CloudBerry vs Carbonite: testreszabás vs kényelem

Számos szolgáltatás készíthet biztonsági másolatot az adatokról, és ebben a cikkben két lehetőséget fogunk áttekinteni. Össze fogjuk hasonlítani a CloudBerry Backup párosítását a Wasabi és a Carbonite között, és meglátjuk, melyik jelenik meg a tetején.


Azért választottuk a Wasabi-t, mert nagyon magas gigabájt ára van, valamint az erős biztonsági és adatközpontokkal rendelkezik az Egyesült Államokban és hamarosan a hollandiai országban is, amely a fájlok feltöltése és letöltésekor gyorsabb sebességet ér el. Ez azt jelenti, hogy a kívánt módon beállíthatja a tárhely méretét. A szolgáltatásról további információt a Wasabi áttekintésben talál.

A CloudBerry Backupnek van egy partnere, mert nem egy teljes körű online biztonsági mentési szolgáltatás, és nem biztosít tárhelyet vagy tárolja a fájljait. Úgy működik, mint egy vezérlőközpont, amely segít a más felhőalapú tárolási szolgáltatások biztonsági mentési terveinek kezelésében.

A karbonit egy szokásos szolgáltatás, de szerepel a legjobb online biztonsági mentési megoldások listáján.

Ha többet szeretne tudni a versenytársakról, olvassa el a CloudBerry Backup és a Carbonite áttekintést. Ha zavarod a felhőtárolás és a biztonsági mentés közötti különbség, olvassa el magyarázatunkat.

A felhőalapú biztonsági mentés használata okos, mivel nem lehet biztos benne, hogy meddig fog tartani a merevlemez, és hibás működés vagy összeomlás miatt elveszítheti adatait. Használhat adat-helyreállítási szoftvert fájlok helyreállításához, de ez nem egy megbízható módszer. Nem támaszkodhat a szilárdtestalapú meghajtókra is, mivel több adathibát tapasztalnak, még akkor is, ha a hibaarányuk kevesebb, mint 1 százalék.

Öt forduló során meg fogjuk vizsgálni, hogy a szolgáltatások miként hasonlítanak össze, hogy segítsenek Önnek kiválasztani. Mindegyikük végén győztest nevezzünk. A csengő után összekapcsoljuk és kihirdetjük a teljes nyertest.

1

Érték

Jó érték a kevesebb pénzzel történő beszerzés, és nagyobb esélye van arra, hogy az Ön igényeinek megfelelő tervet találjon, ha széles választéka áll rendelkezésre. Nagyszerű, ha a szolgáltató ingyenes tervet vagy próbaverziót is kínál, így kipróbálhatja a szolgáltatást. Ha korlátlan biztonsági másolatot keres, akkor tekintse meg a legjobb korlátlan online biztonsági mentési listánkat.

A legtöbb felhőalapú biztonsági mentést nyújtó szolgáltató számítógép számát és gigabájtnyi helyet számít fel, de a CloudBerry biztonsági másolat eltér. Mivel nem kap tárolást vele, csak egyszeri licencet kell vásárolnia. A legolcsóbb licenc a Desktop, és 49,99 dollárba kerül, míg a legdrágább, az Ultimate, 299,99 dollárba kerül.

De ezzel nem ér véget, mert a választott tartalékként is fizetnie kell. A Wasabi gigabájt tárhelyenként havonta 0,0049 dollárt számít fel. A Wasabiban lévő 1 TB-ért havonta 5 dollárt kell kiosztania, ami a piacon az egyik legjobb IaaS-ajánlat..

cberry vs karbonitba-cberry-árazás

A karbonit három tervet kínál a korlátlan tároláshoz: Basic, Plus és Prime. Az alap költségei 71,99 USD évente, a csupasz csontok korlátlan biztonsági mentést biztosítanak. Plusz a legnépszerűbb terv, és hozzáadja a külső meghajtó biztonsági mentését és az automatikus videó mentést 111,99 dollárért évente. Évente 149,99 dollárért a Prime futárszolgálati szolgáltatást nyújt Önnek a többiek mellett.

