CrashPlan vs Backblaze: Rajoittamaton pilvien varmuuskopiointi Roundup

Etsitkö rajoittamatonta varmuuskopioratkaisua yrityksellesi? Hyvä (tai huono) uutinen on, että on todella vain kaksi vaihtoehtoa kietoa pääsi ympärille: Backblaze ja CrashPlan. Suurin osa muista varmuuskopioratkaisuista rajoittaa varmuuskopion ja pakottaa maksamaan enemmän lisätäksesi sitä.


Joillekin varmuuskopioista ostajille päätös tulee entistä helpommaksi – Backblaze-tilaus on noin puolet CrashPlanin kuukausikustannuksista. Kuten ohjelmistoratkaisujen tapauksessa yleensä tapahtuu, lopputulos ei kuitenkaan ole koko tarina.

Olemme aiemmin kirjoittaneet monista lisäkriteereistä, jotka taitava yrityskäyttäjän olisi otettava huomioon parhaassa online-varmuuskopiossamme yritysosttajan oppaassa. Luettelo sisältää muun muassa käyttömukavuuden, turvallisuuden ja tuen.

Suosittelemme katsomaan sekä Backblaze for Business -arviointia että CrashPlan-katsausta ennen päätöksentekoa yrityksesi varmuuskopiointi- ja katastrofipalautussuunnitelmasta, päätimme, että rinnakkaisvertailu voi olla myös informatiivista ja hyödyllistä..

Tulossa lähtemään hintalappujen ulkopuolelle selvittääksemme, mikä näistä kahdesta palvelusta, Backblaze tai CrashPlan, ansaitsee tunnustuksen parhaaksi rajoittamattomaksi varmuuskopioksi yrityksille tänään.

Rajoittamattoman varmuuskopion edut ja haitat

Ennen kuin pääsemme vertailumme alkuun, ensin on varmistettava, että yrityksesi todella tarvitsee rajoittamattoman varmuuskopion. Tämä johtuu siitä, että sanalla ”rajaton” on tietty viettelevä vetovoima, joka tekee kaikista muista näkökohdista yhtäkkiä vähemmän tärkeitä. Liipaisimesta on helppo saada onnellinen, ja online-varmuuskopioinnilla se ei ole hyvä asia.

Syynä siihen on, että tiedostojen varmuuskopiointi voi kestää kauan aluksi. Jos sinulla on teratavua dataa lähetettäväksi pilveen, voit tarkastella kuukausia. Tarkoittaa, kun olet varmuuskopioinut tietosi, palveluiden vaihtaminen on iso vaivaa.

Monille pienten ja keskisuurten yritysten omistajille on rajaton varmuuskopioratkaisun todellista arvoa. Yritysten ei nykyään tarvitse olla yrityksiä, joilla on massiiviset asiakastietokannat, jotta ne voivat kerätä paljon tietoja nopeasti. Asiakastiedot, mediatiedostot, talousrekisterit ja kaikenlaiset tiedostot muodostavat nykyaikaisten, isojen ja pienten hankkeiden selkärangan.

Tietojen menettäminen voi antaa yrityksellesi todellisen sidoksen. Toisaalta kaiken kopioiminen pilvelle voi myös kallistua, kun työskentelet skaalautuvien vaihtoehtojen, kuten MozyPro (MozyPro review) tai Amazon Web Services kanssa. Halvalla, rajoittamattomalla varmuuskopioratkaisulla, kuten Backblaze tai CrashPlan, sinun ei tarvitse huolehtia siitä – kunhan nämä palvelut sopivat juuri sinun tarpeisiisi.

Joillekin yrityksille joko Backblaze- tai CrashPlan-palvelun sisällyttäminen voi kuitenkin maksaa melko paljon rahaa. Tämä johtuu siitä, että molemmat palvelut tukevat vain yhtä laitetta tilausta kohden. Jos sinulla on kymmenkunta tietokonetta varmuuskopiointia varten, kannattaa ehkä käydä rajatun palvelun kanssa, joka tukee rajoittamattomien laitteiden varmuuskopioita. Hyvä esimerkki on IDrive for Business, joka huolimatta saamasi varmuuskopion rajoittamisesta on paras kokonaisarvo online-varmuuskopio-oppaassamme (lue IDrive for Business -katsaus).

Toinen ongelma sekä Backblaze- että CrashPlan-ohjelmissa on, että kumpaakaan ei voida käyttää NAS: ään tai palvelimen varmuuskopiointiin. Jos tarvitset jotain, osoitamme jälleen IDrivelle, joka on yksi parhaimmista palvelimen varmuuskopioista ja voi myös varmuuskopioida älypuhelimia. CloudBerry-varmuuskopiointi on toinen hyvä vaihtoehto, varsinkin jos haluat suunnitella hybridi varmuuskopiosuunnitelman yrityksellesi. Se toimii jopa Backblazen edullisen pilvipalveluinfrastruktuuripalvelun, Backblaze B2: n, kanssa.  

Kun nämä huomautukset ovat poissa käytöstä, päästämme hauskoihin juttuihin.

