Feltöltés a Google Drive-ba

Ha Ön a Cloudwards.net hűséges olvasója, akkor valószínűleg tudja, hogy mindig örömmel ajánljuk a Google Drive-ot, mint az egyik legjobb felhőalapú tárolási megoldást. Ingyenes, akár 15 GB-os, rengeteg lehetőséget kínál, és a Google Docs egy nagyszerű szövegszerkesztő, a rendszerindításhoz. Egyetlen program azonban nem létezik saját fordulata nélkül, ezért úgy döntöttünk, hogy készítünk útmutatót a Google Drive-ra való feltöltésről.

A fájlok feltöltése a Google Drive-ba általában nagyon kellemes élmény – bár egy kicsit lassú, a kapcsolat sebességétől függően -, de a Google mindenhöz hasonlóan, a macskának a bőrhöz is többféle módja van. A webes ügyféllel egyszerűen áthúzhatja, a szinkronizálási mappa lehetővé teszi a fájlok megjelölését, és a mobilalkalmazásnak (amely mind az Android, mind az iOS változatban megtalálható) szintén van néhány remek funkció..

Ezen feltöltési útmutató mellett általánosabb áttekintést kap a Google Drive működéséről, valamint a Google Drive teljes áttekintését.

Fájlok feltöltése a Google Drive-ra

Most, további megfontolás nélkül, nézzük meg a fájlok feltöltésének a Google Drive-ra való sokféle módszerét. Először a webes felülettel kezdjük, mivel bárki számára elérhető lesz, függetlenül attól, hogy melyik operációs rendszert ringatják, és szintén eléggé bolondálló is..

Fájlok feltöltése a webes felületen

A Gmail-fiók beállítása után csak annyit kell tennie, hogy kattintson a böngészőablak jobb felső sarkában található „alkalmazások” gombra, majd válassza a „Meghajtó” lehetőséget.

Ezzel eljuthat a Google Drive fő kezelőfelületére.

Itt egyszerű feladat, hogy összegyűjti a szükséges fájlt a számítógépről, és húzza át a Google Drive-ba, például:

uploadgdrive-1

Valójában ennél sok van, bár ne felejtsd el, hogy míg egy kis fájl (például a fent feltöltött kép) csak néhány másodpercet vesz igénybe, egy nagyobb fájl sokkal hosszabb ideig tart. Bár a Google Drive az egyik legjobb online tárhelyünk a videók számára, ez messze a leglassabb a csomagban. Ha szüksége van valamire valamivel nagyobb sebességgel, érdemes megnéznie a Sync.com áttekintést vagy a pCloud áttekintést.

Fájlok feltöltése a Google Drive Sync mappájában

Noha a fentebb leírt módszer a fájlok feltöltése a Google Drive-ra messze a legegyszerűbb módszer, magában foglalja a fájlok kézzel történő átnézését, majd az egyesekkel való húzást – valamilyen oknál fogva, amikor több fájlt dob ​​a Google-ba A meghajtó felületén a feltöltés jelentősen lelassul.

Sokkal kevésbé vonzó folyamat a Google Drive szinkronizálási mappájának egyszerű beállítása; valószínűleg látta, hogy az értesítések felbukkannak a böngésző tetején. A mappa beállítása egy darab sütemény, és nemcsak az online és az offline dokumentumokat szinkronizálja, hanem egy praktikus kis biztonsági mentési rendszert is beállíthat egyszerre (bár vegye figyelembe, hogy ez egy nagyon alapvető; a teljes megoldás, feltétlenül nézze meg a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatóinkat).

A szinkronizációs mappa beállításához egyszerűen lépjen a Google Drive letöltési oldalára, és nyomja meg a nagy kék gombot, amely a „letöltési meghajtó” feliratot tartalmazza. Ez automatikusan elhelyezi a Google Drive mappát a számítógépére, amely így néz ki:

Az olvasók 97 százaléka valószínűleg észreveszi, hogy a fájlrendszerem nem hasonlít az övékre, azért van, mert Linuxot használom. A Google csak a Windows és a Mac szinkronizálási mappákat kínál, azzal a ígérettel, hogy hamarosan megjelenik egy Linux verzió (a vállalat ezt mondja több mint öt éve, tehát ne tartsa vissza a lélegzetét, Team Penguin).

