MEGA vs Tresorit: Ki csorbítja ki 2020-ban?

A MEGA „magánélet-védő társaságként” hirdeti magát, míg a Tresorit biztonsági funkcióit hangsúlyozza. Az előbbi szolgáltatás a legjobb felhőalapú tárolóink ​​listájának tetején van, míg az utóbbi az alatta lévő helyet foglalja el. Látni fogjuk, hogy ez a sorrend fennáll-e, amikor összehasonlítjuk őket ebben a MEGA vs Tresorit csatában.

Ha többet szeretne tudni róluk, olvassa el a különálló MEGA és a Tresorit áttekintést. Ha nem tudja eldönteni, keresse fel a legjobb felhőalapú tárolási útmutatónkat. Mindkettő rajta van, és könnyen összehasonlítható másokkal.

A felhőalapú tárolási szolgáltatások különböző dolgok lehetnek a különböző felhasználók számára, de a leggyakoribb tényezőket összehasonlíthatjuk. Ide tartoznak a tárolási költségek, a biztonság és a magánélet, a kiegészítő szolgáltatások, a felhasználói élmény és a megosztás. Meg kell azonban kitalálnia, mi a legfontosabb számodra. A végén egy általános győztest hirdetünk ki, hogy megkönnyítsük a választást.

1

Tárolási költség

Ha egy szolgáltatás sokat kínál az árért, ez jó érték. Ehhez adjon nagyszámú tervet, és jó rugalmasságot kap a tervhez, így kiválaszthat egy olyan tervet, amely megfelel Önnek, mint egy kesztyű. Nagyon nagyszerű, ha a szolgáltatás ingyenes tervet vagy próbaverziót is kínál, így kipróbálhatja azt a kötelezettségvállalás előtt. Ha érdekel a jó ár-érték arány, olvassa el a felhőalapú tárolásra vonatkozó legjobb ajánlatunkat.

A MEGA ingyenes tervvel rendelkezik, míg a Tresorit csak 14 napos ingyenes próbaverzióval rendelkezik. A MEGA ingyenes csomagja 50 GB tárolóval kezdődik, de a 35 GB idő után elpárolog. Visszahozhatod néhány karika átugrásával, de 180 nap múlva ismét eltűnik. A Tresorit Send szolgáltatás, amely lehetővé teszi az 5 GB-os fájlok küldését, bétaverzióval és ingyenesen működik.

A MEGA négy fizetett tervének köszönhetően jó rugalmasságot nyújt. Az első, a Pro Lite, 200 GB tárhelyet kínál havonta 5,70 dollárért. A második ezt 1 TB-ra növeli és havi 11,42 dollárba kerül. A harmadik terv lenyűgöző 4 TB-ot kínál, de havi 22,85 dollárba kerül. Az utolsó terv (havi 34,28 USD) megduplázza a meglévő tárhely mennyiségét az ár megduplázása nélkül.

A Tresorit magas árai kompenzálják erős biztonságát, ám a fizetett tervei nem hasonlítanak jól a MEGA áraival. A prémium a legolcsóbb, de havi 10,42 dollárba kerül, 200 GB-ra. Ez több, mint egy 2 TB-os díj. Másik személyes terve, a Solo, 2 TB helyet biztosít havonta 24 dollárért.

A szolgáltatás üzleti terveket is kínál. A kisvállalkozás havonta 20 dollárba kerül, felhasználónként 1 TB tárhelyet biztosítva. A következő lépés, a Business jelenleg 50% -kal kevesebb, tehát havonta 12 dollárba kerül a felhasználó. Ez tovább javul az előző tervhez olyan kiegészítő szolgáltatásokkal, mint például a fejlett fájlvezérlés és támogatás.

Az Enterprise havonta 24 dollárba kerül felhasználónként, és lehetővé teszi több mint 100 felhasználó használatát, az admin API használatát és az alkalmazottak képzését.

Ebben a kategóriában azt vesszük figyelembe, hogy mennyi tárhelyet kapsz pénzért, tehát a nyilvánvaló nyertes a MEGA. Tervei felére kerülnek, vagy megduplázódnak a tárolásuk.

Kerek: Tárolási költségpont a MEGA számára

MEGA logó
Tresorit logó

2

Biztonság és adatvédelem

Az internet tele van fenyegetésekkel, tehát a jó biztonság megléte kötelező. A hackerek nem fognak habozni, hogy adatait ransomware-rel vagy a középtávú támadásokkal célozzák meg, és ők ellophatják a bejelentkezési adatait is..

