Dropbox vs Google Drive vs Onedrive: A hármas összehasonlítása 2020-ban

Ha arra kéri valakit, hogy nevezze meg az öt felhőalapú tárolási szolgáltatást, akkor jó dolog lenne, ha a Dropbox, a Google Drive és a OneDrive megemlítenék.

Nem meglepő, miért. A Dropbox a felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely valóban népszerűsítette a koncepciót, és a Microsoft és a Google a két legnagyobb szereplő. Ha gondolkodik a felhőalapú tárolásra való feliratkozásról, akkor azon tűnődhet, hogy ki nyer a Dropbox és a Google Drive vs. OneDrive közötti csatában a szolgáltatások, az árak és egyebek között.

Remélhetőleg segítünk Önnek eldönteni a rendelkezésre álló három legismertebb felhő-tárolási megoldás összehasonlításában.

Melyik a jobb: Google Drive vs OneDrive vs Dropbox?

Ez három hatalmas név a felhőalapú tárolásban, tehát melyik jelenik meg a tetején, mint a legjobb felhőalapú tároló-szolgáltató? A gyors válasz OneDrive. Nos, ebből a háromból: Google Drive vs Dropbox vs OneDrive. A Sync.com azonban az abszolút kedvencünk.

A Microsoft OneDrive könnyen kezelhető és gyors szinkronizálást kínál. Bár ez nem a legbiztonságosabb felhőtároló szolgáltatás a piacon, mégis jobb biztonsági funkciókat kínál, mint a másik két szolgáltató. Ez egyben az első szolgáltatás, amelyet felhőalapú tárolásának összehasonlításában ajánlunk.

A Dropbox nagyon magas pontszámot mutat a szolgáltatások szempontjából, különösen, ha olyan terméket keres, amely ideális az Office és a Google dokumentumokkal való együttműködésre. Vannak azonban bizonyos hibái, különösen a Mac és iOS felhasználók számára, amelyeket részletesebben ismertetünk. A Google Drive a legtöbb ingyenes tárhelyet kínálja, és jobb ügyfélszolgálatot kínál, de vannak ismert adatvédelmi problémák. 

Mielőtt részletesebben megvizsgálnánk, itt röviden ismertetjük, hogyan fog működni ez az összehasonlítás.

Csata beállítása: Dropbox vs OneDrive vs Google Drive

Annak érdekében, hogy megpróbáljuk ezt az összehasonlítást a lehető legvalószínűbbé tenni, kilenc kulcsterületre osztottuk fel, amelyek véleményünk szerint a legfontosabbak a felhőalapú tárolási szolgáltató kiválasztásakor. Össze fogjuk hasonlítani a szolgáltatókat ezen a területen.

Minden forduló végén nyertest hirdetünk, ha van ilyen. Ha a forduló túl közel van a híváshoz, akkor két- vagy háromutas döntetlengel végezhet. Kilenc forduló végén összeadjuk az összes pontszámot. 

Az a szolgáltató, aki a legtöbb fordulót nyeri, a teljes győztes lesz. További csapás nélkül kezdje el a csata!

1

Jellemzők

Az OneDrive egy Microsoft termék, tehát nagyon jól játszik más Microsoft alkalmazásokkal. Ha például csatolmányt kap az Outlook programban, akkor a jobb gombbal kattinthat, és közvetlenül mentheti bármelyik kiválasztott OneDrive mappába..

Az Office 365 előfizetés részeként 60 perc Skype-t kap a mobiltelefonok és vezetékes telefonok hívásához. A OneDrive fájlokat, fényképeket vagy mappákat közvetlenül a Skype-on is megoszthatja. További információkat a OneDrive áttekintésünkben találhat meg.

Hasonlóképpen, a Google Drive zökkenőmentesen működik együtt más Google-alkalmazásokkal, például a Google Dokumentumokkal és a Google Táblázatokkal. Ahol a Microsoft OneDrive legyőzi, a harmadik féltől származó szolgáltatásokkal van integrálva. Használhat médialejátszókat, fotó- és videószerkesztőket, számviteli szoftvereket és még sok másat a Google Drive felületén.

A Gmaillel való integráció szintén kiváló. Fájlt csatolhat a Google Drive-ról közvetlenül az „Összeállítás” ablakban. Nézze meg a Google Drive áttekintését további információkért.

Dropbox_paper_empty

A Dropboxnak nincs saját irodai csomagja vagy e-mail kliense, ám két különálló alkalmazást kínál: Papír és Showcase. A papír alapvető jegyzetek alkalmazás, amely lehetővé teszi szövegek, képek, videók és akár kódrészletek beszúrását. Amint azt a Dropbox Paper áttekintésünkben tárgyaljuk, hasznossága meglehetősen korlátozott, különösen, ha összehasonlítjuk a Google Docs-szal vagy a Microsoft Word-szel (vagy a OneNote-tal kapcsolatban).

Az egyik érdekes szolgáltatás a Dropbox Showcase, amely lehetővé teszi a fájlok megosztását profi megjelenésű portfólióban. Ha már fizet a Dropbox Professional szolgáltatásért, és munkát kell küldenie az ügyfeleknek, ez jó módszer erre, de önmagában nem „kiemelkedő” szolgáltatás.

Együttműködési szolgáltatások

Mindhárom szolgáltató kiváló együttműködési eszközöket kínál, ezért javasoljuk mindháromnak a legjobb felhőalapú tárolóját az együttműködés rövid listájához. Ez nem igazán meglepő, mivel a szolgáltatók közül kettő felelős a legnépszerűbb irodai alkalmazásokért.

