BestVPN.com i puferirani VPN: utakmica napravljena na nebu

Puno je načina zaraditi novac. Na primjer, možete pokrenuti web stranicu za pregled koja svoj novac zarađuje od partnerskih veza poput nas. Alternativno, možete pokrenuti virtualnu uslugu privatne mreže koja naplaćuje novac pretplatnicima da je koriste poput, recimo, ExpressVPN-a. Mogli biste, naravno, istovremeno raditi i jedno i drugo. U tom slučaju ste poput Pete Zaborszky.


Zaborszky je vlasnik BestVPN.com, web stranice posvećene pregledu VPN pružatelja usluga. Takođe je vlasnik Buferiranog VPN-a, davatelja VPN-a. Nećete pronaći nijednu tvrtku koja oglašava taj odnos, ali nakon što od čitatelja dobijemo savjet, obukli smo gumene gumice i pogodili digitalne cigle..

Ono što smo otkrili je masivna prijevara u kojoj BestVPN.com potiče svoje čitatelje da se pretplate na VPN koji bezbrižno rukuje njihovim podacima dok ih pušta preko nosa za privilegiju. Za dokaz ćemo poslati divnu oduševljenu recenziju Buferiranog VPN-a od strane BestVPN.com. Prije nego što dođemo do toga, željeli bismo razviti korporativnu pređu.

BestVPN.com: Tvrtka

BestVPN.com je web mjesto koje postoji već neko vrijeme i smatra se pristojnim recenzijama. Njegov vlasnik i predsjednik je Zaborszky, sa sjedištem u Budimpešti, Mađarska, a njegov direktor je Scott Byrom, prema stranici “o nama” na web mjestu.

BestVPN Management

Matična tvrtka BestVPN.com je 4Choice Ltd. sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koji ima nekoliko web lokacija za pregled kao što je to. Prema njegovim LinkedIn-u, kao i javno dostupnim zapisima, Zaborszky je vlasnik, dok su Byrom i Paul Martin McCormick kao direktori ove tvrtke. McCormickovo ime, međutim, nije na nijednoj web lokaciji 4Choice-a.

Za sada ništa nije na mjestu, ali kada smo dobili vijest da je Zaborszky također vlasnik Buferiranog VPN-a, osrednjeg pružatelja usluga za koji BestVPN.com dosljedno daje visoke rezultate u svojim pregledima i pregledima, postali smo znatiželjni i učinili malo kopanje.

Naš izvor nas je uvjeravao da postoji veza, ali nije mogao ponuditi dokaze. Pogled na LinkedIn stranice Zaborszkyja i Byroma pokazuje da se ni na koji način ne spominje Buferirani VPN, ali je najbolji način da to osigurate također pogledajte tu tvrtku.

Kupljeni VPN: Tvrtka

Prema njegovoj web stranici, Buferirani VPN dvije su tvrtke: Buffered Kft., Tvrtka registrirana u Budimpešti, Mađarska, i Buffered Limited, registrirana u Gibraltaru. Kft. zalaže se za Korlátolt Felelõsségû Társaság i znači da je društvo sa ograničenom odgovornošću, baš kao što biste ga našli bilo gdje u svijetu.

BestVPN i kupci

Koliko znamo, Bufter Kft. barata s novcem koji dolazi – kada se prijavite na Buffered VPN, to je tvrtka koja se pojavljuje na fakturi – dok Gibraltar kompanija služi kao neka vrsta korporativnog holdinga. Nijedan od dokumenata koje smo pronašli nije razjasnio vezu, iako je na mobilnoj aplikaciji Bucked VPN tvrtka iz Gibraltara opisana kao vlasnik.

Od skromnih početaka

Buferirani VPN pokrenuo je 2013. godine Jordan Fried, američki avanturist koji želi napraviti nešto od sebe. Prema ovom članku, udario je na ideju o pokretanju VPN-a s neimenovanim programerom, i oni su to uspjeli. Fried je tvrtku ili barem njezin udio prodao 2017. nepoznatom kupcu za kojeg sad sumnjamo da je Zaborszky.

Vjerujemo da će neimenovani programer biti Gergely Kálmán, ili će barem njegov profil LinkedIn to sugerirati. Kálmán je postao izvršni direktor tvrtke Buffered Kft. nakon što je Fried otišao, ostao je do lipnja 2018. i sada je slobodan. Novi izvršni direktor je Andor Nagl, koji se u tri godine uzdignuo iz redova usluga za korisnike na najviše mjesto, što je prilično velik podvig.

U skladu s tim, Nagl ne posjeduje kupljeni Kft. Njegovo se ime ne prikazuje u zapisima koje smo pronašli, a koji su javno dostupni na mreži. Po njima je izvršni službenik Buffered Kft. je jedan Szentes Vidor Ferenc, koji se pojavljuje kao vlasnik nekoliko tehnoloških i financijskih tvrtki, ali nigdje na web lokaciji Buffered VPN. Imajte na umu da smo Google prevoditelj koristili za mađarsku papirologiju.

