A felhő állapota, 2018. április

Üdvözöljük a Cloudwards.net felhő havi állapotában, ahol áttekintjük az elmúlt 30 nap legfontosabb híreket, és kissé várakozással tekintünk a következő hónapra is. Leginkább a tech hírekre összpontosítunk, természetesen, csakúgy, mint a felhővel kapcsolatos dolgokra; gondolj rá, mint egy átfogó elemre, amely megadja neked a rés tudását, hogy pártoljon embereket. Unalmas partik, de csak így gurulunk.


Ez az első ilyen cikk, amelyet futtatunk, és reméljük, hogy a jövőben még sok mindent megteszünk. Bár rengeteg kiváló hírportál van odakint, és nem akarunk helyettesíteni egyiket sem – bízz bennünk, megpróbáltuk a múltban – úgy érezzük, hogy szerkesztőségben rengeteg ajánlatot kínálunk. Tehát csavarja be és csatlakozzon hozzánk, miközben megnézzük, mit hozott nekünk Március.

Facebook, Cambridge Analytica és Zuckerberg

2018. március volt a Facebook hónapja, és a hatalmas összeomlás körül a felfedezések azt mutatták, hogy a Cambridge Analytica, az Egyesült Királyságban működő piaci elemző cég legalább 50 millió amerikai választópolgár Facebook-adatait bányászta, és hirdetéseket célozott rájuk, talán még a 2016-os amerikai elnökválasztás a Donald javára.

Ijesztő cucc. Noha az Egyesült Államok választásai durva, bármi más dolgok, mint a legtöbb más országban zajló politikai folyamatokhoz, Christopher Wylie, a CA társalapítójának, aki már nem működik ott, bejelentői rázta meg az országot és a világ többi részét. , a magjába.

Hónapok óta lassan elfogadjuk, hogy a Facebook hatalmas befolyással van a világ egészére, miután világossá vált Putyin troll hadseregének hatalma, de most már egyértelmű, hogy nem csak autoritárius erők rendelkeznek ezzel; saját pártjaink és vezetõink betegségre is használják a közösségi médiát.

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója nyilvános bocsánatot kért (sőt újsághirdetéseket is tett), és megígérte, hogy a dolgok jobbá válnak. Erről az Egyesült Államok Kongresszusának bizottsága előtt is tanúskodik, bár csak arra hivatott, hogy stand-in-ot küldjön egy brit egyenértékűnek.

Zuckerberg bocsánatkérése azonban üdvözletlen: cége évek óta bányászik és értékesítik az emberek adatait, bár a politikai célokból történő eladás helyett a hirdetők használják ezeket az adatokat. Furcsanak tűnik ott húzni a vonalat: nyilvánvalóan rendben van, ha az emberek könnyebben megnyert pénzt költenek szükségtelen fogyasztói csalásokra, amelyekre nincs szükségük, de a politikai folyamat befolyásolása nyilvánvalóan nem.

A média szerepe az egész tragédiában szintén furcsa, mert ők vezetik a politikai szhenanganok elleni vádat, ám úgy tűnik, hogy ismét nem érdekli, hogy a piacvezetők mit tesznek a szociális média oldalain található összes adat miatt. Azt szeretnénk javasolni, hogy mindenki menjen Elon Musk útjába, de az FB oldalunkat sem töröljük, mert nos, mi nem vagyunk Tesla.

Facebook-botrány: a jó hír

A Facebook teljes fracasza bizonyos szempontból jó hír: bár hosszabb időbe telt, mint amennyit szeretnénk, az emberek most végre figyelmet fordítanak a görbe antikumokra, amelyekkel a társaság felbukkan: máris az emberek törlik a közösségi média profiljaikat, és nagyobb gondot fordítanak rá hogyan viselkednek online. Ha Ön ilyen emberek közé tartozik, akkor feltétlenül nézze meg online adatvédelmi útmutatónkat, mivel ez segíteni fog útjában.

A botrány arra késztette a fejlesztőket, hogy hozzanak létre versengő szabványokat és protokollokat, amelyek elősegítik az internet biztonságosabbá tételét az Ön számára. Az egyik ilyen lehetőség a nyílt protokollok és más IMAP trükkök használata, amelyeknek a közösségi médiát egyszerûbbé és biztonságosabbá kell tenniük. Ha többet szeretne tudni, a The Register teljes történetet tartalmaz erről.

Kémkedés és megfigyelés Shenanigans

Nem mintha a Facebooknak valamiféle csavart monopóliuma van az emberek kémkedésében. Mindannyian tudunk a PRISM-ről és a Patriot Actről, de úgy tűnik, hogy hamarosan hozzáadhatunk egy újabb rövidítést ehhez a listához: CLOUD. Átmenve a hátsó ajtón, ez az új kezdeményezés az USA hírszerzési képességeit szolgálja az amerikai állampolgárok adatainak felhőszerverekről való kiszolgálására még a tengerentúlon is, ijesztő gondolat.

