Carbonite vs Mozy: 2020-as csata az üzleti világért

Számos online biztonsági mentési szolgáltatás biztonsági másolatot készíthet az adatok biztonsági másolatáról, de nehéz lehet választani az Ön számára legmegfelelőbbet, különösen, ha két szolgáltatást fontolgat. Ebben a cikkben összehasonlítjuk a Carbonite vs Mozy-t, hogy könnyebben választhasson közöttük. Ennek ellenére, ha úgy érzi, hogy újabb megoldást szeretne, keresse meg a legjobb online biztonsági mentési listánkat, hogy megtudja, melyik szolgáltatás van a tetején.


A karbonit abban a listában van, mert korlátlan tárolást kínál tisztességes áron, és a választott tervtől függően lehetővé teszi több számítógép vagy szerver biztonsági mentését..

A MozyPro azonban nincs rajta, mert nagyon drága. Ennek ellenére ez egy sokoldalú biztonsági mentési szolgáltatás, amely jó azoknak a vállalkozásoknak, amelyek több számítógépet szeretnének biztonsági másolatot készíteni. Érdekes módon ez egy másik karbonit termék. Látni fogjuk, hogy képes-e néhány fordulót megnyerni magasabb rangú unokatestvére ellen.

Ha többet szeretne tudni a versenytársakról, olvassa el a Carbonite és a MozyPro ismertetőket. Ha zavarod a felhőtárolás és a biztonsági mentés közötti különbség, olvassa el magyarázatunkat.

Okos a felhőalapú biztonsági mentés használata, mert nem biztos abban, hogy a merevlemez összeomlik vagy hibásan működik, és elveszíti adatait. Az adatok helyreállítási szoftverével megpróbálhatja helyreállítani, de ez nem egy megbízható módszer. Nem támaszkodhat a szilárdtestalapú meghajtókra is, mivel több adathibát tapasztalnak, még akkor is, ha a hibaarányuk kevesebb, mint 1 százalék.

Öt forduló során meg fogjuk vizsgálni, hogy a szolgáltatások miként hasonlítanak össze, hogy segítsenek Önnek kiválasztani. Mindegyikük végén győztest nevezzünk. A csengő után összekapcsoljuk és kihirdetjük a teljes nyertest.

1

Érték

A legjobb, ha kevesebb pénzért többet szerez, és sok terv közül választhat, mert növeli annak esélyét, hogy megtalálja az igényeinek megfelelőt. Nagyszerű, ha a szolgáltató ingyenes tervet vagy próbaverziót is kínál, így kipróbálhatja a szolgáltatást. Ha ingyenes terveket keres, olvassa el a legjobb ingyenes online biztonsági mentési cikkünket.

Azok számára, akiknek korlátlan biztonsági mentésre van szükségük, és a Carbonite-n kívüli egyéb lehetőségeket szeretnék látni, olvassa el a legjobb korlátlan online biztonsági mentési listánkat.

carbo-vs-Mozy-karbonitba-árazás

A karbonitnak három korlátlan terve van: Basic, Plus és Prime. Az alap költségei 71,99 USD évente, a csupasz csontok korlátlan biztonsági mentést biztosítanak. Plusz a legnépszerűbb terv, és hozzáadja a külső meghajtó biztonsági mentését és az automatikus videó mentést 111,99 dollárért évente. Évente 149,99 dollárért a Prime futárszolgálati szolgáltatást nyújt Önnek a többiek mellett.

Feliratkozás előtt a 15 napos próbaverziót kell használnia a szolgáltatás teszteléséhez. Ha úgy dönt, hogy ez jó illeszkedés, akkor 5% kedvezményt kaphat két éves fizetés esetén, 10% -ot háromra. Ha nincs szüksége korlátlan biztonsági mentésre, és inkább korlátlan számítógépre szeretne biztonsági másolatot készíteni, az IDrive jelenleg kedvezményt kínál. Olvassa el többet a szolgáltatásról az IDrive áttekintésünkben.

Ez lehetővé teszi több számítógép biztonsági mentését is. A Carbonite Safe Backup Pro évi 287,99 dollárral kezdődik, és lehetővé teszi 25 számítógép biztonsági másolatának készítését, és 250 GB biztonsági helyet biztosít.

carbo-vs-Mozy-Mozy-árazás

A Mozy tervei biztonsági mentési helyet biztosítanak, amelyet korlátlan számítógépek és szerverek között lehet megosztani. Fizethet havonta, évente vagy kétévente. A tervek 10 GB-nál kezdődnek és 4TB-ig terjednek, de Mozy a webhelyén csak a 250 GB-ig terjedő árakat ajánlja.

Ha ennél többre van szüksége, akkor árajánlatot kell kérnie. Vannak tervek olyan kiszolgálók nélkül is, amelyek olcsóbbak, mint a társaik.

Jó, hogy van rugalmas terv, de a probléma az, hogy a MozyPro 10 GB-nál kezdődik. Ez nem elég egy számítógép biztonsági másolatához, nem is beszélve egy szerverről. Ha több szerverrel rendelkezik, akkor a 4 TB nem elég. A legnagyobb kérdés azonban az, hogy drága. A MozyPro nevetséges áron 850 dollárt számít fel 250 GB-os biztonsági másolatért. Más szolgáltatások sokkal jobb értéket képviselnek.

