A felhő állapota, 2019. május

Üdvözlet, üdvözlet a Cloud State új állapotában, a Cloudwards.net havi oszlopában, ahol durva fényt ragyogunk mindazokra, ami a technika világában történik. Készülj fel, hogy elkápráztassa tájékozott véleményeinket, mindegyiket a hír széleskörű elolvasásával tájékoztassuk, amennyire ez csak a Filler korában lehetséges, vagy csak előre ásítunk. Minden rendben van.

Ebben a hónapban potshotokat készítünk a szokásos Facebook célpontunk mellett, és megnézzük az Alexát is, amely bizonyíték arra, hogy az Amazon ugyanolyan rossz, mint a Facebook vagy a Google, ha nem törődünk az emberek magánélethez való jogával. A Huawei helyzete szintén megjelenik, és lesznek más, kisebb hírek is, de először nézzük meg, mi történt a VPN-ekkel.

Orosz következtetésekre

Orosz VPN-tilalom

Március végén a Roskomnadzor orosz mindennapi kommunikációfelügyelő e-maileket küldött a legtöbb legjobb VPN-nek, és utasította őket, hogy akadályozzák az orosz felhasználók számára a sok weboldal hozzáférését. Moszkva arra törekedett, hogy megvédje népeit a szabad gondolatoktól, és elkapta, hogy sokan egy VPN használatával kerülik el blokkjait, így most megpróbálja lekapcsolni őket a passzon..

Amint az orosz VPN blokk kísérletéről olvashatunk, a felkeresett VPN szolgáltatók azt mondták a Roskomnadzornak, hogy eltévedjenek, de néhányuk tovább ment, mint mások. Az ExpressVPN hirtelen kijelentései mellett számos szolgáltató, például a NordVPN, leállította orosz szervereit.

Reméljük, hogy a Roskomnadzor jó kegyelemmel fogadja el vereségét. Majd tovább küldünk. Ez azt mondta: az NordVPN témájában heti vagy két hete zavaró híreket kaptunk. A Nyilvántartás jelentése szerint számos olvasója furcsa forgalomról számolt be, amikor az alkalmazás segítségével csatlakozott.

Ez, valamint a korábbi pletykák, valamint az NordVPN esetleg botnet működtetése miatt, kíváncsi minket, mi folyik a második besorolású szolgáltatással a VPN-vélemények között. Vigyázzon erre a helyre..

Reméljük, hogy soha nem láthatjuk újra a Facebook-ot

A Facebook e-maileket tölt fel

Be kell vallanunk, hogy beteg vagyunk verte ezt a dobot – 2018 áprilisában kezdtük meg -, de a Facebook egy ajándék, amelyet folyamatosan ad. Rosszul ad azonban, mint például a herpesz. Számos apró botrány tört ki a hónap során, és mindegyikük gondatlanul figyelmen kívül hagyta a felhasználók magánéletét.

Például a vállalat 1,5 millió ember e-mail címét töltötte fel, amely szépen illeszkedik az új vállalati irányelvhez, amelyben az új felhasználóknak meg kell adniuk a Facebook-nak e-mail jelszavaikat. Alapvetően nem csak a Facebook adja ki az Ön e-mail címét, hanem a jelszavát is tartalmazza.

Ha azt gondolja, hogy az ilyen információkat biztonságosan tárolják, gondold át újra. Kiderült, hogy a cég titkosítatlanul tárolja őket, de a Facebook PR osztálya, amely olyan munka, amelyet nem kívánna a legrosszabb ellenségnél, gyorsan kiadta egy nyilatkozatát, amely szerint nem volt ilyen rossz. Spoiler figyelmeztetés: ez olyan rossz, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy sok felhasználói rekordot tartott a nem biztonságos Amazon szervereknél.

Nem csoda, hogy a Facebook legutóbbi bevételi jelentése 3 milliárd dollárt tartott tartalékban a rekord bírságért, amelyet a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság a Zuck kis sárkányának ad át. A részvényeseknek nem szabad túl sokat aggódniuk, mivel az öreg Mark el akarja indítani egy Alexa típusú személyi asszisztenst, amely a „mi baj lehet?” üzleti döntések kategóriája.

