Dropbox Business Review – Frissítve 2020

Dropbox üzleti áttekintés

Ha EFSS-t keres a vállalkozás előrehaladásához, a Dropbox for Business elérése jó lehet. Megvan a fogyasztóközpontú kis testvér összes erőssége, és néhány sajátos lenyűgöző tulajdonsága is van. A részletekért olvassa el a teljes áttekintést.


Legjobb EFSS

A Dropbox háztartási név, tehát nem csoda, hogy üzleti verziója gyakran az első az EFSS platformon működő cégtulajdonos, amikor adataikat a felhőbe helyezésekor figyelnek. Segít abban, hogy a Dropbox Business jó kombinációval rendelkezik az egyszerűség, a sebesség és a gazdag együttműködési lehetőségek között. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a legjobb EFSS-ről jutottunk oda.

A Dropbox számos trendet beállított az eszköz szinkronizálásában és a fájlmegosztásban egyaránt, és rendelkezik egy új szinkronizálási funkcióval, amelyről az alábbiakban beszélünk. A Dropbox Business erős biztonsági funkciókat kínál, amelyek megóvják az adatait, mindaddig, amíg kihasználják azokat. Ha problémát tapasztal, akkor a Dropbox 24/7 támogatási csatornáit használhatja a gyors segítségért.

A Dropbox Business azonban korlátozott szerepkör-testreszabási és jelentési funkciókkal rendelkezik. Ráadásul nem olcsó. Az alább felsorolt ​​kategóriákban ezekről a hátrányokról, valamint a Dropbox Business helyes működéséről fogunk beszélni. Ha érdekli, lépjen velünk kapcsolatba ebben a Dropbox Business áttekintésben. Ha személyes megoldást keres, olvassa el a Dropbox rendszeres áttekintését.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a Dropbox Business számára

Árazás

A Dropbox Business három tervvel rendelkezik, amelyek személyenként fizetnek, és legalább három felhasználót igényelnek. Az első két terv, a „standard” és az „előrehaladott”, jó lehetőség a kis- és középvállalkozások számára, míg a harmadik, a „vállalkozási” terv nagyvállalatok számára jó.. 

Vegye fel a kapcsolatot a Dropbox-tal, hogy megkapja az árbecslést a „vállalati” tervhez, de a másik kettő havi és éves előfizetéssel érhető el..

Ne feledje, hogy az 5 TB tárhely, amelyet a Dropbox Business segítségével kap, megosztott hely. Így működik a legtöbb EFSS platform, kivéve a OneDrive szoftvert. Erről részletesebben elolvashatja a OneDrive for Business áttekintést. Ennek ellenére a felhasználók regisztrálhatnak személyes Dropbox fiókokra is, és 2 GB ingyenes személyes tárhelyet kaphatnak.

Dropbox üzleti árazáshoz

A Dropbox üzleti tervei nem olcsók. Például az Egnyte esetén 5TB megosztott helyet kap havonta 8 dollárért felhasználónként, ami majdnem fele a Dropbox költségének. Feliratkozás előtt feltétlenül használja a Dropbox Business ingyenes, 30 napos próbaverzióját, amely nagyszerű áttekintést nyújt a szolgáltatás működéséről..

A Dropbox korszerű terve korlátlan tárhelyet biztosít Önnek, de sokkal drágább, mint másik versenytársa, a Crashplan korlátlan csomagja. Ha kicsi vállalkozás vagy, és nem kell fejlett integrációra, akkor jobb, ha jobban használja a Crashplan alkalmazást. Erről bővebben a CrashPlan áttekintésben olvashat.

Felhasználói tapasztalat

A Dropbox a felhasználói élmény élvonalában volt 2007-es elindítása óta. Ez vonatkozik az üzleti változatára is. A Dropbox asztali kliens Windows és Mac esetén is elérhető. Tetszik, hogy a Linux támogatott – Ubuntu és Fedora disztribúciók -, mivel sok üzleti felhőalapú tárolási szolgáltatásnak nincs Linux támogatása.

dropbox-business-desktop-kliens

Az asztali kliens telepítése után a Dropbox létrehoz egy speciális felhőhöz kapcsolódó mappát a fájlrendszerben. Ezt szinkronizáló mappának nevezzük, és az egész EFSS tapasztalat körülötte működik. Valójában ezt a funkciót a Dropbox alapítója, Drew Houston készítette. Többet beszélünk arról, hogy a Dropbox hogyan kezeli a szinkronizálást az alábbi kategóriában.