Taistelu rajoittamattomasta varmuuskopiointivallasta: Backblaze vs CrashPlan

Mainitsimme aiemmin, että Backblaze on halvempi vaihtoehto kuin CrashPlan. Backblaze-tilauksen todelliset kustannukset ovat 5 dollaria kuukaudessa tietokoneelta. Jos kirjaudut vuodeksi, saat myös kaksi kuukautta ilmaiseksi. Kaksivuotinen Backblaze-tilaus antaa sinulle viisi ilmaista kuukautta. Sillä välin CrashPlan maksaa 10 dollaria kuukaudessa / tietokone, ilman alennuksia ennakkomaksuista. 

Hinta per tietokone: Backblaze: CrashPlan:
Kuukausitilaus:$ 5$ 10
Vuosittainen tilaus:50 dollaria (2 kuukautta ilmaiseksi)120 dollaria (ei kuukautta ilmaiseksi)
Kaksivuotinen tilaus:95 dollaria (5 kuukautta ilmaiseksi)240 dollaria (ei kuukautta ilmaiseksi)

CrashPlan on edelleen paljon verrattuna suosittuihin, mutta kalliisiin online-varmuuskopiopalveluihin, kuten SOS Online Backup ja MozyPro. Tosiasiasta, että se on kalliimpaa, ei kuitenkaan voida kiertää.

Seuraavaksi tulee auttaa sinua päättämään, kannattaako yrityksesi käyttää ylimääräistä rahaa CrashPlaniin vai mennäksesi Backblazeen. Viime kädessä tähän kysymykseen ei ole olemassa universaalia vastausta. Molemmat suunnitelmat ovat rajattomat, mutta ne eivät ole yksi koko sopii kaikille.

CrashPlan vs. Backblaze: Taistelu kierrokset

1

Varmuuskopiointi

Ensin vertaamme käytettävissä olevia varmuuskopio-ominaisuuksia Backblaze- ja CrashPlan-ohjelmiin. Tarkastelemme myös yleistä varmuuskopiointiprosessia, ottaen huomioon käyttökokemus ja yleinen nopeus valmiuksien lisäksi.

Backblaze

Yksi asia, jonka Backblaze tekee yksiselitteisesti paremmin kuin mikään muu online-varmuuskopiointipalvelu, on helppokäyttöisyys – ainakin kun kyse on varmuuskopiosuunnitelmien luomisesta. Tämä johtuu siitä, että Backblaze-asiakas tekee suurimman osan työstäsi puolestasi.

Asennuksen jälkeen ohjelmisto skannaa tietokoneesi ja etsii tiedostoja tyypin perusteella. Se sisältää melkein kaikki tiedostotyypit, paitsi käyttöjärjestelmän, sovellukset ja väliaikaiset tiedostot, vaikka voit myös kehottaa Backblazeta tarttumaan niihin tarvittaessa.

Kaikki tarkistuksen sijainti lisätään varmuuskopiointisuunnitelmaan.

Tiedostotyyppisen varmuuskopioinnin etuna on, että sinulla ei ole manuaalisesti koodaa kansioita ja tiedostoja kuten useimmissa varmuuskopiopalveluissa. Tämän tekeminen vie enemmän aikaa ja voi johtaa tiedostojen näkymättömyyteen, mikä voi johtaa varmuuskopiosuunnitelman kriittisiin aukkoihin.

Tässä mielessä Backblaze on todellinen aseta ja unohda -varmuuskopioratkaisu. Kaikki sähköpostitiedostot, asiakirjat, kuvat, videot, kirjanpitotiedostot ja kaikki muu suojataan, riippumatta siitä, missä ne sijaitsevat tietokoneellasi.

Jos on tiettyjä tiedostotyyppejä, joita et halua varmuuskopioida, voit lisätä ne poissulkemisluetteloon, vaikkakin rajoittamattoman varmuuskopiointitilan kanssa, mitä todennäköisesti ei tarvita useimmille ihmisille.

Voit myös sulkea pois tietyt kansiot tai asemat. Itse työpöytäasiakas on monimutkainen, koska sen täytyy olla, toisin sanoen, se ei ole ollenkaan monimutkainen. Painike voidaan keskeyttää ja aloittaa varmuuskopiointi, toinen palautusvaihtoehtoihin ja kolmas asetusten määrittämiseen. Se siitä.  

Backblaze-oletusasetuksena on jatkuva varmuuskopiointi, mikä tarkoittaa, että tiedostot lähetetään pilveen, kun ne on juuri lisätty tietokoneellesi tai muutettu millään tavalla. Halutessasi voit kytkeä jatkuvan varmuuskopion pois päältä ja valita sen sijaan ajoitetut varmuuskopiot, esimerkiksi jos haluat, että sen suoritetaan yön yli, jotta se ei häiritse muuta työtäsi.

Backblaze-aikatauluvaihtoehdot ovat rajoitetut verrattuna moniin muihin varmuuskopio-asiakasohjelmiin. Esimerkiksi, ei ole vaihtoehtoa suorittaa varmuuskopioita vain tietyinä päivinä. Emme ole kuitenkaan koskaan havainneet mitään ongelmia, joissa Backblaze häiritsee järjestelmäresurssejamme testauksen aikana, joten on parasta, että jätät jatkuvan varmuuskopion päälle maksimaalisen suojauksen takaamiseksi..

