A felhő állapota, 2019. június

Üdvözlet és üdvözlet a Cloud State új államában, a Cloudwards.net havi oszlopában, ahol áttekintettük a 31 napos tech híreket, és mindezt megpróbáljuk értelmezni. Ebben a kiadásban a Google-ról, a Huaweiről és – soha nem fogjuk elhinni – a Facebookról beszélni fogunk.


Noha felismerjük, hogy a Facebook dob verése fárasztóvá válhat, továbbra is meghökkentünk a cég vezetõinek találékonyságán. Mindig olyan új módszereket álmodoznak, amelyekkel manipulálni lehet az embereket, hogy feladják az adataikat, majd szörnyű dolgokat csinálnak vele. Félelmetes lenne, ha nem lenne olyan gonosz.

Új kínai kéz

Huawei kereskedelmi háború

Először is, beszéljünk néhány nagyszerű hírről, amely nemcsak a híroldalak technikai szakaszának címsorát uralja, hanem egyre inkább minden nap fő történetévé válik: a Huawei és az USA-Kína kereskedelmi háború.

Most ezek egymással összekapcsolt, de különálló kérdések, bár néha úgy érezhetjük, hogy ugyanazok. A kereskedelmi háború azonban elsősorban az amerikai import és export közötti egyensúlyhiányról, valamint a technológiaátadás gyakorlatáról szól, ahol a kínai üzleti tevékenységet végző cégeknek szellemi tulajdonjogaik egy részét el kell adniuk..

A Huawei viszony azonban inkább a kémkedésről szól. A céget, amely technikailag nem állami tulajdonban van, de többé-kevésbé gyakorlatilag gyakorol, több dolgot vádolják, leginkább figyelemreméltó, hogy valószínűleg az firmware révén kémkedik az embereknél..

Ez egy nagyobb probléma, mint gondolnád. A Huawei hatalmas mennyiségű alkatrészt gyárt a modern telekommunikációs berendezésekben, különösen a tervezett 5G hálózatokban. Ez azt jelenti, hogy többé-kevésbé mindenütt megtalálható lesz, és ha a cég kémkedésével használja a berendezést, akkor óriási probléma lenne. Eddig az összes állítás volt, de ott egy nagyon valódi biztonsági kockázat áll fenn.

Monopólium? Huawei to Say?

Huawei kereskedelmi háború

A Huawei ebben a nevetségesen jó helyzetben van, mert nos, nagyon kevés más vállalat gyártja ezt a berendezést, vagy legalábbis a Huawe szintjén. Itt érkeznek a kereskedelmi háborúval kapcsolatos állítások: a vállalat képes volt versenyképessé válni a kínai állam segítségének köszönhetően, amely mindig új módszereket keres a népességének nyomon követésére..

A nyugati versenytársaknak nem volt ilyen állami támogatása, állítják a politikusok (* köhögés * adókedvezmények * köhögés *), ezáltal Huaweit cipőnek vetve, mint felső kutyát. Az előrejelzés azonban az, hogy Huawei nélkül nehéz lesz fejlett hálózatokat kiépíteni, ez arra készteti a sok EU-országot, hogy hagyjon fel minden biztonsági aggályt, és így figyelmen kívül hagyja az amerikai hírszerző közösség figyelmeztetéseit..

Bár Trump szövetségeseinek erőteljes felfegyverzése nem túl szép, és akár úgy is értelmezhető, hogy ennek az édes 5G-os pénznek egy részét az amerikai vállalatoknak átirányítsák, továbbra is fennáll a gyanú, hogy ha a Huaweit hagyja a nyugati létfontosságú infrastruktúrán dolgozni, a trójaiak digitális megfelelője, amely egy nagy, nagy falovat húz városuk kapujába. Csak az idő fogja megmondani.

Első kék a Facebookon

GlobalCoin

Ha nincs ilyen út, térjünk vissza a szokásos nemesishez, a Facebook-hoz. A tavaly áprilisban megkezdett körhinta nem mutat lassulás jeleit. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság azt javasolja, hogy a Kongresszus hozzon létre magánélet védelmét az amerikai emberek védelmére a Zuck leértékelődése ellen, ellentétben az EU GDPR-jével..

Fontosnak tartjuk azt a tényt, hogy az embereket védekezés nélkül védeni kell a Facebook ellen, nem pedig egy hónap telik el új botrány kitörése nélkül. A The Intercept hozta neked 2019 májusát, amely feltárta, hogy a Facebook aktívan együttműködik a mobiltelefon-szolgáltatókkal az emberek nyomon követése és kémkedése érdekében. Ha ez egy igazi nyúllyuk lenne, akkor már a másik oldalon kijöttünk volna; ez inkább egy mélységű gödör.

Mindamellett a legjobbakat takaríthatjuk meg: a Facebook saját kriptovaluta elindítását tervezi. Ezt GlobalCoin néven hívják fel, és az amerikai dollárhoz lesz kötve, bár ez az arány még nem ismert. Milyen rosszul akarja a Zuck elindítani ezt a dolgot, azt látja, hogy hajlandó tárgyalni néhány keserű ellenségével, és az a tény, hogy hajlandó leülni a FED-ekkel, hogy kidolgozza a részleteket.