Az asztali kliens egyszerű, és lehetővé teszi a legutóbbi tevékenységek, valamint a csapattagok tevékenységeinek áttekintését. Emellett mappákat, tevékenységeket és értesítéseket is láthat. Ha sok fájlja van, az asztali kliens lehetővé teszi a keresősáv használatát a fájlok gyors rendezéséhez.

Ezenkívül elérheti a Dropbox Paper alkalmazást, megnyithatja a szinkronizálási mappát, elindíthatja a webes klienst, és új fájlokat és mappákat hozhat létre. Összességében az asztali kliens élvezetes és ésszerű.

dropbox-business-web-kliens

Ha távol van a számítógéptől, és nem akarja letölteni az asztali klienst, hogy csak egy fájlt kapjon, akkor jelentkezzen be a webes kliensbe. Az ügyfél lehetővé teszi a Dropbox Business-fiók és a felhasználók kezelését is, erről később beszélünk. 

A web kliensnek sok negatív tere van, ami egyértelművé és egyszerűvé teszi. Mindkettő olyan tervezési vonás, amelyről a Dropbox híres. 

A tartalomnavigáció a bal oldali menünek köszönhetően intuitív, de ha nem talál egy adott mappát vagy fájlt, akkor csak a tetején található keresősáv segítségével keresse meg őket. Nagyon jó, hogy a gépelés megkezdése után megkezdi a keresést. 

Ezenkívül a leggyakoribb fájlok és mappák műveleteit csak azokra kattintva érheti el. Ha többre van szüksége, akkor csak a „három pontra” kell kattintania. Ezenkívül a jobb oldalon látható a fájl részletei, és az alatt a további lépések listája.

dropbox-business-mobile-kliens

Ha úton van, okostelefonjával továbbra is elérheti fájljait és mappáit. A Dropbox mobil kliensei Android és iOS rendszeren működnek. Az asztali és webes kliensekhez hasonlóan a mobil kliens is egyszerűen használható. 

Az alapértelmezett nézet a legutóbbi és a csillaggal ellátott fájlokat mutatja, valamint egy nagy „+” gombot, amely lehetővé teszi egy dokumentum szkennelését, fénykép készítését, fényképek és videók feltöltését, valamint új mappa vagy szöveges fájl létrehozását. A bal felső sarokban lévő hamburgermenü segítségével beléphet a Dropbox Paper alkalmazásba, elérheti offline fájljait, kezelheti a beállításokat, és figyelemmel kísérheti csapata tevékenységét..

Felhasználói menedzsment

dropbox-business-user-menedzsment

Csapatát a web kliens adminisztrációs konzolján kezelheti. Ha Ön a csapat adminisztrátora, akkor új tagokat is meghívhat e-mailben, de feltölthet egy CSV sablon fájlt is, hogy a felhasználókat ömlesztve meghívhassa. Ha további licenceket kell vásárolnia, akkor azt az adminisztrációs konzolon is megteheti.

A felhasználókhoz többszintű adminisztrátori szerepeket is hozzárendelhet, de a szolgáltatás feloldásához előfizetnie kell a Dropbox Business Advanced vagy az Enterprise alkalmazásokra. Ellenkező esetben megadhat felhasználói engedélyeket a mappákhoz, amelyek beállíthatók „nézet” vagy „szerkesztés” hozzáférési szintre.

Általában a Dropbox szerep-testreszabási lehetőségei viszonylag ritkák néhány más eszközhöz képest; dönthet úgy, hogy a felhasználókat három adminisztrátori szerepkör egyikéhez rendeli. 

Az első szerep a „team admin”, és lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy mindent kezeljen az összes adminisztrátor és tag számára. A második a „felhasználói menedzsment rendszergazda”, amely felveheti, eltávolíthatja és kezelheti tagfiókjait. Végül egy „támogatási rendszergazda” segít korlátozott feladatok elvégzésében, beleértve a jelszó-visszaállítást. A szerepek részletes összehasonlítását itt találja.