A tárhelyenkénti ár nem záródik be, ezért itt még a megfelelő egyezést sem tudjuk megfontolni. A karbonit nyeri, mert korlátlan tárolást kínál olcsón.

Kerek: a karbonit értékpontja

Karbonit logó
MozyPro logó

2

Biztonság

Az erős biztonság megőrzi a biztonsági mentést. Erőssége attól függ, hogy milyen titkosítást használnak az átvitel során és a nyugalomban. Ez a protokoll megvédi a fájlokat az átvitel során és egyéb tényezőktől.

A legjobb esetben a szolgáltatás nulla tudásnak minősül, ami azt jelenti, hogy csak Ön tudja elolvasni a fájljait. A két tényezővel történő hitelesítés szintén fontos, mert segít, ha valaki ellopja az Ön jelszavát.

carbo-vs-Mozy-karbonitba-biztonsági

A karbonit a Blowfish 128 bites titkosítással titkosítja a felhasználói fájlokat, mielőtt azokat a felhőbe továbbítja a TLS protokoll használatával..

A szolgáltatás ezután az AES 128 bites AES-rel biztonságot nyújt a szerverein, és egy kulcsot egy védett adatközpontban tárol, így alkalmazottai nem tudják olvasni az Ön adatait. A privát titkosítást akkor is engedélyezheti, ha Windows felhasználó, és kezeli a kulcsot. Ebben az esetben a szolgáltatás 256 bites AES-re vált, de nem fogja tudni visszaállítani a jelszavát, ha elveszíti..

Kétfaktoros hitelesítésre is támaszkodhat fiókja védelme érdekében. Valószínűleg ezt nem kell tennie, mert a Carbonite-nak szigorú jelszó-követelményei vannak.

A karbonit fájljait biztonságos adatközpontokban tárolja. Elviselhetik virtuális támadásaikat, valamint katasztrófákat, például földrengéseket és tüzet. Biztonsági intézkedései között szerepel a redundáns energiaelosztó egység sokszínűsége, az akkumulátor biztonsági mentése, a helyszíni generátorok, klímaberendezések, a nap 24 órájában nyitva tartó őr járőrök, biometrikus szkennerek, elektronikus kulcskártyák és a zárt áramkörű TV megfigyelés.

carbo-vs-Mozy-Mozy-biztonsági

A MozyPro erős megközelítést alkalmaz a biztonság területén. Felkér harmadik fél által végzett ellenőrzéseket annak biztosítása érdekében, hogy adatközpontjai feladata az adatok biztonságának megőrzése. A létesítmények képesek ellenállni a természeti katasztrófáknak, vírusrohamoknak és más nem kívánt eseményeknek, amelyek veszélyeztethetik az Ön adatait. A biztonsági személyzet a nap 24 órájában, a helyszínen található, és az adatközpontokat zárt áramkörű TV-kamerák, kapuk és elektronikus kulcshozzáférés védik.

A fájljait a Mozy szerverein titkosították. Valójában titkosítva vannak, mielőtt elhagynák a számítógépet, és szállításuk során TLS-kapcsolattal védettek. A MozyPro alapértelmezés szerint megőrzi a kulcsot, és 448 bites Blowfish titkosítást használ. Választhat magán titkosítást is, amely a titkosítási algoritmust 256 bites AES-re váltja..

Mindkét szolgáltatás erősen biztonságos, de a MozyPro magasabb szintű Blowfish algoritmust használ a fájlok titkosításához az átvitel előtt, így megnyeri ezt a fordulót.

Kerek: Biztonsági pont a MozyPro számára

Karbonit logó
MozyPro logó

3

Sebesség

A kezdeti biztonsági mentés bármilyen szolgáltatással hosszú időt vehet igénybe. Mennyi ideig függ az internetszolgáltatójától, és milyen közel van egy szerverhez. Minél közelebb vagy, annál jobb lesz a kapcsolata. A szolgáltatások több pontot kapnak, ha lehetővé teszik az átviteli beállítások finomítását, a fojtószelep sebességét és a blokk szintű átviteli algoritmus használatát, amely segít az első biztonsági mentés után.

A karbonit nem tartozik a gyorsabb szolgáltatások közé a Bostonon kívüli, 10Mbps feltöltési sebességgel végzett teszteink szerint. Az 1 GB-os mappa feltöltése több mint három órát vett igénybe. Noha az első feltöltés lassú lehet, a későbbi feltöltések gyorsabbak lesznek a blokk szintű másolásnak köszönhetően. A letöltési sebesség is gyors volt.

A MozyPro sokkal gyorsabb volt az első feltöltéseknél, mivel a teszteink azt mutatták, hogy körülbelül egy órára van szükség, hogy biztonsági másolatot készítsenek az 1 GB-os tömörített mappáról a felhőbe. A teszteket Bangkokból (Thaiföld) végeztük egy WiFi kapcsolaton keresztül, másodpercenként 55 megabites letöltéssel és 22 Mbps feltöltési sebességgel. A probléma az lehet, hogy a MozyPro nem tömöríti az adatokat.

