Nagy fájlok küldése az interneten: gyakorlati útmutató 2020-ra

Valamennyien ugyanazzal a problémával szembesülünk valamikor, vagy máskor: egy nagy fájlt kell küldenünk valakinek. Legyen videó, fotóalbum vagy .pdf formátumú dokumentum, az internetre jutáshoz való sokkal nagyobb probléma, mint az elsőre gondoltad. Ebben a cikkben számos módszert mutatunk be Önnek, ahogyan elküldheti a nagy fájlokat, és elkerülheti a frusztrációt.


A legegyszerűbb módszer egy felhőalapú tároló szolgáltató használata. A cikk ezen szakaszához ugorjon ide.

Arra számíthat, hogy bármilyen fájlt elküldhet e-mailben, de egyszerűen nem ez a helyzet. Még a legjobb e-mail szolgáltatások, mint például a Gmail és a Tutanota, korlátozzák a fájlméret 25 MB-ot, míg az Apple iCloud Email és a Microsoft Outlook még alacsonyabbra, 20 MB-ra állítja. Még rövid videók esetén is 100 MB-nál érkezik be, ez egyszerűen nem lehetőség, még akkor is, ha fájl-tömörítést használ, például egy zip programot.

A fájlok megosztásának legbiztonságosabb módja valószínűleg az, ha USB-re helyezi, majd fizikailag átadja a szükségesnek, de ez nem mindig lehetséges. Lehet, hogy a lehető leggyorsabban szükségük van rájuk, és nem fogsz napok óta találkozni velük. Lehet, hogy más országban is vannak, és az az ötlet, hogy USB-t küldenek csiga útján, túlságosan is a 20. század ahhoz, hogy elviselje.

A felhő azonban gyors, egyszerű és néha akár ingyenes megoldásokat kínál erre a problémára. Megvizsgáljuk mind a négy fájl átviteli lehetőséget ebben a cikkben, de itt röviden bemutatjuk.

Hogyan küldhetek el 25 MB-nál nagyobb fájlokat??

 1. Nagy fájlokat küldhet felhőalapú tárolóval
 2. Nagy fájlok küldése e-mailben (jó, kicsit)
 3. Nagy fájlokat küldhet az átviteli szolgáltatások segítségével
 4. Nagy fájlokat küldhet fájlátviteli ügyfelekkel

Hogyan küldhetünk nagy fájlokat felhőalapú tárolással

A nagy fájlok küldésének legegyszerűbb és sok esetben a legjobb módja egy felhőalapú tárolási megoldás. 

A legtöbb legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásnak is nagylelkű ingyenes terve van, amely további hátrányt jelent, tehát az üzleti találkozó audio felvételének átírására történő továbbítása nem okozhat túl sok problémát (bár beszéd-szöveges szoftver használatával) valószínűleg jobb ötlet ebben a konkrét forgatókönyvben).

Például a Sync.com lehetővé teszi, hogy 5 GB tárhelyet biztosítson ingyen a denevérről, és lehetővé teszi, hogy bárkivel megossza, aki rendelkezik fiókkal is a szolgáltatásnál. 

Ha a címzett műszaki hozzáértése csak e-mail használatakor eléri a felső határt, a pCloud jobb választás, mivel e-mailben egyszerűen elküldhet egy linket, amely lehetővé teszi számukra a fájl letöltését. A pCloudnak is van egy ingyenes csomagja, bár eleinte csak 2 GB-os.

Küldje a -Large-Files-pCloud fájlt

Egy másik nagyszerű lehetőség a Tresorit, bár nem kínál ingyenes szintjét. Fizetése azonban remek biztonsági lehetőségeket kínál, beleértve a nulla ismeret nélküli titkosítást, valamint néhány fejlett megosztási lehetőséget és egyszerű megosztást egy embercsoporton belül..

Mindhárom megkönnyíti a fájlok megosztását azáltal, hogy lehetővé teszi, hogy feltöltsen egy fájlt a tárolótérbe való áthúzással, kiválasztásával, majd a megosztási módszer kiválasztásával. Valójában szinte nincs egyszerű mód a fájlok átvitelére emberekre, és a biztonság fokozott előnyeivel jár, a rendszerindításkor.

A dolgok kicsit könnyebbé tétele érdekében itt található egy részletes lépésről lépésre a fájlmegosztás pCloud használatával. Ezek az utasítások többé-kevésbé működnek más szolgáltatásokkal, beleértve a Dropboxot.

