneLogin (lue OneLogin-arvostelu). Aikaperusteisen koodin käytön sijasta kontekstuaalinen MFA tarkastelee tiliä todennettaessa useita tekijöitä, mukaan lukien IP-osoite, kellonaika ja muut. 

Tämän kierroksen soittaminen on vaikeaa. LastPassilla on makrotaloudellista apua saatavilla, kun taas Bitwardenilla ei ole, mutta se veloittaa korkean hinnan tällaisesta ominaisuudesta. Bitwarden puolestaan ​​on paljon halvempi ja sopii runsaasti liiketoimintaominaisuuksia, jotta voidaan käynnistää. Sinun on kuitenkin edelleen tehtävä ostoksia à la carte -sovelluksesta. 

Ottaen huomioon, kuinka halpa MFA voi olla, annamme voiton Bitwardenille. Se voi kuitenkin muuttua yrityksesi tarpeista riippuen.

Kierros: Liiketoimintasuunnitelmakohta Bitwardenille

Bitwarden-logo
LastPass -logo

6

Tuki

Vaikka salasananhallinnan tuki on yleensä huonoa ja avoimen lähdekoodin ohjelmistotuki vielä huonompi, LastPass ja Bitwarden tarjoavat kunnollisen asiakaspalvelun. LastPass mukana tulee tietokanta, foorumit ja yhteys sähköpostitse. E-mail tuki on kuitenkin käytettävissä vain, jos käytät ensin tietokantaa. 

LastPass-review-kontakti-tukeen

Sinun on löydettävä asiaankuuluva tukiartikkeli ja napsautettava sen jälkeen ”yhteystukea” -painiketta laskeutuaksesi yhteyslomakkeeseen. Vaikka ymmärrämme käyttäjien ohjaamisen ensin itseapuresursseihin, yhteyslomakkeen hautaaminen tietokantaan on vain hämmentävää. Onneksi LastPass pelastaa erinomaisen yhteisöfoorumin, joka on aktiivinen melkein kaikkiin vuorokauden tunteihin.

LastPass-review-foorumit

Siitä huolimatta, että Bitwarden on täysin ilmainen, se menee entisestään asiakaspalvelun suhteen. Yllättäen on olemassa täydellinen tietokanta, joka on täynnä hyödyllisiä artikkeleita. Bitwarden tarjoaa linkin sähköpostitukiinsa jokaisella tietokannat-sivulla, jopa pääsivulla. Tällä tavalla ei ole kysyttävää mihin mennä puhumaan ihmisen kanssa. 

bitwarden-tietämyskanta

Bitwarden tarjoaa myös foorumeita, vaikka ne eivät ole läheskään yhtä aktiivisia kuin LastPass. Siinä on kaksi osaa: ominaisuuspyynnöt ja käyttäjäystävällinen tuki. Vaikka runsaasti jäseniä on päivystyksessä auttamaan muita, foorumit eivät ole niin täydellisiä kuin me toivoimme. 

Kaiken kaikkiaan on kuitenkin vaikea sanoa, että LastPass tarjoaa parempaa asiakaspalvelua. Ottaen huomioon, että Bitwarden on ytimessä ilmainen salasananhallinta, tuen taso on leuan pudottaminen. Vaikka täysin kaupallinen tuote, LastPass kamppailee pysyäkseen ja ajaa sitä vielä taaksepäin viimeisellä kierroksella.

Kierros: Bitwardenin tukipiste

Bitwarden-logo
LastPass -logo

7

Tuomio

LastPass on valitettavasti hävinnyt vertailusta vain yhdellä voitolla kuudesta kierroksesta. Bitwarden tarjoaa ominaisuuksien, tietoturvan, hinnoittelun ja tuen suhteen tarpeeksi parempaa salasanahallintaa. Bitwardenilla on myös saatavissa olevan lähdekoodin etu, mikä tarkoittaa, että se on paljon joustavampi. 

Voittaja: Bitwarden

Tämä ei tarkoita, että LastPass on huono salasanan hallinta (itse asiassa kaukana siitä). Bitwarden tarjoaa tarpeeksi pieniä etuja ollakseen ehdottomasti parempi salasananhallinta, mutta se ei tarkoita vähentää LastPassin sietämää taistelua. Se on itsessään loistava salasananhallinta, joka tarjoaa joitain ominaisuuksia, joita Bitwarden ei kestä. 

Meille Bitwarden on kuitenkin edelleen parempi vaihtoehto. Oletko samaa mieltä vai pitäisikö LastPassin voittaa? Kerro meille ajatuksesi alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me