Az eFolder horgony áttekintése – Frissítve 2020

eFolder Anchor Review

Egy tisztességes szolgáltatás, amely valószínűleg sok potenciális ügyfelét elriasztja, mivel a vásárláshoz közvetítőn kell keresztülmenni.


Legjobb EFSS

Az eFolder Anchor hibrid (felhő és helyszíni) EFSS szolgáltatásokat nyújt az SMB és a középvállalkozások vásárlóinak. Az vállalati fájlok szinkronizálására és megosztására szolgáló EFSS lehetővé teszi az asztali és a mobil eszközök tartalmának elérését anélkül, hogy időt kellene költenie a fájlátviteli folyamat irányítására.

Sőt, még jobb, ha a valós idejű szinkronizálás és megosztás csaknem azt jelenti, hogy zökkenőmentesen együttműködhet munkatársaival, függetlenül a közti távolságtól.

Az eFolder Anchor esetében azonban a legnagyobb probléma az, hogy nem lehet közvetlenül az eFolder-ről megvásárolni: Menedzselt szervizpartneren kell keresztülmennie. Ez fájdalmat okoz az Anchor számára az induláskor, és ok arra, hogy az SMB-tulajdonosok nagyobb rugalmasságot igénylő tulajdonosokat fontolgassanak más lehetőségek megfontolásakor.  

A felülvizsgálat során a Cloudwards.net végigvezeti Önt az Anchor alapjain, így eldöntheti, hogy ez a legjobb EFSS-platform az Ön vállalkozása számára. Míg az Anchor szinkronizálhatja a tartalmat a helyi szerverekkel, elsősorban felhőalapú tárolási képességeiről beszélünk, amit teszteltünk.

A szolgáltatás és az árak áttekintésével kezdjük, mielőtt részletesebben megvizsgáljuk az Anchor élményét, beleértve a beszélgető munka hatékonyságát, biztonságát, adatvédelmét és támogatását..

erősségek & Hiányosságok

Az eFolder Anchor alternatívái

Jellemzők

Az alábbi táblázat gyors áttekintést nyújt az Anchor néhány főbb jellemzőiről. 

eFolder Anchor logówww.efolder.net

Ingyenes

Együttműködés

Az eszköz szinkronizálása

Szelektív szinkronizálás

Blokk szintű szinkronizálás

Megosztott mappák

Fájl összekapcsolása

A fájl verziója

Max. Fájlméret
Korlátlan GB

Microsoft Office integráció

Google Docs-integráció

Harmadik féltől származó alkalmazásintegrációs könyvtár

Figyelemmel kíséri a felhasználói tevékenységeket

Állítsa be a felhasználói szerepeket

Hozzon létre felhasználói csoportokat

Biztonság

Nyugalmi titkosítás
AES-256

Tranzit titkosítás

Teljes körű titkosítás-integráció

Két tényezős hitelesítés

Egyéni jelszó követelmények

Single sign on (SSO) integráció

A távoli eszköz törlése

Támogatás

Élő chat

Telefonos támogatás

Felhasználói fórum

24/7 támogatás

Noha a szolgáltatások listája jó, van néhány figyelemre méltó hiányosság, különösen a biztonság (egyéni jelszó követelmények, SSO-integráció) vonatkozásában, és nem sokkal az alkalmazásintegrációk útján az Office Online-on túl.

A felülvizsgálat többi részében részletesebben érintjük mind a találatokat, mind a hiányokat.  

Árazás

Az eFolder nem közvetlenül értékesíti az Anchort. SMB-tulajdonosként menedzselt szolgáltatási partner (MSP) útján kell keresztülmennie. Ha ez a kifejezés szünetet ad, üdvözlöm a klubban. Az MSP-vel való munka kevert táska lehet. Nemcsak el kell végeznie az eFolder Anchor állatorvosát, hanem azt is ki kell vizsgálnia, ahonnan származik.

Ezen felül az eFolder nagykereskedelemben értékesíti az Anchort az MSP-knek a partnerprogramjában. Nem sorolja fel és nem hirdeti az MSRP-t. A partnerek meghatározzák a saját áraikat. A dolgok még homályosabbá válnak, és a szoftver biztosítása mellett az MSP-k kiszervezett informatikai szolgáltatásokat is nyújtanak az Anchor támogatására..

