Bitdefender vs Malwarebytes: Head to Head vuonna 2020

Bitdefender ja Malwarebytes ovat virustorjuntamarkkinoiden tunnetuimpia tuotteita. Molemmilla on laaja valikoima ominaisuuksia ja kilpailukykyinen hinnoittelu, ja ne panostavat tutkimukseensa, minkä vuoksi heidän tuotteitaan arvostetaan niin hyvin. Heillä on kuitenkin eroja etenkin siinä, kuinka hyvin he suojaavat tietokonettasi.


Tässä vertailussa Bitdefender vs. Malwarebytes vertaamme ja verraamme Bitdefender ja Malwarebytes -sovelluksia auttaaksemme sinua päättämään, mikä on parempi vaihtoehto. Bitdefender pyyhi lattian Avastilla Bitdefender vs. Avast -pelissä päin päin, joten katsotaan, pystyykö se tekemään samoin Malwarebytesin kanssa.

Arvioimme, kuinka tuotteet sopivat yhteen viiden kierroksen aikana. Jos haluat lisätietoja kummastakin, tutustu Bitdefender Antivirus -arvosteluun tai Malwarebytes Antivirus-arvosteluun.

Taistelun asettaminen: Bitdefender vs. Malwarebytes

Vertaamme Bitdefenderiä ja Malwarebytesia useiden kierrosten välillä auttaaksemme sinua arvioimaan, mikä on parempi. He menevät päästä päähän ominaisuuksien, hinnoittelun, käyttäjäystävällisyyden, suojauksen ja tuen suhteen, mikä on samat perusteet, joita käytämme parhaassa virustorjuntaohjelmissamme. Palveluntarjoaja, joka vie eniten kierroksia, on voittaja.

Kuten vertailumme Bitdefender vs. Kaspersky osoittavat, vaikka voittaja olisikin, se ei ole aina yhtä selkeä kuva. Suosittelemme lukemaan jokaisen osan läpi sen sijaan, että katsot vain voittajaa, koska jotkut kierrokset saattavat olla sinulle tärkeämpiä kuin toiset, kuten hinnoittelu tai ominaisuudet.

1

ominaisuudet

Ominaisuuksista puhumattakaan ovat päivät, jolloin virustentorjuntaohjelmisto vain tarkisti tiedostojasi haittaohjelmien varalta. Haittaohjelmien torjunta on edelleen keskeistä Bitdefenderille ja Malwarebytesille, mutta tarkastelemme myös niiden tarjoamia lisäominaisuuksia.

Bitdefender

Bitdefenderin perussuunnitelmiin sisältyy hienoja ominaisuuksia, kuten ransomware-suojaus, anti-tracker-laajennus ja tiedostojen murskaus. Valitettavasti näistä suunnitelmista puuttuu myös ylimääräisiä suojausominaisuuksia, kuten palomuuri.

BitDefender-suojaus-ominaisuudet

Jos valitset Total Security -paketin, ominaisuusluettelo tulee paljon pidemmäksi. Se sisältää web-suojauksen, tiedostojen salauksen, lapsilukko ja kaksisuuntaisen palomuurin.

Jokaiseen suunnitelmaan sisältyy myös VPN-asiakas, mutta sen käyttö on rajoitettu 200 Mt päivässä. Voit päivittää rajoittamattomaan suunnitelmaan, mutta rahoillesi on parempia vaihtoehtoja, jos etsit VPN: ää. Pidän ExpressVPN: stä (lue ExpressVPN-arvostelu).

Lisäksi siellä on Safepay, joka on turvallinen selain verkkopankkitoimintaan ja ostoksiin. Kun avaat verkkosivun, joka tukee verkkomaksuja selaimessa, Bitdefender kehottaa sinua käynnistämään Safepay-palvelun. Se sisältää virtuaalisen näppäimistön, joka on suunniteltu estämään hakkereita kaappaamasta tietojasi näppäilylokerilla.

Kaikissa Bitdefender-tuotteissa on myös salasananhallinta, paitsi macOS-versio. Se voi tallentaa arkaluontoisia tietoja, kuten salasanoja ja luottokorttitietoja, ja täyttää automaattisen täyttämisen tarvittaessa. Se on hyödyllinen ominaisuus, mutta löydät paremman tuen parhaimmilta salasananhallijoiltamme, kuten Dashlane (lue Dashlane-arvostelu).