Ha azt szeretné, hogy két centünk legyen, vagy bármi hasonló is legyen a Facebook filléreiben, mindenkinek javasoljuk, hogy maradjon távol a GlobalCoin-tól. A bitcoin volatilitása és a Facebook adatszolgáltatás iránti hajlandósága mérgező keverék lesz, amely a másnaposságot fogja hagyni, miközben az execsek sípogva elmennek.

Google Goggles

Google Dragonfly

Egy másik kedvenc célunk egy rövid nyaralásról származik. Utoljára 2019 februárjában beszélgettünk a Google szhengánjairól, és néhány apró történetektől eltekintve, a keresőmotor-óriás semmi nem történt meg. Májusban azonban a Google úgy döntött, hogy a tavaszi virágokat veszi át, és fenségesen virágzik.

Az első egy kicsit kellemes hír, mivel mostantól automatikusan törölheti a helyelőzményeket és más adatokat automatikusan törölni, bár kissé nem egyértelmű, hogy törli-e a Google szervereiről is. Egy másik jó hír az, hogy azoknak az embereknek, akik csak a Titan biztonsági kulcs megvásárlása érdekében vásároltak csúnya hibát, ingyenes cserét kapnak (feltételezzük, hogy hibamentes).

De erről szól a jó hír. Az egyikre kiderül, hogy a Dragonfly, a januárban eltemetett Kína cenzúrázott keresőprogramja visszatért az asztalra, a Google korábbi vezérigazgatója, Ericx Schmidt pedig még azt állította, hogy ez Kína „nyitottabb” lenne. Bár rájönünk, hogy a szólásszabadság nem valamiféle zéró összegű játék, úgy gondoljuk, hogy Eric szemében a dollárjelek elvakították a kommunista rezsim borzalmaitól..

Ennek ellenére vannak bizonyos kommunizmus hátrányai, mint például a teljes foglalkoztatás, amelyekről nyilvánvalóan nagyon kevés a Google alkalmazottja tud valamit, mivel sokukból kiderül, hogy ideiglenesek. Ez azt jelenti, hogy fogalmam sincs, mikor fognak dolgozni, mennyit fognak dolgozni, és a Google-nak nem kell fizetnie nekik semmilyen juttatást. Nem tűnik tisztességesnek, ha egy olyan gazdag társaság, amely nem osztja meg kissé a gazdagságot.

A Google azonban rengeteg munkát nyújt, tehát egy kicsit ellensúlyozza azt. Például jelenleg az emberek helyettesítik az AI-t a Google Duplexnél, mert az okos gépek nyilvánvalóan nem tudják megvágni. Igen, ezt olvastam helyesen: látszólag az AI forradalma kissé távolabb van, mint amire figyelmeztettek.

Kisebb történetek

Julian Assange Wikileaks

Julian Assange elhagyta az ecuadori nagykövetséget, és most egy hosszú jogi csatában van, amely valószínűleg azzal jár, hogy őt deportálják az Egyesült Államokba. Noha a csata még nem zajlik, az a tény, hogy jogi dokumentumait megosztották az amerikai hatóságokkal, az a falra íródik. Bár nem ő a legkellemesebb fickó, lehetséges sorsa államában valószínűleg nem felel meg a bűncselekménynek.

Egy izraeli vállalatot úgy találtak, hogy hamisítja a WhatsApp hívásait, és így hozzáférést kap a telefonokhoz – jelentette ki a Financial Times. Ezeket a szolgálatokat akkoriban mind a buktatott rezsimek a világszerte, és főként az emberi jogi aktivisták és más „felforgató” személyek követésére használják. A WhatsApp azt állítja, hogy szerencsére megszüntette a szivárgást,

Az Apple monopóliumellenes intézkedésekkel néz szembe az EU-ban, miután a Spotify tiltakozott a Cupertino engedélyezési eljárása felett. A kilátások nem kedvezőek az Apple számára, mivel az egész világ halad a Big Tech ellen. Majd tovább küldünk.

Amikor beszélsz Alexával, vagy ha hallja, akkor nyilvánvalóan nyilvántartást vezet mindenről, amit hall, még akkor is, ha törli a hangot. Ez nyilvánvalóan a magánélet tiszteletben tartásának megsértése, de aztán ismét, mit vártak az emberek, amikor az internethez csatlakoztatott mikrofont a házukba hozták?

Végső gondolatok

Félünk, hogy nem fejezzük be a havi oszlopot egy magas jegyzettel. Május durva hónap volt a felhő állapotának. Június már egy kicsit felnézi, az Apple jobb adatvédelmet ígér a felhasználók számára, és úgy érezzük, hogy valamilyen dolgot fogunk látni Washingtonból, ami a magánélet jobb védelme érdekében szól..

Mit gondol erről? Hiányoztak fontos események májusban? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és – mint mindig – köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map