myFICO áttekintés – Frissítve 2020

myFICO áttekintés

A myFICO egyedülálló pörgetéssel bír a személyazonosság-lopás előállításán, de néhány kritikus tulajdonságot hagy az asztalon a folyamat során. Ennek ellenére, ha hitelképességét kívánja ellenőrizni, akkor ez a megfelelő szolgáltatás lehet az Ön számára.


myfico-Slider1

myfico-slider2

myfico-slider3

myfico-slider4

myfico-slider5

Előző

Következő

Ha valaha kölcsönvett pénzt az Egyesült Államokban – legyen szó autókölcsönről, jelzálogról vagy hitelkeretről -, akkor kétségtelenül ismeri a FICO pontszámait. Ezt a számot olyan hiteljelentő ügynökségek használják, mint például a TransUnion, az Experian és az Equifax, hogy összefoglalják a hitelezőkkel kapcsolatos kockázatokat, végül meghatározva, hogy jogosultak-e kölcsönre, és milyen lesz a kamatláb.. 

A myFICO, a FICO elemző társaság leányvállalata személyazonosság-lopás elleni védelmet, valós idejű FICO-pontszámokat és személyazonosság-lopásbiztosítást nyújt. Ebben a myFICO beszámolóban meg fogjuk nézni, hogy van-e hasáb-lábujj a legjobb személyazonosság-lopás-védelmi szolgáltatásainkkal.. 

A védelmi oldalon a myFICO laposra esik, különösen a felkínált áron. Nagyon sok hitelinformációval és oktatással jár, amelyekkel egyetlen személyazonosság-lopás elleni védelmi szolgáltatás sem felel meg. Ha ezt követi, akkor a myFICO lehet a személyazonosság-lopás elleni védelmi szolgáltatás. 

Jellemzők

A myFICO a jellemzőkkel szemben a legtöbb személyazonosság-lopás elleni védelemmel rendelkezik. Mivel az intézmény terméke, amely beszámolja az Ön FICO-pontozását, a myFICO-előfizetés elsősorban a hitelezők által megszerzett pontszámok megtekintéséhez hasznos. Ezenkívül látni fogja a legszélesebb körben használt FICO-pontszámot – az írás idején a FICO 8. pontszámát -, valamint a legfrissebb verziót.

Átfogó pontszámokat kap a Experian, az Equifax és a TransUnion, valamint az automatikus hitelezés, a jelzálogkölcsönök és a hitelkártya-döntések eredményeiről. A számok között könnyen meghatározhatja, hogy jóváhagyják-e hitelét vagy hitelkeretét, valamint azt, hogy a kölcsönök vagy hitelkeretek igénylése hogyan befolyásolja pontszámát. 

myFICO hiteljelentések

A myFICO elsősorban hiteljelentési szolgáltatás, és a kapott jelentések szintje a vásárolt szinttől függően változik (erről bővebben a következő szakaszban). 

A legolcsóbb, az „alapvető” terv a havi jelentésekkel, a hitelképességi pontokkal és az Experian által kiadott pontszerződésekkel érkezik. Jön a folyamatos hitelfigyelés és a pontszimulátor, valamint a folyamatban lévő FICO pontszám. 

Ha jelentéseket szeretne kérni az Equifax és a TransUnion-tól, akkor frissítenie kell az egyik magasabb szintű szolgáltatásra. Az „Advanced” negyedéves jelentéseket, hitelek pontszámait, pontszimulátort és mindhárom buear pontszám-ajánlását kínálja, míg a „premier” ugyanazt, de havonta nyújt. 

Az igazi sorsolás azonban a FICO pontszáma, amely minden szintre elérhető. Noha ingyenesen meg tudja becsülni a FICO pontszámát, a hitelezők által látott pontszámok eltérhetnek. A myFICO segítségével megnézheti a tényleges pontszámot, amelyet a legtöbb esetben a kölcsönök és a hitelkeret meghatározására használnak, hogy pontosabban megbecsülje, ha jóváhagyásra kerülnek. 

myfico-review-score-becslés

myFICO személyazonosság-lopás elleni védelem

A hitelfigyelés és a FICO pontszáma mellett a myFICO személyazonosság-lopás elleni védelemmel is rendelkezik, bár nem minden szintjén. Az olcsó „alapvető” csomag hiányzik a társadalombiztosítás, a személyazonosság-lopás és a sötét web megfigyelésének, bár továbbra is az egyszemélyes hitelfigyelés és az 1.000.000 dolláros személyazonosság-lopás biztosítása. 