Tehát ezeket a költségeket is meg kell szétválasztania, ha ez még valami, amit át szeretne vállalni. A felülvizsgálat során nem nyújtunk átfogó áttekintést az elérhető MSP-kről.

Mielőtt kereskedne egy viszonteladóval, hogy vásároljon szolgáltatást, vegye igénybe egy próbafutást, amely (szerencsére) közvetlenül elérhető az eFolder-től. A próbafutás 2,5TB helyet biztosít a munkához, és akár 25 felhasználót is felvehet. A fájlfeltöltések maximális korlátja 2 GB.

Felhasználói tapasztalat

Az Anchor lehetővé teszi a felhő által tárolt tartalmak elérését mind a számítógépről, mind a mobil eszközről.

A támogatott asztali operációs rendszerek közé tartozik a Windows és a MacOS, de a Linux nem. Van még egy bővítmény a Microsoft Outlookhoz. Töltse le a szinkronizált eszköz (igen) nevű asztali klienst közvetlenül a webportálról, miután feliratkozott az Anchorra. A telepítés csak egy percig tart,

Ha kész, akkor az asztalon lesz egy új „SyncedTool” mappa. Ez a mappa az úgynevezett szinkronizáló mappa. Alapértelmezés szerint a mappában tárolt fájlokat a merevlemezre és a felhőbe menti, amely a felhőalapú ipar általánosan használt modell..

A SyncedTool telepítése egy tálca-ikont is felvesz, amely lehetővé teszi a szinkronizálási mappába ugrást és a hozzáférési tulajdonságok elérését. A tulajdonságok közül kezelheti az általános beállításokat, korlátozhatja a sávszélesség-szinkronizálás felhasználásának mértékét, beállíthat egy proxy-t, kezelheti a szelektív szinkronizálást és figyelemmel kísérheti a folyamatban lévő szinkronizálási tevékenységeket.

Miközben az asztali kliens kritikus, az Anchor tapasztalatainak nagy része a webes felületen rejlik.

Ha ismeri az olyan szolgáltatásokat, mint a Dropbox, Box, OneDrive és a legtöbb egyéb felhőalapú tárolási eszköz, akkor tudja, hogy ezek a szolgáltatások általában minimalista, felhasználóbarát megközelítést alkalmaznak; Horgony, nem annyira.

A webes felületet olyan funkcionalitással töltik el, amely először zavarja a legtöbb felhasználót. Ha azonban áthúzza magát a tanulási görbén, az Anchor képességei lenyűgözőek.

Az első dolog, amit tudnunk kell, hogy az Anchor két különböző webportál nézetet nyújt: az egyiket „szervezet” -nek, a másikat „fájljaim” -nak hívják. Válthat ezek között a nézetek között a jobb felső sarokban található kis linkek segítségével.

A szervezet nézetben található egy irányítópult a fióktevékenység, a helykiosztás és más mutatók figyelésére.

Az irányítópulton bemutatott információk nemcsak a legtöbb EFSS eszközzel elérhetők, és hasznos azok számára, akiknek szigorú ellenőrzést kell fenntartaniuk üzleti tevékenységeik felett. Ezen felül a webeszköz más lapokat tartalmaz a felhasználók és csoportok, a csatlakoztatott gépek, a megosztás, a biztonsági másolatok, a tevékenységek és a jelentések futtatására.

A felhőtartalom eléréséhez menjen a „Saját fájlok” nézetre. Ez a nézet sokkal könnyebb az agyban. Böngészhet fájlokban és mappákban, valamint új tartalmat hozhat létre és tölthet fel.

Fülek vannak a megosztott tartalom ellenőrzéséhez, a vendégfiókok, a biztonsági másolatok, a fájljelentések és a tevékenységi napló megtekintéséhez is. A Anchor okostelefon-alkalmazások elérhetőek Android, iOS és Windows Phone rendszerekre. Ügyeljen rá, hogy a mobil áruházban keresse a „Szinkronizált eszköz” kifejezést, és ne a Horgonyzót.