Mozy órája egy gigabájtos adatmennyiséghez nagyszerű, mint a karbonité háromé, viszont nem annyira, mint az online biztonsági mentési piac többi részéhez viszonyítva. Ha olyan szolgáltatásra van szüksége, amely villámként feltölti a fájljait, még a kezdeti feltöltéskor is, tekintse meg az Acronis True Image beszámolójában található sebességteszt-táblázatot..

Figyelembe véve a feltöltési sebesség különbségét, itt könnyű kitalálni, melyik szolgáltatás a jobb választás. Mozy nyeri ezt a fordulót.

Kerek: Sebességpont a MozyPro számára

Karbonit logó
MozyPro logó

4

Egyszerű használat

A biztonsági mentés, valamint a későbbi biztonsági mentés kezdeti beállításának és az adatok helyreállításának egyszerűnek kell lennie. Ily módon megfelelő munkát végezhet ahelyett, hogy adatai miatt aggódna. Annak biztosítása érdekében, hogy az asztali kliens a legtöbb operációs rendszeren működjön, és annak felületén, valamint az interneten és a mobilalkalmazásokon, kellemesnek és intuitív módon használhatónak kell lennie..

carbo-vs-Mozy-karbonitba-interface-desktop

A Carbonite asztali kliense egyszerű, és nem fojtogat téged a lehetőségekbe. A folyamat nagy része automatizált, tehát a biztonsági mentés megkezdéséhez csak egy lépést kell végrehajtania. Windows és MacOS esetén is elérhető.

A szolgáltatás színe kódolja a fájlokat, így könnyen ellenőrizheti azok állapotát. Ez kizár egyes fájlokat és kiterjesztéseket, és alapértelmezés szerint nem készít biztonsági másolatot a 4 GB-nál nagyobb fájlokról, ezért manuálisan ki kell választania azokat a beillesztésükhöz..

carbo-vs-Mozy-karbonitba-interface-web

Ha rákattint a „Biztonsági másolat megtekintése” linkre, akkor a webes felületre jut. Bár nem elegáns, funkcionális, és lehetővé teszi a biztonsági mentés állapotának ellenőrzését, a fájlok elérését és a fiók kezelését.

Ugyanezt megteheti a Carbonite mobilalkalmazásával Androidra és iOS-re. A felülete tiszta és minimális, tehát nem zavarja meg téged.

A MozyPro több munkát igényel, mint korábban, megkezdheti az adatok biztonsági mentését. Azt mondta, ha egyszer beállította, rendelkezik olyan funkciókkal, amelyek megkönnyítik a folyamatot.

Egyszerű az asztali kliens letöltése, és a telepítés nem tart sokáig. Nem kell sokat tennie a biztonsági mentés beállításához, mert a MozyPro átvizsgálja a fájlrendszert, és kiválasztja a leggyakoribb fájltípusokat a biztonsági mentéshez. Nem rendelkezik a leghatékonyabb felülettel, amelyet valaha láttunk, de a varázsló segít elvégezni a munkát. Windows, macOS és Linux rendszereken működik.

A webes felületen van egy adminisztrációs konzol, amely praktikus funkciókkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a fiókkezelés kezelését. Kereshet fiókja kapcsolataiban felhasználó vagy eszköz alapján, és megnézheti, mennyi adat van biztonsági másolaton, és mikor futtatta az utolsó biztonsági másolatot. A „grafikonok és jelentések” szakasz megjeleníti a biztonsági mentés előzményeit és állapotát, valamint lehetővé teszi az e-mail értesítések beállítását.

A MozyPro okostelefon-alkalmazásai nem tudnak biztonsági másolatot készíteni az adatokról, de lehetővé teszik számukra a hozzáférést. Elérhetők Android és iOS rendszerekre.

A Mozy webes felülete nem olyan átlátható vagy vonzó, mint a karbonité. Hasonló az asztal elején, mert a karbonit könnyebben használható. A karbonit nyeri ezt a fordulót.

Kerek: Könnyű használat a karbonithoz

Karbonit logó
MozyPro logó

5

Az ítélet

Mindkét szolgáltatás két győzelemmel rendelkezik, de Mozy alig nyeri meg a biztonságot, és sokkal drágább, tehát a Carbonite-ot kihirdetjük a győztesnek. Könnyen kezelhető, erős biztonsága és korlátlan tárolást kínál olcsón.

A MozyPro ugyanakkor nem messze elmarad a könnyű használatról. Ráadásul erősebb alapértelmezett titkosítással rendelkezik, amely megkönnyíti a gondolatait, ha érzékeny adatai vannak titkosítandó. Mindkét szolgáltatás lehetőséget ad a magánkulcs kezelésére, így nem kell aggódnia a fájlokat olvasó szélhámos alkalmazottak miatt.

Nyertes: karbonit

Mit gondolsz erről a csatáról? Inkább a karbonitot részesíti előnyben, vagy vajon Mozy tulajdonságai igazolják-e a magas árat? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map