A OneDrive zökkenőmentes integrációt nyújt a Microsoft Office alkalmazásokkal, ahogy már említettük. Ha a fájlt megosztják másokkal, akkor mind a dokumentumon egyszerre dolgozhat. Látni fogja, hogy ki más dolgozik a fájlon, valamint a valós időben végrehajtott módosításokat. Az összes módosítás automatikusan mentésre kerül a OneDrive-fiókba. 

A Google Drive-integráció hasonló módon működik, a Google saját irodai alkalmazásaival, például a Google Dokumentumokkal és a Google Táblázatokkal. Láthatja, hogy mely más együttműködő nézi a fájlt, és a nevük különböző színű kurzorként jelenik meg, amikor új szöveget adnak hozzá.

A Google Drive webes felülete

A Dropboxnak nincs saját irodai alkalmazása, ezért azt várhatja el, hogy kevésbé hasznos együttműködési eszközként. Valójában az ellenkezője igaz, mivel a Dropbox a Microsoft és a Google Docs fájljaival működik. Ha váltani szeretne a szolgáltatások között, a Dropbox ezt megkönnyíti.

Kattintson bármelyik Google-dokumentumra a Dropbox tárolójában, és megnyílik a megfelelő Google alkalmazásban. Pontosan ugyanúgy működhet együtt, mint a Google Drive-on található Google-dokumentumokkal, de a módosításokat automatikusan elmenti a Dropbox..

Pontosan ugyanúgy működhet együtt a Microsoft Office fájlokkal, mint a OneDrive esetében. Még a Microsoft fájlformátumait is megnyithatja a Google Dokumentumokban, Táblázatokban vagy Diákban, és szerkesztéseket végezhet. A fájlokat továbbra is a Dropbox tárolójában menti az eredeti Microsoft formátum. 

Ahelyett, hogy el kellene döntenie, mely szolgáltatást szeretné használni, a Dropbox lehetővé teszi mindkettő használatát. Ez önmagában is nyerő szolgáltatás, de valószínűleg fizetnie kell az Office-hozzáférésért annak használatához (a Google Docs ingyenes).

Itt nincs sok a OneDrive és a Google Drive között, de a harmadik fél által nyújtott kiegészítő szolgáltatások támogatásával a Google Drive kihúzza a OneDrive-t, hogy itt nyerje a legtöbb nyertest.

Kerek: Jellemzői pont a Google Drive-hoz

Dropbox logó
Google Drive logó
OneDrive logó

2

Árazás

Mindhárom szolgáltató bizonyos szintű ingyenes tárhelyet kínál. A Dropbox mindössze 2 GB-ot kínál. A OneDrive 5 GB-os, de legfeljebb három fájlt tárolhat személyes tárolójában, ezt a funkciót később mélyebben megvizsgáljuk. 

A Google Drive három versenyzőnk közül a legjobban jön ki a legjobb ingyenes felhőalapú tárolási szolgáltatók közül, amelyek nagylelkű 15 GB ingyenes tárhelyet kínálnak. Ha csak egy kevés tárhelyet keres személyes fájljainak számára, akkor tekintse meg a személyes használatra szolgáló legjobb felhőalapú tárolási útmutatóunkat.. 

A fizetett szintek itt bonyolultabbá teszik a dolgokat. A Dropbox tervek havi 11,99 USD-tól indulnak a Dropbox Plus csomag esetén, vagy 9,99 USD-tól, ha évente fizetnek. Ehhez 2 TB tárhely tartozik, valamint néhány további funkcióval, beleértve a offline offline mappákat és az elsőbbségi e-mail támogatást.

A Dropbox Professional terv tovább halad, 3 TB tárhellyel havonta 19,99 USD-t (havi 16,58 USD az éves tervben). Ez további funkciókat ad hozzá, mint például a teljes szövegű keresés és a Dropbox Showcase, a portfólió termék, amelyet korábban említettünk.

A Dropboxnak három üzleti szintje is van, az Business Standard terv 5TB-t ad havonta 15 dollárért felhasználónként. Ha ez nem elegendő, akkor a „korlátlan” tárhelyet havonta 25 dollárért felhasználhatja a Dropbox Business Advanced tervvel. A Dropbox Business beszámolónkban további információkat olvashat arról, hogy az üzleti szintek hogyan működnek. 

Létezik még egy Dropbox Enterprise terv, de ez testreszabható megoldás nagyvállalatok számára, ezért árajánlatért kapcsolatba kell lépnie a Dropbox céggel. Érdemes lehet időt tennie erre, ha ez az Ön esetének esete, mivel a Dropbox megjelente a vállalkozás számára a legjobb felhőalapú tárolóink ​​listáján..

A OneDrive-ről nézve elindítja a fizetett tárolási terveit 100 GB-val, csupán havi 1,99 dollárért, bár ehhez nem tartozik az Office alkalmazásokhoz való hozzáférés. 

Az Office 365 Personal csomag havi 6,99 USD (havi évi fizetés esetén 5,83 USD havi egyenértékű), 1 TB tárhelyért, valamint az Outlook, Word, Excel és Powerpoint asztali változataiért. Az Office 365 Home terv havi 9,99 USD (havonta 8,33 USD), 1 TB tárolóval, hat ember számára.

OneDrive tervek

A Dropboxhoz hasonlóan a OneDrive három üzleti tervvel is rendelkezik. A képzeletbeli OneDrive for Business Plan 1 elnevezésű felhasználó havonta 5 dollár, és egyenként 1 TB tárhelyet biztosít. A OneDrive for Business Plan 2 korlátlan tárhellyel érkezik, felhasználónként havonta 10 dollárért. Mindkét terv éves elkötelezettséget igényel, és nem jár hozzáféréssel az Office alkalmazásokhoz. 

