FilesAnywhere Review – Frissítve 2020

FilesAnywhere áttekintés

A FilesAnywhere szilárd EFSS szolgáltató, amely nem egészen azt kínálja, amit versenytársai tesznek. Míg a megosztás és a szinkronizálás megfelelő, árazása kissé kedvezőbb lehet, és felületét tisztítani lehet. Olvassa el a teljes FilesAnywhere áttekintést a részletekért.


Legjobb EFSS

A FilesAnywhere egy USA-ban működő felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely 1999-ben kezdte meg működését, és ez informatikai szempontból ősi. A vállalat nagyvállalatokra összpontosít, és a többi vállalati felhőalapú tárolási szolgáltatáshoz hasonlóan a FilesAnywhere segíthet javítani az alkalmazottak együttműködését és megkönnyíti a munkát. Maradjon velünk, miközben részletesebben leírjuk annak képességeit ebben a FilesAnywhere áttekintésben.

A FilesAnywhere képes szinkronizálásra és megosztási képességekre, erős biztonsági szolgáltatásokra és kiváló felhasználói kezelésre. Úgy találtuk azonban, hogy a régi és az új interfészek párosítása furcsa, mert az új interfész nem képes mindent megtenni, amit a régi képes. 

Nincs sok olyan termelékenységi eszköz, amelyet használhat, tehát ha ez a FilesAnywhere fõ felhasználása, akkor fontolja meg az alábbiakban található „termelékenységi eszközök” szakaszban megfogalmazott javaslatunkat. Az előfizetési tervek jó értéket képviselnek, de azoknak, akiknek nagyobb tárhelyre van szükségük, más szolgáltatások is megfelelőbbek lesznek. Nincs csevegés vagy 24 órás támogatás. 

Ez mind a FilesAnywhere vegyes táskává válik, és amely nem képezi a legjobb EFSS szolgáltatások listáját. A FilesAnywhere-en azonban más is található, és ha ezek hiánya nem tette ki Önt, maradjon velünk, miközben ezt a felhőalapú tárolási szolgáltatást részletesebben az alábbi kategóriákban fedezzük fel.

erősségek & Hiányosságok

A FilesAnywhere alternatívái

Árazás

Szeretjük a FilesAnywhere árait, de a tároló mérete kicsit kívánatos lehet. A tervek nem kínálnak sok tárhelyet, de ez bizonyos vállalkozások számára elegendő lehet. Más szolgáltatások azonban ennél sokkal többet kínálnak valamivel magasabb áron.

A FilesAnywhere három tervet kínál: Business Starter, Professional és On Premise. A Business Starter megköveteli, hogy két-öt felhasználó legyen, és évente számlázásonként 4,49 USD, havonta számlázva 4,99 USD..

100 GB tárhelyet kínál, amelyet akár 1 TB-ig is megnövelhet. Korlátlan fájlméretet és az összes szokásos EFSS szolgáltatást is kínál, beleértve a fájl verzióját, az API hozzáférést, a plug-ineket és a mobil alkalmazásokat. 

A Business Starter egy megfelelő terv, ha kevés olyan felhasználója van, akiket nem kell kezelnie, ha nincs szüksége sok tárhelyre, és nincs szüksége biztonsági szolgáltatásokra, például SSL és nyugalmi titkosításra. A Business Starter szintén nem tartalmazza a FilesAnywhere asztali alkalmazását.

Ezeket a tűzőjeleket egy drágább terv mögött zárolhatja, amit szinte egyetlen szolgáltatás sem végez. Kicsit tovább is feliratkozhat a OneDrive Plan One-ra, amely felhasználónként 1TB-t tesz ki, felhasználónként 60 dollárra, és egyetlen felhasználóval kezdődik. Erről bővebben a OneDrive for Business áttekintésben olvashat.

