A felhő állapota, 2020 február

Üdvözlet és üdvözlet a Cloud legújabb állapotában, a havi oszlopban, ahol a Cloudwards szerkesztői csapat áttekintést nyújt a legújabb technológiai hírekről. Ebben a kiadásban kissé új megközelítést alkalmazunk. Úgy gondolva, hogy ön jól képes megtalálni a legfrissebb híreket egyedül, olyan ipari hírekre koncentrálunk, amelyek valószínűleg a legtöbb radar alatt repültek, és erről egy történetet forgatunk..


Tehát mostantól számíthat arra, hogy kevesebb a Google és a Facebook megjelenése, és amelyek valószínűleg ismerik a társaságokat, gyorsan és lazán játszanak társadalmi felelősségvállalásuk mellett, és inkább kisebb szereplőket lépnek be, akiknek cselekedete kevesebb embert érint. Sok iparág-specifikus hír hiányzik a nagyobb hírszervezetek reflektorfényében, és remélhetőleg kicsit kitölthetjük ezt a rést.

Nem mintha természetesen végzet és homály lenne. Valójában a peremén áll, hogy sok jót tesznek annak érdekében, hogy remélhetőleg megakadályozzák a dagályt a megakorpok ellen, valamint a magánélet és a fogyasztók aggodalmainak figyelmen kívül hagyásával. Ehhez néhány példát is találunk ebben a kiadásban, szóval kezdjük meg.

Zoolz: Egész életen át tartó gondok

Mivel mindannyian inkább a gazemberekkel szemben részesítjük a gazemberekkel szemben, először néhány sziklamászással kezdjük. Első példánk a Zoolz, amely összesen négy online biztonsági mentési szolgáltatót üzemeltet. Kettő a Zoolz név alatt van, egy egyéni használatra és egy vállalkozások számára, és kettő – hasonlóan elosztva – a BigMIND név alatt. 

Ha mindez szükségtelenül bonyolultnak tűnik, az csak azért van, mert így van, de a vállalat azon dolgozik, hogy csökkentsék a lehetőségeket. Ennek egy része az egyes szolgáltatók alapterveinek törlése, valamint mások lassú támogatása. Ez minden rendben és jó, amíg az előfizetőknek sok értesítést kapnak, de van egy csavar ehhez a történethez a Zoolz Cloud Backup élettartam-terveivel kapcsolatban.

Egy évvel ezelőtt a Zoolz körülbelül 30–40 dolláros élettartam-tervet ajánlott fel 1 TB tartalék helyért, úgy gondoljuk, hogy egyfajta üzlet, hogy felkeltsük az emberek érdeklődését a szolgáltatás iránt. Nagyon sok ember – egy Zoolz képviselője szerint körülbelül félmillió – feliratkoztak arra, hogy feltételezik, hogy megvan ez a hely az élethez. Ez azonban valószínűleg a társaság erőforrásainak sok energiáját kimerítette: a 30 dollár nem sok pénz, és a szerverterület sem pontosan olcsó.

Úgy tűnik, hogy a Zoolz intézkedéseket tett a fájdalom csökkentése érdekében, és e-január közepén küldött egy e-mailt, amelyben kijelentette, hogy február első napjától az előfizetőknek havonta 1,50 dollár karbantartási díjat kell fizetniük, hogy megőrizhessék tárolóikhoz való hozzáférést. tér. 

A sérülés megsértése érdekében Zoolz a másfél dollárt „nagyon nominális díjnak” nevezte, és kedvezményt adott az embereknek, ha úgy döntöttek, hogy az e-mailtől számított néhány napon belül fizetnek – 13,50 dollár, 18 dollár helyett. év.

A megváltozott üzlet

megváltozott üzlet zoolz

Ennek a sebnek a megmentésére azonban Zoolz megígérte, hogy a befizetés az olyan szolgáltatásokra jogosít fel az embereket, mint a GDPR-előírások teljesítése, a napi 24 órás e-mail támogatás, az ügyfelek frissítése (emlékezz erre) és néhány más dolog, amelyekről Ön gondolja. egyébként fizetős előfizetők számára.

