odrive Review – Frissítve 2020

odrive Review

Noha az hivatalos hivatkozás még folyamatban van, az odrive egy figyelemre méltóan nagy teljesítményű multi-cloud kezelő eszköz, amely a magasabb szintű szinkronizálást kínálja. Néhány más területen elmarad, de a teljes kép kedvéért olvassa el a részletes odrive áttekintést.


Azok számára, akik jobban szeretnék kezelni a különféle felhőalapú szolgáltatásokra elosztott digitális eszközöket, az odrive multi-felhőkezelést biztosít, amely ezt segíti. Támogatja a mai nagy felhőalapú tárolóneveket, például a Google Drive és a Dropbox, valamint a WebDAV és FTP protokollok mellett az integrációs lehetőségek továbbfejlesztése..

Ebben a szokatlan felülvizsgálatban elfojtjuk az eszköz néhány legnagyobb találatát, beleértve a magántulajdonban lévő, végponttól való titkosítást, valamint az egyedi és hatékony megközelítést a szinkronizáláshoz.

Megbeszéljük néhány olyan funkcionális hibát is, amelyeknek szünetet kell adniuk, annak ellenére, hogy az odrive a mai napig elérhető legjobb multi-felhő-kezelő eszközök közé tartozik (a mező továbbra is folyamatban lévő munka).

Ne feledje, hogy az odrive önmagában nem biztosít tárolóhelyet. Ha önálló felhőalapú tárolást, és nem kezelőeszközt keres, a legjobb felhőalapú tárolási útmutatónk a kezdő hely.

Alternatívák az odrive-hez

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

Az odrive segítségével sok olyan funkciót megtalálhat, amelyeket egy multi-cloud kezelő rendszerből szeretne. Van néhány váratlan meglepetés is, de vannak szerencsétlen hiányosságok is.

A szoftver és minden multi-cloud kezelő eszköz központi célja, hogy összes felhőalapú tárolási szolgáltatását összehozza egy helyen, mintha csak egy nagy, boldog felhő lenne..

A felhőalapú szolgáltatások egyesítéséhez az odrive egy webes felület és egy asztali szinkronizáló kliens kombinációját használja. Az asztali kliens elérhető Windows és Mac rendszerekhez, Linux bétaverzióval. Az odrive állítólag néhány éve működött Android és iOS alkalmazásokkal, de eddig semmi.

Korlátlan számú felhőkapcsolatot is létrehozhat, még akkor is, ha ingyenes tervvel rendelkezik. Az Otixo, a rivális szolgáltatás, csak tíz kapcsolódást tesz lehetővé ingyenes fiókokon.

Ebben a felülvizsgálatban később bemutatjuk, milyen felhőalapú szolgáltatások támogatottak. Az odrive a WebDAV, FTP és SFTP protokollokat is támogatja. Van egy parancssori felület is a kiszolgálókkal való együttműködéshez.

odrive Biztonsági mentés és átvitel

Az Otixo nem kínál felhő-felhő szinkronizálást vagy felhő-felhő biztonsági mentést, amely az egyik sajnálatos hiányosság, amelyet említettünk.

Valójában nincs még olyan egyszerű módja az egyszeri átvitelnek egyik felhőről a másikra. Használnia kell az asztali klienst, és oda kell helyeznie a tartalmat. A felhőből-felhőbe történő jobb kapcsolat érdekében nézd meg a MultCloud alkalmazást (olvassa el a MultCloud áttekintésünket).

A plusz oldalon az odrive szinkronizáló kliens lehetővé teszi felhőtartalom megtekintését az asztali fájlrendszerből anélkül, hogy azt a számítógépén kellene tárolnia. Erről a pontról többet beszélünk, amikor a felhasználói élményről beszélünk. Ez nagyon hasznos funkció, és nem túl gyakori.

