Backblaze vs Carbonite: Ki rendelkezik a jobb szolgáltatással 2020-ban?

Fontos az adatok biztonsági mentése, de nehéz kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb szolgáltatást. Ezért összeállítottuk a legjobb online biztonsági mentési megoldások listáját, amelyek segítenek választani. Ha megpróbál döntést hozni a Backblaze és a Carbonite között, megkönnyítjük Önnek ezt a Backblaze vs Carbonite összehasonlítást..


A karbonit a legjobb online biztonsági mentési megoldások listáján található. Korlátlan tárhelyet kínál tisztességes áron, és a választott tervtől függően lehetővé teszi több számítógép vagy szerver biztonsági mentését.

A Backblaze népszerű az alacsony árak és a korlátlan tárolás miatt. Ez a második a legjobb online mentési szolgáltatások listáján, míg a Carbonite mélyebben van. Meglátjuk, megismétlődik-e ez a sorrend.

Ha többet szeretne tudni a versenytársakról, olvassa el a Backblaze és a Carbonite ismertetőket. Ha zavarod a felhőtárolás és a biztonsági mentés közötti különbség, olvassa el magyarázatunkat.

Megfontolt a felhőalapú biztonsági mentés használata, mert nem lehet biztos benne, hogy meddig fog tartani a merevlemez, és hibás működés vagy összeomlás miatt elveszítheti adatait..

Használhat adat-helyreállítási szoftvert fájlok visszaállításához, de ez nem egy megbízható módszer. A szilárdtestalapú meghajtók szintén nem megbízhatóak, mert több adathibát tapasztalnak, annak ellenére, hogy a hibaarányuk kevesebb, mint 1 százalék.

Négy forduló során meglátjuk, hogyan hasonlít a Backblaze és a Carbonite, hogy segítsen kiválasztani egyet. Minden forduló végén győztest nevezünk ki. Ezután a következtetés végén elvégzzük az áttekintést, és kihirdetjük a teljes nyertest. Kezdjük el.

1

Érték

A legjobb, ha a szolgáltatásnak sok terve van, mert ez nagyobb esélyt kínál arra, hogy megtalálja az igényeinek megfelelőt. A tervek értéke növekszik, ha a szolgáltatók kevesebbért kínálnak többet. Ha ingyenes terveket keres, olvassa el a legjobb ingyenes felhőalapú biztonsági mentési cikkünket.

Azok számára, akiknek korlátlan biztonsági mentésre van szükségük, és több lehetőséget szeretnének látni, mint a Backblaze és a Carbonite, olvassa el a legjobb korlátlan online biztonsági mentési listánkat.

A Backblaze egyszerű árképzési rendszerrel rendelkezik, csak egy tervvel. Havonta 5 dollárért korlátlan biztonsági mentési helyet kap egy számítógép számára. Mivel havi tervről van szó, bármikor visszavonhatja, ami a legtöbb szolgáltatás számára nem ajánlott.

Ha egy évvel előre fizet, az ár 50 dollárra csökken. Ha kettőért fizet, az ár 95 USD lesz. Tesztelheti a szolgáltatást egy 15 napos ingyenes próbaverzióval.

A karbonit három korlátlan tervet kínál: Basic, Plus és Prime. Az alap költségei 71,99 USD évente, a csupasz csontok korlátlan biztonsági mentést biztosítanak. Plusz a legnépszerűbb terv, és hozzáadja a külső meghajtó biztonsági mentését és az automatikus videó mentést 111,99 dollárért évente. Évente 149,99 dollárért a Prime futárszolgálati szolgáltatást nyújt Önnek a többiek mellett.

Feliratkozás előtt a 15 napos próbaverziót kell használnia a szolgáltatás teszteléséhez. Ha úgy dönt, hogy ez jó illeszkedés, akkor 5% kedvezményt kaphat két éves fizetés esetén, 10% -ot háromra. Ha nincs szüksége korlátlan biztonsági mentésre, és inkább korlátlan számítógépre szeretne biztonsági másolatot készíteni, az IDrive jelenleg kedvezményt kínál. Tudjon meg többet róla az IDrive áttekintésünkben.

Ez lehetővé teszi több számítógép biztonsági mentését is. A Carbonite Safe Backup Pro évi 287,99 dollárral kezdődik, és lehetővé teszi 25 számítógép biztonsági másolatának készítését, és 250 GB biztonsági helyet biztosít.

Bár a Carbonite lehetővé teszi több számítógép biztonsági mentését, a Backblaze olcsóbb, és a különbség nagyobb, ha előre fizet. A Backblaze nyeri ezt a fordulót.

Kerek: A Backblaze értékpontja

Backblaze logó
Karbonit logó

2

Biztonság

Az erős biztonság megőrzi a biztonsági mentést. Erőssége a tranzit- és nyugalmi állapotban használt titkosítástól függ, amely protokoll megvédi a fájlokat az átvitel során és más tényezőktől.

