Felhőbiztonság: Hogyan védik az adattárolási szolgáltatások az Ön adatait 2020-ban

A felhőalapú tárolás használata nagyszerű, mivel felszabadítja a merevlemezt, és megvédi a fájlokat a fizikai gépektől való bármilyen balesetektől. A legjobb felhőalapú tároló szolgáltatóink böngészésekor azonban zavarodhat az, amit az összes biztonsági beszélgetés jelent. Itt érkezik be a felhőbiztonsági praktikus útmutató.


Az alábbiakban megvizsgáljuk a legfontosabb dolgokat, amelyeket tudnia kell a felhő biztonságáról, de először megválaszoljuk, miért van rá szüksége. Mint valószínűleg tudod, az internet veszélyes hely, ahol a számítógépes bűnözés elterjedt. A hackerek megcélozhatják az Ön adatait, és ransomware segítségével eltalálhatnak téged, megszakíthatják az átvitelt az ember közép-támadásokkal, vagy ellophatják a hitelesítő adataikat. Fontos, hogy szigorú biztonsági intézkedések álljanak rendelkezésre ennek megelőzésére.

A jó hír az, hogy a bűnözés megtévesztése elég egyszerű az interneten, csupán néhány alapvető lépés szükséges, amelyre van szükség. Vessen egy pillantást rájuk.

Privát titkosítás

zéró-ismeret

A privát titkosítás, ismeretes lehet, hogy nulla tudás, megakadályozza, hogy bárki más is olvassa az adatait. Az Ön által használt szolgáltatás nem fog hozzáférni az Ön adataihoz, mert csak Önnek van a kulcsa ehhez. Ennek a megközelítésnek az a hátránya, hogy ha elveszíti a jelszavát, az örökre eltűnt, mert a nulla ismeretű szolgáltatás nem tudja visszaállítani az Ön számára.

Ennek kockázatának csökkentése érdekében fontolja meg a jelszókezelő használatát. Függetlenül attól, győződjön meg arról, hogy erős jelszót hozott létre. A legjobb szolgáltatás magán titkosítással megtalálható a legjobb nulla ismeretű felhőalapú cikkben. 

A Sync.com a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásunk. 2011-ben Torontóban alapították, és hírnevet szerzett az erős biztonság és a felhasználói adatvédelem terén. Ez nem számít fel külön díjat a nulla tudású titkosításért, mint egyes szolgáltatások. 2 TB tárhelyet kaphat évente mindössze 96 dollárért, vagy havonta 8 dollárért. Tudjon meg többet erről a Sync.com áttekintésünkben.

A következő legjobb nulla tudású szolgáltatás, a pCloud megköveteli, hogy fizessen a Crypto kiegészítőért a privát titkosítás engedélyezéséhez. Havi 3,99 dollár. Ettől eltekintve jó ár-érték arányt kínál, mivel 2 TB helyet kaphat havonta 9,99 USD-ért. Ha fizet az évért, a költség 95,88 dollárra csökken. Ez a legjobb felhőtároló Linux számára is. Olvassa el a pCloud áttekintést az összes előnyeiről és hátrányairól.

A MEGA egy másik szolgáltatás, amely gondoskodik az Ön személyes adatainak védelméről. Amellett, hogy nulla tudással rendelkezik, az adatait Luxemburg, Németország, Franciaország, Hollandia, Kanada és Új-Zéland adatközpontokban tárolja, amelyeket az Európai Bizottság határozott úgy, hogy megfelelő szintű védelmet élvez az irányelv 45. cikke alapján. az általános adatvédelmi rendelet. További részletekért olvassa el a MEGA áttekintést.

Nyugalmi és átutazási titkosítás

nyugalmi titkosítás

Sok titkosítási algoritmus létezik, a régi DES-től az újabb Blowfish-ig és AES-ig. Mint gondoltam, a legfrissebb tétel, az AES a legbiztonságosabb. A kulcs hosszától függően több biztonsági szinttel rendelkezik, amely 128, 192 és 256 bit lehet.

A 256 bites a legbiztonságosabb, de amennyire tudjuk, senki sem volt képes megsemmisíteni annak megvalósítását. Általában nyugalomban használják őket.

Az átvitel során a felhőalapú tárolási szolgáltatások általában a TLS protokollt használják a fájlok meghallgatás elleni védelmére. Biztonságos kapcsolatot hoz létre két kéz közötti kézfogás titkosítás, hitelesítés és kulcscsere segítségével két gép között.

Számos szolgáltatás elegendő titkosítást kínál és használja a TLS protokollt. Az egyik szolgáltatás, amely számos biztonsági intézkedésének köszönhetően kiemelkedik, a Tresorit.

Emiatt szerepel a legbiztonságosabb felhőtárolási szolgáltatások listáján. Az Ön személyes adatait az is garantálja, mert nulla ismerettel rendelkezik, és adatait az Írország és Hollandia szerverein tárolja. A biztonságáról többet megtudhat a Tresorit áttekintésből.

Két tényezős hitelesítés

felhő biztonság és 2fa

A két tényezős hitelesítés akkor hasznos, ha meg akarja akadályozni, hogy ezek a zavaró hackerek ellopják az Ön hitelesítő adatait. Amikor bekapcsolja, megkönnyíti a bejelentkezéshez a jelszó mellett egy kódot. A kódot több módszerrel is beszerezheti..