Viimeisimmälle Backblaze for Business -arvioinnille suoritettujen testien aikana asiakas merkitsi 90 gigatavun tietoja testitietokoneellemme varmuuskopioita varten. Asiakkaalla on painike alkuperäisen varmuuskopionopeuden arvioimiseksi, ja laski, että se vie noin neljä päivää. Tämä oli yli WiFi-yhteyden, jonka lähetysnopeus oli 20 Mbit / s.

Noin 12 tunnin kuluttua varmuuskopiomme oli yhdeksän prosenttia valmis, vajaan 12,5: n verran, sen olisi pitänyt olla Backblazen arvion perusteella, mutta ei paljon. Vaikka on vaikea olla tarkka, laskemme, että Backblaze oli varmuuskopioimassa noin 16 – 20 Gt päivässä.  

Jatkuvan suorituskyvyn kannalta Backblaze toimii sujuvasti lohkotason varmuuskopion käytön ansiosta, mikä tarkoittaa, että vain muuttuneet tiedoston osat (lohkot) lähetetään pilveen – olettaen, että koko tiedosto on jo varmuuskopioitu.

CrashPlan

CrashPlan kaipaa mahdollisuutta helppokäyttöisyyden vuoksi, koska se ei varmuuskopioi tiedostotyypeittäin. Tämä ei tarkoita, että varmuuskopiointi CrashPlanilla on vaikeaa; se ei ole vain niin autuaan yksinkertainen kuin Backblaze-mallissa.

CrashPlanin avulla sinun on merkittävä kaikki varmuuskopioitavat kansiot ja tiedostot käyttämällä työpöytäohjelman varmuuskopionäkymää..

Se voi viedä jonkin aikaa, ja tiedostojen ohittaminen on helppoa. Koska CrashPlan antaa sinulle rajoittamattoman varmuuskopion, voit vain merkitä aseman kansioon varmuuskopiointia varten, joka tarttuu kaikkiin ja ratkaisee ongelman jonkin verran..

Haluat todennäköisesti sulkea järjestelmätiedostot ja väliaikaiset tiedostot varmuuskopiosta, jos teet niin, koska niiden sisällyttäminen kuluttaa kaistanleveyttä, eikä niitä silti voida käyttää palautukseen aiheuttamatta kuitenkaan ongelmia tietokoneellesi. Tämä vie jälleen kerran aikaa, koska joudut lisäämään poissulkemisia laajennuksin.

Kun varmuuskopiointisuunnitelmasi on paikallaan, CrashPlan suorittaa varmuuskopiota jatkuvasti, kuten Backblaze tekee, joten voit olla varma, että kaikki eteenpäin suojataan – kunhan tiedostoja säilytetään kansioissa, jotka ovat osa varmuuskopiosuunnitelmaa..

CrashPlan-asiakas ei ole aivan yhtä pieni kuin mitä saat Backblaze-ohjelmalla, mutta se on silti erinomainen. Vasemmalla puolella olevat navigointivälilehdet ja runsaasti tilaa vievät sen moderniksi ja intuitiiviseksi.

Löydät edistyneemmät aikatauluvaihtoehdot kuin mitä Backblaze tarjoaa, ja voit asettaa varmuuskopion toimimaan vain tietyinä viikonpäivinä. Hyödyllisempi on ominaisuus, jonka avulla asiakas voi ohjata käyttämään vain tiettyä prosenttia CPU: sta varmuuskopiointiprosesseihin, kun tietokonetta käytetään aktiivisesti..

CrashPlan voi myös pysäyttää varmuuskopion automaattisesti, kun kannettavan tietokoneesi akku loppuu, mikä on hieno lisä. Tämän lisäksi on olemassa joukko muita säätimiä, jotka ovat käytettävissä asetuksissa, joita Backblazella yksinkertaisesti ei ole, antaen käyttäjille enemmän valtaa tapahtumassa..

CrashPlan sisältää myös lohkotason varmuuskopion, kopioimalla vain muuttuneiden tiedostojen osat. Kaiken kaikkiaan, sen suhteellisen sujuva palvelu, kun saat ohi alkuperäisen varmuuskopion.

Se voi kuitenkin viedä jonkin aikaa. Testissämme pystyimme varmuuskopioimaan vain noin 8 Gt päivässä 20 Mbps: n WiFi-lähetysyhteytemme avulla. Se on vain ujo siitä, mitä CrashPlan itse ilmoittaa asiakkaan keskimääräiseksi lähetysnopeudeksi: 10 Gt päivässä.  

Pyöreä yksi ajatuksia

Backblaze: n ja CrashPlanin välillä ei ole epäilystäkään siitä, että Backblaze on helpompi käyttää palvelua set-and-unohda muotoilunsa ansiosta. Itse asiassa on todennäköisesti tarkoituksenmukaisempaa kutsua sitä asennus ja unohda, koska asetusta tarvitaan todella vähän.

CrashPlan vie hieman enemmän työtä. Se tarjoaa kuitenkin myös enemmän mukautusvaihtoehtoja kuin Backblaze, riippumatta siitä, onko ajoitus suunniteltu tai rajoitettu varmuuskopiointiprosessien järjestelmäresurssien vaikutusta.

