Dropbox vs MEGA: Melyik a legjobban a Cloud Storage 2020-ban?

A Dropbox az a felhőalapú tároló, amely bevezette a koncepciót a mainstreambe. Eközben a MEGA különböző okokból ismert, mint Kim Dotcom, a hírhedt adatvédelmi képviselő (vagy a szerzői jogi kalóz, az Ön nézőpontjától függően) induló terméke, bár már nem vesz részt a társaságban.


Mindkét szolgáltató olyan felhőalapú tárolási csomagokat kínál, amelyek számos okból magas pontszámot szereznek, és bár egyikük sem jut a felhőalapú tárolási összehasonlítások legmagasabb pontjához, mindkettő a tíz legjobb helyezett között van. Mint a Dropbox áttekintésünkben tárgyaljuk, az együttműködési szolgáltatások a Dropbox használatával kiválóak, míg a MEGA erősen biztonságot nyújt, amint azt a MEGA áttekintésünkben kifejtettük.

Hogyan lehet összeegyeztetni a két szolgáltatót, ha fej-fejre megy? Úgy döntöttünk, hogy megtudja ezt a MEGA vs Dropbox összehasonlítást.

Csata beállítása: MEGA vs Dropbox

A tisztességes összehasonlítás érdekében egy olyan rendszert fejlesztettünk ki, amely hét körön keresztül tesztelheti a felhőalapú tároló szolgáltatóit, például a Dropboxot és a MEGA-t. Mindegyik kategóriánál áttekintettük a felhőalapú tárolás fontos szempontját, és megnézzük, hogyan hasonlítják egymással a versenyzők.

Minden forduló nyer egy pontot, de ha túl közel van a híváshoz, akkor mindkét szolgáltatónak pontokat adunk ki, és sorsolásnak nevezzük. Végül összeadjuk a pontokat, és az összes nyertest kijelentjük az ajánlásunknak, majd magyarázatot adunk az érvelésünkre.

1

Árazás

Mindkét szolgáltató ingyenes tárhelyet kínál, noha átnézheti a legjobb ingyenes felhőalapú tárhelyünket, ha valóban pénzt akar megtakarítani. A Dropbox 2 GB ingyenes tárhelyet biztosít, míg a MEGA 15 GB ingyenes.

A MEGA azt is lehetővé teszi, hogy további tárhelyeket felszabadítson az eredmények kiteljesítésével, például az asztali alkalmazás letöltésével vagy a barátok meghívásával a szolgáltatáshoz. Sajnos ezeknek a bónuszoknak a többsége elég gyorsan lejár.

További 20 GB MEGA-helyet kap az asztali alkalmazás letöltéséhez, vagy 15 GB-ot az okostelefon-alkalmazáshoz, de ezek a bónuszok 180 nap után járnak le. A 10 GB-os extra tárhely egy barát meghívására egy év elteltével lejár. A legrosszabb még a kezdeti MEGA regisztrációs bónusz: hatalmas 35 GB-os tárhelyet kapsz csak a regisztrációhoz, de 30 nap után jár le.. 

Ha 15 GB-nál több tárolóra van szüksége, akkor a kezdetektől kell gondolkodnia a MEGA árképzési terveiről, különben egy hónap múlva kénytelen lesz eltávolítani a kiegészítő tartalmat..

Az ingyenes szint mellett a Dropbox két lehetőséget kínál a személyes fiókokhoz. A Dropbox Plus havonta 11,99 dollárba kerül, ha évente fizet, akkor 9,99 dollárba kerül, és tisztességes 2 TB tárhelyet biztosít az extrákkal együtt, például prioritási e-mail támogatás. 

Ha több helyre van szüksége, a Dropbox Professional 3TB helyet ad és havi 19,99 dollárt, havonta pedig 16,58 USD-t igényel.. 

A MEGA négy személyes fizetett tervet kínál, bár az árak euróban vannak megadva, így nehéz pontosan összehasonlítani. Az írás idején a MEGA Pro Lite 400 GB helyet foglal el, körülbelül havi 5,55 dollárt, az Pro 1 körülbelül 11,11 dollár havonta, 2 TB-nál, a Pro 2 ára 22,23 USD havonta, 8 TB tárhelynél, a Pro 3 pedig havonta 33,36 USD, 16 TB-en.. 