Az Office 365 Business Premium csomag az a terv, amelyre szükséged lesz, ha Office-hozzáférést szeretne, havonta 15 USD-ért, korlátlan tárhelyért. Ezt havonta 12,50 dollárra csökkentheti, ha évente feliratkozik.

A Google Drive ára nem különbözik túl sokat a OneDrive-tól. Az első Google Drive-ra fizetett csomag havi 1,99 USD 100 GB-ért. 200 GB-ot megragadhat havonta 2,99 USD-ért, vagy 2 TB-ot havonta 9,99 USD-ért. Kedvezmények állnak rendelkezésre éves előfizetésekre is.

A nagyobb terveket csak havonta lehet megvásárolni: 10 TB-os havi 99,99 dollárral, 20 TB-os havonta 199,99 USD-val, 30 TB pedig hatalmas 299,99 USD-val havonta. A teljes tárhely megoszlik több Google-szolgáltatás között, beleértve a Drive-ot, a Gmailt és a Google Fotókat. 

Lehetőség van arra, hogy tárolását akár öt családtaggal megoszthassa, kivéve a kezdeti 15 GB ingyenes tárhelyet. A többi szolgáltatóhoz hasonlóan három üzleti lehetőség is van. 

A G Suite Basic csomag felhasználónként havonta 6 USD, 30 GB tárhelyet kínálva. A G Suite üzleti terv felhasználónként havonta 12 USD, korlátlan tárolással csomagolva, a G Suite Enterprise terv havonta 25 USD minden felhasználónál, korlátlan tárolással és kiegészítő funkciókkal, például fejlett vállalati vezérlőkkel és adatvesztés-megelőzéssel a Gmail és a Google Drive.

Ha nem szeretne óriási mennyiségű adatot tárolni, akkor mindhárom szolgáltató kedvező árú felhőalapú tárolási lehetőségeket kínál. Valójában mindhárom elérhetővé teszi útmutatónkban az 1 TB-os felhőben történő tárolásának legjobb módját.

A korlátlan tárolás még nem minden, aminek látszik 

Ha korlátlan felhőalapú tárolást keres, javasoljuk, hogy vessen egy pillantást a legjobb korlátlan online tárhely-szolgáltatókra. Az összehasonlítás mindhárom szolgáltatója kínál, amit „korlátlan tárolásnak” hívnak, de ez nem feltétlenül jelenti a teljes képet.

Például a Dropbox Business Advanced tervvel 3TB-vel indul. A teljes korlátlan mennyiség eléréséhez először lépjen kapcsolatba a Dropbox támogatással.

A OneDrive hasonló módon működik. Az ötnél több felhasználót igénylő előfizetések esetén az egyes felhasználók kezdetben 1 TB tárhelyet kapnak, amelyet az adminisztrátorok felhasználónként akár 5 TB-ot is megnövelhetnek. A fenti fölött bármit meg kell kérni a OneDrive támogatás segítségével, aki ezt követően felhasználónként akár 25TB-re növeli a rendelkezésre álló helyet. 

Ezen túlmenően meg kell vizsgálnia a SharePoint csapatterveit és más, a Microsoft jóváhagyását igénylő vállalati vagy nonprofit terveket.

Hasonlóképpen, a G Suite Business felhasználók számára korlátozott, hogy kevesebb, mint öt felhasználónként 1 TB-ot tegyenek ki. Korlátlan hozzáférés eléréséhez ötnél több felhasználónak kell használnia a tárhelyet.

A legtöbb személyes felhasználó számára a 2 TB általában sok helyet igényel. Ez kissé olcsóbb lehet, ha a Google Drive vs Dropbox lehetőséget választja. A OneDrive személyes csomagok csak 1 TB tárhelyet kínálnak, bár ez magában foglalja a Microsoft Office asztali alkalmazásokat is. 

Mivel a Google Drive nyújtja a legnagyobb mennyiségű ingyenes tárhelyet, a legolcsóbb 2 TB személyes lehetőséget és messze a legjobb korlátlan lehetőséget, a Google Drive nyeri meg az árakat.

Kerek: A Google Drive árazási pontja

Dropbox logó
Google Drive logó
OneDrive logó

3

File Sync

A Dropbox az a vállalat, amely először népszerűsítette a szinkronizálási mappát, amelyet mindhárom szolgáltató használ. A Dropbox beállít egy szinkronizálási mappát a számítógépén, amelyet használni fog, és a mappába helyezett fájlok vagy mappák szinkronizálva vannak a felhővel. 

Mindhárom szolgáltató felajánlja, amit a Dropbox „szelektív szinkronizálásnak” hív. Ez lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa, mely mappák szinkronizálódnak a merevlemezével, és amelyek kizárólag a felhőben maradnak, hogy helyet takarítson meg a meghajtón. A nem szinkronizált mappák nem lesznek láthatóak a számítógépen.

A Dropbox megkerüli ezt a Smart Sync funkcióval, amely elérhető a Plus, Professional és Business tervekhez. Ez egy nagyszerű szolgáltatás, amely segítette a Dropbox-ot a legjobb szinkronizált felhőalapú tárolónk listájának tetején. Ez lehetővé teszi a fájlok „csak online” beállítását, azaz a fájlok megjelennek a számítógép szinkronizációs mappájában, de nem fognak helyet foglalni a meghajtón.

dropbox-sync-online-fájlok

A OneDrive rendelkezik egy hasonló, Files On-Demand nevű rendszerrel. Ha csak egy online fájlt tölt le, akkor bezárása után a merevlemezen marad. Kattintson a jobb gombbal, és válassza a „Szabadítson fel helyet” lehetőséget, hogy visszatérjen csak online állapotba. 

