SugarSync vs Dropbox: Régi iskolai csata 2020-ban

Itt, a Cloudwards.net oldalán szeretnénk egyszerűvé tenni, hogy navigáljon a felhőalapú tárolási piacon. Különösen fárasztó, ha nem tudsz két szolgáltatás között eldönteni, tehát az Ön számára fogjuk csinálni. Ebben a SugarSync vs Dropbox összehasonlításban meglátjuk, ki jön ki a tetején.

A Dropbox magasabb rangsorolással rendelkezik, mint a SugarSync a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatások listáján, de ez nem jelenti azt, hogy alapértelmezés szerint nyeri az összes kategóriát, amelyen átmenünk. A felhőalapú tárolási szolgáltatások különféle dolgokra összpontosíthatnak, például a biztonságra, a sebességre vagy a felhasználói élményre. Attól függően, hogy mit keres, az egyik szolgáltató jobban illeszkedik, mint a másik, tehát általános tényezőkkel fogjuk összehasonlítani őket..

Ha alaposabban meg szeretné tekinteni a szolgáltatásokat, keresse fel különálló SugarSync és Dropbox áttekintéseinket.

A következő öt fordulóban meglátjuk, hogyan fejlõdik a szolgáltatások fej-fej összehasonlításban. Minden forduló végén győztest nevezünk ki. Ezután, miután a por elszállt, az eredmények összegzésével zárjuk le, és kihirdetjük a teljes nyertest.

1

Tárolási költség

A jó tárolási költségeket az határozza meg, hogy az előfizetési tervek mennyit kínálnak a pénzért. Minél több szolgáltatást tervez, annál jobb lehetőségeket kínál. Nagyon nagyszerű, ha a szolgáltatás ingyenes tervet vagy próbaverziót is kínál, így kipróbálhatja azt a kötelezettségvállalás előtt. Ha csak a jó ár-érték arányt érinti, olvassa el a legjobb ajánlatainkat a felhőalapú tárolási útmutatóban.

A Dropbox első tervét Basicnek hívják. Ingyenes és 2 GB tárhelyet biztosít, amelyet 500 MB-os lépésekben adhat hozzá az áttételekkel. Ennek ellenére vannak ingyenes tervek a további tárolással kapcsolatban, amint azt a legjobb ingyenes felhőalapú tárolási darabunkban is láthatjuk.

Plusz havonta 10 dollár az 1 TB-ért, ami tisztességes üzlet, de nem a legjobb piaci értékek között. Ha fizet az évért, akkor az árat 99 dollárra csökkentheti. Jön offline hozzáféréssel, távoli eszköz törléssel és prioritást élvező e-mail támogatással.

A Professional havi 20 dollárba kerül, és 2 TB tárhelyet biztosít. Mindent tartalmaz, amivel a Plus rendelkezik, valamint teljes szövegű keresést, 120 napos verziótörténetet, prioritási csevegési támogatást, intelligens szinkronizálást és még sok minden mást. Ugyanakkor, még egyszer, vannak kedvezőbb árak az ilyen mennyiségű tárolásért.

A SugarSync sokkal drágább. Három terv van a személyes felhasználók számára. A 100 GB-os terv havi 7,49 dollár, ami közel áll ahhoz, amit egyes szolgáltatások fizetnek az 1 TB-ért. A következő terv 250 GB-ot biztosít 9,99 dollárért. 500 GB-ért havonta nevetséges 18,95 dollárt kell fizetnie. Az 1 TB-os terv havi 55,00 dollárba kerül.

Ugyanazon az áron, mint a SugarSync 250 GB-os terve, 2 TB-t kaphat a pCloud-ból. Olvassa el a pCloud áttekintést, hogy többet megtudjon erről az üzletről.

Bár mindkét szolgáltatás szilárdan reagál a tervre, a SugarSync a piacon a legrosszabb árstruktúrákkal rendelkezik. Ez az egyik ritka szolgáltatás, amelyet a Dropboxnak sikerül megvernie az árképzési osztályon.

