IBM Connections Review – Frissítve 2020

Az IBM Connections áttekintése

Úgy tűnik, hogy az IBM Connections egy szociális média eszközré lett átalakítva, és a legtöbb tárolót és az EFSS karakterisztikát elrabolja. Ezért ez a felülvizsgálat már nem vonatkozik.


Legjobb EFSS

Az SMB-tulajdonosok, amelyek szociális médiacsavarokkal felhő-együttműködési eszközt keresnek, megtalálhatják, amit keresnek az IBM Connections alkalmazásban. A szokásos szinkronizálási és megosztási képességek mellett ez a fejlett EFSS eszköz lehetővé teszi a csevegést, e-mailek küldését, online találkozók fogadását és az állapot megosztását munkatársakkal..

Gondolj rá, mint az EFSS tér Facebookjára.

A hozzáadott kommunikációs képességek révén az IBM Connections jobb választás lehet, mint a Dropbox, Box és az összes többi legjobb EFSS szolgáltató? Maradjon velünk, amikor áttekintjük a szolgáltatás tulajdonságait és árait, majd bontjuk le a felhasználói élményt, az együttműködési képességeket, a biztonságot és a támogatást.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák az IBM Connections számára

Jellemzők

Az alábbi táblázat rövid áttekintést nyújt a Connections platformba csomagolt néhány főbb funkcióról.

IBM Connections logówww-03.ibm.com

600 havonta kezdődik, minden tervben

Együttműködés

Az eszköz szinkronizálása

Szelektív szinkronizálás

Blokk szintű szinkronizálás

Megosztott mappák

Fájl összekapcsolása

A fájl verziója

Max. Fájlméret
2 GB

Microsoft Office integráció

Google Docs-integráció

Harmadik féltől származó alkalmazásintegrációs könyvtár

Figyelemmel kíséri a felhasználói tevékenységeket

Állítsa be a felhasználói szerepeket

Hozzon létre felhasználói csoportokat

Biztonság

Nyugalmi titkosítás
AES-128

Tranzit titkosítás

Teljes körű titkosítás-integráció

Két tényezős hitelesítés

Egyéni jelszó követelmények

Single sign on (SSO) integráció

A távoli eszköz törlése

Támogatás

Élő chat

Telefonos támogatás

Felhasználói fórum

24/7 támogatás

A kapcsolatok érdekes esete abban az értelemben, hogy vannak olyan funkciókkal (mint a tennivalók és online találkozók), amelyeket nem talál más platformokkal, de ugyanakkor hiányoznak azok, amelyeknek közönségesnek kell lenniük (például két tényezős hitelesítés)..

Gyenge a harmadik féltől származó alkalmazások integrációja szempontjából is.

Jobb képet kapunk arról, hogy mindez hogyan játszódik le, így később, felülvizsgálatunk során eldöntheti, hogy a Connections működni fog-e az Ön vállalkozása számára. Először is, beszéljünk árképzésről.

Árazás

Az IBM Connections három alapvető árszínvonallal rendelkezik: Social, S1 és S2. A feliratkozás előtt 14 napos ingyenes próbaverzióval jól érezheti magát a szolgáltatásért.

Minden terv 1 TB-os csoportos tárhelyet és 1 GB-os személyes tárhelyet biztosít minden felhasználói fiókhoz. Akár a Social, S2, akár az S1 modellekkel jár, nincs minimális felhasználói követelmény, ami frissítő ütemű változás. Sok más EFSS szolgáltató nem csak magas követelményeket támaszt, hanem felhasználónként kétszer annyit fizet.  

Például a Huddle legalább 15 fiókot igényel, és mindegyikükért 20 dollárt számít fel.  

Mindhárom kapcsolatterv együttműködő dokumentumszerkesztést, szinkronizálást és megosztást biztosít. Mindegyik azonnali üzenetküldési képességeket is kínál a munkatársaival való kapcsolattartáshoz. Az S2 kapcsolatok online találkozókat kínálnak akár 200 résztvevő számára. Az S1 e-mailt és wiki-helyet ad hozzá.

Felhasználói tapasztalat

A legtöbb vállalati fájl szinkronizálási és megosztási eszközhöz hasonlóan, a felhasználói kapcsolatok és a kapcsolatok nagy része a böngészőben zajlik. Eltérően a fájlok nem kerülnek a felhasználói élmény középpontjába: a közösségi interakciók ugyan.