Csalódóan a Google Drive nem kínál intelligens szinkronizálási lehetőséget. Ha nem akarja, hogy a fájlok helyet foglaljanak el a merevlemezen, akkor nem láthatják azokat a Google Drive mappájában. Korlátozatlan tárhelyet kínál a fényképei számára, feltéve, ha hajlandó engedni, hogy a Google Drive először tömörítse azokat.

Blokk szintű szinkronizálás és verzióelőzmények

Az egyik legfontosabb tényező a felhőalapú tárolási szolgáltató kiválasztásakor a szinkronizálási sebesség és az, hogy a választott szolgáltató blokk-szintű szinkronizálást használ-e vagy sem. Ez felosztja az egyes fájlokat kisebb darabokra. A fájl módosításakor csak a megváltoztatott rész kerül szinkronizálásra, ami megszünteti a teljes fájl újbóli szinkronizálásának szükségességét.

Ez jelentősen meggyorsíthatja a szinkronizálási időket, különösen a nagy fájlok esetén. Ha több tárolóhelyet használ kisebb fájlokhoz, akkor ellenőrizze a dokumentumok legjobb felhőalapú tárolóinak listáját. 

Mind a Dropbox, mind a OneDrive blokk szintű szinkronizálást használ, más nagynevű szolgáltatókkal, például a pCloud-tal. A OneDrive ezt a módszert csak a saját Microsoft Office fájlformátumához használja, de most a legtöbb fő fájltípusnál blokk-szintű szinkronizálást alkalmaz. A Google Drive azonban még mindig nem használ blokk szintű fájlmásolást. 

onedrive szelektív szinkron

A verzióelőzmények egy másik hasznos szolgáltatás a felhőtárolás számára. Ez lehetővé teszi a fájlok visszaállítását a korábbi verziókra, ha nem elégedett a végrehajtott változtatásokkal. A Dropbox verzióelőzményeket kínál akár 180 napig. Valójában a Dropbox a Sync.com és a Google Drive mellett a legjobb verziók tárolására szolgál a felhőben.

A OneDrive a verzióelőzményeket 30 napra korlátozza a személyes fiókok esetén. Üzleti fiókok esetén az alapértelmezett beállítás legfeljebb 500 változat tárolása. A Google Drive verzióelőzményeinek látszólag nincs korlátja, de a dokumentáció szerint a helytakarékosság érdekében egyesítheti a módosításokat. 

A Dropbox a „visszatekerés” funkciót is kínálja. Ez lehetővé teszi, hogy visszatérjen a teljes Dropbox-fiók korábbi verziójához, ha problémái vannak, például vírus. A OneDrive hasonló funkcióval, az úgynevezett „fájlok visszaállítása” funkcióval rendelkezik, mind a személyes, mind az üzleti tervben, legfeljebb 30 napos korlátozással. 

A Google Drive nem biztosítja ugyanazt a lehetőséget. Megnézheti az összes fájljában a legutóbbi tevékenységek listáját, és visszatérhet az egyes fájlok korábbi verziójához, de a teljes meghajtót nem lehet visszaállítani egy korábbi állapotba.

Mind a Dropbox, mind a OneDrive intelligens szinkronizálási és visszatekerési funkciókat kínál, amelyekkel a Google Drive nem felel meg, bár fájlok szerint történő változatolást kínálnak. A Google Drive szintén nem használ blokk szintű szinkronizálást, a másik két szolgáltatótól eltérően.

Nincs sok a között, de hosszabb fájlelőzmények mellett a Dropbox a jobb választás.

Kerek: Fájl szinkronizálási pont a Dropbox számára

Dropbox logó
Google Drive logó
OneDrive logó

4

Fájlmegosztás

Mindhárom szolgáltató megosztható hivatkozások létrehozásával megkönnyíti a fájlmegosztást. A Dropbox még a legjobb felhőalapú tárolónk listájára is megszólalt, bár más fizetett szolgáltatók, mint például a pCloud és a Tresorit, legyőzték.

Minden szolgáltatás lehetőséget ad arra, hogy meghatározza, hogy a címzett szerkesztheti vagy megnézheti-e a fájlt. A Google Drive lehetővé teszi azt is, hogy beállítsa, ki kommentálhatja a dokumentumot. Nézze meg a fájlok megosztásának útmutatóját a Google Drive-on, ha többet szeretne tudni.

A Dropbox és a OneDrive lehetővé teszi a linkek jelszavas védelmét és a lejárati dátumok megadását az ideiglenes hozzáférés biztosításához. A Google Drive ezt nem engedélyezi, hacsak nincs fizetett Google Drive for Business fiókja.

A linkeken keresztüli fájlmegosztás egy egyszerű, de hatékony módszer, amely megkönnyíti a dolgokat mind a feladó, mind a címzett számára. Ez az egyik oka annak, hogy mindhárom szolgáltató megjelenik a több felhasználó számára a legjobb felhőalapú tárolás listáján, az Egynyte és a Sync.com mellett..

Nagy fájlok megosztása

Nagy fájlok megosztásakor vannak különbségek a feltöltendő maximális fájlméretben. Ha nagyon sok nagy fájlja van tárolásra, akkor vessen egy pillantást a nagy fájlok legjobb felhőalapú tárolására vonatkozó oldalunkra.. 

A OneDrive lehetővé teszi, hogy 100 GB-os fájlokat feltöltsön és megosszon. A fájl megtekintéséhez a címzettnek nincs szüksége Microsoft-fiókra vagy be kell jelentkeznie.

OneDrive webes felület fájlok

A Google Drive lehetővé teszi, hogy legfeljebb 5 TB méretű fájlokat töltsön fel, kivéve ha ezek olyan dokumentumok, táblázatok vagy bemutatók, amelyekre más fájlkorlátozások vonatkoznak.