A legjobb, ha a szolgáltatás nulla ismeretlen, vagyis csak akkor tudja elolvasni a fájljait. A két tényezővel történő hitelesítés szintén fontos, mivel segít megakadályozni a fiókjához való hozzáférést, ha valaki ellopja az Ön jelszavát.

Háttérvilágítás vs karbonit

A Backblaze számos biztonsági funkcióval rendelkezik, beleértve a magán titkosítást is. Ha letiltja, a Backblaze megőrzi a titkosítási kulcsot. Ellenkező esetben veled marad.

Függetlenül attól, hogy a titkosított fájlokat helyreállítsa, a jelszó elküldését a Backblaze-hez kell visszafejteni. Ennek oka a Backblaze, hogy az asztali kliens használata helyett a weben keresztül helyreállítja a fájlokat. A társaság azt állítja, hogy utólag törli az Ön jelszavát. Olvassa el a SpiderOak áttekintését egy olyan szolgáltatásról, amely az alapoktól kezdve épül fel a privát titkosítás körül.

A privát titkosítás mellett a Backblaze nyugodtan titkosítja a fájlokat 128 bites AES használatával. Ez nem olyan erős, mint az AES 256 bites, de a munkát elvégzi. A TLS protokoll védi az átvitt fájlokat.

Nem lesz problémája, ha valaki ellopja a jelszavát, mert a Backblaze kéttényezős hitelesítést nyújt, amely minden bejelentkezéskor biztonsági kódot igényel, így mindenki számára megnehezíti a hozzáférést a fiókjához..

A Backblaze adatközpontok fájlok másolatát több kiszolgálón tárolják redundancia céljából RAID-beállítással. A központok ellenállnak a természeti katasztrófáknak és a fizikai betolakodóknak.

Háttérvilágítás vs karbonit

A karbonit a Blowfish 128 bites titkosítással titkosítja a felhasználói fájlokat, mielőtt azokat a felhőbe továbbítja a TLS protokoll használatával..

A szolgáltatás ezután az AES 128 bites AES-rel biztonságot nyújt a szerverein, és egy kulcsot egy védett adatközpontban tárol, így alkalmazottai nem tudják olvasni az Ön adatait. A privát titkosítást akkor is engedélyezheti, ha Windows felhasználó, és kezeli a kulcsot. Ebben az esetben a szolgáltatás 256 bites AES-re vált, de nem fogja tudni visszaállítani a jelszavát, ha elveszíti..

Kétfaktoros hitelesítésre is támaszkodhat fiókja védelme érdekében. Valószínűleg ezt nem kell tennie, mert a Carbonite-nak szigorú jelszó-követelményei vannak.

A karbonit fájljait biztonságos adatközpontokban tárolja. Elviselhetik virtuális támadásaikat, valamint katasztrófákat, például földrengéseket és tüzet. Biztonsági intézkedései között szerepel a redundáns energiaelosztó egység sokszínűsége, az akkumulátor biztonsági mentése, a helyszíni generátorok, klímaberendezések, a nap 24 órájában nyitva tartó őr járőrök, biometrikus szkennerek, elektronikus kulcskártyák és a zárt áramkörű TV megfigyelés.

A karbonit jobban gondoskodik az Ön személyes adatainak védelméről, mivel nem követeli meg a jelmondat megadását, mint ahogy azt a Backblaze teszi. Ráadásul az AES 256-bites verziót használja a Backblaze 128-bites verziója helyett. Ez teszi a győztest ebben a kategóriában.

Kerek: Karbonit biztonsági pontja

Backblaze logó
Karbonit logó

3

Sebesség

Az első biztonsági mentés hosszú időt vehet igénybe. Az elhúzódás az internetszolgáltatótól és attól függ, milyen közel állsz egy szerverhez. A kapcsolata annál jobb, minél közelebb van.

A szolgáltatások több pontot kapnak, ha lehetővé teszik az átviteli beállítások módosítását, a fojtószelep sebességét és blokk-szintű átviteli algoritmust használnak a kezdeti biztonsági mentés után..

Teszteink azt mutatták, hogy a Backblaze óránként 1,85 GB-ot tölt fel, ami az elméleti kapacitás kb. 50% -a. A tisztesség kedvéért azonban a thaiföldi Chiang Mai-ból végzett teszteinket másodpercenként 8 megabites feltöltési sebességgel végeztük.

A Backblaze nem korlátozza a feltöltési vagy letöltési sebességeket, ezért a sebességet befolyásoló fő tényezőnek a távolságot kell lennie a kaliforniai adatközponttól. Ha ez nem az Ön javára működik, növelheti a futtatott biztonsági mentési szálak számát a feltöltés gyorsabbá tétele érdekében.