Az egyik szolgáltatás, amelynek sokféle lehetősége van a két tényezőhitelesítésre, a FilesAnywhere. Ez egy olyan tárolási megoldás, amelynek erős biztonsága és magas árai vannak.

Ennek használatával a felhasználókat beírhat egy további kódot, amelyet e-mailben, SMS-ben vagy telefonhívással kapnak, hogy bejelentkezzenek. Egyéb szolgáltatások közé tartozik a hozzáférés szűrése IP-cím alapján és a napi bejelentkezés korlátozása. A teljes biztonsági leírás elolvasható a FilesAnywhere áttekintésben.

A Ransomware védelme

ransomware védelem

A Ransomware nem vicc. Ez egy olyan rosszindulatú program, amely megtalálja az érzékeny fájljait és titkosítja azokat. Ha ismét hozzáférni akarja a fájlokhoz, akkor a hackereknek váltságdíjat kell fizetniük, hogy tőlük megszerezzék a speciális visszafejtési kulcsot. Vagyis ha egyáltalán eljuttatják. Sokkal jobb, ha nem áldozatul esünk. A felhőszolgáltatások itt jönnek létre.

A ransomware védelmet nyújtó legjobb online biztonsági mentésünkben felsorolunk hat szolgáltatást, amelyek ezzel szemben jól teljesítenek.

Legfontosabb választásunk a CloudBerry Backup. Vezérlő központként működik a felhőalapú tárolási és biztonsági mentési fiókok számára. Ransomware szkenneléssel és fejlett verziószámmal rendelkezik, hogy segítsen a ransomware előtt tartani. A szokásos biztonsági mentési licenc 49,99 USD. Olvassa el a teljes leírást a CloudBerry biztonsági másolat áttekintésében.

A mainstream megoldás eléréséhez próbálja ki az Acronis True Image alkalmazást. Aktív védelme AI-alapú, így több adat felhasználásával megtanulhatja a támadások jobb felismerését. Blokkolja a folyamatokat, és értesíti a felhasználókat, ha gyanús magatartást észlel. Ráadásul a sérült fájlokat azonnal helyreállíthatja. Az ár évente 49,99 USD-tól indul, 250 GB-nál. További információ az Acronis True Image áttekintésből.

A felhőalapú tárolási megoldások verzióját használják a ransomware elleni küzdelemhez. Sokuknak megvan, de a megvalósítások különböznek a visszatekerhető verziók vagy napok számában. A Sync.com korlátlan verziószámot kínál, és mások, akiket említettünk, hasonló képességekkel rendelkeznek.

Ha más megoldásra van szüksége, próbálja ki a OneDrive alkalmazást, amely az elmúlt 30 nap fájlverzióját kínálja. További információ a OneDrive ismertetőnkben.

Tartalomvezérlés megosztása

megosztása

A felhőalapú szolgáltatások egyik fő előnye a megosztás. A legtöbb szolgáltatás hasonló megközelítést alkalmaz, mivel lehetővé teszi fájlokhoz vagy mappákhoz mutató hivatkozások létrehozását, vagy más személyek meghívását, hogy veled működjenek együtt. Ahol leginkább különböznek egymástól, az a képesség, hogy korlátozzák és irányítsák a megosztott tartalmat.

A megfelelő tartalomvezérlés magában foglalhatja a jelszóval védett linkeket, a lejárat dátumait, a mappák engedélyét és egyebeket. Legfeljebb öt szolgáltatásra szűkítettük választásainkat a legjobb felhőalapú tárolási cikkünkben. Nem meglepő, hogy a Sync.com, a pCloud és a Tresorit élvonalban vannak, mert erőteljes tartalomvezérlést kínálnak.

A két hátsó szolgáltatás a Box és a Dropbox. Nem felelnek meg a legnépszerűbb szolgáltatásoknak, de sem maradnak messze. A Box egy olyan vállalati szolgáltatás, amely a vállalkozásokat célozza meg, ezért ha erre szüksége van, olvassa el a Box áttekintését. Ha Ön egy felhasználó és kedveli a népszerű szolgáltatásokat, próbálja ki a Dropbox alkalmazást. Mielőtt elkezdené, még többet tudhat meg erről a Dropbox áttekintésből.

Végső gondolatok

A felhő biztonsága nem triviális kérdés, különösen, ha érzékeny információkat tart a felhőben. Felsoroltuk az öt legfontosabb funkciót, amelyeknek a felhőszolgáltatásoknak az adatok biztonságának megőrzése érdekében kell lenniük. Ezek privát titkosítás, erős nyugalmi és átmeneti titkosítás, két tényezős hitelesítés, ransomware védelem és biztonságos megosztás.

Összességében a Sync.com jön ki a legjobban, de amint azt fentebb láthatjuk, rengeteg egyéb szolgáltatást is figyelembe kell venni. Mit gondolsz a felhő biztonságáról? Gondolod, hogy az itt felsorolt ​​szolgáltatások jót tesznek a kisvállalkozásod számára? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map