A felhő állapota, 2019. december

Üdvözlet és üdvözlet a Cloud State ebben a hónapjában, a Cloudwards havi oszlopában, ahol a korábbi hónap híreit tekintjük át, és nevezjük el a jelenlegi utóbbi után. November furcsa hónap volt a hírek szempontjából, mint először is. mióta ezt a sorozatot 2018 áprilisában indítottuk, egyáltalán nem fogjuk megemlíteni a Facebook-ot, kivéve a végén található „kisebb történetek” szakasz rövid ismertetését.


Ennek némi meglepetést kellene keltenie a rendszeresebb olvasóink körében, és minden bizonnyal kétségbe vonta magunkat, amikor először rájöttünk, de úgy gondoljuk, hogy ez azt jelenti, hogy a Zuck végre megtisztítja tetteit. Nem, csak tréfálunk, biztosak vagyunk benne, hogy visszatér a szokásos trükköihez 2020-ban. Mindeddig azonban rengeteg más dolgunk van folyamatban, szóval kezdjük meg.

Felhőjáték-emelkedés

A felhős játék felemelkedésben van, és úgy tűnik, hogy minden említésre méltó név vagy a lehetőségek felkutatása, vagy egy új platform aktív kifejlesztése, amely a felhőbe vezeti a játékokat. Az eredmények azonban nem mindig olyan nagyok. Például, amikor a Google Stadia novemberben elindult, sok felhasználót csalódott, köztük minket, amikor áttekintettük.

Sokkal érdekesebb a Project xCloud, amely a Microsoft belépése lesz a mezőbe. Hozzá tudtunk férni az xCloud előnézethez, ami csak néhánynak volt kitüntetése, és összességében sokkal jobban lenyűgözött bennünket. Ennek ellenére ez még mindig fejlesztés alatt áll, így ha valóban nem tudsz várni, hogy megkezdje a felhő játékot, úgy tűnik, hogy a legjobb alternatíva a Shadow, amely éppen nagyszerűen működik.

Az Internet megfékezése

Cenzúra

Ez azonban a november napos és fényes híreiről szól. Annak ellenére, hogy a Facebook nem sokat hullámzott (komolyan, szinte két év alatt először), rengeteg félelmetes hír volt, hogy máskülönben körülkerülhessenek.. 

A magánélet tiszteletben tartása viccnek számít a hatalmon lévők többsége számára, ami a 21. században mind a kormányokat, mind a vállalatokat jelenti, és rengeteg példa volt a múlt hónapból.

Az orosz kormány például arra törekszik, hogy minden, a Szülőföldön értékesített telefonhoz előzetesen telepítsenek bizonyos, a rendszer által jóváhagyott alkalmazásokat, amelyek nem lesznek eltávolíthatók. 

Nyugaton előfordulhat, hogy megzavarjuk a bloatware-t, de legalább a telefonjainkon szereplő dolgok nem vezetnek ahhoz, hogy végül börtönbe kerüljünk azért, hogy véleményt alkossunk. Még nincs hír arról, hogy mikor lép hatályba ez az új törvény, de valószínűleg meg tudjuk mondani a letartóztatások hullámaiból, amelyek az elfogadását követik.

Ebből a fajta szemtelenségből a média egyszerűbb áramkimaradásához vezetünk. Irán tüntetéseket és zavargásokat látott az üzemanyagárak hatalmas emelkedése után, bár a túra valószínűleg inkább a Közel-Kelet nemzetének évtizedekig tartó felhalmozódásának fröccsenési pontja volt.. 

Annak érdekében, hogy a tüntetők megakadályozzák egymás közötti beszélgetést – vagy legalábbis arra, hogy nemzetközi figyelmet fordítsanak a rendőrség brutalitására, amely több száz halált okozott, mint ahogyan a hongkongi társaik tették -, egyszerűen bezárták az iráni internetet..

Miközben tudtuk, hogy Iránnak van ez a képessége – még röviden beszéltünk róla a legjobb iráni VPN-darabban is -, még mindig drasztikus intézkedést kell hozni, főleg azért, mert nemcsak az internetet használó engedetlen fiatalok, hanem a vállalkozások és a maga a kormány. Nem mondhatjuk, hogy a rendszer milyen károsodást okozott a gazdaságának ezzel a leállással.

Pekingi Baloney

Kína VPN-tilalma

Természetesen Kína egy másik ország, amely tech-ot használ annak érdekében, hogy jobbá váljon az emberek, akik nem tartják be a törvényeket. Valószínűleg a hongkongi eseményeknek köszönhetően a figyelem középpontjában a Közép-Királyság áll, és különösen az elmúlt hónapban több jelentést kapunk arról, hogy mi történik Xinjiang távoli nyugati tartományában, ahol az ujgur kisebbség lakossága légy jól, ragaszkodjunk az asszimilációhoz, fogjuk?

A borzalmak teljes listája, amelyet ez a muzulmán kisebbség túl hosszú szakaszon vesz át, hogy itt visszatérhessen, ám lenyűgöző az, hogy a technológia milyen szerepet játszik. Peking teljes mértékben kihasználta a nyomkövető technika hatalmát, hogy folyamatosan szemmel tartsa az ujgurokat, ezeknek a hétköznapi embereknek az életét 1984-es produkcióvá változtatja, és laboratóriumi patkányokká tette őket a valós életben.

Szomorú látni, hogy bárki így él, de aggódunk, hogy az erdő nyakán lévő gátlástalan politikusok és rendőrök Kína gyakorlatát példázzák majd emulációként, nem pedig attól, hogy féljenek tőle. Természetesen csak az idő fogja megmondani, de mikor érezte a világ többi része a Big Brother pillantásának teljes erejét?