A kezdőképernyő helyet biztosít az állapotának frissítéséhez és mások állapotának olvasásához, akárcsak a közösségi média platformjához.  

A bal margóból navigálhat négy másik nézet között, amelyek megemlítéseket, értesítéseket, műveleti elemeket és mentett tartalmakat tartalmaznak.

A portál jobb oldalán található egy eszköz, amely lehetővé teszi az online találkozóhoz való csatlakozást vagy annak indítását, az eseményekkel kapcsolatos emlékeztetők helyét és még egy „ajánlások” hírcsatornát is, amely belső profilra, a profilodra, a kapcsolatokra és más kritériumokra alapozott javaslatokat nyújt..

Az oldal tetején található navigációs sáv segítségével más oldalakat is meglátogathat, köztük egy e-mailt, naptárt, névjegylistát és azokat a közösségeket (csoportokat), amelyekhez tartozik. A fájlokhoz való hozzáféréshez kattintson a „több” -re, és válassza a legördülő menüből a „fájlok” -ot.

A megközelítés nem rossz dolog, csak más. Az IBM úgy döntött, hogy kiemeli a Connections társadalmi képességeit a szinkronizálás és megosztás során. A távoli munkaerővel dolgozó kis- és középvállalkozások tulajdonosai számára ez a módszer elősegíti a közösség érzetét, amely egyébként hiányozhat anélkül, hogy vízhűtő lenne..

A társadalmi jellemzők szintén jó módszer az együttműködés ösztönzésére.

A webes felületen kívül a Connections rendelkezik egy asztali klienssel, amely mind a Windows, mind a Mac számára elérhető. Mint sok más EFSS eszköznél, az ügyfél telepítésekor szinkronizálási mappát hoz létre a fájlrendszerben. A mappába helyezett fájlok vagy mappák feltöltésre kerülnek a felhőalapú tárolóhelyre.

A felhőalapú tárolóeszközök többsége, amelyeket értékelünk, megáll. A kapcsolatok egy lépéssel tovább lépnek, lehetővé téve a megosztott tartalom, a közösségek és az együttműködők szinkronizálási mappájának nézetében való navigálást is..

Ha távol van a számítógéptől, akkor okostelefonjáról bejelentkezhet a Connections programba az Android, iOS és Windows Phone alkalmazásokkal is, hogy frissítse állapotát, ellenőrizze a műveleti elemeket és látogasson el a közösségekbe.

A felhőtartalomhoz is hozzáférhet, és új tartalmat tölthet fel telefonjáról.

Bár nem kétséges, hogy a Connections felhasználói élménye nem rendelkezik a Dropbox és annak sok klónja szinkronizálásának és megosztásának egyszerűsített megközelítésével, ez egy szép változás üteme, amelyben sok üzleti tulajdonos sokkal többet fog megtudni kedve szerint.

Felhasználói menedzsment

A Connections felhasználókezelésének nagy része a „közösségek” használatára épül. A közösségek révén koncentrálhatja az együttműködést azáltal, hogy könnyebben megoszthatja a tartalmat több emberrel. Például lehet egy grafikai tervezői közösség vagy egy vonalbeli személyzet közössége.

A legtöbb más EFSS eszköz ezeket a csoportokat hívja. Az IBM azonban több, mint a terminológia megváltoztatását indokolja. Ennek oka az, hogy a Connections sokkal tovább halad a csoportok együttműködési szempontjainak javításában, mint bármely más tesztelt EFSS eszköz.

Minden közösség megkapja a saját közösségi oldalát, ahol a tagok böngészhetnek tartalmat, megtekinthetik az állapotfrissítéseket, elolvashatják és hozzáadhatják a közösségi wikit, részt vehetnek a közösségi fórumon, és ellenőrizhetik a közösségi könyvjelzőket a létfontosságú erőforrások számára.. 

Felhasználók hozzáadásakor a Connections lehetővé teszi számukra a négy szerepkör egyikének hozzárendelését az engedélyek ellenőrzéséhez:

 • Felhasználó: együttműködés és e-mail hozzáférés
 • Rendszergazda: teljes hozzáférés a fiókkezeléshez
 • Rendszergazda: Alapvető felhasználói / jelszókezelés
 • App Developer: Hozzáférés a kiterjesztés-fejlesztéshez

A kapcsolatoknak jó jelentéskészítő eszközei is vannak, amelyek lehetővé teszik a munkaerő füleinek tartását. Ide tartoznak az adminisztrátori területek a fájlletöltések figyelésére és az alapvető webhely-mutatók ellenőrzésére.