Jos valitset kalliimpia suunnitelmia, Bitdefender tarjoaa paljon hienoja ominaisuuksia, jotka muodostavat monipuolisen suojauspaketin tietokoneellesi. Alaosassa olet yllättynyt lisäominaisuuksista, mutta esiintyy räikeitä puutteita, kuten mobiililaitteesi suojaus.

Malwarebytes

Jos etsit lisäominaisuuksilla varustettua tuotetta, Malwarebytes ei ole se. Palvelu ei sisällä paljon Bitdefenderin ominaisuuksia.

Ei salasananhallintaa, vanhempien valvontaa eikä tiedostojen murskainta. Se ei myöskään tarjoa VPN- tai web-suojausta, joten et ole suojattu piilossa, uteliailta silmiltä. Jos valitset Malwarebytes, sinun on luettava oppaamme verkkokameran suojaamiseen.

Malwarebytes-asetukset

Asetusvalikossa on lisäominaisuuksia. Pienellä haulla voit löytää vaihtoehdon ottaa haittaohjelmasuojaus käyttöön. Ransomware -suojausvinkkimme voivat olla hyödyllisiä siellä.

Malwarebytes käsittelee mahdollisesti ei-toivottuja ohjelmia helposti, ja voit asettaa ensisijaisen vastauksen, kuten automaattisen poistamisen, asetusalueelle. Tämä on loistava tapa estää esimerkiksi ei-toivottujen työkalurivien asentaminen.

Malwarebytesin suojausominaisuudet ovat mitä odotat korkealaatuiselta virustorjuntapaketilta, mutta on valitettavaa, että siinä ei ole lisäominaisuuksia.

Pyöreä yksi ajatuksia

Ominaisuuksissa on vain yksi voittaja. Jopa halvemmat Bitdefender-suunnitelmat sisältävät enemmän ominaisuuksia kuin Malwarebytes. Jos et välitä muusta kuin ydinsuojaominaisuuksista, Malwarebytes saattaa riittää. Useimmille tämä kierros on kuitenkin selvä voitto Bitdefenderille.

Kierros: Ominaisuuskohta Bitdefender Antivirus -sovellukselle

Bitdefender Antivirus -logo
Malwarebytes Antivirus -logo

2

Hinta

Virustentorjuntatuotteiden hintojen vertailu on haaste. Monet tarjoavat useita maksusuunnitelmia sekä vaihtoehtoja useille laitteille, joten on vaikea päättää, onko tuote kustannustehokasta. Aiomme tarkastella Malwarebytesin ja Bitdefenderin tarjoamia suunnitelmia nähdäksesi, mikä tulee esiin.

Bitdefender

Bitdefender tarjoaa hienoja tarjouksia, mutta alennukset koskevat vain ensimmäistä maksusi. Voit valita pidemmän aikavälin ja nauttia alhaisemmasta korosta vuodessa enintään kolme vuotta.

Bitdefender Antivirus Plus on halvin suunnitelma, mutta siihen sisältyy vähiten ominaisuuksia. Bitdefender Internet Security on seuraava paketti, ja toisin kuin Bitdefender Antivirus Plus, se sisältää web-suojauksen ja palomuurin.

Bitdefender-pakettien korkeammalla listalla on Bitdefender Total Security. Se tarjoaa suojan jopa viidelle laitteelle ja on ainoa vaihtoehto, joka sisältää iOS- ja Android-tuen Windowsin ja macOSin rinnalla. Itse asiassa se voitti äänestyksemme parhaaksi virustorjuntaohjelmaksi Macille.

Kasan yläosassa on Bitdefender Premium Security, joka tarjoaa kaikki Bitdefender Total Security -ominaisuudet, mutta sisältää ensisijaisen tuen, rajoittamattoman VPN-liikenteen ja 10 laitteen tuen..

Nykyiset alennetut tarjoukset suojaavat jopa kolme laitetta. Voit kattaa vain yhden, mutta hinnasuunnitelmasta ei ole alennusta. Ensimmäisenä vuonna maksat enemmän yhden laitteen suojaamiseksi kuin suojelisi jopa viittä Bitdefender Total Security -suunnitelmassa.