A drágább „előrehaladott” és „elsőbbségi” szintek a társadalombiztosítás, személyazonosság-lopás és a sötét web megfigyelésével, valamint háromirodás megfigyeléssel és 1 000 000 dollár biztosításokkal járnak.. 

Noha ez a legtöbb személyazonosság-lopás elleni védelmi szolgáltatás standardja, a myFICO itt megáll, és hiányzik egy olyan szolgáltatás, mint például az Identity Guard, szociális és adatvédelmi jellemzői (olvassa el az Identity Guard-áttekintésünket). 

Emiatt a myFICO kevesebb személyazonosság-lopás elleni szolgáltatás, és inkább hitelmegfigyelő szolgáltatás. Bár a hitelfigyelés kritikus szempont a személyazonosság-lopás elleni védelemben, ez csak egy része. A közösségi média és a számítógépes bűnözés elleni védelem szintén kritikus jelentőségű, és a myFICO nem nyújt védelmet ezen a fronton, még a legdrágább szintjén sem..

A myFICO szolgáltatások áttekintése

Árazás

A myFICO a legdrágább személyazonosság-lopás elleni védelmi szolgáltatás, amelyet felülvizsgáltunk, és rivalizálja a rendkívül drágább LifeLock kedvelőit (olvassa el a LifeLock ismertetőt). Hasonló háromtervű felállítással rendelkezik, mint a legtöbb személyazonosság-lopásos szolgáltatás, de közel 20 dollárra indítja a tartományt. Tegyük rá a funkciók furcsa eloszlását, és a myFICO nem tűnik túl vonzónak. 

A szintek közötti különbségek a hitelinformációval kapcsolatosak. A legolcsóbb terv az egyirodás megfigyelés, havi hiteljelentés és jelzálogkölcsönök, automatikus kölcsönök és hitelkártyák pontszáma. Továbbá a „haladó” és a „premier” háromirodás felügyelettel jár, de más területeken hiányzik. 

Az „Advanced” a jelentéstételt negyedéves arányra csökkenti annak ellenére, hogy az „basic” havi jelentéseket szolgáltat. A 10 USD-os extra beszámoló további jelentéseket vásárol, de csökkenti azok beküldésének gyakoriságát. A teljes tartomány összefüggésében úgy tűnik, hogy a myFICO megpróbált egy középszintű opciót kényszeríteni, bizonyos szempontból javítva az alaptervet, másokban pedig még rosszabbá.. 

A középső szintű opció egyetlen hátránya, hogy személyazonosság-lopás elleni védelemmel jár. Bár az összes szint 1 000 000 dollárral rendelkezik személyazonosság-lopásbiztosítással, csak a két legfontosabb szinthez tartozik bármiféle figyelemmel kísérés, aminek nincs értelme. 

Végül is, ha a myFICO biztosítást fog nyújtani „alapvető” biztosítás mellett, de nem figyeli az esetleges személyazonosság-lopást, akkor valószínűbb, hogy a biztosításnak ki kell fizetnie.   

myFICO ingyenes próbaverzió

A myFICO igényes árcédulája egy dolog, de ezt tovább súlyosbítja az ingyenes próbaverzió hiánya. Úgy tűnik, hogy a myFICO néhány megjegyzést vett az ADT-től, nem nyújt sem ingyenes próbaverziót, sem pénz-visszafizetési garanciát (olvassa el az ADT személyazonosság-lopás elleni védelem áttekintését). Havonta fizet, minden hónapban, amíg nem szeretné törölni, és ez a pénz örökre eltűnt. 

Ha a myFICO hasonló az ADT-hez – egyetlen tervet kínálnak jóval alacsonyabb költségek mellett, mint a folyó árfolyam -, a visszatérítési időszak hiánya nem csorbítja. A többi piacon sokkal magasabb árak miatt azonban pénz-visszafizetési garancia vagy ingyenes próbaverzió szükséges, és a myFICO nem kínál semmit ezen a fronton. 