Folder & Fájlmegosztás

Noha a tartalomhoz való hozzáférést sok társadalmi funkció alá lehet eltemetni, az IBM Connections egy ambiciózusabb megközelítési mappát és fájlmegosztást igényel, mint a legtöbb EFSS eszköz..

Amikor létrehoz egy mappát, lehetősége van arra, hogy magántulajdonban tartsa, vagy megossza azt bizonyos emberekkel és közösségekkel. Az egyének és a közösségek számára csak olvasható, szerkeszthető vagy tulajdonosi hozzáférés adható ehhez a mappához. Lehetőség van arra is, hogy mások megosszák a mappát az üzleti vállalkozásán kívüli személyekkel.  

Ugyanazok a megosztás-beállítások, levonva a tulajdonos státusát, elérhetőek a fájlokhoz is. Néhány EFSS eszköz csak a mappák megosztását engedélyezi, az adott mappában lévő összes fájlra ugyanolyan hozzáférési engedélyek vonatkoznak. A hozzáadott testreszabás jó érzés.

Egy másik fájlmegosztási lehetőség a linkmegosztás. Csak annyit kell kattintson a jobb gombbal egy fájlra, és kattintson a „link másolása” elemre. Bárki, akinek ezt a linket megadja, hozzáférhet a csatolt fájlhoz. Bár ez praktikus, a megosztási módszer nem pontosan biztonságos, főleg mivel a Connections nem engedélyezi a jelszóval védett hivatkozások használatát, vagy automatikus lejárati dátumokat ad nekik.

Egy másik probléma, amely a Connections megosztási megközelítésével kapcsolatban merül fel, hogy bár a szolgáltatásnak két hasznos nézete van, amelyek lehetővé teszik, hogy megnézze, milyen mappákat és fájlokat osztottak meg veled, nincs analóg nézet annak ellenőrzésére, hogy milyen mappák és fájlok vannak megosztva.

A mappák tetején és a fájlnevek mellett található ikonok lehetővé teszik a megosztott tartalom keresését, de egy oldal, ahol mindent egy pillantással megvizsgálhat keresés nélkül, megkönnyítené a megosztás nyomon követését..

Szinkronizál

Az IBM Connections jól kezeli a szinkronizálást egy olyan szinkronizálási mappamodellel, amely mindenki számára ismert, a Google Drive, Dropbox, Onedrive vagy a legtöbb más felhőalapú tárolóeszköz használata esetén. Az IBM ezt a mappát „Saját meghajtónak” nevezi.

A szinkronizáló mappa modell népszerű, mert egyszerű az eleganciaig. Úgy néz ki, és többnyire úgy működik, mint bármely más fájlrendszer mappa.

Az egyetlen igazi különbség az, hogy a benne lévő tartalom mind a merevlemezen, mind a felhőben tárolódik. A mappába helyezett összes tartalmat a Connections adatközpontba küldik, majd továbbítják más eszközökhöz, amelyekre telepítve van egy szinkronizáló ügyfél. Ez lehetővé teszi a tartalom megosztását az együttműködőkkel valós időben.

Sajnos a Connections nem használ differenciális vagy blokk szintű szinkronizálást, mint a Dropbox, ami egy olyan eszköz, amely felgyorsítja a szinkronizálást, ha csak a ténylegesen megváltozott fájlok részeit mozgatja.

A kapcsolatok azonban támogatnak egy másik kiváló szinkronizálási funkciót, az úgynevezett szelektív szinkronizálást. A szelektív szinkronizálás lehetővé teszi a szinkronizálás kikapcsolását egyes mappák esetén. Ezzel megakadályozza a felhőalapú tartalom tárolását a merevlemezen, ami viszont lehetővé teszi a lemezterület megtakarítását.

Termelékenységi eszközök

A kapcsolatokhoz maroknyi integrált, natív eszköz tartozik, amelyet sok üzleti felhasználó jóváhagy. Ezek magukban foglalják az e-mail klienst, a teendők listáját a műveleti elemek nyomon követéséhez, a naptárt és a jegyzetek alkalmazását.

A teendők listájában létrehozott tételek hozzárendelhetők másokhoz a feladat nyomon követése és a naptárban történő megjelenítés céljából. Noha nem annyira egyszerûen használható vagy vizuálisan vonzó, mint a Trello, a Connections-kel való integráció a zökkenõmentes együttmûködési menedzsmentet teszi lehetõvé..