A szerepek testreszabása azonban nem lehetséges. Ha speciális testreszabást szeretne, akkor egy nagyszerű alternatív megoldás az EFSS a Citrix ShareFile, és erről bővebben a Citrix ShareFile áttekintésben olvashat..

Az adminisztrációs konzol egy irányítópultot is tartalmaz, amely lehetővé teszi a fiókhasználat figyelését. Ezenkívül van egy „tevékenység” fül is, amely lehetővé teszi egyedi jelentések készítését hatalmas tényező alapján, beleértve bejelentkezéseket, fájlmegosztásokat, jelszavakat, fájlszerkesztéseket és eszközszinkronizációkat..  

dropbox-business-group-menedzsment

A Dropbox segítségével felhasználói csoportokat is létrehozhat. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerre több ember mappához férjen hozzá, így csökkentheti a szükséges adminisztrátori munka mennyiségét. 

A csoportokhoz elérhető testreszabási lehetőségek száma azonban más szolgáltatásokhoz képest meglehetősen korlátozott. Ha olyan eszközről van szó, amely hatékony csoportkezelési lehetőségeket kínál, olvassa el az IBM Connections áttekintését.

Folder & Fájlmegosztás

A Dropbox Business beállításakor automatikusan megkap egy központi „csapatmappát”, amelyhez az összes hozzáadott alkalmazott hozzáférhet. Azon belül almappákat hozhat létre, és korlátozhatja a hozzáférést bizonyos felhasználókhoz vagy csoportokhoz.

dropbox-business-fájlmegosztó

A mappák megosztása az elsődleges módszer a tartalom megosztására a csapattársak között, de a felhasználók biztonságos hivatkozás létrehozásával megoszthatják a mappákat és a fájlokat is. Ehhez csak kattintson a „megosztás” gombra, amely akkor jelenik meg, amikor az adott objektum fölé vigye az ujját.

Hivatkozás létrehozásakor kétféle jogosultságot csatolhat hozzá: „megtekintheti” és „szerkesztheti”. A „megtekinthet” engedéllyel a felhasználók megtekinthetik, letölthetik és megjegyzéseket fűzhetnek hozzá. A „szerkesztés” opció rendelkezik az összes korábbi engedélyével, de hozzáadja a fájlok szerkesztésének, törlésének és hozzáadásának a lehetőségét.

Miután létrehozott egy linket, korlátozhatja azt a csapat tagjaira vagy azokra a személyekre, akik rendelkeznek a szükséges jelszóval. Azt bárki számára elérhetővé teheti, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e Dropbox-fiókkal vagy sem. 

Rendszergazdaként azonban megakadályozhatja, hogy a felhasználók a vállalkozásán kívül is megosszanak tartalmat, ami segít, ha érzékeny szellemi tulajdonnal dolgozik. Egyéb tartalomvezérlő lehetőségek között szerepel a link lejárati ideje, a jelszavak és a letöltések letiltásának lehetősége.

A Dropbox natív módon integrálódik a Slack-hoz, így közvetlenül megoszthatja a fájlokat, ha rákattint a nyílra a fájlhoz tartozó „megosztás” menüben, majd a „megosztás a Slack-ban” elemre kattintva. Valójában a Dropbox szerepel a legjobb felhőtárolónkban a Slack roundup számára.

A saját tartalmak megosztása mellett meghívhat együttműködõket is, hogy fájlkérések felhasználásával osszanak meg fájlokat veled. A Dropbox mappában meghatározhatja, hogy mit kér, és hova menjen a fájlok. Ha a kérés sürgős, akkor határidőt is meghatározhat.

dropbox-business-sharing-oldal

A Dropbox ellenőrzési oldalt is kínál a megosztásokhoz. A webes kliens bal oldali menüjének „megosztása” linkjével érheti el. A megosztási oldal lehetővé teszi a megosztott mappák, fájlok és létrehozott hivatkozások könnyű nyomon követését. Ez a szolgáltatás nélkül, amely sok felhőalapú tárolási szolgáltatással nem rendelkezik, könnyű lenne elveszíteni annak nyomon követését, aki hozzáfér a tartalmához.