Jälleen kerran CrashPlan näyttää käyttävän niin vähän käytettävissä olevaa kaistanleveyttä ja tietokoneen tehoa, että vaikuttaa vähän typerältä häiritä näitä asetuksia. Backblaze ei myöskään tee sitä, mutta se tekee paljon paremman työn saada tiedostoja pilveen kuin CrashPlan.

Ensimmäinen kierros menee Backblazeen yksinkertaisuuden ja paremman varmuusnopeuden yhdistelmän vuoksi.

Kierros: Backblaze-prosessin varmuuskopio

Backblaze -logo
CrashPlan for Small Business -logo

2

Palautusprosessi

Seuraavaksi harkitsemme päinvastaista prosessia: tiedostojen takaisin saaminen pilvestä. Palautusominaisuudet auttavat yrityksiä palaamaan (pun hälytys) ja ajamaan nopeasti kiintolevyn kaatumisen jälkeen.

Backblaze

Vaikka Backblazen työpöytäsovelluksessa on ”palautusvaihtoehdot” -painike, painikkeen painaminen lähettää sinut Backblaze.com-sivulle. Kaikki elvytystoimet tapahtuvat siellä, ja sinun on kirjauduttava tiliisi.

Sisäänkirjautuneena sinulle annetaan kolme vaihtoehtoa tiedostojen palauttamiseksi: lataa .zip-tiedosto, USB-muistitikku ja USB-kiintolevy.

Useimmissa tapauksissa haluat todennäköisesti käyttää ensimmäistä vaihtoehtoa. Kaksi viimeksi mainittua ovat osa Backblazen kuriirien palautuspalvelua, joka maksaa 99 dollaria flash-aseman palautuksesta (enintään 128 Gt) ja 189 dollaria kiintolevyn palautuksesta (enintään 4 kt). Palvelu näyttää kalliilta, mutta saat hyvityksen, jos lähetät tallennuslaitteen takaisin Backblazeen 30 päivän kuluessa.

Zip-tiedostojen palautus lataa vain zip-tiedoston tietokoneellesi, joka koostuu kaikista tiedostoista, jotka olet valinnut palautettavaksi. Prosessi on helppoa, mutta Backblaze rajoittaa yhden zip-tiedoston palautuksen 500 Gt / tiedosto. Voit myös rajoittaa viiteen pyyntöön kerrallaan.

Vielä omituisempaa ja hankalampaa on, että Backblaze ei anna käyttäjille mahdollisuutta palauttaa tiedostoja alkuperäiseen sijaintiinsa. Tämä tarkoittaa, että kun zip-tiedostosi on valmis (Backblaze lähettää sinulle sähköpostia lähettämällä ilmoituksen), sinun on laitettava kaikki takaisin sinne, missä se kuuluu itse.  

Jos olet liikkeellä, voit käyttää älypuhelimesi varmuuskopioimia tiedostoja Android- ja iOS-sovelluksilla. Sovelluksen suunnittelu on kohtuullisen suoraviivainen ja antaa sinulle mahdollisuuden jakaa tiedostoja myös muiden kanssa.

Viimeisessä huomautuksessa Backblaze antaa sinun palauttaa tiedostojen aiemmat versiot, jos nykyinen tiedosto ei ole etsimäsi. Versiohistoriaan pääsy on kätevää, kun tiedostoa ei tarvitse muuttaa tai tiedosto vioittuu, mukaan lukien ransomware.

Aikaisemmat versiot ovat kuitenkin vain kepissä 30 päivän ajan, eikä versiointikäytäntöä voida muuttaa, mikä on liian huono, koska Backblaze tarjoaa rajoittamattoman tallennustilan.  

CrashPlan

CrashPlan antaa sinun valita tiedostoja ja palauttaa ne suoraan työpöytäohjelmasta, mikä on plussa sen eduksi. Napsauta vain ”palauta” -välilehteä ja tarkista kaikki haluamasi tiedostot. Ei myöskään ole rajoitettu, kuinka monta tiedostoa voit ladata kerralla, kuten Backblaze-tiedostossa on.  

Voit joko valita tiedostojen lataamisen uuteen sijaintiin tai palauttaa ne alkuperäiseen sijaintiinsa, jolloin sinun ei tarvitse rakentaa tiedostojärjestelmääsi uudelleen. CrashPlan antaa sinun jopa muuttaa tiedostojen käyttöoikeuksia ja tiedostojen nimiä osana palautusprosessia.

Siellä on myös vaihtoehdon versio, jonka avulla voit käyttää versiohistoriaasi. CrashPlan todella sijoittaa rahansa sen suun suuntaan, kun se tulee “rajattomaksi”, antaen sinun tallentaa rajoittamattomia versioita haluttaessa muuttamalla varmuuskopiointisuunnitelman versiointikäytäntöä.

CrashPlan antaa sinun myös palauttaa tiedostoja suoraan selaimen käyttöliittymästä Android-, iOS- ja Windows Phone -sovellusten lisäksi.