A mobil képességek a következők:

 • Fájlok megtekintése, törlése, zárolása és áthelyezése
 • Tölts fel fájlokat az eszközéről
 • A Microsoft Office fájlok szerkesztése
 • Fájlok zárolása a szerkesztések megakadályozása érdekében
 • Tartalom megosztása
 • Töltse le fájlokat offline eléréshez

Az Android szinkronizált eszköze lehetővé teszi a fényképek automatikus mentését a „fényképezőgép feltöltése” mappába is, ami jó érzés, amelyet sok más EFSS eszköz figyelmen kívül hagy..

Az elsődleges mobil nézetet „fájlok” néven hívják fel, és lehetővé teszik a tartalom gyors elérését.

A menüből navigálhat a legutóbbi fájlok, offline fájlok és biztonsági másolatok nézeteiben is.

Miután megismerte a webes élményeket, az Anchor kellemes sokoldalúságot és funkciókat kínál. Vessen egy pillantást ezekre a szolgáltatásokra, amelyek az online együttműködés ösztönzésére épülnek a következő szegmensben.  

Felhasználói menedzsment

A nem ellenőrzött együttműködések kiszivároghatnak a kezéből, ezért fontos, hogy pontosan ellenőrizzük, ki fér hozzá a tartalomhoz és mit tehetnek. Anchor használata esetén a vezérlés nagy része a webes alkalmazás szervezeti nézetén fut.

Korábban röviden áttekintettük az irányítópultot, amely praktikus módja annak, hogy megnézhesse, mennyi helyet használt fel, hány felhasználója van, és kik a legfontosabb helyfelhasználók a fájlok és a felhasználók szempontjából egyaránt..

Új Anchor felhasználókat felvehet a fiókok fülről. Csak kattintson a kis „+” ikonra új fiók létrehozásához.

Ha fiókot hoz létre egy magánszemély számára, akkor fiókjának rendszergazdává teheti őket, és csoportokhoz és csapatmegosztásokhoz rendelheti őket, amelyek előfizetésen alapuló megosztott mappák (a későbbiekben részletesebben).

A csoportok lehetővé teszik a csapatmegosztási hozzáférés hozzárendelését és a felhasználói kezelés egyéb aspektusainak végrehajtását egyszerre több egyénen.

Van egy másik fiókkezelési oldal, amelyet elérhet úgynevezett „vendégnek”, amely lehetővé teszi a vendégfiókok beállítását. A vendég- és a szokásos fiókok közötti elsődleges különbség az, hogy a vendégek csak a tartalomhoz férhetnek hozzá.

Nem kapnak felhőalapú tárolóhelyet, és nem kaphatnak rendszergazdai jogokat, és nem oszthatók ki csoportokba. A szervezetek „gépek” fül egy olyan vonzó szolgáltatás, amely lehetővé teszi annak ellenőrzését, hogy mely eszközöket szinkronizálta a munkatársak az Anchorhoz.

A Tevékenység lap gyors áttekintést nyújt a legutóbbi tevékenységekről, hogy figyelemmel kísérhesse fiókja eseményeit. A szűrhető napló megmutatja a megtett műveletet és azt is, aki megtette.

A Jelentések lap egy másik hasznos eszköz a tevékenység figyelemmel kísérésére. Innentől kiválaszthatja a jelentési mutatókat és a dátumtartományokat, ütemezheti a jelentések visszatérő futtatását, és beírhatja az e-mail címeket a jelentés kézbesítéséhez..

A lehetséges jelentési mutatók között szerepel a tárolási áttekintés, az időbeli felhasználás, a legfontosabb tárhely-felhasználók, a gép állapota és tevékenységei.

Folder & Fájlmegosztás

A fájlok és mappák kezelése a fájlok nézet Fájlok lapján történik. Ezen a lapon az objektumok megoszthatók másokkal, ha jobb egérgombbal kattintanak rájuk, és kiválasztják a „megosztás” lehetőséget.

A Anchor-lal való megosztás esetén a rendelkezésre álló lehetőségek jóak, és meghaladják a legtöbb EFSS-t olyan dolgok elvégzésével, amelyeknek közönségesnek kell lenniük.

Hozzon létre egy biztonságos megosztást, amelyhez csak a munkaerő férhet hozzá, vagy létrehozhat nyilvános linket. A nyilvános linkek bárki korlátozás nélkül elérhetők, így alkalmasak a tartalmak széles körű megosztására a közösségi médián és hasonló csatornákon keresztül.

