CloudHQ áttekintés – Frissítve 2020

CloudHQ áttekintés

Egy felhő-felhő menedzsment szolgáltatás, amely sok minden rendben van, és habozzuk, ha valóban ajánljuk a CloudHQ-t magas ára miatt. Ennek ellenére ez még mindig az egyik jobb szolgáltatás egy általában szomorú tétel között, amint azt a CloudHQ áttekintésünkből elolvashatja.

Ahogy jobban támaszkodunk a felhőre, az egyetlen felhőalkalmazásnak hirtelen értelme van az összes felhőalkalmazás kezelésére (a Közép-Föld szempontjából egy felhő irányítja őket). Az ilyen szolgáltatások, több felhő menedzsment alkalmazásoknak nevezett szolgáltatások kiválasztása jelenleg sajnos kevés és messze van, ami a CloudHQ felülvizsgálatának témájához vezet minket.

A CloudHQ, elsősorban üzleti eszköz (de otthoni használatra kiváló), felhőről felhőre történő átviteli szolgáltatásokat nyújt. Ennek az alkalmazásnak a célja az automatizált rutinok beállítása a felhő-felhő szinkronizálására és a felhő-felhő biztonsági mentésére.

Ebben a tekintetben nagyon hasonlít egy másik multi-cloud kezelési szolgáltatásra, a MultCloudra (olvassa el a MultCloud áttekintésünket). Valójában sokkal jobban szereti a MultCloudot, mint a CloudHQ, de a CloudHQ továbbra is a legjobb elérhető multi-felhő-menedzsment alkalmazások között van, még akkor is, ha a verseny hiánya miatt.

Bár a CloudHQ hasznos, sok kívánnivalót hagy maga után, és valószínűleg túl drága. Az előnyeit és hátrányait elveszítjük, ahogy a funkciókat, a költségeket és a felhasználói élményt a következő felülvizsgálat során fedezzük. Megvizsgáljuk azt is, hogy milyen felhőszolgáltatásokat támogat a CloudHQ.

Ha a menedzsment helyett felhőalapú tárolásra van szüksége, akkor nézze meg a legjobb felhőalapú tárolási útmutatónkat. Hasonló áttekintésünk van a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatásokról is. Most az üzlet felé.

Alternatívák a CloudHQ-hoz

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

A CloudHQ a felhő-felhő szinkronizálására specializálódott. A teljes élmény web alapú, azaz nincs elérhető asztali vagy mobilalkalmazás olyan fájlok eléréséhez, mint amilyeneket az Otixo és odrive esetén talál..

Annak ellenére, hogy igazságos, sem az Otixo, sem az odrive nem képesek felhő-felhő szinkronizálásra. Ezek különféle típusú felhőkezelő eszközök, amelyekről többet megtudhat a saját véleményükben (olvassa el az Otixo és az odrive véleményt).

Ehelyett a CloudHQ jobban hasonlít a MultCloud-ra, amikor két vagy több felhőszolgáltatás közötti automatikus fájlátviteli kapcsolatokra koncentrál. A fájlok szinkronizálása lehet egyirányú, lehetővé téve az egyik felhő biztonsági mentését a másikra, vagy kétirányú.

Az alábbiakban fedezzük fel a támogatott felhőalkalmazásokat, de ezek tartalmazzák a felhőalapú tárolási szolgáltatások, az e-mail szolgáltatások és az egyéb webes alkalmazások választékát.

Noha az egyszerűség kedveljük a CloudHQ webes alkalmazást, van néhány hiányzó funkció, amelyeket a jövőben szeretnénk látni. A hiányosságok felcímkézése a képszinkronizálás ütemezésének képessége. Ehelyett kénytelen ragaszkodni a folyamatos szinkronizáláshoz. Ráadásul az egyszeri tömeges fájlátvitel nem támogatott, ezért az adatáttelepítéshez nem javasoljuk a CloudHQ használatát..

A CloudHQ-vel egy másik probléma az, hogy bár böngészhet a csatlakoztatott felhőalapú fiókokban tárolt fájlokon, csak metaadatokat láthat (fájlnév, méret, létrehozás dátuma és tulajdonos).

Nincs olyan lehetőség, hogy a fájlokat bizonyos mértékben megtekintsük a MultCloud segítségével. A MultCloud emellett fájlokat is megoszthat, míg a CloudHQ nem, az e-maileken kívül.

Összességében a CloudHQ elég jól működik a fájlátvitel beállításában, de erről szól. Noha egyetlen olyan felhőkezelő eszköz, amelyet itt a Cloudwards.net-en felülvizsgáltunk, valóban „mindent megtesz”, a CloudHQ funkciói korlátozottabbak, mint a legtöbb.

