pCloud vs SpiderOak ONE: A biztonság első 2020-ban

Vannak felhőalapú tárolási szolgáltatások és vannak online biztonsági mentési szolgáltatások. Akkor vannak olyanok, amelyek mindkettőt megteszik. A SpiderOak ONE mindkettőt, míg a pCloud tiszta felhőtárolási szolgáltatás. A pCloud vs SpiderOak szokatlan csata lehet, de összehasonlíthatjuk őket mindkét kategóriában. Olvassa tovább, hogy megtudja, hogyan működnek, és melyik nyeri végül.


A felhőszolgáltatások különböző fókuszpontjai vannak, és ez itt nyilvánvaló, de a biztonság, a sebesség, a tárolási költségek, a figyelemre méltó szolgáltatások és a felhasználói élmény összehasonlításánál használhatjuk őket. De rajtunk múlik, hogy melyik szempont a legfontosabb.

Ebben az esetben a SpiderOak ONE biztonsági másolatot is kínál, tehát ezt szem előtt kell tartania, amikor a kettő között dönt. Ennek ellenére a felhőalapú tárolási szolgáltatásokra fogunk összpontosítani.

Ha nem tudja a felhőalapú tárolás és a biztonsági mentés közötti különbséget, olvassa el a magyarázatot. Megismerheti külön pCloud és SpiderOak ONE áttekintéseinket, hogy többet tudjon meg a szolgáltatásokról. Ha még mindig nem tudod eldönteni, mi segít, a legjobb felhőtárolás és a legjobb felhőalapú összehasonlítások. Ha segítségre van szüksége a néha trükkös SpiderOak használatához, akkor van egy SpiderOak ONE útmutató, amely segít Önnek.

A következő öt fordulóban összehasonlítjuk mindkét szolgáltatást, és segítünk eldönteni, melyik felel meg az Ön igényeinek. Minden forduló végén nyertest hirdetünk, majd a bajnokságot nevezzük ki.

1

Tárolási költség

A jó tárolási költségeket az előfizetések ára határozza meg. Mivel kevesebb pénzért többet kínálnak, értékük növekszik. Jó, ha egy szolgáltatásnak több terve van, mert ez további lehetőségeket kínál. Még jobb, ha ingyenes előfizetési csomagot vagy próbaverziót is kínál a feliratkozás előtt. Ha csak olcsóbbat szeretne, olvassa el a legjobb ajánlatainkat a felhőalapú tárolási útmutatóban.

A pCloud ingyenes, akár 10 GB-os tárhelyet kínál, bár néhány utolsó bájtot el kell végeznie, hogy ki tudjon hozni belőle mindent. A pCloudnak csak két fizetett terve van: Premium 500GB és Premium Plus 2TB. Az előbbi havi 4,99 dollárba kerül, az utóbbi pedig havi 9,99 dollárba fog visszafizetni. Ha fizet az évért, akkor az árak 47,88 dollárra, illetve 95,88 dollárra csökkennek.

Ha úgy gondolja, hogy a pCloud jó választás, és hosszú távon használni akarja, akkor egy életre szóló licenc vásárlása pénzt fog megtakarítani. A Premium 500 GB-os 175 dollár, a Premium Plus 2TB pedig 350 dollárba kerül.

A SpiderOak ONE-nek több terve van, de ezek nem igazán érzik meg azt a kedves helyet, amelyet a pCloud csinál. A 150 GB-os terv havi 5 dollárt vagy 59 dollárt fizet az évre. A 400 GB-os terv havi 9 dollár, ami majdnem megegyezik a pCloud 2 TB-os tervével. 99 dollár, ha fizet az évért. A harmadik terv a legjobb ár-érték, mivel 2 TB-t kínál havonta 12 dollárért, vagyis évente 129 dollárért.

Az utolsó terv 5TB-t ad havonta 25 dollárért vagy 279 dollárért az évre. A SpiderOak 21 napos ingyenes próbaverzióval rendelkezik, amely elegendő idő a szolgáltatás tesztelésére, de nem kínál tárhelyet. Minden terv korlátlan számú eszközt tesz lehetővé.