Hivatkozás létrehozásakor beállíthatja a link lejárati dátumát és korlátozhatja a letöltések számát. Hiányzik a link megosztása az, hogy nem állíthatja be a link jelszavát.

Általánosságban elmondható, hogy a biztonságos megosztás mellett dönt. A biztonságos megosztást e-mailben, felhasználónévvel vagy csoportnévvel küldjük el, és csak a címzettekként felsorolt ​​személyek férhetnek hozzá. Ha olyan e-mailt ír be, amely nincs hozzárendelve egy fiókhoz, automatikusan létrejön egy vendégfiók.  

A fájlok megosztása mindig csak olvasható. A felhasználóknak nem adhat hozzáférést szerkesztéshez. Ha azonban számlatulajdonos, akkor már megvan.

A mappák megosztása ugyanazokat a lehetőségeket kínálja, mint a fájlmegosztások, azzal a különbséggel, hogy dönthet úgy, hogy a meghívottak, beleértve a vendégfelhasználókat, engedélyeket módosítanak és törölnek.

A csapatok megosztása érdekes funkció, amelyet egyes felhasználók imádni fognak, mások soha nem fogják használni. Csak számlatulajdonosok számára (nem vendégfelhasználók) érhető el, megosztott mappa előfizetésként működnek.

A csapatmegosztásra feliratkozóknak készülékei automatikusan szinkronizálódnak, amikor valami megváltozik a csapatmegosztó mappában. A csapatmegosztó manuálisan beállíthatja, hogy mely felhasználói eszközök vannak szinkronizálva a csapatmegosztás lapon.

Váltás történik egy „napi megemésztés” használatára is, amely tájékoztatást nyújt a felhasználókról a közelmúltbeli eseményekről a csapat megosztásában. A „megosztott” lapon a csoportok megosztását, valamint a megosztott mappákat és fájlokat figyelheti.

A részvények ilyen széles körű áttekintése nagyon hasznos azoknak a kkv-knak, amelyek sok tartalmat osztanak meg. Nagyon könnyű elveszíteni az elosztott anyag nyomon követését, ami viszont veszélyeztetheti a szellemi tulajdonát.

Sajnálatos, hogy több felhőalapú tárolási szolgáltatás nem ugyanezt teszi.

Szinkronizál

A szinkronizálás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az egyik eszközről a másikra ugorjanak és ugyanazon a fájlon dolgozzanak anélkül, hogy zavarniuk kellene a hüvelykujj-meghajtókkal vagy az e-mail fájlokkal. Ugyanez a képesség lehetővé teszi az együttműködők számára, hogy a tartalom változásait szinte valós időben megismerjék.

Az eFolder Anchor a Dropbox által tökéletesített modellt klónozza. Ez, ahogy korábban már említettük, a fájlrendszerbe beágyazott szinkronizálási mappát használja.

A mappába hozzáadott minden tartalmat elküldik a felhőnek, majd más eszközök (a saját és más felhasználók) telepítve vannak a Synced Tool klienssel.

A tartalom szinkronizált mappába való áthelyezésén kívül a jobb egérgombbal kattinthat a fájlrendszer bármelyik mappájára, és kiválaszthatja a „Biztonsági másolat” lehetőséget, hogy elküldje azt a felhőhöz. A továbbiakban az abban a mappában végrehajtott tartalomváltozások megjelennek a webes felület „biztonsági másolata” fülén.

Ne tévessze fel azt, ha úgy gondolja, hogy ez tartalék csere olyan szolgáltatásokra, mint az IDrive, CrashPlan vagy CloudBerry. A horgony biztonsági mentései szinte valós időben történnek. Nem ütemezheti a szokásos biztonsági mentéseket, nem állíthat be különféle biztonsági másolatot, és nem végezhet sok más dolgot, amelyekre egy jó üzleti biztonsági mentési megoldás képes.

Az Anchor támogatja a szelektív szinkronizálást is, amely lehetővé teszi annak ellenőrzését, hogy a szinkronizálási mappában mely almappákat tárolja a merevlemezen, és melyeket csak a felhőben. Ez a szolgáltatás kiválóan értékes helyet takaríthat meg a számítógépen, és könnyen kezelhető a Anchor tálcán keresztül.