Lyhyesti sanottuna, mitä enemmän laitteita peität, sitä enemmän maksat etuoikeudesta.

Jos käytät tarjoushintoja, Bitdefenderin hinnat ovat hyvät, ja ne vaihtelevat 29,99 dollarista vuodessa Bitdefender Antivirus Plus -ohjelmasta 89,99 dollariin vuodessa Bitdefender Premium Security -ohjelmaan..

Lisäämällä ominaisuuksia kunkin tason välillä tekee Bitdefender-tilauksen sen arvoiseksi, jos sinulla on varaa eroon. Jos haluat kokeilla Bitdefender Total Security tai Bitdefender Premium Security, voit hyödyntää myös ilmaisen 30 päivän kokeilujakson.

Malwarebytes

Henkilökohtaiseen käyttöön on kaksi päävaihtoehtoa potentiaalisille Malwarebytes-käyttäjille. Malwarebytes Premium kattaa vain yhden laitteen, kun taas Malwarebytes Premium for Home antaa sinun kattaa jopa 10 laitetta. Hinta nousee jokaisen lisäämäsi laitteen kanssa, aivan kuten ESET NOD32: n kanssa (lue ESET NOD32 -katsauksemme).

Molemmat suunnitelmat toimivat Windowsin, macOS: n, Androidin ja Chrome OS: n kanssa. Jos haluat kattaa iOS-laitteen, sinun on ladattava Malwarebytes-sovellus ja maksettava lisäksi 1,49 dollaria kuukaudessa.

Malwarebytes for Teams voi kattaa jopa 20 laitetta erillisillä asennuksilla, joten se on hyvä vaihtoehto pienille yrityksille. Suuremmille organisaatioille Malwarebytes Endpoint Protection for Business on hallittu, pilvipohjainen ratkaisu, joka suojaa niin monta laitetta kuin sinulla on varaa.

Liiketoimintasuunnitelmiin sisältyy edistyneitä vaihtoehtoja, kuten hyödyntää lieventämistä suojataksesi lähettämättömiltä ohjelmistoilta, hyötykuorman analyysi tunnistamattomien haittaohjelmien testaamiseksi ja lunastusohjelmien lieventäminen, jotta tiedostojasi ei salattaisi ilman lupaasi. Voit myös lisätä premium-asiakastukea Malwarebytes Endpoint Protection and Response -toiminnon ansiosta.

Malwarebytes-päivitys-asetukset

Jos haluat kattaa vain yhden laitteen, Malwarebytes Premium alkaa hintaan 39,99 dollaria vuodessa. Laitteiden lisääminen lisää 10 dollaria vuodessa laitetta kohti, mutta se on silti kilpailullinen suunnitelma. Tarjolla on myös ilmainen 14 päivän kokeiluversio, joka antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla ominaisuuksia ennen ostamista.

Pyöreä kaksi ajatusta

Malwarebytes Premium ja Bitdefender Internet Security ovat hinnaltaan samanlaiset. Tärkein ero on, että Malwarebytes Premium kattaa vain yhden laitteen. Bitdefender Internet Security kattaa jopa kolme laitetta samasta hinnasta. Bitdefender Premium Security tukee jopa 10: tä.

Jos sinulla on vain yksi laite, jonka haluat peittää, näiden kahden vaihtoehdon erottamiseksi hinnasta on vain vähän. Tästä syystä kutsumme tätä kierrosta arvontaan.

Kierros: Hinta Ei selkeää voittajaa, pisteet molemmille

Bitdefender Antivirus -logo
Malwarebytes Antivirus -logo

3

Käyttäjäystävällisyys

Sinun ei pitäisi huomata virustentorjuntasi sen jälkeen, kun se on asennettu ja asennettu, paitsi silloin, kun on ongelma. Asennusprosessin helppous voi vaihdella suuresti tuotteittain, ja jotkut palveluntarjoajat, kuten Norton, vaativat koko huomioasi (lue Norton Security -katsaus).

Aiomme tarkastella lähemmin sellaisia ​​kokemuksia, jotka saat, kun asennat ja käytät Bitdefender- ja Malwarebytes-sovelluksia.

Bitdefender

Bitdefenderin asentaminen ei ole nopeaa työtä. Lataus painaa lähes puolta gigatavua, ja asennus kesti yli 10 minuuttia. Kun se oli poissa tieltä, muu kokemus oli erinomainen.