Hogyan lehet megosztani a nagy fájlokat a pCloud segítségével

 1. Lépjen a pCloud webhelyre, és nyisson meg egy fiókot az e-mail címével
 2. Nyissa meg a web klienst
 3. Töltse fel a megosztani kívánt fájlokat, húzza át őket a számítógépről az ügyfélre
 4. Válassza ki a fájlokat, majd kattintson a „megosztás” elemre.
 5. Válassza ki, hogy meg szeretne-e osztani egy linket, vagy meg akar-e hívni embereket a mappába
 6. Most hozzáféréssel kell rendelkezniük, és letölthetőnek is kell lenniük

Nagy fájlok küldése e-mailben (többé-kevésbé)

Természetesen vannak még más lehetőségek a teljes felhő-tároló szolgáltatás igénybevétele mellett. A legegyszerűbb alternatíva a meglévő e-mail szolgáltatások, például felhőalapú tárolással, például a Gmail és a Google Drive használata – tehát a szakasz címének „többé-kevésbé” bitje. Egy másik nagyszerű példa az Apple Mail Drop funkciója, amely az iCloud Email-rel érkezik.

Mindkét esetben a szóban forgó fájlt a szokásos gemkapcsotól eltérő gombbal csatolhatja. A Gmail esetében ez egy gomb az e-mail alján található eszköztáron, csupán néhány ajtónyira a szokásos csatolásgombotól. A neve „Fájlok beszúrása a Drive használatával”.

Gmail-csatolás - nagy fájlok

Ha rákattint, egy külön képernyőn megnyílik a Google Drive. Töltse fel a megosztani kívánt fájlt a Google Drive-ra, majd kattintson csak a csatolni kívánt elemre, és elinduljon a versenyekhez.

GDrive-nagy fájlok

Az Apple Mail Drop kezelése még könnyebb. Csak annyit kell tennie, hogy rákattint a szokásos melléklet gombra, majd ha a fájl túl nagy, akkor megkérdezi, hogy használni szeretné-e a Mail Drop alkalmazást. Vannak azonban bizonyos problémák a Mail Drop kapcsán, mivel az Apple támogatási oldalán olvashat, ezért inkább a Gmailt részesítjük előnyben. Az alábbiakban áttekintjük a szolgáltatás használatára vonatkozó utasításokat.

Hogyan küldhetünk nagy fájlokat a Gmailen keresztül

 1. Töltse fel a megosztani kívánt fájlt a Google Drive-ba
 2. Vagy írjon új üzenetet, vagy lépjen egy meglévő beszélgetésbe
 3. Kattintson a meghajtó ikonjára az alsó eszköztáron
 4. Válassza ki a korábban feltöltött fájlt
 5. Kattintson az „beszúrás” elemre.

Nagy fájlok küldése fájlátviteli szolgáltatások útján

Ha valamilyen oknál fogva elkényezteti a Gmail vagy az Apple Mail használatát – mi nem hibáztatunk téged -, és nem akar előfizetni egy felhőalapú tárolási szolgáltatásra, akkor van egy másik lehetőség. Az egyik, hogy az emberek, akik kb. 15 évvel ezelőtt használják az internetet, felismerik: fájlátvitel. 

Ezek a régi, nehézkes webes alkalmazások még mindig kopogtatnak, és általában tisztességes munkát végeznek, bár lehetnek kissé lassúak és a biztonság kérdése. Noha a lehetőségek bőven vannak, a múltban a WeTransferrel a legjobb eredményeket értük el, ezért ennek az útmutatónak a céljaira fogjuk használni..

A WeTransfer ingyenesen használható, legfeljebb 2 GB méretű fájlokhoz, és elég gyors. Használata egyszerű: Nyissa meg a WeTransfer webhelyet, és kattintson a fehér átfedés ablakon az “Elfogadom” elemre.

WeTransfer-Nagy-Files

Ezután kattintson a „+” gombra a fájlok, a címzett e-mail címének és a sajátjának hozzáadásához, valamint az üzenetekhez, amelyeket szeretne kapni. Ha ez megtörtént, nyomja meg az „átvitel” gombot.

