Država oblaka, ožujak 2019. godine

Pozdrav i dobrodošli u potpuno novu državu Cloud-a, mjesečnu kolonu Cloudwards.net, u kojoj ćemo vas upoznati s vijestima o tehnologiji u posljednjih 28 dana. Ovo izdanje uključuje pogled na korporativne spletke, oštre kršenja privatnosti, kao i Cloudwards.net koji je pokrenuo malo zavjere zbog svog usamljenog..


Prije nego što stignemo do toga, željeli bismo nastaviti temu koju smo započeli u našem veljačarskom izdanju, naime o Reutersovoj istrazi Project Raven-a, UAE-ovog projekta koji je djelomično zaposlen od strane bivših zaposlenika američke Nacionalne sigurnosne agencije..

U službenom odgovoru, diplomat Emirati negirao je špijuniranje Amerikanaca, tako da nema čega da se brine. Ako, naravno, ne vjerujete službenici iz duboko korumpiranog režima (pročitajte naš najbolji VPN za komad o UAE za više o tome) ili, znate, niste Amerikanac. Smatramo da posljednje nije rečeno o Project Raven-u te ćemo vas stalno objavljivati.

Krenimo s tim, krenimo. Najprije, sažetak istrage Cloudwards.net provedene u veljači.

Veze koje vezuju

Kupljeni VPN i BestVPN.com

Dugo smo čuli glasine o vezama između BestVPN.com i Buferiranog VPN-a, web stranice za pregled VPN-a i VPN pružatelja usluga. Nikad nismo dobili dokaz, pa smo odlučili malo iskopati i brzo pronašli poslovični pištolj za pušenje: dokumente koji su pokazali BestVPN.com i Buferirani VPN bili su u vlasništvu iste osobe.

Takav odnos doveo je do recenzije BestVPN.com za ocjenu puferiranog VPN-a mnogo više nego što biste očekivali, a potrošače dovode u zabludu da kupuju uslugu koja curi osobne podatke poput sita. Pojedinosti o tome potražite u našoj kupčanoj VPN recenziji.

Nepotrebno je reći da nismo dobili odgovor niti jedne od uključenih strana, što se nadamo da je znak da publikacija preispituje svoju strategiju pregleda. Obavještavat ćemo vas o svim događanjima.

Nijedan neće proći

upravitelj lozinki

Industrije koje pokrivamo na Cloudwards.net kreću se polako, pri čemu su VPN-ovi izuzetak zahvaljujući ratovima s VPN-om, koje smo detaljno opisali u našoj januarskoj državi Cloud. Rečeno je, bilo je i dva zanimljiva razvoja na ostalim poljima koja su malo ušla u radar u veljači.

Najstrašnije je to što je neovisni istraživač sigurnosti otkrio da neki od najboljih upravitelja lozinki pohranjuju matične lozinke korisnika na takav način da u određenim okolnostima mogu biti laka meta hakera, zanemarujući sigurnost koju softver pruža.

Predmetni upravitelji lozinki – 1Password, Dashlane, KeePass i LastPass – brzo su se povukli, rekavši da su zaključci “vrlo teoretski” ili utjecali na neznatan broj korisnika, pa čak i samo u vrlo specifičnim scenarijima.

Iako vidimo njihovu stranu priče, nadamo se da će se rješenje popraviti prije nego kasnije jer cyber-kriminalci postaju samo sve varljiviji. Ako opet, novi Android ima naznaku, možda nam neće trebati lozinke u skoroj budućnosti.

Karbonit ukrućuje Webroot

Drugi dio vijesti u industriji je da jedna od naših najboljih sigurnosnih sigurnosnih kopija usluge, Carbonite, kupuje Webroot, tvrtku za cyber-sigurnost koja nudi antivirusne i VPN usluge, kao i obuku i procjene prijetnji (pročitajte naš pregled Webroot SecureAnywhere da biste vidjeli što mislimo od toga).

Prema priopćenju za tisak, Carbonite plaća Webroot samo sjeverno od 600 milijuna USD – što je velika svota u ovoj industriji – s ciljem da “postane vodeća tvrtka za zaštitu podataka.” To je plemenit cilj, ali nadamo se da to neće dodatno izbrisati sigurnosne funkcije Carbonite-a, koje, ako pročitate našu recenziju Carbonita i komentare ispod nje, nestanu.

Povezane ćemo recenzije ažurirati čim prođe dogovor, a očekuje se da će se dogoditi i tijekom ovog tromjesečja. Pogledajte ovaj prostor.

Zabava uz Fines

google fino

Redovni čitatelji znat će da na Cloudwards.netu nismo obožavatelji shenanigana Big Tech koji vuku podatke ljudi. Iako razumijemo da kompanije trebaju zarađivati, laganje potrošačima i zlouporaba povjerenja nije pravi način da se to postigne, a čini se da većina vlada nešto radi oko toga, barem istočno od Atlantika.