Käyttöliittymä on yksi parhaimmista, mitä olemme nähneet. Suurin osa pääruudusta on mukautettu muokattavissa ruuduilla, jotka tunnetaan nimellä “pikatoiminnot”. Saat viisi paikkaa, jotka tarjoavat pikakuvakkeita eniten käyttämiisi toimintoihin. Voit valita melkein minkä tahansa ominaisuuden kojetaulusta, mukaan lukien esimerkiksi VPN, tiedostojen murskaus, järjestelmän tarkistus ja levyn puhdistustyökalut.

BitDefender-Client

Näytön vasemmalla puolella ovat valikot. Voit käyttää vaihtoehtoja otsikoissa “suojaus”, “apuohjelmat” ja “yksityisyys”. Rajapinnan alaosaa kohti on myös pienempiä valikkoja, mukaan lukien “asetukset”.

Asetukset-valikossa voit asettaa erilaisia ​​profiileja tietokoneesi käytön perusteella. Esimerkiksi elokuvaprofiili lopettaa keskeytykset mediasisällön katselun aikana. Työprofiili poistaa ponnahdusikkunat käytöstä ja keskeyttää ajoitetut skannaukset.

Pitkästä asennusprosessista huolimatta Bitdefender on yksi käyttäjäystävällisimmistä antivirustuotteista, joita olemme käyttäneet. Älykäs kojetaulu tarkoittaa, että mukautuksella kaikki suosikkiominaisuutesi ovat vain napsautuksen päässä.

Malwarebytes

Malwarebytesin asentaminen on nopeaa ja helppoa. Se opastaa sinua prosessin läpi, joten pystyt toimimaan vähän ajassa.

Kojelauta ei ole kuitenkaan aivan yhtä puhdas kuin Bitdefender. Sivupalkin valikot on jaettu erillisiin välilehtiin, joten haluamasi asetuksen löytäminen voi viedä hieman metsästystä. Käytettäviä asetuksia ei voi myöskään kiinnittää kojelautaan.

Malwarebytes-Dashboard

On helppo pudota alas kanin reikä valikoista ja löytää itsesi rakeisilla asetuksilla, jotka jopa tekniset käyttäjät saattavat löytää hämmentäviä. Ohjaustaso on kuitenkin vaikuttava, ja vetoaa energian käyttäjiin.

Skannaaminen on helppoa ja salamannopeaa. Alkuperäinen skannaus testissämme kesti alle neljä minuuttia, vaikkakin se toimi 100-prosenttisesti suorittimen käyttöasteella. Hyvä uutinen on, että jos muut prosessit ovat käynnissä, Malwarebytes haluaa jakaa.

Pelkkä määrä vaihtoehtoja, joita voit muokata Malwarebytesin kanssa, saattaa olla joillekin ylivoimainen. Se tekee haasteesta myös haluamiesi ominaisuuksien löytämisen. Jos tiedät kuitenkin tekemäsi, korkean valvonnan tasosta on vielä paljon sanottavaa.

Kolme kierrosta

Malwarebytes-sovelluksella on vankka käyttöliittymä ja se asentuu helposti. Toinen virustorjuntatuote voi kestää tämän kierroksen.

Bitdefenderillä on kuitenkin yksi käytännöllisimmistä käyttöliittymistä, joita olemme nähneet, ja voimme merkitä sen vain melko pitkälle kestävälle asennusprosessille. Kerää tämä toinen voitto Bitdefenderille.

Kierros: Bitdefender Antivirusin käyttäjäystävällisyyspiste

Bitdefender Antivirus -logo
Malwarebytes Antivirus -logo

4

suojaus

Virustentorjuntasi voi olla paljon hienoja ominaisuuksia, mutta se elää tai kuolee suojauksensa ansiosta. Tällä kierroksella vertaamme kolmen riippumattoman laboratorion tuloksia nähdäksemme, kuinka Malwarebytes ja Bitdefender pitävät sinut suojattuna.

Bitdefender

Bitdefender on yksi markkinoiden arvostetuimmista virustorjuntatuotteista. Vuotta toiseen se on saanut lähes täydellisen arvosanan tarkistetuista testauslaboratorioista. Toisinaan se on menettänyt arvosanoja suorituskyvystä, etenkin vähemmän tehokkaissa laitteissa.