Egyszerű használat

A myFICO megkönnyíti az indítást, megjelenítve a szolgáltatás három szintjét a weboldal kezdőlapján. A listák a havi árat és a szintek közötti különbségeket mutatják, így könnyű összehasonlítani a számodra megfelelő terveket. A folyamatos figyelés mellett a myFICO egyszeri hiteljelentéseket is kínál, amelyeket a „termékek” lapon vásárolhat meg. 

myfico-review-termék-oldal

Miután kiválasztotta a tervet, a myFICO felkéri, hogy regisztráljon fiókot, és írjon be néhány alapvető információt, ideértve a társadalombiztosítási számot és a címet.. 

Furcsa, hogy ezeket az információkat kérik, mielőtt megerősítik a fizetést. Elhagytuk a kosár közepén történő fizetését, és amikor visszatértünk, a bevitt információkat továbbra is naplóztuk, ami azt sugallja, hogy a myFICO tárolja az Ön társadalombiztosítási számát, címét és egyebeket, mielőtt ténylegesen feliratkozna előfizetésre.. 

Ennek ellenére a pénztáron történő áttekintés egyszerű, mivel a myFICO lehetővé teszi hitelkártyával vagy PayPal-nal történő fizetést, és a folyamat tömör megtartását. A számlázási adatok megadásán kívül csak annyit kell tennie, hogy igazolja személyazonosságát azzal, hogy a hitelinformációs jelentése alapján válaszol egy rövid kérdéssorra.. 

[thum bid = 40349 nocopy = true]

myFICO Bejelentkezés

A regisztráció folyamatán keresztül egyenesen az irányítópultra kerül, anélkül, hogy be kellene jelentkeznie, vagy várnia kell az irányítópult készítését. Az indulástól kezdve a műszerfal lenyűgöző. Szeretettel üdvözli Önt a Experian, a TransUnion és az Equifax pontszáma, valamint a legfrissebb jelentések és riasztások. 

myfico-review-műszerfal

A jelentést közvetlenül a regisztráció után generálja az Ön számára, tehát függetlenül attól, hogy havi vagy negyedéves jelentése van-e, az első jelentést azonnal megnézheti. A hitelinformációs jelentése nem csupán egy letölthető PDF-fájl. Ezen felül megtekintheti a különféle hitelezési típusok pontszámait, a hitelezői kockázatot a pontszáma alapján, valamint a pontszám jövőbeni javításának lehetőségeit.. 

myfico-review-hitel-jelentés

A jelentésben szereplő számos érdekes terület másutt is megjeleníthető. Például az irányítópulton megnézheti a jelzálogkölcsönök és az automatikus kölcsönök elméleti díjait a FICO pontszáma alapján. A pontszám változásait is szimulálhatja az aktuális adóssága alapján. 

myfico-review-score-szimuláció

A műszerfal nagyrészt oktatási eszköz. A riasztások megtekintésén kívül hasznos módon tájékoztatja Önt arról, hogy miként áll a hitelezők szemében. Ennek ellenére nincs sok hozzátenni az identitásvédelem szempontjából. Ahogy a következő szakaszban foglalkozunk, a myFICO a hitelező szemében a kockázatára koncentrál, nem pedig a saját kockázatára..

Védelem

Amint azt a fenti „szolgáltatások” szakaszban említettem, a myFICO inkább hitelfigyelő szolgáltatás, mint személyazonosság-lopás elleni szolgáltatás. A védelmi funkciók jelen vannak, kezdve a folyamatos hitelfigyeléssel, valamint a sötét webes és a társadalombiztosítási megfigyelés beépítésével, ahogy a tartományba mozog. A kért áron azonban a védelem közepes. 

A személyazonosság-eltulajdonítás lehetséges kockázatát nem lehet úgy elképzelni, mint például az ID-őrzővel (olvassa el az ID-figyelőnk áttekintését). Inkább a myFICO a háttérben működik, és értesíti Önt minden, a hitelinformációkkal kapcsolatos furcsa tevékenységről vagy a sötét interneten megjelenő személyes információkról, de nem mondja meg, hogyan kell ezzel szemben védekezni.. 