WeTransfer-Transfer

A fájl hét napig elérhető lesz, miután elveszett a számítógépes éterben. Ne feledje azonban, hogy az általunk küldöttnél nagyobb fájlok feltöltése nagyon hosszú időt vehet igénybe. Ezenkívül a WeTransfer elég jól működik, ha csak egyetlen fájlt küld el egyszer. Az alábbiakban bemutatjuk a szükséges lépéseket.

Hogyan küldhetünk nagy fájlokat a WeTransfer segítségével

 1. Nyissa meg a WeTransfer webhelyet, és fogadja el a feltételeket
 2. Kattintson a „+” gombra, és válassza ki a küldeni kívánt fájlokat
 3. Írja be saját e-mail címét, valamint a címzett nevét
 4. Kattintson az „átutalás” gombra, és már kész is

Nagy fájlok küldése fájlátviteli ügyfelekkel

Ha a fenti lehetőségek egyszerűen túl egyszerűek és általánosak az Ön számára, van még egy nagy fájlok küldésére, nevezetesen a fájlátviteli ügyfelek használatára. Ez az online fájlátviteli módszer azonban bizonyos ismereteket igényel mind az Ön, mind a címzett részéről, ezért csak azoknak ajánljuk, akik bele akarnak kerülni a folyamat belsejébe..

Ennek a módszernek a hátránya természetesen a testreszabás, valamint egy garancia arra, hogy a tömörítés és hasonló eszközök révén nem veszíti el a fájlminőséget. Van egy csomópont a legjobb fájlátviteli ügyfelek közül, akikre pillanthat, beleértve a kedvenc CyberDuck-ot is. Össze is zavarhatja a WebDAV-t, ha szeretné.

Bármelyik opciót is választja, valószínűleg vagy regisztrálnia kell egy felhőalapú tárolási szolgáltatásra vagy az egyik legjobb IaaS-szolgáltatóra, hogy biztosítsa a szükséges tárhelyet. A legtöbb felhasználó számára, akiknek csak azt a 10 perces videót kell elküldeniük az anyjuknak, ez nagyjából csak felesleges közvetítő hozzáadásával jár, ezért egyelőre erre hagyjuk.

Végső gondolatok

Itt van négyféle módon, ahogyan nagy fájlokat küldhet az egész világon, anélkül, hogy USB-meghajtóra vagy fizikai papírra kellene igénybe vennie. Előnyben részesítjük a felhőalapú tárolást – beleértve a Google Drive-ot – az összes többi lehetőség felett, egyszerűen azért, mert olcsó és biztonságos, bár a többi módszernek is érdeme van.

Ha saját magának szeretné megtudni, hogy ezek a szolgáltatások hogyan működnek, a Sync.com és a pCloud ingyenes terveket készít, míg a Tresorit ingyenes próbaverzióval jár. Az alábbi megjegyzésekben ossza meg velünk a következő kiváló szolgáltatásokat: Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Gyakran ismételt kérdések a fájlátvitelről

 • Hogyan küldhetünk nagy fájlokat ingyen?

  A legegyszerűbb módszer a WeTransfer használata, bár azt javasoljuk, hogy iratkozzon fel egy ingyenes felhőalapú tárolási szolgáltatásra, például a pCloud vagy a Sync.com, így élvezheti a legnagyobb sebességet és biztonságot..

 • Hogyan küldhetünk nagy videó fájlokat az Androidról?

  Használhatja a Google Drive-ot, amely be van építve az operációs rendszerbe, és nagyszerű alkalmazással rendelkezik, vagy feliratkozhat a pCloudra, a Sync.com-ra vagy a Tresorit-ra is, amelyek szintén könnyen kezelhető mobilalkalmazásokkal rendelkeznek. A pCloud külön említést érdemel, mert lehetővé teszi a média lejátszását az alkalmazásban, ami praktikus.

 • Hogyan küldhetek nagy fájlokat az iPhone-ról?

  Azt javasoljuk, hogy használja a Mail Drop alkalmazást az Apple Mail alkalmazásból, vagy iratkozzon fel a pCloud vagy a Sync.com webhelyre, amelyek mindkettő jól működik az iPhone készülékeken..

 • Hogyan küldhetek el nagyméretű PDF fájlt?

  A legjobb megoldás a Gmail vagy a felhőalapú tárhely használata. A Google Docs segítségével elolvashatja a PDF fájlt a böngészőben, és a fájlok átvitele nagyon egyszerű.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map