pCloud vs Dropbox: Biztonság vs Kényelem 2020-ban

A pCloud az egyik kedvenc felhőalapú tárolónk, amely rendszeresen megjelenik a felhőalapú tárolási összehasonlítások tetején. A Dropbox volt a termék, amely valóban népszerűsítette a felhőalapú tárolást, ötéves előrelépéssel a pCloudon a szolgáltatások és az ügyfelek felépítése során. A pCloud vs Dropbox nézetében mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, amelyek erős lehetőségeket kínálnak a felhőalapú tároláshoz.

Ha könnyedén hozzáférni szeretne a felhőben lévő fájljainak, akkor elégedett lesz a felhőalapú tárolási megoldások egyikével. A pCloud biztonságos alternatíva a Dropbox számára, mivel kiegészítőként nulla tudás nélküli titkosítást kínál, míg a Dropbox jobb az együttműködésre, köszönhetően a Microsoft Office és a Google dokumentumokkal való kiváló integrációjának..

Közöttük a döntés nem könnyű, ezért járuljon át mindkét előnyeiről és hátrányairól ebben az összehasonlító áttekintésben. Ha további információra van szüksége előzetesen, akkor nézze meg a pCloud és a Dropbox áttekintést.

Csata beállítása: Dropbox vs pCloud

A felhőalapú tárolási szolgáltatók összehasonlítása nem könnyű, mivel a szolgáltatók olyan egyedi szolgáltatásokat kínálnak, amelyek néha összehasonlító kihívást jelenthetnek. A méltányos összehasonlítás megkísérelésére hét fordulóra osztott rendszert használunk. Minden fordulóban összehasonlítjuk a pCloud vs Dropbox kulcsfontosságú aspektusait, az árazástól a szolgáltatásokig.

Minden forduló végén pontokat adunk a győztesnek. Ha nem tudunk döntni köztük, akkor döntetlennek nevezzük, és mindkét szolgáltató pontot kap. A csata végén összegyűjtjük a pontokat és kihirdetjük az általános győztest.

1

Árazás

Mindkét szolgáltató kínál ingyenes tárhelyet, bár ennek módja nagyon eltérő. Például a Dropbox 2 GB-os ingyenes tárhelyet biztosít, húrok nélkül. Ha többet szeretne, regisztrálnia kell egy fizetett fiókot. Ha csak az ingyenes tárhely érdekli, akkor olvassa el a legjobb ingyenes felhőalapú tárolási útmutatónkat.

A pCloud több tárhelyet kínál, akár 10 GB-ig ingyen, de ha a teljes 10 GB-ot szeretné elérni, akkor fel kell nyitnia. Ugyanazt a 2 GB-ot kapja, amelyet a Dropbox kínál előre, további 5 GB-val, ha megerősíti e-mailjét, feltölt egy fájlt, letölti az asztali és okostelefon alkalmazásokat, és bekapcsolja az automatikus fényképfeltöltést. 

A végső 3 GB ingyenes tárhelyet csak akkor kapja meg, ha meghívja az embereket a csatlakozásra, és sikeresen felkéri őket, hogy regisztráljanak a pCloud-ra. Kicsit nehézkes (és trükk is), de nem olyan rossz, mint egyes szolgáltatók, például a MEGA, amely nagylelkű ingyenes tárhelyet kínál, amely 30 nap után eltűnik. Nézze meg a MEGA áttekintést és a pCloud vs MEGA darabot, hogy többet megtudjon.

A pCloud két fizetett tervet kínál személyes használatra, havi és éves tervekkel, valamint szokatlan, egyszeri élettartamú fizetési lehetőséget kínál. A pCloud Premium 500 GB tárolóval rendelkezik, és havonta 4,99 USD, ha évente fizet, akkor 3,99 USD havonta. Az élethosszig tartó előfizetésért egyszeri 175 dollárt kell fizetnie. 

Ha további tárhelyre van szüksége, a Premium Plus 2 TB tárhelyet biztosít, és havonta 9,99 dollárba kerül, ami havi 7,99 dollárnak felel meg egy éves előfizetés esetén, vagy 350 dollár az életért.

A Dropbox két fizetett személyes tervet is kínál. A Dropbox Plus 2 TB tárhelyet tartalmaz havi 11,99 dollárért, vagy ha évente fizetik, akkor 9,99 dollár havonta. A Dropbox Professional 3 TB tárhelyet nyújt havi 19,99 dollárért, vagy ha évente fizet, havonta 16,38 dollárt.. 