Na primjer, otkad je u svibnju 2018. godine stupila na snagu Opća uredba o zaštiti podataka EU-a, gotovo 60.000 prekršaja prijavljeno je nadležnim tijelima, a izrečene su 91 novčane kazne, zbog čega je jedna tvrtka mogla početi nuditi osiguranje GDPR-a. Najveća od tih iznosa otišla je Googleu koji za Francusku mora preko 50 milijuna eura.

Zapravo, Google je u posljednje vrijeme pogođen s toliko kazne, u EU plaća više novčanih kazni nego poreza. Iako ćemo ostaviti otvorenima za raspravu da li to znači da treba platiti više porezniku i popustiti zbog prekrivanja podataka, to je i dalje zastrašujuća činjenica. Nije ni čudo što se Google udružuje s desnim krilom kako bi spriječio donošenje sličnog zakonodavstva u SAD-u.

Slap na Facebooku

Naš drugi višegodišnji štekavac, Facebook, također je meta u Europi, s tim da je Njemačka udarila pile na najgore od prikupljanja podataka o društvenim medijima i izvještaj vlade u Velikoj Britaniji, a njegove rukovoditelje nazvao je “digitalnim gangsterima”, opis tako prikladno da bismo željeli da imamo smisli to.

Međutim, Zuck je daleko bolji preko oceana jer je u mogućnosti pregovarati o novčanim kaznama koje je izvukao od travnja. Iako će vjerojatno i dalje biti u milijardama dolara, bit će niži nego što bi trebao biti, što postavlja pitanje koliki utjecaj imaju korporacije u Zemlji slobodnih ™.

Naopako, osramoćeni izvršni direktor Equifaxa Mark Begor našao se na završetku verbalnog prebijanja u Kongresu, tako da je u Americi ostalo barem malo pravde.

Privatnost nije genetska

Veće dobro
© Pinterest

Govoreći o pravdi, očito je genealoška tvrtka FamilyTreeDNA bavila u vlastitom obliku budnosti. Tvrtka koja vam je poslala uzorak vašeg DNK-a da vidi odgovara li onima drugih koji su učinili isto, svoju je bazu podataka podijelila s FBI-om. Njegov izvršni direktor, Bennett Greenspan, čak i sebe smatra borcem za zločine.

To znači da ako podijelite srodstvo s traženim pljačkašem banke, pojavit ćete se na Fedarskom radaru, nikad dobra stvar. To je smiješno prekoračenje granica od FamilyTreeDNA i podsjeća nas na neopravdano oduševljenje radom s policijom koje su izložile dvije VPN službe. O njima pročitajte u našoj recenziji PureVPN i HideMyAss.

Umjesto toga, srebrna obloga je u tome što je zasvijetlila malo reguliranu američku industriju koja izmiče s puno dijeljenja podataka. Na primjer, nekoliko je tvrtki podijelilo podatke s farmaceutskim kompanijama, a Ancestry.com je otišao toliko daleko da je surađivao s Calico-om, abecednim društvom..

Iako se sve uključene tvrtke mogu braniti vičući o “većem dobru”, ovdje postoji klizav nagib koji bi mogao voditi onome što se događa u Kini, gdje vlasti prate ljude koji koriste svoj DNK. To nije budućnost kakvu želimo, a ljudima preporučujemo da se drže podalje od kompanija za testiranje DNK.

Kraće priče

Rusija

Kao što smo izvijestili u studenom našem izdanju, očekuje se da će se ruski hakeri pobrkati s predstojećim izborima za EU u lipnju, slično kao što su to činili u američkim srednjim mjesecima prošle i predsjedničkim anketama 2016. Čini se da se ta predviđanja ostvaruju, kao što Microsoft smatra izvijestili o cyber napadima na institucije EU. Hladni rat se, čini se, vraća kao cyber-rat.

Appleova služba za vijesti, nazvana “Netflix za vijesti”, našla se na udaru izdavača sadržaja koji će se predstaviti. Ovdje na Cloudwards.net, ne možemo ih kriviti. Očito, Cupertino zahtijeva pola prihoda, što je visoki porez za industriju koja je marža tanka kao voda.

Zahvaljujući Valveu, možemo prelaziti prepreke onome što mi smatramo ljudskim mogućim. Studije SteamVR-a, njegovog sustava virtualne stvarnosti, pokazuju da igrači pomiču svoje tijelo na načine koji su gotovo jednako malo vjerojatni kao pokreti kontorionista, posebno s zglobovima, radeći obrte za koje nitko ne misli da su mogući, i to u velikom opsegu.

Završit ćemo ovaj tjedan s odličnim vijestima za ljude koji ne vole pisce, novinare ili srodne profesije. Izgleda da je umjetna inteligencija postavljena i na naš posao. AI koji je razvio OpenAI pokazuje obećanje dok se bori putem pisanja proze, a sa brojnim ponavljanjima izgleda poput cinca da postane Donaldov novi pisac govora.

Završne misli

Na toj bilješci ponudit ćemo vam drag adieu i vratiti se u mračnu rupu gdje radimo na državi oblak. Nadamo se da ste uživali u ovom i da vam je to pomoglo da shvatite svijet tehnologije.

Jesmo li propustili neke velike priče iz veljače? Imate li razmišljanja o onima koje smo uključili? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map