Feliratkozás előtt a 15 napos próbaverziót kell használnia a szolgáltatás teszteléséhez. Ha úgy dönt, hogy a karbonit jól illeszkedik, akkor 5% kedvezményt kaphat két éves fizetés esetén, 10% -ot háromra. Jelenleg az új ügyfelek, akik bármelyik terv alapján kétéves vagy hároméves előfizetést vásárolnak, 20, illetve 30 százalék kedvezményt kapnak..

A szolgáltatás lehetővé teszi több számítógép biztonsági mentését is. A Carbonite Safe Backup Pro évi 287,99 dollárral kezdődik, és lehetővé teszi 25 számítógép biztonsági másolatának készítését, és 250 GB biztonsági helyet biztosít.

cberry vs karbonitba-karbonitba-árazás

A Wasabi olcsó ajánlatával párosítva a CloudBerry Backup olcsóbb, mint a Carbonite korlátlan biztonsági mentése. Ez még igazabb, ha figyelembe vesszük a hosszú távú költségeket. A CloudBerry Backup a Wasabi-val nyeri ezt a fordulót.

Kerek: az MSP360 által készített Cloudberry Backup értékpontja

2

Biztonság

Az erős biztonság megőrzi a biztonsági mentést. Erőssége attól függ, hogy milyen titkosítást használnak az átvitel során és a nyugalomban – ez a protokoll védi a fájlokat az átvitel során stb. A legjobb esetben a szolgáltatás nulla tudásnak minõsül, azaz csak a fájlokat tudja elolvasni. A két tényezővel történő hitelesítés szintén fontos, mert segít, ha valaki ellopja az Ön jelszavát.

A CloudBerry Backup támogatja ezeket a biztonsági módszereket, de ez a partner szolgáltatástól is függ. Kompatibilis partnerrel a CloudBerry Backup akár az AES 256 bites verziót is támogatja az ügyfél oldalon. Sok szolgáltatás csak a szerver oldali titkosítást támogatja. Ha az ügyféloldalon van, csak a titkosítási kulcsot vezérelheti és olvashatja el az adatait. Ha úgy dönt, hogy az ügyféloldali titkosítást használja, ne felejtse el megjelölni a jelszavát, mivel a CloudBerry Backup nem fogja tudni visszaállítani azt..

Az átvitel során a szolgáltatás a TLS protokollt használja a fájljainak védelmére. A Wasabi kétfaktoros hitelesítést és nyugalmi titkosítást használ. Nem használ privát titkosítást, de a CloudBerry ügyféloldali titkosításával együtt fog működni..

cberry vs karbonitba-cberry-biztonsági

A Wasabi olyan adatközpontokkal rendelkezik, amelyek az Uptime Institute szerint negyedik szintű rangsorban vannak, vagyis az idő 99,9 százalékát teszik ki. Biztonsági járőröket, CCTV megfigyelést és biometrikus szkennereket alkalmaznak, hogy megakadályozzák a betolakodók hozzáférését. Tudjon meg többet róla itt.

Az Amazon kiszolgálói létesítményei harmadik fél általi ellenőrzésen mennek keresztül, és a legkevesebb kiváltság elve alapján korlátozzák a hozzáférést. Ezenkívül észlelési rendszereket, több tényezős hitelesítést, megfigyelést és még sok minden mást használnak. Az épületek az érzékeny berendezések, automatikus érzékelők és az adatok redundanciájának köszönhetően áradásokat, földrengéseket és tüzet is elviselhetnek..

A karbonit a Blowfish 128 bites titkosítással titkosítja a felhasználói fájlokat, mielőtt azokat a felhőbe továbbítja a TLS protokoll használatával..

A szolgáltatás ezután AES 128 bites titkosítással biztosítja az adatait a szerverein, és egy kulcsot egy védett adatközpontban tárol, hogy munkatársai ne olvassák el az Ön adatait. A privát titkosítást akkor is engedélyezheti, ha Windows felhasználó, és kezeli a kulcsot. Ebben az esetben a szolgáltatás 256 bites AES-re vált, de nem tudja visszaállítani a jelszavát, ha elveszíti..