A Dropbox speciális lehetőséget kínál nagyobb fájlok megosztására. A fájlméret korlátozottan 100 MB szabad fiókok esetén, 2 GB a Dropbox Plus csomaghoz és 100 GB a Dropbox Professional csomaghoz, azonos korlátozásokkal az üzleti fiókok esetében. Az eredeti fájl megosztása helyett a Dropbox másolatot szolgáltat; a benne végrehajtott változtatások nem vonatkoznak az eredeti fájlra.

A Google Drive nem engedélyezi a személyes fiókok megosztott linkeinek lejáratának megadását, de nagyobb fájlokat oszthat meg, mint a többi szolgáltató. A felhasználók túlnyomó többségének azonban nem kell megosztania a 100 GB feletti fájlokat. 

A linkek lejárati ideje sokkal hasznosabb szolgáltatás, és a 100 GB-ig terjedő fájlok támogatásával, valamint a fájlok megosztásával nem Microsoft-fióktulajdonosokkal a OneDrive nyeri ezt a fordulót.

Kerek: Fájlmegosztó pont a OneDrive-hez

Dropbox logó
Google Drive logó
OneDrive logó

5

Egyszerű használat

A OneDrive és a Google Drive asztali klienseket kínál mind Windows, mind MacOS operációs rendszerhez, de ha Linux operációs rendszert használ, akkor szerencsétlen. A OneDrive telepítve van a Windows 10 rendszerben, de a használatához be kell jelentkeznie. A Dropbox ügyfeleket biztosít a Windows, a MacOS és a Linux számára, és a pCloud és a MEGA mellett a Linux-felhasználók számára a legjobb felhőtároló listájába került (olvassa el a Dropbox vs MEGA cikket).

Mindhárom szolgáltató ugyanazt a kipróbált módszert használja a mappák szinkronizálására, egy elérhető tálca vagy menüsor ikonjával, amely lehetővé teszi a beállítások gyors megváltoztatását. A tapasztalat mindhárom platformon meglehetősen hasonló.

Egy kis kérdés azonban az ikonográfia. Az eredetiség lenyűgöző jeleként a Google Drive és a OneDrive felhő alakú ikonokat is használnak, amelyek (szemünk szerint) meglehetősen hasonlóak. 

Az Amazon Prime Photos felhő ikont is használ, tehát ha több felhőalapú tárfiókja van, előfordulhat, hogy néhány ikon fölé kell vigyáznia, mielőtt megtalálja a kívántt. A Dropbox legalább egy meglehetősen megkülönböztető dobozt használ.

Mac felhasználók számára a Dropbox webalkalmazás problémája az, hogy előbb nem sorolja fel a mappákat. Alapértelmezés szerint minden fájlt és mappát ábécé sorrendben sorol, típusától függetlenül. Ha van egy nagy mappája, amely tele van képekkel és almappákkal, akkor előfordulhat, hogy ezer képfájlban kell átvágnia, mielőtt megtalálja a keresett mappát.

dropbox-web-app

Ezt nem lehet helyrehozni; típus szerint rendezhet, de ez nem helyezi el a mappákat a tetején. Úgy tűnik, hogy semmi esetre nem oldják meg a problémát. Ez kissé kiábrándító, de továbbra is javasolunk jobb szolgáltatókként más szolgáltatókat, mint például a OneDrive vagy a Sync.com, amely a legjobb felhőalapú tárolót készítette a Mac számára.

Hangsúlyozni kell, hogy ez a probléma a Dropbox webalkalmazás esetén nem fordul elő Windows rendszeren; mappák jelennek meg a fájlok előtt, ahogy várnád. Valójában a Dropbox teszi a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatások listáját a Windows számára.

Mégis, ez egy apró kérdés, de érdemes másutt keresni, ha Mac felhasználó. A közel hibátlan interfészekkel a OneDrive és a Google Drive jobbak, bár itt a OneDrive nyer a Windows-integrációért.

Kerek: Könnyű használat a OneDrive számára

Dropbox logó
Google Drive logó
OneDrive logó

6

Mobil alkalmazás

Mindhárom szolgáltató mobilalkalmazásokat kínál Android és iOS rendszerekre. Összességében ezek mind meglehetősen hasonlóak, bár a Dropbox alkalmazásnak komoly hibája van az iOS verziójában, amint azt hamarosan látni fogjuk. Az Android mindhárom alkalmazásának kiemelkedő teljesítményét láttuk, mindegyikünk a legjobb felhőalapú tárolót kínálja az Androidra. 

A Google Drive mobilalkalmazásában négy fő fül közül lehet választani. A „kezdőlap” fül a legfrissebb fájlokat, az „X” fül a kedvenc fájljait vagy mappáit, a „megosztott” fül a megosztott fájlokat jeleníti meg, az „általános fájlok” fül pedig az összes Google Drive-ot elérheti. fájlok.

A OneDrive hasonló, de tartalmaz egy „fotókat” tartalmazó oldalt, amely lehetővé teszi, hogy fotóit helyek, címkék és egyéb alapján keresse meg. A Dropbox alkalmazás tartalmaz egy fiókrészt, ahol releváns információkat láthat, például azt, hogy mennyi tárhelyet használ.

dropbox-mobilalkalmazások

Frusztráló módon a Dropbox iOS alkalmazásában ugyanaz a probléma merül fel, mint a Mac webes alkalmazásán: a fájlok és mappák ábécé sorrendben vannak feltüntetve, és nincs mód arra, hogy az alkalmazás először mappákat soroljon fel. Ha be van zárva az Apple ökoszisztémájába, akkor sokkal rosszabb felhasználói élmény lesz mind az interneten, mind a mobilon.

Alternatív megoldásként nézd meg az iPhone legjobb felhőalapú tárolóját, ahol az iCloud, a Google Drive és a pCloud említést tesznek.

