Mi a legjobb módja az 1 TB tárolására a felhőben 2020-ban?

Az adatok mindenütt jelen vannak, tehát nem csoda, hogy minden nap 2,5 kvintnyi bájtot generálunk. Egy ilyen kötetet valahol kell tárolni, és ott van a felhő. Ez a legjobb módja az 1 TB adat tárolására.


Jó ötlet a terabyte-os adatok felhőbe történő áthelyezése, mivel ez segít a merevlemez megbontásában, növelve ezzel a számítógép teljesítményét. Ráadásul a fájlok biztonságosak lesznek, ha a merevlemez összeomlik vagy hibásan működik. Nem biztos, hogy az adat helyreállítási szoftver segít, ha ez történik, és a fájlok nem a felhőben vannak.

Ön is megoszthatja azokat barátaival és családjával, ha erre hajlamos.

Számos legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásunk előfizetési tervvel rendelkezik, amelyek legalább 1 TB tárhelyet kínálnak. Minden méretű magánszemélyeknek és vállalkozásoknak dolgoznak.

A méret azonban nem az egyetlen tényező, amelyet figyelembe kell venni, mivel a felhőszolgáltatóknak biztonságosnak kell lenniük, és megkönnyítik a helyed kezelését. Ha többet szeretne tudni azokról a szolgáltatásokról, amelyekre szükségük van az adatok biztonságának megőrzéséhez, olvassa el a magyarázatot arról, hogy a felhőalapú tárolási szolgáltatások hogyan védik az Ön adatait, valamint a legbiztonságosabb felhőalapú tárolási szolgáltatások listáját..

Ha ide jött ide biztonsági másolat keresése, olvassa el a legjobb felhő biztonsági mentési szolgáltatások listáját. Itt megismerheti a különbséget a felhő tárolása és a felhő mentése között.

Ezzel az útvonalon továbbléphetünk a szolgáltatásokhoz, amelyek alkalmasak az 1 TB adat tárolására, kezdve a Sync.com-lal..

1. Sync.com

A Sync.com a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásaink listájának tetején található. A Torontóban 2011-ben alapították, és hírnevét képviseli az erős biztonság és a felhasználói magánélet szempontjából. Biztonsága magántulajdonú titkosítást is tartalmaz, és a kanadai adatvédelmi törvények segítik az Ön személyes adatainak védelmét.

Sync.com Web-Control Panel-csúszka-1

Sync.com-Share-fájl-Link-Slider-2

Sync.com-Sync-Folder-Slider-3

Sync.com-Speed-fojtószelep-Slider-4

Sync.com-Two-Faktor-Authentication-csúszka-5

Előző

Következő

Használhatja a Sync Starter programot, egy ingyenes csomagot, 5 GB tárhelyet, hogy tesztelje a szolgáltatást, mielőtt prémium díjat fizetne. Két ilyen van a személyes felhasználók számára: a Personal Pro 500 GB-ot évente 49 dollárért, a Personal Pro 2TB-t pedig évente 96 dollárért. Ez utóbbi az egyik legjobb ajánlat a felhő tárolásában.

Ha további helyre van szüksége, előfizethet a Business Solo 4TB tervre 180 dollárért évente. Ez havi 15 dollárra csökken, ami még mindig nagyon sok.

Több felhasználó számára megszerezheti a Business Pro tervet, amely 60 – 180 dollárba kerül, a hely mennyiségétől és a felhasználók számától függően. De regisztrálnia kell legalább két felhasználót.

A Sync.com nem korlátozza a fájl méretét, ezért szükség esetén egyetlen 1 TB fájlt tölthet fel. Egy képviselő e-mailben azt mondta nekünk, hogy az sem az adatátvitelt nem korlátozza.

