Država u oblaku ožujka i travnja, 2020

Dobrodošli u najnovije stanje u oblaku, mjesečni stupac s Cloudwards-a, gdje smo pogledali sve novosti u industriji koje smo uspjeli isfurati. Prvi put u dvije godine dok radimo ovaj stupac, radimo dva mjeseca u jednom. S ovom smiješnom bugom koja radi runde, našli smo se malo zaokupljeni tijekom posljednjih nekoliko tjedana.


To znači da u ovom izdanju imamo dvostruke shenanigane, uključujući priče o korisničkoj podršci run amuck, vladine provale u usluge e-pošte i korporativno rivalstvo s oblačnim igrama.

Prije nego što stignemo do bilo čega od ovoga, željeli bismo uzvikivati ​​sve ljude koji su u posljednje vrijeme s nama u kontaktu. Tri od četiri priče prikazane u ovom izdanju ne bi bile moguće da ih nismo napustili, pa hvala. Između ove kolumne i veljače napravili smo priličnu muku, tako da uz vašu stalnu podršku možemo to nastaviti.

GeForcing Issue

Geforce-sada-logo

Počet ćemo s nečim malo više mainstreamom, uglavnom zato što tako izravno utječe na nedavno pokrenutu kategoriju igara u oblaku. Za neupućene, to su usluge koje vam omogućuju daljinsko igranje igara, što znači da danas možete igrati najprivlačnije igre na tržištu od bilo gdje, koristeći bilo koji uređaj. Kul je kao pakao, a mogao bi biti i pravi (pripremite se za trzanje) mjenjač igre.

Naravno, izgledi za bilo kakvu revoluciju će donijeti ljude koji žele od nje zaraditi, a igranje u oblaku se ne razlikuje. S njom su do sada već uključena sva velika imena, od Googlea do Microsofta do Sonyja. Također je velika Nvidia, proizvođač grafičkih kartica, sa svojom uslugom GeForce Now, koja je bila jedna od prvih usluga igre u oblaku koja je najavljena.

Međutim, ona je ujedno i prva koja je naišla na probleme. Glavna suština svađe je izdavanje licenci, što se čini najvećom zaprekom za sve vrste novih tehnologija, o čemu govorimo u našim brojnim postovima o strujnim ratovima. U slučaju GeForce Now-a, čini se da je Nvidia igara postavila na svojoj platformi bez toliko dopuštenog dopuštaja od svojih programera..

Komplicirano je to što se ponekad igre nude kroz još jednu platformu, poput Steam-a, što još više otežava programerima da shvate gdje su njihove igre, kako se igraju i od koga. U znak odmazde, Bethesda i Activision, kao i nekoliko drugih izdavača i indijanaca zabranili su igranje igara putem oblaka Nvidije.

Iako mi manje ili više razumijemo odakle dolaze ti prigovori, to nas pomalo podsjeća na glazbenu industriju koja se još uvijek bori s gubitničkom bitkom zbog streaminga. Tehnologija je učinila raspodjelu stvari poput softvera, glazbe i filmova eteričnim i difuznim. Čini se da to svi shvaćaju, osim tvrtki koje stoje iza ovih proizvoda.

To je rečeno, za sada se čini da će se svijet igre u oblaku oblikovati slično kao konzola ili streaming svjetovi, s različitim uslugama koje posjeduju licence različitih studija, a neke prelaze i preko njih. Šteta, stvarno, pogotovo jer će prisiliti potrošače da donesu neke odluke ili dodaju dodatne dodatke.

Sjedi i uzmi Tutanotu

Govoreći o naletu na blokove, Tutanota – sigurna usluga e-pošte i jedna od najboljih oko toga – naišla je na neke probleme. Nisu čudne poteškoće s obzirom na posao u kojem se nalazi, ali u veljači je u Rusiji blokiran potpuno kao i za AT&T pretplatnika u SAD-u.

Sada ruska odluka ne bi trebala nikoga iznenaditi, stvarno jer je to jedno od onih mjesta gdje se često nađu ljudi s mišljenjima drugačijim od utvrđene norme … pa, idemo sa “kočnicama”, zar ne? Samo su zemlje poput Sjeverne Koreje i Kine lošije i, to je nešto.

Nema iznenađenja da će paranoični režim poput Rusije blokirati uslugu koja omogućava sigurnu komunikaciju. Zašto, međutim, AT&T, davatelj telekomunikacija, bi li to učinio, ostaje misterija. Izvršni direktor Tutanote Matthias Pfau rekao je da je stupio u kontakt s AT-om&T, problem još nije riješen, pa ako koristite tu mrežu, ne možete provjeriti svoju Tutanota poštu.

No što je još važnije, ovo djeluje kao signal zašto je neutralnost mreže toliko bitna. Da su države zadržale zaštitu, AT&Ne bih to mogao povući. Međutim, s uklanjanjem istih, davatelji telekomunikacija mogu raditi sve što žele. Možda AT&Imate li rivalsku uslugu e-pošte koju promovira? Bilo kako bilo, to je udarac slobodi interneta bez zaključka.

Pogon koji je gromoglasan

ThunderDrive-logo

Od većih izdanja prelazimo na neke manje. Zadnji dva mjeseca dobili smo frku od čitatelja, pa pogledajmo dvije posebno zanimljive priče. Počet ćemo s nečim iz svijeta pohrane oblaka.