Az összes MEGA személyes terv további két hónappal ingyen jár, ha éves tervet vesz fel, nem pedig havi fizetést.

MEGA vs Dropbox üzleti árazás

Ha üzleti lehetőséget keres, a Dropbox Business árazási tervei havonta 15 USD-tól indulnak, és 5 TB helyet foglalnak el a Dropbox Business Standard tervben. A Dropbox Business Advanced havonta 25 dollár egy felhasználónként, korlátlan felhőalapú tárolással jár, bár ezt meg kell kérnie, ha azt várja, hogy több, mint 3 TB helyet fog felhasználni.. 

Ha korlátlan tárhelyet keres, akkor nézd meg a legjobb korlátlan online tárhely-szolgáltatók listáját, és nézzen meg olyan szolgáltatókat, mint a Box és az OpenDrive.

A Dropbox Enterprise egy testreszabható megoldás nagyvállalatok számára, nincs beállított ár, és árajánlatért közvetlenül a Dropbox-nal kell felvennie a kapcsolatot. Ez jó hívás lehet, főleg mivel a Dropbox az Egnyte mellett bekerült a vállalkozás számára a legjobb felhőalapú tároló listájába..

Csak egy üzleti terv van a MEGA-val, (elképzelhetően) MEGA for Business. Ez havonta 10 euróba kerül (havi árfolyamtól függően havonta körülbelül 11 dollár), és korlátlan tárolással jár, bár minimális három felhasználó számára. 

Egyes használati feltételek vonatkoznak a MEGA for Business-re. Csak „valódi üzleti célokra” szabad felhasználni, és olyan méltányos felhasználási politikával rendelkezik, amely összehasonlítja az Ön használatát az átlagos üzleti felhasználóéval. Ha sok adat tárolását tervezi, akkor először ellenőriznie kell a MEGA-nál, hogy felhasználása megfelelő-e.

Mindkét szolgáltató 2 TB tárhelyet kínál hasonló költséggel, amely kielégíti a legtöbb személyes felhasználót. A MEGA azonban több ingyenes fájltárolást kínál, és bár az időkorlátozott bónuszok bosszantóak lehetnek, a MEGA megteszi ezt a kört.

Kerek: A MEGA árképzési pontja

MEGA logó
Dropbox logó

2

Biztonság

Ha a fájlok legszigorúbb biztonságát akarja keresni, akkor olyan szolgáltatóra van szüksége, amely nulla tudás nélküli titkosítást kínál. Ez azt jelenti, hogy a felhőalapú tároló szolgáltatója nem tárolja a titkosítási kulcs másolatát, így nem tudja visszafejteni adatait, még akkor is, ha a bűnüldözés kényszeríti rá.. 

Mindaddig, amíg biztonságban tartja a jelszavát, az egyetlen személy, aki hozzáférhet az Ön adataihoz, te vagy. Ezt szem előtt tartva a MEGA korai vezető szerepet tölt be itt, mivel minden tervében alapvetően nulla tudás nélküli titkosítást kínál..

mega-vs-tresorit-mega-biztonság

A MEGA a kezdetektől világossá teszi, hogy ha elfelejti a jelszavát, elveszíti a fiókját, mivel az nem tudja visszafejteni az adatait. A MEGA javasolja, hogy használjon jelszókezelőt az ilyen események kockázatának minimalizálására, és ezt tesszük. Ha jó jelszókezelőt keres, akkor nézd meg a Dashlane alkalmazást, az egyik legjobb jelszókezelő-kiterjesztést.

Sajnos a Dropbox nem kínál semmiféle tudás nélküli titkosítást egyetlen tervében sem, így ez sokkal kevésbé biztonságos opció, mint a MEGA a fájlokhoz.. 

Ha vannak olyan funkciók a Dropboxban, amelyeket nagyon szeretsz, de a nulla tudás nélküli titkosítást is szeretné, akkor használhat harmadik féltől származó szolgáltatást, például a Boxcryptor, a fájlok titkosításához a feltöltés előtt. Vessen egy pillantást a Boxcryptor áttekintésére, hogy többet megtudjon.