Dropbox vs pCloud üzleti árképzés 

A Dropbox és a pCloud üzleti tárolási terveket kínálnak. A pCloud havonta 9,99 dollárba kerül, ha 1 TB tárhelyre jut egy felhasználónként, legalább három felhasználóval. Ha évente fizet, akkor a díj havonta körülbelül 7,99 USD-ra csökken egy felhasználónként. Ezek az előfizetések ingyenes pCloud Crypto titkosítással érkeznek, amelyeket később részletesebben ismertetünk. 

A pCloud üzleti felhasználók számára nincs korlátlan tárolási lehetőség. Ha korlátlan helyet szeretne, akkor a Dropbox-ot kell megnéznie. Ezenkívül megnézheti a legjobb korlátlan felhőalapú tárolási lehetőségeinket az olyan alternatívák számára, mint a Box.

A Dropbox Business Standard 5 TB megosztott helyet biztosít havonta 15 dollárért felhasználónként, és a pCloudhoz hasonlóan létezik legalább három felhasználó minimum. Első pillantásra úgy tűnik, hogy nagyobb helyet kap a Dropbox. Az 5 TB azonban meg van osztva, tehát ha ötnél több felhasználója van, akkor ténylegesen kevesebb helyet fog elérni egy felhasználónként, mint a pCloudé. Olvassa el a Dropbox Business áttekintését további információkért.

A Dropbox Business Advanced havonta 25 dollárba kerül, felhasználva korlátlan tárhelyet. A gyakorlatban a 3 TB-vel kezdődik, és ha többre van szüksége, akkor manuálisan kell kérnie a Dropbox-ról.. 

Van egy Dropbox Enterprise nagyvállalatok számára is. A Dropbox ezt a tervet számlánként árazza, így árajánlatot kell kérnie a Dropbox-tól. Mindenképpen érdemes megvizsgálni – a Dropbox Business nem a legjobb felhőalapú tárhelyünkön van, mert a semmi sem felel meg a vállalati rövidlistának..

A pCloud sokkal több ingyenes tárhelyet kínál, mint a Dropbox, még akkor is, ha át kell ugrani a karika feloldásához. A 2 TB tárhely olcsóbb a pCloud használatával, bár nincs korlátlan lehetőség. Mindent figyelembe véve, ez a forduló nyer a pCloud vs Dropbox számára – csak.

Kerek: A pCloud árazási pontja

pCloud logó
Dropbox logó

2

Biztonság

Az egyik legfontosabb szolgáltatás, amelyet meg kell keresni, ha a legbiztonságosabb felhőtárolást kívánja, a nulla tudású titkosítás. Az ilyen típusú titkosítás azt jelenti, hogy szolgáltatója nem tárolja a titkosítási kulcs másolatát, tehát nem tudja visszafejteni a fájljait. Ha a szolgáltatást megsértik, vagy ha a bűnüldözés megköveteli a fájlokhoz való hozzáférést, akkor a fájlok biztonságban vannak.

pcloud-crypto

Egyik szolgáltató sem kínál zéró tudás nélküli titkosítást a dobozból. Ha nem akar tudni a titkosítást Dropbox felhasználóként, akkor az egyetlen lehetőség harmadik felek által nyújtott szolgáltatások, például a Boxcryptor használatát a fájlok feltöltése előtt. Nézze meg a Boxcryptor áttekintését további információkért.

A pCloud nem nyújt tudás nélküli titkosítást, de külön kell fizetnie érte személyes tervek alapján. A pCloud Crypto havi 4,99 USD-t fizet a felhőalapú előfizetésen felül, vagy 3,99 USD-t az éves előfizetőknél. Ezenkívül egyszeri 125 USD összeget fizethet az élettartamú hozzáférésért.

Gondolkodhat azon az ötletnél, hogy külön fizetni kell a nulla tudású titkosításért, ha más szolgáltatók, mint például a Sync.com, külön költség nélkül kínálják, amint azt a Sync.com áttekintésünk mutatja. Ha hajlandó fizetni az árat, a pCloud Crypto biztonságban fogja tartani a fájlokat.

A költségek ellenére a pCloud továbbra is a második helyen áll a legjobb nulla ismeretű felhőalapú szolgáltatások listáján. A pCloud még 100 000 dollár jutalmat is felajánlott mindenkinek, aki képes volt megtörni a titkosítását; senki sem tudta, így a titkosítás elég szilárd.

