A felhő állapota, 2019. február

Üdvözlet! Üdvözöljük a 2019 második felhőállapotában, a havi oszlopban, ahol a Cloudwards.net szerkesztői oszlop sót és ecetet tesz az elmúlt 31 nap híreire. Olyan kurzusokat dolgoztunk ki, amelyek véleményünk szerint a 2019. január legfontosabb technológiai történetei, valamint februárra vonatkozó előrejelzéseket készítünk.

Az év lassan kezdődött, de a Facebook és a Google az első hét után visszatért a hírbe, mert nem törődött a magánélettel és a demokráciával, valamint az USA és Kína közötti kereskedelmi háború újra felmelegedett. Véleményünk szerint a legnagyobb hír az exkluzív Reuters január 30-i története volt, a Project Raven nevű ügyről.

Fekete, mint Holló

Holló projekt

Mint tudod, az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynöksége kémkedett az embereken. Ez nem hír. Nem is hír az, hogy ha elhagyják a kormányzati szolgálatot, az amerikai hírszerző szolgálatok gyakran többé-kevésbé ugyanazt a munkát végzik, mint amit korábban végeztek, csak a régi ügynökségeikkel szerződtető magánvállalatok számára. A Reuters ebből a cikkből fedezte fel azonban, hogy néhányuk külföldi kormányoknak dolgozik.

A Project Raven esetében ez a külföldi kormány az Egyesült Arab Emírségek. Ez a rendszer mélyen ellenséges az emberi jogok iránt, amint azt az Egyesült Arab Emírségekre vonatkozó legjobb VPN-cikk bevezetéséből olvashatjuk, amely felveti a kérdést, vajon bárkinek kell-e dolgoznia vele, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy Raven számos célpontja újságírók és emberi jogok volt aktivisták.

Mindez elég rossz, de még rosszabbá válik, amikor rájössz, hogy a Project Raven ki tudta használni a Karma fegyvert, amely a számítógépes háború fegyvere, amely beszivároghat az iPhone-ba (és csak az iPhone-okba), hogy képeket, szövegeket és hasonlókat töltsön le..

Jó hír lehet, hogy néhányan az NSA szakemberei továbbra is megélhetik kereskedésüket, még az NSA elhagyása után is, hálásak vagyunk, hogy a Reuters el tudta idézni ezt a történetet. Reméljük, hogy valami történik utána. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy a kérdéses volt NSA alkalmazottai csak azután léptek előre, miután Raven elkezdett kémkedni az amerikaiak ellen. Nyilvánvalóan mindenki tisztességes játék.

Ön kitalálta, több Facebook-cucc

A Facebook bírságot szab ki

A legfrissebb hírekben a Facebook továbbra is él és középpontjában áll, annak ellenére, hogy az oszlop áprilisi kiadása óta futott saga. Először is az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága fontolóra veszi a Zuck kis sárkányának ismeretlen összegű pénzbírságot, bár az egyik szóvivője ezt „milliónak” nevezi. Ahhoz, hogy fájjon, milliárdnak kellene lennie, de azt gondoljuk, hogy valami jobb, mint semmi.

Az Atlanti-óceán felett a németországi monopóliumellenőrző adatgyűjtés céljából a Facebookra hivatkozik, miközben folytatja négyéves nyomozását. Vietnam is a Facebook után van, de nem fogja hallani, hogy felvidítsuk őket, mert arról van szó, hogy a társaság nem tartja be a kommunista rezsim szigorú cenzúra törvényét, amelyről a vietnami legjobb VPN-cikkben olvashat.

Emellett minden fronton a Facebook látszólag takarítja a tetteit, ahelyett, hogy gömbölyödik – ez a szokásos amerikai vállalati taktika. Szigorúbbá válik, hogy a 2019-es közelgő választásokon keresztül milyen hirdetések kerülnek át az Egyesült Államokban a novemberi félidőben jól működő hirdetésekre, valamint hogy tovább támadja meg a troll seregeket..

Valószínűleg ez a helyzet, amikor meg kell vizsgálnunk a Sputnikhoz, egy angol nyelvű orosz hírügynökséghez kapcsolódó számlák százai lezárását. A szóban forgó 364 oldal dezinformációkat és hamis híreket terjesztett, tehát vereségük úgy tűnik, hogy győzelem a világ minden tisztességes számára.

A Google ABC-k

Sidewalk Labs

A világ minden tisztességes ellenségéről beszélve, az Alphabet, a Google anyavállalata bebizonyítja, hogy az eloszlatott adatok szinte minden iparágban jövedelmezőek lehetnek. A Sidewalk Labs, egy másik ábécé leányvállalat, nagyon-nagyon jól segíti a várostervezőket munkájuk során.

Valójában túlságosan jól csinálja, amint azt a The Intercept cikke is mutatja. Kiderült, hogy a Sidewalk Labs adatgyűjtött adatokat használ annak meghatározására, hogy az emberek hogyan használják a városokat, hol járnak, hová mennek munka előtt és után, és mindezek. Ez a magánélet durva megsértése, mivel senkivel, akinek az adatait felhasználták, korábban nem vették igénybe, de az a jó, hogy srácok? srácok?