Hasonlóképpen, a Connections Notes alkalmazás nem versenytársa lehet az Evernote-val, de integrációja miatt ez továbbra is jó lehetőség a Connections ökoszisztéma termelékenységének fokozására. Használd úgy, hogy találkozási jegyzeteket készíthetsz, ötletbörze és titokzatosan dolgozol azon a regényen az irodai órákban

Noha számos nagyszerű virtuális találkozóalkalmazás érhető el az üzleti felhasználók számára, amelyek integrálódnak a felhőalapú tárolással, valójában nem sok EFSS-szolgáltatás biztosítja a sajátját. A kapcsolatok megtörténnek, és ennek a szolgáltatásnak a használata nem jelent extra költségeket.

A Kapcsolatok honlapján kattintson a képernyő jobb oldalán található „host meeting” gombra. Létrehoz egy találkozóazonosítót és linket, amelyet megoszthat a munkatársakkal, és megnyílik az értekezlet ablak.

Innentől megoszthatja a képernyőt vagy a tárolt fájlokat.

A képernyőmegosztó képességek ugyanolyan zökkenőmentesen működnek, mint bármelyik általunk használt, beleértve a join.me, a Skype for Business és a Zoho szoftvereket, anélkül, hogy késés vagy kép elmosódna volna a beszélgetéshez.

Míg a Connections értekezleteken 250 résztvevő nem fogadható el, mint például a Skype for Business, a 200-nál többet tud fogadni, ami sokkal több, mint elég a legtöbb üzleti felhasználó számára. A találkozón belüli lehetőségek magukban foglalják a fájlkönyvtárat, az ülésfolyamot, a rajzoló eszközöket és a rögzítési lehetőséget.

A kapcsolatok csak maroknyi külső eszköz közül választhatnak. A lista szinte nem olyan hosszú és érdekes, mint amit a Dropbox, Box és néhány más platformon talál, bár a kedvencek, mint például a SalesForce és néhány alkalmazás a Cisco csomagból, nagyon nagy részvételben vannak..

A hiányzó kedvencek közé tartozik a Slack, a Trello, az IFFT, a DocuSign, a Zoho és még sok más, a munka hatékonyságának legfontosabb neve. A Connection társadalmi képességei azonban ezeket a hiányosságokat sokkal kevésbé kritikussá teszik, mint bármely más EFSS eszköz esetében.

A Connectionsnek van egy pluginja a Microsoft Office számára, így Word, Excel vagy PowerPoint dokumentumokat közvetlenül a Connections tárolójába menthet, de szeretnénk böngésző alapú integrációt látni az Office Online vagy akár a Google Docs segítségével..

Biztonság

Az IBM Connections Cloud-ban tárolt adatok biztonsági mentése a redundáns szerverekre történik. Magukat a kiszolgálókat biztonságos adatközpontokban tartják, amelyek a tűzek, földrengések és egyéb katasztrófák ellen állnak.

Mindenesetre azonban az adatközpontokat az Egyesült Államok mindkét partján és két különböző japán helyen tartják fenn. Biometrikus szkennereket, CCTV fényképezőgépeket és 24 órás biztonsági járőröket szintén alkalmaznak az illetéktelen látogatók elkerülésére.

Az eszközről a felhőbe történő továbbítás előtt az adatok titkosításra kerülnek 128 bites AES formátumban. Noha a 256 bites AES biztonságosabb és gyakoribb a felhőalapú tárolási ágazatban, nincs valódi ok, hogy megijedjen az IBM döntése, hogy a 128.

Az elméletben a világ legfejlettebb szuperszámítógépére több milliárd év alatt lenne szükség ahhoz, hogy feltörje a 128 bites AES-t. A tranzit adatok biztonságosabbak lesznek egy SSL alagutakkal a HTTP hívások során. Ezután, amint megérkezik, nyugodtan marad titkosítva.

A tranzit- és nyugalmi titkosítás megvédi adatait az online bűncselekmények bizonyos típusaitól. A tranzit titkosítás biztosítja az Ön adatait az úgynevezett ember-közép támadások ellen, míg a nyugalmi helyzetben történő titkosítás védi adatait a szerver esetleges megsértése ellen..

A biztonsági beállításokról az IBM Connections felhőalapú biztonsági tanulmányt olvashat bővebben. Mint várhatnánk egy olyan tiszteletben tartó technológiai vállalattól, mint az IBM, ez a legtöbb szempontból nagyon komplett.

