SpiderOak vs Dropbox: Melyik a legjobb neked 2020-ban?

Nehéz lehet kiválasztani a felhőalapú tárolási szolgáltatást, mert nagyon sok van a piacon. Különösen fárasztó, ha nem tud választani két szolgáltatás között. Ennek ellenére a Cloudwards.net-nél arra törekszünk, hogy megkönnyítse ezt az Ön számára. Ebben a cikkben egy SpiderOak ONE vs Dropbox fejfájást fogunk készíteni, amely segít kiválasztani egyet..


A Dropbox az egyik legrégebbi felhőalapú tárolási szolgáltatás, és a legjobb felhőalapú tárolás összehasonlításában az első tízben van. A SpiderOak ONE nem megfelelő felhőalapú tárolási szolgáltatás, hanem felhő biztonsági mentési szolgáltatás szinkronizálási tárolóhellyel és megosztási lehetőségekkel. Valójában ez az egyik legjobb online biztonsági mentési szolgáltatás. Ez azonban a legbiztonságosabb felhőtárolás között, és helyesen. Olvassa el egy másik biztonságos szolgáltatót a Sync.com áttekintésünkben.

Ha alaposabban meg szeretné tekinteni a szolgáltatásokat, keresse fel a SpiderOak ONE és a Dropbox áttekintést.

A következő öt fordulóban összehasonlítjuk a szolgáltatásokat, és segítünk eldönteni, melyik az Ön számára megfelelőbb. Minden forduló végén nyertesnek hirdetjük ki, és befejezzük azáltal, hogy megnevezzük választásunkat a jobb általános szolgáltatás érdekében.

1

Tárolási költség

A jó tárolási költségeket az határozza meg, hogy az előfizetési tervek mennyit kínálnak a pénzért. Ha egy szolgáltatás több terveket kínál, akkor valószínűbb, hogy megtalálja az igényeinek megfelelőt. Nagyszerű, ha egy szolgáltatás ingyenes csomagot vagy próbaverziót is kínál, tehát előfizetés előtt kipróbálhatja. Ha olcsón szeretne, olvassa el a legjobb ajánlatainkat a felhőalapú tárolási útmutatóban.

A SpiderOak ONE négy prémium tervvel rendelkezik. A 150 GB-os terv havi 5 dollárt vagy 59 dollárt fizet az évre. A 400 GB-os terv havi 9 dollár, vagyis 99 dollár. A harmadik terv a legjobb ár-érték, mivel 2 TB-t kínál havonta 12 dollárért, vagyis évente 129 dollárért. A negyedik terv 5TB-t ad havonta 25 dollárért, vagy 279 dollárért, ha az év előre fizet. Mindegyik lehetővé teszi korlátlan eszközök biztonsági mentését.

A SpiderOak ONE 21 napos ingyenes próbaverzióval rendelkezik, amely elegendő idő a szolgáltatás tesztelésére, de nem kínál tárhelyet vele.

A Dropbox a Basic programmal kezdődik, egy ingyenes csomaggal, amely bűnös 2 GB tárhelyet biztosít. Hozzáadhat hozzá 500 MB-os lépésekben, hivatkozással. Ennek ellenére vannak ingyenes tervek a további tárolással kapcsolatban, amint azt a legjobb ingyenes felhőalapú tárolási darabunkban is láthatjuk.


A Dropboxnak két terve van az egyes felhasználók számára: Plusz és Professional. Plusz havonta 10 dollárba kerül az 1 TB-ért, ami tisztességes üzlet, de nem az egyik legjobb érték a piacon. Ha fizet az évért, az ár 99 dollárra csökken. Ez offline hozzáférést, távoli eszköz törlést és prioritást nyújt az e-mailekhez.