A SpiderOak ONE szilárd terv rugalmasságával és finom üzletével rendelkezik a 2 TB-os tervében. Ennek ellenére nem felel meg ellenfelének versenyképes árainak. A pCloud nyeri ezt a fordulót.

Kerek: Tárolási költségpont a pCloud számára

pCloud logó
SpiderOak ONE logó

2

Biztonság & Magánélet

A felhőalapú tárolás használata erős biztonság nélkül nem a legjobb ötlet, mivel sok veszély van az interneten, például a hackerek, akik nem haboznak arra, hogy az Ön adatait ransomware-rel vagy a közép-ember támadásokkal célozzák meg. Lehet, hogy megpróbálják ellopni a bejelentkezési adatait is.

A küzdelem érdekében a felhőalapú biztonság olyan protokollokat használ, amelyek megóvják adatait az átvitel és a titkosítás során, amely tranzit és nyugalmi állapotban működik. A titkosítási algoritmusok lehetnek 128 bites AES vagy 256 bites AES, míg a TLS / SSL védi az adatokat az átvitel során. A privát titkosítás biztosítja, hogy csak az adatok olvashatók el, és a két tényezős hitelesítés akkor hasznos, ha valaki ellopja az Ön jelszavát.

A pCloudnak van egy pCloud Crypto nevű titkosítási kiegészítője, amelyet havonta 3,99 dollárért kaphat. Ez azt jelenti, hogy a vállalat a tervbe nem foglalja magán titkosítást. Ennek ellenére, ha a pCloudot használja, az adatai az Egyesült Államok felhő törvényei és rendeletei alá tartoznak, így a Crypto jó befektetés lehet.

pcloud-vs-spider-pcloud-biztonsági

A szolgáltatás a TLS protokollt használja a kiszolgálókra történő adatátvitel védelmére. Miután az adatok elérték az adatközpontot, legalább öt kiszolgálón replikálódnak. A fájlokat AES 256 bites titkosítással titkosítják, és rendelkezésre áll kétfaktoros hitelesítés.

A SpiderOak ONE nem követeli meg, hogy fizessen külön fizetést a magán, végpontok közötti titkosításért, mert alapértelmezés szerint használja. Ez segíti a magánélet védelmét, de azt is jelenti, hogy a szolgáltatás nem tudja visszaállítani a jelszavát, ha elveszíti. A SpiderOak ONE 256 bites AES-t használ a fájlok titkosításához, mielőtt elhagynák a számítógépet, valamint a TLS / SSL-t, hogy tovább védjék azokat az átvitel során.

A szolgáltatás nem a fájl metaadatainak központi adatbázisát tárolja, hanem helyi adatbázist hoz létre a számítógépén. A metaadatok titkosítva vannak, amikor megosztják azokat az eszközök között. Ez a peer-to-peer megközelítés jó módszer a magánélet további védelmére.

Noha nincs titkosítatlan adat, amelyet el lehet lopni, a SpiderOaknak vannak olyan adatközpontok, amelyek képesek ellenállni a virtuális és fizikai támadásoknak, földrengéseknek, árvizeknek és tüzeknek. Ezek a SAS 70 II. Típusú előírásoknak megfelelőek és az Uptime Intézet 3. szintű besorolást kapnak.

A SpiderOak ONE nem kínál kétfaktoros hitelesítést az új felhasználók számára, bár néhány régebbi felhasználó rendelkezik ezzel. Ha adatainak extra védelmére van szüksége, és nem bánja, hogy a legtöbb dollárt fizet érte, akkor olvassa el a Tresorit áttekintést.

A pCloud és a SpiderOak ONE erős biztonsággal rendelkezik, de a pCloud megköveteli, hogy vásároljon kiegészítőt a magán titkosítás használatához, míg a SpiderOak ONE nem. Ezen felül ügyel arra, hogy ne tárolja a metaadatokat, és szinkronizálja az eszközöket peer-to-peer megközelítéssel. Ezért nyeri ezt a fordulót.