Fájlok hozzáadása a felhőalapú tárolóhoz az alkalmazásból

Mindhárom alkalmazás lehetővé teszi a fájlok feltöltését a telefonjáról, az operációs rendszertől függetlenül. A kamera segítségével az alkalmazáson belül fényképeket készíthet, amelyeket közvetlenül a tárhelyére tölt fel, anélkül, hogy telefonjára mentné.

A dokumentum szkennelése olyan hasznos szolgáltatás, amely képeket készít egy dokumentumról, automatikusan levágja azt, hogy eltávolítson minden felesleget, majd feldolgozza a képet, hogy simítsa azt, ha a képet nem közvetlenül felülről készítették. A Dropbox és a OneDrive egyaránt kínálják ezt a funkciót mobilon.

dropbox-funkciók-mobile-scan

A OneDrive lehetővé teszi a dokumentumok, a táblák, a névjegykártyák és a szokásos fényképek szkennelését, mindegyikre külön-külön beállítva. A kapott képek színesen jelennek meg. A Dropboxnak csak egy alapértelmezett beállítása van, a képet fekete-fehérben menti. 

Általános használatra mindhárom alkalmazás meglehetősen hasonló. A Dropbox és a OneDrive azonban olyan hasznos szkennelési funkciókat kínál, amelyekkel a Google nem rendelkezik. Több funkcionalitással és kissé jobb funkciókkal a OneDrive elcsúszik a Google Drive mellett, hogy itt nyerjen, bár mindhárom alkalmazás elég jó élményt nyújt a mobiltelefonon.

Kerek: Mobile App Point for OneDrive

Dropbox logó
Google Drive logó
OneDrive logó

7

Biztonság

Ezt a fordulót egyértelmű ponttal kezdjük: nem számít, hogy hol ülsz a OneDrive vs Dropbox vs Google Drive vitában, mivel ezeknek a szolgáltatásoknak egyik sem felel meg a biztonság szempontjából, és megmagyarázjuk, miért.

A felhőalapú tárolás biztonságának aranyszabálya a nulla tudású titkosítás. Az ilyen típusú titkosítás azt jelenti, hogy a szolgáltató nem tárolja a titkosítási kulcs másolatát, így még akkor sem tudja megfejteni a fájljait, ha azt akarta. Ez a helyzet a kedvenc felhőalapú tárolónkkal, a Sync.com-lal.

Sajnos e három szolgáltató közül egyik sem kínál nulla tudású titkosítást. Ha további biztonságot keres, akkor tekintse meg a legjobb nulla ismeretű felhőalapú szolgáltatások útmutatóját. Egy másik lehetőség harmadik féltől származó titkosító szoftver, például a Boxcryptor használata, amely titkosítja a fájljait, mielőtt feltölti őket a felhőbe. Nézze meg a Boxcryptor áttekintést, hogy többet megtudjon. 

google-drive-biztonság

Bár egyik szolgáltatónk sem kínál zéró tudás nélküli titkosítást, mindegyik más ágazatokban ipari szintű biztonsági szintet kínál. A OneDrive for Business AES 256 bites titkosítást használ nyugalmi adatokhoz és SSL / TLS kapcsolatokhoz az áthaladó adatokhoz. A személyes fiókok esetén az adatok titkosítva vannak tranzit és nyugalmi állapotban, de a Microsoft nem határozza meg pontosan, hogy melyik titkosítást használja. 

A Google Drive mind az AES 128 bites, mind az AES 256 bites titkosítást használja a nyugalmi adatokhoz, bár nem egyértelmű, hogy az egyes protokollokat mikor használja. Az átvitt adatokat a TLS protokoll titkosítja. A Dropbox AES 256 bites titkosítást használ nyugalmi adatokhoz, és SSL / TLS titkosítást az áthaladó adatokhoz.

További biztonsági szolgáltatások

Még azokkal a szolgáltatásokkal is, amelyek nem tudnak titkosítani, a fiókja csak annyira biztonságos, mint a jelszava. Mindig azt javasoljuk, hogy erős jelszavakat használjon, amelyeket nehezebb megjegyezni, de biztonságban tarthatja azokat a jelszókezelő segítségével, hogy megmentse őket. Vessen egy pillantást a legjobb jelszókezelők listájára, ahol információkat talál a Dashlane lehetőségeiről.

Egy másik védelmi réteg, amelyet használhat, a két tényezős hitelesítés. Bejelentkezéskor be kell mutatnia egy második réteget, amely igazolja, hogy valójában te vagy az, hogy hozzáférj adataihoz. Ez történhet SMS üzenet formájában vagy egy hitelesítő alkalmazás használatával, amely időbeli korlátozott kódot generál az Ön számára.

A Dropbox kétfaktoros hitelesítést kínál SMS vagy hitelesítő alkalmazás segítségével. Ha ez nem elég számodra, vessen egy pillantást a biztonság érdekében a legjobb Dropbox alternatívákra. A Google Drive használatával kétfaktoros hitelesítést állíthat be SMS-sel, hitelesítő alkalmazással vagy értesítési paranccsal, ha a Google alkalmazást telepíti telefonjára.

Authy

A OneDrive segítségével szöveges üzenetet vagy hitelesítő alkalmazást használhat a bejelentkezéshez, vagy Windows-felhasználóként a Windows Hello segítségével hozzáférhet fiókjához arcfelismerés vagy ujjlenyomat segítségével, a hardvertől függően.