FilesAnywhere Professional

A Professional terv 2 TB tárhelyet biztosít, amelyet 5 TB-ra lehet növelni. A terv azt is megköveteli, hogy legalább négy és legfeljebb 100 felhasználó legyen. Havonta számlázásra kerül, havonta 8,99 dollár / felhasználó, havonta fizetni kíván, havonta pedig 9,99 USD.. 

A piacon szokásos biztonsági funkciók mellett a Professional hozzáteszi a csoportok kezelésének, a szerepkörök hozzárendelésének, a fájlok szinkronizálásának az asztali alkalmazás használatával, a teljes szövegek keresésének és egyebeknek a lehetőségét.. 

Ez a terv több olyan funkcióval rendelkezik, amelyek megfelelnek a piaci szabványnak, de továbbra is csak 2 TB tárhelyet indít arra, hogy 100 felhasználó legyen. Ha 5 TB-nál több tárhelyre van szüksége, akkor árajánlatért beszélnie kell fiókja képviselőjével.

Ha olyan sok tárhelyet szeretne, de az ár nem felel meg Önnek, az Egnyte Connect Office terve 5–5 TB-t biztosít 5–25 felhasználó számára. Havonta számlázunk, akkor havonta 8 USD. Tudjon meg többet erről az Egnyte Connect ismertetőnkben.

A fájlok testreszabása bárhol

A végső terv, az On Premise, testreszabható. A FileAnywhere elfogadja az éves és a többéves kifizetéseket, amelyek feltehetően nagyobb kedvezményeket adnak. Korlátlan tárolást nyújt, és korlátlan felhasználók, az egyedi fejlesztések és a helyszíni felhőmegoldás támogatását is támogatja, amely megfelel annak, amit hibrid felhőnek hívunk.

A hibrid felhő lehetővé teszi az adatok elkülönítését a helyszíni szolgáltatások és a FilesAnywhere szerverek között, ami elősegíti a gyorsabb sebesség elérését. Ha a helyszíni adatokkal rendelkezik, akkor módosíthatja a biztonsági funkciókat és végrehajthat egyéb védelmi intézkedéseket. Ennek ellenére a FilesAnywhere-hez kell fordulnia, hogy becslést kapjon erről a tervről. 

A tervekben szereplő szolgáltatások listája kiterjedt, és nem tudjuk mindet lefedni, ezért felkérjük, hogy nézd meg itt őket.

Felhasználói tapasztalat

Összességében a FilesAnywhere megfelelő munkát végez a felhasználói élmény osztályon, de nem igazán hasonlítható össze más megoldásokkal. Az asztali kliens nem érhető el minden tervhez, és a két webes felületnek nagyobb munkára van szüksége, mivel az egyik nehézkes, a másiknak nincs hozzáférése az összes szolgáltatáshoz.

A FilesAnywhere lehetővé teszi a felhőalapú tárolóeszközök elérését asztali, webes vagy mobil kliensek segítségével. Az asztali kliensek elérhetőek Windows és Mac rendszerekhez, de Linuxhoz nem. Ha Linux felhasználó, akkor a Dropbox Business alkalmazást ajánljuk. Erről bővebben a Dropbox Business ismertetőnkben olvashat.

A CloudSync, a FileAnywhere asztali kliense elérhető a Windows számára, de a fájlok szinkronizálása Mac számítógépen a „backup for Mac” kliens része. A felülvizsgálathoz a CloudSync for Windows rendszert használtuk. Ha Mac-et használ, a felhasználói élmény kissé eltérhet.

Más szolgáltatásokkal ellentétben a Windows szinkronizáló kliens nem érhető el az összes tervvel; csak professzionális vagy vállalati tervekkel használhatja.

fájlokat bárhol-desktop-kliens

Hasonlóképpen, az asztali kliens a szinkronizálás szokásos modelljét használja – a szinkronizálási mappát és a rendszertálca ikont -, de az ikon nem jeleníti meg a legutóbbi fájlokat és egyéb hasznos információkat egy ügyes felbukkanó ablakban, mint néhány más EFSS szolgáltatás esetében..