Szinkronizál

Az eszköz szinkronizálása, vagy rövid szinkronizálás azt jelenti, hogy ugyanazt a tartalmat több eszközről is elérheti. Ezenkívül az egyik eszközön végrehajtott tartalomváltozások csaknem valós időben jelennek meg a többi eszközön. A kulcsmechanizmus, amely ezt lehetővé teszi, amint mondtuk, a szinkronizáló mappa.

A szinkronizálási mappa ugyanúgy néz ki, mint bármely más mappa, de az abban tárolt adatok mind a számítógép merevlemezén, mind a felhőn tárolódnak. Amint módosítja ezt a fájlt, a Dropbox tükrözi a változást a felhőben és bármely más csatlakoztatott eszközben. Emiatt több eszközzel is dolgozhat a fájlokon, és soha nem hagyhatja ki az ütemet. 

A felhőkiszolgálóra történő első feltöltés lassú lehet. Teszteltük az 1 GB-os ZIP-mappánk segítségével. A kezdeti szinkronizálás néhány percnél tovább tartott, mint amit vártunk, figyelembe véve a feltöltési sebességet, de az átvitel továbbra is gyors.

A tartalom megváltoztatása azonban az első feltöltés után gyorsabb lesz, köszönhetően a tömbszintű fájlmásolásnak, amely csak a megváltozott fájlokat, és nem a teljes fájlt továbbítja. Ez segít időt és sávszélességet megtakarítani.

Noha a blokk szintű fájlmásolás jelentős előnyöket kínál, a verseny nagy része még nem valósította meg azt. Valójában a Dropbox és az OneDrive az egyetlen két fő szereplő, akik ezt teszik, és ez utóbbi csak a Microsoft Office fájlok szinkronizálására használja..

A szokásos szinkronizálás mellett a Dropbox Business „intelligens szinkronizálást” is kínál, amely lehetővé teszi a szinkronizálás beállítását úgy, hogy csak a tartalmat online tárolja, nem a merevlemezen, de mégis láthatóvá teszi a fájlrendszer-felfedezőben. Ez elősegíti a merevlemez-megtakarítást, ami különösen akkor hasznos, ha elakad az újabb laptopokkal szokásos kicsi szilárdtestalapú meghajtók használatával.

Más EFSS szolgáltatások hasonló funkcióval rendelkeznek, amelyet „szelektív szinkronizálásnak” hívnak. A különbség az, hogy a szelektív szinkronizálás nem teszi lehetővé a csak online fájlok megjelenítését a szinkronizálási mappában.

Termelékenységi eszközök

Más EFSS eszközökhöz hasonlóan a Dropbox rendelkezik harmadik féltől származó integrációk könyvtárával is. A Dropbox-nak azonban van néhány natív alkalmazása is, az úgynevezett Dropbox papír és Dropbox bemutató.

A Dropbox papír egy olyan alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy szöveget, képeket, videókat és más tartalmat adjon hozzá egy üres papírlaphoz. Valójában a Dropbox Paper verziót használtunk a Google Docshoz képest, de a Google Docs jobbnak bizonyult a szöveges dokumentumokkal való együttműködésben. Ha többet szeretne tudni a Papírról, olvassa el a Dropbox papír áttekintésünket.

Ha azonban csak jegyzeteket kell készítenie, és olyan funkciókat szeretne, amelyek gazdagítják őket, olvassa el a legjobb jegyzetek készítő alkalmazásainkat.

A Dropbox Showcase lehetővé teszi a tartalmak megosztását professzionális megjelenésű oldalon, amely egyedülálló módon reklámozza munkáját. Ennek ellenére semmi esetre sem oszthatjuk meg közvetlenül a közösségi hálózatokat.

dropbox-business-app-integrációk

A Dropbox Business nem egyezik meg a Google Drive és az One Drive natív termelékenységi alkalmazások számával, de ezt ki tudja egészíteni az integrációs könyvtárával. Valójában a Dropbox Business integrálódik a Google-hoz és a Microsoft-hoz is.

A fájlok szerkesztéséhez azonban előfizetnie kell a Google G Suite-re vagy a Microsoft Office 365-re. Az Office dokumentumok előnézete az Office Online alkalmazásban azonban ingyenes.

Az Office és a Google integrációin kívül a Dropbox számos harmadik féltől származó eszközt kínál, amelyek közül választhat. Az összes elérhető opciót megkeresheti a Dropbox alkalmazásintegrációs oldalán. A legjelentősebbek közül néhány a Slack, az Asana és az Adobe.