Egy másik ilyen szolgáltatás az odrive azon képessége, hogy titkosítsa a fájlokat, ami nem történik meg a legtöbb felhőalapú tárolási szolgáltatással. Ezt a funkciót jobban megvizsgáljuk, ha a biztonsági tudnivalókról később, ebben az áttekintésben beszélünk. Megvitatjuk az odrive aggodalomra okot adó két tényezős hitelesítés hiányát is.

Az odrive lehetővé teszi a fájlok megosztását hivatkozások létrehozásával és megosztható munkaterületek létrehozásával. A munkaterületek segítségével több fájlt hozhat létre több felhőplatformon a projektmunkához.

Bár az odrive még nem érhető el, a webhely azt jelzi, hogy hamarosan biztonsági mentési lehetőségeket kínál, lehetővé téve a helyi tartalom biztonsági mentését a felhőalapú szolgáltatás számára. Bár nem tudjuk elképzelni, hogy feltöri a rendelkezésre álló legjobb online biztonsági mentési eszközök sorát, fenntartjuk az ítéletet.

Összességében a szolgáltatáskészlet vegyes táska, de úgy tűnik, hogy ez a helyzet a legtöbb elérhető felhőkezelő eszköz esetében. Még nem találtunk egyet, amely mindenütt valóban lenyűgöző. Remélhetőleg az odrive kijavítja a hibákat, mert minden bizonnyal megvan a lehetősége, hogy ez a szolgáltatás legyen.

Árazás

Lehetőség van egy korlátozott ingyenes verzióra az odrive-ból, vagy előfizethet szolgáltatásra évente.

Ha úgy dönt, hogy feliratkozik, akkor egy évig előre kell fizetnie, nincs havonta választható lehetőség. A költség – évi 99 dollár – havonta valamivel több, mint 8 dollár. Ez körülbelül 20 százalékkal több, mint amit az Otixo-val fizetni fogsz (olvassa el az Otixo-áttekintésünket) – ez a szolgáltatás havonta is elérhető.

Az odrive ingyenes verziója nagylelkűnek tűnik, mivel korlátlan kapcsolatot létesíthet és számos rendelkezésre álló funkciót használhat. Azok a szolgáltatások, amelyek sajnos nem használhatók, valóban kiszorítják a lábakat az élményből.

Az egyik, amelyet később megvitatunk, magában foglalja a fájlok szinkronizálásának hiányát az asztali kliensben, miután letöltötték őket a merevlemezre. Ésszerűbben, csak a prémium felhasználók férhetnek hozzá a titkosítási szolgáltatáshoz.

Ha úgy gondolja, hogy előfizetni szeretne, először kipróbálhatja a prémium csomagot egy hétnapos próbaverzióval, amelyet minden felhasználó kap, amikor feliratkozik egy ingyenes csomagra. Ezen felül, ha feliratkozik és úgy dönt, hogy szörnyű hibát követett el, 30 napon belül visszavonhatja a visszatérítést..

Támogatott felhők & jegyzőkönyvek

Az odrive segítségével különféle felhőalapú tárolási szolgáltatásokat csatlakoztathat, de vannak olyanok, amelyek nem támogatottak. Az opciók között szerepelnek a nagynevek, például a Dropbox, a Google Drive, a OneDrive és az Amazon Drive, valamint a kevésbé ismert bejegyzések, például a Yandex Disk és a HiDrive..

Nagy hiányosság az Egnyte Connect, a legjobb vállalati szinkronizálási és megosztási szolgáltatás, amelyet még felülvizsgáltunk.

DropboxEgy meghajtóGoogle DriveDoboz
Amazon DriveYandex DiskHiDriveAmazon S3
Háttérvilágítás B2Google Cloud4sharedAdrive
FacebookInstagramHipChatLaza
GmailWebDAVFTPSFTP

Három felhőinfrastruktúra-szolgáltatás van integrálva: az Amazon S3, a Google Cloud és a Backblaze B2. Ez azonban a Rackspace Cloud Files, az Azure, Wasabi és néhány más tisztességes opciót hidegen hagyja.