FilesAnywhere szinkronizálási állapota

Ez a tálcaikon megnyit egy ablakot, amely megmutatja a szinkronizálás állapotát, és lehetővé teszi a beállítások elérését. Ez egyértelmű és könnyen használható, de a szinkronizálás állapotablaka, amely lehetővé teszi a szinkronizálás kikapcsolását, összekapcsolható a beállítások ablakával, hogy egyszerűbbé váljon. Tehát tetszik, hogy a szinkronizáló mappa gazdagítja a fájlokat ikon jelvényekkel, amelyek megmutatják a szinkronizálás állapotát.

A webes ügyfél egy másik állat. Attól függően, hogy rendszergazdaként vagy normál felhasználóként jelentkezik-e be, hozzáférést kap az adminisztrátori vagy a felhasználói klienshez. Ha felhasználóként jelentkezik be, használhatja a speciális felületet vagy az új, egyszerűsített felületet, amely kevesebb lehetőséget kínál.

fájlokat bárhol-admin-console

Az adminisztrációs konzol modernnek és vonzónak érzi magát. A felső gombokkal hozzáférhet a felhasználókhoz, csoportokhoz, osztályokhoz, jelentésekhez, a biztonsági beállításokhoz és a webhely konfigurációjához. Ezenkívül gyorsan létrehozhat felhasználókat, csoportokat és osztásokat a bal oldali sávban található gombok segítségével. A jobb oldali sáv tartalmazza a fiókadatokat, az összefoglalót és a bejelentések listáját.

A hátránya, hogy az adminisztrációs konzol kissé lassú, és néhány művelethez a szükségesnél több lépésre van szükség. Például amikor csoportokat ad hozzá a felhasználókhoz, be kell írnia a csoport nevét, kattintson a keresés gombra, válassza ki azt egy új nézetből, kattintson a „Mentés” elemre, majd adjon hozzá egy csoportot a „Felhasználó hozzáadása” oldalhoz.

fájlokat bárhol-web-kliens

Az alapértelmezett felhasználói felület a normál felhasználók számára régi és vonzónak tűnik, de működőképes és számos lehetőséggel rendelkezik. A felső menüben olyan lapok találhatók, amelyek segítségével az ügyfélen navigálhat, és egy keresősáv, amely a fájlokat keresi a gépelés közben. A keresés nagy teljesítményű, mivel számos olyan lehetőséget kínál, amelyet módosíthat, sőt szöveges fájlok keresését is lehetővé teszi.

FilesAnywhere Views

Az ügyfél alapértelmezett nézete a „Saját dokumentumok”, amely a fájlokat fa nézetben mutatja, de a „lista”, „ikon”, „sáv” és „grafikon” nézetek szintén rendelkezésre állnak. A műveletek végrehajtásához kattintson a jobb egérgombbal egy fájlra vagy mappára a nézetben. Több objektum kiválasztásához azonban a teljes nézetet újra kell töltenie. Ez a nézet azt is lehetővé teszi, hogy tartalmat töltsön fel és húzzon át egy ablakon keresztül.

Megjavíthatja fiókját a jobb felső sarokban vagy elérheti a FilesAnywhere “könnyű” felületét.

fájlokat bárhol-web-kliens-fény

A „könnyű” felület korszerűsített, rengeteg negatív helyet igényel, tisztességes színrendszerrel rendelkezik, beépített műveleti gombokat kínál és több fájl kiválasztására is képes a nézet újratöltése nélkül. A keresési funkció azonban nem találta meg az újonnan feltöltött fájlt, és a használt tároló sáv nem mutatja, hogy mekkora összeget használ jelenleg, ha nem manuálisan frissíti újra..