Kerek: Tárolási költségpont a Dropbox számára

SugarSync logó
Dropbox logó

2

Biztonság & Magánélet

Az interneten nem hiányoznak veszélyek, ezért a jó biztonság kötelező. A hackerek nem fognak habozni, hogy adatait ransomware vagy vidéki támadásokkal célozzák meg. Lehet, hogy megpróbálják ellopni a bejelentkezési adatait is.

A felhőalapú szolgáltatások számos módszert használnak az adatok védelmére a lehetséges veszélyekkel szemben. Például a két tényezővel történő hitelesítés megakadályozza, hogy az Ön jelszavát ellopó hackerek hozzáférjenek a fiókjához. Mégis, győződjön meg arról, hogy kezdetben van egy erős jelszóval.

A TLS protokoll megakadályozza a középtávú támadások sikerességét, miközben a titkosítás biztosítja az adatok áthaladását és nyugalmát. A privát, végponttól való titkosítás megakadályozza, hogy bárki más is legyen a fájlok olvasása.

SugarSync vs dropbox-SugarSync-biztonsági

A SugarSync biztonságos. Az AES 256 bites titkosítja a fájlokat nyugalmi állapotban, és a TLS protokollt az átvitel megóvása érdekében. Sajnos nem ismeretlen szolgáltató. Ez azt jelenti, hogy a cég alkalmazottai elolvashatják az Ön fájljait. Ennek elkerülése érdekében kipróbálhatja a Sync.com-ot, a legjobban értékelt felhőalapú tárolási szolgáltatást. Olvassa el a Sync.com áttekintést további információkért.

A SugarSync támogatja a verziókészítést is, megőrizve a fájlok utolsó 12 verzióját. Használhatja az előző verzióra való visszatéréshez, ha a ransomware megüt.

A Dropboxnak kockázatos története van a biztonsággal kapcsolatban, mivel 2012-ben megsértették és 2013-ban kapcsolódtak a PRISM projekthez. A vállalat azonban a megsértés után intézkedéseket tett, és továbbfejlesztette.

Az AES 256-bites nyugalmi állapotát és a 128 bites AES protokollt használja az átvitt fájlok védelmére. A titkosítás szintje jó, de a Dropbox dekódolja a fájljait, hogy kibontja a metaadatokat az indexeléshez, amikor az adatközpontba kerülnek, majd újra titkosítja azokat..

A metaadatok egyszerű szöveges formában maradnak egy külön kiszolgálón. Ez az adatvédelem szempontjából nem a legjobb forgatókönyv, ezért érdemes fontolóra venni a Boxcryptor, egy privát titkosítási kiegészítő használatát. De a Dropbox kétfaktoros hitelesítést kínál.

Van olyan verziószám, amely segít a ransomware támadásokból való felépülésben is. Az Basic és a Plus felhasználók visszaállíthatják a 30 napnál régebbi verziókat, míg a Professional felhasználók 120 napot kapnak.

Sem a SugarSync, sem a Dropbox nem minősül nulla tudásnak, ám mindkettő AES 256 bites adatot használ a fájlok titkosításához. A Dropbox két tényezőjű hitelesítést kínál a hitelesítő adatok biztonságához, de a fájlok visszafejtését is megalkotja a metaadatok kibontása érdekében, ami egyesek számára aggodalomra ad okot. A SugarSync ezt nem teszi meg, így megnyeri ezt a fordulót.

Kerek: Biztonság & Adatvédelmi pont a SugarSync számára

SugarSync logó
Dropbox logó

3

Felhasználói tapasztalat

Az egyértelmű felhasználói élmény jobb, mint az összetett, elavult és a rezidens számítógépes rajongó segítségét igényli. A felhőalapú tárolási szolgáltatásoknak a legtöbb operációs rendszeren kell működniük, valamint vonzó és intuitív interfészekkel kell rendelkezniük.

