A felhő állapota, 2019. november

Üdvözlet és üdvözlet a Cloud legújabb állapotában, a havi oszlopunkban, ahol áttekintjük a felhő és a technológiai iparág legnagyobb történeteit. Október eseménydús hónap volt, de november szinte törésváltó sebességgel haladt, ezért húzza be, miközben átnézzük az összes zajlási helyzetünket.


Természetesen a szokásos gyanúsítottak, a Facebook és a Libra, annak leginkább szokatlan pénzneme, megjelenni fog, de nem csak az üvegházunkból dobjuk szokásos köveinket. Ugyancsak bejelentkeznek a streaming háborúk és néhány rövidebb történet. Először azonban egy nagyon súlyos biztonsági résről kell beszélnünk, amely az egyik kedvenc VPN-szolgáltatót, a NordVPN-t érinti.

NordVPN Hack

NordVPN megsértése

A hónap elején hírre derült, hogy egy NordVPN szervert már 2018 márciusában megsértették. A támadás az adatközpont üzemeltetője által elkövetett hiba miatt lehetséges, amivel a VPN már nem működik, de nincs rekord kitett. 

Mindent egybevetve, ez valójában nem a legnagyobb üzlet, mivel a számítástechnikai bűnözés bárkit bármikor megsérthet, bármikor, de felveti az átláthatóság kérdését.

Végül is, miért nem tudtuk meg 2019. októberig, szinte 18 hónappal később, hogy ez a támadás megtörtént? Bárki, aki az online üzleti realitásokra támaszkodik, tudja, hogy támadások történnek, és időnként a mögöttük lévő emberek hozzáférhetnek, de mindaddig, amíg az összes adatot titkosítja, és – mint például a NordVPN esetében – ne tartson felhasználói naplókat, nem okoz kárt , általában.

Noha a szolgálat gyorsan kijelentette, hogy válaszol ezekre a kérdésekre, és magyarázatot ad arra, hogy mi történt, úgy döntöttünk, hogy egy kicsit elmélyítjük a szolgáltatást NordVPN áttekintésünkben, ha csak néhány pontot. Ennek ellenére továbbra is hiszünk a NordVPN-ben, bár ez az epizód mindannyian emlékeztet minket, hogy semmi sem teljesen biztonságos az interneten.

Streaming háborúk: A nyílt tengerek nyerhetnek

Kalóz torrenting

Egy kevésbé komoly megjegyzés: a streaming-háborúk felmelegültek a Disney + indulása előtt az Egyesült Államokban, november 12-én, a világ minden tájáról induló rövidesen. Ha szeretne többet megtudni a szolgáltatásról, vagy szeretne kitalálni, hogyan lehet bárhonnan elérni, akkor nézze meg a Disney megtekintésére vonatkozó útmutatónkat.+. 

A jelenet új behemothja – amely a Csillagok háborúja és a Marvel világegyetemi élményeit kínálja, valamint mindent, amit a Disney valaha készített – komoly veszélyt jelent a meglévő csatornákra. Valahogy ez nem akadályozta meg senkit attól, hogy megtegye azt, amit csinál, és bizonyos esetekben még új versenytársak indítását is.

Ugyanakkor, amint azt az oszlop augusztus kiadásában elmondtuk, ez valószínűleg csak a kalózkodás vonzóbbá tétele. A Disney ténylegesen ellopta a Netflix könyvtárának hatalmas darabját, és gyilkos megállapodást kötött a Hulussal, amely csomagolja a Disney + -val, de a Netflixnek még mindig van elég lehetősége a nézők számára, így valószínűtlen, hogy az emberek feladják..

A Netflix és a Disney + előfizetése mindössze havonta 20 dollárba kerül, ami a legtöbb esetben megvalósítható. Ha azonban bármilyen más szórakoztató előfizetést felvesz, vagy éves szinten gondolkodni kezd, sok fogyasztó dönthet úgy, hogy az összes költsége túl sokba kerül. 

Miközben ezek a nagyvállalatok a piaci részesedés ellen küzdenek, talán nagyon jól találják, hogy a piac csökken, egyszerűen azért, mert az emberek elfoglaltak.

Robot vagyok: A Zuck Arcok Kongresszus (újra)

Zuckerberg Facebook

Mark Zuckerberg 2018 májusában a Capitol-hegyen tett tanúvallomása után mémévé vált, robotteljesítményének és kitérő válaszának köszönhetően, nem is beszélve a túlzott vízfogyasztásáról. Azóta úgy tűnik, hogy a fiú csoda, hogy a médiaképzés kevésbé akadályozta meg, bár számos amerikai politikus élesítette technológiai ismereteit..

