A felhő állapota, 2020. január

Üdvözöljük a Cloud legfrissebb állapotában, szerkesztői oszlopunkban, ahol visszatekintünk a korábbi hónapra, és várjuk az előzőt. A megegyezésnek megfelelően ez a januári kiadás az egész évre visszatekintve tekint vissza, és előrejelzéseket tesz az eljövendő évre..


Nos, 2019 egész évben volt, és vegyes érzelmekkel tekintünk vissza a Cloudwardson. Noha az áttekintett iparágak szempontjából többnyire jó hír – a felhőalapú játék elindul, a VPN-ek elterjednek és egyre jobbak, a titkosítás mindenütt javult -, amikor egész jogainkra vonatkozunk, úgy tűnik, hogy a dolgok főként rosszabbodnak.. 

Az év folyamán rengeteg zaj hangzott a Facebook és a többi nagy tech-társaság visszaszorításáról, ám az úton elhelyezett akadályoktól eltekintve, keveset javítottak. Ugyanakkor a világ számos kormánya, mint valaha, jobban szándékozik ellenőrizni, hogy mit tesznek az emberek online és offline módon, és a legújabb technológiát alkalmazzák erre..

Ennek ellenére inkább nem azonosulunk túl sokat a végzetes prófétákkal (nos, nem azért, mert a rendõrség felkérte minket, hogy egyszer lépkedjünk ki a szappanból), hanem inkább ezüst betéteket és mennydörgést keresünk. A rövidség érdekében azonban elsősorban az iparágakra összpontosítunk, amelyekre kiterjedünk.

Üzenetek elölről

VPN

Amint azt a tavalyi januári SotC-ben előre jeleztük, a VPN-háborúk nagyon nagy dologvá váltak 2019-ben. Valószínűleg megemlítjük, hogy nagyon hideg háború volt, bár a legtöbb fellépés a színfalak mögött zajlik, és csak az iparági bennfentesek bármilyen valódi elképzelés arról, hogy mi folyik itt. 

A botrányok és más, nagyobb hírek mellett a VPN-k árazása volt a legfontosabb hely, ahol harcoltak e konfliktusok. Nem telt el egy hónap, amikor nem kaptunk e-mailt egy szolgáltatástól, vagy általánosan egy olyan olvasótól, amely értesített volna minket az árváltozásokról (köszönöm, emberek, nem tudtuk nyomon követni ezt Ön nélkül). 

Például az NordVPN háromszor változtatta meg árait, az év elején évente három dolláronkénti 100 dollártól kevesebbre, és mostantól kb. 125 dollárra stabilizálódott ugyanabban a tervben – és így a promóciós ajánlatok kihagyhatók a egyenlet. A magán-Internet hozzáférés egy lépéssel tovább haladt, és rövid időre majdnem megduplázta árait, majd visszahozta reális szintre.

Nyertes kiválasztása

Úgy tűnik, hogy a fogyasztók számára az a figyelme, hogy szemmel tartja a VPN-véleményeinket, valamint az érdeklődő szolgáltatók árazási oldalait. Fontos szem előtt tartani a VPN-szolgáltatás törzskönyvének ellenőrzését is. két okból gondolkodik azzal, hogy ágyba kerülsz.

Először is, a piaci részesedésért folyó versenyben néhány VPN javítja a terméket, ami jó dolog, és valószínűleg az oka annak, hogy a cybertech cégek által végzett ellenőrzéseket oly hangosan hirdetették meg sok honlapon. Az érme másik oldala az, hogy rengeteg szolgáltatás csökkenti a sarkokat, és megpróbálja lefejezni a fölött levő versenyképesség megőrzése érdekében. 

Ezzel párhuzamosan új társaságok jöttek létre, mint egy vihar utáni gombák, és készpénzt keresnek a magánélet-tudat ezen új árapályához; Úgy tűnik, hogy egy hét sem telik el anélkül, hogy beérkezett volna felülvizsgálati kérés a postaládába. Ezeknek a szolgáltatásoknak a többsége nagyon rossz, mivel minimálisan életképes terméket szeretnének előállítani, hogy előkészítsenek némi tésztát azután, hogy újra befektessenek, és azt javasoljuk, hogy az olvasók távol maradjanak.

Az elvitelnek az kell, hogy a VPN kiválasztása előtt ellenőrizze a véleményeket, miközben ezek a háborúk dühöngnek. Úgy tűnik, hogy a közelmúltban nincs tűzszünet jele a dolgoknak, de igyekszünk naprakészen tartani Önt..

Hacks és blokkok

Természetesen a szokásos piaci pozícióért való zsúfoltság mellett 2019-ben volt még néhány, nehezebb hír is a VPN-szférából. A legnagyobb történet valószínűleg az a hír volt, hogy az NordVPN-t márciusban feltörték, de októberig nem tették közzé a jogsértést.. 

Ebben a részben teljes véleményünkkel foglalkozunk, de az előrejelzés az, hogy leginkább a szolgálatban bosszantunk, hogy nem csapkodunk be, ami bármilyen társasággal megtörténhet, hanem az, hogy az ügyfeleknek nem mondták mindaddig, amíg a média el nem törte a történetet. Úgy gondolja, hogy az emberek által a NordVPN-nek fizetett pénz némi átláthatóságot eredményezne számukra.

Ugyanakkor a VPN-k adatainak kincstárában valószínűleg folyamatosan támadnak őket, és az érintett szolgáltatások egyike sem mondja el soha az embereknek. 