A jó hír az, hogy az odrive támogatja a WebDAV-ot, amely lehetővé teszi a felsorolásban nem szereplő felhőalapú tárolók megvalósítását, feltéve, hogy maguk is támogatják a WebDAV-ot. Ide tartozik a pCloud (olvassa el a pCloud áttekintésünket), amely egy régóta kedvenc a Cloudwards.net webhelyen.

Az odrive az FTP és az SFTP protokollokat is támogatja a személyes felhőtároló kiszolgálók összekapcsolásához.

Végül a szolgáltatás támogat néhány alkalmazást. Ide tartoznak a Facebook, a Gmail, a HipChat, az Instagram és a Slack. Beépítésük lehetővé teszi a közösségi média fényképeinek és videóinak automatikus letöltését, az e-mail mellékletek mentését (Gmail) és a fájlok megosztását (Slack)..

Felhasználói tapasztalat

Miután feliratkozott az odrive-re és bejelentkezett, meg fog találni egy felületet, ahol elkezdheti felhőalapú tárfiókok hozzáadását.

Kattintson a „link storage” elemre, hogy megkezdje ezt. Kiválaszthatja a kívánt tárhelyet a népszerű szolgáltatók listájából. Ha nem látja, amit keres, kattintson a “tárolási katalógus” feliratra, hogy további lehetőségeket találjon.

Ha felhőalapú tárfiókot csatlakoztat, akkor engedélyeznie kell az odrive-t a fiók eléréséhez, amelyhez a felhasználói hitelesítő adatok szükségesek. A folyamat körülbelül tíz másodpercet vesz igénybe, amely után láthatja, hogy az az odrive internetes felhasználói felületének tárolólapján szerepel..

Kattintson az ott felsorolt ​​bármely meghajtóra, és közvetlenül az odrive alkalmazásból érheti el annak tartalmát.

Letöltheti, törölheti, átnevezheti és megoszthatja a böngésző felhasználói felületéből. A fájlmegosztó szolgáltatás hivatkozást hoz létre egy mappához vagy fájlhoz, amely jelszóval védett és lejárati dátummal rendelkezik, nagyobb biztonságot nyújt, mint ha a tartalmat megosztja közvetlenül a Google Drive-ból és néhány más szolgáltatásból.

A képfájlok megnézhetők, de más fájltípusok nem, még .pdfs sem. Mappákat is létrehozhat és fájlokat tölthet fel. Kényelmesen az odrive felhasználói felület támogatja a drag and drop funkciót, lehetővé téve, hogy egyszerre több fájlt töltsön fel.

Furcsa módon nincs lehetőség a fájlok keresésére. Ez azt jelenti, hogy ha nem emlékszik arra, hogy melyik szolgáltatással tárolta a fájlt, akkor keresnie kell. Azt sem találtuk meg, hogy fájlokat nyissunk meg azáltal, hogy elindítják a tárolt felhőalapú tárolási szolgáltatást, ami úgy tűnik, hogy a multi-cloud kezelő eszköz nem igényel funkciót.

Olyanok vagyunk, mint az odrive „terek” funkciója, amely lehetővé teszi olyan megosztott munkakörnyezetek létrehozását, amelyek integrálhatják a különféle felhőalapú tárolási szolgáltatások tartalmát. Ez megkönnyíti az együttműködést azon projekteknél, amelyek több szolgáltatóval tárolt fájlokat tartalmaznak.

Nincs szó sem munkabeszélgetésről, sem akár kommentálási funkcióról a terek számára, tehát mindez kissé alulteljesítettnek érzi magát. Az Otixo rendelkezik hasonló funkcióval, úgynevezett „munkaterületekkel”, amely sokkal kifinomultabb.

Nagyon sok minden van az internetes felhasználói felületen, kivéve a titkosítási lapot, amelyet később megvitatunk. Könnyen kezelhető, és van néhány jó funkció, de szeretnénk még többet látni.

odrive Desktop Sync Client

Töltse le az odrive szinkronizáló klienst a böngészőből. A telepítés csak egy percet vesz igénybe, és miután az ügyfél megnyitja a böngészőt, hogy végigvezesse a gyors bemutatón. A lényeg az, hogy minden olyan felhőszolgáltatás vagy alkalmazás, amelyhez az odrive-hez csatlakozik, megjelenik az odrive asztali mappájában.