A Professional havi 20 dollárba kerül, és 2 TB tárhelyet biztosít. Mindent tartalmaz, amivel a Plus rendelkezik, valamint teljes szövegű keresést, 120 napos verziótörténetet, prioritási csevegési támogatást, intelligens szinkronizálást és még sok minden mást. Ennél a mennyiségnél inkább jobb áron lehet tárolni.

A SpiderOak ONE szilárd terv rugalmassággal rendelkezik, és tervei jobb értékek, mint a Dropboxé. Megnyerte ezt a fordulót.

Kerek: Tárolási költségpont a SpiderOak ONE számára

2

Biztonság és adatvédelem

Az interneten nem hiányoznak veszélyek, ezért a jó biztonság kötelező. A hackerek nem fognak habozni, hogy adatait ransomware vagy vidéki támadásokkal célozzák meg. Lehet, hogy megpróbálják ellopni a bejelentkezési adatait is.

A felhőalapú szolgáltatások számos módszert használnak az adatok védelmére az ilyen fenyegetések ellen. Ezek tartalmaznak olyan protokollokat, amelyek megvédik az adatait az átvitel során, és a titkosításokat, amelyek tranzit- és nyugalmi állapotban működnek. A titkosítási algoritmusok lehetnek 128 bites AES vagy 256 bites AES.

A privát titkosítás biztosítja, hogy csak az adatok olvashatók, és a TLS protokoll védi adatait az átvitel során. A két faktoros hitelesítés akkor hasznos, ha valaki ellopja a jelszavát.

A SpiderOak ONE magán, végpontok közötti titkosítással rendelkezik. Segít a magánélet védelmében, de megakadályozza azt is, hogy a szolgáltatás visszaállítsa a jelszavát, ha elveszíti. A SpiderOak ONE 256 bites AES-t használ a fájlok titkosításához, mielőtt elhagynák a számítógépet, és a TLS / SSL-t, hogy megvédjék azokat a továbbítás során.

A magánélet további védelme érdekében a szolgáltatás nem tárolja a fájlmetaadatok központi adatbázisát. Ehelyett létrehoz egy helyi adatbázist a számítógépén. A metaadatok akkor kerülnek titkosításra, amikor megosztják azokat az eszközök között, ami egy peer-to-peer megközelítés, amely még nagyobb adatvédelmet biztosít..

Bár bármit, amit a betolakodók ellophatnak, erõs titkosítókkal titkosítják, a SpiderOak ONE biztonsági erõfeszítései ezzel nem érnek véget. Adatközpontokkal rendelkezik, amelyek ellenállnak a virtuális és fizikai támadásoknak, földrengéseknek, árvizeknek és tüzeknek. Ezek a SAS 70 II. Típusú előírásoknak megfelelőek és az Uptime Intézet 3. szintű besorolást kapnak.

Sajnos nem kínál kétfaktoros hitelesítést az új felhasználók számára, annak ellenére, hogy néhány régebbi felhasználó rendelkezik ezzel.

spider-vs-dropbox-dropbox-biztonság

A Dropboxnak a biztonsággal kapcsolatos rossz története van, mivel 2012-ben megsértették és 2013-ban kapcsolódtak a PRISM projekthez. A vállalat azonban a megsértés után intézkedéseket tett, és sokkal jobb biztonsággal rendelkezik..

Az AES 256 bites nyugalmi állapotát és a 128 bites AES protokollot használja a fájlok átvitel közbeni védelmére. A titkosítás szintje jó, de a Dropbox dekódolja a fájljait, amikor megérkeznek az adatközpontba, és metaadatokat vonnak ki az indexeléshez, majd újra titkosítják azokat. A metaadatok egyszerű szöveges formában maradnak egy különálló kiszolgálón.Ez nem az a legjobb forgatókönyv az adatvédelemhez, ezért érdemes fontolóra venni a Boxcryptor, egy privát titkosítási kiegészítő használatát. De a Dropbox kétfaktoros hitelesítést kínál.