További biztonsági intézkedések

Mindkét szolgáltató az iparági szabványos titkosítást használja fájljainak nyugalmi és átmeneti állapotában. A Dropbox AES 256 bites titkosítást használ nyugalmi adatokhoz, és SSL / TLS titkosítást az áthaladó adatokhoz. 

A MEGA a továbbított adatokhoz a TLS protokollt is használja, de a nyugalmi adatok a kissé kevésbé biztonságos AES 128 bites titkosítást használják. Noha ez nem olyan erős, mint a Dropbox elleni védelem, mégis millió évekre van szükség ahhoz, hogy a brutális erő révén repedjenek, legalábbis elméletben.

Authy

Mindkét szolgáltató lehetőséget kínál kétfaktoros hitelesítés beállítására. Ez egy kiegészítő biztonsági réteg, amelyhez a hitelesítés második formája, valamint a jelszó szükséges. A kétfaktoros hitelesítés különféle módszereket alkalmazhat, például SMS-ben elküldött kód megadását vagy a telefon hitelesítő alkalmazásának használatát.

Sok szolgáltatótól eltérően a MEGA aktívan arra ösztönzi Önt, hogy állítson be két tényezős hitelesítést, sőt akár bizonyos hitelesítési alkalmazások ajánlására is. A Dropbox kétfaktoros hitelesítést is kínál, de az opciót nem annyira egyértelműen reklámozzák, mint a MEGA esetében. 

A MEGA nagyon világos abban a tényben is, hogy a nulla ismeretlen titkosítás nem fogja megvédeni a fájljait, ha valaki hozzáfér a számítógépéhez. Javasolja eszközszintű teljes lemez titkosítás használatát annak biztosítása érdekében, hogy a merevlemezen lévő adatok is biztonságban maradjanak. 

A MEGA erős lehet a biztonság szempontjából, de vannak még jobb lehetőségek is. Vessen egy pillantást a legbiztonságosabb felhőtároló listára, hogy többet megtudjon.

Ha a biztonság fontos az Ön számára (és ennek kell lennie), akkor a felhőalapú tárolás, amely nulla tudással járó titkosítással jár, határozott plusz. A MEGA az egyik legjobb nulla ismeretű felhőalapú tároló-szolgáltató, a Sync.com és a pCloud mellett (olvassa el a pCloud vs MEGA összehasonlítást). Mivel a Dropbox nem tudja ezt a szintű biztonságot nyújtani, a MEGA a legfontosabb nyertes.

Kerek: A MEGA biztonsági pontja

MEGA logó
Dropbox logó

3

Magánélet

A MEGA magánélet-központúnak nyilvánítja magát, még webhelyén „magánélet-védelmi társaságnak” is nevezi magát. A MEGA adatközpontjai meglehetősen adatvédelmi szempontból barátságos helyeken találhatók, például Luxemburgban, Hollandiában, Kanadában és Új-Zélandon. Soha nem tárolnak fájlokat Amerikában, ami azt jelenti, hogy túllépik azokat a behatoló törvényeket, mint például a PATRIOT törvény. 

A MEGA betartja a GDPR szabályait, de ezeket a védelmeket minden felhasználóra alkalmazza, nem csak az Európai Unió felhasználói felé. A Dropbox magánéletével kapcsolatos álláspontja sajnos kevésbé lenyűgöző.

A Dropbox adatvédelmi politikája egyértelművé teszi, hogy a társaság az Ön adatait gyűjti annak érdekében, hogy megakadályozza szolgáltatásainak visszaélését. Például beolvassa a fiókjában lévő fájlokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem sérti meg annak bármelyik szerződési feltételeit.

Az Ön adatainak egy része harmadik feleknek is továbbadható, például az Amazon, a Google, az Oracle és a Zendesk számára. Mint már említettük, a Dropbox nem használ semmiféle tudás nélküli titkosítást, és bár adatait megosztja harmadik felekkel, ugyanakkor lehetővé teszi a jó integrációt, és ezen szolgáltatások további funkcióit biztosítja a Dropbox felhasználók számára..

A MEGA viszont nem ismeri a titkosítást, így az adatok biztonságban vannak. Mivel tartja az egyetlen dekódoló kulcsot, a MEGA nem férhet hozzá, szkennelhet, olvashat vagy bármi mást végezhet a fájljaival.