Az egyik megjegyzés, hogy az IBM Connections nem támogatja a kétfaktoros hitelesítést (2FA), amely megköveteli, hogy a felhasználók adjon meg egy biztonsági kódot, amelyet telefonjukra küldnek, amikor egy ismeretlen eszközről jelentkeznek be.

A 2FA kihagyásának problémája az, hogy míg a 128 bites AES titkosítási kulcsok feltörése lehetetlen, a gyenge jelszavak nem. Két tényezőjű biztonság azt jelentené, hogy bárki, aki kitalálja a fióktulajdonos jelszavát, annak rendelkezésére kell állnia a fióktulajdonos telefonjával is..

A problémát még nem teheti meg a rendszergazda opciója a kötelező jelszóigények megváltoztatásához. Ugyanakkor a Connections legalább arra kényszeríti a felhasználókat, hogy legalább nyolc karakter hosszú jelszavakat hozzanak létre. Beállíthatja a jelszó lejártát is, hogy a felhasználókat időről időre megváltoztassa bejelentkezési hitelesítő adatait.

Vevőszolgálat

A nagyobb támogatási csatorna megtalálása a nagyobb társaságokkal szembeni technikai problémájához hasonló lehet ahhoz, hogy tűt keressen a szénakazalban. Az IBM nem teszi könnyebbé a kérdéseket, legalábbis a Connections esetében.

A probléma egy része az, hogy a fiókok támogatása csak a Connections rendszergazdák számára érhető el. Mindenki más csak az önsegítő lehetőségeket érheti el. Rendszergazdaként a támogatás eléréséhez először regisztrálnia kell az IBM ügyfélszámán (ICN).

Telefonos támogatás érhető el, de a Connections Cloud nem szerepel az ezen a csatornán keresztül támogatott IBM termékek listáján. Az élő csevegés elérhető, de csak értékesítési kérdésekre.

A válaszidőket mind a támogatási jegyek, mind az IBM általános érdeklődés-e-mail címének tesztelésére teszteltük. Mindkét esetben soha nem kaptunk olyan választ, amely enyhén szólva volt.  

A DIY támogatás termékdokumentációt, GYIK-ot, hibaelhárítási útmutatót és közösségi támogatási fórumokat tartalmaz. Van egy keresési lehetőség, amely megkönnyíti a navigációt, bár észrevettük, hogy a keresés révén visszatérő oldalak sokasága üres.

Nem találtunk információt olyan kulcsfontosságú témákról sem, mint a verziózás és a szelektív szinkronizálás. Ugyancsak rossz, hogy a támogatási fórum legtöbb hozzászólása megválaszolatlanul marad, gyakorlatilag használhatatlanná téve azt.

Arra számíthattunk volna, hogy az IBM hírneve a tech iparban jobb támogatást kap. Lehetséges, hogy megkaptuk a vállát a segítségkéréseinkben, mert próbafiókban voltunk, de ez nem jelenti az ügyfelek nyerését.

Az ítélet

A felhasználói élmény és az összetevők vonatkozásában kérjük, hagyjuk el az IBM EFSS-megközelítését. Igaz, eleinte megdöbbent, hogy a fájltárolás nem az ebben a tapasztalatban helyezkedik el a középpontban. Ha viszont már megszokta, az nem igazán csökkenti a munka termelékenységét. A szinkronizáló mappával a fájlokat egyébként soha nem nehéz megtalálni..

Az olyan szolgáltatások, mint az állapotfrissítések, a virtuális közösségek, a teendők és az online találkozók teszik a Connections egyik legjobb környékbeli platformon az EFSS térségében, amikor másokkal való együttműködésről van szó..  

Néhány gyengeség azonban megakadályozza, hogy belecsúszjon az EFSS eszközök felső szintjébe, például a Dropbox for Business, a Box, az Egnyte Connections és a Citrix ShareFile. Ezek között nincs kétfaktoros hitelesítés, nincs jelszóvédelem a linkmegosztásokhoz, minimális harmadik fél által készített alkalmazásintegrációk és rossz támogatás.

Ha ezek a hiányosságok nem adnak szünetet, akkor a Connections árcédulával vonzza a költségvetéstudatos kkv-kat, amelyek munkavállalóik számára előnyt akarnak nyújtani a felhővel összekapcsolt együttműködési platformon keresztül..

Ez az IBM Connections áttekintésünkhöz. Szeretnénk hallani, hogy Ön vállalja a szolgáltatás igénybevételét az alábbi megjegyzésekben.

Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map