Ez nem magától értetődik, hogy a myFICO rossz szolgáltatás, csak egy rossz személyazonosság-lopás elleni védelmi szolgáltatás. Pótolhatatlan a hitelképesség megértésénél, de a személyazonosság-lopás elleni védelem érdekében az rendben van. A sötét webes figyelést jó látni, akárcsak az 1 000 000 dolláros fedezetet, de a myFICO elfelejtett néhány más területet. 

Nincs útlevél-megfigyelés, biztosítási és általános csalásfigyelés. Noha a myFICO meg tudja találni, hogy az Ön neve, címe vagy társadalombiztosítási száma megjelenik-e a sötét interneten vagy másutt, nem tud tájékoztatni Önt, ha más személyes információ jelenik meg. Ezenkívül nem kínál semmilyen közösségi médiafigyelést, amely egy általános eszköz valaki személyazonosságának ellopására. 

Támogatás

A myFICO előfizetés nagy szempontja az oktatás, tehát rengeteg támogatási forrás áll rendelkezésre. Az irányítópulton több támogatási útvonalat találhat a „segítségre van szüksége” oldalsávban, amely linkeket tartalmaz a myFICO fórumokhoz, a tudásbázishoz és a kapcsolattartó oldalhoz.

A tudásbázis olyan, mint a GYIK, és tisztázza, hogyan számítják ki a FICO pontszámait, milyen szempontok befolyásolják őket, és hogyan számolják el a hitelezőknek. A lefedett információ mennyiségét illetően a tudásbázis nem érzi magát túlzottan. A myFICO mindig a ponton van, elegendő részletet kínálva, így a kérdésekre teljes választ kap, anélkül, hogy műszaki ostobasággá válnának. 

Ha további kérdései vannak, lépjen a kapcsolat oldalra, amely egyfajta második tudásbázist jelent. Külön cikkeket tartalmaz a gyakori kérdésekre vonatkozóan, ideértve azt is, hogy a FICO milyen gyakran változik, és hogyan törölheti tagságát. A kapcsolatfelvételi lehetőségek az oldalon is elérhetők, beleértve a telefonszámot és a kapcsolatfelvételi űrlapot. 

A myFICO azonban lassan tér vissza a kérdésekről. Az e-mailekre adott válaszok két munkanapos átfutási időt igényelnek, és a telefonos támogatás munkaidőre korlátozódik (hétfőtől péntekig 18:00 órától 18:00 óráig, szombaton 7:00 és 16:00 között). Bár két kapcsolatfelvételi módot értékelünk, a 24 órás és a hét minden napján nyújtott támogatás kritikus jelentőségű a személyazonosság-lopás elleni szolgáltatás számára. 

myFICO fórumok

Az éjjel-napi támogatás csak a myFICO fórumon keresztül érhető el, amely szerencsére nagyon aktív. Az írás idején közel 280 000 tag és több mint 4 millió hozzászólás volt. Szinte minden bejegyzés válaszol, néhány szála több mint egymillió nézetet kap.  

myfico-review-fórumok

Noha csalódást érezünk a 24 órás közvetlen támogatás hiánya miatt, a fórum jó alternatíva. Annak függvényében, hogy a közösség mennyire aktív, a feladásra számított néhány percen belül választ kell várnia a legtöbb kérdésre, amely ugyanolyan jó, mint az identitáslopások védelme érdekében..  

Az ítélet

A myFICO kiváló szolgáltatás a hitelképesség ellenőrzéséhez, de nem annyira az identitásának védelme érdekében. Noha felszíni védelmet nyújt a hiteljelentés és a társadalombiztosítási szám megfigyelésével, hiányzik a közösségi média, az útlevél és a biztosítás felügyelete. Ennek ellenére az iparági szabvány 1.000.000 $ biztosítás van jelen. 

A nagyobb kérdés azonban az ár. A myFICO kevesebb szolgáltatást nyújt, mint más vezető személyazonosság-lopás-védelmi szolgáltatások, miközben magasabb díjat számít fel. Nincs sem ingyenes próbaverzió, sem visszatérítési politika, ezért teljes mértékben el kell köteleznie magát, ha érdekli. Ha a myFICO nem adta el, akkor javasoljuk, hogy olvassa el a személyazonosság-lopás elleni védelemről szóló többi véleményünket. 

Mit gondolsz a myFICO-ról? Elegendőek-e a hitel-ellenőrzési funkciók? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map