Noha ez egy ideje volt, a Dropbox súlyos adatsértést szenvedett vissza 2012-ben, 68 millió felhasználói jelszóval kiszivárogtatva. Azt is megemlítették, hogy sor került arra, hogy csatlakozzon más cégekhez, mint például a Google és az Apple, a magánélet védelmét sújtó PRISM program részeként, bár a Dropbox gyorsan tagadta bármiféle részvételt.. 

Nem meglepő, hogy ez a forduló nem bátor. A Dropbox adatvédelmi politikája nagyon sok kívánnivalót hagy, míg a MEGA a magánélet védelmére épül, és ez egyértelmű előny a MEGA számára.

Kerek: A MEGA adatvédelmi pontja

MEGA logó
Dropbox logó

4

Sebesség

Ami a sebességet illeti, nincs sok a Dropbox és a MEGA között. A tesztelés során kb. 25 percig tartott egy friss 1 GB-os fájl feltöltése mindkét szolgáltatóhoz az Egyesült Királyságbeli teszthelyünktől. Hasonló sebesség tapasztalható mind a MEGA, mind a Dropbox alatt a letöltések során, kb. Három percbe telik az azonos 1 GB-os fájl letöltése.

DropboxMEGA
Feltöltés:25:1126:04
Letöltés:03:1903:22

A Dropbox valójában a saját fájljaival rendelkezik, de a fájlokat valamilyen módon szerkesztették vagy módosították. Ha módosít egy fájlt a MEGA-n – akár kisebb jelentőségű – is, a teljes fájlt újra kell feltölteni.

A Dropbox azonban blokk-szintű szinkronizálásnak nevezi ezt a problémát. A fájlok különálló blokkokra vannak felbontva, és csak a megváltozott blokkokat szinkronizálja. Ha egy fájlt kismértékben módosít, kevesebb blokkot kell feltöltenie, ami sokkal gyorsabb folyamat, mint a MEGA, ahol minden blokkot ki kell cserélni.

Ez a szolgáltatás különösen akkor hasznos, ha sok nagy fájl van megváltoztatva, mivel a feltöltési időkre gyakorolt ​​hatása jelentősebb. Kisebb fájlok esetén azonban valószínűleg nem fog észrevenni sok különbséget, főleg ha jó a kapcsolat. 

Ha sok nagy fájllal foglalkozik, amelyeket folyamatosan szerkesztünk, akkor a Dropbox határozottan a jobb választás. Ez az oka annak, hogy a Dropbox megjelenik a legjobb szinkronizált felhőalapú tárolóink ​​listájának tetején, még egy másik blokk szintű szinkronizálási szolgáltatóhoz, például a pCloudhoz viszonyítva (olvassa el a pCloud vs Dropbox darabot).

Ezt szem előtt tartva a Dropbox nyeri a győzelem: nem hagyhatjuk figyelmen kívül a gyorsabb feltöltéseit, mint a MEGA.

Kerek: Sebességpont a Dropbox számára

MEGA logó
Dropbox logó

5

Egyszerű használat

Mind a MEGA, mind a Dropbox hozzáférhető online vagy az összes főbb operációs rendszer, beleértve a MacOS, a Windows és a Linux, elérhető alkalmazásai révén. Nem minden felhőtároló-szolgáltató támogatja a Linuxot, de mindkettőnk jelentkezik a legjobb felhőalapú tárolónkra a Linux rövidített listáján, a Tresorit és a pCloud mellett. Mindkét szolgáltatáshoz elérhető Android és iOS alkalmazások.

mega-web-interfész

A MEGA és a Dropbox asztali alkalmazásai nagyon hasonló módon működnek. Mindkettő lehetővé teszi egy olyan mappa beállítását a merevlemezen, amely automatikusan szinkronizál a felhővel. Szintén kínálnak egy tálcát vagy a menüsor ikonját, amely lehetővé teszi a beállítások megváltoztatását vagy a webes felület elindítását. 

Ezt a megközelítést népszerűsítette a Dropbox, és látni fog egy hasonló rendszert, amelyet manapság a legtöbb felhőszolgáltató használ. Ha korábban már használt felhőalapú tárolási szolgáltatásokat, akkor semmi sem tűnik túl helynek.