Nyilvánvaló, hogy a SpiderOak ONE sokkal jobban gondoskodik a magánéletéről natív magán titkosításával, olyan politikával, amely elkerüli a metaadatok tárolását a szerverein, valamint a peer-to-peer megközelítést a szinkronizáláshoz. Megnyerte ezt a fordulót.

Kerek: Biztonsági és adatvédelmi pont a SpiderOak ONE számára

3

Felhasználói tapasztalat

A legjobb, ha egy szolgáltatás élvezetes és egyértelmű felhasználói élményt nyújt, amely lehetővé teszi, hogy az alkalmazás kezelése helyett a munkájára összpontosítson. Nem kell szüksége IT-segítségre, mert a szolgáltatónak összetett vagy elavult felülete van. Ezen felül a felhőalapú tárolási szolgáltatásoknak a legtöbb operációs rendszeren kell működniük, valamint vonzó és intuitív interfészekkel kell rendelkezniük.

spider-vs-dropbox-pókháló

A SpiderOak ONE webes felületén megtalálható a legtöbb olyan szolgáltatás, amelyet az asztali kliens rendelkezik. Különös módon nincs olyan fül, amelyen a fióktevékenység megjelenne, és a tartalék tervét sem módosíthatja. Hozzáférhet azonban a Hive szinkronizálási területéhez, valamint a lapok kezeléséhez és megosztásához is. Van egy fiók fül is, ahol szerkesztheti személyes és számlázási adatait.

spider-vs-dropbox-spider-desktop

A SpiderOak ONE asztali alkalmazás elérhető Linux, macOS és Windows rendszerre. Interfésze kelt és nehézkes, de utilitárius jellegének köszönhetően egyértelmű és egyszerűen használható. Néhány dolgot önmagában kell kitalálnia, például azt, hogy csak azokat a mappákat szinkronizálhatja, amelyeket hozzáadtak a biztonsági mentési tervhez.

Az alkalmazás tetején található öt lap segít navigálni az alkalmazásban. Ezek „műszerfal”, „biztonsági másolat”, „kezelés”, „szinkronizálás” és „megosztás”.

A „Műszerfal” a vezérlőközpont, a „biztonsági másolat” lehetővé teszi a fájlok kiválasztását a biztonsági másolat készítéséhez, a „kezelés” pedig lehetővé teszi a fájlok letöltését vagy eltávolítását a biztonsági másolatból..

A „Szinkronizálás” segítségével hozzáférhet a Hive szinkronizálási helyéhez, amely a Hive mappa körül forog. A Hive mappa szinkronizálja az eszközöket. Nem mozgathatja, de választhat más mappát, amely szinkronizálásként szolgál. Szeretnénk, ha bármilyen mappát szinkronizálnánk, nem csak a biztonsági másolatban lévőket.

A „megosztás” lehetővé teszi az adatok megosztását, de erről később beszélünk.

Az okostelefon alkalmazást könnyű használni, de a funkcionalitása korlátozott. A fájlokat csak a biztonsági másolatból készített eszközökről érheti el és töltheti le. Használhatja azt a Hive szinkronizálási helyére és a ShareRooms elérésére is. Androidra és iOS-re elérhető.

spider-vs-dropbox-dropbox-web

A Dropbox felhasználói élménye elegáns, és tükrözi, hogy a szolgáltatás indítása óta a kategória élvonalában volt.

Az internetes kliens vonzó felülettel rendelkezik, könnyű navigálni, és világosan mutatja az információkat. Húzza és vidd és más funkciók teszik folyamatossá és élvezetessé.

spider-vs-dropbox-dropbox-desktop

Az asztali kliens is könnyen használható, és egy tálcaikonból és egy szinkronizálási mappából áll. Windows, MacOS és Linux rendszereken fut. A tálcán megjelenő ikon megjeleníti az értesítéseket, lehetővé teszi a gyors elérést a szinkronizálási mappába, elindítja a webes klienst és beállítja a preferenciákat..

spider-vs-dropbox-dropbox-mobile

A mobilalkalmazás is egyszerűen használható, és Android és iOS rendszeren működik. Ez lehetővé teszi a fényképek és videók automatikus feltöltését a telefonjáról, és megérintheti a „fotók” elemet a kedvenc felvételek gyorsabb eléréséhez. Tárolhat fájlokat offline eléréshez és értesítéseket is kaphat.