ThunderDrive je relativna novost među našim pregledima pohrane u oblaku. Kad smo ga prvi put pregledali, prije otprilike šest mjeseci, pokazao je pristojan dio obećanja, premda je bilo nekoliko grubih rubova. Međutim, za to je bilo dovoljno što smo u našoj recenziji dali ocjenu dostojnu.

Međutim, ova je u redu ocjena bila dovoljna da mnogi čitatelji isprobaju ThunderDrive, ne čudi u industriji koja se uvijek razvija i u kojoj mnogi digitalni alati traže najbolju moguću ponudu. 

No, kako su mjeseci prolazili, negativni komentari su se počeli brzo prikupljati ispod recenzije. Oni su se kretali od uobičajenih pritužbi “ne od onog što sam očekivao”, što nije uobičajeno za novu uslugu, do iskrenih optužbi za prijevaru od strane tvrtke. 

“Prevara” je teška riječ koju ne treba bacati prejako, ali čini se da postoji opravdanje za to. Manje je poanta da ThunderDrive pokreće skriptu zvanu BeDrive kako bi napajao svoju uslugu dok Amazon koristi svoj prostor za pohranu, s kojim zapravo nitko nema problema, ali tada odustaje od njezinog korištenja usprkos dokazima o suprotnom. To nije najveći posao, ali to postaje kada ga odbijete priznati.

Međutim, ono što je pod bilo kojim okolnostima najvažnije pitanje nije poštivanje jamstva povrata novca. Prema našem mišljenju, ovaj ogroman no-no diskvalificira bilo koju uslugu, a ThunderDrive je jedan od najgorih prijestupnika na koje smo naišli otkad smo započeli s radom.

U jednom primjeru, naš čitatelj Alex poslao je zahtjev za povratom i optužen je da je “mentalno oštećen” od strane pomoćnog osoblja tijekom sljedeće razmjene (kao i razmještanja uobičajene obrane “nismo mi”). 

Nemamo riječi. Ozbiljno, nijedan. To radimo već nekoliko godina i niko od nas nije mogao izgovoriti više od mrmljanja uzvika kad vidi donju sliku.

Dakle, osim ako se ne riješite i zlostavljate vaša stvar, mi vam preporučujemo da se držite podalje od ThunderDrive-a. Priredili smo sve ocjene u našem pregledu dok ne uspijemo ispravno preraditi cijelu stvar, ali sumnjamo da će iz toga izaći bilo što bolje od stijena. Kao što možete očekivati, od ThunderDrive-a nismo dobili nikakvu reakciju ni o jednom od ovih pitanja.

Živjeti u BoxPN-u

BoxPN-logo

Na žalost, ThunderDrive fiasko nije jedino korisničko iskustvo u ovom stupcu. Nedavno nas je kontaktirao John, dugogodišnji kupac VPN usluge BoxPN, koji je imao uznemirujuću priču. 

Nedavno se preselio, ali zbog izbijanja koronavirusa nije mogao priključiti redoviti internet i odlučio je umjesto toga povezati 5G. No BoxPN se nije mogao povezati, što je značilo da je John trebao riješiti neke probleme. Međutim, prijavom na svoju nadzornu ploču BoxPN, brzo je shvatio da je prijavljen na tuđi račun.

Sada vam ne treba biti haker 1337 da biste shvatili da je ovo stvarno loše. Činjenica da se to dogodilo pomoću VPN-a – usluge koja je izričito usmjerena na zaštitu – samo je gorka ironična trešnja na vrhu prilično gadnog kolača.

John je, međutim, dobar građanin, pa je umjesto da rigajući podatke o kreditnoj kartici ove nepoznate osobe ili preuzimate ogromne količine materijala zaštićenih autorskim pravima putem svog računa – što je sve lako mogao učiniti – obavijestio je BoxPN podršku. Međutim, u dokumentima koje je vidio Cloudwards ništa od toga nisu uzeli osobito ozbiljno.

Ne samo što su pooh-pooh postavili sigurnosni problem (doista, nema druge riječi za to), oni su također uspjeli snositi krivicu za Johna koji nije učinio ništa osim prijavljivanja na svoj račun. Nakon kratke razmjene odlučio je da BoxPN više neće biti usluga za njega, nakon čega je otkrio da zapravo ne može zatvoriti račun, otkazati samo plaćanje i pustiti ga da prođe.

Čudna priča, sveukupno, i zahvaljujemo Ivanu što ju je podijelio s nama, posebno jer to znači da u potpunosti povlačimo našu kratku preporuku za BoxPN i preporučujemo vam da ovaj članak provjerite o najboljim VPN uslugama.. 

Završne misli

S tom pričom o potrošačkim jadima ostavit ćemo vas za mjesec dana, u nadi da ćete od svog sjedala u karanteni postati malo mudriji – kao i nekoliko nasmijanja. Travanj postaje zanimljiv mjesec jer industrije koje pokrivamo zapravo bilježe porast usprkos neuspjelom gospodarstvu i veselimo se dijeljenju bilo kakvih skandala koji izađu..

Nadamo se da ćete svi ostati sigurni u ovim nemirnim vremenima i da ćete neprestano dijeliti bilo kakve neobične priče koje izlaze iz svijeta tehnologije. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map