A felhőalapú szolgáltatások számos módszert használnak az adatok védelmére a lehetséges veszélyekkel szemben. Például a TLS protokoll megakadályozza a középtávú támadások sikerességét, és a titkosítás biztosítja az adatok áthaladását és nyugalmat. A privát, végponttól való titkosítás megakadályozza, hogy bárki más is legyen a fájlok olvasása.

A két tényezővel történő hitelesítés megakadályozza, hogy az Ön jelszavát ellopó hackerek hozzáférjenek a fiókjához. Ennek ellenére először is győződjön meg arról, hogy van erős jelszava.

mega-vs-tresorit-mega-biztonság

A MEGA hangsúlyozza a magánéletét, és magán titkosítást használ az ügyféloldali fájlok védelmére. A titkosítás szintje AES 128-bites, ami nem olyan erős, mint az AES 256-bites, de ez nem szabad problémának lennie, mert a feltörése még millió évekbe telt. A TLS protokoll újabb védettséget ad a tranzit fájlokhoz. A MEGA kétfaktoros hitelesítést is kínál.

Ha egy MEGA-felhasználó elveszít egy eszközt, akkor a felhasználó távolról elpusztíthatja a munkamenetet, hogy elkerülje, hogy a veszteség veszélyeztesse MEGA-fiókjukat. A verziózás szintén elérhető, így visszaállíthatja fájljait, ha a ransomware eltalálja őket. Ha erősebb verziókészítési képességekre van szüksége, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolót a verziózáshoz.

Forráskódja szintén nyilvános, így bárki, aki ellenőrizni kívánja a MEGA biztonságát, megteheti.

A MEGA adatközpontokkal rendelkezik Új-Zélandon, Luxemburgban, Németországban, Franciaországban, Hollandiában és Kanadában, amelyek mindegyike adatvédelmi szempontból barátságosabb, mint az Egyesült Államok. A MEGA az általános adatvédelmi rendelet védelmét kiterjeszti az összes felhasználóra, nem csak azokra, akik az EU.

Mivel az egyik legbiztonságosabb felhőalapú tárolási szolgáltatás a Tresorit, nagy gondot fordít arra, hogy az Ön adatai biztonságban legyenek. A TLS protokoll védi a fájlokat az átvitel során, az AES 256 bites titkosítás pedig nyugalmi helyzetben biztosítja azokat.

mega-vs-tresorit-tresorit-biztonsági

A Tresorit a magánélet titkosítását használja a magánélet védelme érdekében, de ez azt jelenti, hogy nem fogja visszaállítani a jelszavát, ha elveszíti. A szolgáltatás kétfaktoros hitelesítést is biztosít a fiókja védelme érdekében.

A Tresorit az Ön adatait Írország és Hollandia szerverein tárolja, így biztos lehet benne, hogy megfelel a GDPR-nek is.

Adatközpontjai 24 órás biztonsági, megfigyelési és biometrikus szkennelést alkalmaznak. Megfelelnek a legújabb ISO szabványoknak, és szintén futtatják a Microsoft Azure-t (a szolgáltatásról további információt a Microsoft Azure-áttekintésben olvashat).

Ha valaki ellopja az eszközt, távolról törölheti az rajta található adatokat, hogy megakadályozza a tolvaj elérését. Ha a rosszindulatú program megrongálja a fájlokat, és váltságdíjat kér, elkerülheti a fizetést, ha a fájl verzióját használja azok letöltésére is..

A drágább tervek lehetővé teszik a felhasználói házirend meghatározását, lehetővé teszik az adminisztrátorok számára az eszközök figyelését és a hozzáférés visszavonását tőlük.

Ez a forduló lezárult, mivel mindkét szolgáltatás erőteljesen elkötelezett a magánélet és a biztonság mellett, de a Tresorit gyenge előnyt nyer az AES 256 bites titkosításával. Ha nem elégedett azzal, hogy egyikük hogyan valósítja meg a privát titkosítást, olvassa el a legjobb nulla ismeretű szolgáltatási cikket.

Kerek: Biztonsági és adatvédelmi pont a Tresorit számára

MEGA logó
Tresorit logó

3

Felhasználói tapasztalat

A kellemes és egyértelmű felhasználói élmény jobb, mint az ügyetlen, elavult és összetett a mainstream felhasználó számára. A szolgáltatásnak interneten, asztali számítógépen és mobilon kell működnie, és az ügyfelek vonzó és intuitív interfészekkel kell rendelkezniük.

mega-vs-tresorit-mega-desktop

A MEGA asztali alkalmazásának kellemes felülete van, amely a szinkronizálás szokásos modelljét használja – egy szinkronizálási mappa és egy rendszertálca ikon, amely kezeli a szinkronizálást és lehetővé teszi a beállítások elérését. Világosan bemutatja az információkat, amelyek nem zavarják meg téged. Az ügyfél Windows, macOS és Linux rendszereken működik.

mega-vs-tresorit-mega-interfész

A webes felület gyors és egyszerű, és az új felhasználók nem vesztegetnek abban, amit meg kell tenniük. Navigálhat a bal oldali menü használatával, és más funkciók a képernyő jobb felső sarkában lévő menüben találhatók. Az általános műveletekhez használhatja a felső menüt, de az egyes műveletekhez jobb egérgombbal kell kattintania egy fájlra.