Biztonság

Az egyik legnagyobb aggodalom, amikor az adatokat tárolják a felhőben, a felhő biztonságának erőssége és megbízhatósága. A Dropbox valójában részt vett a 2012-ben nyilvántartásba vett egyik legjelentősebb adatlopásban. Azóta azonban a Dropbox javította biztonságát. Ráadásul a Dropbox Business biztonsága erősebb, mint a szokásos Dropboxé.

A Dropbox a TLS-protokoll segítségével a számítógépről a kiszolgálóira továbbított fájlokat biztosítja, amely létrehoz egy 128 bites vagy újabb AES titkosítással védett átviteli alagutat. Amikor a fájlok nyugodtan vannak a Dropbox felhőben, az AES 256 bites titkosítása beolvassa azokat, így senki sem tudja elolvasni őket.

Sajnos a Dropbox kezeli a titkosítási kulcsot, tehát nem élvezheti a magán titkosítás előnyeit. A Dropbox azonban integrálódik a Boxcryptorhoz, amely egy kiegészítő, amely magán titkosítást biztosít. Ne feledje, hogy a Dropbox blokk szintű szinkronizálása nem fog működni, ha úgy dönt, hogy engedélyezi a Boxcryptor alkalmazást. Tudjon meg többet róla a Boxcryptor áttekintésből.

További biztonsági hátrány, hogy a Dropbox a fájl metaadatait egyszerű szövegben tárolja. Ez azonban a legtöbb EFSS-eszköznél jellemző, mivel a metaadatokat indexálják és felgyorsítják a felhasználói élményt. 

Míg az Ön adatai nyugszanak a szervereknél, sebezhetők a tradicionális veszélyekkel, például a természeti katasztrófákkal és a behatolásokkal szemben. A Dropbox ezen adatok és a szerver meghibásodásának megakadályozása érdekében megszilárdította az adatközpontokat. ISO 27001 akkreditációval rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy megfelelő információbiztonsággal rendelkeznek. SOC 2 hitelesítésen is részt vesznek.

Az adatközponti behatolások és az adatok megsértése mellett két másik típusú számítógépes bűnözés is létezik, amelyekről a vállalkozásoknak tudniuk kellene: a ransomware támadások és a közép-ember támadások. A Ransomware titkosítja az Ön adatait, és megköveteli, hogy fizessen a hackereknek, mielőtt dekódolnák azokat, míg a középtávú támadások az átmeneti hallgatás egyik típusa.. 

A Dropbox verzióképességi képességeivel védi meg a ransomware-től. A beépített titkosítás és a TLS protokoll védi a hallgatástól. 

Plusz, a Dropbox két további biztonsági funkcióval rendelkezik, amelyek vonzóak azoknak az üzleti tulajdonosoknak, akiknek további biztosítékra van szükségük, hogy tartalmuk nem kerül rossz kezekbe.

Az első a két tényezőjű hitelesítés, amely biztosítja, hogy még ha valaki is ellopja az Ön hitelesítő adatait, akkor nem férhet hozzá az Ön fiókjához. Ezt úgy teszi meg, hogy előírja az alkalmazottainak, hogy adjon meg egy speciális kódot a szokásos felhasználói hitelesítő adatokon kívül, amikor egy ismeretlen számítógépről jelentkeznek be. 

Ezt a kódot szövegesen küldjük el, és remek módszer annak biztosítására, hogy senki sem tudja kihasználni azokat a gyenge jelszavakat, amelyeket egyes alkalmazottai esetleg létrehoztak. Ugyanakkor létre kell hoznia egy erős jelszót, még akkor is, ha a két tényezővel történő hitelesítés engedélyezve van.

Ezenkívül, ha valaki ellopja a szinkronizált eszközt, vagy elveszíti azt, elvégezheti annak távoli törlését. Ez megszakítja a szinkronizáló mappa kapcsolatot, és törli a benne lévő tartalmat. Ennek ellenére az üzleti tartalom, amelyet az eszköz tulajdonosa esetleg a szinkronizálási mappán kívül helyezte át, továbbra is sérülékeny lesz.