A Dropbox vagy a MEGA telepítésekor a fájl jobb egérgombbal történő kattintásakor további lehetőségeket is elérhet, például engedélyezheti a feltöltendő fájlok kiválasztását. A Dropboxnak itt kissé van éle, további lehetőségekkel lehetővé téve a megjegyzések vagy a fájl verzióelőzményeinek gyors megtekintését.

Sajnos a Dropbox nem nagyszerű szolgáltatás macOS és iOS felhasználók számára, mivel a fájlok és mappák alapértelmezés szerint ábécé sorrendben vannak rendezve, a mappák összekeverve a fájlokkal. Ha sok média van, nehéz lehet szétválasztani a keresett fájlt vagy almappát..

Ezt sem könnyedén megváltoztathatja. Megváltoztathatja a fájlok rendezésének módját, de még mindig rendetlen. A Windows felhasználók azonban úgy találják, hogy a mappák alapértelmezés szerint a fájlok felett vannak felsorolva, beleértve a webhelyet is.

A Dropbox azt tanácsolja a macOS és iOS felhasználóknak, hogy kérik ezt szolgáltatásként, ezért valószínűtlen, hogy ez megváltozik, hacsak nagyszámú Apple-felhasználó nem kéri. Ezt szem előtt tartva nem fogja megtalálni a Dropbox-ot a legjobb felhő-tárolóeszközünknek a Mac-re vonatkozóan.

Ha be van kötve az Apple ökoszisztémájába, akkor inkább nézze meg az iCloud vagy a Sync.com webhelyet. Először elolvashatja a Sync.com áttekintést, mert nemcsak a legfontosabb felhőalapú tárolási javaslatunk a Mac felhasználók számára, hanem az a legjobb ajánlott felhőalapú tárolóhely az iPhone számára is..

A Windows és a Linux felhasználók számára a MEGA vagy a Dropbox nem sok. Figyelembe véve azonban a Mac és az iPhone tulajdonosai által tapasztalt nehézségeket, ez a forduló a MEGA-nak, mint bármely platformon történő könnyebb szolgáltatónak jut.

Kerek: Könnyű használat a MEGA számára

MEGA logó
Dropbox logó

6

Fájlok szinkronizálása és megosztása

A felhőalapú tárolási szolgáltatást az okozza, hogy a fájlok megosztása vagy szinkronizálása mennyire megfelelő. Ha nem tudja megtenni, akkor nem fog versenyezni – olyan egyszerű. A Dropbox és a MEGA esetében ez egy nagyon egyenletes kép.

dropbox-sync-online-fájlok

A MEGA asztali felhasználói letölthetik a teljes felhőalapú tárolóhelyüket az alkalmazás első telepítésekor, vagy szelektíven szinkronizálhatják azokat a fájlokat és mappákat, amelyeket a helymegtakarítás céljából rendszeresen használnak. További szinkronizálási helyeket is felvehet a MEGA beállításaiba, bár ez nem a legegyszerűbb folyamat.

A Dropbox két különféle módszert kínál a fájlok szinkronizálására, az egyik hasonló a MEGA-hoz. Az első lehetőség a Dropbox felhasználók számára a szelektív szinkronizálás, amely lehetővé teszi annak eldöntését, hogy mely fájlok és mappák szinkronizálódnak a merevlemezen, és melyek maradnak a felhőben. 

Ez hasonló a MEGA-hoz, de azt jelenti, hogy nem látja a felhőtároló teljes tartalmát a merevlemezen. A kiválasztott fájlok vagy mappák nem jelennek meg.

A probléma kiküszöböléséhez a Dropbox intelligens szinkronizálást kínál. Ez lehetővé teszi a fájlok és mappák megtekintését a számítógépen, de beállíthat bizonyos fájlokat a felhőalapú tárolásra. Láthatóak lesznek a számítógépen, és letöltésre kerülnek, amikor bármikor kell használniuk, de addig nem fognak helyet foglalni.

Ez a szolgáltatás az egyik oka annak, hogy a Dropbox a második legjobb javaslat volt a legjobb vállalati fájlszinkronizálás és megosztás-szolgáltatók rövid listáján, közvetlenül az Egnyte Connect alatt. A Dropbox-nál nincs fájlátviteli kvóta, kivéve a tárhelykorlátot, így a tartalmat feltöltheti és letöltheti, amennyit csak akar..