Még egy VPN használata sem fogja megmenteni az adott problémától, vagyis a nulla ismeretekkel rendelkező szolgáltatót, például a Tresorit vagy a Sync.com szolgáltatót kell használnia, ha fájljait biztonságban szeretné tartani..

Nem, hogy a megfigyelés az interwebzre korlátozódik: a kínai rendőrség modern napszemüveget használ a rendszámok és akár az arcok nyomon követésére, míg az észak-karolinai rendőrség a Google GPS-adatait használja, hogy bárkit is elkísérjen, még a bűncselekmény helyszínén is. Nem a modern kor csak csodálatos?

Következő lépés a Cloud Gaming-ban?

Nos, talán: bár a játék szolgáltatásként (GaaS) vagy a felhős játék az utóbbi néhány évben szinte kimérához hasonló szempontot vett igénybe – akár nem történt meg, vagy egy enyhített változatban történt -, Most úgy tűnik, hogy végre néhány komoly játékos fog dolgozni rajta.

A Microsoft játékosztálya felhőalapú játékot készít, míg az NVIDIA nagyjából ugyanezt teszi a GeForce Now projekttel, amely jelenleg zárt bétaverzióban van. Bár jelenleg még alig van beszámolónk, reméljük, hogy hamarosan frissítjük a felhő játékáról szóló cikkünket a legújabb és legnagyobb fejlesztésekkel.

Kisebb történetek


© Stuff.co.nz

Bár márciusban sok minden történt a tech-ben, amint láthatja, itt van néhány történet, amelyekről úgy éreztük, hogy valamivel több szeretetre érdemelnek, mint amennyit megszereztek. Először az a hír, hogy a Specter és a Meltdown rögzítésre került minden fejlesztés alatt álló következő generációs chipen. Ezek a javítások hardver szintűek, tehát remélhetőleg nincs több lelassulás.

Kim Dotcom, a Megaupload alapítója és közvetetten a MEGA alapítója újabb esetet nyert a valószínűleg soha véget nem érő csatában az USA kiadatása ellen. Az USA már több mint egy évtizede azt akarta, hogy a kalózkodás figuráját a joghatóságra szállítsák, ám az életnél nagyobb Dotcom (a nevét tettek közvélemény-kutatással változtatta meg) eddig sikeresen ellenállt.

A Netflix eredeti sorozatait technikai jelleggel betiltották a Cannes-i filmfesztiválba. Noha már évek óta tudjuk, hogy Hollywoodot és társait félte a kis verseny (lásd egy példát a Dotcom történetében), ez a döntés ismét bizonyíték arra, hogy a régi őr bármit megtesz annak érdekében, hogy a Nem kapják be az ajtót.

A Kaspersky Labs adatközpontok egy részét Svájcba költözteti annak elkerülése érdekében, hogy az orosz kormány kémkedjen a vállalat ügyfélkörén az orosz alapú szervereknél. Bár az orosz állampolgárok adatait az anyaországban kell tárolni – Putyin elfogadta egy törvényt, amely kifejezetten megtiltja az oroszok adatainak külföldön történő tárolását -, a külföldi ügyfelek számára ez kevésbé aggódik.

A nemrégiben elfogadott amerikai SESTA / FOSTA törvényjavaslat sok felhőszolgáltatás számára fejfájást okoz, mivel minden olyan tartalom, amelyet úgy lehet tekinteni, hogy ösztönzi a szexuális kereskedelmet és hasonlókat, a házigazdák a horogon hagyják. Néhány embert és céget, amelyek semmilyen módon nem kapcsolódtak ehhez a meglehetősen csúnya üzletághoz, már eltávolították tartalmuk eredményeként.

Biztonsági mentési világnap

Végül, de nem utolsósorban, március végén véget értünk a Biztonsági mentés világnapja ünnepi napjának, amely mindenki úgy gondolja, hogy adatainak rendszeres biztonsági mentése a boldogság egyik kulcsa (ezt a sávot elég alacsony célra állítottuk be, köszönetnyilvánvalóan)..

Bár egy kicsit korábban közölt bármilyen számot, reméljük, hogy több embert tudtak elérni, mint az előző években, és mindet biztonságosan támogatják, lehetőleg a 3-2-1 szabályt.

Végső gondolatok

Ez többé-kevésbé becsomagolja a meccset, ha felkéri. Bár rengeteg várakozás vár erre az áprilisra, előrejelzésünk szerint a legtöbben arról szólnak, hogy az EU májusban elfogadta az általános adatvédelmi rendeletet (GDPR), és hogyan fogja befolyásolni az internet. Ez a kicsit átfogó jogszabály védi egy kicsit jobban minket, és reméljük, hogy többet megtudhatunk annak részleteiről.

Úgy érzi, hogy rosszul néztünk előre vagy előre? Van gondolata a tárgyalt történetekről? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és – mint mindig – köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map