Támogatás

dropbox-business-támogatás

A technikai kérdések megoldása senkinek nem érinti a szórakozást, de az SMB-felhasználók számára ez a jövedelem elvesztését jelentheti. Emiatt fontos, hogy egy szolgáltatás megfelelő műszaki támogatással rendelkezzen, amely elősegíti a problémák gyors megoldását. A támogatás megtalálható az adminisztrációs konzol belépésével és a „súgó” gombra kattintással. 

A súgóoldalon megtalálhatja a Dropbox útmutatót, böngészhet a súgócikkekben, és csevegéssel vagy telefonon felveheti a kapcsolatot a műszaki támogatással.

Az útmutató oldal valójában három különféle felhasználói csoport támogatását tartalmazza: a csapat adminisztrátorai, a csapat tagjai és az egyéni felhasználók, akik szokásos Dropboxot használnak. Az útmutatók elsősorban új felhasználókra irányulnak, és elég kezdetlegesek.

Az ön-támogató webhely cikkei sokkal hasznosabbak. Közülük vannak olyan témákkal kapcsolatos cikkek, mint például a törölt fájlok helyreállítása, kéttényezős hitelesítés és hibaelhárítás szükséges. Pontosak és egyértelműek, így nem kell nagyon technikusnak lennie, hogy értelmezzék őket.

Böngészhet cikkeket kategóriánként vagy keresést végezhet, ha nem találja meg azt, amit keres. Hozzáférés van egy felhasználói fórumhoz is, amely mindig jó kiegészítés, mivel lehetővé teszik, hogy egyetlen támogatási technikus helyett a közösségtől kapjon segítséget. A közösség aktív, és nem kell sokáig várnia a választ.

Ha nem érzi magát, mintha megoldást keresne, vegye fel a kapcsolatot a Dropbox műszaki támogatási személyzetével és kapjon tőle választ. 

A felhasználók telefonos támogatást kapnak, a tervektől függetlenül, és ehhez a csapat adminisztrációs konzoljáról férhet hozzá. 24 órán keresztül elérhető „vállalati” felhasználók számára, munkaidőben pedig „normál” és „haladó” tervekkel rendelkező felhasználók számára. Csevegési támogatás is rendelkezésre áll, amely elérhető a nap 24 órájában. Kipróbáltuk, és röviden felvettem a kapcsolatot egy képviselővel.

Küldhet egy e-mailt a 24/7 támogatására, de akár 24 órán keresztül is várhat a válaszra, még üzleti felhasználóként is. E-mailt küldtünk, amelyben néhány kérdést feltettünk, és körülbelül 15 órán belül megkaptuk a választ.

Az ítélet

A Dropbox Business kiváló szolgáltatás. Évekkel ezelőtt történt megsértése, de a szolgáltatás a kompenzáció érdekében korszerűsítette biztonságát, és most rendelkezik minden olyan biztonsági funkcióval, amelyet szeretnénk látni egy EFSS megoldásban..

A felhasználói élmény egyszerű, de elegendő számú funkcióval rendelkezik a munkafolyamat és a csapat együttműködésének fokozására. Bár a Dropbox felhasználói élményéről híres, a legnagyobb előnye a szinkronizálási képessége. 

A versenyzők lemásolták a modellt, de nem igazán felelnek meg a valódi valós idejű együttműködésnek, mint például a Dropbox. Ezen felül az intelligens szinkronizálás csak élvezetesebbé teszi az egész élményt.

Ennek ellenére a Dropbox natív termelékenységi funkciói a Dropbox Paper alkalmazásra korlátozódnak. Érdekes funkció, de nem egyezik meg a Google Drive és a OneDrive for Business szolgáltatásaival. A Dropbox azonban integrálódik a Microsoft Office-hoz és a G Suite-hoz, így előfizetésükig élvezheti azok funkcióit.

A másik nagy hátrány az ár. Vannak még olcsóbb megoldások, amelyek még mindig képesek, és kipróbálhatják. Ennek ellenére, ha úgy érzi, hogy megérdemli a pénzét a Dropbox Business segítségével, akkor keresse meg. Ha nem, akkor alternatív ötletekért keresse fel az EFSS véleményeinket.

Szeretnénk hallani a Dropbox Business gondolatait és tapasztalatait. Hogyan lehet összehasonlítani más EFSS megoldásokkal? Mondja el nekünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map