A mappa úgy működik, mint az összes felhőalapú tárolási szolgáltatás fő szinkronizálási mappája, de fogással: alapértelmezés szerint a mappák és a mappában lévő fájlok valójában nem lesznek szinkronizálva. Inkább, amit lát, helyőrzők, ami óriási előnyt jelent.

Ennek az az előnye, hogy a számítógép fájlkezelőjéből továbbra is láthatja, hogy milyen tartalom tárolódik a felhőben, de ez a tartalom nem foglal helyet a merevlemezen. Úgy működik, mint a Dropbox ügyes „intelligens szinkronizálása” funkció (amelyhez való hozzáférés meglehetősen drága Dropbox Pro alkalmazást igényel, amiről a Dropbox ismertetőnkben olvashat).

Bármely mappa vagy fájl szinkronizálását bekapcsolhatja, ha rákattint a jobb egérgombbal, és kiválasztja a „szinkronizálás” lehetőséget, amely letölti a merevlemezre. A szinkronizálás újbóli kikapcsolásához kattintson a jobb gombbal, és válassza az „szinkronizálás” lehetőséget. Ne feledje azonban, hogy okok miatt nem tudjuk észlelni, a szinkronizálás csak prémium felhasználók számára érhető el.

Azoknak a szabad felhasználóknak, akik helyőrzőket konvertálnak valódi fájlokká, ezeket csak meg kell őrizni.

Bizonyos beállításokhoz és egyéb opciókhoz hozzáférhet a odrive tálcán keresztül. Ide tartozik a sávszélesség csökkentése, a nagy fájlok felosztása és a szinkronizálási intervallumok beállítása (az összes prémium szolgáltatás is).

Szeretnénk látni egy lehetőséget arra, hogy a mappákat közvetlenül az asztali klienstől titkosítsuk, ahelyett, hogy a webes felhasználói felületet kellene használniuk, de összességében el kell mondanunk, hogy az asztali kliens a kedvenc dolog az odrive-nál.

Ennek oka elsősorban a helyőrző fájlok használata, ahelyett, hogy ténylegesen kellett volna letölteni a tartalmat annak megtekintéséhez. Több felhőtároló-szolgáltatónak kell megvalósítania ezt a funkciót.

Biztonság

A webes felhasználói felületen elérhető titkosítási opciónak (prémium szolgáltatás) vonzónak kell lennie azoknak, akik aggódnak a felhő adatvédelme miatt. Hacsak nem választja a nulla ismeretű felhőalapú tároló szolgáltatót, a felhőalapú tárolással foglalkozó cégek az Ön számára kezelik a titkosítási kulcsokat.

Ez azt jelenti, hogy ezek a vállalatok visszafejthetik az Ön fájljait, hogy olyan fájlokat keressenek, mint például kalóz tartalom, vagy támogassák a kormányzati felügyeleti programokat, mint például a PRISM. Ha a Google Drive-ot használja, akkor a Google beolvashatja az Ön adatait a marketing céljára történő felhasználás céljából, amelyről többet megtudhat a Google Drive-áttekintésünkben.

Az odrive titkosítási funkciója elveszi ezt az energiát. Ez lehetővé teszi a titkosított mappák létrehozását a felhőmeghajtókon. Az ebben a mappában tárolt fájlok fájlneveit és tartalmát oly módon titkosítják, hogy azok privát jellegűek legyenek, és azt jelenti, hogy senki sem, de visszafejteni tudja őket.

A rendszer kéri a jelszó létrehozását a titkosítási kulcsok előállításához. Ne veszítse el ezt a jelszót, mert az odrive nem menti azt, mivel ez többnyire lerontja a szolgáltatás célját. Ha elveszíti, elveszíti a hozzáférést a titkosított mappában található összes fájlhoz.