Ezenkívül az egyes fájlokon és mappákon végzett műveletek új ablakot nyitnak az oldal alján. Az ablak zsúfolt, és egy részét eltakarja a fehér hely.

Noha a webes ügyfelek használhatók, messze menne, ha a FilesAnywhere frissítse a megjelenését, és kevésbé könnyebbé tegye őket..

A FilesAnywhere-nek van egy mobil kliense, de hitelesítő adatainkkal nem tudtunk bejelentkezni, ami azt jelenti, hogy jelenleg nem használható.

Felhasználói menedzsment

A FileAnywhere képes felhasználói kezelési funkciókkal rendelkezik, amelyek közé tartozik a jelentések előállítása, a felhasználók több jogosultságának beállítása, valamint a felhasználói csoportok és megosztások létrehozása. Rendszergazdaként klónozhat és megszemélyesítheti a felhasználókat is, ami jó lehetőség, ha ellenőrizni szeretné, hogy miben állnak.

A felhasználókat az adminisztrációs konzol segítségével kezelheti, amely lehetővé teszi a felhasználók, csoportok és részlegek létrehozását. A felosztás lehetővé teszi a felhasználók elkülönítését az adatok jogosulatlan megosztásának megakadályozása érdekében, valamint a felhasználók közötti keresés és osztályozásuk javítását. 

A csoportok lehetővé teszik az engedélyek gyűjteményének és az azoknak megfelelő felhasználók listájának meghatározását. Ez megkönnyíti az engedélyek sorrendjének rendelését az új felhasználók számára, vagy annak visszavonását a meglévő felhasználóktól, eltávolítva őket a csoportból.

fájlokat bárhol számára

Ehhez azonban először létre kell hoznia néhány felhasználót. Felhasználók felvételéhez kattintson a „Felhasználó hozzáadása” gombra, és adja meg a szükséges információkat. A szokásos felhasználói információk mellett meghatározhat egy felhasználói felosztást, kezelőt, tárhelyet, mappamegosztási engedélyeket, csoportos kapcsolatot és a felhasználóval kapcsolatos megjegyzéseket..

Ezen felül módosíthatja a felhasználói felületet, engedélyezheti vagy letilthatja a harmadik fél által készített beépülő modulokat, letilthatja az asztali klienst, és engedélyezheti a kétfaktoros hitelesítést (2FA). A 2FA-ról többet beszélünk a biztonsági szakaszban.

FilesAnywhere engedélyek

A felhasználók létrehozásakor meghatározhatja, hogy mely megosztott mappákhoz férhetnek hozzá és milyen engedélyekkel. A FilesAnywhere segítségével beállíthatja a hat engedélyszint egyikét: 

 • Fő hozzáférés: hozzáadhat, módosíthat és törölhet megosztott adatokat, és megoszthatja azokat más felhasználókkal
 • Teljes hozzáférés: módosíthatja és törölheti a megosztott adatokat
 • Létrehozás és frissítés: az adatok módosíthatók vagy hozzáadhatók, de nem törölhetők
 • Csak olvasás: nem lehet módosítani vagy törölni
 • Csak előnézet: csak előnézetet tud nyújtani
 • Csak feltöltés: csak feltölteni lehet

Alapértelmezés szerint ezek az engedélyek soha nem járnak le. Megadhatja azonban, hogy ezt 24 órán vagy egy év elteltével tegyék meg. 

fájlokat bárhol-add-csoport

Ahelyett, hogy a felhasználó mappát engedélyezné, akkor létrehozhat egy csoportot mappák engedélyével, és hozzárendelhet egy felhasználót ehhez. Ezen felül engedélyezheti a 2FA-t az egész csoport számára, és hozzárendelheti a csoportot egy osztáshoz. 

A felosztás létrehozásakor megadhatja annak nevét, kódját, megosztási jogosultságait, valamint a felhasználók számára megengedett maximális számot. Ezenkívül irodai elérhetőségeket is megadhat az a részleget kezelő személy számára, és meghatározhatja a divízió rendszergazdáit. Mindezek a funkciók kombinálva lehetővé teszik, hogy finomítsa a felhasználói lehetőségeket.

