A felhő állapota, 2019. január

Üdvözlet, üdvözlet a Cloud új állapotában, a Cloudwards.net szerkesztõcsoportjának havi összefoglalói általában a tech fejlõdésével és különösen a felhõvel kapcsolatban. Nem fog lepődni, amikor megtudja, hogy általában a 2018-ra, és csak a decemberre, a 2019. évi első SotC-re nézünk vissza. Plusz, néhány előrejelzést adunk az évről évre. előre hozhat.


2018 volt az az év, amikor a magánélet megsértése, mint még soha, derült fényre, kiemelve a személyes adataink biztonságának rossz állapotát. Ez volt az az év is, amikor a jogalkotók nagy technikai cégeket vállaltak arra, hogy feladataik legyenek a gyenge biztonság érdekében, valamint azt a módot, ahogyan a választásokat az egész világon a közösségi médiaplatformok árnyékában dolgozó troll hadseregek befolyásolták..

Természetesen nemcsak a szokásos tengelyek köszörülésén, hanem többet fogunk csinálni. Megvizsgálunk néhány olyan tendenciát is, amelyeket a felhőalapú tárolásban, az online biztonsági mentésben és a VPN-helyekben tapasztalhattunk, és megvizsgáljuk, hogy néznek ki ezek a piacok ebben az évben. Ha többet szeretne tudni arról, hogy miként fejlesztettük ki a weboldalt, és nyomon szeretnénk követni, akkor azt javasoljuk, hogy iratkozzon fel az alábbi hírlevelünkre:.

A vázlat elkészítésével kezdjük el a legjobb módszerrel, hogy lépést tartsunk a felhőben zajló eseményekkel.

Adatvédelem és tökéletesség

2019-es adatvédelem

2018 volt az az év, amikor a világon a Facebook-botránynak (amelyről először beszélünk április kiadásunkban), valamint a kisebb, de nem kevésbé komoly felfedezéseknek köszönhetően megismerkedtünk az emberek adataival játszott piszkos játékokkal..

Azt mondjuk, hogy „a világ egésze”, mert nos, különösen a Facebookról régóta ismert, hogy gyorsan és lazán játszik az emberek adataival. Végül is egy termék, amelyet ingyenesen kínál a termékére, százmilliárd dolláros IPO-ként indul? A kapitalizmus alapszabálya, hogy el kell végeznie valamit, és ebben az esetben a termék a Facebook felhasználói volt.

Az emberek a szívük mélyén tudták ezt, ám kevesen érdekeltek mindaddig, amíg a hirdetéseket Önre célozta, miközben a Facebook-on böngészett. Azok, amelyek egyszerűen elhagyták a Facebook használatát. Végül is a Google nagyjából ugyanazt csinálta, és úgy tűnt, hogy senkit sem érdekel ez.

Természetesen az a páratlan hirdetés célzása, hogy az emberek személyes adatait eljuttatják azoknak a kutató cégeknek, amelyek arra használják, hogy az emberek bizonyos módon szavazzanak. A Cambridge Analytica, amely senkinek sem meglepő, hogy néhány hónap múlva a történet történt, csődbe ment, egész egyszerűen nagyon bolond társaság volt, és a Facebooknak sem volt üzleti vállalkozása, amely megsértette volna a saját feltételeit, hogy vele üzleteljen..

Eddig olyan rossz. Ugyanakkor, amint gyakran fordul elő, amikor a botránygömb gördül, a kinyilatkoztatások egymás után kezdtek egymásra rakni a megvalósításokat, és gyorsan kiderült, hogy a Facebook mindenféle dolgot csinált, amelyek nem tűntek túl csinosnak, ha a napvilágot megvizsgálták. . Például, és még sokan mások is megosztják a felhasználók adatait mindenféle vállalattal és alkalmazással, és továbbra is ezt teszik.

Kormánycsarnok

Zuckerberg meghallgatás

Mindezek mellett a kormányokat arra kényszerítették, hogy lépjenek be. A technológiai iparnak egy bizonyos ideig engedték, hogy önszabályozzák, valószínűleg inkább azért, mert a törvényhozóknak nem volt ötlete, hogy a technológia hogyan működik, mint a bizalomból, hanem a helyzet kiszabadult az irányításból.