A SpiderOak ONE asztali alkalmazásának használata nem olyan egyszerű és egyszerű, mint a Dropboxé. Mindkét mobilalkalmazás intuitív, de a Dropboxnak több olyan funkciója van, mint például a fájlok offline tárolása, a fotótípusok kiválasztása, valamint a fényképek és videók automatikus feltöltése. Az összehasonlítás a webes alkalmazásokban hasonló – a Dropbox felhasználóbarátabb, több funkcióval rendelkezik, és nem érzi magát nehéznek.

Kerek: felhasználói élménypont a Dropbox számára

4

megosztása

Amint a fájlok online, több mint valószínű, hogy megosztja azokat. Ennek egyszerűnek és gyorsnak kell lennie, és képesnek kell lennie arra, hogy közvetlenül a nagy társadalmi hálózatokhoz, az egyénekhez és a csoportokhoz menjen. Meg kell szereznie a megfelelő tartalomvezérlőket is, így a jogosulatlan hozzáférést jelszóvédelemmel, lejárati idővel és engedélyekkel korlátozhatja.

spider-vs-dropbox-spider-share

A SpiderOak ONE bármilyen fájlra mutató URL-t generálhat, de nehéz lesz követni, és három nap múlva automatikusan lejár. A megosztás jobb módja a „ShareRoom” szolgáltatás használata.

Ez lehetővé teszi a mappák megosztását bárkivel, akit szeretne. Minden ShareRoom-nak van egy egyedi URL-je, amelyet további jelszóval védhet. Azok, akik hozzáférnek a ShareRoom-hoz, letölthetnek fájlokat a hozzá kapcsolódó mappákban. Noha biztonságos módszer a fájlok és mappák megosztására, hozzászoktunk a felhasználóbarátabb megoldásokhoz, amelyeket más felhőalapú tárolási szolgáltatások, például a Dropbox nyújtanak..

Ha meg szeretne osztani egy fájlt vagy mappát a Dropbox-lal, létrehoz egy linket ehhez. Küldheti e-mailben, másolhatja, és kézzel is elküldheti. A link védelme érdekében hozzáadhat egy jelszót, a lejárat dátumát vagy letilthatja a letöltéseket. Mappák esetén engedélyezheti a „szerkesztés” vagy a „nézet” beállítást. Van egy oldal, amely megmutatja, mit is megosztott.

Megoszthat az asztali kliensből is. A fájlkérés funkció lehetővé teszi, hogy másokat is meghívjon – még azokat is, akik nem használják a Dropbox-ot – a fájlok feltöltésére a mappájába. A „Showcase” lehetővé teszi a fájlok professzionális megjelenésű oldalon történő megosztását, ami jó kiegészítés. Ennek ellenére semmi esetre sem oszthatjuk meg közvetlenül a közösségi hálózatokat.

A Dropbox megkönnyíti a tartalom megosztását, és erős tartalomszabályozási lehetőségekkel rendelkezik. Ez elég ahhoz, hogy legyőzzük a SpiderOak ONE-t ebben a körben.

Kerek: Megosztási pont a Dropbox számára

5

További jellemzők

Megvizsgáljuk azokat a funkciókat is, amelyek meghaladják az összehasonlításhoz beállított szabványt. Néhány példa erre a média előnézete és lejátszása, a harmadik féltől származó alkalmazásokkal való integráció és a termelékenységi eszközök.