Ráadásul lehetősége van egy felhasználó klónozására és megszemélyesítésére. Ez a lehetőségek felsorolása nem teljes, de nincs lehetőség a felhasználók tömeges hozzáadására, például egy CSV-fájlból. A felhasználók felvételének felgyorsításához csak egy gombot kell megnyomnia, amely lehetővé teszi, hogy az első után azonnal hozzáadjon egy másik felhasználót.

Nincs lehetőség arra is, hogy a felhasználókat külső együttműködőként felvegyék, ez megtakarít egy licenchelyet, de lehetővé teszi a szervezetnél kívüli emberekkel való együttműködést..

fájlokat bárhol-jelentések

Ha általános áttekintést szeretne kapni a fiókja különféle aspektusairól, akkor a 20 rendelkezésre álló jelentés egyikét elkészítheti, ideértve a „mappatartalom”, a „fiókösszefoglaló”, a „felhasználói adatok” és a „fájlfeltöltés” ​​jelentéseket. Rövid összefoglalót és fiókadatokat is kaphat az adminisztrátori irányítópulton.

Mappa és fájlmegosztás

A FilesAnywhere nagy teljesítményű megosztási lehetőségeket kínál, amelyek magukban foglalják a megosztási hivatkozások létrehozását, a kép linkeket, a mappák megosztását, a virtuális mappák megosztását. Van egy oldal, amely részletezi a megosztását, így nem kell manuálisan ellenőriznie, hogy melyik tartalmat osztotta meg másokkal. Készíthet egy jelentést is, amely részletezi a megosztásokat és az adatok megosztását az asztali klienssel.

Fájlokat és mappákat megoszthat az interneten vagy az asztali kliensen. A webes ügyfél lehetővé teszi a fájlok megosztását azáltal, hogy jobb egérgombbal kattint egy objektumra, és kiválasztja a „megosztás” lehetőséget, vagy létrehoz egy megosztást a „megosztás” nézetből..

fájlokat bárhol-web-share

fájlokat bárhol-share-link

Ha meg szeretne osztani egy fájlt, el kell generálnia egy linket. A linket egy jelszóval védheti, beállíthatja, hogy egy bizonyos idő elteltével lejárjon, engedélyezze vagy letiltja a letöltést, megadhatja a letöltési korlátot, és értesítést kaphat arról, ha a linkre hozzáférnek vagy letöltésre használják. Ezenkívül létrehozhat egy egyedi oldalt is, amellyel a linket felveheti. Másolhatja és beillesztheti a linket, vagy elküldheti e-mailben.

Fotók megosztása

Van egy speciális „kép link”, amelyet létrehozhat, ha meg szeretné osztani fényképeit a fiókjából. Ezenkívül kérheti másoktól, hogy küldjenek neked fájlokat, töltsenek fel egy fájlt, és ossza meg egyszerre, küldje el a fájlokat közvetlenül a felhasználóknak és akár faxfájlokat is (azoknak, akik nosztalgikusak a 90-es években).

Ha különféle mappákból szeretne fájlokat megosztani, akkor megteheti virtuális mappák segítségével. Először létre kell hoznia egy virtuális mappát a webes kliens “eszközök” menüjéből. Ezután bármilyen módon hozzáadhat almappákat és linkeket csatolhat a fájlokhoz. Ha elkészült, megoszthatja a mappát linkként, csoportos megosztásként, vagy képes linkként elküldheti azt.

fájlokat bárhol mappa-share

Mappákat is megoszthat. Ehhez ki kell választania egy felhasználót vagy csoportot, amellyel meg szeretné osztani, és hozzá kell rendelnie egy engedélyszintet.

fájlokat bárhol-share-desktop

A fájlokat és mappákat linkekként is megoszthatja az asztali klienssel. Miután létrehozott egy linket, elküldheti, e-mailben küldheti el a Microsoft Outlookon keresztül, vagy másolhatja és beillesztheti.