A OneDrive a közelmúltban bevezetett egy új, „személyes boltozatnak” nevezett funkciót is, amely kényszerítő tényezőt kényszerít arra, hogy bármihez hozzáférjen. 20 perc tétlenség után is automatikusan bezáródik. Ugyanakkor nincs lehetőség arra, hogy fiókját nulla tudás nélküli titkosításra frissítsük, mint például a pCloud, például a pCloud áttekintésünk magyarázatával..

A kéttényezős hitelesítés mellett a Windows 10-es személyes tárolófájlok szinkronizálva vannak a merevlemez BitLocker titkosított területével. Nincs hasonló védelem a Mac számára, tehát ha Ön Apple rajongó, érdemes átnézni a legjobb titkosító szoftver útmutatóját.

Mint már említettük, a OneDrive alkalmazás használatával feltöltheti a beolvasott dokumentumokat közvetlenül a tárolóba anélkül, hogy először telefonjára mentené őket. Az alkalmazás tesztelésekor azt is észlelte, hogy harmadik féltől származó billentyűzetet telepítettünk a telefonra, és arra biztatott minket, hogy az alapértelmezett billentyűzetet használjuk a jelszó megadásakor..

A biztonság szempontjából egyik szolgáltató sem kínál zéró tudású titkosítást, így a szemünk számára soha nem lesz a legjobb titkosítási felhőtároló. A OneDrive azonban kicsit több védelmet nyújt, ugyanakkor rendelkezik egy személyes tárolóval, amely kéttényezős hitelesítést igényel, és automatikusan bezáródik tétlenség közben.. 

Ezért a OneDrive csak belépett a győztesre ebben a fordulóban.

Kerek: OneDrive biztonsági pont

Dropbox logó
Google Drive logó
OneDrive logó

8

Magánélet

A biztonsághoz hasonlóan itt sem a szolgáltatóknak nincs jó hírneve a magánélet vonatkozásában. Ha olyan felhőalapú tároló szolgáltatót keres, amely tiszteletben tartja az Ön személyes adatait, akkor jobb lehetőségek vannak odakint. Néhányat már ellenőriztünk, de próbálkozzon a Tresorit (lásd a Tresorit áttekintésünket) vagy a Sync.com alternatívákkal, ha nem tetszik az itt olvasott.

A Google adatvédelmi irányelve kimondja, hogy „összegyűjti a tartalmakat, amelyeket szolgáltatásaink használatakor feltölt, feltölt vagy másoktól kap, és e-maileket, létrehozott dokumentumokat és megjegyzéseket tartalmaz a Google platformon, például a YouTube. A Google kijelenti, hogy ezeket az adatokat gyűjti, hogy jobb szolgáltatásokat nyújtson, valamint személyre szabott hirdetéseket nyújtson Önnek.

A OneDrive egy kicsit kevésbé zavaró. A Microsoft adatvédelmi politikája kijelenti, hogy nem használja „az e-mailben, a csevegésben, a videohívásban vagy a hangpostában, vagy a dokumentumaiban, fotóiban vagy más személyes fájljaiban azt, amit hirdetéseire céloz meg”. Ennek ellenére, nulla tudás nélküli titkosítás és az Egyesült Államokban található fájlok nélkül, a Microsoft mérnökei szükség esetén hozzáférhetnek a fájlokhoz.. 

Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy egy teljesen idegen személy szitál át a fájlokat, ami nem vonzó gondolat.

onedrive-magánélet-control-panel

A Dropbox adatvédelmi politikája kimondja, hogy az Ön adatait számos okból gyűjti össze, ideértve „a biztonsági problémák és a Dropbox szolgáltatások vagy a Dropbox felhasználók visszaéléseinek kivizsgálását és megakadályozását”. Azt is elismeri, hogy az elemezni kívánt adatok magukban foglalják az „Ön dolgait”, amely „az, amit úgy dönt, hogy tárolja a Dropbox-fiókjában” – azaz a fájljaid.

Nemcsak ezt, hanem az Ön adatait „megbízható” harmadik feleknek is átadják, ideértve az Amazon Web Services, a Google és a Zendesk szolgáltatást. A Dropbox-ot 2012-ben is híresen feltörték, közel 70 millió felhasználói jelszóval kiszivárogva, bár azóta fejlesztette a játékot. A Dropbox adatvédelmének állapotáról a Dropbox áttekintésben olvashat bővebben.

A PRISM kinyilatkoztatások

2013-ban Edward Snowden nyilvánosságra hozta az NSA dokumentumait a The Washington Post és a The Guardian számára. A felfedezések egy része információkat tartalmazott a PRISM-ről, egy NSA felügyeleti programról és a programban részt vevő vállalatokról. Ezek között a vállalatok között a Facebook, a Yahoo, az Apple, a YouTube, és ami az összehasonlítás szempontjából a legfontosabb, a Google és a Microsoft.

A kiszivárgott dokumentumok azt állították, hogy a PRISM lehetővé tette az NSA számára, hogy összegyűjtse a felhőben tárolt e-mailek, hívások és fájlok tartalmát. A megnevezett vállalatok gyorsan tisztázták a helyzetet. A Microsoft kijelentette, hogy csak akkor engedélyezi az ügyféladatokhoz való hozzáférést, ha „erre jogilag kötelező érvényű megrendelést vagy felszólítást kapott”. 

A Google válasza az volt, hogy “a törvénynek megfelelően közöljük a felhasználói adatokat a kormánygal, és gondosan felülvizsgáljuk az összes ilyen kérést”. Ha ez megijeszti, keresse máshol.

A Dropboxot nem sorolták be a programban részt vevő vállalatok közé, de a kiszivárogtatott dokumentumok szerint a Dropbox partnerként való felvételét tervezték. A társaság válaszában azt állította, hogy „nem része egy ilyen programnak, és továbbra is elkötelezett amellett, hogy megvédje felhasználóink ​​magánéletét”.