Az egyetlen „hátránya” (ha ezt nevezhetjük) a nulla tudású titkosításhoz Önre vonatkozik: ha elveszíti a visszafejtési kulcsot és elfelejti a jelszavát, nincs mód arra, hogy visszaállítsa, azaz a fájlok örökre elvesznek.. 

Erősen javasoljuk a Dashlanehez hasonló jelszókezelő használatát a fiókjához való hozzáférés elvesztésének minimalizálása érdekében. Nézze meg a legjobb jelszókezelőnk útmutatóját, ha további javaslatokra van szüksége.

Felhő-tárolási biztonsági intézkedések

Mind a Dropbox, mind a pCloud AES 256 bites titkosítást használ nyugalmi adatokhoz, ami az ipari szabvány. A továbbított adatokhoz mindkét szolgáltató a TLS protokollt használja a középtávú támadások megakadályozására.

Authy

Mindkét szolgáltató lehetőséget kínál a két tényezős hitelesítés bekapcsolására. Amikor bejelentkezik, mindkét szolgáltatás kérni fogja, hogy egy korlátozott ideig tartó hitelesítési kód megadásával erősítse meg, hogy valódi felhasználó-e. Ezt rendszerint SMS-ben vagy egy hitelesítő alkalmazás segítségével, például a Google Authenticator segítségével küldi el Önnek. 

Még ha fiókját is megsértik, a két tényezővel történő hitelesítés blokkolja az összes személyt, aki nem rendelkezik fizikai hozzáféréssel az eszközéhez, és ennélfogva hozzáférést biztosít a korlátozott időkódjaihoz..

A Dropbox és a pCloud egyaránt könnyűvé teszi ezt a folyamatot, bár egy kicsit trükkösebb a pCloud számára. Ha Facebook vagy Google fiókot használ, akkor új jelszót kell létrehoznia a pCloud használatával, mielőtt lehetővé tenné a két tényezős hitelesítés bekapcsolását..

Egyik szolgáltató sem kínál zéró tudású titkosítást a dobozból, de a pCloud lehetőséget ad arra, hogy használja, ha hajlandó külön fizetni a pCloud Cryptoért. Mivel a kettő egyetlen nulla ismeretű szolgáltatója, a pCloud ezt a fordulót veszi körül.

Kerek: Biztonsági pont a pCloudhoz

pCloud logó
Dropbox logó

3

Magánélet

A pCloud Svájcban található, ahol a világ legjobb felhőalapú adatvédelmi törvényei vannak. A szerverek azonban az USA-ban vannak, tehát azokra a törvényekre Ön vonatkozhat, amelyek sokkal kevesebb adatvédelmet kínálnak. Ha a pCloud Crypto-t használja, sem a pCloud, sem pedig a kormányok nem férhetnek hozzá a fájljaidhoz, mert az adatok titkosítva vannak, ami csökkenti ezt a kockázatot.

A Dropbox az Egyesült Államokban található, ami azt jelenti, hogy az olyan adatokhoz való hozzáféréshez felhasználhatók olyan jogszabályok, mint a PATRIOT Act. Mivel a Dropbox nem biztosítja a beépített nulla tudás nélküli titkosítást, az állami ügynökök és a bűnüldöző szervek jogosultak hozzáférni és lefoglalni fájljaikat. Ez természetesen az, ha előbb nem titkosítja őket a Boxcryptor segítségével.

A Dropbox azt is kijelenti, hogy hozzáférhet az Ön adataihoz annak biztosítása érdekében, hogy nem sérti a feltételeket, és megoszthatja adatait harmadik felekkel, például a Google-val, az Amazon-val és a Zendesk-kel.. 

Annak ellenére, hogy 2012-ben jött létre, a Dropboxot is komoly csapás sújtotta, amely körülbelül 68 millió felhasználó jelszavát fedte fel. Azóta nem számoltak be a Dropbox adat megsértéséről, ám ez még mindig nem ideális előzménye annak, hogy egy felhőalapú tároló szolgáltatója rendelkezzen. 

Mivel a pCloud lehetővé teszi a nulla tudású titkosítás használatát, és a bolygó egyik legbiztonságosabb barátjában működik, a pCloud nyeri.