Hagyjuk, hogy az olvasók cinizmusa eldöntse, vajon a beavatkozást a polgárok jólétével kapcsolatos aggodalom motiválta-e, vagy azért, mert a populista pártok látszólag eltérítették a demokratikus választásokat a közösségi média manipulációján keresztül..

Könnyű összekapcsolni a magánélet megsértését a választási kérdésekkel – úgy tűnik, maguk a politikusok is ezt teszik -, de ezek két különböző probléma, amelyek egyszerre fordultak elő. Bár a Facebook szándékosan értékesíti az emberek adatait, eddig nincs bizonyíték arra, hogy ez, vagy a Google, a Twitter, stb. Elősegítették a demokratikus folyamatot akadályozó félinformációk terjesztését..

Ennek ellenére jogosan vádolható őket azzal, hogy nem sokat tettek ennek megállításához.

Noha sok elemzőt leginkább az érdekelt, hogy a jogalkotóknak fogalma sem volt arról, hogy a technológia hogyan működik – nem vagyunk biztosak benne, hogy az átlagos amerikai szenátor képes kenyérpirítót működtetni – szinte minden hallott végrehajtó keveset tett a dezinformáció megakadályozására, nem pedig az, hogy a tucat a padról jönni nem volt vidám.

Az elmúlt néhány hónapban azonban olyan vállalatok, mint a Twitter és a Facebook, megkezdték a troll számlák fokozását és eltávolítását. Ez azt jelenti, hogy mindig is képesek voltak, csak nem tudtak volna zavarni korábban. Ugyanez vonatkozik a Google-ra. Miután nyomást gyakoroltak valamit a megtévesztő hirdetésekre és a furcsa keresési eredményekre, elkezdett eltávolítani őket.

Megállapítja, hogy bizonyos esetekben minden embernek kissé együtt kell lennie, bár zavaró, hogy milliárd dolláros társaságokat kell létrehozni a demokrácia és a felhasználók jogainak védelme érdekében, ugyanúgy, mint egy elkényeztetett anya megkapja tizenéves fiát. reggel az ágyból.

Előretekintés: Adatvédelem és biztonság

2019-es biztonság

A fentiek figyelembevételével azt jósoljuk, hogy 2019 a magánéletre és a biztonságra vonatkozik. Noha úgy tűnik, hogy csak egy kis kisebbség – nem is beszélve a törvényhozókról és más hatalmakról – melegszik rá a gallér alatt, lehet, hogy elég lendület van a valódi változáshoz.

Példa erre az, hogy az általános adatvédelmi rendelet nem csupán egy darab papírnak tűnik. Bár az új, átfogó szabályozás félelmetes, mindig fennáll annak a valószínűsége, hogy nem más, mint forró politikai levegő. A GDPR azonban nem az. A pénzbírságot a nemzeti felügyeleti kutyák már kiadták, és a Facebook komoly problémákba ütközhet a jogsértések miatt.

Ugyanakkor az egész világon a jogalkotók a Big Tech szabályozására törekszenek, gyakran adó formájában, de az általános „tervezési adatvédelem” intézkedések formájában is. Ráadásul a Google Dragonfly-nek nevezett kínai keresőmotorja iránti nyilvános felháborodás elegendő volt ahhoz, hogy a vállalat eltemetje. Adjuk hozzá a monopóliumellenes fellépés fenyegetését Európában, és az erők, amelyeket a technológiai cégek szembeszállnak velük szemben, meg kell őrizniük őket a legrosszabb idegenvezetésektől.

De ez a kard mindkét irányba vág. Bár a kormányok komolyan gondolkodnak arról, hogy a Big Tech megtámadja a magánéletünket, nagy esély van arra, hogy megkapják az eszközöket is ehhez..

Még most is nyomást gyakorolnak a WhatsAppra és a Facebookra, hogy engedélyezhessék a hátsó ajtókat biztonságos üzenetküldő alkalmazásukba, hogy a biztonsági ügynökségek elolvashassák a gyanúsítottak üzeneteit. Ez nem rossz dolog, ha azután megy végbe, hogy az emberek valamiféle ostobaságot ábrázolnak, de ki állítja, hogy nem fognak később csattogások vagy más vágyak után következni? Csúszós lejtők vannak itt.

