A felhő állapota, 2019. április

Üdvözlet, üdvözlet a Cloud of State-ben, a Cloudwards.net havi oszlopában, ahol áttekintjük a legnagyobb technológiai híreket. Ebben az áprilisi kiadásban rengeteg ipari hírről beszélünk, amelyek a VPN-ket és a biztonsági mentési szolgáltatókat érintik, és természetesen a Facebookról is.


Ez a kiadás a Cloud of State egyéves évfordulóját is jelzi, és kényelmetlennek tesz bejelentést arról, hogy a Facebook mindenütt megjelenik. Noha a detraktorok rámutathatnak, hogy pusztán eredeti vagyunk, szeretnénk azt gondolni, hogy a közösségi média óriás túl nagy és hatalmas, és mostanra újra be kellett vonulnunk..

Hagyjuk, hogy eldöntse, merre jön ez a kérdés, de azt javasoljuk, hogy olvassa el, mire készül a Zuck és az ő emberei az utóbbi időben. Ennek ellenére néhány iparági hír először áll fel.

A VPN háborúk: növekvő költségek

A VPN áremelkedik

Mint korábban már említettük, különösen az oszlop januári kiadásában, az összes adatvédelmi és biztonsági botránynak köszönhetően a fogyasztók körében növekedett az érdeklődés a virtuális magánhálózatok iránt. Ez ahhoz vezetett, hogy az új szolgáltatók az eső után gombaként felugrik és sok manőverezést végeznek a már működő szolgáltatások között.

A bővülő pite darabjának őrült tülekedése érdeklődővé tette az áttekintőink életét. Szinte hetente kapunk egy e-mailt, amelyben kérjük egy új VPN felülvizsgálatát, gyakran olyan pénzárajánlatokkal együtt, amelyeket határozottan és udvariasan elutasítunk. Azoknak a repülési éjszakáknak a felülvizsgálata szintén szórakoztató, mert gyakran nem működnek jól, vagy egyáltalán nem működnek.

Előrejelzés az, hogy ha nem találja meg a VPN-vélemények között, akkor valószínűleg nem regisztrálnia kell rá. Szinte minden VPN-t megnéztünk, és gyorsan eldöntjük, vajon érdemes-e valamit áttekinteni. Természetesen kivételt teszünk olyan szolgáltatók számára, mint például a VikingVPN, amely nagyszerű képviselőket képvisel versenytársaink között, annak ellenére, hogy több mint egy éve nem működik.

Az ár nem megfelelő

Biztonságosan kijelenthetjük, hogy a fejlett szolgáltatások egyike sem jelent veszélyt az ExpressVPN vagy a NordVPN kedveltségeire, ám ez nem tartotta meg a legjobb VPN-kiválasztásban szereplő szolgáltatásokat, hogy nyugodtan üljenek, és az eredmények a legjobb esetben vegyesek voltak. Bár üdvözöljük a funkciók finomítását, sajnáljuk az árakat, amelyeket az elmúlt hónapban láttunk..

Például a CyberGhost és a NordVPN az év elején 5-10 százalékkal – a tervtől függően – csak azért emelte áraikat, hogy márciusban visszahozzák a régi szintre. Ez bosszantó az emberek számára, akik feliratkoztak a pihenés ideje alatt, valamint a Cloudwards.net szerkesztőségére, de legalább látták a módjuk hibáját.

Ennek ellenére az egyik dolog egy tizedik kirándulásról dönteni, majd a mérlegelésre gondolni. Az árak megduplázása meglehetősen más kérdés, és szeretnénk megkérdezni a Privát Internet-hozzáférés csapata véleményét, hogy mit gondoltak erre. Gyakorlatilag megduplázta az árait, és olyan szolgáltatástól váltott át, amelyet örömmel ajánlottunk, hogy biztonságos és olcsó legyen, és olyanra, amely kiváló biztonságot nyújt..

Amint azt a PIA-áttekintésből elolvashatja, ez súlyosan befolyásolta a szolgáltatás rangsorolását. Ráadásul gyorsan rájön, hogy vannak olcsóbb szolgáltatások, és ugyanazon pénzért jobb szolgáltatások. Azt jósoljuk, hogy függönyök lesznek az egyszeri bátor harcosnak a hálózatsemlegességért, kivéve, ha ez valamilyen józanságot eredményez az árában.

Biztonsági mentési világnap 2019

világmentő nap

Március 31-én a világ biztonsági napja volt, amely emlékeztetőt jelent az adatok biztonsági másolatának készítésére. Az évek óta folytatott kampány ellenére továbbra is túl sok olyan eset fordul elő, hogy az emberek nem készítenek másolatot munkájukról a felhőben vagy akár csak egy hüvelykujj-meghajtóra, majd elveszítik azt, amikor a számítógép összeomlik..

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az adatok biztonsági mentése, ezért nézze meg a legjobb online biztonsági mentési cikkünket a legjobb szolgáltatók számára, vagy a 3-2-1-es biztonsági mentésről szóló cikket, hogy ötletet kapjon az intelligens biztonsági mentési stratégiáról..

Dropbox-emberek

Kapcsolódó hírként – oké, elismerjük, hogy ez egy szakasz – a Dropbox 2019. márciusától háromra korlátozta az ingyenes Dropbox fiókhoz csatlakoztatható eszközök számát. Szerencsére a fizetett tervek mentesülnek ettől, így gondolkodunk ez egy újabb módszer a Dropbox számára, hogy megkísérelje az embereket fizetni a tárolásért. Elolvashatja a Dropbox áttekintést, hogy megtudja, vajon jó-ea fizetés.