A FilesAnywhere olyan oldalakat szolgáltat, amelyek megmutatják a különböző megosztott linkeket, és lehetővé teszik a megosztott mappákat részletező jelentés létrehozását. 

Szinkronizál

A FilesAnywhere a klasszikus szinkronizálási modellt használja a fájlok átvitelére a felhőbe és a csatlakoztatott eszközökre, de nem érinti el a legjobb feltöltési sebességet. Ennek ellenére biztosítja a szelektív szinkronizálási funkciót, és feltölti a blokk szintű szinkronizálási algoritmus első haszna után.

fájlokat bárhol-sync-mappa

A FilesAnywhere szinkronizáló mappát használ a fájlok tükrözésére a felhőbe, és fordítva. Kiválaszthatja, hogy hová helyezze a szinkronizáló mappát. Ez nem olyan, amit a legtöbb EFSS szolgáltatás kínál. Ha helyet kell megtakarítania, a FilesAnywhere szelektív szinkronizálási lehetőséget biztosít, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza, mely fájlokat szinkronizálja az asztalra..

A fájlokat és mappákat újraszinkronizálhatja, ha a szinkronizálási mappák problémákat okoznak. Ez azonban nem történt meg, amikor szinkronizáltuk az 1 GB-os zip tesztmappát. A feltöltés 41 perc és 55 másodperc alatt fejeződött be, ami 10 perccel lassabb a vártnál. Nem rossz eredmény, de nem is nagyszerű.

Ugyanakkor a FilesAnywhere blokk szintű szinkronizálást használ a már feltöltött fájlok átvitelének felgyorsítására. Ezt úgy teszi meg, hogy csak a megváltozott fájlok azon részeit továbbítja, nem pedig a teljes fájlt. Ez azt a ritka szolgáltató társaságot illeti, amely blokk-szintű szinkronizálást használ.

Szeretnénk azonban látni egy lehetőséget a hálózati meghajtó telepítésére, amely lehetővé tenné a fájlok elérését a felhőből letöltésük nélkül.. 

Termelékenységi eszközök

A FilesAnywhere biztonsági mentési ügyfelet biztosít, amely nem gyakori az EFSS szolgáltatások között. Az általános az EFSS szolgáltatások között az, hogy sok harmadik féltől származó alkalmazást integrálnak, de a FilesAnywhere ezt nem teszi meg. Ez azonban lehetővé teszi a fájlok előnézetét és az internetes kliens segítségével egyedi űrlapok létrehozását.

A FilesAnywhere-ben nincs olyan harmadik féltől származó alkalmazások könyvtára, mint az egyéb EFSS-szolgáltatásokhoz, ami logikus, mivel nem kínál sok alkalmazásintegrációt. A fájlokat az Office Online használatával szerkesztheti, de ehhez érvényes Office 365 előfizetésre van szükség. A Google Office öltöny és a Zoho segítségével azonban ingyenesen szerkesztheti a dokumentumokat.

Ezen felül használhatja az Adobe Sign, az Aviary Photo Editor és az Autodesk Freewheel szoftvert. A WordPress használata esetén a FilesAnywhere rendelkezik egy bővítménnyel, amely lehetővé teszi egy új blogbejegyzés létrehozását a felhőből származó fájlokkal. Biztonsági másolatot készíthet tweetjeiről egy kiegészítő használatával.

fájlokat bárhol-számla-tools

A FilesAnywhere fiókeszközökkel is segít növelni a termelékenységet. Ide tartozik a fájlok előnézete különböző csoportokban, valamint a képek és dokumentumok konvertálása PDF-be.