A karbonit nem teljesített olyan jól tesztjeinkben, amelyeket Bostonon kívül végeztünk 10 Mbps feltöltési sebességgel. Az 1 GB-os mappa feltöltése több mint három órát vett igénybe. Noha az első feltöltés lassú lehet, a későbbi feltöltések gyorsabbak lesznek a blokk szintű másolásnak köszönhetően. A letöltési sebesség is gyors volt.

Ha olyan szolgáltatásra van szüksége, amely feltölti a fájljait, például holnap nincs, még az első feltöltéskor is, olvassa el a sebességteszt-táblázatot az Acronis True Image beszámolónkban.

Figyelembe véve a feltöltési sebesség hiányosságát, könnyű belátni, hogy melyik szolgáltatás a jobb választás itt. A Backblaze nyeri ezt a fordulót.

Kerek: A Backblaze sebességpontja

Backblaze logó
Karbonit logó

4

Egyszerű használat

A biztonsági mentés, valamint a későbbi biztonsági mentés beállításának és az adatok helyreállításának egyszerűnek kell lennie. Ilyen módon a munkájára összpontosíthat, ahelyett, hogy az adatok miatt aggódnia kell. Annak biztosítása érdekében, hogy az asztali kliens a legtöbb operációs rendszeren működjön, és annak felületén, valamint az interneten és a mobilalkalmazásokon, kellemesnek és intuitív módon használhatónak kell lennie..

A Backblaze asztali kliensével történő biztonsági mentés egyszerű. Valójában ez a legegyszerűbb az általunk tesztelt szolgáltatások közül. Ennek oka az, hogy nem követeli meg, hogy kezelje a mentett vagy mennyi pénzt. Ehelyett mindent biztonsági másolatot készít, kivéve a rendszer- és az ideiglenes fájlokat.

Vegye figyelembe, hogy a kényelem miatt a biztonsági mentés lassabb, ezért ki kell zárnia a „Beállítások” menüben azt, amelyet nem szeretne biztonsági másolatot készíteni. Windows és macOS rendszereken működik.

A webes felület is jól működik. Intuitív és a navigáció felhasználóbarát. Az „áttekintés” fül mutatja a fiók állapotát, míg a „nézet / visszaállítás” fül lehetővé teszi a fájlok elérését.

A mobilalkalmazás lehetővé teszi a fájlok böngészését és letöltését a készülékre. Androidra és iOS-re elérhető.

A Carbonite asztali alkalmazása egyszerű, és nem akadályozza meg a lehetőségeket. A folyamat nagy része automatizált, tehát a biztonsági mentés megkezdéséhez csak egy lépést kell végrehajtania. Windows és MacOS esetén is elérhető.

Háttérvilágítás vs karbonit

A szolgáltatás színe kódolja a fájlokat, így könnyen ellenőrizheti azok állapotát. Ez kizár egyes fájlokat és kiterjesztéseket, és alapértelmezés szerint nem készít biztonsági másolatot a 4 GB-nál nagyobb fájlokról, ezért manuálisan ki kell választania azokat a beillesztésükhöz..

Ha rákattint a „Biztonsági másolat megtekintése” linkre, akkor a webes felületre jut. Bár nem elegáns, funkcionális, és lehetővé teszi a biztonsági mentés állapotának ellenőrzését, a fájlok elérését és a fiók kezelését.

Háttérvilágítás vs karbonit

Ugyanezt megteheti a Carbonite mobilalkalmazásával Androidra és iOS-re. A felülete tiszta és minimális, tehát nem zavarja meg téged.

A Backblaze és a Carbonite minőségi felhasználói élményt nyújt, így ebben a kategóriában a szőrszálakat el kellett osztanunk. A Carbonite asztali kliense vonzóbb, és nem érzi magát úgy, mint a Backblaze, így ezt a fordulót adjuk neki.

Kerek: Könnyű használat a karbonithoz

Backblaze logó
Karbonit logó

5

Az ítélet

A győzelmek száma egyenlő, de a karbonit alig nyeri meg a könnyű használat miatt, tehát a Backblaze-et kihirdetjük a teljes nyertesnek. Könnyen kezelhető, jó sebességgel és erős biztonsággal rendelkezik. Koronázó teljesítménye egyedülálló, korlátlan terv kitűnő értéke, amelyet havi mindössze 5 dollárért fizethet fel.

A karbonit azonban nem messze van mögött. A korlátlan alapterv csak egy dollárral többe kerül. Erős biztonsággal rendelkezik, amely jobbnak bizonyul, mint a Backblazeé, mert 256-bites AES-t használ. Sokkal lassabb feltöltési idővel azonban nem felel meg a Backblaze sebességének.

Nyertes: Backblaze

Mit gondolsz erről a szoros mérkőzésről? A Backblaze megfelelőbb az Ön számára, vagy inkább a karbonitot részesíti előnyben? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map