A baj Alexával

Alexa adatvédelem

Az Amazon Alexa katasztrófává válik. A mindig bekapcsolt, díszes négyzet alakú doboz a magánélet védelméről szóló beszélgetés élvonalában van, bár szeretnénk rámutatni, hogy az értékesítés továbbra is növekszik, ami bizonyos szempontból elképesztő.

Kiderül, hogy a rendszerbe beépített számos védelem hamis. Egyrészt az Alexa operátorok – a srácok, akik alapvetően figyelnek – nem anonimizált adatokat használnak, de valójában mindent tudnak rólad, ideértve az otthoni címet is. Ezt nem valami olyan eszközt szeretné, amelyet a beteg adatainak elérésére és tárolására is feljogosít.

5G biztonság? Huawei Kiddin ”?

Huawei

Amint februárban megemlítettük, és ahogyan az elmúlt hónapban vagy két hónapban minden második nap híreink vannak, komoly vita folyik arról, hogy a Huawei kínai távközlési óriás részt vehet-e az 5G-hálózatok kiépítésében Európában, Kanadában és az Egyesült Államokban, azzal, hogy Washington elleni pokolba hajlik.

Itt, a Cloudwards.net oldalán, valami szokatlan és oldalra fogunk csinálni a Trump adminisztrációval. Mindent megtudva, hogy Kínáról tudjuk, hogy egy állami finanszírozású társaság részvétele a létfontosságú infrastruktúra kiépítésében egy egyszerű gondolat. Az emberi jogok szempontjából ugyanolyan barátságos rendszert, mint a pekingi, minden áron meg kell akadályozni, hogy meghallgassa beszélgetéseinket.

Ennek ellenére Németország másképp érzi magát, és lehetővé teszi a Huawei számára, hogy segítsen az 5G hálózatok kiépítésében, feltéve, hogy a társaság betartja a szabályokat. Az Egyesült Királyság hasonló stratégiát fog követni, megtiltva bizonyos „alapvető” alkotóelemektől, de minden mást nyitva hagyva.

E stratégiák problémája az, hogy a technológia gyorsan halad. Ami egyszer ártalmatlan, később fontos lehet. Példa erre az Y2K hiba. Fogalmam sincs, hogy a Huawei hardvere hogyan fogja befolyásolni a hálózat használatát 10 évvel később, amikor a geopolitikai és a technológiai szakasz megváltozott.

Ha engedi a Huaweit, a kormányoknak fogalmam sincs, milyen árat fognak fizetni az olcsóbb hardverért. Nem hibáztatjuk az USA hírszerző közösségét az adatmegosztási stratégiájuk átgondolásában a szövetségeseivel, ha a Huaweivel együttműködnek..

Kisebb történetek

Orosz VPN-tilalom

A Google arra törekszik, hogy egyik leghasznosabb alkalmazását, a Maps alkalmazást, sokkal kevésbé hasznosá tegye azáltal, hogy agresszívebben nyomja meg a szponzorált helyeket. Adj neki néhány évet, és újból papírlapokat kell használnunk, amikor minden hirdetés a szemgolyónkba robbant.

Kiderül, hogy – akárcsak minden szakmához hasonlóan – online tanfolyamok is tartanak, hogyan lehet gazdag és sikeres internetes csaló. Az elkerülhetetlen, ám mégis vidám csavarral a legtöbb ilyen útmutató hamis, azaz a srácok, akik megpróbálják megcsalni az embereket nehezen megkeresett pénzükről, még mielőtt elkezdenek, kiszorulnak. Költői igazság?

A hónap lezárásához híreink vannak, hogy az Amazon Web Services legnagyobb ügyfele az Apple? Kiderül, hogy Cupertino-nak nincs felhőalapja, amelyre sok adat tárolásához szüksége van, tehát kihasználja a verseny eredményeit. Egy furcsa világban élünk.

Végső gondolatok

Ezzel megállíthatjuk az érzelmeinket, és visszatérünk a vélemények írásához. Április olyan hónapnak érezte magát, amelyben sok nagyobb történet főzött, és már várjuk, hogy mit hoz május. Noha jó lenne a Facebook-fiaskó következtetése, fogadunk azzal, hogy a Huawei továbbra is uralja a címsorokat, valamint a szokásos különféle biztonsági megsértéseket..

Mit gondolsz az elmúlt hónap híreiről? Hiányoztak fontos történetek? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és szokásos módon köszönjük az olvasást. Maradj biztonságban odakint.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me