Feltöltési és letöltési sebessége hasonló a felhőalapú tárolási piac többi részéhez, de alapértelmezésben nem korlátozza a sávszélességet. Az 1 GB-os mappa feltöltése átlagosan körülbelül 15 percig tart. Az egyik letöltése kb. Hat percig tartott. A teszteket Mexikóban egy hálózaton keresztül végezték.

Ha a szinkronizálási folyamat túl sok a rendszer erőforrásait használja, akkor lehetősége van azt gördíteni az asztali kliens tálca ikonjával. Azt is korlátozhatja a havi forgalmat, ha korlátozott tervvel rendelkezik. A már feltöltött fájlok átvitelét felgyorsító blokk szintű szinkronizálás azonban nem érhető el. Tudjon meg többet a szolgáltatásról a Sync.com áttekintésünkben.

2. pCloud

A pCloud egy amerikai székhelyű cég, amely a legjobb felhőalapú tárolóink ​​listájának tetején helyezkedik el. Ez az amerikai törvények hatálya alá tartozik, de enyhítheti ezt, ha megvásárolja a pCloud Crypto-t, egy kiegészítőt, amely lehetővé teszi a privát titkosítást..

pCloud webes felület fájlok

pCloud szinkronizáló mappa

pCloud File File Link megosztása

pCloud letöltési linkek

pCloud Drive Client

Előző

Következő

Miután megbizonyosodott arról, hogy adatai biztonságosak és személyesek, megkezdheti a pCloud kipróbálását az ingyenes 10 GB-os csomag használatával. Ez nem elég ahhoz, hogy teszteljék a szolgáltatást 1 TB-nál, de elegendő ahhoz, hogy megnézze, mi az.

Fizetett tervek vannak a személyes és üzleti felhasználók számára. A személyes felhasználók választhatnak a Premium és a Premium Plus között. Az előbbi csak 500 GB-ot képes tárolni, az utóbbi pedig 2 TB-ot ad havi 9,99 dollárért. Kedvezményes, ha az évért is előre fizet, vagy még élettakarékossá válhat, ha életre szóló engedélyt vásárol.

A pCloud lehetővé teszi „korlátlan” méretű fájlok feltöltését, de a prémium felhasználók számára havonta 500 GB, a Premium Plus felhasználók számára pedig havonta 2 TB átviteli korlátot jelent. Mégis, ezek nem kis sapkák, és valószínűleg nem akadályozzák a munkádat. További információ az árazási tervekről a pCloud áttekintésben.

A szolgáltatás gyors is. A Bostonon kívül végzett tesztek azt mutatták, hogy kb. Hét percig tart az 1 GB-os mappa feltöltése, és körülbelül egy percig tart.

3. Google Drive

A 800 millió felhasználóval a Google Drive az egyik legnépszerűbb felhőalapú szolgáltatás. Globális adatközponti hálózattal rendelkezik, amely kiválóan alkalmas sok adat átvitelére. Ennek ellenére nem a legjobb a biztonság és a magánélet, és 2013-ban csatlakoztatta a PRISM projekthez. Kompatibilis azonban a Boxcryptor-tal, így felhasználhatja ezt az adatvédelem fokozására..

A Google Drive webes felülete

Google Drive Sync mappa

Google Drive Google Docs

Google Drive Link létrehozása

A Google Drive hálózati beállításai

Előző

Következő

A szolgáltatás nemrégiben frissítette előfizetési terveit, sokkal jobb értéket teremtve számukra.

A fizetett tervek 100 GB-nál kezdődnek és 30 TB-nál fejeződnek be. Nem mind jó ár-érték arány, de a 2 TB-os terv azért van, mert csak havi 9,99 dollárba kerül. Ha előre fizeti az évet, akkor kedvezményt is kap. Van egy ingyenes csomag, amely nagylelkű 15 GB tárhelyet biztosít Önnek, amelyet felhasználhat a szolgáltatás áttekintésére..