Ha gyorsan hozzá kell férnie bizonyos fájlokhoz, a virtuális mappák használatával hozhat létre mappákat, amelyek gyakran használt fájlokat tartalmaznak.

Hasonló módon automatizálhatja üzleti folyamatait munkafolyamat létrehozásával. A munkafolyamatok lehetővé teszik az ismétlődő feladatok és az alkalmazottak közötti információmegosztás automatizálását, ez időt takarít meg.

Azok számára, akiknek visszajelzést kell kapniuk a felhasználóktól, az „eforms” szolgáltatás értékes lesz. Az Eforms lehetővé teszi egyéni űrlap létrehozását, megosztását és az űrlapjelentések megtekintését.

A FilesAnywhere lehetővé teszi a fájlok biztonsági mentését is, ami ritka jellemző az EFSS szolgáltatások között. Rengeteg lehetőséget kínál, beleértve a biztonsági mentési profilok létrehozását és az ütemező használatát a biztonsági mentéshez. Biztonsági másolatot készíthet fájljairól FTP, SFTP és WebDAV protokollokkal. Ha nem ismeri őket, olvassa el különálló részünket, mi az FTP és mi a WebDAV útmutató.

Ugyanakkor nem könnyű és egyértelmű a használata, és ha ilyen biztonsági mentési szolgáltatást szeretne, akkor a legjobb üzleti biztonsági mentési listánk néhány ötletet ad.

A FilesAnywhere megfelelő eszközkészlettel rendelkezik, de ha többre van szüksége, nézd meg a Box elemet. A termelékenységgel kapcsolatos alkalmazáscsomaggal kapcsolatos további információkért tekintse meg a Box áttekintését. 

Biztonság

A FilesAnywhere elegendő felhőalapú biztonsági funkciót biztosít, de nincs lehetőség privát titkosítás engedélyezésére vagy a fájlok távolról történő törlésére az eszközöktől. Ennek ellenére rendelkezésre áll az erős titkosítás, valamint olyan funkciók, amelyek megvédik a bejelentkezési adatait. Ráadásul a FileAnywhere adatközpontok nem csúfolják a biztonsági intézkedéseket, és teljesítik az összes szükséges protokollt.

A FilesAnywhere védi az átvitt fájlokat 2048 bites SSL / SHA-2 titkosítással. Miután a fájlok elérik a FilesAnywhere kiszolgálót, biztonságossá válnak AES 256 bites titkosítással. Ha a CoolBackup funkciót használja, akkor az a fájlokat helyileg is titkosítja az AES 256 bites használatával. 

A FilesAnywhere nem nyújt privát titkosítást, amely lehetővé tenné, hogy csak Ön tudja elolvasni a fájljait. Ennek ellenére ez az tendencia az EFSS szolgáltatásokkal.

A FilesAnywhere azonban a fájlokhoz való hozzáférést csak bizonyos számú szakember számára korlátozza. A műszaki szakemberek csak a törvény által megkövetelt módon férhetnek hozzá a felhasználók dokumentumaihoz. Ezenkívül titoktartási megállapodások kötelezik őket, hogy tiszteletben tartsák az Ön személyes adatait.

A fájlok titkosításán túl a hitelesítő adatait is meg kell bizonyosodnia arról, hogy a felhasználók nem gyenge jelszavakat állítsanak elő, hanem erős jelszavakat. Ezt megteheti úgy, hogy meghatározza a jelszó minimális erősségét és hosszát az adminisztrációs konzolból.

Ezenkívül korlátozhatja a jelszavak újrahasználatát, beállíthatja a napi bejelentkezési korlátozást, korlátozhatja a bejelentkezést konkrét IP-címekből, és meghatározhatja a jelszó minimális és maximális életkorát. Azt is utasíthatja a FilesAnywhere-re, hogy automatikusan kijelentkezzen a felhasználókra, hogy megvédje fiókját a harmadik fél általi visszaélés ellen.