Pyöreä kaksi ajatusta

Alkuvuodesta 2016 asti CrashPlan tarjosi kuriirien palautuspalvelua. Toivottavasti nyt yritys on keskittynyt kokonaan yritysasiakkaisiin (kodinkäyttäjillä on lokakuun 2018 loppuun mennessä toimitilojen vapauttaminen), nykyiset valtuudet harkitsevat yrityksen palauttamista. Kuriiripalvelu voi olla erittäin arvokas yrityksille, jotka ovat menettäneet huomattavan määrän tietoja ja tarvitsevat sitä nopeasti takaisin.

Kuriirien palautus on myös ainoa todellinen etu, joka Backblazella on CrashPlaniin nähden palautumisen yhteydessä. CrashPlan antaa sinun palauttaa tiedostot työpöytäohjelmasta ja niiden alkuperäisiin sijaintiin. Backblaze ei tee kumpaakaan näistä asioista, pakottaen sinut aloittamaan palautuksen verkossa, odottamaan zip-tiedostoa, jonka koko ei voi olla yli 500 Gt, ja rakenna tiedostojärjestelmä uudelleen, kun se on valmis.

CrashPlanilla on myös paljon parempi lähestymistapa versiointiin, ja se suojaa vanhoja tiedostoversioita rajoittamattomasti, kun taas Backblaze pitää niitä vain 30 päivän ajan.

Kierros: Pienyrityksen CrashPlan-palautusprosessipiste

Backblaze -logo
CrashPlan for Small Business -logo

3

Järjestelmänvalvojan työkalut

Osa onnistuneen varmuuskopiointisuunnitelman toteuttamista yrityksellesi on riittävän valvonnan ylläpitäminen, että suunnitelma todella menee hyvin, kuten on suunniteltu. Järjestelmänvalvojan työkalut, joiden avulla voit paitsi hallita laskutusta myös tarkastella varatilastoja ja suorittaa raportteja, auttavat paljon. Kolmas kierros tarkastelee nopeasti näitä Backblaze- ja CrashPlan-ominaisuuksia.

Backblaze

Backblaze tarjoaa tilien valvontaa verkkoliittymänsä kautta. Kirjaudu tiliisi ja jos olet kirjautunut Backblaze for Business -palveluun, siellä on yritysryhmät-otsikko noin puolivälissä vasemman reunan. Tämän otsikon alla on linkit ryhmien hallintaa, “kutsua ja parantaa” ja “käyttäjiä / tietokoneita” varten.

Ryhmänhallinnan avulla voit luoda ryhmiä, jotka Backblaze-sovellukselle ovat käyttäjien kokoelmia, joista laskutetaan samalla luottokortilla. Periaatteessa yrityksen omistajana sinun on perustettava ryhmä maksaaksesi palvelusta työntekijöillesi. Tämän avulla voit maksaa paitsi Backblaze-online-varmuuskopion myös Backblaze B2 -palvelusta.

Kun ryhmäsi on luotu, voit luoda kutsulinkin, jonka avulla työntekijäsi voivat rekisteröityä. Kuten todennäköisesti arvasit, kutsu- ja hyväksymisprosessia hallitaan napsauttamalla kutsuta ja hyväksy -linkkiä liiketoimintaryhmien otsikon alla.

Sieltä voit kopioida kutsulinkin liittämistä varten toiseen kanavaan, kuten Slack, tai lähettää kutsulinkin sähköpostitse. Siellä on myös etähallinta ja valvonta (RMM) -vaihtoehto, jonka avulla voit etäasentaa käyttäjän varmuuskopio-ohjelmiston. RMM: n käyttäminen edellyttää, että sijoitat RMM-työkaluun, kuten Munki, tai sinulla on koodauskatkelmat, jotta komentosarja voidaan ottaa käyttöön itse..

Lopulliset liiketoimintaryhmät-linkit, käyttäjät / tietokoneet, käyttävät näytön varmuuskopiotietoja varmistaaksemme kaiken sujuvan. Sen avulla voit käyttää myös käyttäjäryhmän varmuuskopioita, kunhan ryhmän henkilöt ovat antaneet sinulle luvan siihen..

Voit myös määrittää Backblaze-sovelluksen vastaanottamaan yhteenvetoviestit varmuuskopiointiprosesseista. Oletuksena nämä lähetetään vain kuukausittain, mutta taajuutta voidaan muuttaa.

CrashPlan

CrashPlanilla on erittäin hienosti suunniteltu hallintaportaali, jolla hallitaan yritystililläsi suojattuja tietokoneita. Ensisijainen näkymä on kojetaulu, jolla on tilastotietoja tallennuksen käytön ja tiedostojen palauttamisen tarkistamiseksi edellisen kuukauden aikana.

Vasemmalla marginaalilla on lisävälilehtiä käyttäjille, laitteille, sovellusten latauksille, asetuksille ja tilille. Käyttäjillä ja laitteilla on laajennettavat valikot myös lisävälilehdillä. Käyttäjät-osiosta löydät vaihtoehtoja aktiivisten ja deaktivoitujen käyttäjien tarkastelemiseen, tilin kutsujen hallintaan ja järjestelmänvalvojan oikeuksien määrittämiseen.

