A felhő állapota, 2018. november

Üdvözöljük a felhő állapotában, a Cloudwards.net havi oszlopában, ahol áttekintjük a korábbi hónap híreit, és elmondhatjuk véleményünket róla. Októberi kiadásunkban jósoltuk, hogy érdekes hónap lesz, és fiú, ha igazaink vannak. Őrült néhány hét volt a techlandban, és örülünk annak a lehetőségnek, hogy rávilágítsunk rá.


A Facebook megjelenni fog (szüneteltetünk, amint visszatér a meglepetésedből), több bizonyítékkal lesz majd a Google gonoszról, és van más híreink is. Ugyanakkor elindulunk a nagyokkal: a közösségi média és a választások. Noha az USA középtávjaira fordítják a legnagyobb figyelmet, a múlt héten Brazíliában is felvontak szemöldökét..

A közösségi média Samba

Bolsonaro és a választások

A brazil elnökválasztás győztesét, Jair Bolsonarót gyakran hasonlítják Trumphoz: karizmatikus, nemzetköziségi és gondolatait fejezi ki. Úgy tűnik, ő is az egyetlen személy az elnökválasztásban, aki valóban megértette a közösségi média erejét. Például nagyrészt figyelmen kívül hagyta a vitákat, és inkább a választópolgárokat inkább a Facebook-üzenetek torrentjával inkább arra ösztönözte, hogy kevés érvet támasztanak alá.

Bolsonaro ezt az előnyt jó hatékonysággal kihasználta. Kampánya nem csupán az üzenetek terjesztésére összpontosított, amelyek hangsúlyozták a társadalmi rend szétesését (mindenhol a populisták támaszpontja), hanem rengeteg „hamis hírt” terjesztett. Meg kell jegyeznünk, hogy a Cloudwards.net-nél inkább „dezinformációnak” nevezzük, mert nos, erről van szó.

Ez a dezinformáció nem volt nagyon finom: az elnökségre pályázó baloldali párt súlyos hitelességi problémákat szenvedett az „autómosó” korrupciós botrány után, és a Bolsonaro tábor ezt kihasználta, amikor képeket készített, amelyek a baloldali (a A Poynter Institute néhány jó példát tartalmaz).

Nem mintha Bolsonaro ellenzékét kórus fiúk alkották: ez a darab részletezi, hogy a Twitter botok miként túlóráztak a 2014. évi és a 2018. évi választásokon minden fél számára. Nem az, hogy Bolsonaro volt az egyetlen, aki ezt az új arzenált használta, csak az, hogy jobban alkalmazta. Nem bántotta, hogy volt valami hatalmas támogatója is, akik a nevében terjesztették a WhatsApp üzeneteket.

Fertőtlenítés és társadalom

Hamis hírek és dezinformáció

Most Brazília messze van, és valószínűleg rengeteg ember szkeptikus a szociális média választásokra gyakorolt ​​hatásáról. Úgy értem, mondjuk mindannyian könnyen befolyásoltuk a családtagokat, de az ilyen emberek nem következményes kisebbség, igaz? Jobb? Rossz.

A kapcsolt tanulmány bebizonyította, hogy a közösségi média kampányai, mind pozitív, mind negatív kampányok, jól működnek. Az adatelemzés, valamint a digitális voodoo más formái is megjelennek, ám előretörés az, hogy nem hagyhatjuk figyelmen kívül az életünkben a szociális média és a digitálisan terjesztett információk szerepét..

Például Indiában az a probléma, hogy a WhatsApp tömeget csapkod meg, hogy felmérjék néhány jó, régimódi mob igazságszolgáltatást, annyira rossz, hogy a társaság egy színházi csoportot állított össze, hogy turnézjon az országban, és azt mondja az embereknek, hogy ne higgyék el mindent, amit elolvasta. Lehet, hogy őrültnek hangzik, de az emberek meghaltak ott a közösségi médiában elterjedt rosszindulatú pletykák miatt.

Eddig senki sem halt meg nyugaton a dezinformáció miatt, ám az amerikaiak a Donaldot választották, tehát az erkölcsi magasság inkább gyengéd emelkedés, mint bármi más. Van azonban esély arra, hogy az Egyesült Államok elnökeinek hatalmát a jövő héten megfékezzék, ha a Kongresszust rá lehet rakni, ami egy másik fontos közösségi média csatatérre vezet minket.