Kerek: Adatvédelmi pont a pCloudhoz

pCloud logó
Dropbox logó

4

Sebesség

Ha nagyon sok adatot kell tárolnia, akkor a feltöltési és letöltési sebesség fontos lesz az Ön számára. A feltöltési sebesség szempontjából nincs sok választás a két szolgáltató között. Mindkettő kb. 20 perc alatt feltöltött egy 1 GB-os fájlt, adjon meg, vagy néhány percig tart, bár a pCloud valamivel gyorsabb volt.

A letöltések azonban egyértelmű különbséget mutatnak. Ugyanaz az 1 GB-os fájl 1 perc 48 másodpercet vehet igénybe a pCloud segítségével történő letöltéshez. A Dropbox több mint kétszer tartott, és kb. 3 perc 44 másodpercre volt szükség ugyanazon fájl letöltéséhez. 

Az alábbi adatok elég világosak: a feltöltési és letöltési sebesség összességében jobb volt a pCloud és a Dropbox esetében.

pCloudDropbox
Feltöltés19:1122:45
Letöltés01:4803:44

Ha módosítja a nagy fájlokat, akkor az itt látható pontszámok jelentős javulását észlelheti. A Dropbox blokk szintű szinkronizálást használ a nagy fájlfeltöltések felgyorsítására. A fájlok kis részekre vannak osztva, és ha egy fájlt megváltoztatnak, akkor csak a megváltoztatott fájlrészek kerülnek feltöltésre, így hatalmas időt és sávszélességet lehet megtakarítani..

A pCloud blokk szintű szinkronizálást is igénybe vesz, tehát ugyanolyan ügyes, ha mindent szinkronban tart, villámgyors sebességgel. Ez az oka annak, hogy mindkét szolgáltató bekerül a nagy fájlok legjobb felhőalapú tárolóinak listájába. 

Mivel a pCloud gyorsabb volt a letöltés és a feltöltés során, és mindkét szolgáltató blokk-szintű szinkronizálást kínál, ez a forduló a pCloud új győzelme.

Kerek: Speed ​​point for pCloud

pCloud logó
Dropbox logó

5

Egyszerű használat

A legtöbb nagy szolgáltatóhoz hasonlóan a pCloud és a Dropbox az asztali mappák szinkronizálásának nagyon ismerős kombinációját használja. A Dropbox volt a korábbi újító itt, és hasonló rendszertálcával kapcsolatos menüt talál, amely az asztali PC-k legtöbb felhőalapú tároló-szolgáltatójához tartozik..

Számos felhőalapú tároló szolgáltatótól eltérően a Windows, a MacOS és a Linux asztali alkalmazásokat talál a Dropbox és a pCloud webhelyen is. Valójában mindkét szolgáltatás bekerül a legjobb felhőalapú tárolóeszközünk listájába a Tresorit és a MEGA mellett.

pcloud-web-app

Megemlítettük ezt a korábbi áttekintésekben, de a Dropbox felület Mac-en egy kicsit nehezebb használni. Ahelyett, hogy először a mappákat jelenítené meg, a Dropbox webes felülete összekeveri az almappákat és a fájlokat, és a „típussal” történő rendezés sem próbálkozik..

Ez megnehezítheti a kívánt fájl vagy mappa megtalálását más fájlok és mappák nagy gyűjteményében a Dropboxon. A Finder Dropbox mappája egy kicsit jobb, a mappák külön vannak a fájloktól, ha „kedves” módban vált a sorrendre, de ez általában nem az alapértelmezett Finder nézet mód a MacOS rendszeren.

Ezt szem előtt tartva, általában nem javasoljuk a Dropbox alkalmazást a MacOS felhasználók számára. A pCloud viszont a Sync.com mellett a legjobb felhőalapú tárolót kínálja a Mac számára. 

Hangsúlyoznunk kell azonban, hogy ez csak a Mac-re vonatkozik, és nem fogja megtalálni a Windows és a Linux esetén. A Dropbox még a legjobb felhőalapú tárolónkba is bekerül a Windows rövidített listájába.

A pCloud webes felülete azonban nem rendelkezik saját problémák nélkül. Ha egy fájlt át akarja húzni a Dropbox webalkalmazásba, akkor húzza át a fájlt az almappába, és ott helyezheti el. Ezzel szemben a pCloud csak nyitott mappákba húzhatja és dobhatja be őket.