Kerek: Biztonság & Adatvédelmi pont a SpiderOak ONE számára

pCloud logó
SpiderOak ONE logó

3

Felhasználói tapasztalat

A felhasználói élmény tükrözi, hogy milyen élvezetes a szolgáltatás használata. Sokkal jobb, ha egyszerű és nem nehézkes, vagy annyira összetett, hogy IT-segítséget kell hívnia. A szolgáltatásnak asztali, internetes és mobil eszközökön kell működnie, és az alkalmazások vonzó és intuitív interfészekkel kell rendelkezniük.

pcloud-vs-spider-pcloud-desktop

A pCloud asztali alkalmazás elérhető Windows, macOS és Linux rendszerekhez. Valójában ez a legjobb felhőtároló Linux számára. A rendszerfájlkezelőben a tálcaikon vagy a pCloud meghajtó segítségével érheti el. A felület nem vonzó, de világos és intuitív.

pcloud-vs-spider-pcloud-interfész

A webes ügyfél több funkcióval rendelkezik, mint az asztali alkalmazás, hozzáférést biztosít a pCloud összes eszközéhez egy helyen, gyors és élvezetes felhasználói élményt nyújt..

pcloud-vs-spider-pcloud-mobile

A mobilalkalmazás is jól működik. Ez lehetővé teszi, hogy útközben megismerje fájljait, és automatikusan feltöltse fényképeit és videóit. Könnyen kezelhető és elérhető Android és iOS rendszerekhez.

Ha a pCloud megközelítése nem működik érted, és szeretne egy másik példát egy olyan szolgáltatásra, amely zökkenőmentes felhasználói élményt nyújt, olvassa el a Dropbox áttekintést (nézd meg a pCloud vs Dropbox összehasonlításunkat is).

A SpiderOak ONE asztali kliense elérhető Linux, macOS és Windows rendszerre. Nem rendelkezik vonzó felülettel, de egy keltezett és nehézkes felülettel. Ugyanakkor, utilitárius jellegének köszönhetően világosan és érthetően használható. Néhány dolgot önmagában kell kitalálnia, például csak a biztonsági mentési tervhez hozzáadott mappák szinkronizálása céljából..

pcloud-vs-spider-spider-desktop

Az ügyfél tetején található öt lap segítségével navigálhat rajta. Ezek a következők: „műszerfal”, „biztonsági másolat”, „kezelés”, „szinkronizálás” és „megosztás”. Az irányítópult a SpiderOak ONE vezérlőközpontja, a biztonsági másolat lehetővé teszi a biztonsági mentéshez kiválasztandó fájlok kiválasztását, és a kezelt fájlok letöltése és eltávolítása a biztonsági másolatból.

A szinkronizálás lehetővé teszi a Hive szinkronizálási helyének elérését, amely a Hive mappa körül forog. Ez egy mappa, amely szinkronizálást végez az összes eszközén. Nem mozgathatja, de választhat más mappát, amely szinkronizálásként szolgál. Ennek ellenére inkább bármilyen mappát szinkronizálhatunk, nem csak a biztonsági másolatunkban találhatókat.

A megosztás lehetővé teszi az adatok megosztását, de erről többet az alábbiakban megosztott kategóriában beszélünk.

pcloud-vs-spider-pókháló

A SpiderOak ONE webes felülete részben az asztali kliens funkcióit tükrözi. Különös módon nincs olyan fül, amely megjeleníti a fióktevékenységét, és a tartalék tervét sem módosíthatja. Hozzáférhet azonban a Hive szinkronizálási területéhez, valamint a lapok kezeléséhez és megosztásához is. Van egy fiók fül is a személyes és a számlázási információk eléréséhez és megváltoztatásához.

Az okostelefon-alkalmazás könnyen használható, bár korlátozott funkcionalitással rendelkezik. A bal oldali menü lehetővé teszi az eszközökről biztonsági másolatú fájlok elérését és letöltését. Ugrhat a Hive szinkronizálási helyére és a „ShareRooms” oldalra is. Androidra vagy iOS-re elérhető.