A demokrácia digitálisan telt el

Közbenső és hamis hírek

Az Egyesült Államokban az elnöki hivatali idő négy évre esik. Mindegyik félúton egy félidős választás zajlik, ahol az amerikaiak szavazhatnak a kongresszus alsó házára, valamint a szenátus felének a felére. Mivel az elnökök hátrányos helyzetbe kerülhetnek, ha a választók félidőben az ellenzéki pártért szavaznak, ezek elég nagy dolog.

Ahogy el tudod képzelni, ha olyan elnök van, aki olyan polarizáló, mint Trump, nagyon izgalmas középtávúvá válik. Ha a demokraták bármelyik házban többséget szerezhetnek (természetesen lehetőleg mindkettőben), akkor a Donaldot ülő kacsa elnökké alakíthatják, aki nem sokat tehet. Ha a republikánusok megtartják többségüket, ez a jelenlegi politika fiatója.

Jelenleg az adminisztráció meglehetősen alacsony jóváhagyási besorolással rendelkezik, de ez nem az egyetlen mutatója annak, hogy a választások hogyan alakulhatnak ki. Az egyik legfontosabb dolog annak biztosítása, hogy a megfelelő emberek megjelenjenek a szavazásokon, míg a rossz emberek otthon maradjanak. Sokféle módon lehet ezt megtenni, a taktika magában foglalja a csírázást és a választók elnyomását, de a szociális média dezinformációja jelentős tényezővé vált..

Például a 2016-os elnökválasztáson az orosz troll hadsereg olyan üzenetekre összpontosított, amelyekről úgy gondolták, hogy megakadályozzák a fekete és muszlim szavazók megjelenését. Ezek a csoportok általában véve demokratákat szavaznak, tehát ha elveszítenék érdeklődését a közvélemény-kutatásokon való részvétel iránt, azt jelentették, hogy mindegyik republikánus fut.

Egy másik taktika az ellenkező jelölt számára megnyert verseny meghirdetése. Először ellentmondásosnak hangzik, de ha jól időzíti, az emberek, akik a jelöltre szavaznak, nem jelennek meg, és úgy gondolják, hogy nem kell. Legyünk őszinték, a szavazás a nyaki fájdalom, miért megy, ha nem kell?

Sokkal több történik, mint az egyszerű kampányüzenetek online terjesztése. Ez egy pszichológiai játék, amely túlmutat az egyszerű „srácunk a legjobb, így szavazz értünk” üzenettel, amelyet elvárhatunk a kampányszakasz során.

Mivel ez annyira finom, nehéz elvárni, hogy minden egyes szavazó megfigyelje ezt. A rendszeres emberek elfoglalják a saját aggodalmaikat, és nem számíthatunk rá, hogy mindenki borotva elemzője legyen minden információnak, amelyet egy adott napon kapnak. Ez az oka annak, hogy a politikusok ezt a felelősséget a szociális média társaságokra hárították, vegyes eredményekkel.

Az üzlet szerepe

Valószínűleg megdöbbentő lesz, amikor azt hallja, hogy nem túl sokat hiszünk ezekben a vállalatokban abban, hogy megmentsük a demokráciánkat. Amint azt a felhőcikkek korábbi állapotában dokumentáltuk, leginkább a pénzkeresés iránt érdeklődnek – ami rendben van -, és ennél is kevésbé a jobb világban, ígéreteik ellenére.

A Google-t, a Twitter-t, a Facebook-ot és néhány más személyt meghallgatások előtt hívták meg, ahol védekezniük kellett a konzervatívok elleni elfogultság vádja ellen, vagy biztosítaniuk kellett a politikusokat, hogy mindent megtesznek a troll hadsereg befolyása ellen – Oroszország nem t az egyetlen ország, amely őket foglalkoztatja.

Ez azonban egy hatalmas feladat, és ezek a hackertípusok sem bolondok. Az egyik helyen összerakva egy másik üzletbe lépnek. A dezinformációs hálózatok nagysága arra készteti az ön kérdését, hogy méltányos-e az, hogy a harcukért a szociális média társaságok kizárólagos felelősséggel tartoznak, és hogy a kormányok nem egyszerűen csak bűnbánóként használják azokat a problémákat, amelyeknek nincsenek tudomása a küzdelemről.

Hacks, hazugságok és találkozójegyzetek

Google és Kína

Nem mintha a Facebook-nak nincs saját problémája. A választási beavatkozásokkal és az adatok megtévesztésével kapcsolatos vádak eloszlatása mellett a társaság kiberbűnözés áldozata lett. A hackerek a Facebook adatbázisát célozták meg, és akár 50 millió ember adatait is felhasználták. Szép szállítás, főleg mivel ez magában foglalja a bejelentkezést más webhelyekre.