Dropbox vs pCloud Mobile Apps

Ahogy vártuk, mindkét szolgáltató mobilalkalmazásokat kínál iOS és Android számára. Ezek lehetővé teszik a tárhely hozzáférését a telefonjáról, a beállítások segítségével automatikusan készíthet biztonsági másolatot fotóiról és videóiról. Mind a Dropbox, mind a pCloud az Android készülékek legjobb felhőalapú tárolását kínálják.

dropbox-mobilalkalmazások

A pCloud alkalmazásnak azonban van néhány problémája: a pCloud alkalmazásban a fájlok áthelyezése nehezebb, mint amilyen lehet. A Dropbox alkalmazásban rákattinthat egy fájlra, hogy egy másik mappába húzza. Ugyanez az egyszerű rendszer nem működik a pCloud alkalmazásban, mivel egy fájlra kattintva egyszerűen megnyílik egy menü, amely megadja a fájl áthelyezésének lehetőségeit. 

Ez egy kicsit időigényesebb, de nem a világ vége. Nagyobb probléma a Dropbox, mivel a MacOS alkalmazáshoz és a webes felülethez hasonlóan a Dropbox iOS alkalmazás nem teszi lehetővé a fájlok és mappák könnyű elkülönítését, hanem ábécé szerint összekeverik őket. Ennek ellenére továbbra is az iPhone egyik legjobb felhőalapú tárolója.

Összességében ez egy nehéz forduló. A Dropboxot valószínűleg a két szolgáltató könnyebben használhatja több platformon keresztül, még akkor is, ha a fájlok típus szerinti rendezése az Apple felhasználók számára kissé nehezebb. Ez azonban továbbra is csak apró kérdés, tehát a Dropbox megteszi ezt a kört.

Kerek: Könnyű használat pont a Dropbox számára

pCloud logó
Dropbox logó

6

Fájlok szinkronizálása és megosztása

A fájlok szinkronizálása és megosztása az egyik legfontosabb forduló, amelyet felhőalapú tárolási áttekintéseinkben fedünk le. Ha egy szolgáltató itt kudarcot vall, akkor nem érdemes megfontolni. A jó hír az, hogy a pCloud és a Dropbox egyaránt felkerül a szinkronizált felhőalapú tárolás legjobb listájára, és jó okból, amint ezt magyarázzuk.

dropbox-sync-online-fájlok

A Dropbox három különféle módszert kínál a fájlok szinkronizálására. A szokásos módszer mindent szinkronizál a Dropbox mappában, a fájlokat helyileg tárolja a PC-jén, és biztonsági másolatot készít a Dropbox szerverekre.. 

Ha ez túl sok helyet foglal el, akkor válthat a szelektív szinkronizálásra, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza, mely mappákat szinkronizálja az asztalra, és melyeket csak felhőben használja.

A végső opció, az intelligens szinkronizálás lehetővé teszi az asztalon lévő összes fájl és mappa megtekintését, majd egyes fájlok és mappák beállítása csak online. Még mindig láthatja őket a fájlszerkezetben, ám ezek nem foglalnak helyet a merevlemezen. 

Ha szeretne megnyitni egy fájlt, kattintson duplán a dupla kattintásra, és a Dropbox letölti azt, így készen áll a hozzáférésre. Ez a szolgáltatás elősegíti, hogy a Dropbox Business az egyik legjobb vállalati fájl-szinkronizálás és megosztás-szolgáltató legyen.

Az intelligens szinkronizálás egyetlen problémája az, hogy a fájlok letöltése után nehéz visszaállítani a fájlokat „csak online” állapotba. A pCloudnak nincs ez a problémája, mert a szinkronizációs mappát virtuális meghajtóként kezeli. A pCloud Drive használatával elérhető fájlokat a felhőben tárolják, így a virtuális meghajtó nem veszi fel a merevlemez-helyet.

Egy fájl megnyitásakor nem tölti le a merevlemezre, hanem a felhőben marad. Ha úgy tetszik, szinkronizálhatja a helyi mappákat a pCloud Drive-val, így adhatsz magadnak egy helyi másolatot, amely folyamatosan biztonsági másolatot készít a pCloud szerverekről.