Ezzel szemben a MEGA havi kvótát alkalmaz a fájlok feltöltésére és letöltésére. A személyes számlák esetében ezek a kvóták megegyeznek az összes tárolási kapacitással, tehát nem jelentéktelenek. Ha azonban sok nagyméretű fájlt tölt fel és tölt le, előfordulhat, hogy gyorsan elérte a kvótát.

Fájlmegosztás a Dropbox és a MEGA segítségével

A fájlmegosztással kapcsolatban mindkét szolgáltató meglehetősen tipikus funkciókat kínál. A Dropbox lehetővé teszi fájlok megosztását az összes platformon, beleértve a mobilalkalmazásokat és az internetet is. Készíthet egy megosztható linket, amelyet másoknak küldhet el, vagy csak olvasható, vagy teljes szerkesztési hozzáférést biztosít számukra a fájlokhoz és mappákhoz. 

Ezen linkek számos beállítását megváltoztathatja. Beállíthat egy lejárati dátumot, hozzáadhat egy jelszót és letilthatja a letöltéseket, bár ez csak a Dropbox Professional vagy az üzleti tervek esetén érhető el. A Dropbox bekerül a legjobb felhőalapú tárolóeszközünk listájába a megosztáshoz, de vannak jobb lehetőségek is, például a Sync.com.

egnyte vs dropbox-dropbox-business-fájlmegosztó

Hasonló funkciókat talál a MEGA-val is, mivel megosztható linkeket hozhat létre fájljaival és mappáival, beállíthatja a lejárat dátumait és jelszavakat. Ezeknek a szolgáltatásoknak a használatához azonban fizetett fiókra van szüksége.

Mint már említettük, a MEGA nulla tudás nélküli titkosítást kínál (a Dropbox nem rendelkezik). A linkeket megoszthatja úgy, hogy megkapja a kulcs másolatát, lehetővé téve a többi felhasználó számára a fájlok megtekintését vagy szerkesztését. A linkeket kulcs nélkül is megoszthatja, de manuálisan meg kell adnia a visszafejtési kulcsot a végfelhasználónak, hogy kinyithassák..

Ha az utóbbi lehetőséget választja, akkor nem számít, ha a linket megosztják vagy ellopták, mert csak a dekódoló kulcsot használó felhasználók férhetnek hozzá a fájlokhoz, így a MEGA biztonságosabb szolgáltatás a fájlmegosztás számára.

Összességében ez egy nehéz forduló. A Dropbox jól működik intelligens szinkronizálási funkciójával, lehetővé téve helymegtakarítást a számítógépén, ahelyett, hogy összes fájlt szinkronizálna. A blokk szintű szinkronizálást is használja, hogy időt takarítson meg a megváltoztatott fájlok feltöltésekor.

A MEGA azonban a fájlok megosztásának biztonságos módját kínálja, amely lehetővé teszi a fájlokhoz mutató linkek megosztását a visszafejtési kulcs nélkül, azaz csak a megbízható felhasználók férhetnek hozzá hozzájuk. Igényeitől függően ez nagyszerű lehet – vagy értelmetlen. 

Az intelligens szinkronizálás nyerő szolgáltatás, de csak éppen így, így a Dropbox megteszi ezt a kört.

Kerek: Fájl szinkronizálás és megosztási pont a Dropbox számára

MEGA logó
Dropbox logó

7

Jellemzők

A legtöbb felhőalapú tárolási szolgáltatás által kínált szabványos szolgáltatások mellett a MEGA és a Dropbox egyedülálló kiegészítő funkciókat kínálnak.

A MEGA-nál, ahol a paranoia része az etosznak, titkosított csevegés érhető el más MEGA-felhasználókkal. Ez hasonló a többi végpont közötti titkosítási csevegőszolgáltatáshoz, például a WhatsApphoz. Fájlokat is megoszthat a csevegőalkalmazáson keresztül, valamint hang- és videohívásokat kezdeményezhet.

mega-megabird

Ha a Mozilla Thunderbird e-mail klienst használja, akkor a MEGAbird kiterjesztést nagy fájlok MEGA-n keresztüli elküldésére használhatja, nem e-mail mellékletként, függetlenül attól, hogy milyen e-mail hosting szolgáltatást használ. Van még egy MEGAcmd, egy parancssori eszköz, amely lehetővé teszi szkriptek írását a feladatok automatizálásához vagy a MEGA-ba történő parancsok futtatásához közvetlenül, GUI kliens nélkül.