Sillä välin laitteilla on hienoja vaihtoehtoja tarkastella käyttäjien tiettyjen laitteiden käyttöä. Sisältää yhteyden tilan tarkastelun ja palautusten määrän käytetyn kokonaistilan lisäksi.

Laitteen päälukeman alla voit tarkistaa laitteen asiakasasetukset ja hälytykset. Voit valtuuttaa myös asiakasryhmän asiakasasetukset siirtymällä järjestelmänvalvojan portaalin asetusnäkymään.

Vaihtoehtoihin sisältyy varmuuskopiointiaikataulun määrittäminen hallitsemissasi tietokoneille ja yksityisen salauksen vaatiminen. Jos et halua kirjautua sisään hallintakonsoliin seurataksesi työntekijöiden varmuuskopioita, voit myös asettaa automaattisten raporttien toimittamisen laitteille, joita ei viime aikoina ole varmuuskopioitu.

Kolme kierrosta

Backblaze esitteli vasta ryhmänsä toiminnallisuuden, joka käytännössä salli sen käytön SMB: n online-varmuuskopioratkaisuna, jo vuoden 2017 alussa. Siksi luultavasti tämän kirjoittamisen jälkeen 11 kuukautta myöhemmin sen järjestelmänvalvojan kokemus tuntuu melko alikuntoisalta. Haluamme nähdä vaihtoehtoja valtuuttaa lisää asetuksia ja kattavamman hallintapaneelin.

CrashPlan puolestaan ​​tekee nämä asiat jo ja tekee ne hyvin.

Kierros: Järjestelmänvalvojan työkalupiste pienyrityksille CrashPlanille

Backblaze -logo
CrashPlan for Small Business -logo

4

turvallisuus

Tietoturva pilvissä on ollut kuuma aihe 90-luvun puolivälistä lähtien, ja joukko korkean profiilin tietorikkomuksia ja muita pienille ja keskisuurille yrityksille olennaisia ​​tietoturvaongelmia viime vuosina on vain lisännyt kiihkeyttä.

Sitten on kysymyksiä, kuten NSA: n pahamaineinen PRISM-aloite, jossa virasto saa tietoja pilvipalveluista etsimään terroritekoihin liittyviä tietoja. Vaikka tämä ei vaikuta useimpiin ihmisiin laillisesti, se, että hallitus yhdistää tietoja huippusalaiseen tietokantaan, saa ihmettelemään, mitä muuta tapahtuu, jota emme tiedä. Myönnettäköön, se voi olla huonompi.

Suuri huolenpito pilviturvallisuudesta on kuitenkin perusteetonta, kunhan pilvipalvelut ryhtyvät asianmukaisiin varotoimenpiteisiin tietojen salaamiseksi ja niiden tietokeskusten suojaamiseksi, ja tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten kaksitekijän todennuksen ja nolla tietämyksen salauksen. Tällä kierroksella katsotaan, onko tilanne Backblaze ja CrashPlan.

Backblaze

Backblaze salaa tiedot sekä kuljetuksen aikana että levossa, mikä on ensimmäinen vaihe varmistaa tietosi turvallisuus. Käytetty salaustaso on AES-126. AES, joka tarkoittaa edistynyttä salausstandardia, on NIST: n suosittelema ja useimpien rahoituslaitosten nykyään käyttämä protokolla.

Vaikka AES-126 ei ole yhtä vahva kuin AES-256, kumpikaan ei tiedetä olevan säröillä ja koska se ei ole niin monimutkainen, se salaa ja siirtää tiedostot nopeammin. Kuljetettavat varmuuskopiotiedostot on suojattu myös TLS / SSL: llä online-salakuuntelun estämiseksi. Kaiken kaikkiaan tiedostojesi pitäisi olla melko turvallisia niin kauan kuin salausavaimet ovat.

Oletuksena nämä avaimet tallennetaan Backblazen tietokeskukseen. Hypoteettisesti tämä tarkoittaa, että Backblaze-työntekijä, valtion virasto tuomioistuimen määräyksellä tai hakkeri, joka rikkoo palvelinta, jossa salausavaintasi pidetään, voisi purkaa ja tarkastella tiedostojesi tekstitiedostoja..

Jos se huolestuttaa sinua, Backblaze antaa sinun valita yksityisen salauksen sen sijaan, muuttamalla Backblaze-palvelusta sitä, jota yleisesti kutsutaan nolla tietämyspalveluksi. Kun yksityinen salaus on päällä, Backblaze ei pysty palauttamaan salasanaasi, jos kadotat sen, mutta vain sinulla on pääsy tiedostojesi salausavaimiin, eli vain sinä voit koskaan purkaa ne.

No, se on totta, ellei joku saa haltuun Backblaze-salasanasi. Heikkojen salasanojen avulla on huomattavasti helpompaa julkaista voimaa kuin 126-bittisillä salausavaimilla, ja ne ovat yhteinen tietoturva aukko monille yrityksille.

Korjaamiseksi kyseiseen ongelmaan Backblaze antaa sinun kytkeä tietokoneeseen kaksifaktorisen todennuksen ja valtuuttaa sen kumppaneilleen Backblaze-hallintakonsolin kautta. Tämän ominaisuuden avulla, kun kirjaudut sisään tuntemattomalta koneelta, sinua pyydetään antamaan erityinen suojakoodi, joka lähetetään tekstiviestinä matkapuhelimeesi..