Ahol az Anchor hiányzik, ott a legtöbb EFSS megoldás hiányzik: nem kínál blokk szintű fájl szinkronizálást. A blokk szintű szinkronizálás azt jelenti, hogy csak a megváltozott fájlok részei lesznek szinkronizálva, ami sokkal gyorsabb szinkronizálási időket jelent az Ön számára. A Dropbox, amely mindig is a szinkronizálási trendkészítő, egyike azon kevés gyártóknak, amelyek blokk-szintű transzfereket valósítanak meg a szinkronizáló algoritmusaiba. Egnyte egy másik.

Termelékenységi eszközök

Az együttműködés támogatása érdekében számos EFSS eszköz integrálva van a natív termelékenységi eszközökkel, vagy lehetővé teszi, hogy harmadik féltől származó eszközökbe integrálódjon. Az eFolder Anchornak nincs saját eszköze, még egy jegyzetkészítő alkalmazás sem.

Előzetesen integrálva van a Microsoft Office-ba.

Még jobb, ha a legtöbb EFSS eszköz, amely integrálódik az Office alkalmazáshoz, megköveteli, hogy vásároljon Office 365 irodát, és hajtson végre minden fájlszerkesztést az asztalon. Ehelyett az Anchor integrálódik az Office Online-hoz, amely egyaránt ingyenes, és lehetővé teszi a tartalom létrehozását és szerkesztését közvetlenül az Anchor webes platformon..

Az Office Online eszközök azonban a Word, az Excel és a PowerPoint programokra korlátozódnak. A nem hivatalos dokumentumokat letöltés céljából le kell tölteni. A Dropboxtól, a Boxtól, a OneDrive-től és számos más legfontosabb EFSS-megoldástól eltérően a harmadik fél által végzett munka termelékenység-integrációi nem érhetők el..

Ez a hiányosság, valamint az a tény, hogy közvetítőn keresztül kell szolgáltatást vásárolnia, a legnagyobb ok arra, hogy más megoldásokat fontolóra vegyenek.

Biztonság

Az olyan szigorú védintézkedések, mint a fájl titkosítása és a két tényezővel történő hitelesítés elengedhetetlenek annak biztosításához, hogy a felhőben tárolt tartalma ne kerüljön veszélybe. A horgony, mint a legtöbb EFSS eszköz manapság, megkapja az alapokat.

Tartalma titkosítva van a készüléken, mielőtt eljuttatnák a felhőbe az AES segítségével, amelyet a Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet (NIST) ajánlott..

Az átmeneti adatokat a TLS átviteli protokoll segítségével tovább védik. Ez megakadályozza, hogy a hackerek meghallgassák az adatátvitelt az úgynevezett MITM-hackeken keresztül..

Amint az adatok megérkeznek a Anchor adatközpontba, azok visszafejtésre kerülnek. A fájltartalmat ezután újra titkosítják ugyanolyan AES szinttel. A nyugalmi titkosítás, amint ezt nevezik, adattartás eltulajdonítása miatt tartalomlopást okoz.

Az adatközpontok megszilárdultak, azaz úgy vannak kialakítva, hogy ellenálljanak a természeti katasztrófáknak, valamint a fizikai és virtuális támadásoknak, tovább védve az Ön fájljait.

Noha az Anchor a fájlok biztonságának tekintetében a legtöbb dolgot megteszi, a felhőbiztonságnak van egy kritikus aspektusa, amely nem tartozik teljes mértékben a kezébe: gyenge jelszavak. A titkosítási kulcsokkal ellentétben a gyenge jelszavak könnyen feltörhetők. Vagy ha különösen gondatlan alkalmazottai vannak, helytelenül helyezze el a post-it jegyzeteket.

A gyenge jelszavak elkerülése érdekében számos EFSS eszköz lehetővé teszi a kötelező jelszókövetelmények beállítását az erőteljes erőteljes felhasználások létrehozására. Az Anchor még nem csatlakozott ehhez a mozgalomhoz, de a szolgáltatás lehetővé teszi kétfaktoros hitelesítés megkövetelését, ami még jobb.