Face to Facebook

A Facebook adatvédelme

Többé-kevésbé kezdtük meg a március hónapot azzal a hírrel, hogy egy magánélet-barát Facebookot kapunk. Miután a szerkesztõcsoport elvégezte a nevetési könnyek elmosását a szemünkrõl, elmélyültünk a The Zuck állításaiba, és megállapítottuk, hogy ők, megfékezik a meglepetését, hamisak.

Erre a következtetésre jutottunk a hírek olvasásával. Például az a hír, amelyet a Facebook tudott a Cambridge Analytica-ról, az adatok felhasználásával a hirdetések célzására, még mielőtt a történet a médiában elhúzódott volna, tagadva a társaság tudatlanságának védelmét..

További utalás volt a történet, miszerint számos Android alkalmazás továbbra is megosztja az adatokat a Facebook-val, annak ellenére, hogy a cég állítása szerint abbahagyta ezt a tevékenységet, amely ugyanazon a napon történt, mint a The Zuck bejelentése..

Nem csak a rosszindulat okozza a hazugságot a Facebook képalkotó kísérletének megreformálására. Van egyértelmű régi inkompetencia is, például a felhasználó jelszavait egyszerű szöveget tároló társaság. Ahogy a titkosítás leírásában kifejtettük, a sima szöveg nem titkosított adat, így a világ számára látni kell, hogy bárki hozzáfér-e hozzá. A hanyag csak elkezdi leírni.

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a Facebook sok bűne megragadja ezt. A New York Times március végén számolt be arról, hogy a New York-i székhelyű szövetségi ügyészek vizsgálják a sok olyan ügyletet, amelyet harmadik személyekkel kötött az Ön adatainak eladására. Sok sikert kívánunk nekik egy olyan létesítmény elleni küzdelemben, amely úgy tűnik, hogy az óriáscégek tegyék bármit, amit akarnak.

Az Apple kosár felállítása

Apple pert

Egy másik, jogi problémákkal küzdő vállalat az Apple. Az alacsonyabb szintű hardver sima, fehér esetek gyártójának monopóliumellenes ügyet indított a Kaspersky Labs ellen, amely valószínűleg az egyik víruskereső szoftver egyik legismertebb fejlesztője (olvassa el a Kaspersky Anti-Virus áttekintésünket, hogy megnézze, mit gondolunk róla)..

Kaspersky azt állítja, hogy az Apple arra kényszerítette a társaságot, hogy szüntessen meg két funkciót a szoftvercsomagból, csak hogy mindkettőt saját alternatíváiban valósítsa meg. Hasonló keresetet nyújtott be márciusban a Spotify a Cupertino ellen, amely azt állítja, hogy az Apple több utat nyitott meg a felhasználók számára. Az Apple természetesen tagadja ezt, de úgy tűnik, hogy egyik szín sem fog menni.

Mindkét példa elég komoly lenne, de a legnagyobb kihívást Elizabeth Warren hozza fel. Az elnöki ajánlat megfogalmazása során azt állította, hogy fel akarja szétbontani az összes technológiai óriást, de a Google, a Facebook és egy nappal később az Apple speciális gúnyát fenntartotta. Még ha nem is kerül rá a demokratikus jegyre, valószínű, hogy más elnöki reménységek is felveszik a zászlót.

Kisebb történetek

Oroszország VPN-tilalma

Oroszország, soha nem az az hely, ahol az emberi jogok virágzik, két új cenzúra-törvény aláírásával újabb lépést tett egy disztopiás rémálom felé. Az egyik tiltja a hamis híreket, míg a másik védi a tisztviselőket a sértegetéstől. Noha ez első pillantásra értelmes lehet, a Putyin kormány ismeretében, mindkét törvényt új és kreatív módon kell értelmezni.

A YouTube meghajolt a streaming háborúkból. A streaming webhely, amely a Google szülői ábécé része, megpróbált több saját műsorot és webes sorozatot megjeleníteni, de csak nem tudta összeegyeztetni a Netflixet, az Amazon Prime Video-t és a közelgő Disney +-t. Őszintén szólva, a szerkesztői csapatunkban senki sem tudta, hogy a YouTube-nak saját műsorai vannak, tehát a marketing kérdés lehet.

Norvégia egyik legnagyobb vállalatát, a Norsk Hydro-t egy hatalmas és csúnya ransomware támadás sújtotta. Az alumíniumgyártó azonban nem fizeti ki a számítógépes bűnözőket, mert csak két napos biztonsági másolatuk van. Ez azt jelenti, hogy ez minden olyan hely, amellyel összekapcsolhatjuk az online biztonsági mentési véleményünket.

Jó hírekkel fejezzük be: a Kongresszusban lévő demokraták törvényjavaslatot terjesztett elő, amely helyreállítja a nettó semlegességet az Egyesült Államokban. Szinte teljes egészében visszaállítja azt az eredeti példányt, amelyet Barack Obama elnöke alatt állítottak fel, és általában jó dolognak tekintik.

Végső gondolatok

Ha az alagútban ennyi fény van, akkor erre a hónapra hagyjuk. Reméljük, hogy élvezte a kis havi áttekintésünket, és azt javasolja, hogy iratkozzon fel az alábbi hírlevelünkre, ha szeretne értesítést kapni, amikor a következő megérkezik.

Tájékoztasson minket az alábbi megjegyzésekben, ha elmulasztottunk valamilyen fontosabb történetet, vagy ha véleményed van, megoszthatja ezeket a fejleményeket. Sok szerencsét, és köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map