Ha ez a kis mértékű vállalati lebonyolítás címzettje nem szerette a Zoolz új, megváltoztatott ajánlatát, akkor két hete volt a fájlok eltávolítására a szerverről. Ezt követően az ügyfél automatikusan frissít – a felhasználó frissítésére természetesen nem lenne hozzáférése, mert nem regisztrálták az új karbantartási tervet.

Összesen nagyon csúnya taktika, és Zoolzt gyorsan elárasztották dühös e-mailek és telefonhívások. A Zoolz Cloud Backup áttekintésünk számos megjegyzést kapott, amelyek közül néhányat a használt nyelv miatt kényszerítettünk törölni. Jogosan használt rossz nyelv, ne feledd, de mégis. 

Az ezüst bélés azonban az, hogy Zoolz gyorsan visszahúzta fenyegetéseit, és e-mailt küldött, amelynek címe: „ezt meg akarjuk tenni.” Az üzenet kijelentette, hogy az ügyfelek semmilyen körülmények között nem veszítik el a fájlokhoz való hozzáférést, és az egész ügyet a Zoolz részéről zajló rossz kommunikációért vádolta (ami szintén volt az a vonal, amelyet etettek, amikor erről megkérdeztük a Zoolzt)..

Valójában soha nem tudhatjuk, hogy ez őszintén szól-e a rossz e-mail írási készségről, vagy cinikusabban egy rosszul átgondolt politika gyors visszavonásáról. Úgy tűnik azonban, hogy itt az a lecke, hogy nem szabad túl gyorsan feliratkoznia az egész életen át tartó tervre, hacsak nem ismeri és bízik benne a mögötte lévő társaságban. Végül is ez az internet, és bármi megtörténhet.

Avast and Bearded: másfajta kalózkodás

Ahhoz, hogy aláhúzzuk az utóbbi érzetet, van egy Avast társaságunk, amely átlépte a vonalat kérdésesről egyenesen görbe helyzetbe. A cég mindenféle biztonsági szoftvert kínál, bár furcsa módon forgalmazza magát az „Avast” -nel, egy kicsit a kalózokkal általában összefüggő tengeri szlenggel (ez csak azt jelenti, hogy „megáll” vagy „megáll”, bár több száz évvel ezelőtt).

Az Avast egy egész márka szülője, és valószínűleg tudja, hogy az elmúlt évtizedben jelentős időt töltött az interneten. Ezen márkák többségét áttekintettük egy vagy másik ponton is, a legnagyobb az Avast Pro, a SecureLine VPN és az AVG, az egyik legnagyobb ingyenes víruskereső szolgáltató..

A múltban közzétettek olyan történeteket, amelyek szerint az Avast eladta a felhasználói adatokat, és még inkább a nyilvánosságra nem hozott pletykák, tehát véleményeinkre mindig betartottunk egy óvatos nyilatkozatot. Januárban azonban az Alaplap és a PCMag nagyméretű vizsgálata rögtön felrobbantotta az Avast adatkezelési gyakorlatait, és ez nem szép kép.

A teljes történethez hivatkozunk a kapcsolódó cikkre, de röviden: az Avast szoftver aktívan ellenőrizte az emberek eszközeit minden csíkkal kapcsolatban, összegyűjtötte azt, majd eladta azt a nagyvállalatoknak a leányvállalatán, a Jumpshoton keresztül. Ha valaha is telepített egy Avast programot a számítógépére vagy telefonjára, az adatait eladták.

Természetesen a Jumpshot műveleteit néhány nappal a mű publikálása után felfüggesztettük. De itt, Cloudwards, határozottan javasoljuk, hogy mostantól kerülje az Avast termékeket, és figyelmeztetéseket tettünk minden releváns áttekintésre és cikkre. A társaságnak sokáig tart, hogy visszanyerje bizalmát, és biztosak vagyunk abban, hogy az érintett fogyasztók számára megduplázódik.

A megbízható VPN-kben

mérleg mérlegen régimódi

A biztonsági szoftverek egy másik ága, a virtuális magánhálózatok a saját bizalmi problémáktól szenvednek, amelyeket több áttekintésben részletesen tárgyalunk. Néhány szolgáltatás például értékesíti az Ön adatait, akárcsak az Avast, vagy nem nyújtja az általuk ígért biztonságot. Mások gyalogosak abban az értelemben, hogy nem térítik vissza a készpénzt, vagy az értékelők tulajdonában vannak (rád nézve, pufferolt).