A kéttényezős hitelesítés azt jelenti, hogy amikor a felhasználók ismeretlen gépektől jelentkeznek be a fiókba, akkor be kell írniuk egy speciális biztonsági kódot, amelyet szövegesen küldnek el a mobil eszközükre. Ilyen módon, ha valaki feltöri vagy ellopja a jelszavakat, akkor továbbra sem lesz képes bejelentkezni.

Lopott eszköz esetén az Anchor lehetővé teszi az eszköz szinkronizálását az adminisztrációs konzolról távolról. Ezzel töröl minden szinkronizált tartalmat az eszközről.

Egy másik biztonsági hiányosság nem az SSO (egyszeri bejelentkezés) integráció. Az SSO-eszközök lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy több üzleti alkalmazásba bejelentkezzenek ugyanazon hitelesítő adatokkal, ugyanakkor az adminisztrátoroknak jobban felügyeljék ezeket a hitelesítő adatokat..  

Támogatás

Az eFolder online támogatási webhelyén önsegítség és közvetlen támogatás érhető el az Anchor számára.

A közvetlen támogatási lehetőségek között szerepel telefonos támogatás munkaidőben és jegykezelő rendszer, amely 24 órán keresztül elérhető. Jegy bejelentésekor azonban csak a kritikusként felsorolt ​​kérdésekre válaszolnak a nap 24 órájában. Minden másnak munkaidőben kell válaszolni. Az élő csevegés nem lehetséges.

Az e-mailek válaszideje a probléma súlyosságától függ:

 • Kritikus: 60 perc alatt
 • Magas: négy munkaidő alatt
 • Közepes: egy munkanapon belül
 • Alacsony: két munkanapon belül

Néhány teszt e-mailt küldtünk az Anchor-nak, hogy teszteljék a válaszidőt, az egyiket „közepes” sürgősséggel, a másik pedig „magas” sürgősséggel. Mindkettő válaszokat kapott a kiküldött időn belül.

A DIY hibaelhárításához és az általános termékismertetéshez a támogatási portálon keresztül érheti el az eFolder Tudásbázist. A rendelkezésre álló súgókategóriák a következők: „Az első lépések a horgony használatához”, „A horgony konfigurálása” és „Anchor mobilalkalmazások”. Vannak részek a hibaelhárításhoz és a szervizel kapcsolatos tanácsokhoz is.

Az eFolder élő webináriumokat is rendez, ha inkább nézni szeretne tanulni. Feliratkozhat egy közelgő műsorra, vagy megtekintheti az archivált műsorokat.

Az Anchoron keresztüli támogatás mellett számos MSP is támogatást nyújt. Gyakran kap alapszintű támogatási ajánlatot a kibővített támogatás lehetőségével, ha vállalkozása megköveteli.

Az ítélet

Valószínűleg nem teljesen helyes az eFolder Anchor hibája az MSP-k használata miatt. Néhány kis- és középvállalkozás-felhasználó, különösen azok, akik nem informatikai hozzáértés vagy kritikus termelési környezetet működtetnek, inkább ezt a megközelítést részesítik előnyben.

Mégis, bár a szolgáltatás minden bizonnyal összetettebb, mint a Dropbox és hasonló eszközök, nem olyan nehéz használni, hogy sok SMB tulajdonos valószínűleg nem inkább kivágná a közvetítőt.

Az MSP-n túlmenően az Anchor legnagyobb problémája az Office Online-n kívüli harmadik féltől származó termelékenységi alkalmazások hiánya. Ha ezek a problémák önre vonatkoznak, akkor feltétlenül meg akarja vizsgálni más lehetőségeket.

Ha nem, akkor az Anchor kínál néhány jó funkciót. Különösen lenyűgözött a jelentéskészítési és megosztási képessége. Azt is szeretjük, hogy az Anchor lehetővé teszi vendég felhasználói fiókok felvételét, szelektív szinkronizálást kínál, és felhasználható a fájlrendszer mappák biztonsági mentésére..

Mint mindig, azt javasoljuk, hogy vásárlás előtt adja meg a próbaverziót. És természetesen szeretnénk hallani az eFolder Anchorról szóló gondolatait az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map