A VPN háborúk

VPN

Az a tény, hogy a technológiai cégek és a kormányok a magán adatainkat követik, valószínűleg az, amiért sokkal nagyobb érdeklődést mutatunk a VPN-vélemények iránt, mint korábban. Végül is, ha senki nem fog megvédeni téged, akkor saját maga kell tennie. A virtuális magánhálózat az egyik legegyszerűbb módszer erre, tehát jó indulási hely.

Ez az érdeklődés növekedése, valamint az a tény, hogy a VPN-társaság létrehozása nem túl nehéz – a jó VPN létrehozása nehéz, közepes, nem annyira – valószínűleg az, hogy nem csak az összeg növekedését tapasztaljuk a VPN-ek szintjén, de fokozódott a verseny is meredeken csökkentett árak és jobb szolgáltatások formájában, a kibővített szerverhálózatoktól az engedélyezett eszközök számáig.

A katonák természetesen háborúkban halnak meg. Már látjuk, hogy a szolgáltatások, amelyek csak néhány hónappal ezelőtt létesítették az üzletet, csökkennek. Például olvassa el a VikingVPN áttekintésünket, ahol egy szolgáltató kerplooey-ként működött, miközben aktív marad a weboldalán.

Nagyon sok ilyen jellegű dolog várható 2019-ben, valamint egyre nagyobb erőfeszítések a marketing és az ügyfelek megtartása terén. Az egyik jó mutató a spam észrevételek menekült VPN-ekből, amelyeket minden reggel eltávolítunk. Ez csak őrült.

Tárolás és biztonsági mentés 2019-ben

Biztonság

Bár a VPN-k között a legmelegebb a hő, ne gondolja, hogy a többi támaszpontunk, a tárolás és a biztonsági mentés csendes. A tárolási háborúk még mögötte vannak, de még mindig sok minden történik, főleg az, hogy a vállalatok rájönnek, hogy a tárolóhely drága.

Első jelünk 2017-ben volt, amikor a CrashPlan bezárta a kapuit a szokásos felhasználók számára, hogy inkább a kis- és közepes méretű vállalkozásokra összpontosítson. Aztán láttuk, hogy egyre több szolgáltató távolítja el a „korlátlan” szót az oldaláról, vagy csillagot helyez mellé.

Egy újabb feltörekvő tendencia az, hogy az árak erősen ingadoznak, miközben az ingyenes kínálatot csökkentik.

Egy példáról a MEGA áttekintésünkben olvashat. Korábban akár 50 GB-ot is ingyen kínálott, de hatékonyan ezt 15 GB-ra csökkentette. Egy másik példa a pCloud, amely korábban 10 GB-os plusz extrákat ajánlott fel, de most csak 2 GB-t kínál ingyen, és csak 8 GB-ot lehet „keresni”. Tudjon meg többet erről a pCloud áttekintésünkben.

Noha az ingyenes tervek egyre ritkábbak, az árak sokat emelkednek és csökkennek. Ha úgy érzi, hogy valami túl drága, csak várjon néhány hétig, és az ajánlat megváltozik. Mint általában, az ügyfél a király, amikor az árazási háborúk folytatódnak, tehát fizetni kell, ha a minőségromlás felé figyel. Rendszeresen ellenőrizze a felhőalapú tárolásról szóló véleményeinket a legújabb kedvenc szolgáltatójánál.

Végső gondolatok

Bár szeretnénk pontosabban fogalmazni a 2019-re vonatkozó előrejelzéseinkben, nem akarunk beleesni a következő évi előrejelzések csapdájába egy szégyenteljes cikkel, amely beismeri, hogy mennyire tévedtünk korábban. Ugyanakkor biztosak vagyunk abban, hogy 2019 a meghökkent technológiai társaságok, az aktivista kormányok és a VPN- és tárolási ügyfelek számára elérhető jobb ajánlatok éve lesz..

Gondolod, hogy jól van? Vagy olyan messzire vagyunk, hogy a pénz még nem vicces? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Mint mindig, köszönjük, hogy elolvastat, és csodálatos 2019-es eseményt reméljük. Reméljük, hogy továbbra is ellenőrzi a felhődarabok állapotát, valamint a többi tartalmat. Maradj biztonságban.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map