Franciaország már nem áll készen, mivel a Google úgy néz ki, mint egy nem felügyelt kövér gyerek egy szódagépen, és pénzbírságot szabott ki a technológiai óriásnak az általános adatvédelmi rendelet megsértéséért. A Google fellebbezi a bírságot, tehát várható, hogy ez az igazságosság egy ideig beragadjon a peres ügyekbe.

Ez nem azt jelenti, hogy a Google az egyetlen, aki a GDPR megsértésében hibás. Egy osztrák adatvédelmi aktivista az összes Big Tech-et azzal vádolja.

A Google a szabályozási bánásmód mellett a részvényesekkel szembeni egyetértésben áll szemben, mivel az egyik peres eljárást indított a társaság ellen azért, hogy az ügyvezetőnek arany kézfogást adjon. Ez általában nem nagy faux pas a vállalati világban, de a kérdéses végrehajtót szexuális zaklatás vádja alapján engedték szabadon. Ez nem az a jel, amelyet szeretne küldeni napjainkban.

Háború fegyverek nélkül

Kereskedelmi háború

Időközben a Donald által megkezdett Kínával folytatott kereskedelmi háború felforrósodik, amelynek fő záloga többek között a Huawei, a távközlési berendezések gyártója. Az Egyesült Államok, Új-Zéland és Németország megtiltotta az 5G-aukciókon való licitálást, mondván, hogy az 5G-hálózatok létfontosságú és stratégiai jelentőségűek, és nem tartalmazhatnak ellenséges kormányzati rendszereket..

Az Egyesült Államoknak lehet egy pontja. Noha a Huawei hivatalosan inkább munkavállalói, mint állami tulajdonban van, bizonyítékok szerint ez lehetővé teszi Peking számára kémprogramok telepítését telefonjaira. Ebben a hónapban is a Huawei telefonok automatikusan törölték a kínai felhasználók fényképeit a Twitter-ről, egy olyan webhelyről, amely általában a Nagy tűzfal mögött található. Ez azt jelzi, hogy a kínai kormánynak nagy befolyása van a vállalat felett.

Igaz, hogy nem minden rossz hír. A Huaweire gyakorolt ​​nyomás, beleértve annak pénzügyi igazgatójának kanadai letartóztatását, Kína többi része pedig gyümölcsöt hoz. A kínai legfelsõbb bíróság az országgal szemben szellemi tulajdon ellopásának vádjával foglalkozik.

A kereskedelem kardja azonban mindkét irányba vág. A Szilícium-völgy veszít befektetési pénzt, mivel a kínai üzletemberek készpénzüket keresni indulnak a hegyek felé. Összességében a kereskedelmi háború rendben lehet, de bármelyik fél egyetlen tévedése felrobbanthat mindenkinek. Figyeld ezt a helyet.

Kisebb történetek

Kína VPN-tilalma

Rövidebb történeteinket azzal a félelmetes hírrel kezdjük, hogy Kína hivatalosan végrehajtja VPN-tilalmát. Ez nem lesz meglepetés senkinek, ahogyan a totalitárius állam visszaél állampolgáraival, de az embereknek, akik alapvető emberi jogaikat a Közép-Királyságban akarják gyakorolni, kétszer is tisztában kell lenniük. Frissítjük a legjobb kínai VPN-cikket, hogy hamarosan tükrözzük a fejleményeket.

Davoszban, a magas és hatalmas találkozón, ahol azt mondják nekünk, hogyan lehetne jobbá tenni a világot az emberek miatt, az Apple vezérigazgatója, Tim Cook beszélt az adatgyűjtés leállításának szükségességéről. Nem gyakran értünk egyet egymilliárd dolláros emberrel, hanem Tim Cookmal!?

A hűséges beszámolóban arról, hogy a hálózatsemlegesség mennyire cselekedett senkinek, Vice megpihentette az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottságának elnöke, Ajit Pai állítását, miszerint a hálózatok kibővülnek. Pai a kongresszus tüzet is szenvedett, mert lehetővé tette a távközlési társaságok számára a fogyasztók nyomon követését. Rossz hónap volt a kedvenc vállalati shillünk számára, és nem lehetett volna meg egy kedvesebb fickóval.

Befejezzük az új lemezzel kapcsolatos híreinket, bár valószínűleg nem örülünk annak, hogy meghallja. A Troy Hunt biztonsági kutató megtalálta az eddigi legnagyobb lopott hitelesítő adatait, 87 GB-ot. Yay a számítógépes bűnözésért?

Végső gondolatok

Ezen a boldog jegyzeten befejezzük a hónapot. Arra számítunk, hogy február lesz a további kereskedelmi háború szórakoztatásának hónapja, bár jó esélyekkel fogadunk, hogy a Facebook, a Google és mások. meg fogja találni a módját, hogy örömet nyújtson nekünk, mint mindig.

Ön szerint mi lesz a februári nagy történetek? Januárban hiányzott? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és – mint mindig – köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me