SugarSync vs dropbox-SugarSync-web

A SugarSync webalkalmazása működőképes, de idősebbnek érzi magát, mert több művelethez szükséges több egyszerű művelet végrehajtásához, mint sok szolgáltatáshoz. Például, ha a gyökérmappában tartózkodik, és fájlt szeretne feltölteni, akkor át kell váltania a drag and drop területet, ahelyett hogy csak egy fájl fölé húzásakor jelenne meg. Ráadásul nem tölthet fel mappákat a drag and drop használatával.

SugarSync vs dropbox-SugarSync-desktop

Az asztali alkalmazás azonban vonzóbb és intuitívabb. A navigáció bal oldalon van, és a különböző színek jó kontrasztot jelentenek, így könnyű észrevenni, amit keres. A telepítés után a „my SugarSync” mappát, amely az alapértelmezett szinkronizálási mappa, a meglévő dokumentum mappába helyezi. Windows és macOS rendszereken működik.

SugarSync vs dropbox-SugarSync-mobile

A mobilalkalmazás könnyen használható. Ez lehetőséget ad arra, hogy automatikusan biztonsági másolatot készítsen fényképeiről és videóiról, lehetővé teszi a fájlok megosztását és offline elérés céljából történő mentését.

SugarSync vs dropbox-dropbox-desktop

A Dropbox felhasználói élménye csiszolt. Az asztali kliens könnyen használható, és egy tálcaikonból és egy szinkronizálási mappából áll. Windows, macOS és Linux rendszereken működik. A tálcán megjelenő ikon megjeleníti az értesítéseket, lehetővé teszi a gyors elérést a szinkronizálási mappába, elindítja a webes klienst és beállítja a preferenciákat..

SugarSync vs dropbox-dropbox-web

A web kliens vonzó felülettel rendelkezik. A szél navigálni, és egyértelmű módon jeleníti meg az információkat. A drag and drop funkciók és más mainstream funkciók teszik folyamatossá és élvezetesvé a használatot.

SugarSync vs dropbox-dropbox-mobile

A mobilalkalmazás Androidon és iOS-en működik. Ez lehetővé teszi a fényképek és videók automatikus feltöltését a telefonjáról. A fájl adatait egyetlen lépésben szerkesztheti, ami jobb, mint amit a SugarSync alkalmazásával megtehet, és lehetővé teszi a fájlok és mappák megosztását is..

Noha a SugarSync könnyen kezelhető, elmarad a versenytársától, mivel a Dropbox elérhető a Linux számára, és jobban teljesít az interneten és a mobilon.

Kerek: felhasználói élménypont a Dropbox számára

SugarSync logó
Dropbox logó

4

megosztása

Miután a fájljaid online, akkor meg szeretnéd osztani őket. Ennek nem szabad unalmasnak lennie, de egyszerűnek és gyorsnak. Ezenkívül képesnek kell lennie arra, hogy közvetlenül megosszák a nagy társadalmi hálózatokkal, egyénekkel és csoportokkal. A megosztásokat a tartalomvezérlőkkel, például a jelszóvédelemmel, a lejárat dátumával és az engedélyekkel is meg kell védenie.

SugarSync vs dropbox-dropbox-share

Ha meg szeretne osztani egy fájlt a Dropbox segítségével, létrehoz egy linket ehhez. A linket elküldheti e-mailben, másolhatja, és kézzel is elküldheti. Megóvhatja jelszó vagy lejárati dátum hozzáadásával vagy a letöltések letiltásával. Mappák esetén meghívhat másokat e-mailben, és engedélyezheti a „szerkesztés” vagy a „nézet” beállítást. Van egy oldal, amely megmutatja, mit is megosztott.

Megoszthat az asztali kliensből is. A fájlkérés funkció lehetővé teszi, hogy másokat is meghívjon – még azokat is, akik nem használják a Dropbox-ot – a fájlok feltöltésére a mappájába. A „Showcase” lehetővé teszi a fájlok professzionális megjelenésű oldalon történő megosztását, ami jó kiegészítés. Ennek ellenére semmi esetre sem oszthatjuk meg közvetlenül a közösségi hálózatokat.