Árazás

A CloudHQ ingyenes előfizetési és előfizetési lehetőségeket kínál. Az ingyenes terv lehetővé teszi az ingyenes felhőfiókok szinkronizálását, de nem a prémium fiókok szinkronizálását, ami érdekes korlátozás. Ez azt jelenti például, hogy ha ingyenes 15 GB-os Google Drive-fiókkal rendelkezik, akkor ingyenesen integrálhatja a CloudHQ-val. Ha azonban van Google Drive-előfizetése, akkor frissítenie kell.

Három CloudHQ előfizetési terv létezik: Premium, Business és Enterprise.

A CloudHQ Enterprise esetében árért kell felvennie a kapcsolatot az értékesítéssel. A prémium és az üzleti alkalmazásokhoz online regisztrálhat, és akár egy évet is előre fizethet, vagy havonta fizethet. Az alap üzleti terv három felhasználó számára használható; ezt követően további felhasználóként fizetnie kell.

A MultCloud-hoz képest a CloudHQ túl magas az egyéni felhasználók számára. A MultCloud Premium évi 70 dollár, közel 50 dollárral kevesebb, mint a CloudHQ. Másrészt a MultCloudnak nincs több felhasználós csomagja. Az első három felhasználó számára évente 300 dollár, azután pedig további felhasználónként 70 dollár, a CloudHQ Business összességében nagyobb értéket képvisel, mint a prémium terve..

Ha úgy dönt, hogy előfizetési tervet vesz igénybe, és nem elégedett, mindaddig, amíg 30 napon belül lemondja a szolgáltatást, a CloudHQ pénz-visszatérítési garancia keretében kérhet visszatérítést..

Támogatott felhők és protokollok

A CloudHQ számos felhőtárolási lehetőséget, web alapú e-mail szolgáltatást és más felhőalapú alkalmazásokat támogat. Integrálni őket egy felhő-felhő tervbe nagyon egyszerű, csak a hitelesítő adatokra van szükség, és erre részletesebben megvizsgálunk, amikor a felhasználói élményről beszélünk..

A támogatott nevek között szerepel a Google Drive, Dropbox és OneDrive, az összes népszerű felhőalapú tárolási lehetőség otthoni és üzleti vállalkozások számára. Nagyon örülünk annak is, hogy a CloudHQ támogatja az Egnyte Connect-et, a szerkesztői csapat kedvencét, amiről az Egnyte Connect ismertetőnkben olvashat.

Google DriveEgy meghajtóDropboxEgnyte Connect
DobozSharePointAmazon DriveAmazon S3
WebDAVYandex.DiskSugarSyncGmail
Outlook.comiCloud MailYahoo levelezésFastMail
Értékesítési erőAlaptáborLazaEvernote
Egy megjegyzésPodioászanaGoogle Naptár

A legjobb felhőalapú IaaS szolgáltatások közül csak az Amazon S3 támogatott közvetlenül. Ez azonban lehetővé teszi, hogy csatlakozzon a Wasabi-hoz is, amely 100% -ban kompatibilis az S3-tal (olvassa el a Wasabi áttekintésünket).

A támogatott webes e-mail szolgáltatások közé tartozik a Gmail, az Outlook.com, a Yahoo Mail és az iCloud Mail. A megjegyzés más támogatott felhőalkalmazásai között szerepel a Salesforce, a Basecamp, a Slack, az Asana és az Evernote és a OneNote két legjobb felhő-jegyzetkészítő alkalmazása..

A WebDAV protokollt a CloudHQ is támogatja, amely lehetővé teszi olyan felhőalapú szolgáltatások összekapcsolását, amelyeket a szoftver nem támogat teljesen, feltéve, hogy ezek a szolgáltatások a WebDAV-ot is támogatják..

Szerencsére ez magában foglalja az egyik kedvenc felhőalapú tárolási szolgáltatást, a pCloud-ot (olvassa el a pCloud-véleményünket).

A CloudHQ által támogatott szolgáltatások teljes listája nem rossz. A MultCloud kínál még néhányat, köztük a pCloudot, a Mediafire-t, a HiDrive-t, a OwnCloud-ot és olyan fényképeket, mint például a Google Fotók és a Flickr. A különbség azonban viszonylag jelentéktelen, különösen a WebDAV támogatása esetén.

Felhasználói tapasztalat

Noha inkább egy jobban csomagolt eszközt részesítünk előnyben, az egyik ezüst vonal az olyan multi-felhőkezelő alkalmazás használatához, amelynek nagyon szűk fókusza van, mint például a CloudHQ, hogy nincs sok tanulni. Ez a felhasználói élmény összességében előnye, legalábbis a könnyű használat szempontjából.