Maaliskuusta huhtikuuhun 2019 AV-Test -raportissa Bitdefender sai suojauspisteen 6/6. Se tarjosi 100-prosenttisen suojan nollapäivän haittaohjelmahyökkäyksiltä, ​​mikä oli edellä keskimääräistä teollisuuspistettä (99,3 prosenttia). Se havaitsi myös sataprosenttisesti laajalle levinneen ja yleisen haittaohjelman, joka löydettiin testin suorittamiseen johtaneiden neljän viikon aikana.

BitDefender-Site-suojattu

Bitdefenderin suorittaminen vaikutti tietokoneen nopeuteen AV-Testin mukaan. Verkkosivustojen käynnistäminen hidastui 19 prosenttia verrattuna teollisuuden keskimääräiseen pisteet 14 prosenttiin. Ohjelmistojen käynnistäminen oli kuitenkin vain murto-osaa hitaampaa kuin toimialan keskimääräiset pisteet.

AV-Comparativesin testeissä helmi-maaliskuussa 2019 Bitdefenderillä oli 100-prosenttinen suojausaste ja se palautti vain yhden väärän positiivisen. Vertailun vuoksi F-Secure Antivirus -yrityksessä oli 14 vääriä positiivisia tuloksia (lue F-Secure Antivirus -katsaus täydellisestä pilaantumisesta).

MRG Effitas myönsi Bitdefender Level 1 -sertifikaatin Q1 2019 -spektrianalyysissä. Tämä tarkoittaa, että 100 prosenttia haittaohjelmauhkista havaittiin ensimmäisellä altistuksella tai tunnetuista käyttäytymismalleista. Se oli parempi kuin jotkut tunnetuista virustentorjuntabrändeistä, mukaan lukien McAfee ja Avast (lue Avast Pro -katsauksemme). Bitdefender palautti myös nolla vääriä positiivisia.

Malwarebytes

Maaliskuusta huhtikuuhun 2019 AV-Test -raportissa Malwarebytes sai 5,5 / 6 suojausta varten. Huhtikuussa se tarjosi suojan 100 prosentilla nollapäivän haittaohjelmahyökkäyksiltä, ​​mutta maaliskuussa se hallitsi vain 99,2 prosenttia. Se on alle teollisuuden keskimäärin 99,3 prosenttia.

Sekä maaliskuussa että huhtikuussa Malwarebytes havaitsi vain 99,5 prosenttia laajalle levinneistä ja yleisesti käytetyistä haittaohjelmista, jotka löydettiin neljä viikkoa ennen testiä. Kun alan keskiarvo on käytännössä 100 prosenttia, se ei ole hieno tulos.

Malwarebytes-Site-suojattu

Se menestyi paremmin suorituskykypisteissä: 10 prosentin hidastuminen verkkosivustojen käynnistämisessä, mikä on alan keskiarvon yläpuolella. Ohjelmiston käynnistäminen ei kuitenkaan ollut hienoa, sillä se oli 22 prosenttia hitaampi, mikä oli yli kaksi kertaa alan keskiarvo.

AV-vertailutiedoilla tai MRG Effitasilla ei ole viimeaikaisia ​​tuloksia Malwarebytes-ohjelmasta. MRG Effitas epäonnistui Malwarebytes-ohjelmassa vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä.

Pyöreä neljä ajatusta

Bitdefender osoittautui jälleen kerran yhdeksi tehokkaimmista vaihtoehdoista suojauksessa, ja AV-Test sertifioi sen “parhaaksi tuotteeksi”. Sen suorituskykypisteet olivat teollisuuden keskiarvon alapuolella, mutta eivät paljoakaan.

Malwarebytes ei tehnyt huonosti, mutta se ei tarjoa täydellistä suojaa haittaohjelmahyökkäyksiltä, ​​eikä tutkijat ole sitä testattu niin perusteellisesti kuin Bitdefender. Head-to-head, Bitdefender on selvä voittaja.

Kierros: Bitdefender Antivirus -suojauspiste

Bitdefender Antivirus -logo
Malwarebytes Antivirus -logo

5

Tuki

Jos virustentorjuntaohjelma menee pieleen, saatat jäädä suojaamaton, joten nopea ja tehokas tuki on välttämätöntä. Viimeisellä kierroksella vertaamme tukitasoja, joita Bitdefender ja Malwarebytes tarjoavat asiakkaille.