SugarSync vs dropbox-SugarSync-share

A SugarSync lehetővé teszi, hogy közvetlenül a közösségi hálózatokra, például a Twitterre vagy a Facebookra mutató hivatkozásokat ossza meg, de nem tudja megvédeni őket jelszavakkal vagy lejárati időpontokkal. A mappákat ugyanúgy megoszthatja, vagy e-mailen keresztül meghívhatja az embereket, hogy működjenek együtt rajtuk. Amikor meghívások alapján megosztja a mappákat, megadhatja a „szerkesztés” vagy a „megtekintés” engedélyét.

Ha asztali klienst használ, akkor megoszthatja azzal, ha a jobb egérgombbal kattint a fájlra vagy a mappára, és a „nyilvános link másolása” lehetőséget választja. Van egy „nekem megosztott” oldal is, amely megmutatja, mit osztott meg. Ez hasznos, és nem minden szolgáltatás kínál valamit.

A SugarSync rendelkezik azokkal a csupasz csontfunkciókkal, amelyekkel meg kell osztania a fájlokat vagy mappákat, de hiányzik azok a szolgáltatások, amelyek segítsék a megosztások védelmét. A Dropbox rendelkezik azokkal a funkciókkal, amelyek a megosztáshoz szükségesek, így nyeri ezt a fordulót.

Kerek: Megosztási pont a Dropbox számára

SugarSync logó
Dropbox logó

5

További jellemzők

Megvizsgáljuk azokat a funkciókat, amelyek meghaladják az összehasonlításhoz beállított szabványt. Néhány példa erre a média előnézete és lejátszása, a harmadik féltől származó alkalmazásokkal való integráció és a termelékenységi eszközök.

SugarSync vs dropbox-dropbox-funkciók

A Dropbox integrálódik az Office Online-hoz, lehetővé téve a dokumentumokkal való együttműködést. Ezenkívül egy tisztességes, Dropbox Paper nevű jegyzetelő alkalmazást is nyújt Önnek, amelyről a Dropbox papír áttekintésünkben olvashat. Ha azonban szüksége van egy erőteljesebbre, azt javasoljuk, hogy olvassa el a legjobb jegyzetelő alkalmazásokról szóló cikket.

Elérhető a szelektív szinkronizálás, de jobban szereti a továbbfejlesztett „intelligens szinkronizálás” verziót. Lehetővé teszi a mappák szinkronizálásának kikapcsolását, de megmutathatja azokat a szinkronizálási mappában. Ez kismértékűnek tűnik, de megakadályozza, hogy a webalkalmazás használatával kiderítse, hol vannak a fájlok.

A Dropbox segítségével zenét és videót is lejátszhat. A natív játékos nem nagyszerű, de vannak jó is, amelyek integrálódnak a szolgáltatásba. Emiatt a Dropbox szerepel a videó felhőalapú tárolásának legjobb listáján.

A SugarSync nem nyújt messze túl a felhőalapú tárolás általános funkcióit. Amit kínál, az az Outlook pluginhez és az e-mailek feltöltéséhez vezet. Az online alkalmazások támogatása és a harmadik féltől származó szolgáltatások integrálása hozzásegítené az alkalmazást.

Bár a dolgok olyanok, mint amilyen, a Dropbox több funkcióval is rendelkezik, így megnyeri ezt a fordulót.

Kerek: További funkciók pont a Dropbox számára

SugarSync logó
Dropbox logó

6

Az ítélet

A SugarSyncnek csak egy győzelme van, tehát a Dropbox nyilvánvaló nyertese. Ugyanakkor a SugarSync erős biztonsága, jó kezelhetősége és szilárd megosztási képességei vannak. Ugyanakkor ezt hátráltatja a magas ár és a megosztáshoz szükséges biztonsági lehetőségek hiánya.

A Dropbox – meglepő meglepetésünkre – olyan előfizetési tervekkel rendelkezik, amelyek értékesebb, mint a SugarSyncé, az egyszerűsített használat és a megosztás miatt nem kell több lehetőséget keresnie a fájlok és mappák biztonságához..

Mit gondol erről az összehasonlításról? Segített abban, hogy meggondolja magát? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map