A fájlméret korlátozása 5TB-nél van a nem dokumentum típusú fájlokra. Naponta azonban nem fog feltölteni ilyen sokat, mert 750 GB-os átviteli korlát van. Ennek ellenére nem lenne probléma a fájlok feltöltésével.

Globális hálózatának köszönhetően kb. 10 percig tartott egy 1 GB-os mappa feltöltése, és körülbelül öt percig tartott. A Google Drive sebességkorlátozással rendelkezik, amelynek segítségével lassíthatja a fájlátvitelt, ha a szinkronizálás a rendszer erőforrásait hordozza. Ugyanakkor nincs blokk szintű átvitel. Ha többet szeretne tudni a sebességről és más funkciókról, olvassa el a Google Drive áttekintését.

4. Dropbox

A Dropbox az egyik legrégebbi felhőalapú tárolási szolgáltatás, és feltalálta a szinkronizálás és a blokk szintű szinkronizálás általános modelljét. Több mint 500 millió felhasználója van.

Dropbox online fájlok Slide1

Dropbox szinkronizálási mappa csúszka

Dropbox File Request Slide4

Dropbox szelektív szinkronizálási dia5

Előző

Következő

A Google Drive-hoz hasonlóan nincs semmi ismeretlen titkosítás, de az AES 256 bites nyugalmi és átmeneti állapotát használja. A Dropbox ugyanakkor nem magánélet-barát, mert dekódolja a fájljait az indexelés céljából, mihelyt eljutnak a szerverére, majd újra titkosítja azokat. Ennek elkerülése érdekében fontolja meg a Boxcryptor használatát. Ennek ellenére kétfaktoros hitelesítés érhető el.

A Dropboxnak több terve van, amelyekkel 1 TB adatot tárolhat. Plusz terve 1 TB tárhelyet biztosít havonta 10 dollárért. Ha fizet az évért, az ár 99 dollárra esik. Ez tisztességes érték, de nem olyan jó, mint például a Sync.com és a pCloud.

Valójában 20 dollárt kell fizetnie – ez a pCloud hasonló tervének kétszerese -, hogy feliratkozzon a Professional-ra, és 2TB helyet kapjon. A részletekért olvassa el a Dropbox áttekintést.

Ha a web klienst használja a feltöltéshez, akkor az adatátvitel legfeljebb 20 GB-os lesz, de az asztali klienssel nincs sávszélesség-korlátozás. A fizetett tervek napi megosztási korlátja azonban 200 GB.

A Dropbox adatközpontjai az Egyesült Államokban vannak, így ott a leggyorsabb a sebesség. A teszteredmények nagyszerűek voltak, tekintve, hogy Délkelet-Ázsiából indítottuk őket. Az 1 GB-os mappa feltöltése átlagosan 16 perc, a letöltés ugyanakkor hat körül volt. Beállíthatja a sebességet, de ezt nem kell tennie, mert a szinkronizálás kevés rendszer erőforrást igényel.

5. OneDrive

Az OneDrive a Microsoft belépése a felhőalapú tárolási piacra, és globális kiszolgálói hálózattal rendelkezik. Régebben hiányzott a nyugalmi titkosítás, de a prémium tervei már megvannak.

OneDrive webes felület fájlok

OneDrive Sync mappa csúszka

OneDrive App Launcher

OneDrive Link-fájlmegosztás létrehozása

OneDrive Word Online

Előző

Következő

A felhőalapú tárolási szolgáltatásnak számos terve van, amelyek közül választhat, de csak néhány alkalmas az 1 TB adat tárolására: az Office 365 Personal és az Office 365 Home. Az első 1 TB tárhelyet igényel havonta 6,99 dollárért, vagy 69,99 dollárért, ha az évért fizet. A második hat felhasználót 1 TB-val egyenként biztosít, havonta 9,99 dollárért, vagy évente 99,99 dollárért. A OneDrive 20 GB-os fájlméretű sapkával rendelkezik.