Tällä tavoin, jos joku varastaa salasanasi, hänen on varastettava myös puhelimesi ennen kuin hän voi käyttää varatiliäsi – ellei hän varasta tietokoneesi sijaan, minkä vuoksi sinun tulee aina salata kiintolevy.    

CrashPlan

CrashPlan noudattaa samanlaisia ​​varotoimenpiteitä kuin Backblaze, salaa tiedostojasi sekä siirrettäessä Internetin kautta sekä AES: n että TLS / SSL: n avulla. Salausaste on itse asiassa vahvempi, kun CrashPlan on valinnut 256-bittisen 126-bittisen sijaan.

Sama salausaste ylläpidetään, kun tiedostoja säilytetään levossa myös CrashPlanin tietopalveluissa. Näin varmistetaan, että kuka tahansa, joka rikkoo palvelinta, jossa tiedostojasi pidetään, ei pysty salaamaan niitä ilman salausavaimia.

Avaimet pidetään erillisessä tiedostopalvelimessa kuin niitä vastaavat tiedostot, mikä rajoittaa mahdollisia vaurioita, jos nämä avaimet hankitaan jollain tavalla. Häikäilemätön työntekijä tai hallitseva valtion virasto voi kuitenkin kumota kaiken tämän, joten sinun on parasta hyötyä CrashPlanin yksityisestä salausvaihtoehdosta..

Kuten Backblaze, yksityisen salauksen valitseminen tarkoittaa, että jos kadotat salasanasi, menetät pääsyn tietoihisi, joten varmista ja säilytä se jossain turvassa, kuten pilvisanan hallintaohjelma.

Toisin kuin Backblaze, CrashPlan ei tarjoa alkuperäistä vaihtoehtoa kaksikerroksiselle todennukselle. Ottaen huomioon, että haluat varmistaa, että sekä sinä että työtoverisi olet ryhtynyt asianmukaisiin toimiin vahvojen salasanojen luomiseksi.

Toisaalta CrashPlanin versiointikäytäntö, kuten aiemmin keskusteltiin, antaa sinulle paremman suojan lunaohjelmilta kuin Backblazen myöntämä 30 päivän säilytysaika..

Pyöreä neljä ajatusta

Tämä kierros on vaikea kutsu. CrashPlanin vahvempi salausprotokolla on vähän ajankohtainen kohta tässä vaiheessa, paitsi että se saattaa vaikuttaa vähän hiukan tiedonsiirtonopeuteensa, mikä ei ole tietoturvaongelma. Ensisijaiset erot näiden kahden palvelun välillä ovat, että Backblaze tarjoaa kaksifaktorisen todennuksen ja CrashPlanilla on paljon vahvempi versiointikäytäntö.

Sekä CrashPlanin puuttuminen kaksifaktoriseen todennukseen että Backblazen puutteellinen 30 päivän versiointikäytäntö ovat melko suuria puutteita. Koska Backblaze-ohjelmistolla on rajoitettu versio, jonka pitäisi auttaa sinua suojaamaan sinua lunaohjelmilta niin kauan kuin toimit kohtuullisen nopeasti, annamme sille tietoturvan eturintaman.

Kierros: Backblaze-turvapiste

Backblaze -logo
CrashPlan for Small Business -logo

5

Tuki

Nopea ja asiantunteva tuki teknisiin ja muihin huolenaiheisiin on välttämätöntä hyvän varmuuskopiointisuunnitelman kannalta. Useimmissa varmuuskopioratkaisuissa on sähköpostituki, mutta ilman asianmukaista henkilökuntaa voit odottaa päiviä vastausta.

Parhaat varmuuskopioratkaisut tarjoavat myös keinot reaaliaikaiseen tukeen joko chatin tai puhelimen kautta. Viimeisellä kierroksella verrataan tukikanavia Backblaze: n ja CrashPlanin välillä, sen lisäksi, että tarkastellaan heidän online-tietopohjaansa.

Backblaze

Jos tarvitset puhelintukea, olet todennäköisesti epäonnistunut Backblazen kanssa. Yhtiö tarjoaa ostettavissa olevan ympäri vuorokauden puhelintuen, mutta vain jos käytät sen pilvipalveluinfrastruktuuripalvelua, Backblaze B2.

Backblaze-online-varmuuskopion säännölliset käyttäjät, sekä kotona että yrityksessä, voivat käyttää live-keskustelua puhuakseen edustajien kanssa. Valitettavasti tätä tukikanavaa rajoittaa se, että se on avoinna vain työaikoina (maanantaista perjantaihin klo 9–17, PST).  

Vaikka tämä kaikki on pettymys, Backblaze lunastaa itsensä huomattavasti erittäin nopealla, ympäri vuorokauden annettavalla sähköpostituella. Testaamisessa saimme usein vastauksia tiedusteluihin kahden tunnin sisällä. Se ei tule toimimaan joillekin yrityskäyttäjille, mutta sen pitäisi riittää suurimmalle osalle.