Bizonyos szempontból a legfontosabb elvihetés az lehet, hogy szégyen, hogy arra kényszerülünk, hogy alig ismert harmadik felekhez forduljunk, egyszerűen anonimnak maradva az interneten. Ha a kormányok és az internetszolgáltatók egyszerűen békén hagynának minket, nem kellene zavarnunk.

Oroszország jó példája egy olyan kormánynak, amelyben túl sok érdeklődés mutatkozik az állampolgárok iránt, amíg az internetet böngészik. Miután rájött, hogy az emberek a VPN-eket használják a drakonikus tilalom elkerülése érdekében, az orosz hírközlési hatóság határozott levelet küldött számos VPN-szolgálatnak, követelve, hogy ugyanazon webhelyeket feketelistára helyezzék, mint az anyaország..

Ahogy az orosz VPN-tilalomról szóló ebben a cikkben olvashatod, a VPN-k válasza egy nagy zsíros málna volt, ami azt jelenti, hogy legalább egyelőre az oroszok megtehetik bármit, amit szeretnének az interneten, amíg a következő őrült ötlet jönnek ki Moszkvából.

Online játék, de nem így

felhő játék

A 2019-es másik nagy fejlemény a felhős játék emelkedése volt. Noha az emberek már régóta beszélnek róla, és kedvenc szolgáltatásunk, az Árnyék, ennél hosszabb ideig is keményen dolgozik, valójában csak tavaly lépett be az általános tudatba, köszönhetően a Google és a Microsoft döntésének a játékban.

Miután áttekintettük a piac összes fő szereplőjét, oly módon csalódottnak éltünk a nagy fiúkkal. Kivétel a Sony PlayStation Now szolgáltatás és a GeForce Now bétaverzió, de egyikük sem volt képes a szakértelem és az izom viselésére, ugyanúgy, ahogyan a Shadow tette, amely kevésbé több milliárd dolláros társaság és inkább egy kicsi németországi vállalat.. 

A legnagyobb bűnbánat a Google Stadia volt, amely kevesebb játékot kínálott, mint bárki más, és nagyon sok kérdés merült fel, amikor áttekintettük, és egy mechanikus vezérlővel érkezett.. 

A Microsoft xCloud előnézete elég tisztességes volt, de csak a Stadia-hoz képest; Ha árnyék mellett feküdtünk, akkor a hét bármely napján és vasárnap kétszer választhatjuk a teutoni alternatívát.

Felhős játékkal kapcsolatos kérdések

cloudwards főszerkesztő-editor-mindennapjaiba

Ez természetesen felveti a kérdést, hogy ez lehetséges. A legnagyobb, legrosszabb megakorpok közül néhány középszerű élményeket nyújt, míg a Shadow teljes mértékben megvalósítja. Ennek több oka van, de becslésünk szerint a legfontosabb az alkalmazott megközelítés.

A Stadia, az xCloud és bizonyos mértékig a PS Now lehetővé teszi a játékok közvetítését. Bejelentkezik egy kliensre a saját eszközén, amely bejelentkezik egy távoli kiszolgálóra, amely elindítja a játékot és lehetővé teszi a játékot. Alapvetően fejlett változata annak, amit a Netflix tett a Bandersnatch-szel, a Netflix speciális elemmel, ahol kapcsolatba léphetsz a történettel annak fejlesztésénél.

Az Shadow sokkal finomabb megközelítést alkalmaz, és csak lehetővé teszi egy virtuális gép használatát. Amikor feliratkozik a szolgáltatásra, kap egy ügyfelet – nagyjából ugyanaz -, de távoli helyen használ virtuális gépet. A pokolba, amikor bejelentkezel, alapvetően csak egy Windows mező. A különbség abban rejlik, hogy néhány komoly csúcskategóriás hardver futtatásakor a legtöbb ember egyszerűen nem engedheti meg magának.

Gondolod, hogy az árnyék megközelítés alapvetően csak bonyolult megoldás, és igazad igazad van. Ugyanakkor a technika jelenlegi állása szerint sokkal jobban működik, mint amit a verseny kínál. Bár az streaming-stílusú megközelítés hosszú távon valószínűleg sokkal jobb befektetés lesz, a jelen és a jelenlegi helyzet egyszerűen nem működik.

Az eredmény az, hogy egyelőre a Big Tech megközelítése egyszerűen hiányzik a jelölésről. A jövőben, amikor mindannyian rendelkeznek szélessávú internettel, és kidolgozzuk a fogszabályozási kérdéseket, a felhős játék verziója valószínűleg megtisztítja a padlót azzal, amit Shadow csinál. Egyelőre azonban a német megközelítés tűnik a legjobb tétnek a fogyasztók számára.

Végső gondolatok

Mint mondhatjátok, 2019 zavaró év volt a VPN-ek és a felhőalapú játékok számára, de – mint az oszlop rendszeres olvasói tudják – rengeteg más is zajlott. Azt jósoljuk, hogy 2020 folyamán szinte minden online vállalkozás érzékelni fogja a kormány szinkronizálásának súlyát, ezért sok frissítésre számíthatunk ebben a témában, különösen a Twitter hírcsatornánkon keresztül..

Ugyanakkor ragaszkodni fogunk az újévi állásfoglalásunkhoz, hogy ne jósoljunk túl sokat a következő évre, és inkább hagyjuk, hogy a hírek ránk mutassanak. Reméljük, hogy élvezte az elmúlt év kis áttekintését, és reméljük, hogy üdvözli Önt ezen az oldalon az elkövetkező évben. Köszönjük, hogy elolvasta, és ossza meg velünk az alábbi megjegyzésekben, ha elhagyunk valamilyen fontosabb történetet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map