A SpiderOak ONE asztali alkalmazását nem olyan könnyű használni, mint a pCloud alkalmazását. Mindkét mobilalkalmazás könnyen használható, de a pCloud’snak több funkciója van, ideértve a fájlok offline tárolását, a fájlok szűrését típus szerint, valamint a fényképek és videók automatikus feltöltését. Ugyanez vonatkozik a webes alkalmazásokra, mivel a pCloud’s sokkal erősebb és nem érzi magát nehéznek. A pCloud nyeri ezt a fordulót.

Kerek: Felhasználói élménypont a pCloud számára

pCloud logó
SpiderOak ONE logó

4

megosztása

A megosztás a fájlok felhőbe történő feltöltésének egyik fő előnye. Ennek egyszerűnek és gyorsnak kell lennie, és képesnek kell lennie arra, hogy közvetlenül megosszák a nagy társadalmi hálózatokkal, egyénekkel és csoportokkal. Meg kell szereznie a megfelelő tartalomvezérlőket is, így a jogosulatlan hozzáférést jelszóvédelemmel, lejárati idővel és engedélyekkel korlátozhatja.

pcloud-vs-spider-pcloud-share

A pCloud jó megosztással. Valójában a legjobb felhőalapú tárolóeszközünk listáján található.

Fájlokat és mappákat megoszthat a webes alkalmazásával. Mások meghívhatók mappák elérésére, vagy feltöltési vagy letöltési linkek létrehozására e-mailük vagy fiókjuk neve alapján. A feltöltési link lehetővé teszi számukra a tartalom feltöltését a mappájába, míg a letöltési link lehetővé teszi számukra a fájlok és mappák megtekintését és letöltését. Meg lehet osztani a Facebook-on és a Twitter-en is.

A pCloud lehetőséget ad arra, hogy megosszon mappákat mások meghívásával és „szerkeszthet” vagy „megnézheti” engedélyek megadásával. Alternatív megoldásként létrehozhat egy feltöltési linket mások számára, hogy közvetlenül feltöltse a mappába, vagy egy letöltési linket, amely lehetővé teszi számukra a fájlok letöltését..

Ugyanezt megteheti az asztali alkalmazásból, de korlátozott módon. Csak a fájl linkjét másolhatja, és közvetlenül nem tudja elküldeni. A mappák megosztása ugyanolyan, mint a webalkalmazásban.

A pCloud webalkalmazás „megosztása” oldala megmutatja, amit megosztott másokkal, és a „megosztott velem” nézet megmutatja, amit mások megosztottak veled. A szolgáltatás egy hasznos táblázatot is tartalmaz, amely megmutatja a részvények statisztikáit.

pcloud-vs-spider-spider-share

A SpiderOak ONE segítségével történő megosztáshoz bármilyen fájlra mutató hivatkozást létrehozhat, de nehéz lesz követni, és három nap múlva lejár..

Ennek jobb módja a szolgáltatás ShareRoom szolgáltatásának használata. Ez lehetővé teszi a mappák megosztását bárkivel, akit szeretne. Minden ShareRoom-nak van egy egyedi URL-je, amelyet további jelszóval védhet. A hozzáféréssel rendelkezők letölthetik a hozzá kapcsolódó mappákban lévő fájlokat.

Noha a SpiderOak ONE megosztott funkciói biztonságosak, és kitűnnek a többi felhőalapú biztonsági mentési megoldástól, ez nem verseng a különálló felhőalapú tárolási szolgáltatásokkal. A pCloud több tartalomvezérlővel rendelkezik, és megkönnyíti a fájlok és mappák megosztását. A pCloud nyeri ezt a fordulót.

Kerek: Megosztási pont a pCloud számára

pCloud logó
SpiderOak ONE logó

5

További jellemzők

Ebben a kategóriában megvizsgáljuk azokat a funkciókat, amelyek különböznek a felhőalapú tárolási szolgáltatásoktól. Ezekre példa a fejlett verziózás, a fájlok előnézete, a termelékenységi alkalmazások, a médialejátszás és a harmadik féltől származó alkalmazásokkal való integráció.