Bitdefender

Asiakastuen osalta Bitdefenderillä on kaikki tämä. Voit ottaa yhteyttä Bitdefender-asiakastukeen live-chatin, puhelintuen ja sähköpostin kautta. Siellä on myös tietokanta, yhteisöfoorumi ja hyödyllinen ohjevideosisältö. Ohjeartikkelit on lajiteltu aiheittain, jotta ne pääsevät läpi yleisiä tehtäviä ja ominaisuuksia.

BitDefender-Site-tuki

Foorumi on kukoistava ja aktiivinen. Pika selaus osoitti, että teknisen tuen jäsen vastasi uusiin kysymyksiin yleensä päivän tai kahden kuluessa. Se on myös erotettu hyvin, ja se näyttää vain tiettyihin tuotteisiisi liittyvät viestit. Myös foorumit ovat saatavilla useilla kielillä.

Pikakeskustelu ja puhelintuki ovat saatavilla ympäri vuorokauden, ja niissä on omat puhelinlinjat 16 maassa eri kielillä. Kaikille muille on tarjolla maailmanlaajuinen 24/7 -tuki englanniksi.

Malwarebytes

Malwarebytes tarjoaa live-chatia, mutta toimii vain klo 13–17. PST. Kun yritimme ottaa yhteyttä edustajaan live-chatissa, odotusaika oli yli 10 minuuttia. Emme myöskään löytäneet vaihtoehtoa puhelintuelle. Sen sijaan meitä pyydettiin täyttämään tukilippu.

Malwarebytes-Site-tuki

Uudet foorumiviestit saavat yleisen automatisoidun robottivastauksen, josta ei ole apua. Yhteisön vastaukset ovat hyödyllisiä ja vastaavat useimpiin kysymyksiin, mutta vie yleensä muutaman päivän.

Siellä on myös ohjevideoita ja ohjeita yleisimpiin tehtäviin, kuten asennukseen ja aktivointiin. Ne ovat hyvin tehtyjä ja helppo seurata, mutta niitä on rajoitetusti, joten heistä ei ole paljon apua, jos sinulla on monimutkaisempi ongelma.

Pyöreä viisi ajatusta

Bitdefenderillä on erinomainen tuki, ja sillä on monia yhteysvaihtoehtoja, jotka toimivat ympäri vuorokauden ympäri useilla kielillä. Yhteisö on hyvin hoidettu ja täynnä hyödyllistä tietoa.

Malwarebytes -yrityksenä on paljon vaikeampi saada käsiksi. Live-chat on käytettävissä vain asetettuina aikoina, ja jos haluat puhua ihmisen kanssa, sinun on taisteltava. Foorumi on hyvä ja esittelyt ovat mukava kosketus, mutta jälleen kerran, Bitdefender kävelee pois selvänä voittajana.

Kierros: Tukipiste Bitdefender Antivirus -sovellukselle

Bitdefender Antivirus -logo
Malwarebytes Antivirus -logo

6

Lopulliset ajatukset

Bitdefender räjäytti malwarebytejä vedestä kaikissa luokissa paitsi hinta. Jopa kyseisessä luokassa Bitdefender kattoi enemmän laitteita samanlaisilla hintapisteillä.

Malwarebytes päästiin eroon siitä, että se ei tarjoa yhtä suojaavaa tasoa kuin Bitdefender ja ettei siinä ole ominaisuuksia, mutta asennus on helppoa ja helppokäyttöinen. Se ei ole kauheaa, mutta tässä tapauksessa se vastasi paljon vahvempaa vastustajaa.

Bitdefender on ollut selvä voittaja myös muissa vertailuissamme. Se on suosituksemme virustorjuntaohjelmistoille, koska se tarjoaa erinomaisen suojauksen ja parhaan käyttöliittymän, jonka olemme nähneet virustorjuntatuotteissa.

Jos haluat tarkastella Malwarebytesin ja Bitdefenderin kilpailijoita, lue muut virustorjunta-arvostelut.

Voittaja: Bitdefender

Oletko samaa mieltä voittajamme kanssa? Mikä on valitsemasi virustentorjunta? Jätä meille kommentti alla. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map