A pCloud ezt ingyenesen kínálja, de fizetnie kell a Dropbox intelligens szinkronizálás használatáért. Linux felhasználók számára nem érhető el.

pCloud vs Dropbox fájlmegosztás

A Google Drive-hoz és más szolgáltatókhoz hasonlóan a Dropbox és a pCloud is lehetővé teszi hivatkozások létrehozását a fájlok megosztására, és lehetőséget ad arra, hogy embereket e-mailben közvetlenül meghívjon fájlokba és mappákba. A pCloud lehetővé teszi egy jelszó és lejárati dátum beállítását, vagy a link kicsit rövidebbre változtatását.

Nem lehet megosztani a titkosított pCloud Crypto fájlokat egy személyes pCloud tervvel, bár ezt üzleti felhasználóknak kínálják.

pcloud-web-share-link

A pCloud részletes használati statisztikákat kínál a megosztott fájlokhoz, információkkal szolgál a letöltési forgalomról a megosztási menüben. A pCloud korlátozza a letöltött sávszélességet havonta a megosztott linkekhez: az ingyenes fiókok 50 GB-ot kapnak, a Premium-fiókok 500 GB-osak és a Premium Plus fiókok 2TB-t kapnak..

Ezzel szemben a Dropbox napi 200 GB letöltést tesz lehetővé minden fizetett fiók számára, vagy 20 GB napi letöltést ingyenes fiókokhoz. Ez azt jelenti, hogy egy ingyenes Dropbox felhasználó havonta több letöltési sávszélességet kap, mint valaki a pCloud Premium szintjén, és havonta háromszorosa egy sávszélességet egy 2TB-os fióknál..

Ennek ellenére mindkét szolgáltató felkerül a megosztáshoz a legjobb felhőalapú tárolóink ​​listájára, köszönhetően annak egyszerűségének. A pCloudhoz hasonlóan a Dropbox lehetővé teszi a linkek jelszavának vagy lejárati dátumának beállítását is, de ez csak a Dropbox Professional és az üzleti fiókok opciójaként érhető el..

Az intelligens szinkronizálás a Dropboxot sok versenytársától elkülöníti, ám a pCloud virtuális meghajtórendszere egyszerűbben használható, és ezzel megtakarítja a helyi tárhelyet. Bár a pCloudnak alacsonyabb a fájlok megosztásának korlátja, ez továbbra is megteszi ezt a kört, mivel ez valószínűleg csak a legkisebb felhasználó számára jelent problémát.

Kerek: Fájlok szinkronizálása és megosztási pontja a pCloud számára

pCloud logó
Dropbox logó

7

Jellemzők

Mind a Dropbox, mind a pCloud nagyobbak a funkciókban, de a Dropbox többet kínál, amint ezt később magyarázzuk.

A pCloud tartalmaz egy dedikált zenelejátszót, amely lehetővé teszi a zenefájlok lejátszását az internetes alkalmazásban vagy a mobilalkalmazásban, és saját magán felhő zenelejátszójává változtathatja. Készíthet lejátszási listákat, és zeneszámok, albumok vagy előadók alapján kereshet, amelyek mindegyike segíti a pCloud-ot a zeneszámok legjobb felhőalapú tárolóinak listáján.. 

Ez egy igazán hasznos szolgáltatás, ha a gyűjteményét felhőben szeretné tárolni, de kevésbé, ha már használja a Spotify-ot vagy az Apple Music-ot.

pcloud-audio-lejátszó

Az egyik leghasznosabb kiegészítő szolgáltatás, amelyet a pCloud kínál, az a képesség, hogy biztonsági másolatot készítsen más felhőalapú szolgáltatásokról, beleértve a Dropboxot, a Google Drive-ot és a OneDrive-t, valamint a Facebook-ot és az Instagram-ot. Csak annyit kell tennie, hogy összekapcsolja fiókját, és a pCloud mindent átad neked. Ez azonban a Dropbox vagy a OneDrive üzleti fiókok esetében nem lehetséges.

A Dropboxnak azonban van néhány saját gyilkos tulajdonsága. Például a Dropbox papír egy jegyzetek készítésére szolgáló együttműködési eszköz, amely lehetővé teszi a szövegek, képek, videók és egyebek egyetlen dokumentumba dobását. Ez egy jó ötlet, ha egy kicsit korlátozott hatályú, ahogyan azt a Dropbox Paper áttekintésünk mutatja.

Érdekesebb – különösen üzleti szempontból – a Dropbox Showcase. Ez lehetővé teszi a legjobb munkák megosztását egy testreszabható portfólióoldalon. A kirakat meglehetősen hasznos, ha meg akarja osztani az üzleti fájlokat, de elismerjük, hogy ez egy rést nyújtó szolgáltatás, amely nem vonzó mindenki számára.