A SpiderOak ONE inkább biztonsági mentési szolgáltatás, mint tárolás, ami a mérkőzés szempontjából extra szolgáltatás. Használhatja korlátlan külső eszközök biztonsági mentéséhez, ami akkor hasznos, ha van egy csomó ilyen. Meglepő tehát, hogy nem teszi lehetővé okostelefonjának biztonsági mentését.

Egy másik hasznos szolgáltatás a verziózás, amely megőrzi a fájlok korábbi verzióit, amikor változtat. Az új fájlverziók csak a korábbi verziókhoz képest megváltozott adatokat tárolják a helytakarékosság érdekében. Törölheti azokat a verziókat, amelyeknek nem kell még további helyet foglalniuk.

A fájlok törlésekor a SpiderOak ONE törölt elemtartójába kerülnek. Az asztali kliens használatával eljuthat oda, amelyet meg kell tennie a fájlok valódi törléséhez. Egyébként ott maradnak. A technikában ezt korlátlan fájlmegőrzésnek hívják.

spider-vs-dropbox-dropbox-funkciók

A Dropbox integrálódik az Office Online-hoz, lehetővé téve a dokumentumokkal való együttműködést. Ezenkívül egy tisztességes, Dropbox Paper nevű jegyzetelő alkalmazást is nyújt Önnek, amelyről a Dropbox papír áttekintésünkben olvashat. Ha azonban szüksége van egy kissé több ütéssel, javasoljuk, hogy olvassa el a legjobb jegyzetelő alkalmazásokról szóló cikket.

A Dropbox segítségével zenét és videót is lejátszhat. A natív játékos nem nagyszerű, de vannak jó is, amelyek integrálódnak a szolgáltatásba. Emiatt a Dropbox szerepel a videó felhőalapú tárolásának legjobb listáján.

Elérhető a szelektív szinkronizálás, de jobban szereti a továbbfejlesztett „intelligens szinkronizálás” verziót. Lehetővé teszi a mappák szinkronizálásának kikapcsolását, de a szinkronizálási mappában továbbra is megjelenik. Ez kismértékűnek tűnik, de ezzel együtt nem kell a webalkalmazást használnia, hogy megtudja, hol vannak a fájlok.

A SpiderOak ONE és a Dropbox olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek gazdagítják a felhő élményét. A SpiderOak ONE lehetővé teszi a fájlok biztonsági mentését, a verziózás használatát, és a törölt fájlokat határozatlan ideig megőrzi. A Dropbox integrálódik az Office Online-hoz, médialejátszással rendelkezik, és lehetővé teszi, hogy jegyzeteket készítsen a médiafájlokkal együtt a jegyzetek alkalmazásával.

Ez a kategória attól függ, hogy mire van szüksége több, de a Dropbox jobb munkát végez a termelékenység területén, és médialejátszással rendelkezik, tehát ezt a fordulót odaítéljük.

Kerek: További funkciók pont a Dropbox számára

6

Az ítélet

A matematika világos: a Dropboxnak három győzelme van, míg a SpiderOak ONE csak kettőnek. Noha a SpiderOak ONE erősebb biztonsággal rendelkezik, jobban gondoskodik az Ön személyes adataitól és tervei sokkal jobb értéket képviselnek, a Dropbox könnyebben megosztja, több termelékenységi funkcióval és intuitív felhasználói élménnyel rendelkezik..

Ez azonban nem minden egyszerű hozzáadás. Azoknak a felhasználóknak, akiknek jó ár-értékre és biztonságra van szükségük, a SpiderOak ONE-t kell használniuk, különös tekintettel a Dropbox múltbeli sérelmeire. Azok számára, akik hibrid megoldást akarnak, amely lehetővé teszi számukra a felhőtárolás és -mentés egyidejű kezelését, fontolóra kell venniük a SpiderOak-ot is.. 

Mit gondol erről az összehasonlításról? Segített abban, hogy meggondolja magát? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map