Az amerikai jogszabályok, például a Patriot Act, még a PRISM nélkül is megengedik az ügynökségeknek, hogy adatokat kérjenek a felhőalapú tárolási szolgáltatásoktól. Mivel ezeknek a szolgáltatóknak egyike sem nyújt tudás nélküli titkosítást, a nyilvánosságra hozott információk az ügynökségek teljes mértékben hozzáférhetők lesznek. 

A győztes megtalálása nehéz, mivel egyik szolgáltató sem dicsőségbe rendezi magát, amikor az adatvédelemről van szó. A Google ugyanakkor hírhedt az adatainak összegyűjtésével és felhasználásával kapcsolatban, és a Dropbox az egyetlen a három közül, ahol jelentős hackelési esemény történt. 

Úgy tűnik, hogy a OneDrive adatvédelmi politikája a legkevésbé zavaró, tehát itt csak az a lényeg, hogy a fájlok a történelem amerikai morálán alapulnak: ha a magánélet miatt aggódik, titkosítsa fájljait a legjobb titkosító szoftverünkkel..

Kerek: A OneDrive adatvédelmi pontja

Dropbox logó
Google Drive logó
OneDrive logó

9

Vevőszolgálat

A Dropbox és a Google Drive e-mailes, telefonos és 24 órás élő csevegési támogatást kínál, bár a Google Drive nem támogatja a csevegést, ha nincs fizetett fiókja. A tesztek során a Dropbox élő chat szinte azonnal válaszolt. 

A támogatás minősége ésszerű volt, bár nem tudtak megoldást kínálni a Mac és iOS alkalmazásokkal kapcsolatos problémákra, csak arra utaltak, hogy szolgáltatási kérésként terjesztjük elő.

A Google kevesebb, mint egy perc alatt válaszolt. A válaszok általában hasznosak voltak, bár nem tudták megmondani, milyen titkosítást használt a szolgáltatás. Ezenkívül nyomon követési e-maileket küldtek, amelyek további hasznos információkat tartalmaztak a lekérdezéssel kapcsolatban, ami jó érzés volt.

google-drive-help-központ

Az OneDrive sokkal kevésbé hasznos. Az első hívási portja kevésbé hasznos virtuális asszisztens. Amikor egy ügynökkel való beszélgetést kér, az egyetlen lehetőség e-mailben történik. 

Raktárre adott választ kapott, amely 20 percen belül visszaigazolta e-mailünket, és egy órán belül érkezett egy másik e-mail, amely a kérdésünkkel foglalkozik. Ismét kevésbé volt hasznos, mert azt tanácsolta nekünk, hogy vegye fel a kapcsolatot az IT-részlegünkkel egy üzleti fiókkal kapcsolatos kérdéssel kapcsolatban.

Munkaidőben öt percen belül e-mail válasz érkezett egy linkkel a Microsoft OneDrive szakértővel való csevegéshez. A vállalat szerint ezek a „képzett szakemberek”, akiket a kérdések megválaszolására választottak, nem pedig a Microsoft alkalmazottai. 

Az első alkalommal, amikor ezt kipróbáltuk, hasznos választ kaptunk. Másodszor elavult információkat kaptunk nekünk. Jobban keresne a Google-on.

Mind a Dropbox, mind a Google Drive éjjel-nappal élő chat-támogatást kínálott, de megpróbálni beszélgetni egy emberrel a OneDrive-nál elég nehéz volt. Azonnali támogatással és hasznos nyomon követési e-mailekkel a Google Drive megteszi ezt a kört.

Kerek: Ügyfélszolgálati pont a Google Drive-hoz

Dropbox logó
Google Drive logó
OneDrive logó

10

Az ítélet

Mindig a legkisebb margón alapuló döntés volt. Ha ezt teljes egészében elolvasta, akkor egy mintát lát majd: szinte mindegyik kategóriánk szoros kapcsolatban állt, de csak egy győztes lehet.

Öt ponttal a Dropbox vs Google Drive vs OneDrive csata nyertese a OneDrive. A Google Drive három ponttal jár, míg a Dropbox egy (első pillantásra tisztességtelen) egy ponttal alul ül. A végén azonban tényleg attól függ, hogy mit keres egy felhőalapú tároló szolgáltatónál.

Győztes: OneDrive

Ha aggódik az árazás miatt, a Google Drive kiváló lehetőség, mivel több tárhelyet és szolgáltatást kínál a fizetett árért, valamint alul egy jó ingyenes tervet. Más területeken, mint például a fájlok szinkronizálása és megosztása, a Dropbox és a OneDrive megosztották a dicsőséget, mindkettő teljes fiókverzióval és egyszerű linkmegosztással rendelkezik..

A OneDrive blokk szintű szinkronizálást kínál a fájlokhoz, személyes tárolóval a legérzékenyebb dokumentumokhoz, ezért előrelátta a biztonsági körünkben. Számos más területen is jól járt, ideértve a legjobb felületet a mobil és asztali felhasználók számára is, a Google Drive-val majdnem egyezik hozzá.

Az ügyfélszolgálatnak azonban nem sikerült. A Google volt a győztes, a Dropbox rendkívül hasznos alternatívát kínálva. 

Lehet, hogy a OneDrive nyeri a OneDrive vs Google Drive vs Dropbox összehasonlítást, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a legjobb megoldás odakint. Ha a biztonság és a magánélet komoly problémákat jelent, akkor vannak kiváló termékek. Csak nézze meg a Sync.com webhelyet, vagy használjon olyan szolgáltatást, mint a Boxcryptor a fájlok titkosításához.

Mindig szívesen halljuk gondolatait az összehasonlítás bármely szolgáltatójáról. Hagyja meg észrevételeit az alábbiakban, és mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me