Az Android és iOS számára elérhető mobilalkalmazás megkönnyíti a fájlok böngészését, és lehetővé teszi a fényképek és videók automatikus feltöltését. Vele offline módon is elérheti fájljait. Van egy csevegési funkció, amely az MEGA titkosítását használja az üzenetek biztonságossá tétele érdekében. Érdekes kiegészítés, de hasznossága vita tárgyát képezi, figyelembe véve az ottani dedikált csevegőalkalmazásokat.

A MEGA-tól és a legtöbb egyéb felhőalapú tárolási szolgáltatástól eltérően a Tresorit funkciókban gazdag asztali klienssel rendelkezik. Ennek azonban ára is van, mert a használata nem egyszerű. Tresornak nevezett mappák létrehozásához és külön-külön szinkronizálásához szükséges. Az ügyfél elérhető Windows, macOS és Linux rendszereken.

A webes felület hasonló az asztalihoz, de nem ugyanazok a lehetőségek. Nincs oldal a „nyugták”, de van egy a „kapcsolatok” oldal.

A mobilalkalmazás elérhető Android és iOS rendszerekre. Ez lehetővé teszi mobil fájlok, például fényképek és videók feltöltését, és hozzáférést biztosít a felhőtárolóhoz.

Mindkét szolgáltatást a legjobb felhőalapú tárolónkban mutatjuk be. Más ajánlásokkal is rendelkezik, ha sem a MEGA, sem a Tresorit nem működik az Ön számára. Noha az ízlés nem számol be, az egyszerűség és az intuitivitás nagyobb súlyt hordoz ebben a kategóriában, így a MEGA nyeri.

Kerek: A MEGA felhasználói élménypontja

MEGA logó
Tresorit logó

4

megosztása

A megosztás a fájlok felhőbe feltöltésének egyik fő előnye, és valószínűbb, hogy meg fogja tenni. Ezért legyen könnyű, gyors, és képesnek kell lennie arra, hogy közvetlenül a nagy társadalmi hálózatokhoz, az egyénekhez és a csoportokhoz menjen. A megosztásokat a tartalomvezérlőkkel, például a jelszóvédelemmel, a lejárat dátumával és az engedélyekkel is meg kell védenie.

mega-vs-tresorit-mega-share

A MEGA web kliense lehetővé teszi a fájlok megosztását egy hivatkozás létrehozásával, amelyet egy kulcsmal védhet. Ez zéró tudássá teszi őket, így csak azok a személyek tudják elolvasni, akiknek megadod a kulcsot. A kulcsot csatolhatja a linkjével, amely lehetővé teszi mindenkinek, aki rendelkezik a hivatkozással, vagy elküldheti a kulcsot külön. Beállíthat egy jelszót vagy lejárati dátumot.

Egy másik módszer a fájl megosztására, ha azt a MEGA felület segítségével küldi el bárki számára, akit kapcsolatként felvettek.

Egy mappát megoszthat egy hivatkozás létrehozásával, amely ugyanúgy működik, mint a fájlok megosztása, vagy meghívhat másokat e-mail címükön keresztül. Ha ezt megteszi, beállíthatja a „csak olvasható”, „az olvasás és írás” vagy a „teljes hozzáférés” engedélyeket. Ha meghívja másokat, hogy töltsenek fel mappájukba, beleértve a nem MEGA felhasználókat is, akkor „MEGAdrop” mappává teheti azt..

A webes felületnek van „megosztott velem” oldala, de hiányzik az, amely megmutatja, mit osztottál meg másokkal. Az asztali alkalmazás lehetővé teszi a megosztást is, de csak hivatkozás létrehozásával.

A Tresorit lehetővé teszi a tartalom megosztását meghatározott személyekkel e-mailben vagy hivatkozás létrehozásával, másolással és beillesztéssel. Ha e-mailt használ egy mappa megosztására, a címzetteknek regisztrálniuk kell a Tresorit-fiókkal. A fájlokat csak linkkel lehet megosztani, és erre nincs szükség.