A titkosítás szintje, egyébként, az AES-256, ugyanaz a protokoll, amelyet a nulla ismeretlen titkosítási szolgáltatás Boxcryptor használ, és amely hasonló célt is teljesít (olvassa el a Boxcryptor áttekintésünket).

Miközben imádjuk a titkosítási opciót, egyáltalán nem vagyunk izgatottak attól, hogy az odrive nem kínál kétfaktoros titkosítást. Ennek a szolgáltatásnak a hiányában, ha az odrive fiók jelszavát ellopták vagy megtörték, bárki rendelkezik vele, könnyen hozzáférhet minden felhőfájlhoz (nos, a titkosított mappákban szereplők kivételével, a kiegészítő titkosítási jelszó miatt).

Két tényezővel történő hitelesítéshez egy ismeretlen számítógépről való bejelentkezéskor egy titkos kódra van szükség, amelyet általában a telefonra küldenek. A legtöbb felhőalapú tárolási szolgáltatás manapság kétfaktoros hitelesítést kínál. Az a tény, hogy az odrive nem csökkenti ezt az előnyt, és valószínűleg a legnagyobb oka, hogy távol maradjunk ettől a szolgáltatástól.

Ha rosszul jár, akkor mindenképpen tegyen lépéseket egy erős jelszó létrehozására, amelyet nehéz megrepedni.

Támogatás

Az odrive felhasználói útmutatója hozzáférhető az internetes felhasználói felületen keresztül. Kereshető, és végigvezeti néhány alapvető lépésben. Az útmutatóban található még egy hibaelhárítási kategória, de furcsa módon ebben a kategóriában csak egy cikk található, és nem a hibaelhárításról szól („hogyan szinkronizálhatja az alkalmazás verzióját”).

Van egy felhasználói fórum is, amely elég aktívnak tűnik, ahol kérdéseket tehet fel és kutathat a múltbeli válaszokkal. Az odrive egy blogot tart fenn, és rendelkezik egy rövid GYIK oldallal is.

Ha nem talál választ kérdéseire, akkor van egy “kapcsolatfelvételi ügyfélszolgálat” oldal. Azonban az egyetlen közvetlen kapcsolatfelvételi lehetőség az e-mail címek az értékesítési és a számlázási csapat számára (természetesen). Az odrive átirányítja a technikai kérdéseket a felhasználói fórumba.

Dióhéjban, nem vagyunk lenyűgözve az odrive ügyfél-támogatási megközelítéséről.

Végső gondolatok

Nagyon izgatottak voltunk az odrive felülvizsgálatának kezdetén, mert azt gondoltuk, hogy végre megtaláltuk a tökéletes multi-cloud kezelési rendszert. Alapvetõen arra alapoztunk, hogy a letöltött fájlok helyett a helyőrzõk használatát fedezzék fel, és hogy az odrive felhasználható legyen a felhõtartalom titkosítására..

Mindkettő nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek azonban az egyetlen igazán kényszerítő ok a szolgáltatás igénybevételére, és nem vagyunk biztosak abban, hogy néhány olvasónk számára eléggé meggyőzőek lennének.

Noha a költség valamivel magasabb, mint szeretnénk, valódi aggodalmaink a két tényezővel történő hitelesítés és a felhő-felhő szinkronizálási képességek hiánya. Szeretnénk látni, hogy az odrive hozzáadja az integrációt még néhány további felhőszolgáltatáshoz, a jobb ügyfélszolgálat mellett.

A végeredmény az, hogy a legtöbb versenyhez hasonlóan az odrive is ragyogóan sikeres, és szerencsétlenül kudarcot vall. Sajnos eléggé eleget tesz az elsőnek, hogy továbbra is az egyik legjobb ma elérhető felhő-kezelő eszköz.

Az alábbi megjegyzésekben tudassa velünk az odrive gondolatait. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map