A Nightingale’s Sweet Song

Google-Evil Eyes-

Lehet, hogy korábban is megtudjuk, mint gondolnánk, bár nem az Egyesült Államokban és Európában a kormányok vezetik a vádat, hanem a vállalatok. Nem pusztán azzal, hogy milliárd bevétellel bír – ennek többségét elhanyagolható offshore menedékhelyekre szállították, így nem lehet adóztatni – ezek a vállalatok új módszereket találtak bevételeik javítására azáltal, hogy befolyásolják jogainkat..

A legnagyobb mesemondás a Project Nightingale, amely úgy tűnik, hogy jelzi azt a tendenciát, amelyben az igazán ijesztő ötletekhez madár témájú kódneveket adnak (további bizonyítékokhoz benyújtjuk a Project Raven programot)..

A Nightingale egy olyan együttműködés a Google között – amely egy jó ideje elhagyta a “ne légy gonosz” jelmondatát – és az Ascension, egy amerikai egészségügyi szolgáltató, amely az egész országban 2600 klinikát és kórházat működtet. Röviden: az üzlet magában foglalja azt, hogy az Ascension átadja a Google több tízmillió betegfájlját, majd a Google új módszereket talál az adatok feldolgozására..

Eleinte nem hangzik túl rosszul, be kell vallanunk, de akkor elolvassa az összekapcsolt Nightingale cikket, és elkezdi elgondolkodni az összes őrült cuccról, amelyet a Google az utóbbi időben az emberek adataival szembesített, és nos, ezek a remegések elkezdenek feltérképezni hátad. 

Egyrészt a betegek megállapodtak abban, hogy az Ascension az adatait fogja feldolgozni, nem pedig a Google-t. Valószínűleg volt egy olyan záradék a adatvédelmi politikában, amelyet senki sem olvasta el, mielőtt rákattintott volna az „egyetértésre” kattintással, amely harmadik felek számára is lehetővé tette az adatokhoz való hozzáférést. De még ha ezek a betegek is látták volna a kikötést, nem fogadhatjuk el, hogy senki sem gondolta volna, hogy a harmadik fél lesz a világ legnagyobb adatcsaládja.

Másodszor, ezek az adatok nagyon érzékeny információkat tartalmaznak az emberekről. Néhányan valószínűleg csak kínos (a nagyapám elkapta a tapsot), ám részben ez megváltoztathatja a munkáltatók és a biztosítók véleményét rólad. Rémálmi forgatókönyvben a rákos túlélő hirdetéseket kezdeményezhet az alternatív kezelésekről.

Nem csoda, hogy a szabályozók nagy érdeklődést mutatnak az üzlet iránt, és a hír megfogalmazása azt sugallja, hogy az adatok megosztására vonatkozó gyakorlatok nagyon homályosak lesznek, különösen, ha azok megsértik a HIPAA-t. Reméljük, hogy ez az Ascension betegeinek javát szolgálja.

Kisebb történetek

Facebook adatvédelmi ellentétben

A Facebook iPhone alkalmazás bekapcsolja magát, és rögzít téged, még tőled semmi bejegyzés nélkül. Úgy tűnik, hogy ezt a „hibát” gyorsan kijavították, de arra készteti, hogy vajon mit csináltak a Zuck és az ő tettei mindazon adatokkal, mielőtt valaki felfedezte valamit. 

A New York-i Staten Island egyik Amazon raktárában a saját számadatok szerint rosszabb a sérülések aránya, mint a fűrésztelepeknél és acélöntödéknél. Ez önmagában elég rossz, de még inkább aggodalomra ad okot, hogy nem tudjuk, hogy más Amazon létesítmények jobb vagy rosszabb-e. 

Annak érdekében, hogy az éghajlatváltozás kissé sürgetõbbé váljon a polgárok számára – mivel a hurrikánok és a forró nyarak nem elegendõek a meggyõzéshez – az egyik intézet a VR segítségével megmutatja, hogy mi történik a part menti közösségekkel, ha a dolgok nem változnak hamarosan. Az Nifty félelmetesnek találkozik. 

Az Apple hitelkártyájának a világ megváltoztatásának egyik módja volt, de nyilvánvalóan csak visszahúzza, vagy legalábbis a nők jogai szempontjából. Kiderült, hogy a nők kevesebb hitelt kaptak, mint a férfiak a kártya igénylésekor; ezt a helyzetet a társaság megígérte, hogy orvosolja, ha a régebbi gyakorlatok iránti felháborodás vírusossá válik..

Végül, de nem utolsósorban, az Interpol novemberben jelent meg és bejelentette, hogy az üzenetküldő alkalmazások és e-mailek teljes körű titkosítása tekintetében mindössze a pedofilok védelme. A kiáltás nyomán – ami meglepetést jelentett az emberi jogi aktivistáknak és újságíróknak mindenütt – természetesen az volt az ajánlás, hogy a hátsó ajtókat építsék be az összes ilyen alkalmazásba. Reméljük, hogy olyan keményen kudarcot vallnak, mint az utóbbi lökést.

Végső gondolatok

November száraz hónap volt, mind időjárási, mind hírek szempontjából, és december eddig nem tűnik sokkal jobbnak. Remélhetőleg jövőre az árapály bekapcsolódhat a magánélet elleni támadásokba, de addig figyelni fogjuk az olvasóink nevében..

Mit gondol erről? A Big Brother túl hatalmassá válik, vagy elvégre nem ennyire rossz? Ezenkívül úgy érzi, hogy elmulasztottunk egy nagy történetet az elmúlt novemberből? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és – mint mindig – köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map