Mivel látta, hogy az ilyen gyakorlatok súlyosan veszélyeztetik saját hitelességüket, számos vezető VPN-szolgáltató összefogott és létrehozta a VPN Trust Initiative-t. A weboldalon keresztül ez a szervezet célja, hogy egyaránt képviselje magát a VPN-iparág képviselőjeként, és meghatározza az önszabályozás valamilyen formáját is..

A VTI tagok részét képezi a VPN-piac legnagyobb nevének gyűjteménye, ezek többsége a rangsorunk felső régióiban helyezkedik el. Képviselték az ExpressVPN és a NordVPN, valamint az Aranybéka (a VyprVPN hírneve) és az IPVanish.

Önszabályozás vagy önelégülés?

Nem mi vagyunk egy jó ötletre köpködve, de azon gondolkodunk, hogy vajon mi a vállalati önszabályozás előnye. Bár a VTI listáján szereplő legtöbb névben megbízunk, ez a bizalom gyakran az ítéletünkre alapul, nem pedig a nehéz tényekre. Számos okból nagyon nehéz biztosítani, hogy egy szolgáltatás fedélzet felett legyen.

Először is, a VPN-k immateriális lények. Sokan közülük például a tengeri menedékhelyen székhelyűek, és többnyire csak egy kagylóvállalatok sorozatába ütközünk, amikor eredetüket nyomon követjük.. 

Ez enyhén szólva belső működését átláthatatlanná teszi, és jól elkerüli őket a kormányzati szabályozás hatálya alól. Sok szempontból ez jó dolog, mivel gyakran a kormányoknak kell védelmet igényelnünk, ám ez megnehezíti egy olyan szabvány meghatározását is, amely szerint a VPN-ket meg kell tartani..

Ráadásul nincs jó módszer annak ellenőrzésére, hogy a szolgáltatás milyen mértékben vezet-e naplókat, és ha igen, akkor eladja-e ezeket az adatokat. Az Avast-botrány ezt jól szemlélteti: nem a könyvvizsgáló, hanem a bevilágító fedél fújt le, nem pedig az a könyvvizsgáló, aki valamilyen háttérkódot próbált érteni..

Mindent összevetve úgy gondoljuk, hogy a VPN Trust Initiative jó dolog, mert ha senki nincs hatalmon ezen iparág szabályozására, a legjobb gyakorlat szabványa a következő legjobb dolog. Felhívjuk figyelmét arra, hogy ne hallgassa meg implicit módon ezt a szervezetet, mivel egyes aláírók kevésbé tiszták, mint mások. Például az Encrypt.me a Buffered új megtestesülése. 

Ehhez egészítsük ki az önszabályozással járó belső problémákat – amelyek közül a legnagyobb az, hogy szörnyen könnyű betartani a szabványokat, amikor maga állítja be őket -, és úgy döntöttünk, hogy várakozási megközelítést alkalmazunk, mielőtt bármiféle következtetésre jutunk. Lehet, hogy a megoldás az, hogy az összes VPN-alkalmazást nyílt forráskódúvá és teljes körű auditálássá tegyük, mint ahogy azt a ProtonVPN is tette.

Végső gondolatok

Ezekkel a gondolatokkal a hónapra hagyjuk. Január nagyon jó történeteket hozott ki az általunk lefedett iparágakból, és február már arra készül, hogy legyőzze ebben a tekintetben, bizonyos értelemben. 

Természetesen arra számítunk, hogy kedves olvasó, hogy tudatja velünk, mikor történnek ezek a dolgok, ezért kérjük, küldjön e-mailt a főszerkesztőnknek, amikor valami homályosra talál. Például a Zoolz-történet soha nem lett volna formájú, hacsak két olvasó nem küldte volna abszolút kincslevelet a társasággal való levelezésért, amelyért köszönetet mondunk nekik..

Mit gondol a fentiek közül? A Zoolz-ügy csupán téves kommunikáció esete volt? Avast nem csinált semmi rosszat? Hiányzott a jel a VTI-n? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és – mint mindig – köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map