A pCloud ugyanezen ötlet kevésbé lenyűgöző változatát is kínálja, amely lehetővé teszi a megosztott fájlok oldalának fejlécének testreszabását, de ez nem fókuszál.

A legnagyobb Dropbox szolgáltatás az együttműködés. A Microsoft Office és a Google dokumentumokban valós időben együttműködhet közvetlenül a Dropbox felületen keresztül. Nyisson meg egy fájlt, amely elindítja a megfelelő alkalmazást, és a végrehajtott módosításokat egyenesen a Dropboxba menti. 

Még szerkesztheti az Office fájlokat a Google alkalmazásokban, és elmentheti azokat eredeti formátumukba, anélkül, hogy elhagyná a Dropbox webalkalmazást. Ez az oka annak, hogy a Dropbox Business megjelenik az együttműködés legjobb felhőalapú tárolóinak listáján. Sajnos a pCloud nem integrálódik sem az Office, sem a Google dokumentumaihoz, így itt nem tud versenyezni.

Fájl verziózás

A fájl verziózás olyasmi, amit a pCloud és a Dropbox is kínál a Rewind segítségével – igen, mindkét szolgáltató pontosan ugyanazzal a névvel nevezi ezt a funkciót. A Rewind mindkét verziója lehetővé teszi az időben történő visszautazást és a fájl korábbi verziójának visszaállítását. 

A pCloud lehetővé teszi ezt 15 napig ingyenes számlák esetén, vagy 30 napot fizetős számlák esetén. Ezt egy évvel további 39 dollár díjjal meghosszabbíthatja.

dropbox-web-app

A Visszatekerés sajnos nem érhető el ingyenes Dropbox fiókokkal. A Dropbox Plus fiókok visszatérhetnek 30 napra, míg a professzionális és üzleti fiókok visszafordulhatnak akár 180 napig. A Dropbox kiterjesztett verzióelőzményeket kínálott, de ez már nem lehetséges.

A visszatekerés funkciói hihetetlenül hasznosak, ezért a Sync.com és a Tresorit mellett mindkettő a legjobb verziófelhő-tárolóeszközök közé tartozik. Jó látni mindkét szolgáltatótól, bár a Dropbox egy kicsit hosszabb ideig tart a fájlok verziózásához, mint a pCloud. 

Nincs elég hús a csontokból a pCloudból, még a pCloud Crypto esetében sem, hogy fontolja meg. Hosszabb fájlverzióval és nagyszerű együttműködési lehetőségekkel a Dropbox megteszi ezt az utolsó fordulót.

Kerek: Jellemzők pont a Dropbox számára

pCloud logó
Dropbox logó

8

Az ítélet

Ha figyelmesen figyeltél, észrevetted, hogy a pCloud sorozatban az első négy fordulót vette át. A Dropbox a három utolsó forduló közül kettőt vezetett, de a pCloud és a Dropbox ellen egyértelmű győzelem, öt fordulóból kettőbe.

Nyertes: pCloud

A biztonság és a magánélet könnyedén megnyerte a pCloud-t, köszönhetően annak, hogy nulla tudással rendelkezik a pCloud Crypto titkosítással. Annak ellenére, hogy ez egy fizetett kiegészítő, a Dropbox használatával nem lehet elérni ezt a szintű titkosítást harmadik féltől származó alkalmazás használata nélkül. A pCloud gyorsabb volt, mint a Dropbox, jobb szinkronizálást és megosztást kínál, és olcsóbban is működik.

A Dropbox azonban megnyerte a könnyű használatot, még a kisebb Apple kiadásokkal is. A Dropbox legnagyobb nyereségét a Microsoft Office és a Google dokumentumokkal való igazán kiváló együttműködési integrációk eredményezték, ami a szolgáltatások körében győzelmet okozott.. 

Ha együtt kell működnie a dokumentumok kidolgozásában, akkor a Dropbox továbbra is erős lehetőség, de feltétlenül nézze meg a felhőalapú tárolóról szóló véleményünket, hogy vannak-e alternatívák..

Mindig szívesen hallunk tapasztalatainkról, ezért mindenképpen hagyjon megjegyzést az alábbiakban gondolatainak, véleményeinek és nézeteltéréseinek. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map