A Linux felhasználóknak azonban nem kell kétségbeesniük, mivel rengeteg harmadik féltől származó megoldás érhető el; a kedvencem a overGrive, amely úgy tűnik, hogy jól működik, és 14 napos próbaverziót kínál. Ha azt szeretné, hogy továbbra is használja ezt az időszakot, akkor 5 dollár átalánydíjat fizet.

Nem számít, hogy melyik operációs rendszerhez tartozik részlegesen, mindegyik ugyanúgy működik: kiválaszthatja, hogy a Google Drive mely fájljait szinkronizálja a számítógép Google Drive mappájába, valamint azt, hogy milyen gyakran szinkronizálják őket (ismét , az interfészem kissé másképp néz ki, de nem sokkal):

Ha már rendelkezik ezzel a beállítással, az összes megjelölt mappája a Google Drive-ban megjelenik a merevlemezen, és a közvetlenül a Google Dokumentumokban vagy a helyi rendszeren végzett munka során végrehajtott változtatások átviszik a másikra. 

Nehéz túlbecsülni, hogy ez milyen praktikus, mivel a Google Drive fő hátránya az, hogy mindig online kell lennie. Ha például az internetet lekapcsolják, ez általában azt jelentené, hogy abba kell hagynia a működését. A szinkronizálás beállításával folytathatja a munkát, és amikor az internet újra bekapcsol, a fájlok egyszerűen feltöltődnek, anélkül hogy meg kellene váltaniuk a kapcsolót.

A szinkronizálási folyamat mindkét irányban működik, így csak annyit kell tennie, hogy behelyezi a fájlokat a Google Drive mappába, és azokat automatikusan lemásolja a felhőbe. Ha a drag and drop módszer túl munkaigényes az Ön számára, akkor a szinkronizálás beállítása szükséges.

Fájlok feltöltése Android és iOS rendszereken

Végül, de nem utolsósorban, ha Ön Android vagy iOS készülékkel rendelkezik, fájlokat is könnyen feltölthet a Google Drive-ra. A következő utasítások mind Android telefon használatán alapulnak, de az iPhone készülékeken nagyjából ugyanaz a tapasztalat.

Először lépjen a Google Drive alkalmazásba (ha még nem rendelkezik vegye le a Google Play Áruházból vagy az App Store-ból). Nyissa meg az alkalmazást, és megjelenik a Google Drive webes felületének miniatűr verziója. A jobb alsó sarokban van egy nagy kék gomb plusz ikonnal; itt kell lennie, szóval érintse meg.

Egy kis menü jelenik meg, válassza a „feltöltés” ​​lehetőséget. 

Ezzel a fájlmenübe jut, ahol kiválaszthatja a mappát, ahova a képeit, videóit vagy akár szöveges üzeneteit is elhagyja, és ha megérinti őket, automatikusan feltölti őket (bár vegye figyelembe, hogy jobb módszerek vannak a szöveges üzenetek biztonsági mentésére az Androidon, mint a ezt). Győződjön meg róla, hogy Wi-Fi-vel van, amikor ilyen módon tölt fel fájlokat, kivéve, ha erõs vágyat érez arra, hogy a hónapban fizesse az extra adatokat.

Ha több szinkronizálási érzést szeretne élvezni, mint például a Google Drive mappa telepítésével, akkor a legegyszerűbb módja annak, hogy minden jegyzetét egyszerűen a Google Dokumentumokkal elfoglalja a telefonján. Opcionálisan az Evernote és más jegyzetelő alkalmazások lehetővé teszik, hogy szinkronizáljon mindent, amit csinál, a Google Drive-ra. Ne feledje azonban, hogy a harmadik féltől származó alkalmazások korlátozott funkcionalitással bírnak e tekintetben, ezért ellenőrizze, hogy azok jól játszanak-e a Google Drive-lal, mielőtt egyetértené.

Végső gondolatok

És ott van: három egyszerű módszer, amellyel fájlokat tölthet fel a Google Drive-ra. Ez a fantasztikus könnyű használat a fő oka annak, hogy mi a Cloudwards.netnél a Google Drive-ot online működéshez használjuk, és bízunk benne, hogy azt ajánljuk mindenkinek, akinek útközben kell maradnia anélkül, hogy túl sok pénzt költene.

Noha a tiszta biztonsági mentés és a tárolás szempontjából jobb alternatívák vannak, az online együttműködés és a termelékenység szempontjából a Google Drive-t nehéz legyőzni. Reméljük, hogy ez az útmutató segített kitalálni ezt a fontos lépést, ha bármilyen kérdése van, ne habozzon megjegyzést fűzni az alábbiakhoz. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me