A pCloud lehetővé teszi a fényképek előnézetét és a médiafájlok lejátszását, de más funkciókkal is rendelkezik. Fotók átméretezése nem történik meg, amikor feltölti őket, de más felbontással is letöltheti őket, ha akarod.

pcloud-vs-spider-pcloud-audio

Készíthet lejátszási listákat audiofájljaiból, amely kiválóan alkalmas a zene szerelmeseinek. A video- és audiolejátszók vonzóak és jól működnek. Valójában a pCloud az egyik legnépszerűbb felhő-tárolási szolgáltatás a fényképek és videók számára. A Sync.com zenéléshez is jó, és a legjobb felhőalapú tárolóink ​​listájának tetején található, ezért olvassa el a Sync.com áttekintésünket, hogy többet megtudjon funkcióiról..

Ha több felhőalapú tárfiókja van, a pCloud lehetővé teszi a felhőből a felhőbe történő átvitelt. Például felhőből felhőbe mentést használhat a Google Drive, Dropbox vagy OneDrive számára. Biztonsági másolatot készíthet a Facebookból és az Instagramból is.

pcloud-vs-spider-pcloud-CTC

A SpiderOak ONE mindenekelőtt biztonsági mentési szolgáltatás, de ez hozzáadott bónuszt jelent a szinkronizálási és megosztási képességekhez ebben az összehasonlításban. Ez lehetővé teszi a korlátlan külső eszközök biztonsági mentését, ami akkor hasznos, ha egy csomó meghajtó van körülötte. Ennek ellenére nem teszi lehetővé okostelefonjának biztonsági mentését.

A szolgáltatás megőrzi a fájlok korábbi verzióit is, amikor bármilyen változtatást végrehajt. Az új fájlverziók csak a korábbi verziókhoz képest megváltozott adatokat tárolják a helytakarékosság érdekében. Törölheti azokat a verziókat, amelyeknek nem kell még további helyet foglalniuk.

A fájlok törlésekor azokat a SpiderOak ONE törölt elemtartójába küldik, amely az asztali kliensen elérhető. A mappában lévő fájlokat soha nem törli, hacsak Ön nem csinálja. A korlátlan fájlmegőrzés egy jó szolgáltatás.

Mindkét szolgáltatás olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek gazdagítják a felhő élményét. A pCloud jobb a médialejátszás és a felhőből felhőbe történő átvitel esetén, míg a SpiderOak ONE lehetővé teszi a fájlok biztonsági mentését, a verziózás használatát és a törölt fájlok határozatlan ideig tartását. Ez a kategória attól függ, hogy mire van szüksége, de úgy gondoljuk, hogy a biztonsági mentés egy erős kiegészítés, tehát a SpiderOak ONE megnyeri ezt a fordulót.

Kerek: A SpiderOak ONE kiegészítő szolgáltatásai

pCloud logó
SpiderOak ONE logó

6

Az ítélet

Az eltérő szolgáltatások összehasonlítása nem könnyű feladat. Ez befolyásolja a végső döntést, mivel nem ugyanazokat a felhasználási eseteket célozzák meg. Összehasonlítottuk őket olyan kategóriákban, amelyek átfedésben vannak, és a pCloud a mi általános nyertesünk.

Nagy értékű, intuitív és élvezetes felhasználói élményt és hatékony megosztási lehetőségeket kínál. Biztonsága szinte olyan jó, mint a SpiderOak ONEé, de drágább a privát titkosítás megszerzése a pCloud használatával, így a SpiderOak ONE nyeri ebben a kategóriában. Kiegészítő funkciókban is nagyon közel vannak, a pCloud jobb médialejátszáshoz és több felhőalapú fiókokhoz is.

Mit gondol erről az összehasonlításról? Melyik szolgáltatás felé hajlik? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map