A kiszolgálók globális hálózatának köszönhetően a OneDrive sebessége gyors és stabil. Körülbelül hat percbe telt az 1 GB-os mappa feltöltése és egy perc a letöltés. Fájlokat töltöttünk fel csak szinkronizálással, mert hibákat találtunk a kézi feltöltés során. Sajnos a blokk szintű másolás csak az Office fájlokhoz érhető el.

Ha úgy találja, hogy a OneDrive szinkronizálási sebessége túlságosan befolyásolja a rendszer erőforrásait, manuálisan beállíthatja azokat. Alapértelmezés szerint korlátlanok. Beállíthatja a feltöltési sebességet is, hogy automatikusan lelassuljon, amikor probléma merül fel, vagy beállítson sebességkorlátokat a feltöltésekhez és letöltésekhez. Tudjon meg többet a OneDrive szolgáltatásairól a OneDrive áttekintésünkben.

6. MEGA

A MEGA-t a hírhedt Kim Dotcom alapította 2013-ban. Már nem dolgozik ott, de a társaság továbbra is fennáll. Ez a legjobb nulla ismeretű szolgáltatás közé tartozik, így nem kell aggódnia a fájlok adatvédelme miatt. A MEGA sokat kínál a felhőbiztonsághoz, ideértve a protokollokat és a titkosításokat is, hogy megvédje fájljait az áthaladás és a nyugalom alatt.

MEGA-honlaphoz 2018

mega-web-interfész

mega-versioning

mega-sync-mappa

mega-támogatás

Előző

Következő

Az ingyenes csomag régen hatalmas horog volt az új felhasználók számára, mert 50 GB tárhelyet nyújtott. Ez 2017-ben megváltozott, és a szolgáltatás egy hónap elteltével 35 GB-t vesz igénybe. Az aluljáró lépés ellenére a MEGA továbbra is az egyik legjobb ingyenes tárolási szolgáltatás.

A tervezett Pro-ot hirdeti legnépszerűbbnek, és nem nehéz megérteni, miért. 1 TB tárhelyet kínál 11,38 dollárért. A szolgáltatás nem ad kedvezményt, hanem két hónap ingyenes, ha egyéves Pro-tervet vásárol.

Átlagosan kb. 36 percig tartott egy 1 GB-os ZIP-mappát feltölteni, ami 10 perccel lassabb, mint amire számíthatnánk. Három kísérletnél a MEGA körülbelül 25 perc alatt töltötte fel fájlokat, de a másiknál ​​több mint egy óra telt el.

Ez jó eredmény, tekintve, hogy Wi-Fi kapcsolatot használunk Belgrádban (Szerbia), másodpercenként mindössze 6 megabites feltöltési sebességgel és 102 Mbps letöltési sebességgel. A felhasználók arról számoltak be, hogy nagyobb sebességet értek el, amikor az asztali alkalmazás sávszélesség fülén kikapcsolták a „Use http” beállítást. A teljes sebesség táblázatát a MEGA áttekintésünkben láthatja.

Végső gondolatok

Az 1 TB adat tárolásának nem kell lassúnak és dráganak lennie a megfelelő felhőalapú tárolási szolgáltatásoknak köszönhetően. A szolgáltatások, amelyekről beszéltünk, a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásaink közé tartoznak, ezért érdemes megismerkedniük az egyes véleményekkel, hogy meggondolják magukat. Ha nem szeret sokat olvasni, próbálja ki a Sync.com webhelyet. Nem fog tévedni az első számú rangsorolt ​​szolgáltatással.

A többi szolgáltatás is jó. A pCloud a legjobb választás közülük, de a listán szereplő többi életképes. Ha nagyra értékeli a magánéletét, akkor fontolja meg a MEGA használatát, mert az óvja az ügyet.

Mit gondolsz a felsorolt ​​szolgáltatásokról? Van egy másik, amelyet akkor használ, ha sokat kell tárolnia? Mondja el nekünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map