Miután létrehozta a CloudHQ-fiókot, a rendszer felkérdezi tőle, hogy kívánja-e futtatni az egyetlen felhasználó vagy az informatikai adminisztrátor lépéseit a szinkronizációs kapcsolat beállításakor.

Az egyfelhasználói beállítás akkor használható, ha mindkét felhőalkalmazáshoz rendelkezik bejelentkezési hitelesítő adatokkal, amelyeket végpontként kíván használni a fájlátviteli folyamat során. A második opció az informatikai szakemberek számára szól, akiknek több felhőalapú fiókot kell integrálniuk egy szervezetbe.

Az egyfelhasználói beállítási lehetőség kiválasztásával a következő kérdést kell kérdeznie, hogy szinkronizálja vagy biztonsági másolatot készít-e egyik felhőfiókról egy másikra, vagy ha több felhőfiókot szeretne biztonsági másolatot készíteni egyetlen felhőfiókra..

A CloudHQ folyamat általános bemutatására úgy döntöttünk, hogy egyszerűnek tartjuk, és csak egy-egy felhőkapcsolatot hozunk létre. A következő lépés e két felhőszolgáltatás tényleges kiválasztása és kapcsolat kiválasztása (egyirányú vagy kétirányú szinkronizálás).

A CloudHQ ezt nagyon egyszerűvé teszi: a képernyő tetején két üres négyzet található a felhő végpontjai számára. Az alábbiakban láthatja az összes felhőszolgáltatást, amelyeket a CloudHQ támogat.

Kattintson az első végpontra, majd kattintson a hozzáadni kívánt felhőszolgáltatásra. Megkérjük, hogy jelentkezzen be, és engedélyezze a CloudHQ elérését.

Utána, ha olyan felhőalapú tárolási szolgáltatást választ, mint például a Google Drive, amelyet Ön választ, akkor megkérdezi tőle, hogy szeretne-e:

  • Szinkronizálja a teljes felhő-fiókját
  • Hozzon létre és szinkronizáljon egy új mappát
  • Válasszon és szinkronizáljon egy meglévő mappát

A második lehetőséget választottuk: létrehoztuk a „CloudwardsTest” nevű mappát.

Amint ez megtörtént, ugyanazokat a lépéseket követve beállíthatja a második végpontot.

A következő lépés az, hogy eldöntse, szeretne-e egyirányú vagy kétirányú szinkronizálást, amelyet megváltoztathat a két végpont közötti kis gombra kattintással. Használjon egyirányú szinkronizálást, ha biztonsági másolatot szeretne készíteni egyik felhőszolgáltatásról a másikra, például az Evernote-ról az Egnyte-re.

Miután mindkét végpont befejeződött, elvégezheti a módosításokat, például kizárhatja egyes mappákat a szinkronizálásból, archiválhatja a fájlokat, mielőtt megváltoztatnák vagy törölnék őket, és – kedvenc lehetőségünk – a dokumentumok automatikus konvertálása a Google Doc formátumba, amikor áthelyezzük a Google Drive-ra (olvassa el a Google Drive-ot felülvizsgálat).

Ha elégedett és nem akarja létrehozni egy második szinkronizálási kapcsolatot, kattintson a „szinkronizálás indítása” elemre a folyamatos fájlátvitel engedélyezéséhez. Mint korábban említettem, amikor a szolgáltatásokról beszéltünk, a CloudHQ nem engedi meg a szinkronizálás ütemezését.

A csatlakoztatott fiókokban lévő fájlokat azonban a „felhasználók” linkre kattintva böngészheti & Fiókok ”fülre, majd a„ fájlok és mappák böngészése ”elemre kattintva. A csatlakoztatott felhőszolgáltatás elindításával azonban nincs lehetőség fájlok megosztására, fájlok előnézésére, fájlok keresésére vagy akár fájlok elérésére.

Összességében, amint korábban megjegyeztük, a CloudHQ könnyen kezelhető. Mindazonáltal örülnénk egy kissé nehezebb tanulási görbének, a nagyobb rugalmasságért cserébe.

Biztonság

A következőkben áttekintjük a CloudHQ biztonságát.

Néhány erős pont az OAuth használata a Google-hoz és a Dropboxhoz való csatlakozáskor, ami azt jelenti, hogy a CloudHQ soha nem ismeri a két szolgáltatás jelszavait. Más szolgáltatásokhoz azonban meg kell adni a CloudHQ-nak hitelesítő adatait, amelyeket a szolgáltatás a saját adatközpontjaiban tárol. A megőrzött hitelesítő adatokat legalább nyugalmi helyzetben titkosítja, legalább 256 bites AES használatával.

A CloudHQ nem tárolja véglegesen a fájlokat, bár ideiglenesen gyorsítótárazhatja a tartalmat, amikor hozzáfér. A CloudHQ által tárolt metaadatokat nyugalmi állapotban titkosítja az AES használatával.