A dokumentum készítői számára a Dropbox papírt kínál. Ez egy egységes, korlátlan oldalú dokumentum alkalmazás, amely lehetővé teszi szövegek, képek és videók tárolását anélkül, hogy a tartalmat fájlokként mentené. Jegyzetkészítési és együttműködési eszköz, de amint azt a Dropbox Paper áttekintésünkben megemlítjük, nagyon alapvető olyan szolgáltatásokhoz képest, mint a Google Docs..

Előfordulhat azonban, hogy a professzionális felhasználók több hasznot találnak a Dropbox Showcase szolgáltatásból. Ez egy portfólióeszköz, amely lehetővé teszi a múltbeli munkád megosztását. Különböző sablonokkal érkezik, amelyek segítségével intelligens megjelenésű oldalakat hozhat létre a tartalom tárolására, amely tökéletes üzleti felhasználók vagy szabadúszók számára. Ez az eszköz csak a Dropbox Professional vagy az üzleti fiókokhoz érhető el.

Az, ahol a Dropbox valóban ragyog, az az együttműködés. A Dropbox hihetetlenül jól integrálódik mind a Microsoft Office, mind a Google Docs szolgáltatásba. Dolgozhat Word vagy Google Docs fájlokon, együttműködhet más emberekkel, és mentheti a módosításokat anélkül, hogy elhagyná a Dropbox fiókját. A fájlok automatikusan elindulnak a megfelelő alkalmazásokban, lehetővé téve a szolgáltatások közötti váltást. 

Ezek az együttműködési funkciók segítenek a Dropbox-ot a legjobb felhőalapú tárolónk tetejére helyezni az együttműködés rövid listájához, és tisztességes győztesvé teszik a végső fordulóban..

Kerek: Jellemzők pont a Dropbox számára

MEGA logó
Dropbox logó

8

Az ítélet

Nem meglepő, hogy ez a MEGA vs Dropbox csata szorosnak bizonyul. Míg a MEGA jól teljesített korábbi fordulóinkban, a Dropbox visszalépett. Ez azonban nem volt elég, mivel a MEGA négy pontot vett a Dropbox háromhoz képest.

Győztes: MEGA

A MEGA egyértelmű nyert a biztonság és a magánélet terén, ami nem teljesen meglepő, tekintve, hogy ezeket a funkciókat szem előtt tartva alapították. Mind a MEGA, mind a Dropbox közel állt az árak és a könnyű használat szempontjából, de a MEGA nyert, mert nagyobb mennyiségű ingyenes tárhelyet kínál, és könnyebben használható minden platformon. A Dropbox-szal ellentétben a MEGA nem olyan nehéz használni iOS-en vagy Mac-en.

A Dropbox azonban nyert néhány győzelmet. A blokk szintű szinkronizálásnak köszönhetően a Dropbox jól működött a sebességkörben, hasonló sikerrel a fájlok szinkronizálásában és megosztásában, a kiváló intelligens szinkronizáló rendszernek köszönhetően. Végül, a Dropbox az Office és a Google Dokumentumokkal való kiváló integrációnak köszönhetően bejelentette a végső szolgáltatásainkat, ezáltal ideálisvá téve az együttműködést.

Ez szoros eredmény volt, és bár a MEGA nyerte el a Dropbox vs Mega összehasonlítás általános győztesét, ez tényleg attól függ, hogy mit szeretne a felhőtárolótól. 

Ha együttműködésre vagy gyors fájlmegosztásra szándékozik használni, akkor a Dropbox sokkal erősebb választás. Ha valami olyat keres, amely az adatait biztonságos és magántulajdonban tartja, akkor a MEGA a jobb választás.

Mindig örömmel halljuk az egyik ilyen szolgáltatóval kapcsolatos tapasztalatait, ezért kérjük, ne felejtse el velünk közölni gondolatait az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map