Olemme löytäneet tukivuorovaikutuksia sekä live-chatin välityksellä että sähköpostitse. Tulokset ovat yleensä selkeitä, pistekohtaisia ​​vastauksia.

Jos et voi odottaa muutama tunti, Backblaze ylläpitää myös kunnollista online-tukikeskustä. Sivusto on jaettu luokkiin, jotta tarpeitasi vastaavien artikkeleiden löytäminen olisi helpompaa. Siellä on jopa oma yritysluokituksen kategoria, jossa on alajaksot aloittamiseen, lisensointi ja yleiset kysymykset. Tukisivusto on myös haettavissa.

CrashPlan

CrashPlan tarjoaa myös live-chat-tukea ja rajoittaa sen aukioloaikoihin, vaikka nämä tunnit ovat pikemminkin keski-aikaa kuin Tyynenmeren normaaliaikaa. Tarkat työtunnit ovat maanantaista perjantaihin klo 7–19, minkä pitäisi toimia paremmin useammalle käyttäjälle kuin Backblazen tarjoamat tunnit (ainakin Yhdysvalloissa)..

CrashPlan kertoo Backblazesta tarjoamalla myös puhelintukea. Tukiteknikot ovat saatavilla puhelimitse samoina aikoina, kun live-chatia tarjotaan.

CrashPlanilla on myös sähköpostipohjaisen tuen lippujärjestelmä, jota valvotaan ympäri vuorokauden. Lippuja tutkitaan sen perusteella, kuinka vaikuttava ilmoitettu aihe on, joten kriittiset kysymykset työnnetään jonon kärkeen. CrashPlan-tuen käsittelyyn liittyvien kokemuksiemme perusteella vastausajat matalan prioriteetin ongelmiin ovat yleensä alle 12 tuntia, jopa viikonloppuisin..  

CrashPlan-tukisivusto tarjoaa myös apua järjestelmänvalvojan oppaan, yleisen käyttöoppaan, julkaisutiedotteiden ja artikkeleiden muodossa. Hakupalkki auttaa sinua löytämään asiaankuuluvaa apua nopeammin. Siellä on myös CrashPlan-yhteisö, josta löydät ilmoituksia ja palvelun tilan päivityksiä.

Pyöreä viisi ajatusta

Molemmat varmuuskopiointipalvelut tarjoavat runsaasti materiaalia niille, jotka mieluummin selvittävät asiat itse. Tukiartikkeleita on yleensä helppo jäsentää ja ne kattavat laajan aihealueen. Molemmat tarjoavat myös 24/7 sähköpostivastauksia, vaikka Backblaze näyttää olevan ajankohtaisempaa palata takaisin asiakkaille.

Molemmat tarjoavat live-keskustelun myös aukioloaikoina, jolloin CrashPlan ylläpitää suurempaa toimintaikkunaa kuin Backblaze.

Kaiken kaikkiaan ne ovat melko tasaisesti sovitetut. Todennäköisesti suurin erojen tekijä ja se, joka houkuttelee joitain yrityskäyttäjiä, on se, että CrashPlan tarjoaa puhelintukea ja Backblaze ei – ellet ole B2-asiakas, joka on valmis maksamaan siitä.

Kierros: Backblaze-tukipiste

Backblaze -logo
CrashPlan for Small Business -logo

6

Tuomio

Tärkeintä on, että sekä Backblaze että CrashPlan ovat erittäin hyviä varmuuskopiopalveluita pienille ja keskisuurille yrityksille. Se on hyvä, koska ne ovat myös ainoat kaksi tilauspohjaista, rajoittamatonta online-varmuuskopiointivaihtoehtoa, joka yrityksille on tällä hetkellä käytettävissä.

Valinta näiden kahden välillä ei ole helppoa, huolimatta siitä, että Backblaze maksaa puoleen (tai vähemmän) kustannuksista. Sen lisäksi, että Backblaze on halvempi, se tarjoaa myös paljon helpomman toteutuksen, joten se on täydellinen niille, jotka haluavat pitää asiat yksinkertaisina ja samalla varmistaa, että ehdottomasti kaikki tärkeät tiedostot ovat suojattuja.

Kaksitekijäinen todennus on toinen etu. Backblaze on myös nopeampi ja tarjoaa kuriirien palautuspalvelun, ja se vakuuttaa perustellusti monet pienten ja keskisuurten yritysten omistajat siitä, että se on heidän yritykselleen paras valinta.

Viime kädessä kuitenkin annamme tämän taistelun CrashPlanille. Ensisijainen tekijä päätöksenteossa on sen paljon parempi hallintaportaali, joka on välttämätöntä katettujen laitteiden valvonnassa varmistaaksesi, että kaikki on yrityksesi varmuuskopiokäytännön mukainen. CrashPlan menestyy paremmin kuin muillakin avainalueilla Backblaze, mukaan lukien enemmän mukautettavissa olevia asiakasasetuksia, käyttäjäystävällisempi palautusprosessi, parempi versiointikäytäntö ja puhelintuki.

Onko meillä kaikki vialla? Vakuuta meidät alla oleviin kommentteihin. Kiitos käsittelystä!

Lopullinen voittaja: CrashPlan

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map