Az API-val történő kommunikáció 256 bites SSL használatával van titkosítva. Ugyanez vonatkozik a böngésző és a CloudHQ szerverek közötti kommunikációra.

Ez a szolgáltatás adminisztrációs eszközöket biztosít az üzleti és vállalati terv előfizetők számára a felhasználás kezelésére és figyelésére. A képességek között szerepel annak ellenőrzése, hogy ki tudja használni mely felhőalkalmazásokat, és figyelemmel lehet kísérni, hogy mely adatokat osztják meg és tárolják. Hozzáférhet az összes fióktevékenység ellenőrzési naplójához is.

A CloudHQ nem nyújt semmilyen eszközt a felhőfájlok kiegészítő titkosításához, ahogyan a felhőszolgáltatások nyújtják. Ez azt jelenti, hogy nincs lehetőség privát titkosítás alkalmazására, ami őszintén szólva nem meglepő, mivel a CloudHQ korlátozott célja van. Ha privát titkosításra van szükség, vegye fontolóra az Otixo szolgáltatást vagy egy olyan nulla ismeretű szolgáltatást, mint például a Boxcryptor (olvassa el a Boxcryptor áttekintésünket).

Riasztóbb az, hogy a CloudHQ nem nyújt lehetőséget a kétfaktoros hitelesítésre. Ez azonban úgy tűnik, hogy a multi-cloud kezelő rendszerek általános tendenciája, és valószínűleg kevésbé foglalkozik ezzel a CloudHQ-val, mivel a szolgáltatás nem engedi meg a tartalom letöltését, megosztását vagy előnézését..

Támogatás

Az ingyenes felhasználói fiókok számára nem biztosított semmilyen közvetlen támogatás, legalábbis a CloudHQ előfizetési terv oldalának megfelelően. A CloudHQ Premium előfizetők e-mail támogatást kapnak, míg a Business és Enterprise előfizetők e-mailt és telefonos támogatást kapnak.

Kipróbálva azonban a szolgáltatás ingyenes fiókját, e-mailen küldtük el a CloudHQ támogatást, és kb. Két nappal később kaptunk választ. Lehet, hogy szerencsések vagyunk, vagy az üzleti felhasználók csak gyorsabb válaszokat kapnak.

A DIY segítségért bárki használhatja a CloudHQ támogatási oldalt. Itt található az egyes támogatott felhőalkalmazásokra vonatkozó konkrét utasítások. Böngészhet kategóriánként vagy keresési funkcióval használhatja a cikkek gyors megkereséséhez.

A támogatási cikkek egyszerűek, és bizonyos esetekben képernyőképeket használnak, hogy segítsék a felhasználókat. A CloudHQ online tudásbázisa valójában egyike azon kevés területeknek, ahol érezzük, hogy van egyértelmű előnye a MultCloud-hoz képest. A szolgáltatás ismét olyan egyszerűen használható, hogy valószínűleg nem lesz szüksége rá.

Az ítélet

A CloudHQ-nál végső feladatunk az, hogy nagyon egyszerű megszerezni a funkciókat, de nagyon rövid. A felhő-felhő szinkronizálásának beállítása percekig tart, és a felhőtárolási szolgáltatások megfelelő köre támogatott. Legalább azonban szeretnénk, ha egyszeri fájltranszferek, előnézetek és jobb fájlmegosztási lehetőségek kerülnek hozzáadásra, hasonlóan ahhoz, amit a felhő-felhő szinkronizálási riválisa, a MultCloud nyújt..

A szolgáltatás valóban kitűnő lenne, ha egy asztali klienst hozna össze az összes felhőtároló szinkronizálási mappájával, amelyet egy magán, végponttól való titkosítás támogat. Ezen igények kielégítése érdekében azonban most a második szolgáltatással jár, a legmegfelelőbb megoldás valószínűleg az Otixo.

Amit a CloudHQ csinál, az is túl drága. A MultCloud ebben a tekintetben dráganak tűnik, bár mintegy 40 százalékkal olcsóbb, mint a soloHQ a solo felhasználók számára.

Összességében valójában szeretjük a CloudHQ-t. Nagyon nehéz nem látni, mi több lehet. Remélhetőleg, amint a több felhőmenedzsment piac éretté válik az elkövetkező években, a CloudHQ megteszi a lépéseket a felhőalkalmazások teljesebb felügyeletének biztosítása érdekében, vagy egy ilyen szolgáltatás jön létre.

Mondja el nekünk saját gondolatait a CloudHQ-ról alább, és akár inkább, MultCloud-ot, vagy egy másik lehetőséget a felhő-felhő szinkronizálására. Mint általában, köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me