Ha nem használ privát titkosítást, akkor két tényezőjű hitelesítésre támaszkodhat fiókja védelme érdekében. Valószínűleg ezt nem kell tennie, mert a Carbonite-nak szigorú jelszó-követelményei vannak.

cberry vs karbonitba-karbonitba-biztonsági

A karbonit fájljait biztonságos adatközpontokban tárolja. Elviselhetik virtuális támadásaikat, valamint olyan katasztrófákat, mint például földrengések és tüzek. Biztonsági intézkedéseik között szerepel a redundáns energiaelosztó egység sokszínűsége, az akkumulátor biztonsági mentése, a helyszínen működő generátorok, klímaberendezések, a nap 24 órájában nyitva tartó őr járőrök, biometrikus szkennerek, elektronikus kulcskártyák és a zárt áramkörű TV megfigyelés.

Mindkét szolgáltatás biztonságos. Noha a CloudBerry Backup a TLS protokollt és az ügyféloldali és nyugalmi helyzetben történő titkosítás képességét megváltoztatja a partnerszolgáltatással, nagy biztonságot élvez, ha a Wasabi-val párosul. A karbonit magán titkosítást biztosít, és a TLS protokollt is használja, de a CloudBerry rugalmasabb, így nyeri ezt a fordulót.

Kerek: Biztonsági pont az MSP360 által készített Cloudberry biztonsági mentéshez

3

Sebesség

A kezdeti biztonsági mentés bármilyen szolgáltatással hosszú időt vehet igénybe. Mennyi ideig függ az internetszolgáltatójától, és milyen közel van egy szerverhez. Minél közelebb vagy, annál jobb lesz a kapcsolata. A szolgáltatások több pontot kapnak, ha lehetővé teszik az átviteli beállítások finomítását, a fojtószelep sebességét és a blokk szintű átviteli algoritmus használatát, amely segít az első biztonsági mentés után.

A CloudBerry Backup segítségével az átutalások közvetlenül a harmadik fél szolgáltatásához kerülnek, amely ebben az esetben a Wasabi. Jó partner a CloudBerry Backup számára, mert gyors sebességet ér el annak ellenére, hogy két adatközpontja van az Egyesült Államokban, egy pedig Hollandiában, amely 2019. januárban fog működni..

A délkelet-ázsiai teszteket elvégeztük és átlagosan 19 perc alatt kaptunk egy 1 GB-os mappa feltöltését. Ez nagyszerű eredmény, figyelembe véve a kiszolgáló távolságát és azt a tényt, hogy a fájlokat a feltöltés előtt titkosították a CloudBerry kliensoldali titkosításával, mielőtt elküldték őket..

A karbonit nem teljesített olyan jól a tesztekben, amelyeket Boston (Massachusetts) területén végeztünk, mivel több mint három óra telt el egy 1 GB-os mappa feltöltéséhez. Noha az első feltöltés lassú lehet, a későbbi feltöltés gyorsabb lesz a blokk szintű másolásnak köszönhetően. A letöltési sebesség is gyors volt.

Ez a forduló a CloudBerry Backup-ra megy át a Wasabi-val, mert sokkal gyorsabb, mint a Carbonite a feltöltés és letöltés során.

Kerek: az MSP360 által készített Cloudberry biztonsági mentési sebesség pontja

4

Egyszerű használat

A biztonsági mentés, valamint a későbbi biztonsági mentésének és az adatok helyreállításának egyszerűnek kell lennie. Annak biztosítása érdekében, hogy az asztali kliensek a legtöbb rendszeren működjenek, interfészeiknek intuitívnak, vonzónak és könnyen használhatónak kell lenniük. Ez vonatkozik az internetes és mobil ügyfelekre is.

A CloudBerry Backup esetében ez nem így van, mivel a beállítás nehéz. A fiókot manuálisan hozzá kell adnia a használt partnerszolgáltatáshoz, és el kell készítenie a biztonsági mentési tervet, amelyhez sok lehetőség közül választhat. Ha szereti a beállításokat, akkor imádni fogja, de a mainstream felhasználók el akarják kerülni a figyelmet.