A linkeket jelszó, lejárati dátum vagy letöltési határérték segítségével védheti meg. A mappáknak három szintű engedélye van. „Menedzser”, amely megoszthatja, szerkesztheti és megnézheti; „Szerkesztő”, amely képes olvasni és módosítani; és a „nézet”, amely csak olvasni képes.

Van egy „linkek” nézet, amely segít nyomon követni a létrehozott linkeket. Egy másik fül, a „névjegyek”, megmutatja, hogy az emberekkel melyiket osztottad meg a mappákhoz. Ugyanakkor nem lehet feltöltési linkeket létrehozni, vagy megosztani a közösségi hálózatokkal.

A Tresorit a legjobb felhőalapú tárolóeszközünk listáján található. Megtalálja a „névjegyek” oldalt, és képes letölteni korlátozásokat a linkekre. Ennek ellenére a MEGA rendelkezik feltöltési link funkcióval, valamint azzal a képességgel, hogy a linkeket nulla tudásigényűvé tegye, és ez segít nyerni ezt a fordulót.

Kerek: A MEGA megosztási pontja

MEGA logó
Tresorit logó

5

További jellemzők

Ebben a kategóriában megvizsgáljuk azokat a funkciókat, amelyeket a felhőalapú tárolási szolgáltatások általában nem kínálnak. Ezekre példa a fájlok előnézete, a fejlett verziózás, a termelékenységi alkalmazások, a médialejátszás és a harmadik féltől származó alkalmazásokkal történő integráció.

A MEGA-nak nincs sok akadálya a közüzemi alkalmazásoknak, ám fotó- és videó-előnézeteket kínál. Az Office fájljait azonban nem lehet online megtekinteni, tehát le kell töltenie azokat.

mega-vs-tresorit-mega-csevegés

Az egyik ritka szolgáltatás a csevegés, amelyet a MEGA-hoz hozzáadott névjegyekkel kezdeményezhet. Titkosítást használ a kommunikáció valós időben történő biztosításához. Azok számára, akik még gyakorlatibb megközelítést szeretnének, a MEGAcmd egy parancssori eszköz, amely számítógépes ismereteinek használatát teszi lehetővé a fájlok kezeléséhez. A MEGAbird kiegészítő lehetővé teszi nagy fájlok küldését a Mozilla Thunderbird használatával.

A MEGA asztali kliens lehetővé teszi a MEGA felhőből származó fájlok, illetve a kedvenc lejátszón lévő fájl hivatkozásának streamingjét.

Tresorit szelektív szinkronizálás

A Tresorit rendelkezik egy Tresorit Drive nevű hálózati meghajtó funkcióval. Ez különbözik a szinkronizálási mappától, mivel csak az adatokat tárolja a felhőben, így szabad hely a merevlemezen. A szinkronizálást bármilyen mappa kikapcsolhatja a szelektív szinkronizálással is.

Ha Microsoft Outlookot használ, szerencséje van, mert a Tresorit rendelkezik kiegészítővel. Harmadik féltől származó alkalmazásintegráció azonban nincsen. A Tresoritnak sem van médialejátszója vagy fotó-előnézete. Ennek ellenére a társaság jó mentséget ad ezekre a hiányosságokra: a privát titkosítás megakadályozza azok használatát.

A MEGA-nak több funkciója van, de a Tresorit rendelkezik a meghajtó funkcióval, amely lehetővé teszi a fájlok és mappák szinkronizálását, miközben továbbra is láthatják azokat a fájlkezelőben. A Tresorit megnyeri ezt a fordulót.

Kerek: A Tresorit kiegészítő tulajdonságai

MEGA logó
Tresorit logó

6

Az ítélet

Ez a csata több szempontból is szoros volt. A meghatározó kategória a tárolási költségek, ahol a MEGA nagy haszonnal nyert. Mindkét szolgáltatás erőteljes biztonsággal és magánélettel rendelkezik, de a Tresorit jobbnak bizonyult, annak ellenére, hogy a MEGA közel volt. A MEGA azonban a felhasználói élmény kategóriájában felülmúlta a Tresorit, és ez nem volt kis különbség.

A MEGA a megosztási kategóriában is győzött, köszönhetően feltöltési kapcsolatának és nulla tudás képességének. A Tresoritnak sikerült csökkentenie a MEGA vezetését a kiegészítő funkciók kategóriájának megnyerésével a meghajtó funkcionalitása miatt, ám végül a MEGA több nyertes volt, és a mi általános nyertesünk.

Győztes: MEGA

Mit gondol erről az összehasonlításról? Gondolod, hogy a Tresorit biztonsága igazolja árcéduláját? Egyetért azzal, hogy a MEGA a jobb választás? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és olvassa el a Dropbox és a MEGA összehasonlítását is. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map