Itt szüneteltetjük a szégyentelen önpromóciót: az FB bejelentkezés helyett inkább csak az egyik legjobb jelszókezelőnk helyett használjuk. Jobb munkát végeznek, mint amit a Zuck kiad, és nem kell semmit fizetniük.

Mert alapvetően a Facebook nem garantálja sem az Ön személyes adatait, sem biztonságát, ezáltal igazán rossz ajánlatot adva azoknak az embereknek, akik látszólag meg akarják osztani a dolgokat a világgal (rájövünk, hogy ha saját Facebook oldalunk van, miközben azt mondjuk, akkor képmutatókká teszünk minket, mindenki számára) ).

A Facebook azonban jelenleg nem az egyetlen internetes cég, amely a figyelem középpontjában áll. A Google nagy figyelmet szentel annak kijelentett céljának, hogy cenzúrázott keresőmotorral, a Dragonfly kódnévvel lép be a kínai piacra (úgy tűnik, hogy a Google execsek is túl sok hollywoodi filmet néznek).

Amint azonban az oszlop korábbi kiadásaiban részletesen kifejtettük, ez nem pontosan népszerű projekt a nyilvánosság, a politikusok vagy a Google alkalmazottai körében. Önmagában elég rossz, de októberben kiszivárgott egy projekt, a Dragonfly találkozójának átirata, amely ellentmondott a hivatalos vállalati vonalnak, amely szerint a Google tiszteletben tartja a szólásszabadságot.

Van néhány nagyon rossz PR itt. És ismét, ha Mike Pence úgy gondolja, hogy rosszul teszel, amit csinálsz, akkor valószínűleg mérlegelnéd, hogy csinálod.

Rövid hírek

Kalifornia

A kaliforniai nettó semlegességi törvényjavaslatot most felfüggesztik. Az Arany Állam kormánya és a Szövetségi Igazságügyi Minisztérium között oda-vissza folytatva az a döntés, hogy a tech-társaságok által az FCC ellen benyújtott kereset egyelőre elsőbbséget élvez. Ütés az ingyenes internet szerelmeseinek, de az idő megmutatja, mi fog történni.

Bloomberg komoly hullámokat hajtott végre azáltal, hogy beszámolt a chipek jelenlétéről a CPU-kban, amelyeket állítólag a kínai ügynökök tettek. Mind a kínai kormány, mind az Egyesült Államok tisztviselői, valamint a kérdéses forgácsgyártók tagadták az állítást, ám a Bloomberg írásának ideje alatt még nem állt le, vagy nem nyújtott bizonyítékot..

A magánélet védelme és vádlott szexuális bűnelkövetõ, Julian Assange hamarosan feladja ásatásait a londoni Ecuadori nagykövetségben. A dél-amerikai nemzet nyolc év után az internetet drágítja, alapvetően azért, hogy valaha a legrosszabb szobatársa legyen. Csak azt kell megvizsgálnunk, hogy és mikor tartóztatják le őt, miután a kilakoltatás befejeződött.

A Mozilla a közeljövőben integrálja a virtuális magánhálózatot Firefox böngészőjébe. A kísérleti program már megjelent bizonyos számú amerikai felhasználó számára, és valószínűleg havi 10 dollárba kerül. A szóban forgó VPN ProtonVPN, amely szilárd választás, bár néhány megjegyzés nélkül. A részletekért olvassa el a ProtonVPN áttekintést.

A felhő ezt az állapotát egy Apple bejegyzéssel véget vetünk: az iOS 12 szülői ellenőrzései nyilvánvalóan blokkolják az összes anatómiai információt, hogy drága gyermekeid láthassák őket (ideértve a reprodukció alapjait és hasonlókat), de mindenféle véres szörnyűséget lehetővé tesznek terrorista webhelyek és hasonlók formájában. Hoppá!

Végső gondolatok

Mint az elején mondtuk, október nagyon elfoglalt hónap volt, és valószínűleg kihagytunk néhány történetet, amelyeket mások fontosabbnak tartottak. Nyugodtan rámutathat az észrevételek hiányára az alábbi megjegyzésekben, majd iratkozzon fel a hírlevélre, hogy valós időben megnézhesse minket.

Nagyon köszönöm, hogy elolvasta az októberi híreket. Reméljük, hogy egy hónap múlva ismét csatlakozik hozzánk. Addig, sok szerencsét, és maradj biztonságban.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map