Ha Ön az utóbbi kategóriába tartozik, olvassa el a CloudBerry biztonsági mentés és az Amazon S3 használatának útmutatóját, hogy megértse, mit kell tennie a Wasabi használatának megkezdéséhez..

A fájlok helyreállítása is bonyolult, de lehetővé teszi az igényeinek megfelelő bonyolult biztonsági mentési terv létrehozását.

cberry-vs-karbonitba-cberry-interfész

A Windows asztali kliensének egyértelmű felülete van, amely hasonló a Microsoft Office alkalmazásához, de nem a legvonzóbb, amit látott. Ez azt jelenti, hogy a legjobb felhőalapú biztonsági mentések listáján szerepel a Windows számára. Vannak ügyfelek a MacOS és a Linux számára is.

cberry vs karbonitba-cberry-interface-web

Azok, akiknek van Linux disztribúciója grafikus felhasználói felület nélkül, elérhetik a webes felületet az asztali alkalmazásból. Vonzó, lapos kivitelű, tiszta és lehetővé teszi, hogy gyorsan megtalálja azt, amire szüksége van.

Van egy webes felület, amelyet a CloudBerry webhelyen keresztül lehet elérni, de csak az Amazon S3-on működik.

cberry vs karbonitba-karbonitba-interface-desktop

A Carbonite asztali kliense egyszerű, és nem akadályozza meg a lehetőségeket. A folyamat nagy része automatizált, tehát a biztonsági mentés megkezdéséhez csak egy lépést kell végrehajtania. Windows és macOS esetén is elérhető, de a Linuxhoz nem.

A szolgáltatás színe kódolja a fájlokat, így könnyen ellenőrizheti azok állapotát. Ez kizár egyes fájlokat és kiterjesztéseket, és alapértelmezés szerint nem készít biztonsági másolatot a 4 GB-nál nagyobb fájlokról, ezért manuálisan kell kiválasztania azokat a beillesztésükhöz..

cberry vs karbonitba-karbonitba-interface-web

Ha rákattint a „Biztonsági másolat megtekintése” linkre, akkor a webes felületre jut. Félelmetes, de működőképes, és lehetővé teszi a biztonsági mentés állapotának ellenőrzését, a fájlok elérését és a fiók kezelését.

Ugyanezt megteheti az Android és iOS rendszerű mobilalkalmazással. A felülete tiszta és minimális, tehát nem zavarja meg téged. Automatikusan tárolhat fájlokat és biztonsági másolatot készített fényképeket a telefonjáról. Ez csak a fényképekhez használható, de korlátlan, tehát még mindig jó üzlet.

Nyilvánvaló, hogy azok, akik szeretnék bánni a beállításokkal, otthon érezhetik magukat a CloudBerry Backup használatával, mások azonban nem. Noha a Linuxon nem érhető el, a Carbonite-val sokkal könnyebb együtt dolgozni, és mobilalkalmazása korlátlan képek készítésére készíthet biztonsági másolatot. Megnyerte ezt a fordulót.

Kerek: Könnyű használat a karbonithoz

5

Az ítélet

A CloudBerry Backup és a Carbonite szerepel a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatások listáján. A CloudBerry biztonsági mentés közelebb van a csúcshoz, és ebben az összehasonlításban az általános nyertes, mivel erős biztonságot és gyors sebességet biztosít. Ez vonzó azoknak a villamosenergia-felhasználók számára, akik szeretik a dolgot is. A legjobb felhőalapú IaaS fájlfájlok tárolására szolgáló részében elolvashatja a partnerrel való jó alternatívákat.

Nyertes: CloudBerry biztonsági másolat

Ennek ellenére a karbonit nem gonosz. Ha jó ár-értékre és korlátlan biztonsági mentési helyre van szüksége, akkor nem fog hibázni vele.

Mit gondolsz? Egyetért azzal, hogy a karbonit a jobb választás? Melyik szolgáltatást használja a fájlok biztonsági mentéséhez? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map