Ez nyilvánvaló volt a Zuck meghallgatása során a Libraról, a leendő digitális pénznemről. A hosszú történet rövidítéseként úgy tűnik, hogy a Facebookon belül senki sem rendelkezik valódi elképzeléssel arról, hogy a Libra hogyan működne, milyen kockázatokkal jár a fogyasztók (és a magánéletük), és mit pontosan a vállalat reményül elérni bevezetésével. 

Amint számítani lehetett, a Zuck Buck számos támogatója gyorsan elhagyta a hajót a meghallgatást követő hatalmas nyilvános felháborodás után.

Hozzáadva a Facebook sérelmeinek – és igen, akkor képzelhet, hogy alig elfojtott kezünkkel dörzsöli a kezünket – egy arculat-felismerési technológiával való visszaélés miatt benyújtott hatalmas csoportos kereseti perre bíró, szövetségi bíró, nem Kevésbé. 

Ennek ára akár 35 milliárd dollár is lehet, plusz bármilyen bíróság költségei is, ami a Zuckerberg gőzgörgőjét a belátható jövőben potenciálisan megkísérelheti. Csak remélhetünk.

Huawei hagyja, hogy építsenek hálózatokat?

Huawei

Rendszeres lefedettségünk befejezéséhez egy újabb fejezet íródott a szaga arról, hogy a nyugati országoknak kellene-e hagyniuk, hogy a Huawei a születő 5G hálózatokat építsenek (azok része). 

Amint arról a júniusi kiadásunkban beszéltünk, az egyetlen olyan társaság, amely jelenleg képes a szupergyors adatkapcsolat biztosítására, a Közép-Királyságból származik, és mindegyikre a kínai hírszerző szolgálat kémkedésének valódi veszélyét fenyegeti..

Az EU tehát megbízott egy kockázatértékeléssel, hogy mit várhatunk el és nem várhatunk el, amikor a tagállamok hagyják, hogy a Huawei dolgozzon az 5G hálózatán. Bár ez egy hosszú, árnyalt jelentés, a legfontosabb az, hogy a kockázatok kezelhetők, feltéve, hogy a megfelelő óvintézkedéseket meghozzák. Németország viszont úgy döntött, hogy nyitja a kapukat a Huawei felé, bár nem teljesen.

Ez azonban teljesen figyelmen kívül hagyja azt a problémát, amely szerint Kínának bármikor behatolnak, könyörtelenül kihasználja ezt a nyitást; például, csak nézd meg, mi folyik a közeli vizekben, vagy Hong Kong brutális elnyomása. 

A probléma abban rejlik, hogy a racionális nyugati politikusok Kínát ésszerű partnernek tekintik, amely valójában nem az. Ha hagyja, hogy Huawei távközlési munkát végezzen, akkor csak a szél vetkedik.

Rövidebb történetek

Grúzia

Ha látni szeretné, hogy milyen károkat okozhat valaki, aki hozzáféréssel rendelkezik országos számítógépes rendszerekhez, akkor ne keresse tovább, mint Grúziát – a kaukázusi nemzetet, nem pedig az Egyesült Államok államát. A hatalmas cyberack nagyjából elbocsátotta az egész országot, elmondhatatlan károkat okozva, és valószínűleg komolyan kiszabadította az embereket.

Legalább egy kínai tisztviselő szerint azonban ezekért a problémákért valójában a Nyugat a felelős, köszönhetően a „hidegháború mentalitásának”, amely akadályozza a kibertérben a „kölcsönös bizalmat”. Van egy érzésünk a kínai cenzúráról, és az emberi jogok megsértése részben ennek oka lehet.

Még jobb hír: a Google betiltotta a fizetésnapi kölcsön-alkalmazások teljes rendetlenségét a Play Áruházból az említett kölcsöncápák csalódása miatt. Bármi, ami felzaklatja az egyik ragadozóbb iparágot, jó lépés a könyvünkben, ezért ebben az esetben minden dicséretet adunk a Mountain View-nak..

A Google-val kapcsolatos egyéb hírekben a cég egy kvantumszámítás áttörést mutatott be, amely az emberek szerint sokkal okosabbak, mint mi vagyunk, elég nagy, de nem olyan hatalmas, mint ahogyan bejelentettük. Őszinték leszünk, csak arra gondolhattunk, hogy futtathatjuk-e a The Witcher 3-at teljes beállításokkal egy nagy képernyőn, vagy sem.

Végső gondolatok

Ezzel a hónapra hagyjuk. A november egy újabb izgalmas hónap lesz, és már várjuk, hogy decemberben elmondja neked mindent. Jelenleg sok szerencsét kívánunk Önnek az sötét napoknak az északi féltekén, és a tavasz nagy élvezetének a déli részén.

Hiányoztak októberi fontos hírek? Vagy vadul tévesen értelmeztünk valamilyen tényt? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map