Ezen felül bekapcsolhatja a 2FA-t, amely megköveteli, hogy a felhasználók kiegészítő kódot írjanak be, amikor egy ismeretlen eszközről jelentkeznek be. A Professional és On Premise tervek előfizetői hozzáférést kapnak az egyszeri bejelentkezéshez is, amely lehetővé teszi, hogy több rendszerbe jelentkezzen be azonos hitelesítő adatokkal.

Adatközpont biztonság

Amint a fájlok megérkeznek a FileAnywhere adatközpontjába, sok funkció védi őket. Először is, az adatközpont SOC-2-hitelesítve van és a McAfee Secure tesztelve van. Az adatközpont létesítmény tűzvédelmi, áramszüneteltetési, fűtési, szellőztetési és légkondicionáló szolgáltatásokat is kínál. 

Ezen kívül 24 órás felügyelet és egy dedikált infrastrukturális csapat működik a helyszínen, hogy az esetleges események vagy frissítések a lehető leggyorsabban megtörténjenek. Ha azonban hiba történik, a FilesAnywhere az N + 2 redundánsra támaszkodik, hogy megakadályozzák az egypontos hibák az adatközpont többi részét.. 

A FilesAnywhere automatikus biztonsági mentést, a felhasználói fiókok mindennapi pillanatképeit és az adatok helyreállítását is használja annak biztosítása érdekében, hogy elveszítsék adatait. Ráadásul a redundáns gerinchálózat lehetővé teszi a lehető legmagasabb szintű csatlakozás élvezetét, függetlenül a lehetséges hálózati problémákatól.. 

Az adatközpont megfelel az ISO 27001, HIPAA, SSAE16, FINRA és más protokolloknak is. Összességében ezek a szolgáltatások lehetővé teszik az adatközpontok biztonságát.

Ugyanakkor nem lehet távolról törölni az adatokat a számítógépről; csak mobil eszközökön teheti meg. Ennek ellenére hasznos, ha valamelyik alkalmazott elveszíti telefonját, vagy valaki ellopja.

Támogatás

Ha nem tudja, hogyan kell csinálni valamit a FilesAnywhere segítségével, vagy ha problémát észlel, akkor a leggyorsabb megoldás az, ha megnyitja a támogatási központot. Ezt megteheti az admin és a felhasználói konzolok jobb felső sarkában található menük használatával.

fájlokat bárhol-támogatás

A központ kategóriákra van osztva, hogy megkönnyítse a szükséges válaszok böngészését, de a keresősáv segítségével gyorsabban is megtalálhatja. Nincs sok cikk, és az elérhető ritka, tehát érdemes felvenni a kapcsolatot a támogatással..

E-mailben vagy telefonon felveheti a kapcsolatot a támogatási csoporttal, munkaidőben 7: 00–00: 00. CST. A vállalati felhasználók 24 órás és hét órás támogatást élveznek vészhelyzetek esetén. Több e-mailt küldtünk, és pár gyors válaszokat kapott. Csevegési támogatás azonban nincs, és a kiegészítés hasznos lenne azok számára, akik szeretnék gépelni.

Nincsenek olyan közösségi fórumok, amelyek lehetővé tennék a lehetséges megoldások megszerzését több felhasználótól.

Az ítélet

Ha átnézheti annak hátrányait, a FilesAnywhere egy alkalmas szolgáltatás. Erős biztonsággal, megbízható szinkronizálással, nagyszerű megosztási lehetőségekkel, megfelelő termelékenységi eszközökkel és kiváló felhasználói kezelési lehetőségekkel rendelkezik.

Azonban azoknak, akik a legtöbb áron akarják a pénzüket, máshol kell keresniük. Ez vonatkozik a felhasználói élményre is. A 24 órás támogatás nem érhető el, és hiányzik egy nagy integrációs könyvtár.

Mit gondolsz a FilesAnywhere-ről? Jó jelölt vállalkozása számára? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map