BestVPN i kupci

Nismo sigurni koja je točno Szentesova uloga u kompaniji, jer on nije odgovorio na naše poruke, niti je poslao VPN ili Kálmán.

Gibraltarska veza

Drugi dio Buferira, tvrtka registrirana u Gibraltaru, jasniji je. Iako registracija tvrtke nije lako dostupna kao registracija Buffera Kft. – uzimajući evidenciju Buffered Ltd. uključeno je nekoliko e-poruka, telefonski poziv i korištenje kreditne kartice tvrtke za plaćanje naknade u iznosu od 20 USD – u dokumentu nije bilo riječi o tome tko je vlasnik tvrtke.

BestVPN i kupci

Dioničari na popisu su 4Choice Ltd., s 1.400 dionica, Kálmán sa 400 dionica i Zaborszky sa 200 dionica, za ukupno 2.000 dionica. Zaborszky i upravna tvrtka navedeni su kao direktori, što dokazuje da su sudbine 4Choice-a i Buffered, a kao rezultat BestVPN.com i Buffered VPN, isprepletene..

Trošak za potrošače

Ta isprepletenost je za potrošače loša vijest. Zbog toga smo morali pronaći nejasan komad papira da bismo otkrili tko su pravi vlasnici zaštićenog VPN-a, a ne da ga čitamo na LinkedIn-u ili na web stranici bilo koje tvrtke.

Dokaz ovog posebnog pudinga može se vidjeti u recenziji BestVPN.com za Buferirani VPN – povezan putem Wayback Machine-a radi nasljedstva – koja žmiri o svojoj politici privatnosti i koliko je jednostavna za upotrebu, a zatim daje ocjenu 9,5 od 10, što ga čini jednim od najboljih pružatelja bodovanja na web mjestu.

BestVPN i kupci

Za razliku od toga, s našim mlakim VPN pregledom i možete vidjeti problem. Kao prvo, naši testovi brzine stavljaju VPN na kupce nigdje u blizini najbržih VPN pružatelja usluga, no BestVPN.com svojim „znanstvenim testom brzine“ zaključuje da VPN redovito nadmašuje konkurenciju, tvrdnju u koju teško vjerujemo..

Drugi veliki problem su politike prikupljanja podataka i dnevnika dnevnika VPN-a. Bili smo šokirani količinom osobnih podataka o navodno sigurnom VPN-u koji se čuo nad svojim korisnicima, ali BestVPN.com to ne spominje, usprkos podacima koji su dostupni s glavne nadzorne ploče.

Ta dva glavna problema, kao i mnoštvo manjih (uključujući visoke troškove pretplate), navode nas da vjerujemo da uprava BestVPN.com, a vjerojatno i sam Zaborszky, manipuliraju na način na koji je zastupljeni pufer VPN radi svoje osobne koristi. Takvo je ponašanje daleko od onoga za što tvrdi da čitatelj podržava BestVPN.com.

Jasno je i to da neki članovi tima nisu bili dijelom uzvikivanja puferirane VPN. Na primjer, ne prikazuje se među najboljim VPN-ovima na BestVPN.com, što je neobično s obzirom da je očigledno jedan od najboljih usluga vani i ima višu ocjenu od prvih pet pružatelja usluga BestVPN.com koje je sastavio.

BestVPN top 5

To nam daje osjećaj da gunđanje na BestVPN.com ili nisu bili svjesni da Kupljeni VPN ima istog vlasnika ili su nešto neodobravali.

Nismo bili u mogućnosti razgovarati ni o čemu gore s osobom Zaborszky, niti bilo kojim osobljem ili direktorima 4Choice-a ili BestVPN.com jer još nitko nije odgovorio na nijedan naš e-mail.

Završne misli

Kad smo prvi put čuli vijest da su Bufied VPN i BestVPN.com imali istog vlasnika, nismo u to vjerovali, ali naša kratka istraga pokazuje da je to istina. Na kraju, ono što najviše iznenađuje nije cinična manipulacija čitatelja, već koliko je uloženo malo truda da se to prikrije..

Iako je potpunu objektivnost nemoguće zajamčiti u sustavu u kojem se većina web stranica za recenziju, uključujući Cloudwards.net, financiraju putem partnerskih veza, a objavljivanje vlastitih usluga koje pregledavaju je izvan blijeda i narušava ono što malo vjeruju potrošači u vrstu novinarstva. praksa.

Nadamo se da je Zaborszky napravio pravi izbor za svoje čitatelje i oduzeo mu tvrtku od interesa za Bucked VPN i ponovo počeo pisati iskrene VPN recenzije.

Što mislite o BestVPN.com i Buffered VPN koji imaju istog vlasnika? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map